ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

1. α. Τσίπρας: Την επίθεση στον Μπουτάρη έκανε «ένα ακραίο τμήμα της ΝΔ»!
β. ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ο 36χρονος που χτύπησε τον Μπουτάρη στη συνέχεια διέρρηξε κρεοπωλείο
 Ο 36χρονος που χτύπησε τον Μπουτάρη στη συνέχεια διέρρηξε κρεοπωλείο

Ακραίο τμήμα; Το υπόλοιπο, δηλαδή,  τμήμα της Δεξιάς τί είναι;  Πώς θα αποκαλέσεις τους οπαδούς,  που ψηφίζουν  κόμμα, αρχηγός του οποίου  είναι ο  προστάτης του κατηγορούμενου ως  πρεζέμπορα Μαρινάκη  και δίνουν άφεση σε αισχρά διαπλεκόμενους πολιτικούς τους όπως ο Σαμαράς,ο  Πικραμένος και ο Γεωργιάδης;  Αν αυτά δεν είναι άκρα, μαφιόζικα, μάλιστα,  οι λέξεις έχουν χάσει πια τη σημασία τους.

Το έλεγε ο σοφός. “Ο πατριωτισμός είναι  η κρυψώνα των απατεώνων”. Από Γεωργιανό παραπάνω, μέχρι Αντωνάκη  Σαμαρά και …΄Αδωνιν Γεωργιάδην!

2. ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 78 ΕΤΩΝ
Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν
Πέθανε ο Χάρρυ Κλυνν

Καλός καλλιτέχνης, ταλαντούχος στα κείμενα, τις ατάκες, τη μίμηση.  Αλλά, έπεσε  και τούτος στην παγίδα του εθνικισμού-λαϊκισμού. “΄Αρρωστος” Πόντιος! Υπέταξε το έργο του στο φανατισμό και την αμετροέπεια. ΄Οπως ακριβώς και ο έτερος Καπαδόκης,  Μίκης Θεοδωράκης.

Κρίμα για τέτοιους ανθρώπος!

3. Ψάχνουν όνομα μετά το βατερλώ του Ιλιντεν -Νέα συνάντηση των ΥΠΕΞ με Νίμιτς
Ψάχνουν όνομα μετά το βατερλώ του Ιλιντεν -Νέα συνάντηση των ΥΠΕΞ με Νίμιτς

 

Μια χαμένη ευκαιρία.΄Οχι μόνο για να τελειώναμε με τα ονόματα και όλες τούτες τις εθνικιστικές υστερίες, αλλά κι επειδή (για τους άρρωστους πατριωταράδες) δεν υπήρχε καλύτερο όνομα από το ΄Ιλιντεν.  Σήμαινε αυτό καριβώς που θέλανε. Σλαβόφωνη Μακεδονία. ΄Οχι νέα και πάνω, που υπονοεί συνέχεια της αρχαίας Μακεδονίας.

Αλλά, σιγά που οι φανατικοί έχουν μυαλό. Ανεγκέφαλοι ως το κόκαλο. Πόσο μάλλον αν έχεις και το κουσούρι να είσαι και Δεξιός. ΄Ολα τα λεφτά!

 

4. Βενιζέλος για Ιλιντεν: Δεν πίστευα ότι ένας πρωθυπουργός είναι τόσο ανιστόρητος, που να το συζητάει…
Βενιζέλος για Ιλιντεν: Δεν πίστευα ότι ένας πρωθυπουργός είναι τόσο ανιστόρητος, που να το συζητάει...

Ευάγγελος Βενιζέλος. Και λαμόγιο και φαφλατάς και ανιστόρητος. Τα λέμε πιο πάνω.

Και μια ουσιώδης…  λεπτομέρεια. Στην Ελλάδα του “είσαι ό,τι δηλώσεις”, είδατε να επιχειρηματολογεί στη Βουλή κάποιος υπεύθνος ιστορικός για το ποιο όνομα είναι καταλληλότερο και γιατί; ΄Οχι βέβαια. ΄Εχουμε τους …επί παντός καιρού πολιτικούς να υποκαθιστούν τους αρμόδιους. Και μάλιστα τους  σφόδρα διαπλεκόμενους κομματικούς.

5. ΤΙ ΕΓΡΑΦΕ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΤΟ 2011
Οταν ο νέος πρόεδρος της Καταλονίας έλεγε πως η Αθήνα τους ανήκει
Θελει επέτειο 100 χρόνων από τη μάχη του Αλμυρού, φωτογραφία: apimages

 

Αφιερωμένο στους Ρουβίκωνες, που αγωνίζονται στο πλευρό του γνωστού  νεο-Ναζί, υπερεθνικιστή νέου ηγέτη της Καταλονίας. Τόσο επικίνδυνα ανεγκέφαλοι , μιλάμε. Καταλανοί και Ρουβίκωνες.