ΟΙ “ΑΡΓΥΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ” ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, ΜΕΓΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ

Αποκάλυψη Washington Post: Η Λεπέν με τον Πούτιν σχεδιάζουν ανατροπή Μακρόν -Σχέδιο αποσταθεροποίησης της ΕΕ

Γαλλία, Μαρίν Λεπέν

*****

Μόνο τυφλός ή εξαγορασμένος   δε βλέπει την και δια γυμνού οφθαλμού,  ορατή    εξάρτηση  από τα ρούβλια του δικτάτορα της Ρωσίας ΟΛΩΝ των  (ακρο)δεξιών, νεοναζιστικών, αλλά και κάποιων ,αυτοαποκαλούμενων,  αριστερών ή αναρχικών μορφωμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη.  Στον ίδιο κύκλο τέτοιων παχυλών χρηματισμών ανήκει και μια σειρά από Μέσα παραπληροφόρησης της γνωστής βιομηχανίας με έδρα κυρίως το διαδίκτυο.

Δεν είναι καθόλου καινούργια η «αποκάλυψη» της αμερικάνικης εφημερίδας. Πολλά χρόνια πριν,   από την επόμενη της ανόδου στο ρώσικο “θρόνο” του Νέου Τσάρου, οι «αργυρές λόγχες» ήταν τα πρώτα και αποτελεσματικά  όπλα που χρησιμοποίησε για την εγκληματική πραγματοποίηση των σχεδίων του.

Στόχος πάντα,  η αποσταθεροποίηση της  Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης  ,που μαζί με την Αμερική αποτελούν το ισχυρότερο ανάχωμα, το οποίο ουδέποτε θα μπορέσει ο δικτάτορας να υπερβεί , για να έχει έστω και την ελάχιστη ελπίδα υλοποίησης των επιδιώξεων   του λεγόμενου Ανατολικού ζητήματος (΄έξοδος σε Αιγαίο-Μεσόγειο και έλεγχος τωνς Βαλκανίων   (υπογάστριο της γηραιάς ηπείρου,),

Στην Ελλάδα,  ήδη από την εποχή που ο Κώστας Καραμανλής  κατέλαβε την εξουσία με τον τρόπο (βία και νοθεία) που πάντα κυβερνά η Δεξιά, είναι  ο πρώτος πρωθυπουργός  της Ελλάδας στη λίστα αυτού του επαίσχυντου   χρηματισμού από το τέρας της Ρωσίας. Το βέτο της Ελλάδας στο Βουκουρέστι για να μην ενταχθεί η Β. Μακεδονία (τότε FYROM)  στο ΝΑΤΟ, είναι μια από τις τρανές, αλλά όχι και η μοναδική απόδειξη της εξαγοράς της  τότε Καραμανλικής Νέας Δημοκρατίας  και του αρχηγoύ  της από το Ρώσο ιμπεριαλιστή.

Οι πανούργες και εγκληματικές τακτικές και μέθοδοι  του Νέου Χίτλερ της Ρωσίας έχουν πιάσει… μόνιμο στασίδι στο Homo-Naturalis.gr.  Από την ημέρα της  ίδρυσής  του,  δε σταματήσαμε στιγμή να τις καταγγέλλουμε.  Ενδεικτικό (από τα εκατοντάδες) το ακόλουθο κείμενο που  πρωτοδημοσιεύτηκε    στα Indymedia.

 

ΟΙ ΡΩΣΙΚΕΣ “ΑΡΓΥΡΕΣ ΛΟΓΧΕΣ” ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥ ΝΕΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ

 

   Καμιά σχέση με λαϊκό κίνημα δεν έχουν αυτές οι πρόσφατες διαδηλώσεις στο Βουκουρέστι. Αφορμή …θεόσταλτη υπήρξε  για κάποιους το διάταγμα  για  τη διαφθορά από τη νέα σοσιαλιστική κυβέρνηση  και ο…λαϊκός ξεσηκωμός για την απόσυρσή του. Είχαν και έχουν δεκάδες άλλους ουσιαστικούς λόγους, για να ξεσηκωθούν οι Ρουμάνοι . Και δεν το έκαναν ακόμα. Ελπίζουμε να συμβεί αργότερα.

΄Οσο κι αν η ανάπτυξη σήμερα είναι ραγδαία στη χώρα, που άφησε πια πίσω της  την πάμπτωχη δεκαετία του ΄90, όμως, δεν απέφυγε και τούτη τις παγίδες της Οικονομίας της Αγοράς και τις κομπίνες, που έστησε το παγκόσμιο, ανήθικο τραπεζικό σύστημα και στην αγορά της Ρουμανίας. Και θα εξηγήσουμε  σε ποια φουρτουνιασμένα πελάγη πλέει αυτή την ώρα  η οικονομία σε  μια  χώρα που ο Τσαουσέσκου την άφησε με μηδενικό (0) χρέος. Μοναδικές «περιπτώσεις» μαζί με τη Λιβύη στον κόσμο ολόκληρο!

΄Αναυδος μένει κανείς που γνώριζε το Βουκουρέστι αμέσως μετά την πτώση του καθεστώτος Τσαουσέσκου,  αν το επισκεφτεί σήμερα . Πανάκριβα τζιπ με… φιμέ τζάμια και με πολλά άλογα μηχανής, καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων, αγοράς αρκετών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, κυκλοφορούν στην κεντρική λεωφόρο Μακγιέρου στη πιάτσα Ρομάνα, την Κάλεα Βικτόριεϊ και τη Στέφαν Τζεμάρε.  Σαράβαλο ή έστω 10αετίας αμάξι, δύσκολα να συναντήσεις σήμερα στο Βουκουρέστι. Στη δεκαετία του ΄90, στα 10 αμάξια, τα 8 ήταν παλιά Ντάτσια της ρουμάνικης αυτοκινητοβιομηχανίας (σήμερα την πήρε η Ρενό). Ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ κατάμεστα, όλες τις ώρες της ημέρας.  Πολυτελή «ΜΟΛ» στο Κοτροτσένι και τη Μπανεάσα, κόβουν την ανάσα από την πολυτέλεια, αφού πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν τα συναντά κανείς. Και τα περίφημα εκείνα γκρίζα «μπλοκ» με τα αναρίθμητα  διαμερίσματα στο καθένα, άβαφα και παρατημένα παλιότερα, ορθώνονται  σαν καινούρια σήμερα με πολύχρωμα βαψίματα και ακριβές επισκευές.

Κι αναρωτιέται ο αδαής περί τα οικονομικά επισκέπτης. Πού διάβολο βρήκαν ξαφνικά τόσα λεφτά οι Ρουμάνοι, όταν λίγα χρόνια πριν, ένα μέσος μισθός 8άωρης, σκληρής δουλειάς ήταν λιγότερος από  800 λέι (περίπου 200 ευρώ); Καθόλου δύσκολη  η απάντηση.

Η …Περέους,  η ΄Αλφα, η Γιούρομπανκ και οι λοιπές ελληνικές τράπεζες, που κατείχαν μέχρι πρόσφατα  το μεγαλύτερο μερίδιο της τραπεζικής αγοράς στη Ρουμανία, έκαναν… καλά τη δουλειά τους. ΄Όπως και με την Ελλάδα, φόρτωσαν με  εύκολα  στεγαστικά, καταναλωτικά και εορταστικά θαλασσοδάνεια τη χώρα από τη μια ως την άλλη άκρη, έτσι που σήμερα, σπάνια να συναντήσεις Ρουμάνο να μην έχει στην πλάτη του 2 και 3 επαχθή τέτοια δάνεια. Και τα πληρώνει ο Ρουμάνος. «Κάνει το σκατό του παξιμάδι», αλλά τα εξοφλεί. «Κόκκινα δάνεια» λίγα έχει (ακόμα) η Ρουμανία.

Να, γιατί λέμε πως είναι περίεργο και εκ του πονηρού, που ξαφνικά κατέβηκε ο κόσμος και μάλιστα  σε λίγες μέρες μέσα στο πεζοδρόμιο, για να αγωνιστεί, για  μη βγει έξω ο αντίστοιχος Ρουμάνος …«Τσοχατζόπουλος»!  Και δεν έκαναν πρωτύτερα και ποτέ το ίδιο και μάλιστα  σε τέτοια συχνότητα για τα εκατοντάδες «φίδια που τον ζώνουν». Και ειδικά να αγωνιστεί για  «σεισάχθεια», που, όπως είπαμε, σήμερα το ασήκωτο  βάρος των δανείων είναι το υπ΄αριθ. 1 οικονομικό-κοινωνικό  πρόβλημα των πολιτών της χώρας.

Να η αλήθεια. Μια Δεξιά-Ακροδεξιά ρουμάνικη φράξια με «αχυρανθρώπους» του δικτάτορα Πούτιν, κινεί τα νήματα της τάχα μου πρόσφατης λαϊκής εξέγερσης.  Οι «προχτεσινές» εκλογές  στη Ρουμανία, έστειλαν τους σοσιαλιστές στην εξουσία, κάτι που η  σκληρή ρουμανική Δεξιά και ο ίδιος ο επίσης δεξιός πρόεδρος Κλάους Βέρνερ Γιοχάνι  δε συγχωρούν.

Τα ποσά που διέθεσε τόσο στη Ρουμανία, όσο και στη Μολδαβία ο Ρώσος δικτάτορας παραμονές των εθνικών τους εκλογών,  ήταν τεράστια. Πακτωλός από ρούβλια έρευσε και στις δύο χώρες. Στη Μολδαβία κέρδισε το παιχνίδι. Το ρωσόφιλο, εθνικιστικό κόμμα, έγινε κυβέρνηση. ΄Οχι όμως και στη Ρουμανία. Εκεί η Δεξιά-Ακροδεξιά και φίλα προσκείμενη στο δικτάτορα, αφού με δικά του λεφτά διεξήχθη ο προεκλογικός της αγώνας,  απέτυχε παταγωδώς.

Ο «Τσάρος της Ρωσίας» ετοιμάζεται  να ξεκινήσει επιχειρήσεις στην Υπερδνειστερία και τη Μολδαβία με στόχο να κάνει την περιοχή μα νέα Ουκρανία. Οι πρόσφατες αναζωπυρώσεις των συγκρούσεων στην Αν. Ουκρανία με δεκάδες νεκρούς, δείχνουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στους νέους σχεδιασμούς  του δικτάτορα.  Η αναγκαστική ανοχή που θα  επιδείξει ο ακροδεξιός, ρατσιστής και τραμπούκος πρόεδρος της Αμερικής, τώρα που είναι ακόμα αρχή, αποτελεί τη μοναδική ευκαιρία του «Τσάρου» να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του, πιθανότατα την ΄Ανοιξη.

Μόνο που η  Ρουμανία δεν είναι Μολδαβία. Αν εξαιρέσει κανείς τα 3 εκατομμύρια Ούγγρους, που ζουν στην Τρανσυλβανία, ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι ομοιογενής και συμπαγής. Η εθνική της ιστορία τονίζει μάλιστα με έπαρση και  σε όλους τους τόνους, που η χώρα  είναι η περίφημη  Βλαχία (Βλαχ=λατινόφωνος). Η «Νέα Ρώμη», που οι κάτοικοί της δεν αναμείχθηκαν ποτέ με τους Σλαύους και κράτησαν ολοζώντανη  την παραδοσιακή, λατινική  γλώσσα των ρωμαϊκών λεγεώνων από τις οποίες κατάγονται.

Ο ρουμανικός εθνικισμός «σπάζει κόκαλα». Γι΄ αυτό επισημαίνουμε πως θα είναι η   πρώτη χώρα που θα αρπάξει από το λαιμό τους Ρώσους. Η ιστορική Βεσσαραβία (Μπασαράμπ), η σημερινή Μολδαβία, είναι ρουμανική. Καμιά ιστορική  σχέση με τους Ρώσους. Η κατάληψη της Μολδαβίας και της παράνομα   αποσχισμένης με εθνικιστικό τσαμπουκά Υπερδνειστερίας, θα θεωρηθεί κατάληψη ρουμανικών  εδαφών. ΄Ετσι διδάσκονται όλοι οι  Ρουμάνοι «εξ απαλών ονύχων» στην  παραδοσιακή, σχολική τους Ιστορία. Και δε θα  επιτρέψουν, αντίθετα με τους Ουκρανούς, να χαθεί ούτε σπιθαμή απ΄ αυτά τα εδάφη.

