H ΠΑΡ΄ ΟΛΙΓΟΝ ΑΓΙΑ MOΡΦΩ, Η ΣΜΥΡΝΙΑ… ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ!

 

ΗΠΑ: Κοσμοσυρροή στο Μιζούρι για τη σορό μοναχής που «δεν αποσυντίθεται»

Kάποιοι υποστηρίζουν ότι η απουσία αποσύνθεσης αποτελεί «σημάδι αγιότητας». Αλλοι πάλι θεωρούν πως πρόκειται για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, που μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη λογική.

ΗΠΑ: Κοσμοσυρροή στο Μιζούρι για τη σορό μοναχής που «δεν αποσυντίθεται»

Εκατοντάδες άνθρωποι επισκέπτονται μια μικρή πόλη στο Μιζούρι των ΗΠΑ, θέλοντας να δουν με τα ίδια τους τα μάτια τη σορό μιας καλόγριας που «έχει αποσυντεθεί ελάχιστα» από το 2019.

Η εκταφή της σορού της αδελφής Ουλελμίνα Λάνκαστερ πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο και η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η σορός της έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις, με κάποιους να υποστηρίζουν πως η απουσία αποσύνθεσης αποτελεί «σημάδι αγιότητας».

Αλλοι πάλι θεωρούν πως πρόκειται για ένα όχι και τόσο σπάνιο φαινόμενο, που μπορεί να εξηγηθεί με βάση τη λογική.

Η αδελφή υπήρξε ιδρύτρια του Τάγματος των Βενεδικτίνων της Μαρίας, της Βασίλισσας των Αποστόλων, στο Γκάουερ του Μιζούρι. Η εκταφή της σορού έγινε προκειμένου να ενταφιαστεί εκ νέου σε ένα παρεκκλήσι. Η καλόγρια έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια και ενταφιάστηκε σε ένα απλό ξύλινο φέρετρο, χωρίς να υποβληθεί στη διαδικασία της ταρίχευσης.

Ετσι, όταν ανοίχτηκε ο τάφος, η σορός της έδειχνε σχεδόν άθικτη, ενώ ακόμη και το ράσο της βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση.

Η Ρεμπέκα Τζορτζ, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Καρολίνας στη Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε ότι η έλλειψη αποσύνθεσης μπορεί να μην είναι τόσο σπάνια όσο νομίζουν κάποιοι.

«Συνήθως, όταν θάβουμε ανθρώπους, δεν τους εκταφιάζουμε, άρα δεν μπορούμε να δούμε τι γίνεται ύστερα από μερικά χρόνια», δήλωσε. «Επειτα από 100 χρόνια μπορεί να μην έχει μείνει τίποτα, αλλά όταν είναι μόνο μερικά χρόνια μετά, αυτό δεν είναι απροσδόκητο».

Mε πληροφορίες από Associated Press

****

 

Σαν να μην άλλαξε τίποτα στους αιώνες. Από το Μεσαίωνα στον προηγούμενο αιώνα και από κει  στο σημερνό… όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν.

Η θρησκεία, υπήρξε από τα χειρότερα βαρίδια της καθήλωσης του ανθρώπου στο βούρκο της προκατάληψης, του φανατισμού, της ανοησίας. Αλλά και πρωτοστάτησε  στον αφανισμό, έχυσε ποτάμια αίματος, κυρίως  στη   χριστιανική και την   ισλαμική παρουσία της.

 

 

Διαβάζω την είδηση για την καλόγρια που δεν έλιωσε (και πώς να λιώσει με τόσα  χημικά που είναι ποτισμένο το σώμα) και θυμήθηκα εκείνη την παλιά ιστορία της  Μόρφως της Σμυρνιάς από το Περιστέρι. Πάνε 16 ολόκληρα χρόνια από τότε που ανέβηκε εδώ στη   νεαρή  τότε ιστοσελίδα μας.

 Σήμερα πάλι,  το Περιστέρι  ταξιδεύει στο Μιζούρι των ΗΠΑ.  ΄Η και ανάποδα.

Τη ξαναβάζουμε (σε Μεγαλογραφή, όπως πρωτοδημοσιεύτηκε) !

