ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΑΘΡΕΠΤΗ ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ

α.”Ο Συλληφθείς  υβριστής του Twitter:

«Πρέπει να λήξει η κοινωνική ειρήνη, στείλτε στο νοσοκομείο όσους ψήφισαν ΝΔ. Χτυπήστε τα σπίτια τους», έγραφε, ανάμεσα σε άλλα παρόμοια, ο χρήστης του Twitter …Η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει ότι η δικογραφία αφορά στο αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων μέσω διαδικτύου

Protagon Team 26 ΜΑΪΟΥ 2023,

β.Μαρινάκης, προεδρος ΟΝΝΕΔ και Γραμματέας της ΝΔ: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα “πήγαινες”»

Υποψήφιος Γραμματέας της ΝΔ: «Τσίπρα αν ζούσαμε στον εμφύλιο από μένα θα

 

γ. Πορτοσάλτε: “΄Οποιος πιστεύει στο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τα λεφτά του από την Εθνική Τράπεζα”

“…Καταλογίζουν στον Άρη Πορτοσάλτε κινδυνολογία και εκφοβισμό, κατηγορώντας τον ότι προτρέπει εμμέσως πλην σαφώς τους καταθέτες να “σηκώσουν” τα χρήματά τους από την  Εθνική Τράπεζα…”

 

Ντού' του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε! (Φωτο ...

***

Δε χρειάζονται τρομακτικές  ειδήσεις για καταστολές διαδηλωτών, δολοφονίες  παραβατικών τσιγγάνων για 20 ευρώ, πογκρόμ στις οικογένειες Ινδαρέ στο Κουκάκι  και   του διαδηλωτή  στα Σεπόλια.  Για  να μην πάμε στα μεγάλα, όπως οι δολοφονίες με τις επαναπροωθήσεις μεταναστών και προσφύγων (αυτό πια κι αν είναι φασισμός και απανθρωπιά), η  εγκληματική  διαπλοκή  της εκτελεστικής και της δικαστικής εξουσίας , η  άλωση του συνόλου του ελληνικού τύπου  και η γκεμπελικής μορφής πλέον, παραπληροφόρηση-παραπλάνηση , οι υποκλοπές και οι παρακολουθήσεις.

΄Ενα καθεστώς ολοκληρωτισμού   δίνει καθημερινές εξετάσεις σε μικρά  κυρίως ζητήματα. Τα μεγάλα είναι από μόνα τους ηχηρά και βαρύγδουπα. Αλλά , μετράει περισσότερο η καθημερινότητα.  Τα μεμονωμένα περιστατικά.  Εκείνα που συνήθως δε θα τα μάθουν ποτέ οι πολλοί.   ΄Η, κι αν έρχονται,  έχουν την τύχη της 5λεπτης δημοσιότητας. Καμιά συνέχεια, βαθύτερος σχολιασμός, εξαγωγή συμπερασμάτων.    Πρώτα, γιατί είναι τόσα πολλά και ύστερα γιατί οι Γκεμπελίσκοι, ως γνωστό, επιλέγουν κατά παραγγελία και συνήθως  τα πιο ηχηρά και πιασάρικα θέματα της επικαιρότητας. Προτιμούν μάλιστα να τα κατασκευάζουν οι ίδιοι.

Απ΄όπου  κι αν το  οσφριστείς ,   το καθεστώς Μητσοτάκη,  ζέχνει φασισμού,  ολοκληρωτισμού και οπισθοδρόμηση σε αλήστου μνήμης εποχές. Τέτοιες , σήμερα, ξαναζωντανεύουν στη Ρωσία, την Τουρκία, την Ουγγαρία, τη Σερβία και κάποια  όμορα κρατίδια, κι ασφαλώς   στην Ελλάδα. Είναι μια ύπουλη εξάπλωση γάγγραινας  που αχρηστεύει  το σύνολο των  υγιών ιστών του οργανισμού μιας κοινωνίας και ενός κράτους που δεν είναι   Πολιτεία. Και βέβαια τέτοια, δεν  υπήρξε ποτέ η Ελλάδα. Δεν ήταν ποτέ κράτος δικαίου από συστάσεώς της σε επικράτεια.  Αλλά, ήταν άλλες οι  εποχές.

Σήμερα,  θα περίμενε κανείς η χώρα μας να βρίσκεται σε ένα επίπεδο πολιτικού και δικαιικού  πολιτισμού ,  τουλάχιστον εκείνων των λεγόμενων πρώην Ανατολικών  χωρών.    Αλλά και σε αυτά τα ζητήματα, την άφησαν πίσω σχεδόν την Ελλάδα,  όλα τα κράτη της Ευρώπης. Να  θυμηθούμε μόνο  πως λίγες ημέρες πριν  στην Αλβανία,   συνελήφθη για εξαγορά ψήφων υποψήφιος Δήμαρχος (και όχι όπως  η Μητσοτακική,  μιντιακή  μηχανή     προπαγανδίζει ασύστολα μέχρι σήμερα, επειδή  ο υποψήφιος ήταν ομογενής).

Πριν 2-3 ημέρες,  συνελήφθη και μάλιστα μετά από επεισοδιακή εισβολή στο σπίτι του και αφαίρεση προσωπικών του αντικειμένων, οργισμένος χρήστης του τουίτερ, γιατί με την ανάρτησή του…κινδύνεψε η ελληνική κοινωνία να γίνει μπουρλότο! Καλούσε με τα μηνύματά του να βγει ο κόσμος στο δρόμο να σφάζει αδερφός τον αδερφό!

Εν τάξει. Αυτονόητη η σαχλαμάρα. Γιατί, δηλαδή,  και με ποιο δικαίωμα ,αν είναι έτσι,  να χτυπήσεις το σπίτι  του ΝεοΔημοκράτη ,που έκανε πάλι πρωθυπουργό τον Κυριάκο και όχι του οπαδού του Ανδρουλάκη, της θυγατέρας Κωνσταντόπουλου και του Βαρουφάκη, που τούτοι στην ουσία υπήρξαν οι πιο στέρεοι πυλώνες της Μητσοτακικής κυριαρχίας;

Βοά η Ευρώπη αυτές τις ημέρες με τον  προοδευτικό τύπο να αναλύει το φαινόμενο του κατακερματισμού της σοσιαλιστικής- αριστερής Ελλάδα και της αφροσύνης της, που έκανε το Μητσοτάκη πάλι πρωθυπουργό. Ο Λαφαζάνης, η Ζωή,  ο Βαρουφάκης, ο Ανδρουλάκης  είναι  οι καλύτεροι σύμμαχοι του Κυριάκου. Τούτοι του προσέφεραν την εξουσία στο πιάτο. Τα έχουμε αναλύσει και δεν τα ξαναλέμε.

Από την άλλη, κι αυτό το ξεκαθαρίσαμε εδώ πλειστάκις. Καμιά μικρή πληθυσμιακή  ομάδα ,δεν έχει δικαίωμα και εξουσιοδότηση   αυτοαναγόρευσης  των μελών της σε τιμωρούς  του συστήματος. Δε λέγεται αυτό επανάσταση και   κοινωνική εξέγερση, αν δεν υπάρχει ευρύτερη  (δε λέμε καθολική) , οργανωμένη , λαϊκή συμμετοχή  σε χρήση επαναστατικής βίας. Αλλιώς, πρόκειται για  οχλοκρατία ή ως  προσφυγή σε ατομική βία  (αντάρτικο πόλεων).

Η ελληνική Δημοκρατία είναι πασιφανώς ανάπηρη και το πολίτευμα Μπανανία. Ειδικά με πρωθυπουργό τον γιο της φαμίλιας που κήδεψε  παλιότερα με τον πατέρα και συνεχίζει τώρα με το γιό, τον τόπο.  Ελέω, όμως, έστω και  μια τέτοιας  τραγικής πολιτικής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα, ουδείς λαμβάνει εξουσιοδότηση για χρήση  επαναστατικής βίας  σε ένα συντεταγμένο κράτος, έστω και τέτοιο, όπως είναι το ελληνικό.

Διαδηλώσεις, πορείες, συγκρούσεις με δυνάμεις καταστολής ,απεργίες, άλλη  συλλογική τέτοια δράση είναι απολύτως αποδεκτά.  Αρκεί να μην καταλήγουν σε μπαχαλακισμό και πλιάτσικο. Ατομική βία ή έστω  ομάδων, χωρίς  ευρύτερη λαϊκή συμμετοχή, δε νοείται. Κι αν υπάρξει, δεν είναι εξ ορισμού λαϊκή, αλλά προσωπική επιλογή.

Ακόμα και κοινωνική απομόνωση της “γαλάζιας ακρίδας” είναι μια καλή ιδεολογική στάση και επένδυση. Και δεν είναι απλώς ηθική, αλλά και επιβεβλημένη. Στις συγγενικές σχέσεις, τις φιλικές συγκεντρώσεις,  τα καφενεία και τις ταβέρνες. Αν νιώθεις (και είσαι) καθαρός και έντιμος, τί δουλειά έχεις να πίνεις τον καφέ ή  το κρασάκι σου  (κι ας είναι και…κουνιάδος) με ένα συνεργό της δολοφονίας του πρόσφυγα με το μωρό στο χέρι, τον  τιμητή της διαφθοράς, λαμόγιο  προφανώς και ο ίδιος, τον  κομματικό πελάτη;   Δε συγχρωτίζεσαι  με τέτοιους. Δε γίνεσαι συμμέτοχος στο έγκλημα.  Και κανένας σύνδεσμος, έστω  και αίματος, δεν το επιβάλει. Αν φυσικά είσαι αποδεδειγμένα διαφορετικός. Αλλιώς, άστο. ΄Ομοιος τον όμοιο του.

Υπ΄αυτές τις εξηγήσεις, δεν καλείς τον  κόσμο να την πέφτουν στα σπίτια των  οπαδών με τους οποίους αντιπαρατίθεσαι ιδεολογικά ή ιδεοληπτικά. Μια τέτοια ενέργεια ,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως τυφλή βία, όταν δεν  “εξατομικεύεται»  ο στόχος, αλλά τα  θύματα είναι από το σωρό. ΄Ομοιες χαρακτηρίζονται και  οι γνωστές επιθέσεις  “Μαρτύρων του Ισλάμ”  ζωσμένων με εκρηκτικά   σε  ανύποπτους στόχους  ή των ρατσιστών ΝεοΝαζί στη διάρκεια  φυλετικών και εθνικιστικών πογκρόμ.

΄Αστοχη ,επομένως,  ως θυμική, αλλά  και χαζούλα η ανάρτηση του αψίθυμου οπαδού. Και ως τέτοια ,όφειλαν οι αρχές να την προσπεράσουν.  Κι αντί γι΄αυτό, τα έκαναν μπάχαλο.  Τον σιδερόδεσαν του πήραν τους υπολογιστές με τις… τσόντες και διώκεται, μάλιστα, για το  αδίκημα της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων μέσω διαδικτύου!

Κι αν είναι έτσι, γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Το Παύλο Μαρινάκη  που ο ίδιος δήλωσε πως αν  του δινόταν  η ευκαιρία θα παλούκωνε  το κεφάλι του Τσίπρα και έστειλε  μήνυμα στους χιλιάδες οπαδούς  Νεοδημοκράτες  να κάνουν το ίδιο με τον αριστερό  της διπλανής πόρτας;  Γιατί, αντί σήμερα να είναι φυλακή για πολύ σοβαρό έγκλημα και όχι μια αστεία ανάρτηση  σε οργίλο  τουίτερ ,   ο Κυριάκος τον κρατάει  γραμματέα πολιτικής επιτροπής του κόμματος; Μήπως και ο  Κούλης του θα έλεγε το ίδιο,  αν τον έπαιρνε  να μιλάει,  όπως ο αχυράνθρωπός του;

΄Ασε,  εκείνος ο ανεκδιήγητος Πορτοσάλτε. Εν τάξει.  Πρόκειται για εντελώς   αστείο άτομο (τον βοηθάει, βλέπεις  και η φάτσα). Τούτος, πάλι,  απαλλάσσεται λόγω…βλακείας και ασυναρτησίας.

΄Εστω  κι αν εξιτάρει  κατά καιρούς τον κόσμο του, όπως πρόσφατα  με την προτροπή   να σηκώσουν  τα λεφτά τους από την Εθνική Τράπεζα, αλλά και  ένα σωρό φορές από το γυαλί του ΣΚΑΙ με τις εθνικιστικές, αντιαριστερές  και ΝεοΝαζιστικές ενέσεις που    ντοπάρει τους ακροδεξιούς, κυρίως οπαδούς,  της Ν.Δ με παραλήρημα  μίσους, παραπληροφόρησης, εξαπάτησης, τρομοκρατίας και ασέβειας;

Πολλά λέμε και ζητάμε. Σε ένα κράτος με απόλυτα ορατά τα  ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά του καθεστώτος και  με εισαγγελέα του Ανώτατου δικαστηρίου της χώρας  ένα Ντογιάκο, είναι ,αν  μη τι άλλο,  αστείο να περιμένεις  συμπεριφορά και λειτουργία αρχών σε κράτος Δικαίου.

Αλλοίμονο, πάντως,  σε όποιον δε συμμετέχει σε οπαδιλίκα,   δεν συγκάθεται σε  τσιμπούσια γαλάζιας τράπεζας,  δεν τον κρατούν  άλλα βαρίδια στο έδαφος, πλην αυτών του ολοκληρωτισμού  και των τραυματικών  συνεπειών του σε ελεύθερα  μυαλά και έντιμες συνειδήσεις. Αυτού του είδους οι πολίτες, όντως, σηκώνουν βαρύ σταυρό  σε τέτοια καθστώτα!

.