TO MOTOCROSS ΤΗΣ ΜΑΡΕΒΑ, Ο ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΓΚΑ ,ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΙΩΤΙΚΗ (ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ) ΤΟΥΣ

Μια εικόνα ,μια παράσταση, μια κίνηση, ένας λόγος , ένα συμβάν, ακόμα και  η πιο απλή συμπεριφορά, μπορούν από μόνα τους να εμπερικλείουν   τεράστια δύναμη αποκάλυψης για ένα άτομο, ένα λαό, μια εποχή, ένα σύστημα. Γνωστό επίσης πως η  σημειωτική ,η σημειολογία, όρο που επινόησε ο    Τζον Λοκ, κορυφαίος εκπρόσωπος του βρετανικού εμπειρισμού και της φιλελεύθερης σκέψης, είναι ολόκληρη επιστήμη. Και είναι από τις δυσκολότερες, επειδή ακριβώς είναι αχανής και  το αντικείμενός  της  πολύπλοκο, πολύμορφο, ατελεύτητο. 
“Σημεία  των καιρών”, όσα βλέπουν τα μάτια μας και ακούν τα αυτιά μας τον τελευταίο καιρό. Δεν προλαβαίνει σίγουρα η παραπάνω επιστήμη  να τα κατατάξει και πολύ περισσότερο να τα ερμηνεύσει.
Το σίγουρο, όμως, είναι πως προοιωνίζουν μια εξέλιξη. Αλλά, η εξέλιξη έχει μεν  τη δυναμική της προόδου, της βελτίωσης  λεξικολογικά.   Αλλά είναι και ένας όρος  που δηλώνει πορεία, επόμενο στάδιο. Μπορεί  ακόμα   να είναι φορτισμένος και  αρνητικά .Να σημαίνει επιδείνωση,  πτώση, καταστροφή.
Κοιτάζοντας τις  εικόνες που ακολουθούν, τις ιδιαίτερες συμπεριφορές ,αλλά κυρίως διαβάζοντας  “πίσω από τις λέξεις”  των συγκεκριμένων προσώπων, μπορείς, ως πολίτης σώφρων και συνετός,  να φτιάξεις ή να έρθουν  στο μυαλό σου πλήθος συνειρμών  .Αλλά, παράλληλα,  μπορεί και να  μελαγχολήσεις,  να φτάσεις   σε απόγνωση.  Και ως άλλος….Εθνάρχης την επόμενη  της δολοφονίας του Γρ.  Λαμπράκη να αναφωνήσεις  “ποιος, τελικά,  κυβερνά αυτό τον τόπο;
Η απάντηση είναι μία.  Καταλυτική, απελπιστικά επώδυνη: Ο Κούλης , η Μαρέβα ,  ο Μπογδάνος,  ο  Παπαχρήστου ,ο Μαρινάκης, ο Αλαφούζος,   ο Τράγκας . Με ό,τι σημαίνει  η σημειολογία της συμπεριφοράς ,των εικόνων και των… αποφθεγμάτων  αυτών των  πρωταγωνιστών στη σημερινή ειδησεογραφία.
Και το τέλος;  ΄Εχει τέλος και ποιο είναι για τους ηθοποιούς αυτής της παράστασης που παρακολουθούμε;
Εμείς    θα θέλαμε, ως προειδοποίηση περισσότερο, να πούμε  πως όλη τούτη η παρέα   που “παίζει εν ου παικτοίς”  ,ας γνωρίζει πως   “σωρεύσει άνθρακας πυρός επί τας κεφαλάς  των μελών αυτής”. 
Λίγες είναι οι μέρες τους,  κοινώς.  Μετρημένες.Εδώ είμαστε και θα το δείτε.

 

****

1.Μητσοτάκης στην Πάρνηθα / Τα κανάλια «έθαψαν» την ποδηλατάδα του πρωθυπουργικού ζεύγους

https://www.youtube.com/watch?v=Z08Uhmsjbq0

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΑΡΝΗΘΑ

Τι και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπασε το lockdown και παραβίασε όλα τα μέτρα προστασίας την ώρα που η χώρα ζει τον μήνα της μεγάλης τραγωδίας.

Μητσοτάκης στην Πάρνηθα / Παραδοχή Πέτσα – Ο πρωθυπουργός φωτογραφήθηκε χωρίς μάσκα αγκαλιά με 5 άτομα

Η συντριπτική πλειοψηφία των καναλιών δεν φαίνεται να συγκινήθηκε από την ποδηλατάδα του πρωθυπουργικού ζεύγους στην Πάρνηθα, χωρίς μάσκες και αποστάσεις.

Alpha, ΑΝΤ1 και Star δεν έπαιξαν καν το θέμα στα κεντρικά δελτία ειδήσεων, ενώ το Mega προέβαλε τη βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη, χωρίς ωστόσο να δείξει τη φωτογραφία που αποκαλύπτει τις πέντε παραβάσεις του πρωθυπουργού.

Μάλιστα το Mega από τα συνολικά 3 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα που αφιέρωσε στο θέμα, τα 3 λεπτά αφορούσαν το σχόλιο του δημοσιογράφου των «Νέων» Γιώργου Παπαχρήστου, ο οποίος έκανε λόγο για ήσσονος σημασίας θέμα.

Έβγαλαν... νυστέρια Πολάκης - Παπαχρήστος | Reader.gr

Ο ΣΚΑΪ προέβαλε την επίμαχη φωτογραφία μαζί με σύντομα αποσπάσματα από τις δηλώσεις Πέτσα και Ηλιόπουλου. Το θέμα είχε συνολική διάρκεια 30 δευτερόλεπτα.

Ανάλογη προβολή είχε το θέμα και από την ΕΡΤ.

2. Σάλος με «αποκάλυψη» Γ.Τράγκα: «Θα δεχτούμε επίθεση των Τούρκων τα Χριστούγεννα»

Aftodioikisi.gr

 

” Σάλο έχουν προκαλέσει οι τελευταίοι ισχυρισμοί του Γιώργου Τράγκα ότι πολύ άμεσα αναμένεται επίθεση της Τουρκίας σε ελληνικά εδάφη. Μάλιστα, ο γνωστός δημοσιογράφος εξήγησε και τους λόγους που θα συμβεί αυτό, παράλληλα με όσα υποστήριξε για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Διαβάστε όσα υποστήριξε…

Καλό κουράγιο να έχετε όλοι σας. Και πρέπει να έχετε πολύ κουράγιο και μεγάλη ψυχραιμία τις επόμενες εβδομάδες γιατί εκτός από τον κορονοϊό και την φυλακή του lockdown, υπάρχει πιθανότητα να κάνουμε γιορτές με πολεμικό συναγερμό και επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε περιοχές της ελληνικής επικράτειας που αμφισβητεί η Άγκυρα.

Δεν αποκλείεται αυτό που ζούμε με την πανδημία και τα αστυνομικά μέτρα για την αναχαίτισή της να αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για όσους θέλουν να κλείσουν τις εκκρεμότητες στα ελληνοτουρκικά με ένα θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων, ένα τραπέζι συνολικής διαπραγμάτευσης, και μια σειρά εθνικών υποχωρήσεων που πρέπει να αποδεχθεί ο ελληνικός λαός, όπως τα μνημόνια, τη Συμφωνία των Πρεσπών, και όλα εκείνα που προετοίμασαν και προετοιμάζουν την κοινή γνώμη να αποδεχθεί μια ταπεινωτική ήττα και παραχωρήσεις κατά μήκος των ελληνικών συνόρων.

Η Γερμανία δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τoυρκία, και το Παρίσι κατά πάσα πιθανότητα θα αρκεστεί σε συστάσεις και παραινέσεις που δεν θα ηρεμήσουν ούτε θα ανακόψουν τον Ερντογάν. Η Τoυρκία θα χτυπήσει την Eλλάδα για να προκαλέσει διαπραγματεύσεις σε όλο το φάσμα των απαράδεκτων και ανυπόστατων αιτημάτων της. Η Άγκυρα δεν θέλει συζήτηση για την υφαλοκρηπίδα. Θέλει νησιά και διχοτόμηση του Αιγαίου. Θέλει αυτονόμηση και αυτοδιοίκηση της μουσουλμανικής Θράκης. Θέλει να βρει ευκαιρία να επιτεθεί πάλι σε αυτό που δεν αναγνωρίζει ως κράτος, και ονομάζει Ελληνο-κυπριακή διοίκηση.

Το πιθανότερο είναι να χτυπήσει στο κενό εξουσίας που θα υπάρξει κατά τη μετάβαση του κυρίου Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο. Ενδεχομένως το επεισόδιο θα στηθεί τις ημέρες που θα ενημερώνεται ο κύριος Μπάιντεν, πριν ορκιστεί. Ήδη καλλιεργείται το απαραίτητο κλίμα για να κάτσει η ελληνική πλευρά στο τραπέζι μιας απαράδεκτης διαπραγμάτευσης που οδηγεί σε εθνική ταπείνωση. Οι ασφυκτικά αποκλεισμένες από covid19 ελληνικές πόλεις, τα τυραννικά υγειονομικά μέτρα, η ψυχολογία του τρόμου απέναντι στον υπαρκτό ιό, η διαλυμένη οικονομία και τα σχέδια Πισσαρίδη που φέρνουν νέο μνημόνιο, όλα αυτά μαζί είναι ό,τι καλύτερο για να προχωρήσει ο Μητσοτάκης σε μια παράδοση άνευ όρων.

Θεωρώ βέβαιο ότι θα αποδεχθεί συνομιλίες κάτω από διεθνή επιτήρηση ή διαιτησία. Η νέα συνταγή πλύσης εγκεφάλου θα πει ότι σε κατάσταση αδυναμίας που είμαστε, και έχοντας έναν μακελάρη, τον covid19 που σκοτώνει πολλούς Έλληνες, δεν πρέπει να έχουμε και έναν εκτεταμένο και πολυήμερο αιματηρό πόλεμο. Θα επιχειρήσουν να χρυσώσουν το χάπι της σταθερότητας στην Νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ μέσω των ήδη υπαρχόντων υποχωρήσεων σε αέρα, θάλασσα και φυσικά σε νησιά που επιδιώκει να προσαρτήσει η Τoυρκία.

Ας ευχηθούμε ότι η νέα Αμερικανική ηγεσία θα συγκρατήσει την τουρκική επιθετικότητα, αν και ορισμένοι παλαιοί Αμερικανοί διπλωμάτες υποστηρίζουν ότι πρέπει να βρεθεί λύση με θέμα συζήτησης την κυριαρχία επί του Καστελορίζου. Όσο ζει ο Ερντογάν είναι αδύνατον να εξαλειφθεί το ενδεχόμενο πολεμικής αναμέτρησης.

3. Η Εξώδικος Μπογδάνου στην ΕφΣυν/Εξώδικο Κ. Μπογδάνου στην Εφ.Συν. και η απάντησή μας

“Λάβαμε στις 23-11-2020 από τον κ. Κωνσταντίνο Μπογδάνο, βουλευτή στην Α’ Αθηνών, Εξώδικη Οχληση/Διαμαρτυρία/Πρόσκληση για δύο κείμενα που είχαν πριν από πολύ καιρό δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα μας, το πρώτο στις 16-7-2020 με συντάκτη τον Τάσο Τσακίρογλου (και όχι τον φωτογράφο Σωτ. Δημητρόπουλο, όπως εσφαλμένα αναφέρεται στο εξώδικο) και τίτλο «Σοβαρά κ. Πέτσα, δεν τρέχει τίποτα με τον συγχρωτισμό Μπογδάνου-Κασιδιάρη;» και το δεύτερο στις 13-10-2019 με συντάκτη τον Δημήτρη Νανούρη και τίτλο «Κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα».

Αναφέρει ο κ. Μπογδάνος στο εξώδικό του, μετά την παράθεση μέρους του άρθρου του Τ. Τσακίρογλου

“ Δεν είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η ιστοσελίδα ιδιοκτησίας σας καταφέρεται εναντίον μου κατ’ αυτόν τον τρόπο, καθώς το προαναφερθέν δημοσίευμα υπήρξε αφορμή να ανακαλύψω παλαιότερο δημοσίευμα της ιστοσελίδας σας στο οποίο κατ’ ουσίαν, το ως άνω άρθρο παραπέμπει. Πρόκειται για άρθρο αναρτηθέν στην ιστοσελίδα σας την 13η-10-2019 με συντάκτη τον Δημήτρη Νανούρη υπό τον τίτλο «Κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα». Το άρθρο δε αυτό – το οποίο και είναι σημαντικά εκτενέστερο από το πρώτο άρθρο που προαναφέρθηκε- παραμένει έως σήμερα δημοσιευμένο στην ιστοσελίδα σας, συνοδευόμενο μάλιστα από φωτογραφία μου, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο «https:www.efsyn.gr/stilesσ/meteoros/214567_koykoyloforos-horis-koykoyla ..”

και συνεχίζει σε σχέση με το εκείνο της προηγούμενης χρονιάς του Δημήτρη Νανούρη

“ Στο σύνολό του το ως άνω δημοσιευθέν άρθρο αποτελεί μια προαποφασισμένη και σκόπιμη προσπάθεια ακραίας σπίλωσης και προσβολής της προσωπικότητας και του ονόματος μου, καθόσον εκφεύγει πλήρως από τα ανεκτά όρια της δημοσιογραφικής κριτικής και δεοντολογίας και επιδίδεται σε μια άνευ προηγουμένου επιχείρηση συκοφάντησής μου. Συνολικά από την αρχή μέχρι και το τέλος του, διαχέεται από μια συνεχή ειρωνική, υβριστική και διαστρεβλωτική της αλήθειας διάθεση, με τη χρήση συκοφαντικών εκφράσεων.

Ενδεικτικά και μόνο ορισμένες εκ των φράσεων που θίγουν κατάφωρα την τιμή και την υπόληψη μου, για τον λόγο που κάθε φορά αναφέρεται, είναι οι εξής:

– «Δεν είναι να πιστεύεις τον Μπογδάνο ακόμα κι αν σου πει καλημέρα· σίγουρα τριγύρω θα επικρατεί βαθύ σκότος, μαύρα μεσάνυχτα», καθώς με παρουσιάζει ως ψεύτη,

– «τράβηξε την προσοχή μου ένας φαλάκρας απέξω κι από μέσα», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο κενού περιεχομένου,

– «που ωρυόταν σαν αρσενική κυρία Λουκά. Να με συγχωρεί η κατά τα’ άλλα συμπαθέστατη Ελένη για την άστοχη παρομοίωση, καθότι ο τύπος επέρδετο κυριολεκτικά απ’ το στόμα, αραδιάζοντας αδιανόητες ασυναρτησίες με ταχύτητα μυδραλιοβόλου», καθώς με παρουσιάζουν ως πρόσωπο οργισμένο, που εκστομίζει πλήθος ηλιθιοτήτων και ασυναρτησιών,

– «Πάσχιζε να ομιλεί στην καθαρεύουσα, αλλά τα σόλοικα ελληνικά του αποκάλυπταν γλωσσική ημιμάθεια και πνευματική πενία», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο εν γένει αμόρφωτο, που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει επαρκώς την ελληνική γλώσσα,

– «Ακροδεξιός ως τα μπούνια, συνοδοιπόρος του ναζιστικού μορφώματος- η μοναδική σχέση του με τη μόρφωση-, υπερασπιζόταν με μένος τους υπόδικους χρυσαυγίτες», καθώς με παρουσιάζει ως βαθύτατα ακροδεξιό, ναζί και υπερασπιστή προσώπων με τέτοιες απόψεις, ως αμόρφωτο, και με στοχοποιεί , ιδίως με τη χρήση της λέξης «ακροδεξιός»,

– «Μεθοριακή προσωπικότητα, δίχως άλλο, με συμπλεγματική προβολή μεγαλείου», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο που αποκλίνει με αρνητικό τρόπο του μέσου όρου και ψυχικά διαταραγμένο,

– «Φιλονικούσε διαρκώς με την κοινή λογική εκτοξεύοντας εμέσματα», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο που αγαπάει τις φιλονικίες, που είναι παράλογο και προβαίνει σε παράλογες δηλώσεις,

– «Εξοργίζοντας συστηματικά το δημοκρατικό κοινό, κέρδιζε απείρως περισσότερη δημοσιότητα απ’ όση του αναλογούσε», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο που εκφράζει αντιδημοκρατικές απόψεις και ανάξιο να έχει τη δημοσιότητα που απολαμβάνει,

– «Τούτο το συνειδητό ψεύδος δημιουργούσε, λοιπόν, κάποια σύγχυση κι έτσι έπαιρνε η μπάλα και τα δικά μας χωριά. Αν ήμουν δικομανής, έπρεπε να υποβάλω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και σίγουρα θα τον καταδίκαζα σε πρώτο και δεύτερο βαθμό, ως και τον Άρειο Πάγο, αν χρειαζόταν», καθώς με παρουσιάζουν ως ψεύτη και ως πρόσωπο που διαπράττει συκοφαντικές δυσφημίσεις.

– «Αργότερα ζήτησε από τα προσφιλή του τανκς να εκκενώσουν την ΕΡΤ», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο που εκφράζει φιλοδικτατορικές απόψεις,

– «Τον ανταμείβει τώρα αποκαλώντας επί κυπριακού εδάφους προδοτικό το ΑΚΕΛ και αναλαμβάνοντας αυτοβούλως χρέη ρουφιάνου», καθώς με παρουσιάζει ως πρόσωπο που καταδίδει και με στοχοποιεί, ιδίως με την χρήση της λέξης «ρουφιάνος»,

– «Κουκουλοφόρος δίχως κουκούλα, δήθεν και τσάμπα μάγκας», καθώς με παρουσιάζει ως δωσίλογο της κατοχής κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και ψευτοπαλικαρά.

Από την ανάγνωση και μόνο των ως άνω εκφράσεων, είναι απολύτως κατανοητό ότι το συγκεκριμένο άρθρο εξυπηρετεί μια και μόνο σκοπιμότητα: την άνευ ορίων εξύβριση και συκοφάντησή μου. Συνεπώς, στο σύνολο του το ως άνω άρθρο είναι άκρως προσβλητικό για τη προσωπικότητά μου, καθώς εμπεριέχει ευθείες ύβρεις, και , εν γένει, κάθε παράγραφός του επιδιώκει τη συκοφάντησή μου .

Επιπροσθέτως, με μια εκ παραλλήλου ανάγνωση και των δύο ανωτέρω αναφερθέντων δημοσιευμάτων καθίσταται σαφές όχι μόνον ότι κάνουν χρήση παρόμοιας φρασεολογίας, αλλά επιπλέον ότι επιδίδονται από κοινού σε προσπάθεια να με παρουσιάσουν ψευδώς και παραπλανητικώς ως άτομο με ακραίες «ρατσιστικές» και «φασιστικές» αντιλήψεις, το οποίο δε – όπως αναφέρουν- δήθεν επικροτεί εγκληματικές ενέργειες προσώπων με ακραία φασιστικά φρονήματα.

Για όλους τους άνω αναφερόμενους λόγους η ανωτέρω αρθρογραφία και ιδίως το άρθρο υπό τίτλο «Κουκουλοφόρος χωρίς κουκούλα», που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας «www.efsyn.gr», καθ’ όλο το περιεχόμενό του και όχι μόνο κατά ορισμένες φράσεις, θίγει βάναυσα την τιμή και την υπόληψή μου, που προστατεύονται ως στοιχεία της προσωπικότητάς μου. Κάθε φυσικό πρόσωπο έχει το δικαίωμα, δυνάμει των άρθρων 57 ΑΚ και 59 ΑΚ, απόκρουσης της παράνομης προσβολής της προσωπικότητάς του, η οποία περιλαμβάνει κάθε αγαθό το οποίο συνδέεται στενά με το πρόσωπο, ως ύπαρξη φυσική, ηθική, κοινωνική και πνευματική, όπως είναι η τιμή και η υπόληψη. Τα αγαθά αυτά δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα αλλ’ επιμέρους εκφάνσεις (εκδηλώσεις) του ενιαίου δικαιώματος επί της ίδιας προσωπικότητας, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε προσβολή αυτών να σημαίνει και προσβολή της συνολικής έννοιας «προσωπικότητα». ”

4. Μπογδάνος «καρφώνει» Χρυσοχοΐδη

Palo.gr

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μπογδάνος, με ερώτησή του προς την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και με αφορμή την παράσταση πολυπληθούς ομάδας συνδικαλιστών στο υπουργείο Εργασίας στις 26 Νοεμβρίου, ζητά να πληροφορηθεί από τον Μ. Χρυσοχοϊδη «για ποιο λόγο επετράπησαν πολιτικές συγκεντρώσεις», ποιοι είναι και γιατί δεν συνελήφθησαν οι οργανωτές, κάνοντας λόγο για μέλη του ΚΚΕ που εξαιρέθηκαν από τους νόμους και τους κανόνες.  Θυμίζουμε ότι ο Μπογδάνος είχε θέσει και το θέμα των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο πιέζοντας τον Μ. Χρυσοχοϊδη να παρουσιάσει το σχέδιό του.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπογδάνος, επισημαίνει ότι «το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί σε όλη την χώρα, αλλά ειδικότερα στο κέντρο της Αθήνας, ιδιαιτέρως ανησυχητικά φαινόμενα παραβάσεων των υγειονομικών μέτρων αλλά και της προσφάτως ψηφισθείσας νομοθεσίας περί συναθροίσεων και συγκεντρώσεων» με ενδεικτικές συγκεντρώσεις, όπως σημειώνει, «το ‘μαθητικό’ συλλαλητήριο, το όποιο έλαβε χώρα την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, αλλά και την συγκέντρωση-διαμαρτυρία μεταναστών από το Ιράκ με την στήριξη μελών του ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στο Σύνταγμα».