 

 

 

H ΠΑΡ ΟΛΙΓΟΝ ΑΓΙΑ MOΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ

22.09.07

Η ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΟΥ ΗΛΙΚΙΑΣ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ,ΜΙΑ ΜΑΓΙΣΣΑ. ΕΜΕΝΕ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΚΑ  ΣΤΟΝ ΑΓΙ ΄ ΑΝΤΩΝΗ .ΑΝΑΜΑΛΛΙΑΣΜΕΝΗ, ΒΡΩΜΙΚΗ,ΜΙΣΟΤΡΕΛΗ,ΒΩΜΟΛΟΧΑ,ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΖΕ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΓΕ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,ΖΗΤΙΑΝΕΥΕ  ΔΙΦΡΑΓΚΑ  ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΠΙΑΤΟ ΖΕΣΤΟ ΦΑΪ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕ  ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄70 ΚΑΙ ΤΑΦΗΚΕ… ΔΑΠΑΝΑΙΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ,ΠΕΤΑΜΕΝΗ ΣΕ ΜΙΑΝ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗ. Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ, ΕΛΕΓΕ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ, ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΗ ΟΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ.

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΘΑΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΙΑ  ΕΝΑ  ΑΛΛΟ  ΡΕΜΑΛΙ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ ΤΗ ΣΜΥΡΝΙΑ. ΚΑΙ Ω, ΤΟΥ ΘΑΥΜΑΤΟΣ! Η ΓΡΙΑ ΣΚΥΛΑ,ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΡΙΖΑΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΟΙ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ,ΒΡΕΘΗΚΕ ΑΛΕΙΩΤΗ,ΑΤΟΦΙΑ,ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ,ΟΠΩΣ ΤΗ ΒΑΛΑΝΕ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΛΕΣ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΤΕ, ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ, ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕΙ ΤΑ ΜΠΙΝΕΛΙΚΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΤΑΡΑΞΑΝ ΤΟΝ ΗΣΥΧΟ ΥΠΝΟ ΤΗΣ  ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΓΩΝΙΤΣΑ,ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΣΤΕΓΗ.

” ΘΑΥΜΑ,ΘΑΥΜΑ”,ΑΝΕΚΡΑΞΑΝ  ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ   ΝΑ ΔΙΑΛΑΛΗΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΟΥΝ ΔΕΟΝΤΩΣ  ΕΠ ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΦΤΩΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. Ο ΠΑΠΑ ΦΟΥΣΚΑΣ,ΟΜΩΣ,ΠΑΛΙΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΤΗΣ ,ΤΣΑΚΑΛΙ ΜΟΝΑΧΟ,ΠΟΥ ΗΞΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ  ΟΛΑ ΤΑ ΡΕΜΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΠΕΚΙ, ΝΑ  ΞΑΝΑΧΩΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΡΦΩ ΤΗΝ ΤΡΙΓΥΡΙΣΤΡΑ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ,ΝΑ ΤΗΣ ΡΙΞΟΥΝ ΜΠΟΛΙΚΟ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ.ΟΠΕΡ ΚΑΙ ΕΓΕΝΕΤΟ

΄ ΕΤΣΙ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ, ΧΑΛΑΣΕ Ο ΠΑΠΑ ΦΟΥΣΚΑΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ  Η ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ Η ΣΜΥΡΝΙΑ,Η ΑΛΑΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΟΧΩΡΙΣΤΡΑ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ,ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΘΕΙ ΑΓΙΑ ΤΗΣ…ΑΓΙΑΣ  ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΗΜΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ.

 Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥΣ  ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΞΕΘΑΒΟΝΤΑΙ ΑΛΕΙΩΤΟΙ, ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

ΓΙΑΤΙ,ΡΕ,ΠΑΙΔΙΑ,ΑΔΙΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΑΠΟ ΑΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΑ ΜΟΡΦΩ ΤΗ ΣΜΥΡΝΙΑ ΣΤΟ ΤΣΑΚ; ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ,  ΩΣ ΑΓΙΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ  ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΟΝΩΝ ΜΙΑ “ΚΗΦΙΣΙΑ”  ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ.

Α, ΡΕ,ΠΑΠΑΦΟΥΣΚΑ,ΘΕΟΜΠΑΙΧΤΗ. ΧΑΛΑΣΕΣ ΣΤΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ!