ΝΕΟ, ΙΣΧΥΡΟ ΡΑΠΙΣΜΑ ΣΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ;

“Αλλά,  το πλέον απογοητευτικό, όσο και προκλητικό ,όπως δείξαμε  μέσα     από τις ανεξάρτητες,  μη εξαγορασμένες δημοσκοπήσεις από το σάιτ μας,  είναι εκείνο   που μπορεί να στοιχίσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΡΩΤΙΑ στο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αλλάξει ρότα,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το αναλύσαμε αρκούντως , πρόσφατα  σε πολλά κείμενά μας.

Πρόκειται  για την  εκτροπή του αριστερού λόγου του  ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του σε ακροδεξιό, φασιστικό, έμπλεο έμφυλου ρατσισμού, ντελίριο.  Ορατό απολύτως στους νουν έχοντας . Και από τα λίγα που κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να τρίβει τα χέρια του για τέτοιο θεόσταλτο δώρο από την Κουμουνδούρου.

Να υπογράφεις και να αναπαράγεις  τις υστερικές κραυγές και τις σκοπούμενες συμπεριφορές μιας  φιλοβασιλικής  ιστιοπλόου ,αλλά  και της  πάλαι ποτέ ιέρειας  του σεξισμού  της ελληνικής πορνοβιομηχανίας θεάματος ηθοποιού, είναι κανονική, πολιτική αυτοκτονία. Και μόνο με τέτοια παθογένεια  απεμπολεί   ο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως είναι αριστερό κόμμα.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠrΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.

 (Homo-Naturalis.gr, 6/1/2023)

θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας των Πανελληνίων Εξετάσεων

 

 

ΣΥΡΙΖΑ για θέμα Έκθεσης: Νέο-συντηρητισμός και στρέβλωση των φεμινιστικών προτάσεων

 

Σχολιάζοντας τα θέματα που έπεσαν, το τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας «επιχειρεί να προωθήσει για μία ακόμη φορά την νέο-συντηρητική και alt right ατζέντα της και την προπαγάνδα της ενάντια σε χειραφετητικά κινήματα όπως είναι το γυναικείο». Παράλληλα, τονίζει με νόημα πως η εκπαίδευση σήμερα «δεν χρειάζεται την προώθηση μίας αντιδραστικής και αντιφεμινιστικής αντίληψης αλλά ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα σπουδών, μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα φύλου και μία πολιτική μηδενικής ανοχής σε θέματα αντιμετώπισης των διακρίσεων και της βίας με βάση το φύλο».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Νέο-συντηρητισμός και  στρέβλωση των φεμινιστικών προτάσεων στο χθεσινό θέμα των Πανελλαδικών  στο μάθημα της έκθεσης»

Τι μάθαμε από τα φετινά θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας των Πανελληνίων Εξετάσεων;

Μάθαμε αυτό που δηλώνεται, γιατί δεν μπορεί πια να αποσιωπηθεί, ότι οι γυναίκες είναι θύματα διακρίσεων, σεξουαλικής παρενόχλησης, οικογενειακής και κάθε άλλης μορφής βίας. Μάθαμε όμως και κάτι άλλο: «ότι κοντά στον κλασικό φεμινισμό της Σιμόν ντε Μποβουάρ έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ένας άλλος φεμινισμός, ο νεοφεμινισμός. Ο νεοφεμινισμός είναι καταστροφικός, αφού οδηγεί σε σύγκρουση αντρών και γυναικών, ενώ διακρίνεται από “πάθος για θυματοποίηση”, καθώς οι γυναίκες θεωρούν καύχημα να εμφανίζονται ως θύματα».

Το φεμινιστικό κίνημα σήμερα-διατηρώντας την σύνδεσή του με τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του παρελθόντος- συνεχίζει  να παλεύει την πατριαρχία και τις  αντιλήψεις που οδηγούν σε  διακρίσεις και βία κατά  των γυναικών. Παράλληλα  αναγνωρίζει ότι οι άνθρωποι έχουν πολλαπλές ταυτότητες και η καταπολέμηση της ανισότητας και της καταπίεσης πρέπει να παίρνει υπόψη την αλληλεπίδραση παραγόντων όπως το φύλο, την καταγωγή, την ταξική θέση, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία. Επίσης, υποστηρίζει ότι η ισότητα των φύλων είναι αλληλένδετη με ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης. Και επειδή οι προτάσεις του ενοχλούν, συχνά συκοφαντούνται και παρερμηνεύονται.

Μία τέτοια προσπάθεια είδαμε να αναπτύσσεται  μέσα από τα  θέματα της έκθεσης των χθεσινών Πανελλαδικών, στα οποία περιλαμβάνεται μία συνέντευξη στο BHMA της ελάσσονος συγγραφέως Μπελίντα Κανόν με τίτλο “Φεμινισμός και Νεοφεμινισμός”.

Η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, εν μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων που αποτελούν μία εξαιρετικά αγχωτική και δύσκολη διαδικασία  για τις μαθήτριες και τους  μαθητές, μέσα από τα θέματα  στο μάθημα της γλώσσας,  επιχειρεί να προωθήσει  για μία ακόμη φορά την νέο-συντηρητική και alt right ατζέντα της και την προπαγάνδα της ενάντια  σε  χειραφετητικά κινήματα όπως είναι το γυναικείο.  Οι γυναικοκτονίες , οι κακοποιητικές σχέσεις, οι βιασμοί – κατά την συγγραφέα και την δημοσιογράφο-  δεν πρέπει να μας κάνουν να αισθανόμαστε θύματα και να αντιδρούμε. Ο φεμινισμός, κατά την άποψή τους, πρέπει να είναι ένα κίνημα (χαζο)χαρούμενο, βολικό και ακίνδυνο.

Η εκπαίδευση σήμερα, με βάση και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν  τα  σχολεία, δεν χρειάζεται την προώθηση μίας αντιδραστικής και αντιφεμινιστικής αντίληψης αλλά ένα συμπεριληπτικό πρόγραμμα σπουδών, μαθήματα σεξουαλικής αγωγής, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα φύλου και μία πολιτική μηδενικής ανοχής σε θέματα αντιμετώπισης των διακρίσεων και της βίας με βάση το φύλο.
Συντασσόμαστε με ένα φεμινιστικό κίνημα διεκδικητικό, διαθεματικό, συμπεριληπτικό και δυναμικό.

Μαχόμαστε τις στερεοτυπικές έμφυλες αντιλήψεις που καταδυναστεύουν άντρες και γυναίκες και αγωνιζόμαστε γα τη συνύπαρξη των φύλων με όρους ισότητας και αλληλεγγύης. Δεν μπορούμε όμως να είμαστε χαρούμενες και χαρούμενοι όπως καλούμαστε, όσο η βία, η κακοποίηση, οι γυναικοκτονίες αποτελούν καθημερινότητα.

****

(Στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν θεσμοί. Ως…πασίγνωστο. Ο κομματισμός ειδικά, μπορεί ως καρκινογένεση  σε ένα υγιή οργανισμό να προσβάλει και να καταστρέψει υγιή κύτταρα.  Η διαπλοκή είναι η κυρίαρχη αντίληψη  λειτουργίας του κομματικού κράτους και του  συστήματος από συστάσεως ελληνικής πολιτείας).

 

 

 

Οι ΄Ελληνες ,αν υπήρχε μια αντικειμενική και ευρεία δημοσκόπηση, θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης στο θεσμό των εισαγωγικών  εξετάεων στα ΑΕΙ (πανελλήνιες, πανελλαδικές ή όπως αλλιώς τις αποκαλούσαν ως σήμερα). Αυτή είναι η πιθανότερη εκδοχή.

Από τους λίγους θεσμούς  που οι  συνΕλληνες θεωρούν πως μένει ακόμα αλώβητος και δεν μπορεί να υπεισέλθει διαπλοκή, χρηματισμός,  άλλο λόγος επιλογής συγκεκριμένων  θεμάτων ή διαρροής για την εξυπηρέτηση   πελατειακών, κομματικών σχέσεων. Είναι αλήθεια;

Παλιότερα είχαμε απαντήσει σε αυτό το ερώτημα και εκφράσει  τη δική μας άποψη, η οποία  από τότε  ως σήμερα   δεν έχει ανατραπεί στο ελάχιστο. Ξαναβάζουμε στο τέλος της σημερινής ανάπτυξης ένα από τα παλιότερα κείμενά μας για το συγκεκριμένο ζήτημα (*)

Και μπορεί, μεν,  να μην είναι  απολύτως διάτρητες  (σουρωτήρι) αυτές οι γενικές εξετάσεις, όπως, για παράδειγμα σε όμοιες  για  προσλήψεις  σε υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και φυσικά στο  περίφημο ΑΣΕΠ (εκεί να δεις τί γίνεται!),  αλλά  σε καμιά περίπτωση αυτό δε σημαίνει πως είναι στο απυρόβλητο ο  θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων.  Αλώβητος και απροσπέραστος.

Τα επισημάναμε  όλα αυτά, με αφορμή την κομματική αντιπαράθεση  που έχει ξεσπάσει με την επιλογή  του θέματος στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία  και αφορά τη θέση της γυναίκας, τις κοινωνικές αντιλήψεις   καθώς και τη βία εναντίον των γυναικών ή το ζήτημα της  πραγματικής ταυτοποίησης   ανάμεσα στον κλασικό φεμινισμό και στον νεοφεμινισμό.

΄Ενα θέμα, ασφαλώς,  σύγχρονο  και ζουμερό. Συνηθίζεται το θέμα της «΄Εκθεσης»  πολλά χρόνια τώρα, να το προσφέρει  η επικαιρότητα. Το φεμινιστικό κίνημα  στην εξέλιξη  και τις παρενέργειές του σήμερα, είναι όντως επίκαιρο. Δικαιολογείται,όμως,  η επιλογή του;

Ο αντικειμενικός παρατηρητής  θα έλεγε πως τα κείμενα που δόθηκαν διασφαλίζουν τον πλουραλισμό των απόψεων, έχουν σαφήνεια, δεν προσκολλώνται στην υποστήριξη καμιάς πλευράς .΄Αρα,  ο υποψήφιος είναι σε θέση εύκολης  κατανόησης για  να διατυπώσει τις απόψεις τους.

Είναι, όμως,  αυτός ο λόγος που  η επιτροπή διάλεξε αυτό το τόσο ευαίσθητο ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ  θέμα (περισσότερο από κοινωνικό)  για εξετάσεις τέτοια ώρα, παραμονές των εκλογών;  ΄Όχι, λέμε εμείς, δεν είναι. ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ΤΕΤΟΙΟ  ΘΕΜΑ ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ,  ΔΕ ΘΑ “ΕΠΕΦΤΕ”.

