TO ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΩΣ ΑΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Ιταλία – Αρχηγός αντιεμβολιαστών «κόλλησε», μπήκε στη ΜΕΘ και τώρα κάνει έκκληση  να εμβολιαστουν όλοι οι αρνητές

Ιταλία – Αρχηγός αντιεμβολιαστών «κόλλησε», μπήκε στη ΜΕΘ και τώρα θέλει να εμβολιαστεί

 

“Ένας από τους «αρχηγούς» του ιταλικού κινήματος αντιεμβολιαστών, ο ακροδεξιός Λορέντσο Νταμιάνο, 56 ετών, μετά την εισαγωγή του σε ΜΕΘ της βόρειας Ιταλίας, άλλαξε άποψη και ζήτησε να εμβολιαστεί.

Σε έκκλησή του, μάλιστα, προς όλους τους συμπατριώτες του, τόνισε ότι «η κοσμοθεωρία του, τώρα έχει αλλάξει» και κάλεσε όλους να εμβολιαστούν το γρηγορότερο δυνατό”.

****

Ο Αριστοτέλης  που  διατύπωσε εκείνη την περίφημη  φράση “κοινωνικόν ον ο άνθρωπος και συζήν πεφυκώς” αν ζούσε σήμερα θα αναθεωρούσε αυτή του την πεποίθηση.  ΄Η, τουλάχιστον, δε θα ήταν  απόλυτος. ΄Ισως και  θα την αναδιατύπωνε κάπως έτσι:  “συζήν μεν, όχι με…ιδιώτη, δε”   ( ιδιώτης=ηλίθιος, μωρός, idiot-idiotic , moronic  αγγλ).  Και ο Σάρτρ  το είπε καλύτερα. Μάλλον ευθέως. “Οι  άλλοι (προφανώς οι ηλίθιοι)  “είναι η κόλασή μου”.

Είναι, όντως,  κόλαση να ζεις μέσα σε μια κοινωνία και δίπλα σου να κινείται άνετα, ίσια και όμοια, για παράδειγμα, ο Χρυσαυγίτης, σβερκούνος και   με το  ξυρισμένο,  γυαλιστερό, άδειο κρανίο του. Ποιος σε αποζημιώνει για τις στομαχικές σου αναταραχές; ΄Η στα πρόσφατα, ο σαλταρισμένος ψεκά-ανεμβολίαστος  που σουλατσάρει  θρασύς και ανόητος  στο σούπερ μάρκετ με  ένα παιδί στο χέρι και φταρνίζεται ακριβώς πάνω από το δικό σου . Κι αν του κάνεις   παρατήρηση, μπορεί να σου κατεβάσει και καμιά ανάποδη. Ποιος να σε προφυλάξει κατακαημένη μάνα και σένα και το μωρό σου από την επέλαση του βαρβάρου; Και το δικό του επίσης, αθώο και ανυποψίαστο παιδί,  δίπλα  σε ένα  τέρας;   Πατέρας!

Οι ορίζοντες την έννοια του κράτους και τα σχετικά αποφαίνονται πως είναι απαραίτητη η ύπαρξή του,  γιατί λειτουργεί  σε ρόλους  διαιτητή, συντονιστή, ειρηνοποιού.  Αμβλύνει τις διαφορές  μεταξύ των μελών της κοινωνίας,  αποτελεί μια βαλβίδα εκτόνωσης συσσωρευμένης πίεσης. Και  τέτοια ηχηρά τσαμπουνάνε  και ελάχιστα, φυσικά , ανταποκρινόμενα στον αληθή ορισμό  της έννοιας του κράτους και των πραγματικών ρόλων που έχει επιλέξει  να υποδύεται στις ανθρώπινες κοινωνίες.

Ας είναι .Σκοπός μας δεν είναι  εδώ να ορίσουμε πληρέστερα  και επακριβέστερα την έννοια του κράτους. Το ζητούμενο σήμερα  είναι  τούτο:  Τί κάνεις;  Πώς ζεις δίπλα και μέσα σε κοινωνίες  με μέλη  παλαβών,   ανισόρροπων, βίαιων, αντικοινωνικών και επικίνδυνων;  Από τους θεσμούς και τους ασκούντες την εξουσία  μην περιμένεις απάντηση. Με κάθε τρόπο και σε κάθε περίσταση ,αλλά πάντα πλαγίως και δημαγωγικώς,   σου λένε  να… τους φας στη μούρη .΄Οχι διχασμούς. Είμαστε ένα έθνος, χρειαζόμαστε ομόνοια, ενότητα και σύμπνοια.    Εν ολίγοις, … σκάσε και  κολύμπα.

