Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ

Mολδαβία: Επικίνδυνη κλιμάκωση στην Υπερδνειστερία – Νέες εκρήξεις

Χάρτης του/της Μολδαβία

΄Οταν  ο Παγκόσμιος Γκεμπελικός τύπος  της  εμπορικής δημοσιογραφίας  είχε τα μάτια του στραμμένα στην μπάζα, το αισχρό και ανήθικο κέρδος ,με την παραπλάνηση,την παραπληροφόρηση,την προπαγάνδα και εν τέλει τον αποπροσανατολισμό των μαζών,  εμείς ήδη από το 2014 στην Ιστορική Δημοσιογραφία  είχαμε φωτογραφήσει ακριβώς αυτά που συμβαίνουν σήμερα μπροστά στα μάτια μας. Και είχαμε επισημάνει και την πυρηνική απειλή από εκείνες  τις ημέρες.

Την ίδια εποχή το  ελληνικό αληταριό της μαφιόζικης δημοσιογραφίας, απέκρυπτε παντελώς τις αναλύσεις αυτές. Γράφαμε το 2016:

“όσο για τους συνειδητοποιημένους πολίτες,  δεν έχουν απλά καταστεί όμηροι της πολιτικής του οπαδού-πελάτη, αλλά τους λείπει παντελώς και  ένα    βήμα , αξιόπιστης εμβέλειας,  για να ακουστεί και η δική τους, η διαφορετική φωνή, που θα ήταν ικανή τούτες τις δύσκολες στιγμές  να “κρούσει  τον κώδωνα του κινδύνου”.

Και σήμερα , κεραυνός εν αιθρία , τρίβουν τα μάτια τους οι ΄Ελληνες με όσα συμβαίνουν. Αλλά,  συνεχίζουν να έχουν πληροφόρηση από το  Ντοκουμέντο  και την iefimerida.gr!  Και μάλιστα  αναρωτιούνται, αν υπάρχει τελικά λογοκρισία, στη χώρα,  όπως ισχυρίζεται  ο Βαξεβάνης  ή όχι , όπως κόβει το κεφάλι του   ο Ράπτης. Μη αντιλαμβανόμενοι οι χαχόλοι που τους διβάζουν  πως  και οι δύο αυτοί αισχροί βιαστές της πληροφορίας ,  της είδησης και της κριτικής, είναι  οι ίδιοι  λογοκριτές , χειρότεροι κι από  από εκείνους  της Χούντας.

 ΣΗΜΑΝΕ Ο ΚΟΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΟΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

α. Μολδαβία: Ο Ντόντον, που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα

Πρώτος αλλά λίγο χαμηλότερα από το ποσοστό για εκλογή από τον πρώτο γύρο ήρθε στις εκλογές για την προεδρία της Μολδαβίας ο Ίγκορ Ντόντον, με τη χώρα να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο στις 13 Νοεμβρίου. Ο Ντόντον, που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα και έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα ώστε να ανατραπεί η συμφωνία διασύνδεσης με την ΕΕ, πήρε 48,5% στον πρώτο γύρο και θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου Μάια Σάντου, η οποία πήρε 38,2%.

Η Σάντου, πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπουργός παιδείας, έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ενέργειά της στη Ρωσία, δεν θα πρέπει να πέσει ξανά υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Ο Ντόντον, αντίθετα, έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για ακύρωση της Συμφωνίας Διασύνδεσης με την ΕΕ με στόχο την στροφή της χώρας στην Ευρωασιατική Τελωνειακή Ένωση, στην οποία κυριαρχεί η Μόσχα.

β. Η Νότια Οσετία θα κάνει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία

Η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη της Ρωσίας με τη Νότια Οσετία

Ο Λέονιντ Τίμπιλοφ, πρόεδρος της περιοχής, το ανακοίνωσε στον Βλάντισλαβ Σούρκοφ, σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, την οποία η Γεωργία θεωρεί πάντοτε επαρχία της, δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος κατά το υπόδειγμα εκείνου στην Κριμαία για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία, προκαλώντας μια οργισμένη αντίδραση από το Τμπιλίσι, ενώ το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει νέα κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση.

γ.  Οι Pussy Riot «απαντούν» στον Τραμπ με τραγούδι για το αιδοίο

 

Image result

Αν και το τραγούδι ηχογραφήθηκε το Φεβρουάριο και το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο Λος Άντζελες η αρχηγός των Pussy Riot Νάντια Τολοκονίκοβα δήλωσε ότι «θα μπορούσε να θεωρηθεί μια απάντηση στον Τραμπ. Αλλά πιστεύω ότι η ιδέα της δυνατής θυλικής σεξουαλικότητας είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε λαϊκιστή μεγαλομανή άνδρα. Το αιδοίο είναι μεγαλύτερο από τον Τραμπ».