Αντίθετα,  η επιλογή (κλήρωση!)  του εν λόγω θέματος είναι εκ του πονηρού. Και  εκθέτουμε τις αμφιβολίες  και την  επιχειρηματολογία μας:

Από τον τρόπο που αντέδρασε  ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του…φεμινιστικού  του γραφείου (!) και με το κείμενο που υπογράφουν οι γνωστές Μαινάδες της Κουμουνδούρου, έχουμε το πρώτο καλό δείγμα  πως κάτι συμβαίνει με τα εχέγγυα μιας επιλογής θέματος χωρίς παρεμβάσεις και διαπλοκές.  Αρχικά μια ανεπαίσθητη  μυρωδιά, που όσο πλησιάζεις γίνεται δυσωδία. Και ίσως να πρόκειται  πάλι για τη γνωστή μπόχα διαφθοράς  που διακρίνει ΟΛΟ τον  σεσηπότα κρατικό -κομματικό ιστό.

Λέγαμε από πολύ  παλιά και το επαναλάβαμε μετά τα αποτελέσματα  της  Κυριακής των εκλογών πως  η συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ έχει μετρημένες στα δάχτυλα  του ενός χεριού αιτίες.  Μία από αυτές που πάει να εξελιχθεί σε κυρίαρχη ,είναι ο τρόπος που το κόμμα της Κουμουνδούρου προσέγγισε ζητήματα πολύ ευαίσθητα κοινωνικά,  όπως για παράδειγμα την απόρριψη του νόμου  για την συνεπιμέλεια, τις μπαγιάτικες  καταγγελίες περί κακοποιήσεων  και βιασμών σε βάθος… 30ετίας, τον έμφυλο ρατσισμό που καλλιεργεί με πάθος το μόρφωμα του ΜΕ ΤΟΟ  και φυσικά η χρέωση  παιδοβιασμών (!) και μαστροπείας στο κόμμα της Ν.Δ

Μια εντελώς άκριτη, επιπόλαιη και άδικη υιοθέτηση καταγγελιών  και ειδικά τη στήριξη   μιας  από τις πλέον άρρωστες παρενέργειες του κλασικού φεμινιστικού κινήματος με την εμφάνιση  ενός  μίσανδρου,  έμφυλου ρατσισμού και τη νεκρανάσταση συνθημάτων όπως εκείνων των παλιότερων  «καλός άντρας ο νεκρός άντρας». Θα έλεγε, μάλιστα, κανείς πως δεν είναι το  φασιστικό μόρφωμα του ΜΕ ΤΟΟ που βγάζει προς τα έξω όλο αυτό τον οχετό, αλλά το ίδιο το κόμμα της Κουμουνδούρου διαμορφώνει τις θέσεις αυτές  στο φεμινιστικό του  γραφείου και οι Μιτούδες, απλώς  τις προωθού ν και τις διαδηλώνουν.

Κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην Πειραιώς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δε διαλέγει τυχαία  για συνομιλητές ανθρώπους και ειδικά γυναίκες που  ΔΕΝ διακατέχονται από τέτοια σύνδρομα  έμφυλου ρατσισμού και παραληρηματικό  λόγο.

Είναι, επομένως   περίεργο που τα «παιδά» της Κεραμέως στο Υπουργείο Παιδείας (το Π.Ι, οι  επιτροπές εξετάσεων κ.λπ  συγκροτούνται από ημέτερους όλων των κομμάτων ,όταν ασκούν την εξουσία) ) διάλεξαν αυτό το θέμα στην ΄Εκθεση, κάρφος στα μάτια του ΣΥΡΙΖΑ, που τον εξέθεσε  ανεπανόρθωτα, του στέρησε χιλιάδες ψήφους και ήταν ένας από το κύριους λόγους όχι την ήττας ,αλλά της συντριβής, όπως οι ίδιοι την αποκαλούν,        Σαν να στήθηκε  κι άλλη   παγίδα  πάλι της Δεξιάς  να  ντοπάρουν  για άλλη μια φορά το ΣΥΡΙΖΑ, να τον προκαλέσουν να εκτεθεί ,   να κάνει αυτό που έκανε. Και  το πονηρό πουλί της Κουμουνδούρου πιάστηκε από τη μύτη.

Σαν να ήξεραν τί θα συμβεί.  Τους την έστησαν  λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές .  Με τις αλλοπρόσαλλες  Μαινάδες του  να βγαίνουν σήμερα  να παραληρούν με  τα ίδια φασιστικά και ανεκδιήγητα  φληναφήματα   με τα οποία έκανε το κόμμα και την προηγούμενη  εκλογική  του εκστρατεία και έδιωξε σωρό ψηφοφόρους.

Και μόνο να διαβάσει κανείς την κατάπτυση ανακοίνωση του Γραφείου της νεοφεμινιστικής τύφλας, το μένος,  τον εμετικό  έμφυλο ρατσισμό που αποπνέει , κι από την άλλη να βλέπει  τις σωστές, ήρεμες,  εκτονωτικές  απόψεις που εκφράζουν τα κείμενα  των εξετάσεων, αντιλαμβάνεται κανείς πως  το θέμα έπεσε δια χειρός…Κεραμέως,  με Μητσοτακική εντολή.

Μπορεί, μεν,  να βάλαμε ερωτηματικό στον τίτλο,  αν είναι χαστούκι στη φερεγγυότητα  των  πανελλαδικών  μια τέτοια εξέλιξη  ,στην  πραγματικότητα  είμαστε σίγουροι πως υπήρξε άνωθεν εντολή και … εμβόλιμος χειρ.  Για άλλη μια φορά ,  ένας θεσμός αποδείχτηκε αφερέγγυος και  διάτρητος .΄Ερμαιο  στα χέρια  ενός κομματικού κράτους και μάλιστα μητοστακικού.

Γράφαμε γι αυτό το  μέγα ζήτημα του μισανδρισμού που υιοθέτησαν οι Μαινάδες της Κουμουνδουρου  και  αποδείχτηκε βόμβα στα θεμέλια της εκλογικής επιτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ πριν λίγο καιρό:

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΜΑΖΕΨΕ ΤΙΣ “ΜΑΙΝΑΔΕΣ” AΠO TO ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ

Το μέγα πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ίδιο, όπως το είχαμε αναλύσει παλιότερα και πρόσφατα στην τελευταία μας δημοσκόπηση.   Να έχει  αντίπαλο μια Ν.Δ με αρχηγό της  έναν εντελώς απαξιωμένο στο εσωτερικό και το εξωτερικό πρωθυπουργό   και να αγκομαχάει   να τον πετάξει χάμω, όταν και  μια σφαλιάρα αρκούσε να δει τον  ουρανό σφοντύλι, είναι από τα πλέον παράξενα και ασυνήθη   στην πολιτική ιστορία του τόπου.

Ακόμα και ένα τραυματισμένο ΠΑΣΟΚ από το βρώμικο ‘ 89, κατάφερε , λίγο μετά,  άνετα,  να συντρίψει τον πατριάρχη της δυναστείας  Μητσοτάκη και τους τότε τότε  ριψάσπιδες   συνεργάτες του,  ηγέτες της κομμουνιστικής αριστεράς.   Ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει αυτή την ώρα απίστευτα δυνατά όπλα να εξοντώσει το αντίπαλο κόμμα εξουσίας και τουλάχιστον για μια 10ετία να παραμείνει η ΝΔ σε καταστολή και κώμα, μετά βίας καταφέρνει να απειλεί  μια διεφθαρμένη  και ακροδεξιά κυβέρνηση, που όμοιά της ο τόπος δεν είδε από τη Μεταπολίτευση και μετά.

Η παθογένεια στο κόμμα της μείζονος Αντιπολίτευσης  έχει απολύτως ορατές αιτίες.  Πρώτη, η γνωστή  ανικανότητα των συμβούλων της Κουμουνδούρου να δουν  και να αναλύσουν επιτυχώς   και   στις πραγματικές της διαστάσεις πώς έχει διαμορφωθεί  η  πολιτική κατάσταση    της χώρας.    Συνέπεια,  τώρα , αυτής της ανικανότητας,  έχουμε την  εξακολουθητικά  προκλητική και απαράδεκτη για κόμμα Αριστεράς, συμπεριφορά , πρωτοκλασάτων στελεχών  και βουλευτών του κόμματος, ως δεύτερη  αιτία.  Δυο παραδείγματα αρκούν.

Να βγαίνει  παραμονές εκλογών ο Ξανθός στο ευαίσθητο ζήτημα του φαρμάκου για τον ΄Ελληνα  (που είναι και…αμαρτωλό και πανάκριβο) , να το βλέπει φτηνό και να ζητάει στην ουσία  αύξηση στην τιμή του, είναι πραγματικό χαρακίρι. Τόσο πολιτικά ανόητος πια;  ΄Η ακόμα να καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους τη διαφθορά και την αρπακτικότητα της οικογένειας Μητσοτάκη με  τα 32 ακίνητα ,την ώρα που ο ευρωβουλευτής του  Παπαδημούλης  είναι ιδιοκτήτης επίσης 32 διαμερισμάτων, είναι μια σχέτη τρέλα και αφροσύνη.

Αλλά,  το πλέον απογοητευτικό, όσο και προκλητικό ,όπως δείξαμε  μέσα     από τις ανεξάρτητες,  μη εξαγορασμένες δημοσκοπήσεις από το σάιτ μας,  είναι εκείνο   που μπορεί να στοιχίσει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ  ΠΡΩΤΙΑ στο ΣΥΡΙΖΑ, αν δεν αλλάξει ρότα,  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Το αναλύσαμε αρκούντως  πρόσφατα  σε πολλά κείμενά μας.

Πρόκειται  για την  εκτροπή του αριστερού λόγου του  ΣΥΡΙΖΑ από στελέχη του σε ακροδεξιό, φασιστικό, έμπλεο έμφυλου ρατσισμού, ντελίριο.  Ορατό απολύτως στους νουν έχοντας . Και από τα λίγα που κάνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη  να τρίβει τα χέρια του για τέτοιο θεόσταλτο δώρο από την Κουμουνδούρου.

Να υπογράφεις και να αναπαράγεις  τις υστερικές κραυγές και τις σκοπούμενες συμπεριφορές μιας  φιλοβασιλικής  ιστιοπλόου ,αλλά  και της  πάλαι ποτέ ιέρειας  του σεξισμού  της ελληνικής πορνοβιομηχανίας θεάματος ηθοποιού, είναι κανονική, πολιτική αυτοκτονία. Και μόνο με τέτοια παθογένεια  απεμπολεί   ο ΣΥΡΙΖΑ το δικαίωμα να ισχυρίζεται πως είναι αριστερό κόμμα.

