ΧΩΡΙΣ ΣΟΒΑΡΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ , ΑΝΕΚΑΘΕΝ , ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ .ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ.

“Λίγες μέρες αφότου το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απεφάνθη ότι είναι αντισυνταγματική η πολιτική των «θετικών διακρίσεων» υπέρ των μειονοτήτων, ύστερα από προσφυγή που είχε υποβληθεί κατά της πολιτικής εισαγωγής φοιτητών που εφαρμόζουν το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, κάποιοι από τους θιγόμενους περνούν στην αντεπίθεση.

Ομάδα ακτιβιστών νομικών υπέβαλε χθες προσφυγή κατά του Χάρβαρντ για την «πολιτική των θετικών διακρίσεων για τους πλούσιους». Ζητούν από την κυβέρνηση να βάλει τέλος στην τακτική του περιώνυμου Πανεπιστημίου να κάνει δεκτά στους κόλπους τους παιδιά αποφοίτων του και πλούσιων δωρητών του. Τονίζουν ότι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη για δικαιοσύνη και ισότιμη αντιμετώπιση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση”.  (Από δημοσίευμα).

****

‘ Εχουμε επισημάνει εδώ επανειλημμένα πως η Δεξιά στερείται διανόησης.  Σε αντίθεση με την Αριστερά και τον προοδευτικό, λεγόμενο,  χώρο.  Δεν υπάρχει ούτε ένα όνομα στη φιλελεύθερη παράταξη  του αναστήματος ενός  Πουλατζά,  Καστοριάδη, Ξενάκη, Αλεξάνδρου, Καζαντζάκη  Ρίτσου (κι ας  μας συγχωρήσουν οι λοιποί …εκατοντάδες για την παράλειψη   αναφοράς του ονόματός τους εδώ).

Αλλά, αν ρίξει κανείς μια ματιά και  στο  μορφωτικό  επιπεδο   (“προφίλ”)   των ανθρώπων ,ειδικά της ηγεσίας της  ΔΕΞΙΑΣ  από  την εποχή Συναγερμού,   ΕΡΕ και της κατοπινής  και σημερινής Ν.Δ, θα διαπιστώσει πως  άπαντες  οι…αρχηγοί,   κουβαλούν ένα κοινό  και  κύριο  …κουσούρι. ΄Ελλειψη σοβαρής παιδείας και μόρφωσης.   Αλ. Παπάγος, Κων. Καραμανλής, Γ. Ράλλης,  Κων Μητσοτάκης, Κώστας Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς,  Κυριάκος Μητσοτάκης.΄Ολο το..πάνθεον στο ίδιο καζάνι ελλιπούς έως ανύπαρκτης , ή μέσης μόρφωσης.

«Βαριά χαρτιά» διανόησης  δεν είχε ποτέ κανένας ηγέτης της Δεξιάς.   Ειδικά ο ιδρυτής της ΕΡΕ και της Ν.Δ, Κων. Καραμανλής, διέθετε το  μορφωτικό επίπεδο ενός   μέσου δικηγόρου.  Γ.   Ράλλης και  Κων Μητσοτάκης ομοίως. Καμιά  σύγκριση με το διανοούμενο  Ανδρέα Παπανδρέου.

 Και είναι αυτός ο λόγος που κανείς τους δεν τόλμησε να αφήσει συγγραφικό έργο. Ούτε μια αράδα γραπτού λόγου.  ΄Ενα δοκίμιο,μια επιστημονική εργασία, βρε  αδερφέ, να δούμε πώς γράφουν, ποια είναι τα κότσια τους στη κονίστρα της διανόησης , της σκέψης και της επιστήμης.

Οι  γόνοι τους το ίδιο μέτριοι. Ο ανιψιός  Κώστας Καραμανλής και  ο υιός Κυριάκος Μητσοτάκης . Ούτε καν στις  πανελλαδικές εξετάσεις της εποχής τους  δεν κατάφεραν να περάσουν.  Για τον Κώστα Καραμανλή  έχουμε γράψει εδώ παλιότερα  πως ο θείος του κατάργησε ως και τα Λατινικά (!), για να καταφέρει  εκείνη τη χρονιά ο ανιψιός να περάσει στη Νομική.  Μετά, τα επανέφερε!

΄Οσο για τον Κυριάκο… Κούλης κανονικός. Φρου-φρου  και αρώματα. Ανύπαρκτη υποδομή παιδείας  και γνώσης. Δε μελέτησε ποτέ σοβαρά  στη ζωή του. Ασφαλώς δεν υπάρχει ίχνος επιστημονικής εργασίας που να την υπογράφει.  ΄Η έστω κάτι πιο…ελαφρύ.  Δεν τολμάει. (σ.σ Η  πτυχιακή εργασία του Κυρ. Μητσοτάκη στο Χάρβαρντ το 1990, την οποία εξέδωσε στα ελληνικά αρκετά χρόνια αργότερα, ως βουλευτής,   έχει ως θέμα την εγκατάσταση των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα σε δύο φάσεις, επί Κωνσταντίνου Καραμανλή στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης και επί Ανδρέα Παπανδρέου στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).

Μια από τις μεγαλύτερες απάτες της βιομηχανίας των ίματζ μέικερ που  διαμόρφωσαν το προφίλ του γιου του Κων. Μητσοτάκη ,ανάμεσα στα άλλα-πολλά “πέτσινα”,  ήταν και οι σπουδές τους στο ανεκδιήγητο  Χάρβαρντ!    ΄Ομως, πώς, ποιοι και πόσα καταβάλουν όσοι μπαίνουν και βγαίνουν από το περίφημο Χάρβαρντ,  τα έχουμε επανειλημμένα επισημάνει  εδώ. Η Αμερική,  βέβαια, βοά μια και οι “παροικούντες” γνωρίζουν πολύ καλά ποιοί γόνοι ναρκέμπορων, δικτατόρων διεφθαρμένων πολιτικών,  έχουν ελεύθερη είσοδο στην επιχείρηση  που λέγεται Χάρβαρντ και τί αμύθητα ποσά ξοδεύουν για  να πάρουν οι …στούρνοι τους “χαρτιά με το ταχυδρομείο”.

  Ειδικά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη . καλέσαμε το αμαρτωλό  αυτό ιδιωτικό κουκουβαγείο  να    δώσει στη δημοσιότητα  τα ποσά των διδάκτρων  και τις δωρεές της οικογένειας Μητσοτάκη για τις σπουδες του Κούλη.  Ουδέποτε. φυσικά , τόλμησε το λογιστήριο της  εκπαιδευτικής, αυτής  βρώμικης    επιχείρησης,    να το κάνει.

Δεν είναι, επομένως,  τυχαίο που και ο οπαδός της Δεξιάς είναι κατά κανόνα από αστοιχείωτος ως  μικρής εμβέλειας μόρφωσης. Ταβερνιάρηδες, ρουμάδες, σκυλάδες,  «επιχειρηματίες»…μαύροι και άραχνοι,  είναι οι περισσότεροι από τους ομνύοντας  στο όνομα του…αρίστου και αποφοίτου του Χάρβαρντ. Κύλησε ο τέντζερης  και βρήκε το καπάκι!