ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ. ΟΛΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ.

 

Φιντέλ Κάστρο: Κατηγορεί το ΝΑΤΟ για «πόλεμο εξόντωσης» κατά της Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ ότι προωθεί έναν «πόλεμο εξόντωσης εναντίον της Ρωσίας», εστιάζοντας στο «μίσος» που κατ’ αυτόν επιδεικνύει ο γενικός γραμματέας του Βορειοατλαντικού Συμφώνου Γενς Στόλτενμπεργκ, κατηγόρησε ο Φιντέλ Κάστρο.

«Άκουσα τις δηλώσεις του νέου γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ (…). Πόσο μίσος στο πρόσωπό του! Πόσο απίστευτη προσπάθεια για την προώθηση ενός πολέμου με στόχο την εξόντωση εναντίον της Ρωσικής Ομοσπονδίας!» υπογράμμισε ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας σε γραπτή του τοποθέτηση με τίτλο: «Το αβέβαιο μέλλον».

«Ποιοι είναι αυτοί που αποδεικνύονται περισσότερο εξτρεμιστές από τους φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους;» διερωτήθηκε ακολούθως.

Σημειώνεται ότι ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα την 1η Οκτωβρίου, επέμεινε προχθές στην Πολωνία την αναγκαιότητα μιας «πολιτικής λύσης» στη διένεξη στην ανατολική Ουκρανία, αποφεύγοντας να επαναλάβει τις επικρίσεις που είχε εκφράσει ο προκάτοχός του Άντερς Φο Ράσμουσεν εναντίον της Ρωσίας.

Παρ’ όλ’ αυτά επιβεβαίωσε τη βούληση του Συμφώνου να εξασφαλίσει «μια συνεχή παρουσία» στα ανατολικά σύνορα του…

Ο Φιντέλ Κάστρο έχει εδώ και πολλά χρόνια απολέσει και την επαναστατικότητά του και την κομμουνιστική του αξιοπρέπεια και τη σωστή ιστορική και πολιτική κρίση και διαύγεια. Τον “ταϊζει” ένας αξιοθρήνητος, άρρωστος και στυγνός δικτάτορας, ένοχος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και ο Κάστρο τον “γλείφει  πατόκορφα”.

Λες και δεν αντιλαμβάνεται ο γηραιός Κουβανός  “τίς ήρξατο χειρών αδίκων”  στην Ουκρανία και ποιος είναι ο αποκλειστικός ένοχος των εγκλημάτων εκεί (και όχι μόνο στην Ουκρανία). Δεν το νοιάζει ούτε καν για τα 300 αθώα θύματα του αεροπλάνου που κατέρριψαν οι μεθύστακες Ρωσόφιλοι, οπαδοί του Πούτιν. Αρκεί που ο Πούτν στέλνει στην Κούβα “ψωμί” που δεν μπόρεσαν ακόμα να χορτάσουν οι δυστυχείς Κουβανοί με ηγέτη τους τον Κάστρο μετά από τόσα χρόνια , που …στεριώνει στη χώρα την επανάσταση.

Πού είναι η κομμουνιστική σου αξιοπρέπεια, η δίκαιη πολιτική και ιστορική  σου κρίση, η  αγωνία σου για τη διαφάλιση της ειρήνης, τέως σύντροφε ενός  Τσε Γκεβάρα; ΄Ολα τα θυσίασες  στο  βωμό του συμφέροντος . Κατάντημα για έναν παλιό ήρωα μιας επανάστασης που άφησε εποχή. Φαίνεται, όμως, πως αυτή είναι η μοίρα των περισσότερων επαναστατών και ηρώων.΄Ερχεται μια στιγμή στη ζωή τους, κυρίως προς στο τέλος, που δίνουν μια στη γεμάτη “καρδάρα” και χύνουν κατά γης όλο το γάλα. Τί κρίμα!

Αλλά, είναι και το άλλο. ΄Ολοι οι ηγέτες των χωρών του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού” υποτίθεται πως έβαλαν ένα στοίχημα με τον εαυτό τους και του συναγωνιστές-συντόφους τους στον αγώνα για τη νίκη της κομμουνιστικής επανάστασης. Να αποδείξουν πως το “νέο σύστημα” με το “ανθρώπινο πρόσωπο” μπορούσε και να εφαμοστεί και να επιτύχει.  Και τελικά δε χάσανε μόνο το στοίχημα ,αλλά και… “τα αυγά με τα καλάθια”.  Και η αποτυχία τους δεν οφείλεται φυσικά στον πόλεμο των απάνθρωπων καπιταλιστών της Δύσης, όπως υποστηρίζουν οι φανατικοί, αλλά στη δική τους ανικανότητα, τις άκρατες προσωπικές φιλοδοξίες, τον ακόρεστο εγωισμό τους και  τη γραφειοκρατική άσκηση της εξουσίας . Αυτή ειναι η ιστορική αλήθεια που κανείς δεν μπορεί ούτε να αμφισβητήσει ούτε να πλαστογραφήσει. Κι ας λένε ό,τι θέλουν οι στρατευμένοι σταλινικοί παπαγάλοι.