Ας ρωτήσει ο Αλέξης Τσίπρας  σοβαρά στελέχη του. Και είναι σίγουρο πως θα του πουν τα ίδια. Δεν μπορεί να είναι όλοι κουφοί και θεότυφλοι στην Κουμουνδούρου. ΄Ελεος!

Γράφαμε πρόσφατα:

ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ , Ο ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ ΘΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ (*)

***

Το μεγαλύτερο (ανάμεσα σε  πολλά άλλα) πρόβλημα του Αλέξη Τσίπρα, όπως επανειλημμένα γράφουμε , είναι η έλλειψη ικανών συμβούλων ΄Η, καλύτερα, η παρουσία  δίπλα του ανθρώπων  που τον σπρώχνουν στο γκρεμό.  ΄Οπως για παράδειγμα ο μακαρίτης  Ηλίας Νικολακόπουλος,  ο…άλλα αντί άλλων, συμβουλάτορας της  Κουμουνδούρου.  Φίλος του Τράγκα και του Χατζηνικολάου,  αλλά παράλληλα,  κατά δήλωσή του…  αριστερός  και σύμβουλος  του Τσίπρα! ΄ Ενας από εκείνους που με τις… σοφές  συμβουλές του,  οδήγησε   το  γόνο της διεφθαρμένης  φαμίλιας  Μητσοτάκη  στην πρωθυπουργική καρέκλα.

Επομένως, καθά και ξάστερα: ΄Η, τέτοιοι σύμβουλοι, είναι εντελώς «αδιάβαστοι» ή, εκτός τόπου  και χρόνου ή  ανεπαρκούς αγχίνοιας (για να μην πούμε τίποτα χειρότερο).

Αλλά, καλά τούτοι.  Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, όμως, με ισχυρή πολιτική  υποδομή πια, μετά τις «παιδικές, ιδεολογικές αρρώστιες»  που πέρασε,  με δυνατό  αριστερό εξοπλισμό  και  καλές  εξετάσεις ως πρωθυπουργός,   δεν αντιλαμβάνεται τα τεκταινόμενα;    Δεν ασφυκτιά  από τη βαριά,  περιρρέουσα πολιτική ατμόσφαιρα;

Πώς διολισθαίνει   εδώ και καιρό  στον γκρεμό; Γιατί   πέφτει σε σοβαρές  παγίδες; ΄Οπως  η πλέον επικίνδυνη αυτή την ώρα για το κόμμα του.   ΄Ετοιμη να  καταπιεί  ένα  αριστερό  κίνημα, που αν και δυνατό και υπέρτερο  σε πολιτική εκπροσώπηση στην Ελλάδα,  δυστυχώς έχει καταδικαστεί σε ουραγό,  λόγω αιτιών, που  δε δικαιολογούνται  σε καμιά περίπτωση.

Η αμείλικτη  ΝΕΑ πραγματικότητα είναι τούτη. Καιρό τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ έχει  μολύνει επικίνδυνα  τον πολιτικό –ιδεολογικό του ιστό, εξαιτίας  ενός πρωτοφανούς, απερίσκεπτου και ανεξήγητου  ρατσιστικού μισανδρισμού.   Πρωτοστατεί στη φασιστική ,έμφυλη  αντιπαράθεση  που τον οδηγούν κάποιες «Μαινάδες»  μέσα στο κόμμα ή το  ελληνικό,  ακροδεξιό μόρφωμα ΜΕ ΤΟΟ.

Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε εδώ και καιρό , πόλεμο κατά του αντρικού φύλου!  ΄Οχι κατά της πατριαρχίας  της φαλλοκρατίας  και της διαστροφικής συμπεριφοράς κάποιων «τεράτων¨, αλλά συλλήβδην κατά του αρσενικού  φύλου. Σαν να είναι ο άντρας η αιτία όλων των δεινών και όχι και τούτος θύμα,  όπως ακριβώς το αναλύει, έστω και με τις υπερβολές του σε κάποια σημεία του,  ο Γάλλος διανοούμενος  Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος»,

 

Στην τελευταία  μας  δημοσκόπηση, πριν λίγους μήνες, εντελώς  απρόσμενα, οι συνεργάτες μας έγιναν  μάρτυρες μια στατιστικής πραγματικότητας που ομολογούμε,  την υποψιαζόμαστε μεν, αλλά  δεν την είχε κανείς πάρει στα σοβαρά. Και η  αλήθεια που βγήκε στατιστικά είναι τούτη:     Η ΜΕΓΑΛΗ  ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΕΣ !

΄ Ηταν πραγματικά μια έκπληξη και την  ανακοινώσαμε την ίδια στιγμή τότε, μαζί με τα αποτελέσματα   της δημοσκόπησης. Είχαμε, μάλιστα,  εξαγγείλει μια νέα έρευνα με αντικείμενο αυτή τη διαπίστωση.    Μια δημοσκόπηση που εδώ και δυο σχεδόν εβδομάδες, έχει ξεκινήσει, πάλι  πανελλαδικά και το  δείγμα φιλοδοξούμε να φτάσει τα  2.000 άτομα. (Ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι να πούμε περισσότερες  λεπτομέρειες).

