ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

 ____________________________________
ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ “ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ”, ΑΣ  ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ!
METRON ANALYSIS, MRB,, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Τρεις δημοσκοπήσεις βάζουν φωτιά στο σκηνικό: Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ
Τρεις δημοσκοπήσεις βάζουν φωτιά στο σκηνικό: Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

 

Για πρώτη φορά περνά μπροστά στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεπερνά σε δημοφιλία τον Αλέξη Τσίπρα ενώ η Βουλή είναι οκτακομματική. Η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ είναι οριακή με 0,6% στην δεύτερη προεκλογική μέτρηση της Metron Analysis, που δημοσιεύεται το Σάββατο στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στη Βουλή μπαίνουν οκτώ κόμματα, με τον Βασίλη Λεβένη να έχει 5,1%, ενώ οι ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου μένουν εκτός με 2,6%. Τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ με 6,5%, ενώ ακολουθεί το Ποτάμι με 6%.

Πιο συγκεκριμένα, στην δημοσκόπηση παίρνουν τα κόμματα:

 • ΝΔ 30,4%
 • ΣΥΡΙΖΑ 29,6%
 • Χρυσή Αυγή 6,5%
 • ΚΚΕ 6,5%
 • Ποτάμι 6%
 • Ενωση Κεντρώων 5,1%
 • ΠΑΣΟΚ 5%
 • Λαϊκή Ενότητα 4%
 • Αλλοι 4%
 • ΑΝΕΛ 2,6%

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην ίδια μέτρηση έχουν και οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων μεταξύ των κομμάτων, κάτι που δείχνει την ρευστότητα του πολιτικού κλίματος.

Στην έρευνα της Metron Analysis οι πολίτες καλούνται επίσης να τοποθετηθούν σε μια σειρά από άλλα ερωτήματα, όπως οι κυβερνήσεις αυτοδυναμίας ή συνεργασίας και το δίλημμα ευρώ ή δραχμή (80% υπέρ του ευρώ), αλλά και έναντι των πολιτικών αρχηγών, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλη Μεϊμαράκη να αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με 47% και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να έχει 43%, αλλά να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός για τους πολίτες.

Από την Κουμουνδούρου πάντως διαμηνύουν πως το κόμμα θα κόψει το νήμα και υποστηρίζουν:

 1. Γιατί τώρα ουσιαστικά ξεκινά η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ
 2. Επειδή υπάρχει ο παράγοντας «συσπείρωση» η οποία στις μέχρι τώρα μετρήσεις είναι πολύ χαμηλά.

«Οσο πιθανότερη φαίνεται η επιλογή του παλιού τόσο περισσότερο θα συσπειρώνονται οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι για να ξεμπερδεύουν με το παλιό» εκτιμούν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα, είναι μια γνωστή, “πονεμένη ιστορία” ,που γράφεται με   “πέτσινα” στοιχεία. Τα ίδια τα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων, το έχουν επανειλημμένα αποδείξει. Είναι οι  αψευδείς μάρτυρες της πραγματικότητας. Δεν έχει κανείς, παρά να ρίξει μια ματιά στις εκτιμήσεις τους ,  πριν τις εκλογές,για να αντιληφθεί το μέγεθος της απάτης αυτών των  εταιριών,που τις παρουσιάζουν.

Ειδικά, οι τρεις παραπάνω  (το πανεπιστήμιο Μακεδονίας περισσότερο),  πρωτοστατούν στην απάτη και την εκμετάλλευση των αφελών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εμπλέκονται σε τέτοιες διαδικασίες και διεξάγουν (που δε διεξάγουν) τέτοιες έρευνες, έναντι υψηλών χρηματικών (και άλλων) ανταλλαγμάτων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ,  για παράδειγμα, ξόδεψε εκατομμύρια “ρούβλια” τα 2 τελευταία χρόνια στις δημοσκοπικές εταιρίες (μαθαίνουμε από  “μέσα” πως θα συνεχίσει και τώρα αυτή την τακτική),  για να διαμορφώσει την κοινή γνώμη και την εκλογική πελατεία του. Να τη μαυλίσει, δηλαδή, και να τη μαντρώσει  στη στάνη, που διατήρησε καθόλου ευκαταφρόνητη   ένα μεγάλο διάστημα.

 Η Χρυσή Αυγή το ίδιο.  Το ΠΟΝΤΙΚΙ και ο “ΤΑΡΖΑΝ της Ζούγκλας”  πρωτοστάτησαν, όλοι το θυμούνται, τα τελευταία χρόνια,  για να καθιερώσει   τη Χ.Α τρίτο κόμμα με…250-400 χιλιάδες ψήφους  (αυτή ειναι η δύναμη ,βία 500 χιλιάδες στο ΣΥΝΟΛΟ,  της ακροδεξιο-χουντικο-ναζιστικής συμμορίας εδώ και πολλές δεκαετίες, όπως έχουμε με στατιστικά στοιχεία αποδείξει εδώ.

Σήμερα, έρχονται πάλι οι ίδιες  αμαρτωλές δημοσκοπικές εταιρίες, να  διαμορφώσουν  αποτελέσματα  εκλογών και να αποκτήσουν κομματική  πελατείεα για τα αφεντικά τους ,ποιος ξέρει ένατι ποιων άνομων ανταλλαγμάτων και αμοιβών. Ουδείς ,βεβαια, πια  τις εμπιστεύεται   και ακόμα πιο λίγοι διατηρούν την ψυχραιμία τους, όταν διαβάζουν τις  ασυναρτησίες, όπως σήμερα, που δημοσιεύει  η βιομηχανία παραπληροφόρησης στη χώρα.

 ΄Οπως είχαμε  γράψει στην τελευταία μας ανακοίνωση,   από τη δική μας πανελλαδική έρευνα, που πραγματοποιήσαμε εδώ και λίγες εβδομάδες ,  θα χρησιμοποιούμε, όταν εξυπηρετούν, κάποια από τα  στοιχεία που συγκεντρώσαμε τότε, τουλάχιστον,  όσα ανταποκρίνονται ακόμα στην πραγματικότητα. Θα ανεβάζαμε τα συγκεντρωτικά  αποτελέσματα, όπως ενημερώσαμε, αν  τα πολιτικά γεγονότα δε  μας πρόφταιναν. ΄Ετσι,όμως, όπως εξελίχτηκαν, ειδικά με την εξαγγελία της ημερομηνίας των εκλογών , πολλά από τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως ήταν φυσικό έγιναν  πια ανεπίκαιρα, ανατράπηκαν  και δεν είχε νόημα η δημοσίευσή τους.

Στη δική μας, λοιπόν, έρευνα,  το  “λόμπι της δραχμής” Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου ,λίγες ημέρες πριν ο Αλεξης Τσίπρας ανακοινώσει την ημερομηνία εκλογών , άγγιξε σχεδόν το 10% .  Σήμερα, όμως, οι “πέτσινες”  παραπάνω εταιρίες,  κρατούν  το Λαφαζάνη στο (περίπου) 5% .

΄Οπως και να έχει,πάντως,  το πράγμα,επειδή ακριβώς είναι νεοσύστατο το κομματικό μόρφωμα Λαφαζάνη και της… συνεργάτιδός του “θυγατρός”, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος ή να προβλέψει ικανοποιητικά το εκλογικό αποτέλεσμα για τη Λ.Α. Λογικά, δεν μπορεί, αυτό το κομματικό μόρφωμα και μετά από όσα έγιναν τον τελευταίο καιρό στη χώρα, με το βίο και την πολιτεία των μελών της…αριστερής  πλατφόρμας, να συγκεντρώσει στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου την προτίμηση περισσότερων από 400-500 χιλιάδες ψηφοφόρων.

Και τώρα, προκύπτει  ο εξής αναγκαίος προβληματισμός, τον οποίο, όμως, αδυνατούν να αναλύσουν, πολύ περισσότερο να συνθέσουν οι οπαδοί-ψηφοφόροι  της ομάδας Λαφαζάνη-Κωνσταντοπούλου.  Η Δημοκρατία, θεωρητικά, υπερέχει των άλλων πολιτευμάτων, γιατί δίνει τη δυνατότητα στο λαό να εκφράζεται ελεύθερα και να έχουν λόγο στην εξουσία οι πλειοψηφίες  και όχι οι μειοψηφίες. Αυτές, οι πλειοψηφίες, ως κυβέρνηση μπορούν να αποφασίζουν για τη μοίρα και την πορεία της χώρας. Αυτονόητο θα πουν πολλοί αυτό. ΄Ελα, όμως, που δεν είναι έτσι.

Απ΄όσα  παρακολουθήσαμε όλη αυτή την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ,  όχι μόνο δεν αποφάσισε για τον… κατήφορο της χώρας και τον παρά τρίχα  καταποντισμό της η πλειοψηφία, αλλά η δεινή μειοψηφία. Κάπου 400 χιλιάδες ψηφοφόροι, δηλαδη,έδωσαν τη δύναμη στο Λαφαζάνη και στη “θυγατέρα” να τα κάνουν όλα λίμπα, να φέρουν τη χώρα αντιμέτωπη με την απόλυτη κατστροφή!

Το  ελληνικό εκλογικό σώμα, αριθμεί περίπου 10 εκατομμύρια ψηφοφόρους.  Και με βάση την ουσία και το σκοπό ενος κοινοβουλευτικού πολιτεύματος,  σοβαρές ή ανατρεπτικές πολιτικές και πολιτειακές αλλαγές, μόνο ισχυρές κυβερνητικές πλειοψηφίες θα μπορούσαν να επιφέρουν.

Αντί γι΄αυτό, όμως,  διαπιστώνουμε σήμερα πως  400 χιλιάδες…επαναστάτες του “γλυκού νερού”,  σε σύνολο 10 εκατομμυρίων   εξουσιοδότησαν   μια ομάδα παρανοϊκών, να θέσουν σε  εφαρμογή το σχέδιο της ανατροπής του πολιτεύματος με την επιστροφή στη δραχμή.  Οι πανάθλιοι αυτοί καιροσκόποι, σφογγοκωλάριοι του δικτάτορα Πούτιν, λίγους μήνες νωρίτερα,  βυσσοδομούσαν στις ρώσικες  “στοές” και τα ερμητικά κλειστά γραφεία της Μόσχας για την ανατροπή του πολιτεύματος, την αποσταθεροποίηση της Ε.Ε,την έξοδο της χώρας από την ΟΝΕ, την οικογένεια της Ευρώπης και  την επιστροφή της χώρας στο καθεστώς της δραχμής. Μιλάμε για μια δύναμη που τους εξασφάλισαν μόλις 400 χιλιάδες  φανατικοί  και ανισόρροποι ψηφοφόροι σε σύνολο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων!  Δεν είναι αυτό καθ΄αυτό το γεγονός μια τραγωδία, πέρα από απάτη και διαστροφή; 

Αν  δεν είναι δικτατορία και  φασισμός, η απόλυτη ολιχαρχία, πείτε μου πώς αλλιώς να χαρακτηρίσουμε μια τέτοια νοοτροπία και τακτική; Εμείς γνωρίζουμε από την ιστορία πως τέτοιου είδους επαναστάσεις και ανατροπές πολιτευμάτων  τις κάνουν ή οι πλειοψηφίες με την ψήφο τους ή,αν είναι  μειοψηφίες, με τα όπλα. Και ανάλογα πετυχαίνουν ή όχι.

Σήμερα διαπιστώσαμε πως οι κωμικο-τραγικοί  Λαφαζάνης και  Κωνσταντοπούλου επιχείρησαν την κατάλυση του πολιτεύματος, έχοντας πίσω τους ΜΟΝΟ  400 χιλιάδες “κουκιά” και μάλιστα  από τα πιο κούφια που διαθέτει η…παραγωγή της χώρας μας.  Και όλα αυτά, με σκοτεινές διασυνδέσεις, με πονηρίες, με τρικλοποδιές, με μαγκιές,  ερήμην του λαού και της πλειοψηφίας του.

Ο πανάθλιος αρχηγός της πολιτικής  λοβιτούρας και της απάτης Λαφαζάνης, οφείλει να μάθει να σέβεται τη Δημοκρατία. Ο σταλινισμός από τον οποίο διακατέχεται, βέβαια, είναι πράγματι το σοβαρότερο  εμόδιο για τον εξανθρωπισμό τέτοιων ατόμων.. Γνωστό αυτό.

Αν θέλει πάντως , όπως και  ο έτερος πόλος του αυταρχισμού, της βίας και του ναζισμού, ο… πολύς Μιχαλολιάκος να αλλαξουν το σύστημα, όπως λένε, μέσα στη Δημοκρατία με  τα “όπλα”  που τους παρέχει  η ίδια η δημοκρατία, είναι γελασμένοι. Κι ας παριστάνουν τους πονηρούς και τους μάγκες.

Δεν μπορείς να βρίζεις το σύστημα, ενώ την ίδια ώρα  το υπηρετείς, αμείβεσαι απ΄αυτό και  εκμεταλλεύεσαι την ανοχή του και την ίδια στιγμή να θες την ανατροπή του. Αν επιθυμουν οι ίδιοι και οι τρελαμένοι οπαδοί τους  να  εφαρμόσουν τα σταλινικά και τα ναζιστικά τους μοντέλα, ας πάρουν όπλα. Να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους.  Να αποκαλυφτούν εντελώς ποιοι είναι. Ο Μιχαλολιάκος, βέβαια, ήδη το έχει κάνει. ΄Εχουν γεμίσει τις καβάντζες τους οι ναζιστές της χώρας με όπλα και πυρομαχικά, σαν να πηγαίνουν σε πόλεμο.

Αν μη τι άλλο, αν τους πιάνανε με τα όπλα στα χέρια, θα μπορούσαν πιο εύκολα  να τους μπουζουριάσουν εκείνοι που οφείλουν να διασφαλίζουν και να προστατεύουν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και δεν το κάνουν. Και όχι να νομιμοποιούν τα κομματικά, εγκληματικά αυτά μορφώματα Λαφαζάνη-Μιχαλολιάκου  να κατεβαίνουν σε  εκλογές ενός δημοκρατικού πολιτεύματος,που δε σέβονται,αλλά αντίθετα στόχους τους είναι η ανατροπή του.

_____________________\

__________________________________________________

1. Πρόβλεψη ΣΟΚ του Κώστα Λεφάκη για το μέλλον της Ελλάδας και του Τσίπρα.

 

 

 

Τις προβλέψεις του για την κρίση και την εποχή που διανύουμε έκανε ο γνωστός αστρολόγος Κώστας Λεφάκης επισημαίνοντας πως είναι μια δύσκολη περίοδος που επαναλαμβάνεται κάθε 80 χρόνια.

Κρίσιμη χρονιά για τον ίδιο είναι το 2020 ενώ μέχρι τότε θα είναι μια «δύσκολη ανηφόρα». Οι αλλαγές θα είναι πολλές, ενώ μέσα σε αυτά τα χρόνια θα κλείσουν πολλοί κύκλοι.

«Δεν είναι θέμα οποιουδήποτε πρωθυπουργού, είναι μία δύσκολη εποχή, κυριαρχούν οι χθόνιες οντότητες, το χρήμα είναι ο κυρίαρχος και οι τραπεζίτες για μερικά χρόνια ακόμα. Η Ελλάδα έχει μέλλον, αλλά την τριετία 15 – 16 17 πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και επιστρατευμένοι.» επισήμανε ο αστρολόγος στην εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη «Με το Καλημέρα».

«Θα γινόταν το «μπράφ» με όποια κυβέρνηση. Σίγουρα η Ελλάδα επιλέχτηκε από το 2009 για πειραματόζωο. Όπως η Πολωνία το 1939 για να αρχίσει ο Β” Παγκόσμιος πόλεμος. Πιστεύω θα υπάρχει μεγάλη κρίση το 2017 με 2018. Ήδη η ΕΕ που γίνεται 60 χρονών και θα έχουμε και έναν μεγάλο πόλεμο ξεκαθαριστικό τύπου Αρμαγεδδών στη Μέση Ανατολή όπου θα δούμε ανίερες συμμαχίες.

Η δική μου πρόβλεψη είναι επίσης ότι θα ξαναζήσει η Ευρώπη πόλεμο τον κρατών μεταξύ τους. Πόλεμο με όπλα, στο πιο μακρινό μέλλον. Το κρίσιμο σημείο είναι στο 2020. Από το 2015 μέχρι το 2019 είναι μια κουραστική ανηφόρα. Μέσα σε αυτή τη δυσκολία πολλοί θα κάνουν έναν καινούριο ξεκίνημα. Αρχίζει μία πολύ καλή εποχή δέκα χρόνια αργότερα, το 2015 – 40.»

«Πιστεύω ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα ον με πολιτικό μέλλον» είπε ο Κώστας Λεφάκης ο οποίος προέβλεψε πως θα τριτώσει το θέμα της εκλογής, είχαμε τον Γενάρη, είχαμε το δημοψήφισμα, και θα έχουμε και μία τρίτη κατάσταση μέσα στο ’15.» απάντησε ο Κώστας Λεφάκης για το ενδεχόμενο τον εκλογών ενώ επισήμανε πως καλύτερη θα είναι η περίοδος του Οκτωβρίου σε σχέση με τον Σεπτέμβρη.

Η απόλυτη αφασία. Προβλέπει,  λέει, ο τύπος μέσω των..άστρων  τί θα γίνει το 2020, αλλά  και  ποια θα είναι η τύχη της Ελλάδας…  80 χρόνια μετά!  Ποιος είναι αυτός  ο Λεφάκης, βρε παιδιά και τί δουλειά κάνει; Τί επάγγελμα είναι αυτό που ασκεί και από το οποίο βιοπορίζεται; ΄Η μήπως τα κονομάει κιόλας τρελά με τις απάτες του; Γιατί, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας  απατεώνας και μάλιστα λίαν επικίνδυνος.

 Εν τάξει, είπαμε,πολύς κόσμος και όχι μόνο  στη χώρα μας  ζει στην αφέλεια, την ανισορροπία, το φόβο,την παραίτηση, την ολοκληρωτική βλακεία. Δεν ξεκινούν, ακούμε,  όχι μόνο σχέση, εργασία, άλλη δραστηριότητα, αλλά ούτε τη μέρα τους καν , αν  τα ζώδια,  η θέση και η συστοιχία   των άστρων  έχουν αντίθετη ΄…γνώμη! Μιλάμε, δηλαδή, για πλήρη ηλιθιότητα για πραγματική “λοβοτομή” αυτών των ατόμων. 

Η βλακεία είναι το μόνο ανίκητο σ΄αυτό τον κόσμο. Γνωστό αυτό. ΄Ελα, όμως που οι παραπάνω βλάκες, εκτός των άλλων, ψηφίζουν κιόλας,  για να επιλέξουν την…  καλύτερο κυβέρνηση   στη χώρα και έχουν μάλιστα πολιτική άποψη  (κι αυτή προφανώς βγαλμένη από τις παρατηρήσεις των άστρων και των συστοιχιών τους)!

  Και καλά σε άλλες δουλειές και επαγγέλματα. Αλλά, έχουν γεμίσει και τα σχολεία, οι έδρες των δικαστηρίων, το κοινοβούλιο, άλλοι ευαίσθητοι χώροι επαγγελμάτων και λειτουργημάτων από τέτοια ευνουχισμένα μυαλά, που έχουν την αστρολογία για νέα θρησκεία. Ρούπι ,παραδέχονται οι ίδιοι, δεν κάνουν  αν δεν το επιτρέπει ο αστρολόγος και οι προβλέψεις του. Το ακούσαμε με τα αυτιά μας να το λέει σε μια τηλεόραση εκείνος ο αστείος, αλλά και “Ναζί χωρίς στολή” , Χαϊκάλης που παρίστανε ένα φεγγάρι, πρόσφατα, και τον υπουργό. Τόσο γελοίοι ,τόσο επικίνδυνοι  για τους ίδιους ,αλλά το χειρότερο για μας τους άλλους.

Δε φτάνει να τους παραδώσουμε στην περιφρόνηση και να ξεμπερδεύουμε μαζί τους  με την ετικέτα που χαρακτηρίζει  το γραφικό. Δεν είναι απλά αστείοι. Είναι επικίνδυνοι για τα παιδιά που διδάσκουν ή μεγαλώνουν, για τις αποφάσεις που παίρνουν και επηρεάζουν κόσμο.  Η απομόνωση μαζί με τη γελοιοποίηση είναι ένα μέτρο, αλλά δε λύνει το πρόβλημα. Στο μέτρο που τέτοια άτομα λαμβάνουν αποφάσεις ή επηρεάζουν΄άλλα άτομα ή καταστάσεις  με οποιοδήποτε τρόπο, πρέπει να απομακρύνονται και να υφίσταναι και τις συνέπειες του νόμου.

Δεν είναι αστεία ! Το έχουν παρακάνει όλοι αυτοί  οι απατεώνες που…επαγγέλλονται τις Πυθίες. Αλλά και όσοι αφελείς και άμυαλοι χαραμίζουν τη ζωή τους ή επιτρέπουν να την καθορίζουν, ακόμα και στους πο σοβαρούς και κρίσιμους  τομείς της, οι προβλέψεις των αστρολόγων και  και των πλανητών. Απλή λογική, βρε παιδιά.Δε χρειάζεται  μυαλό …Αινστάιν για να αντιληφθεί κανείς την απάτη, που έχουν στήσει οι ατσίδες αστρολόγοι,για να εκμεταλλεύονται την άγνοια,το φόβο, την παραίτηση και την αποκοτιά  κάποιων ατόμων.