Ελληνική Αριστερά. Στρίβειν δια της τάχα μου ιδεολογικής ακεραιότητας και συνέπειας!

Repetitio mater studiorum est” : (= Η επανάληψις είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως), μας τόνιζε  ο  κύριος Συμεών, ο καθηγητής μας των Γαλλικών (κι ας μη μάθαμε ποτέ  Γαλλικά,  6 ολόκληρα χρόνια, Γυμνάσιο- Λύκειο και με όλες τις επαναλήψεις και τις ορμήνειες  του.)

Θα το επαναλάβουμε, λοιπόν,  κι εμείς για  πολλοστή  φορά, μήπως κι αυτού του είδους η επανάληψη τους κάνει εκεί  Αριστερά , να εμπεδώσουν    επιτέλους  το μάθημά τους. Κι αν δεν το μάθουν, ούτε τώρα, τότε καλά να πάθουν μια ζωή να βρίσκονται   …εκεί, εκεί στη Β΄ εθνική και οι χαχόλοι τους   να τρων στη μούρη τραπεζίτες, εφοπλιστές, μεσάζοντες και  ουσονούπω ξανά  ενσκήψασα , γαλάζια ακρίδα.

Λοιπόν:

΄Εχουμε ένα θεόκουτσο  άλογο.  Και το όνομα αυτού, Κυριάκος Μητσοτάκης.  Ελλείψει άλλου,  γερού και γυμνασμένου στο στάβλο της  Ν.Δ, το βάλανε οι πάτρωνες   τα τελευταία χρόνια επικεφαλής της κομματικής ιπποδρομίας, διαδίδοντας, μάλιστα πως όχι μόνο είναι σε μια χαρά κατάσταση να τρέξει, αλλά  δοκιμασμένο λόγω …ράτσας φαμίλιας (!)  και   εκτροφής…Χάρβαρντ (!).

Ασφαλώς και τα υπόλοιπα  συνάλογα που αγωνίζονται με το φοβερό  …αουτσάιντερ ,  καθένα έχει το δικό του κουσούρι, που τα αποκλείει  κι αυτά από  πρωτιά.   ΄Όμως,  επειδή σε αυτές τις περιπτώσεις,  κάποιο πρέπει να βγει πρώτο, έστω και  σε χρόνο  που αν συμμετείχε σε αγώνα με άλλα, κανονικά άλογα, θα τερμάτιζε εξευτελιστικά  τελευταίο,  το ανάπηρο βγήκε πρώτο και οι ιδιοκτήτες του  πανηγυρίζουν έξαλλοι  τη νίκη!

Αν αφήσουμε τους παραλληλισμούς, τις μεταφορές και τις παρομοιώσεις και πάμε στην τρέχουσα, σκληρή πραγματικότητα,  ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ … ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΩΣ  τα ακόλουθα:

1.Ελέω πολιτεύματος, εκλογικών νόμων και   ψήφου χαχόλων,     ένας τύπος  που 7 στους 10 δεν τον θέλουν ούτε ζωγραφιστό στα μάτια τους, αναδεικνύεται πρωθυπουργός της χώρας !  Αυτό τώρα, στη …νοηματική τους γλώσσα, λέγεται Δημοκρατία. Μάλιστα,  κοινοβουλευτική και  πλειοψηφική!  Μας διαβεβαιώνουν  πως ναι, αυτό είναι και αν…γουστάρουμε.  Εμείς τους λέμε πως   αντί και τούτος  και όσοι τον έκαναν πρωθυπουργό να ντρέπονται ,αν μη τι άλλο ,αφού η μισή Ελλάδα δεν ψηφίζει ούτε αυτόν ούτε άλλον,  τούτοι  το παίζουν  νόμιμοι, σου βγάζουν γλώσσα και με περισσή αμετροέπεια και αλαζονεία κουνάνε το δάχτυλο και σου λένε…χεστήκαμε, τι λέει η δική σας  λογική, το δίκαιο και ο πολιτισμός σας.   Σκάσε ,τώρα και κολύμπα!

2. Αν  ο Κουτσούμπας, ο Ανδρουλάκης, ο Βαρουφάκης και η Ζωή, είχαν, δε λέμε,  στοιχειώδες μυαλό, αλλά ίχνος ιδεολογικής και μάλιστα αριστερής πέτσας, δε θα έβγαιναν ποτέ να διαλαλούν πως ο καθένας τους στήνει το δικό του μαγαζάκι, για να  ψωνίζουν και μάλιστα τζάμπα, οι 7 που λέμε παραπάνω πως δε γουστάρουν το  μαγαζί  του  Μητσοτάκη ούτε απ΄έξω να περάσουν. Πολύ περισσότερο να μπουν και να ψωνίσουν.

 Αν κάτι προσφέρουν  και μάλιστα  ως   Αντιδεξιοί,  είναι να ρίχνουν νερό στο μύλο του Ακροδεξιού Κυριάκου Μητσοτάκη, για να πάρει τούτος  και με τη δική τους τους  σύναρση το σπίτι εκείνου που,  αριστεροί σαν ελόγου τους, υποστηρίζουν πως  θα του το γλιτώσουν!   Η αλήθεια είναι πως δε θέλουν ποτέ να σωθεί το “κοκκινισμένο” σπίτι . Ούτε τη βενζίνη να μην  την πληρώνει το πόπολο, εκεί που την εκτόξευσε ο εκλεκτός του Βαρδινογιάννη.  Αλλιώς, δε θα είχαν λόγο ύπαρξης. ΄Αρα, επενδύουν τις προσωπικές ,κομματικές, ιδεοληπτικές ή άλλες επιδιώξεις τους στη δυστυχία και την εκμετάλλευση του αδύνατου από το δυνατό.

 Και ούτε χρειάζονται  βαρύγδουπα και πολυσύνθετα επιχειρήματα,  για να φανεί αυτή η απλή  αλήθεια. ΄Ενα μόνο.  Αν τους ένοιαζε να μην το πάρει ο  τραπεζίτης το κονάκι του φτωχού, όπως με θράσος διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους πως κάνουν,   θα κάθονταν όλοι μαζί, όσοι δε θέλουν να συμβαίνουν   όμοια εγκλήματα , θα τα έβρισκαν  σε όσα τους ενώνουν και  θα άφηναν  στην πάντα αυτά που  τους χωρίζουν,έστω και  την ύστατη  ώρα  που έχει φτάσει πια  ο κόμπος στο χτένι.   Κι αυτό θα σήμαινε με τη σειρά του, πως την ίδια στιγμή θα,  έστελναν  στον αγύριστο και παραπέρα  το γιο του αλήστου μνήμης  «Μητσοτάκη Κάθαρμα»,  που    ξεπληρώνει τα γραμμάτια των χορηγών του  στην πλάτη του δυστυχισμένου και ανήμπορου. Αλλά,δε γουστάρουν ούτε ως αστείο να ακούσουν τέτοια πρόταση.

Τελεία και παύλα! Τα άλλα όλα, όσα λένε οι…αρχηγοί της Αριστεροφροσύνης και όσοι τους ανάδειξαν σε τέτοιους και τους ακολουθούν,  είναι εκ του πονηρού και του …στρίβειν δια της τάχα μου ιδεολογικής ακεραιότητας και συνέπειας!

Πώς δεν είναι αλήθεια! Και μάλιστα στο μήκος της μύτης  του Πινόκιο!