΄Εχουμε, λοιπόν,  εδώ και καιρό, ένα  ΣΥΡΙΖΑ που έχει  κηρύξει   πραγματικό πόλεμο,  όχι κατά της ελάχιστης εκείνης μερίδας  αντρών, που συμπεριφέρονται  με βιαιότητα κατά γυναικών (ίδια, ασφαλώς συμπεριφορά τέτοια  άρρωστα άτομα, θα επιδεικνύουν  στη ζωή τους και σε άντρες), αλλά στον αντρικό πληθυσμό γενικά,  ως φύλο ,ως «ράτσα» και «γένος» πλέον.  Ο καλύτερος, ως γνωστόν, τρόπος  απαλλαγής του ενόχου και απόσεισης της ατομικής ευθύνης, η οποία συλλογικά πλέον μετατίθεται στο «είδος», τη «ράτσα»   που δεν μπορεί, και να θέλει, να πράξει διαφορετικά, εξ αιτίας του ατταβιστικού φορτίου που κουβαλάει από τη φυσική του κατασκευή. (Ίδια, ακριβώς, ερμηνεία για όλες τις ρατσιστικές ,ειδικά τις ναζιστικές  συμπεριφορές. )

Σε αυτό, λοιπόν  τον έμφυλο πόλεμο-ρατσισμό,  αυτή την αλλόκοτη  εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Φύσης,  ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ  ο ΣΥΡΙΖΑ.   Σε αντίθεση με τη Ν.Δ που σε ανάλογες περιπτώσεις ,όταν προκύπτουν τέτοια περιστατικά βιαιότητας,  τηρεί τις λογικές  αποστάσεις, επιμερίζει προσωπικές ευθύνες σε άτομα και όχι σε σύνολα ,αλλά κι αποφεύγει  χτυπήματα «κάτω από τη μέση» ,όπως  ακριβώς δεν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ιδιαίτερα το γκεμπελικό επιτελείο της παράταξης, αλλά και σημαντικά στελέχη του  κόμματος του Αλέξη Τσίπρα,  φαντάζονται πως  κάνουν  αντιπολίτευση με  υστερικές  εμμονές    σε παιδοβιασμούς,  βιασμούς και  γυναικοκτονίες. ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΘΥΤΕΣ ΑΝΤΡΕΣ!  Και μάλιστα, αν είναι και στελέχη της Δεξιάς, η υστερία λαμβάνει πλέον τα χαρακτηριστικά αλλόκοτου   παραληρήματος.

Μέχρι και ειδικό  άρθρο συνέστησαν στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει   με αναφορά   (συνηθισμένη  στη γαμική  παράδοση και όχι μόνο την ελληνική)  στην εκπόρνευση   μιας 12χρονης  από τον Κολωνό. Όμως, χρόνια τώρα δεν είδαν , δεν άκουσαν στο ΣΥΡΙΖΑ  για τα  τσιγγανάκια που τα παζαρεύουν οι οικογένειες από τα 6 τους και στα 12 είναι  ήδη γονείς!   Εδώ η πορνεία  καθίσταται  νόμιμη δια του (αφύσικου) γάμου και τέτοια  εκπόρνευση και αγοραπωλησία , κατανοητή , λόγω φτώχειας!

Αλλά  και σε άλλα, ακρούντως   ευαίσθητα κοινωνικά  ζητήματα, όπως αυτό της συνεπιμέλειας των παιδιών  στα διαζύγια,  ο ΣΥΡΙΖΑ πρωτοστάτησε σε ένα πραγματικά φασιστικό-ρατσιστικό-απάνθρωπο έγκλημα,  αρνούμενος     τη   φυσική  συνεπιμέλεια  , φτύνοντας στην κυριολεξία στα  αναφαίρετα ,ως φυσικά,  δικαιώματα και μάλιστα  του ΝΕΟΥ ΠΑΤΕΡΑ , ο οποίος ,πλην των άλλων , ελάχιστη σχέση  έχει πια  με τον παλιό «πάτερ φαμίλια».  Το …αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ “εκχωρεί”  πραξικοπηματικά την ανατροφή του  παιδιού  στη μάνα. Και  καταδικάζει τον πατέρα-γονιό σε  φορέα  “επιχορηγίας” , με αντάλλαγμα τις εβδομαδιαίες,  ολιγόωρες συναντήσεις με το παιδί του,   που μπορεί κι αυτές  να τις στερηθεί,  αν δεν υπάρξει καλός “κουβαλητής” στο νέο νοικοκυριό  που άνοιξε η πρώην του!

Αν ήμουν  Συριζαίος, αλλά και πατέρας μικρού παιδιού,  μετά από μια τέτοια  ανήκουστη συμπεριφορά  από  το κόμμα μου  στα γονικά δικαιώματά μου , «θα είχα τινάξει τη σκόνη από τα παπούτσια  μου» και … θα την έκανα. Όχι ψήφο, ούτε πέρασμα απ ΄έξω από την Κουμουνδούρου και τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ,  θα έκανα.

Μισούν τον άντρα.  ΄Οχι μόνο οι «Μαινάδες» του ΣΥΡΙΖΑ .  Συνυπογράφουν αυτή  την υστερία, κορυφαία στελέχη του κόμματος. Μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας,  που ακολουθεί, αν δεν το συναισθάνεται,  αφύσικη, ρατσιστική και φασιστική πορεία.  ΄Εχει προχωρήσει σε ένα  απίστευτο, αλλά πραγματικό και ορατό δια γυμνού οφθαλμού, σε μας τουλάχιστον ,  χαρακίρι!

 

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  έπιασε την μπάλα στον αέρα. Μια παράταξη  παραδοσιακά υπέρ  της πατριαρχίας και  της φαλλοκρατίας, «έβαλε νερό στο κρασί» της και χωρίς κραυγές, κορώνες, μισανδρία   και έμφυλο ρατσισμό, κράτησε τις φυσικές και λογικές  αποστάσεις .  Και κέρδισε, έστω και αν δεχτούμε  ως  δημαγωγικά τέτοια τερτίπια, μεγάλη μερίδα   αντρών ψηφοφόρων.

Μια απόδειξη είναι και  η πρόσφατη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ηθοποιό  Βάνα Μπάρμπα,  που δημόσια έχει πάρει θέση κατά των  υπερβολών  και των  συλλήβδην επιθέσεων  κατά του αντρικού φύλου  του μορφώματος του ΜΕ ΤΟΟ .   Δεν αποκλείεται ,μάλιστα, να την   ετοιμάζει και  για υπουργό πολιτισμού, αν καταφέρει ο γιος του Κων.Μητσοτάκη  με όλα αυτά τα τετρτίπια,  να πάρει πάλι  τις εκλογές.

Η Βάνα Μπάρμα (**),  ώριμη  πλέον ηλικιακά,  “ιέρεια”  επί συναπτά έτη της βιομηχανίας θεάματος και του σεξισμού, χορτασμένη όμως  σεξουαλικά και χωρίς νευρωτικές στερήσεις, κράτησε  έξυπνα,  φρόνιμες   αποστάσεις από  το  Μπεκατωρισμό-Παπαχαραλαμπισμό.    Και σήμερα ασφαλώς,  εξαργυρώνει αυτό το γραμμάτιο.

Στις ιστορικές μας κρίσεις, είμαστε και το γνωρίζουμε, εξαιρετικά  αυστηροί  με τις  κυβερνητικές επιλογές, αλλά και το χαρακτήρα του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Του   αναγνωρίζουμε, όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα  πως αντελήφθη  τα  σημεία των καιρών, έπιασε  την ευκαιρία από τα μαλλιά και κατάφερε ΑΚΟΠΑ, να κερδίσει, έστω και ευκαιριακά, ανδρικούς  ψήφους, που παραδοσιακά ανήκαν σε άλλους κομματικούς χώρους , έξω από το δικό του.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ.  Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ, ΑΝ ΔΕ ΣΗΜΑΝΕΙ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ,  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ,  ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΣΤΑ…ΠΕΝΑΛΤΙ.  Ο ΕΜΦΥΛΟΣ ΡΑΤΣΙΜΟΣ  ΚΑΙ Η ΜΙΣΑΝΔΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ , ΘΑ  ΓΙΝΟΥΝ  Ο  ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ.  ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ  ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ.

 

Υ.Γ  ΑΣ  ΔΩΡΙΣΕΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ  ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΚΑΛ ΜΠΡΥΚΝΕΡ  “ΕΝΑΣ ΣΧΕΔΟΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ”.   ΑΛΛΑ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ.  ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ… ΕΞΕΤΑΖΕΙ ΣΤΗΝ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ, ΜΕ…ΚΑΤΑΛΟΓΟ!   ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΤΙ “ΜΑΙΝΑΔΕΣ” ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ, ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΤΩ ΚΡΑΝΙΩ ΣΕ Ο ΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ  ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΑΝΔΡΙΣΜΟ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟ ΜΙΣΟΓΥΝΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΩΝ ΦΑΛΛΟΚΡΑΤΩΝ.

 

(*) Πασκάλ Μπρυκνέρ: Πώς κατέληξε ο «λευκός» άνδρας ο αποδιοπομπαίος τράγος της εποχής μας

Η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους στο Προεδρικό: Η εκπληκτική ...

Ο διάσημος Γάλλος διανοητής Πασκάλ Μπρυκνέρ στο νέο του βιβλίο «Ένας σχεδόν τέλειος ένοχος», που μόλις κυκλοφόρησε στα ελληνικά, εξηγεί πώς η νέα Αριστερά, έχοντας μετατοπίσει το κέντρο βάρους της από την πάλη των τάξεων στην πολιτική ταυτοτήτων, μετατρέπει ρατσιστικά τον λευκό ετεροφυλόφιλο άνδρα σε ένοχο για τα πάντα, οδηγώντας λαϊκιστικά τον δυτικό πολιτισμό σε ένα πολύ επικίνδυνο δρόμο.

 

 

_________

(*)ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΠΩΛΗΣΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

 

“Τράπεζα Θεμάτων: Στον Εισαγγελέα στέλνει την υπόθεση ο Λοβέρδος

Πλήρης επιβεβαίωση του δημοσιεύματος του Πρώτου Θέματος για το θέμα της διαρροής θεμάτων της Α’ Λυκείου από το υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος έστειλε το απόγευμα της Δευτέρας στον Εισαγγελέα το φάκελο με όλα τα στοιχεία για την υπόθεση προκειμένου να ερευνηθεί η υπόθεση”.