 

 

Αναλύσαμε πρόσφατα παρεμφερές θέμα. Και  προσδιορίσαμε τις  συμπεριφορές μας απέναντι στους ανεγκέφαλους.Mε αφορμή τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης   στους αντιεμβολιαστές. Δε θέλησε  να έρθει σε κάθετη ρήξη μαζί τους,  επειδή  μετράει πλειοψηφία ψήφων η Δεξιά κι από αυτή  τη δεξαμενή. Ακροδεξιοί  οι περισσότεροι , που σημαίνει   από την ίδια  μήτρα και αυτή  της η τερατογέννηση (πρβλ την άλλη των  ΝεοΝαζί).

΄Ετσι , διάλεξαν   το μη χείρον για τους ίδιους.  Οι+ 60 ανεμβολίαστοι είναι ελάχιστοι. Τα νούμερα που δίνουν δεν είναι πραγματικά. Υπολογίζονται  σε περίπου 300 χιλιάδες ,όπως είπαμε αλλού.       Σε αντίθεση  με τους κάτω  από 60,  που είναι και οι πιο φανατικοί και  μετριούνται σε αρκετές χιλιάδες πανελλαδικά. Η  ψηφοθηρική σύγκριση  καθόρισε και αυτή την εγκληματική   τακτική Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι και  στο μέγα θέμα της επικινδυνότητας από την άρνηση  εμβολιασμού.

 

 

Τί κάνεις, λοιπόν;  Τίποτα δεν κάνεις.  ΄Οπως το είπαν. Σκας και κολυμπάς. Τον τρως στη μούρη και βράζεις με το ζουμί σου. Επιλογές δεν έχεις. ΄Η υπάρχουν καθορισμένες, που είναι  το ίδιο σαν να μην υπάρχουν. Και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για σένα,  γιατί γνωρίζεις πως  σου παίρνουν το δίκιο. Αυτό που σίγουρα είναι με το δικό  μέρος .

Αλλά,  πώς το ξέρεις πως όντως είσαι εν δικαίω;  Κι αν δεν είσαι; Δεν ισχυρίζεται   το ίδιο και ο λαλημένος που σου λέει ΠΙΣΤΕΥΩ πως το εμβόλιο  είναι του  Αντίχριστου και δεν το κάνω. Και όταν   το λέει, το εννοεί κιόλας. Πιστός χριστιανός  γαρ.΄Οπως και ο  ριζοσπάστης  Ισλαμιστής  που τινάζεται στο  μετρό με  τις  μπόμπες του ζωσμένος. Πεθαίνουν αμφότεροι  για του Χριστού και του Μωάμεθ  την πίστη την αγία! (Με “διάφορο” πάντα.  Και οι οι δυο πιστεύοντες.  Τον Παράδεισο με τους αγγέλους ο πρώτος. τον ίδιο με τα ουρί ο έτερος).

Αλλά, αν δεν είσαι ούτε  εσύ  εν δικαίω;  Αν η αλήθεια που πιστεύεις ως σωστή, είναι  της αυτής κιβδηλείας    με των άλλων, που κατηγορείς ;

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, πλην ενός,  να το διαπιστώσεις .Ούτε διδασκαλίες   αρχηγών και προφητών θρησκειών,   φιλοσόφων, σοφών, μάγων και σαμάνων  δεν αντέχουν, ούτε αρκούν  να  δοκιμαστεί  πάνω τους η αλήθεια του δίκιου σου. Μοναδική, ανεπανάληπτη και  σταθερή, ως η αξία, ή Λυδία Λίθος της δοκιμής του χρυσαφιού στην αρχαιότητα ,είναι μόνο η ΦΥΣΗ. ΄Ο, τι είναι φυσικό είναι και ηθικό και σωστό και δίκαιο. Το αφύσικο είναι ακριβώς το αντίθετο. Δοκίμασε την αλήθεια σου  πάνω  στους νόμους της και θα νιώσεις ασφαλής και  ασάλευτος.

Ο Νους είναι το μεγαλύτερο δώρο της Φύσης στον άνθρωπο. Αν δεν είναι σκοτισμένος , αλλοιωμένος και κίβδηλος από  ηθικές, παραδόσεις, νόμους επιταγές ,  αν είναι αγνός και  ανυστερόβουλος ,  σου έχει την απάντηση σε όλα τα δύσκολα  ερωτήματά σου. Δεν υπάρχουν διλήμματα, μια και ο Νους είναι η λογική και η συνείδησή μας ταυτόχρονα.

 

΄Οσο για τα  αυτονόητα τώρα , απαντήσεις άλλες  δε δίνει ο Νους. Είναι ενσωματωμένες κι  από μόνες τους καθαρές, ως εκ του ορισμού  του  αυτονόητου. Αν τα δικά σου αυτονόητα δεν είναι τέτοια για τον άλλο,  που τα ορίζει φυσικά, ούτε τα δικά του για σένα , συμβαίνει γιατί  κάποιος  Νους από τους δύο,   είναι  σκοτισμένος και κίβηλος.   Και τέτοιος αποκλείεται να είναι ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΝΟΥΣ.