ΕΓΕΙΡΕΤΑΙ ΕΥΘΕΩΣ ΖΗΤΗΜΑ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΑΚΗΣ ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Ηλίας Μόσιαλος για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού μόνο στους +60

Ο καθηγητής Ηλίας Μόσιαλος

«Είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν είχαν προηγηθεί άλλα και αν η κοινωνία μας ήταν μια κοινωνία συναινετική, το πολιτικό σύστημα ήταν διαφορετικό από αυτό που έχουμε, δηλαδή μιλούσαν οι πολιτικοί μεταξύ τους και υπήρχε μια συνεννόηση. Εγώ θα επιθυμούσα μεγαλύτερη μίξη προς τα θετικά μέτρα, τα οποία θα έπρεπε να είχαν ληφθεί 2-3 μήνες πριν κι αν είχαν αποτύχει, να πηγαίναμε στα αρνητικά μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

****

Με 500.000 ανεμβολίαστους  στους  + 60 και με τους πάνω από 12 χρόνων  να φτάνουν τους  2.500.000,   με ποια λογική  θεώρησαν   μεγαλύτερο κίνδυνο  της  διασποράς και μετάδοσης  του ιού τους λιγότερους και όχι τους περισσότερους;  Και το πιο κουφό συμπλήρωμα. Οι άνω των 85 χρόνων κυκλοφορούν λιγότερο έξω σε αντίθεση με τους πάνω από 12 που είναι συνεχώς έξω και στην τσίτα.΄Αρα οι +60 ανεμβολίαστοι κατεβαίνουν στους 250-300.000.  Ποιοι έχουν 1000% πιθανότητες να μεταδώσουν τον ιό; Τα 2.500.000 ή οι 250.000;  Απλό μυαλό δεν έχουν, φασισμό, όμως ,διαθέτουν μπόλικο.

Εντελώς, λέμε,  παρανοϊκή και αντιεπιστημονική μια τέτοια επιλογή. Αναρωτιόμαστε ,   πρώτη  η κυβέρνηση είχε   αυτήν την εγκληματική  φαεινή ιδέα ; Και συμφώνησαν οι υπεύθυνοι  της επιτροπής γιατροί ,λοιμωξιολόγοι και λοιποι επιστήμονες;

Το μακάβριο και φασιστικό επίσης  είναι πως οι Πετσογλείφτες  τρώγονται κυρίως  για το 100ευρω. Αν είναι…αντισυνταγματικό  ή εξωφρενικό για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τόσο πρόστυχοι και τούτοι.

Να επισημάνουμε όσα είπε παραπάνω ο Μόσιαλος και να δούμε ευρύτερα το ζήτημα της διαχείρισης της πανδημίες από τις  εξουσίες, ειδικά όσες παρασύρθηκαν  από τους  Γκέμπελς της παγκόσμιας παραπλάνησης  και παραπληροφόρησης. ΄Εχουμε, λοιπόν,  και λέμε:

1. Ο ιός COVID 19 είναι υπαρκτός.΄Οσοι αμφισβητούν την ύπαρξή  του,  αν δεν είναι ψεκασμένοι  και συνωμοσιολόγοι ,είναι καιροσκόποι και οι λοιποί, ανόητοι ή  ελλειμματικής διανοητικής επάρκειας.

2 Το καθεστώς  της Κίνας άφησε μια  απλή  επιδημία να εξελιχθεί σε πανδημία, αφού απέκρυψε την ύπαρξη του ιού ήδη από το καλοκαίρι του 2019,που πρωτοεμφανίστηκε.  Συνεργός  είναι και ο ΠΟΥ που φαίνεται να συμμάχησε στη επιλογή της απόκρυψης της ύπαρξης του ιού από την κινέζικη κυβέρνηση.

3 Η διαχείριση της πανδημίας  στις περισσότερες χώρες μετά την άρση της  απόκρυψης του ιού από τους Κινέζους, υπήρξε ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ.  Υπεύθυνοι και κατηγορούμενοι  στο δικαστήριο της  Ιστορίας  είναι:

α. Η παγκόσμια  συντεχνία των δημοσιογράφων, η χαρακτηριζόμενη και ως Τέταρτη εξουσία, είναι η πρώτη  υπεύθυνη.  Πιστοί στις μεθόδους του Γκέμπελς είδαν  την περίπτωση  της εξάπλωσης του ιού μια πραγματική  ευκαιρία  χρυσοφόρας κερδοσκοπίας.  Με την  παντελή έλλειψη, αλλά  και  στρεβλή σε πολλές περιπτώσεις ενημέρωση , την  εξωφρενική και πρωτάκουστη  άρνηση  ελέγχου των εξουσιών και των θεσμών για τις  εγκληματικές παραλείψεις τους, την εξώθηση των κυβερνήσεων σε αντισυνταγματικές εκτροπές ,  όπως το Lockdown  με στόχο την ιδρυματοποίηση των μαζών για ευκολότερη χειραγώγηση, όλη αυτή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα φόβου, πανικού, ανασφάλειας που  τεχνηέντως  καλλιέργησαν ,  έδωσε τη   δυνατότητα στα μέλη της δυσώδους αυτής   εξουσίας   από τη μια να  πλουτίζουν, από την άλλη  να επιβάλουν  μια παγκόσμιας εμβέλειας χειραγώγηση των μαζών και συμμόρφωση    στις δικές τους επιταγές και ορέξεις, που ουδέποτε στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί.   Σήμερα, δυο χρόνια μετά την εξάπλωση του ιού, είμαστε σε θέση να διαπιστώσουμε πως χειρότερος υπήρξε και μεγαλύτερη ζημιά  προξένησε  ο ιός του Γκεμπελισμού σε όλη αυτή την τραγωδία της πανδημίας, παρά ο ίδιος ο COCID 19/  Καμιά από τις χαρακτηριζόμενες ως μάστιγες ,θεομηνίες ή όπως αλλιώς αποκαλούν οι άνθρωποι τα μεγάλα δεινά του κόσμου,  δε θα διετίθετο  τόσο εύκολα   και με τέτοια ανέλπιστα  κέρδη για εκμετάλλευση  από το παγκόσμιο  αληταριό του Τύπου , όσο η πανδημία του Κορόνα (που  δεν είναι δα και ….Αρμαγεδώνας).

 β. Ακολούθησαν οι κυβερνήσεις.  Ανέτοιμες απ΄όλες τις απόψεις και τις πλευρές  και φοβούμενες τον ντόρο και τις συνέπειες της επίθεσης εναντίον τους των Γκέμπελς,  “ανέκρουσαν πρύμναν”.  Εγκατέλειψαν  κάθε ορθολογιστική και ενδεδειγμένη μέθοδο ανάσχεσης της πανδημίας   και προσδέθηκαν στο άρμα του Τύπου. Απολύτως υποταγμένες οι τρεις άλλες στα κελεύσματα  της  Τέταρτης.   Να σκεφτεί μόνο κανείς πως για σχεδόν 6 μήνες μετά την ανακοίνωση της παγκόσμιας διάδοσης του ιού  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΜΑΣΚΕΣ!  ΟΥΤΕ ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ! ΟΥΤΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ  ΠΟΛΥΠΛΗΘΩΝ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ    . Και εν τούτοις. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΚΕΜΠΕΛΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ.  Η κορυφαία υποτίθεται αποστολή του  Τύπου  είναι αυτή της καταγγελίας. Ο έλεγχος των άλλων εξουσιών. Τσιμουδιά η Τέταρτη!  Δεν συνέφερε .   Για να φτάσει τέλος το αποκορύφωμα, η   ολοκλήρωση της φασιστικής λειτουργίας του Τύπου που σε αγαστή συνεργασία και υπακοή  με τις άλλες εξουσίες επέβαλαν  το loockdown. Αυτός  ήταν και ο τελικός στόχος των  οπαδών και αντιγραφέων του  Γκεμπελισμού ,  για να ελέγξουν  τις μάζες, όπως είπαμε, με τεράστια κέρδη.

 γ. Μια μερίδα κατάπτυστων  επιστημόνων.   Λειτούργησε  ως φερέφωνα και αχυράνθρωποι του Τύπου και των κυβερνήσεων  για την εξυπηρέτηση ο καθείς  του δικού του στόχου. Συνέβαλαν αποφασιστικά  στη σύγχυση , την τρομοκρατία  και τη αδυναμία αναχαίτισης της πανδημία.

΄Ετσι και γι΄αυτό,  φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Μια  συνηθισμένη επιδημία ,τοπικής εκδήλωσης, εξελίχτηκε  σε σφοδρή  πανδημία. Και τα  θύματα  πλήρωσαν   ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ  ΤΟΥ ΙΟΥ,  ΤΟΥ  ΤΡΟΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ. Δεν υπήρξαν θύματα λόγω της  σφοδρής επικινδυνότητας  του ίδιου του ιού.

Συμπέρασμα:

Ακόμα χειρότερη από τον ίδιο τον ιό, είναι η  πρόσφατη ρατσιστική απόφαση της κυβέρνησης να   στοχοποιήσει  μια  μεγάλη μερίδα πολιτών,  τους +60 ,  για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς, αντί να υιοθετήσει την καθολική  υποχρεωτικότητα    του εμβολιασμού. Μόνο ανόητοι θα μπορούσαν όπως είπαμε, να πιστεύουν  πως  οι 250.00 αυτής της κατηγορίας πολιτών  είναι περισσότερο επικίνδυνοι από τα 2.500.000.

Μήπως ,λοιπόν, πλην των άλλων, ήρθε η ώρα επαναπροσδιορισμού της σημασίας της πείρας και της ωριμότητας στην άσκηση της όποιας εξουσίας;  Να ανακατανεμηθεί ,ειδικά η κυβερνητική  εξουσία και να περιοριστεί στο ελάχιστο η συμμετοχή  και  η  στελέχωση των κυβερνήσεων από  ανώριμους  “πιτσιρικάδες” που ως τέτοιοι και ανεύθυνοι, πολλές φορές  “παίζουν εν ου παικτοίς”. Να ήταν, άραγε,  οι αρχαίες κοινωνίες    άστοχες και αφελείς  στη γενικευμένη    απόφασή  τους να μην  επιτρέπεται  η  διαχείριση  εξουσίας  σε  ανώριμες ηλικίες;  Να θυμηθούμε μόνο τους Σπαρτιάτες.   Τη  Γερουσία τη συγκροτούσαν 30 μέλη συνολικά, από τα οποία τα  28 ήταν 60 ετών και άνω.

Γράφαμε λίγο καιρό πριν για τον ηλικιακό  ρατσισμό με αφορμή την πανδημία:

Κ.ΑΝ.Ε” (Κ.ΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝ.ΤΙΣΤΑΣΗ Ε.ΝΗΛΙΚΩΝ). ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΗΛΙΚΙΑΚΟΥ , ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

” ΕΛΕΝΗ ΑΡΒΕΛΕΡ: 94 ετών σήμερα. Αντιδρά  σε όσους την κατατάσσουν στις ευπαθείς ομάδες γιατί έτσι για πρώτη φορά βιώνει περιορισμούς με βάση την ηλικία της”.

Ρουμανία.

Από σήμερα, αλλάζουν τα δεδομένα για την κυκλοφορία των πολιτών, άνω των 65 ετών. Όπως ανακοίνωσε ο Ρουμάνος πρόεδρος, άτομα άνω των 65 ετών θα μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους από τις 07:00 έως τις 11:00 π.μ. και το βράδυ, από τις 19:00 έως τις 22:00. Τα άτομα αυτών των ηλικιών, θα μπορούν να βγαίνουν δύο φορές την ημέρα, είτε για ψώνια είτε για περιπάτους σε κοντινή απόσταση από τα σπίτια τους.

***

Εκείνο που  προέκυψε απροσδόκητα από την εξάπλωση της απάτης του κορονοϊού, αν και υπήρχε πάντα ως υφέρπων φασισμός, είναι η ρατσιστική διάκριση των ανθρώπων σε ανήλικους, ενήλικες και… ηλικιωμένους.  Είχαμε ως τώρα διακρίσεις,  Μαύρος-΄Ασπρος,   Βόρειος-Νότιος, Γυναίκα, ΄Αντρας,  Μπαλαμπός -Γύφτος, Κοντός -Ψηλός ,΄Ομορφος- ΄Ασχημος, Σακάτης- Αρτιμελής . Σήμερα πια, με αφορμή την πανδημία της απάτης (δεν πρόκειται για πανδημία  ιού, όπως  τεχνηέντως   διαδίδουν), έχουμε  την απροκάλυπτη ρατσιστική  επίθεση εναντίον μεγαλύτερων ηλικιακών  ομάδων   από εκείνους  (νεότεροι), οι οποίοι κατευθύνουν τις συγκεκριμένες επιθέσεις . Κέντρα,κυρίως εξουσιών,  απ΄όπου    εκπορεύονται οι ηλικιακές,  ρατσιστικές αυτές διακρίσεις.

΄Οπως πάντα,ο Τύπος , η βιομηχανία  παραπληροφόρησης, πρωτοστατούσε   σε αυτά τα πογκρόμ.   Ειδικά πρόσφατα  με την ιστορία του κορονοϊού , έδωσε ρεσιτάλ απαξίωσης των  μεγάλων ηλικιών. (Αν δείτε στα   ρεπορτάζ τους γενικώς  , δεν αναφέρεται   πια το  όνομα ή άλλη ιδιότητα  του  “ο περί ου ο λόγος” , αλλά μόνο ο ηλικιακός  προσδιορισμός του  πχ. ο 87χρονος ή ο ηλικιωμένος κ.λπ).

Σήμερα,   με  τις καθημερινές, επαναλαμβανόμενες, ως πλύση εγκεφάλου, αναφορές  σε …ηλικιωμένους , γέροντες, παππούδες,  γιαγιάδες,  με  υπολανθάνουσα την απαξίωση, λόγω ηλικίας,  είναι φανερό, πως προσχηματικά μιλούν για  θύματα του ιού και εκφράζουν την συμπάθειά τους,τάχα. Στην ουσία, έχουν περάσει στον κόσμο   την πίστη  πως οι” γέροι” είναι στην πραγματικότητα   οι υπεύθυνοι για τη μετάδοσή του ιού!

Δύο κόσμους έχτισε όλο αυτό τον καιρό με την απάτη του ιού ο διεθνής τύπος. Των ενηλίκων και των ηλικιωμένων. Οι πρώτοι είναι η πραγματική κοινωνία, η ζώσα και ενεργούσα. Η  ζωή ανήκει σε αυτούς.  Η δεύτερη οι παρίες, οι άχρηστοι,  οι υποψήφιοι για  “Καιάδα”, μια και, πέρα από τις συντάξεις που ξεκοκαλίζουν ,μας μεταδίδουν ιούς, μας ταλαιπωρούν με τις συχνές  αρρώστιες τους, με τις αργές κινήσεις τους, με την ασχήμια τους.

Ακόμα και στις πιο άγριες στιγμές ,τις βάρβαρες της ιστορίας, όπως αυτή του Ναζισμού, μπορεί ο ρατσισμός να αφορούσε  ομάδες, μειονότητες, ράτσες, φυλές, πάντως ηλικίες ποτέ. Αντίθετα, Τύπος και κυβερνήσεις σήμερα, φαίνονται να αντιμάχονται ,έστω προσχηματικά, αυτές τις παλιές ρατσιστικές παθογένειες, αλλά δε δίστασαν να επιβάλουν,  με πρόσχημα τον κορονοϊό  (νοιαζόμαστε τάχα  για την υγεία και τη ζωή των…ηλικιωμένων μας), μια νέα ρατσιστική  αντίληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση των ομάδων που βρίσκονται σε μεγάλες ηλικίες. Είναι ολοφάνερο.

Ο κορονοϊος έχει καταγραφεί στην ιστορία, πέρα από απάτη και “μούφα” ολκής,  ως ο καλύτερος πυλώνας όπου απρόσμενα  εύκολα στηρίχτηκε η τεράστια δύναμη των εξουσιών ,η  αποχαύνωση των μαζών και  η καταπάτηση βασικών ατομικών δικαιωμάτων . Και επιπλέον, νέο τούτο,   η επισήμανση και ο συνεχής προπαγανδισμός  της αχρηστίας  και της επικινδυνότητας ,κι  ως εκ τούτων η παντελής απαξίωση, των  μεγαλύτερων ηλικιών.  Εκείνες, ακριβώς,  που μόλις  λίγο πριν,   παράδωσαν τη σκυτάλη των ποικίλων δραστηριοτήτων τους  στους σημερινούς  θύτες και υβριστές  τους.

“Σημεία των καιρών”!  Αναβίωση  ναζιστικών στερεότυπων  σε νέα μορφή, και αγριότητα. Αυτής της εξόντωσης ,της  περιθωριοποίησης ,της σωματικής και ψυχολογικής  εξόντωσης  του μισού και παραπάνω πληθυσμού της γης.  Όσοι δεν είναι πια παραγωγικοί.  Και  ως εκ τούτου, είναι ή πρέπει να είναι αναλώσιμοι.

Η σύνταξη, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι άλλες παροχές , με  πρόστυχη και αποτελεσματική προπαγάνδα, ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ  αφήνουν να εμπεδωθεί, χωρίς αντίλογο πως είναι λεφτά τα οποία κόβονται από τους νέους, για να δοθούν σε άχρηστες πλέον κοινωνικές ομάδες. Δεν είναι επομένως  περίεργο, αν ρωτήσεις  σήμερα έναν 18χρονο να μη γνωρίζει  πως ο παππούς του εισπράττει την πενιχρή σύνταξη, που αντισυνταγματικά του την πετσόκοψαν , όχι από τον κρατικό κορβανά, αλλά αυτά είναι  χρήματα δικά του από “αποταμιεύσεις”- κρατήσεις  40 χρόνων δουλειάς,

΄Ηρθε ή ώρα της αντίστασης και της επίθεσης.  Χρόνια υπέβοσκε αυτός ο ναζισμός. Εξοντώθηκαν  γενιές γενεών, μεγαλύτερων ηλικιών με δεκάδες τρόπους.  Σήμερα, κορυφώνεται η επέλαση του ηλικιακού  ρατσισμού.

Σύντομα,  θα είμαστε κι εμείς γέροντες.  Αν ΤΩΡΑ δεν προστατεύσουμε τους πατεράδες και τους παππούδες μας ( στην ουσία τους εαυτούς μας) ,αύριο,  όπως εύκολα  μας μάντρωσαν οι εξουσίες σήμερα , το ίδιο εύκολα, θα μαντρώσουν  με διάφορα προσχήματα  τις “προβληματικές”  ηλικίες, στις οποίες δε θα απαγορεύουν απλώς  την κυκλοφορία,  αν είναι από 65 και πάνω, όπως τόλμησε  ο ΝεοΝαζί παραπάνω πρόεδρος  Κλάους Γιοχάνις , αλλά, δια νόμου, θα οφείλουν να  προσέχονται …οικειοθελώς από αυτοθυσία, για να  μπαίνουν στους  “φούρνους αποτέφρωσης” ,είτε γα να σωθούν  από ιούς και  αρρώστιες οι νεότεροι, είτε για τη στήριξη της οικονομίας (της Αγοράς πάντα).Ακόμα και για… πλάκα και στοιχήματα. Ο Ρουμάνος  “άνοιξε τον ασκό το Αιόλου”. Συμπτωματικά (!) είναι ακροδεξιός και Γερμανολάγνος.

 

Είναι ώρα για ένα παγκόσμιο  κίνημα εναντίον του  φασισμού της “ταυτότητας”. Του πογκρόμ ενάντια σε όποιον είχε την…ατυχία  να γεράσει.  Η φύση ορίζει: ΄Οπως οι  άνθρωποι  δεν ξεχωρίζουν με βάση το χρώμα ,τη φυλή ,το φύλο,  δε διακρίνονται και σε αναλώσιμο “κιμά”,  λόγω ηλικίας.

Οφείλουμε οι ακτιβιστές να προσέξουμε, ίσως περισσότερο απ΄όλα τα άλλα, αυτήν ακριβώς τη νέα φασιστική, ηλικιακή πανδημία με θύματα το μισό πληθυσμό της γης, ΄Ηδη, οδήγησε με πρόσχημα τον κορονοϊό,  τις κοινωνίες σε κραυγαλέες διαφοροποιήσεις, στρατόπεδα, εχθρότητες,φοβίες  και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Είμαστε σίγουροι πως σύντομα θα δούμε να γεννιέται μια   δυναμική αντίστασης  από  τα “άλογα” που δεν έχουν καμιά διάθεση να πεθάνουν, όταν γεράσουν  ή επειδή  γέρασαν!   Και σε αυτό το κίνημα ,μεγαλύτερο μερτικό θα έχουν οι νεότεροι. Αυτοί που  αύριο θα είναι  τα “άλογα”  υπό διωγμόν και  θα απειλούν  με σπιναλόγκες οι  νεότεροί τους. Η Κ.ΑΝ.Ε (ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ) είναι σίγουρο πως τη δούμε σύντομα σε σύσταση και δράση.

Αν δε συμβεί, κι επειδή  σήμερα  δεν υπάρχουν πια “Καιάδες” και “Λάκκοι Λεόντων”,  αύριο  θα οδηγούν κατευθείαν τους γέροντες σε “φούρνους αποτέφρωσης” για την ..πληθυσμιακή και οικονομική  ισορροπία.   Ακριβώς  όπως έκαναν οι Ναζί στα κρεματόρια

Οργιστείτε, γέροντες και νέοι. Ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε ενάντια σε τέτοιες απάνθρωπες εξουσίες.  Αν το κέρδος και η οικονομία της αγοράς,  δολοφόνησαν παντοιοτρόπως  τη Φύση, νομίζετε  πως θα  διστάσουν να εξοντώσουν  κι εσάς;

Είστε τα επόμενα θύματα αυτού του  ρατσιστικού ιού.  Μπροστά του ο “Κορόνα” είναι αγγελούδι.