Το ζήτημα της διαρροής θεμάτων, ειδικά  στις πανελλήνιες-πανελλαδικές εξετάσεις,  δεν είναι καινούριο.  Πάντα υπήρχε  αυτός ο κίνδυνος . Για παράδειγμα, το  1979  έχουμε το περίφημο σκάνδαλο  “Ράμμου”.  Γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας ο Γυμνασιάρχης (ακροδεξιός) Γ. Ράμμος ήταν υπεύθυνος γραμματέας  των πανελλαδικών εξετάσεων. Τότε, τα θέματα  γράφονταν  με το χέρι   και  δύο ημέρες πριν   από τις εξετάσεις, τα  περιπολικά τα πήγαιναν στα σχολεία και τα φύλαγαν  σε χρηματοκιβώτια.  Εκείνη τη χρονιά ο Ράμμος κατά τη διάρκεια της αντιγραφής των θεμάτων που την έκανε ο ίδιος, τοποθέτησε στο γραφείο μια κόλλα λευκή, πάνω στην οποία ακούμπησε το χαρτί που τα έγραφε και πιέζοντας το στυλό πιο δυνατά από το συνηθισμένο , τα θέματα έβγαιναν χαραγμένα σ΄αυτή, την αποκάτω κόλλα . Ο Γ. Ράμμος στη συνέχεια, τα αντιγραμμένα θέματα τα έδωσε σε άλλα πρόσωπα, τα οποία με τη σειρά τους τα πούλησαν σε φροντιστήρια  της εποχής. Η αγοραπωλησία έγινε γνωστή  ,όταν οι υποψήφιοι των φροντιστηρίων εκείνων υποστήριζαν πως είχαν διδαχτεί την παραμονή(!) των εξετάσεων  τα θέματα στα μαθηματικά, γιατί τα φροντιστήρια που πήγαιναν ήταν…καλά και  “έπιασαν” τα θέματα.

Αυτή ήταν μια καραμπινάτη απάτη, αλλά υπήρχαν κι άλλες παλιότερα ή και μετά το Ράμμο. Να επισημάνουμε μια απ΄αυτές:

Από τη  δεκαετία του ΄ 60  και για πολλά χρόνια μετά, μεγάλα θεωρητικά  φροντιστήρια ήταν του Ν. Τζουγανάτου στην οδό Σίνα και του Α. Μπελεζίνη στην οδό Κωλέττη. Και οι  2 “φροντιστηριάρχες” ήταν φιλόλογοι (ο πρώτος Γυμνασιάρχης) και είχαν θησαυρίσει από τους υποψήφιους που έρχονταν από όλη την Ελλάδα, ειδικά τα καλοκαίρια, και γράφονταν σωρηδόν και αποκλειστικά σ΄αυτά τα δύο  φροντιστήρια. Πέρα από το “ζεστό” χρήμα (τοις μετρητοίς) που κατέβαλαν  οι υποψήφιοι (υπέρογκα δίδακτρα για την εποχή), οι εν λόγω “ατσίδες” έμποροι, πλούτιζαν κι από τα φροντιστηριακά βιβλία τους, ειδικά από τις θεματογραφίες των αρχαίων ελληνικών.

Εκείνο που έκανε εντύπωση, όμως, ήταν πως ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ  αυτά μεγάλα φροντιστήρια, σε αντίθεση με τα άλλα μικρά, “ΕΠΙΑΝΑΝ”  τα θέματα, πολλές χρονιές εξετάσεων  και μάλιστα στα αρχαία ελληνικά  και τις 10-15 σειρές του “άγνωστου” θέματος! (Κάποτε και τις συντακτικές και τις γραμματικές παρατηρήσεις). Πώς γινόταν αυτό; Για όσους ξέρουν το “πέλαγος” της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και όταν  στην ύλη “παίζανε” σχεδόν όλοι οι αρχαίοι συγγραφείς, ιστορικοί, ρήτορες, φιλόσοφοι (πάνω από 10 “βαριά ονόματα” και  τόμοι ολόκληροι τα συγγράμματά τους) πώς ήταν δυνατόν μέσα σε αυτό τον “κυκεώνα” της ύλης, τις χιλιάδες σελίδες, να εντοπίσεις εσύ τις 10- 15 σειρές του “αγνώστου” που έμπαιναν τις διάφορες χρονιές των εξετάσεων; “Πιάσε ψύλλους στα άχερα”, δηλαδή.΄Ομως, ο Τζουγανάτος και ο Μπελεζίνης τους πιάνανε τους…ψύλλους (“μαντεύανε”, δηλαδή, τα θέματα!) και το διαφημίζανε τότε στα φυλλάδιά τους ή στις θεματογραφίες τους. Οπότε, όλοι οι υποψήφιοι, “στραβοί κουτσοί”  στα δυο αυτά φροντιστήρια γράφονταν, που .. ξέρανε από πριν  τα θέματα, όχι για άλλο λόγο (ποιον;), αλλά από…αξιοσύνη και άριστη φιλολογική κατάρτιση  των ιδιοκτητών τους!

Από  το 1976 και μετά, νεαρός τότε φροντιστής, δούλεψα  και στα δυο αυτά φροντιστήρια. Το 1977, μάλιστα, ανέλαβα με συμφωνητικό τη διεύθυνση των φροντιστηρίων Ν.Τζουγανάτου, μια και ο ίδιος είχε γεράσει πια και εκείνη τη χρονιά αποχώρησε. ΄Ετσι , ξέρω από “μέσα” κάποια πράγματα, οπότε δε  λέω  “λόγια του αέρα”. Δούλεψα, μάλιστα, ένα διάστημα και στου Μπελεζίνη, οπότε κι από κει ξέρω τί γινόταν.