Ο Ρώσος δικτάτορας το γνωρίζει πως εδώ θα τα βρει σκούρα. Δεν υπάρχουν ερείσματα εθνοτικά, όπως στην Αν.Ουκρανια, για να στηριχτεί πάνω τους και να δημιουργήσει τα γνωστά τετελεσμένα. Ο μόνος τρόπος που του απομένει, είναι η γνωστή  μέθοδος  της διάσπασης της εθνικής ενότητας  με τη  δημιουργία  μορφών αντεπανάστασης κατά της νόμιμης εξουσίας, τύπου  «Μεϊντάν» στο Κίεβο. ΄Ηδη το «τιμ» των Ρουμάνων, ακροδεξιών αχυρανθρώπων του ,έχει συγκροτηθεί εδώ και πολύ καιρό . Είναι η γνωστή  σε όλη την Ευρώπη  λαϊκίστικη Ακροδεξιά.

Η ίδια μέθοδος του δικτάτορα , όπου εφαρμόστηκε, πέτυχε απόλυτα.  Ουκρανία, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία ήταν οι χώρες που δοκίμασε  ο Ρώσος δικτάτορας  τέτοιες “μαϊμού”  λαϊκές εξεγέρσεις. Σ΄αυτές  για πρώτη φορά πρόσφατα δοκιμάστηκε η ισχύς και η αποτελεσματικότητα των «αργυρών λογχών» (διάβαζε ρούβλια).

Και όντως αποδείχτηκαν ισχυρές. Ακροδεξιά  στη Γαλλία, Ποντέμος στην Ισπανία, Κίνημα πέντε αστέρων στη Ιταλία, «δραχμιστές» της Ελλάδας  ήταν και είναι τα κομματικά μορφώματα που ανέδειξε η συμβολή του Ρώσου δικτάτορα στην Ευρώπη. Με την οικονομική υποστήριξή του μικρές και ασήμαντες λαϊκίστικες ομάδες, αναγορεύτηκαν σε ρυθμιστές, σε αξιόλογες πολιτικές δυνάμεις στις παραπάνω χώρες.

Ο «Τσάρος» αναπαράγει τώρα και στη Ρουμανία τις ίδιες συμπεριφορές. Με 100 χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της ίδιας…επανασταστικής ακεραιότητας και  συμπεριφοράς ,όπως των Αγανακτισμένων του Συντάγματος, οπαδών εν πολλοίς του ΣΥΡΙΖΙ-ΑΝΕΛ και της Χρυσής Αυγής, προσπαθεί κι εδώ να πετύχει ό,τι σημαντικό πέτυχε στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αλλά δεν  μπορεί, όμως, να μην έχει υπόψη του  ο δικτάτορας Πούτιν πως η Ρουμανία είναι μια άκρως εθνικιστική  χώρα. Αν χτες κατέβηκαν 100-150.000 στους δρόμους, εν αγνοία του πλήθους πως είναι ενεργούμενα των Ρώσων,  οι τελευταίες πρόσφατες διαδηλώσεις των εθνικιστών  στο Βουκουρέστι με σύνθημα «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΠΑΣΑΡΑΜΠ» (μήνυμα ισχυρό στους Ρώσους)  ήταν απείρως πιο δυναμικές και αριθμητικά υπέρτερες.

Οπότε, το σίγουρο είναι πως εδώ θα τα  βρει  μπαστούνια  ο «Τσάρος». Η περιοχή πάνω από το Δούναβη, ήταν από παλιά ο τάφος της δύναμης του ιμπεριαλισμού, από την εποχή των Δακών και των Ρωμαίων. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και όχι ως φάρσα που νομίζουν οι αφελείς. Αλλάζουν πρόσωπα, εποχές. Κίνητρα, αποτελέσματα-συνέπειες είναι ακριβώς ίδια

Γράφαμε για τις εθνικιστικές αυτές  κινητοποιήσεις των Ρουμάνων στις 26 Οκτώβρη 2016.

 

«Αφήσαμε τη διακυβέρνηση του κόσμου στα χέρια των χειρίστων. Και όχι μόνο σήμερα. Ανέκαθεν  η ανθρωπότητα κυβερνάται ή από ανόητους και ανίκανους  ή από εγκληματικές φυσιογνωμίες.

