“ΑΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΦΤΕΡΟΥ”. Ο ΙΟΛΑΣ… ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

α. Η Εφη Αχτσιόγλου  μίλησε για   τοξική αρρενωπότητα!

 

β.Κασσελάκης: Όταν μιλούσε ο Τζουμάκας… πήγα τουαλέτα

Ο Στέφανος Κασσελάκης

*****

Εχουμε πιάσει πάτο.   Απ΄όλες τις μεριές και τις απόψεις.

Η χώρα έχει χρεοκοπήσει.   Οι  χρονιές, μετά το 2025,  θα είναι όπως   στη    «χρονιά  του δράκου» στην παλιά,  αμερικάνικη ταινία.

18 ημέρες καίγεται  ο  ακριτικός ΄Εβρος.   Και με 15 ολόκληρα δισ  (πεταμένα από το χρέος των 400 δισ.), περιμένουν τη βροχούλα του θεού να σβήσει τη  φωτιά.

Στο ΣΥΡΙΖΑ η πολιτική έκφραση,  η άρθρωση  στιβαρού κομματικού λόγου , αντικαταστάθηκε  πια με όρους  που  αναφέρονται σε  γεννητικά όργανα και …απόπατους.

 

Και πώς να γίνει διαφορετικά, αφού η  χώρα έχει  πρωθυπουργό το γιο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη; Μόνο αυτό τα λέει όλα. Και  σημαίνει  πως ήρθε ώρα  πια να έχει κι αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης  την ΄Εφη Αχτσιόγλου ή  το Στέφανο Κασσελάκη.  Είναι φαβορί,  λένε, αμφότεροι  στη κατάκτηση της  θέσης.   Για να έρθει έτσι  και  να δέσει  το γλυκό.

Κι αν συμβεί αυτό,  είναι η ώρα, που  θα σκάβουν τον πάτο ,  για να πάνε και πιο κάτω. Κι ας μην υπάρχει άλλο κάτω.

Φαίνεται καθαρά πια πως  η  ιστορική  εκείνη φράση  του Ιόλα (*)    “ας  κυβερνήσει η φτερού”,   ήταν προφητική. Ο παράξενος   εκείνος λάτρης της  τέχνης,  το είχε πει, βέβαια,   για την εποχή του .  Γι  όλους τους «Μεγάλους»  της Μεταπολίτευσης,  όπως ο Κωνσταντίνος  Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Κι αν ίσχυε   και τότε αυτή η αλήθεια, αν κατά Ιόλα,  πιο άχρηστοι και  επικίνδυνοι για τη διακυβέρνηση  της χώρας υπήρξαν  ακόμα και  τα δύο  εκείνα “μεγαθήρια” της κομματικής ζωής του τόπου, σήμερα, αν ζούσε ο παρεξηγημένος  στις ημέρες του αυτός  ιεροφάντης της Τέχνης και τον ρωτούσαν  «ποιος τότε να κυβερνήσει αυτό τον τόπο», είναι σίγουρο  πως θα απαντούσε, πάλι.  «Ας τον κυβερνήσει η φτερού»!

_____

(*) “Αλέξανδρος Ιόλας, ο κοσμοπολίτης συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας, που συνέβαλε στην καθιέρωση των σουρεαλιστών ζωγράφων αλλά και σε ένα βαθμό της ποπ αρτ.  Στα τελευταία χρόνια της ζωής του υπήρξε θύμα ενός πρωτοφανούς διασυρμού”.

Αλέξανδρος Ιόλας: Το εξέχον θήραμα του αυριανισμού

“Με πρώτη και καλύτερη την «Αυριανή», την εφημερίδα που εξέφραζε εκείνη την εποχή τον πιο φαύλο και φασίζοντα λαϊκισμό, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του Ιόλα με τους πλέον χυδαίους χαρακτηρισμούς. Για χρόνια δεν περνούσε εβδομάδα που να μην ασχοληθεί μαζί του. Ίσως με κύριο στόχο τον Καραμανλή, καθώς ανάλογο πόλεμο είχε κηρύξει και στον άλλο του φίλο, τον Μάνο Χατζιδάκι. Την ακολούθησε σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος, με τη συνδρομή δημοσιογράφων της προοδευτικής, κυρίως, παράταξης. Μερικοί τίτλοι ήταν «Ο σάπιος Ιόλας και η σαπίλα των άλλων», «Υψηλή σαπίλα: Ασέλγειες και ναρκωτικά», «Καλός κόσμος και υπόκοσμος στην αγκαλιά του Ιόλα», «Γνωστοί Αθηναίοι σε όργια του Ιόλα. Παραπέμπονται για πορνεία – παιδεραστία». Ποιοι υπέγραφαν τα ρεπορτάζ; Εκτός από τον Μάνο Χάρη, που το είχε αναγάγει σε προσωπική βεντέτα, ασχολήθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο Αιμίλιος Λιάτσος, η Αγγελική Νικολούλη, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Θοδωρής Δρακάκης αλλά και ο Γιώργος Μαύρος.

Χρήστος Παρίδης.

Δες και Homo-Naturalis. gr

“AΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ Η ΦΤΕΡΟΥ”!