Το συγκρότημα το επόμενο διάστημα αναμάνεται να κυκλοφορήσει άλλα δύο βίντεο με τα οποία θα σχολιάζει τις αμερικανικές και τις ρωσικές πολιτικές επικεντρωνόμενο στο αυξανόμενο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού.

«Οι πολιτικοί υμνούν τη δυνατή ηγεσία. Ο Τραμπ στηρίζει ανοιχτά τις αυταρχικές μεθόδους του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και αυτό είναι τρομακτικό» συνέχισε η αρχηγός του ρωσικού συγκροτήματος.

****

Της…Γεωργίας και της Ουκρανίας   φαίνεται πως πάει να  γίνει και στη Μολδαβία. Μια νέα  Οσετία, Αμπχαζία,  Κριμαία επί θύραις.  Αλλά τώρα στο “μαλακό υπογάστριο”  της Ευρώπης.

Τα φιλορωσικά αποτελέσματα στις χτεσινές εκλογές στη Μολδαβία είναι το προμήνυμα, ο προάγγελος.  Και ας   προέκυψαν,βέβαια,  μετά από τον πακτωλό ρουβλίων που έρευσε στη φτωχή και μικρή αυτή χώρα για την εξαγορά φιλορωσικών ψήφων.

 Αν επικρατήσει, πάντως,  και στο δεύτερο  γύρο ο Ντόντον, το ισχυρό χαρτί του δικτάτορα Πούτιν στην περιοχή, είναι πλέον σίγουρο πως θα προχωρήσει σε φιλορωσικό δημοψήφισμα, που θα λύνει τα χέρια στο Νέο Χίτλερ της Μόσχας να ξεκινήσει  κι εδώ  εισβολή με το γνωστό εθνοτικό πρόσχημα για ένταξη  και της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη Γεωργία ήδη ο  ψευτοηγέτης-αχυράνθρωπος της Οσετίας έχει  διακηρύξει πως θα προχωρήσει σε ανάλογο δημοψήφισμα τύπου Κριμαίας στην περιοχή για την ένταξή της  στη ρωσική ομοσπονδία. Παράλληλα,  εδώ κι ενάμιση χρόνο, έχει υπογράψει συνθήκες συνεργασίας και κοινής άμυνας με το “μέντορά” του στη Μόσχα και σε αντάλλαγμα, δισεκατομμύρια ρούβλια εισέρευσαν κι εκεί,  σε μια… ηγεμονία  3.000 τετρ.χιλομέτρων , με 50.000 κατοίκους!

Μόνο που ο εγκληματίας Πούτιν στη Μολδαβία μάλλον πρόκειται να διαπράξει το  μοιραίο του λάθος.   Θα όφειλε  να γνωρίζει, αλλά το αγνοεί, πως η Μολαδαβία δεν είναι ούτε Γεωργία ούτε  Ουκρανία (κι ας απέχει η Οδησσός (Odessa) “ένα τσιγάρο δρόμο” από τα σύνορα της μικρής αυτής χώρας).

Εδώ είναι η ρουμανική  Besarab .Ο εθνικισμός των Ρουμάνων είναι  ίδιος  και καμιά φορά χειρότερος από το ρώσικο. Δυο εβδομάδες νωρίτερα, όπως ξαναγράψαμε ,πραγματοποιήθηκε  στο Βουκουρέστι  μια τεράστια εθνικιστική διαδήλωση  με πλήθος αφιονισμένου κόσμου που διετράνωνε πως η   Μολδαβία είναι ρουμανική.΄Ηταν ένα μήνυμα πριν τις χτεσινές εκλογές, τόσο στους Ρώσους εκτός χώρας, όσους και στους φιλορώσους εντός Μολδαβίας.

Αν κουνηθεί ο  Ρώσος δικτάτορας στη Μολδαβία ή  στη λεγόμενη Υπερδνειστερία ,τούτη τη φορά θα χυθεί πολύ αίμα.  Οι 10.000 νεκροί της τελευταίας επέμβασης του παρανοϊκού Ρώσου στην Ουκρανία,  θα φαντάζουν  …αστείο νούμερο.   Και  η Μολδαβία ή θα  γίνει ο τάφος του “Τσάρου” ή θα βρεθούμε πολύ κοντά σε έναν 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

΄Ερχονται ημέρες πολύ σκληρές. Ουδείς περίμενε στην εποχή  μας μια αναβίωση ενός τόσο άκρατου εθνικισμού, όμοιου με  εκείνον των προηγούμενων αιώνων. Τα έθνη -κράτη δεν πνέουν τα λοίσθια, τελικά, όπως νομίζαμε. Είναι όρθια κα δυνατά να απειλούν τον άνθρωπο με νέες αιματοχυσίες, με καινούριους παγκόσμιους πολέμους.

Οι πολιτικοί της Δύσης   αποδείχτηκαν κατώτεροι των κρίσιμων περιστάσεων και στις ημέρες μας (όπως πάντα άλλωστε). Ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης. Πρόσφατα ακόμα, δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να διαχειριστούν σωστά την κρίση που δημιούργησε ο δικτάτορας Πούτιν τόσο στη Γεωργία του 2008, όσο και στην Ουκρανία το 2014.  ΄Αφησαν την πυρκαγιά να εξαπλωθεί,χωρίς ελπίδα να μπορεί κανείς να ανακόψει την πορεία της προς την ίδια την καρδιά της Ευρώπης τώρα πια.

 Αλλά και με την προηγούμενη, εντελώς λαθεμένη στρατηγική του ΝΑΤΟ, τη συμπόρευση-συμπαράταξη με τη λέγομενη “αραβική άνοιξη” και  την ανατροπή των παλιών καθεστώτων  στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική  (παράγοντες καλής σταθερότητας την περιοχή), “άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου” σε ολο τον κόσμο. Μέτωπα παντού. Επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα.   Τώρα,  τρέχουν και δε φτάνουν!

Είναι παντελώς αναξιόπιστες ΟΛΕΣ οι εξουσίες. Βασικός  λόγος,  γιατί την ασκούν οι χειρότεροι. Οι φορείς της είναι ό,τι πιο   ανήθικο κυκλοφορεί ανάμεσα στις κοινότητες των ανθρώπων  (με την έννοια που η ίδια η Φύση ορίζει την ανηθικότητα). Και όσο για τους συνειδητοποιημένους πολίτες,  δεν έχουν απλά καταστεί όμηροι της πολιτικής του οπαδού-πελάτη, αλλά τους λείπει παντελώς και  ένα    βήμα , αξιόπιστης εμβέλειας,  για να ακουστεί και η δική τους, η διαφορετική φωνή, που θα ήταν ικανή τούτες τις δύσκολες στιγμές  να “κρούσει  τον κώδωνα του κινδύνου”.

Είναι ώρα ο ακηδευμόνευτος, πολιτικός ακτιβισμός στην Ευρώπη και στον κόσμο, να αναλάβει δράση. Στη Ρωσία ο δικτάτορας έχει καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης με φυλακίσεις  αγωνιστών  και άλλων προοδευτικών μονάδων και ομάδων, με δολφονίες και πρωτοφανή εθνικιστική προπαγάνδα. Η φωνή των γενναίων  γυναικών  της   ρώσικης  αντίστασης   Pussy Riot, δε φτάνει πια τόσο μακριά, όσο άλλοτε. Και πολλοί φοβούνται πως θα σιγήσει γρήγορα. Τα  ανεξήγητα “ατυχήματα” είναι συνήθη στη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν.

Από την άλλη,  όμως, το ίδιο θα συμβεί και στην Αμερική, στην περίπτωση που ο…  έτερος Καπαδόκης, ο   ακροδεξιός και παρανοϊκός υποψήφιος πρόεδρος   Ντόναντλ Τραμπ, αναρριχηθεί στην εξουσία. Βέβαια,  σε ό,τι αφορά την αμερικάνικη, εξωτερική  πολιτική, τίποτα δεν αλλάζει και με Τραμπ και με Κλίντον. Η διαφορά θα φανεί στο εσωτερικό της Αμερικής. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει ορκιστεί να ξεκινήσει…κυνήγι μαγισσών. Και όποιον πάρει ο χάρος!

Ο κόσμος ολόκληρος πάλι  σήμερα κάθεται πάνω σε μια απασφαλισμένη βόμβα. Κι αυτή δυστυχώς δεν είναι “συμβατική”. Αν εκραγεί, ο πλανήτης ολόκληρος θα γίνει  ένα απέραντο νεκροταφείο. Μια  έρημη, παγωμένη στέπα.

 Ας τους προλάβουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!