Αυτή την ώρα, παρανοϊκά άτομα με επιρρέπεια  στο έγκλημα, που ηδύνονται στο αίμα και τον όλεθρο, έχουν αναλάβει τα πόστα της διακυβέρνησης χωρών με πυρηνικό οπλοστάσιο. Οι δικτάτορες της Ρωσίας και της Β. Κορέας   είναι πρώτοι στη λίστα του κακού.

Και δεν απειλούν απλώς. Ο  δικτάτορας Πούτιν  έχει αναλάβει  προ πολλού   εγκληματική  δράση, τόσο στην Ουκρανία, όσο και στη Συρία. Και ήδη προετοιμάζει και άλλες όμοιες άφρονες και αιματηρές  επεμβάσεις στη Βαλτική, αλλά και κοντά στη…γειτονιά μας.

Το περασμένο Σάββατο στο Βουκουρέστι πραγματοποιήθηκε  εντυπωσιακή διαδήλωση  εθνικιστών με αίτημα την επιστροφή της Βεσσαραβίας    (Basarabia στα Ρουμάνικα)  . Ακροδεξιοί, Ναζί, αλλά και ανεγκέφαλοι υπερπατριώτες Ρουμάνοι σε ένα πρωτοφανές εθνικιστικό ξέσπασμα- παραλήρημα ,απαιτούσαν εδώ και τώρα την ένωση της Μολδαβίας με τη μητέρα Ρουμανία.

Στο μεταξύ, μέσα στη Μολδαβία,  εδώ και πολύ καιρό, έχει ξεσπάσει ένας πραγματικός εμφύλιος μεταξύ εκείνων που αυτοπροσδιορίζονται ως Ρώσοι και όσων υποστηρίζουν πως είναι Ρουμάνοι. Η ρώσικη και η ρουμανική γλώσσα που μιλιέται επίσημα από τους κατοίκους, είναι πέρα από «κόκκινο πανί» και πιστοποιητικό  ταυτότητας για τις δυο εθνότητες.

Υποκινητής όλης αυτής της αναστάτωσης, που έχει πλέον εξελιχθεί σε   έκρυθμη κατάσταση και στο Βουκουρέστι και στο Κισινάου είναι ασφαλώς ο δικτάτορας της Ρωσίας, ο οποίος είναι πλέον ή σίγουρο πως θα παίξει και στη Μολδαβία το ίδιο αισχρό παιχνίδι που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε  στην Αν. Ουκρανία. Η μέθοδός τους είναι γνωστή. Αφού θα προκαλέσει  αιματηρό εμφύλιο στην πάμπτωχη Μολδαβία, θα βάλει τους αυτοαποκαλούμενους Ρώσους εθνικιστές  της μικρής χώρας να ζητήσουν βοήθεια από τη μάνα Ρωσία και ο δρόμος για εισβολή θα έχει ανοίξει.

Από την άλλη, ο Τραμπ   φλέγεται να εγκατασταθεί στο Λευκό οίκο, για να ξεκινήσει την εφαρμογή του ακροδεξιού του προγράμματος που δεν περιορίζεται απλώς στην εκδίωξη και το κυνηγητό των «λαθρό», αλλά και στη χρήση πυρηνικών όπλων . Και θα μπορούσε να το κάνει, δοθέντος πως δε διαθέτει ίχνος ηθικής συνείδησης  και λογικής.

Πούτιν και Τραμπ είναι δυο αιμοβόρα  θηρία με όψη ανθρώπου. Θα αιματοκυλήσουν την υφήλιο, αν δεν προφτάσουμε. Και ως φαίνεται, η ανθρωπόμαζα δεν είναι διατεθειμένη  να αφήσει την παραλυτική ακινησία του καναπέ   και τη χαύνη που τη διακατέχει. Οι ακτιβιστές, οι άνθρωποι που αγωνίζονται από διάφορα μετερίζια για την παγκόσμια ειρήνη είναι και λίγοι, αλλά  και οι εκκλήσεις τους δεν εισ-ακούονται, αφού δεν διαθέτουν βήμα να τις προωθήσουν.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΘΥΡΑΙΣ. ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ. ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ.