Γκεμπελικό αληταριό και καριερίστες του κομματικού Συστήματος: “Πάλιν τὸν καῦκον ἔπιον, πάλιν τὸν νοῦν ἀπώλεσαν “

iefimerida.gr:

1.α. Βούτσης για δηλώσεις Οικονόμου: Όσοι σιωπούν και είναι ακόμη στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να απαντήσουν

β.Βαρεμένος: Ο Κασσελάκης εμμέσως χτυπά τον Τσίπρα -Η συμπεριφορά Οικονόμου έχει ποινική διάσταση<

 

γ. ΣΥΡΙΖΑ: Ο Πολάκης υπέρ Οικονόμου, παρά το «άδειασμα» της Κουμουνδούρου -«Με τον Θανάση, γιατί εγώ δεν ξεχνώ».

δ.Γεράκης (Marc) για ευρωεκλογές: Υπερβολικό, αλλά δεν αποκλείεται η αποχή να έχει το «6» μπροστά.

 

2. Αυτογκόλ με Θανάση Οικονόμου στον ΣΥΡΙΖΑ – Στην επίθεση η Νέα Αριστερά 

“Μπαράζ αντιδράσεων από τις δηλώσεις Οικονόμου για παλιά στελέχη του κόμματος • Οργισμένη απάντηση Βούτση – Βαρεμένου • Νέα Αριστερά: Τακτικές Τραμπ από το κόμμα Κασσελάκη

«Φωτιές» ανάβουν στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και στη Νέα Αριστερά οι δηλώσεις του συνεργάτη του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λίγες μόλις ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές κι ενώ οι προεκλογικές καμπάνιες κορυφώνονται και το μέτωπο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία κλιμακώνεται, στην Κουμουνδούρου προσπαθούν να διαχειριστούν μια νέα θύελλα που μόνο συνθήκες εσωστρέφειας δημιουργεί.

Ο Θανάσης Οικονόμου, συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε αδιανόητες δηλώσεις από τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, αφήνοντας άφωνους δημοσιογράφους, αλλά και πολιτικούς αντιπάλους.

Άφησε σοβαρές αιχμές κατά παλαιών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τρόπο με τον οποίο ελέγχθηκε το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη από την τότε επιτροπή της Βουλής, βάζοντας στο κάδρο τον Νίκο Βούτση, τον Γιώργο Βαρεμένο και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Όλα συνέβησαν στο πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24, με τον Θανάση Οικονόμου να απαντά στον βουλευτή της Ν.Δ., Νικήτα Κακλαμάνη, για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και να κάνει λόγο για «σκιές και συνδιαλλαγές» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν τότε στην επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής.

Ειδικότερα ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε «ο κ. Βαρεμένος ήταν, με πρόεδρο την κα Χριστοδουλοπούλου. Μπορείτε λοιπόν να τους ρωτήσετε αν έκαναν έλεγχο και τι βρήκαν στον έλεγχο και κλείνω το θέμα αυτό. Σας λέω και ονόματα, ο κ. Βαρεμένος και η κα Χριστοδουλοπούλου» με τον Θανάση Οικονόμου να απαντά το αδιανόητο «μα, η κυρία που λέτε, απολογείται γιατί διόρισε την κόρη της. Τι ακριβώς μου λέτε; Αυτό έγινε. Την κόρη της και για αυτό δεν έβαλε την επόμενη φορά υποψήφια».

Δεν σταμάτησε εκεί και συνέχισε λέγοντας «υπάρχουν σκιές σε αυτούς τους ελέγχους. Ακούστε κ. Κακλαμάνη. Προφανώς υπάρχουν σκιές σε αυτές τις Επιτροπές».

Σε ερώτηση του παρουσιαστή της εκπομπής, Σεραφείμ Κοτρώτσου, μάλιστα ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε «σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Στη συζήτηση παρενέβη ξανά ο Νικήτας Κακλαμάνης εμφανώς ενοχλημένος για να σημειώσει «τι είναι αυτά που λέτε κ. Οικονόμου, δηλαδή φτάνω στο σημείο να υπερασπίζομαι εγώ τον Βαρεμένο; Ξέρετε ποιος ήταν Πρόεδρος της Βουλής εκείνη την εποχή; Ο Νίκος Βούτσης και μου λέτε ότι κάτω από την Προεδρία του Νίκου Βούτση έγιναν αυτά τα πράγματα; Και δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά για το κόμμα σας;».

Ο Θανάσης Οικονόμου, μάλιστα, δεν κάλυψε ούτε καν τον Νίκο Βούτση λέγοντας «δεν γνωρίζω εάν όλα αυτά ήταν σε γνώση του».

***

«Πάλιν τὸν καῦκον ἔπιον, πάλιν τὸν νοῦν ἀπώλεσαν» ,λοιπόν!   Για να παραφράσουμε ελαφρώς  το βυζαντινό δημώδες για το μεθύστακα  αυτοκράτορα Φωκά,  και   οι δικοί μας εδώ αυτοκράτορες του συστημικού κομματισμού  σε αγαστή συμμαρτυρία και συμπόρευση με   τους  Γκουρού     του   γκεμπελισμού ,της παραπληροφόρησης και  του  πεμπτοφαλαγγισμού .

 ΄Ολη αυτή  η ομήγυρις  παραληρεί  τελευταία και στραγγίζει …μέχρι τρυγός την κούπα του παροξυσμού, της τοξικότητας, της αισχρής προπαγάνδας και του καιροσκοπισμού,   λίγο πριν την έλευση  του τέλους της αυτοκρατορίας Μητσοτάκη. ΄Ενας τέλος, που   μετριέται σε   « βήμα αναπνοής » πριν τις ευρωεκλογές της Κυριακής και ελάχιστα πριν και την οριστική της κατάρρευση.

Τελευταία πράξη  του έργου, παραμονές ευρωεκλογών,  το «πόθεν έσχες» του  Στέφανου Κασσελάκη από χίλες δυο μεριές , ξεσκονισμένο.  Και ας μη υπήρξε πολιτικός, “όταν και πώς” απόκτησε το έχειν του.   ΄Όχι,  όμως  και  το διάτρητο «πόθεν και πώς »τα  απόκτησε,  όσα έχει  και κατέχει ο  Κυριάκος Μητσοτάκης, που υπήρξε,  πέρα από  γιος του πατριάρχη της διαφθοράς στο παρελθόν , ίδιος στο παρόν  και χειρότερος του πατρός. Το  «κατέχειν» σε βάθος έρευνας,  αλλά   «πώς και πόθεν» της φαμίλιας,  παραμένει σκοτεινό. ΄Η τουλάχιστον έτσι νομίζουν τα μέλη της.

  Οι βρώμικες πηγές της προέλευσης αυτού του τεράστιου  «μαύρου» πλούτου του με τα… 40  σήμαντρα   και τις εξήντα δυο καμπάνες στους τρούλους των κτισμάτων του,  ηχούν εκκωφαντικά.  Και μόνο οι ίδιοι νομίζουν πως  μένει  μυστικό επτασφάγιστο .  Στο απυρόβλητο που  εξασφαλίζουν  η  αχλή των Off Shore και των  υπόγειων θυρίδων  της     τραπεζικής μαφίας,  του  τόσο προσφιλούς αυτού  (υπό)κοσμου   στον  Κυριάκο Μητοτάκη.

Αλλά,  το …γαμώτο δεν είναι πως τον καλύπτουν οι δικοί του στην παράταξη, μικρές και μεγάλες ακρίδες του γαλάζιου σμήνους.  Πάντα τα μέλη των μαφιών, αν τηρούνται οι κανόνες -ομερτά , επιδεικνύουν μεταξύ τους αλληλεγγύη και τον ιδιόμορφό τους σεβασμό . Ακόμα χειρότεροι και κατάπυστοι,  είναι οι  νεροκουβαλητές  των μελών της  “πέτσινης Αριστεράς”.

Και σε  αυτό  έργο της εγκληματικής  συγκάλυψης, του  ισαποστακισμού  και του ” όλοι τα ίδια είναι»  ,  πρωτοστατούν  από κομματικής πλευρας , τόσο  το μόρφωμα της Νέας Αριστεράς, όσο  και  οι  πεμπτοφαλαγγίτικες φυλλάδες της,  με προεξέχουσα  εκείνη    του Παππά και των αυτομολησάντων «Ψαρράδων» (Δημήτρη  και ΄Αντας)   στην «αυλή»  του Μαρινάκη.( Να ξαναλέμε τα…ξαναειπωμένα είναι αδόκιμο  μέχρι και ασεβές  στους φίλους του σάιτ).

«Αυτογκόλ με Θανάση Οικονόμου», μας…ενημερώνει το επιτελείο της, πλην των άλλων, και  πουτινικής κολεκτίβας συντακτών  (τη λένε…Εφημερίδα (!) Συντακτών, μια και στην Ελλάδα «είσαι ό,τι δηλώσεις» κατά τον αείμνηστο Γιάννη Τσαρούχη)  . Και αναπαράγει το ντελίριο   της επαγγελματικής αριστεροφροσύνης εκείνων του αποκόμματος που άνοιξαν  οι καριερίστες της πολιτικής, όπως ο    Χαρίτσης, η ΄Εφη , ο  Φίλης και  ο  Ευκλείδης.

Και διαρρηγνύουν τα ιμάτατιά τους για την ασέβεια του Οικονόμου-Πολάκη να πουν αυτό, ακριβώς, που γνωρίζουν όλοι ΚΑΙ για τα “καλά παιδιά” του παλιού ΣΥΡΙΖΑ. Να τα υπενθυμίσουμε:

1.΄Εγιναν κυβέρνηση με το δεκανίκι των ακροδεξιών  ΑΝΕΛ και του «Ναζί χωρίς  στολή», σφόδρα Καραμανλικού και Πουτινικού, Πάνου Καμένου.

2. Το αντάλλαγμα της παραχώρησης αυτής , υπήρξε η περίφημη ΟΜΕΡΤΑ . Να μη κατηγορηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ και να μη διωχθεί-τιμωρηθεί ποτέ ο Κώστας Καραμανλής για το έγκλημα της “εσχάτης προδοσίας” της πρώτης  χρεοκοπίας.

3.΄Όλα όσα κατήγγειλε ο Θανάσης Οικονόμου  είναι γνωστά από παλιά στους παροικούντες τη Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για  μια άλλη  «ομερτά» του  παλιού ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα «Νέα Αριστερά (τρομάρα της!)  με παραχωρήσεις και  ποικιλώνυμα , ένθεν και ένθεν,  ωφελήματα.  Ειδικά, για τον τρόπο που  ελέγχθηκε το «πόθεν έσχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη από την τότε επιτροπή της Βουλής. Πρωταγωνιστές   του μεγάλου αυτού σκανδάλου , ο  Νίκος Βούτσης, ο Γιώργος Βαρεμένος και την Τασία Χριστοδουλοπούλου.  Διαβάστε   (τα λέει όλα) παραπάνω την…  οργισμένη    αντίδραση  Κακλαμάνη-Κοτρώτσου που θορυβήθηκαν για τη δημόσια αποκάλυψη του σκανδάλου  και τη θαρραλέα  απάντηση  του  βουλευτή του Νεου  ΣΥΡΙΖΑ: «Σας το λέω με σαφήνεια, γιατί υπήρξανε κάποιες, ας το πω, εντός εισαγωγικών συναλλαγές».

Συμπέρασμα!

Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά το “ποιον” όσων  διάλεξαν τον κομματισμό για καριέρα   και  τον  καιροσκοπισμό των  Γκέμπελς.  Και δεν τον εκπλήσσει τίποτα πια.

Απόδειξη, ο πανικός σύμπαντος του Συστήματος για την επαπειλούμενη  την Κυριακή ,τιμωρία αυτού του βρώμικου κομματικού  (υπό)κόσμου με την τεράστια και τούτη τη φορά,  αποχή των ψηφοφόρων. Συνειδητή και επιβαλλόμενη.

 Μάταια προσπαθούν να βρουν ασύμμετρες απειλές και δικαιολογίες  στην … εποχή , τις διακοπές και τη ζέστη!  Ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας που  ΑΠΕΧΕΙ από όλες τις εκλογές,  δεν είναι σημερινό φαινόμενο.  Το έχουμε αναπτύξει και παρουσιάσει αναλυτικά εδώ. Είναι φαινόμενο πολλών χρόνων ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ   και άλλη μια  απόδειξη αποτυχίας του Συστήματος διακυβέρνησης των κοινωνιών.

Και  μόνο οι, κατά τα άλλα… επαναστάτες, ανατροπείς του συστήματος  και αριστεροί,  δε θέλουν ούτε να “μυρίσουν”  τέτοια ερμηνεία. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους   επαγγελματίες της κομματικής δημαγωγίας  σαν τον Ανδρουλάκη , τον  Κουτσούμπα και τα λοιπά αστέρια και βαριά κανόνια της αριστεροφροσύνης .

Οικτίρετέ    τους,  αλλά μη τους συγχωρήστε.  Ούτε αυτή την Κυριακή,  ούτε την  ακόμα πιο κρίσιμη  ” επόμενη” ,  εν καιρώ τω δέοντι !