Εβρος: Αγρότες με τρακτέρ στα σύνορα -Με αναμμένα φώτα και κόρνες αποτρέπουν τους μετανάστες

O  Δημήτρης Παγώνης, δάσκαλος  και διδάκτορας παιδαγωγικών επιστημών μεταξύ άλλων γράφει:

“…Οπότε συμμερίζομαι βλέπεις,  τις απόψεις σου περί προσφύγων και ευπαθών ομάδων. Και δε συζητώ την υποχρέωση κάθε οργανωμένης πολιτείας να εξαντλεί όλες τις δυνατότητες γα βοήθεια και συμπαράσταση στους πρόσφυγες…

…Οι μετανάστες ,όπως στην αρχή ανάλυσα,  είναι διαφορετική περίπτωση. Μεταξύ αυτών υπάρχουν εγκληματικά στοιχεία,που οφείλουμε να μην τους επιτρέψουμε να περάσουν τα σύνορα. Πώς θα δικαιολογήσεις μια τέτοια εισβολή ή ανεξέλεγκτη είσοδο στη χώρα;

…Είναι η άποψή σου πως όλοι στραβοί κουτσοί στον ΄Αγιο  Παντελεήμονα; “

Αγαπητέ,

ευχαριστώ για την αφορμή που μου δίνεις να επανατοποθετηθώ στο θέμα. Παλιά είχα πολλές φορές αναλυτικά σταθεί στο ζήτημα της  εγκληματικότητας των  μεταναστών  και τον τρόπο που οφείλουμε να τους αντιμετωπίζουμε.

Για τους πρόσφυγες, δεν το συζητώ. ΄Απαντες, αν αποδεδειγμένα είναι πρόσφυγες, να μπουν στη χώρα και να τους παρασχεθεί κάθε βοήθεια, χωρίς εξαίρεση.Πέρα από ηθική υποχρέωση, είναι σαφείς οι διεθνείς διατάξεις και αναφορές σε ζητήματα προσφύγων. Δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ πρόσφυγας και μάλιστα με τα παιδιά στα χέρια, να παραμένει τρίτη μέρα σήμερα στον ΄Εβρο μέσα στο κρύο, την πείνα,την ταλαιπωρία.  “΄Εγκλημα καθοσίωσης”.

΄Οσο για τους μετανάστες, δεν είναι διαφορετική η άποψή μου. Οφείλουμε ως χώρα και Ευρωπαϊκή ΄Ενωση να επιδεικνύουμε  “πολιτισμό”, ανθρωποκεντρισμό  και αλληλεγγύη. Ουσίας πράγματα.  ΄Οποιος “δεν έχει στο ήλιο μοίρα”,οφείλουμε να τον αφήνουμε  να ζήσει κάτω από το “δικό” μας (που δεν είναι,βέβαια,δικός μας ) “ήλιο” και να κάνουμε τη μοίρα του καλύτερη απ΄ότι ήταν στον τόπο του.

Οι προτάσεις μου:.

  Λεπτομερής καταγραφή όλων των μεταναστών. Και όπου είναι δυνατόν, επαλήθευση μέσω των διπλωματικών αρχών  των στοιχείων και  της χώρας προέλευσης του εισερχόμενου, αν δεν υπάρχουν “χαρτιά”. Στη συνέχεια   νομιμοποίηση-εγκατάσταση και ισομερής κατανομή  των μεταναστών σε όλη τη επικράτεια. Εξασφάλιση στέγης τροφής, αρχικά και με το χρόνο εργασίας. Υποχρεωτική η ενασχόλησή τους με κάτι. Και φυσικά  πλήρης πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική παροχή και περίθαλψη.

Οι ομάδες των  μεταναστών σε κάθε περιοχή  της χώρας, να  έχουν σύμβουλο και “συμπαραστάτη” ψυχολόγο, κοινωνιολόγο  ή άλλον,  συναφούς   ειδικότητας.  Παράλληλα , να υπάρχει αποκλειστικός “διορισμένος συνήγορος”, οποίος θα μπορεί να παρέχει στα μέλη της ομάδας, δωρεάν νομικές συμβουλές  αλλά και δικαστική συνδρομή , όπου κι αν  χρειαστεί.   Ο Σύμβουλος  έχει βασικό στόχο την προώθηση της ένταξης του μετανάστη στην τοπική κοινωνία και  ειδικά των παιδιών, την εκμάθηση της γλώσσας, την προσαρμογή  γενικότερα, κοινωνικά και εργασιακά.

Και όσο για τους  εγκληματίες, αυτοί, βέβαια,  δε θα λείψουν ποτέ ,ανεξάρτητα από την “εθνική” τους  ταυτότητα. Και στις τάξεις των μεταναστών,  θα υπάρξουν και τέτοιοι.  Αλλά ,”δεν κόβεις κεφάλι, αν πονάει  δόντι”.

Και  αυτοί , ας έχουν την ίδια μεταχείριση  με τους ντόπιους παραβατικούς.  Απλώς , η τιμωρία του  παρανομούντος  μετανάστη , να μην είναι εξοντωτική μόνο και μόνο επειδή είναι αλλοδαπός.

Οι δικοί μας εγκληματίες τί είναι δηλαδή; ΄Εχουν ασυλία ή ειδική μεταχείριση  λόγω  ελληνικής ιθαγένειας;  Αλλιώς, αν δε θέλουμε έγκλημα στη χώρα, τότε να …απελαύνονται  συλλήβδην όλοι οι  κακοποιοί .   ΄Η μήπως οι  ΄Ελληνες εγκληματίες     έχουν περισσότερα δικαιώματα παραμονής  και γιατί.  από έναν  ξένο;  Μην τρελαθούμε, μην καταντήσουμε  εντελώς ανόητοι να χωρίζουμε το έγκλημα σε… γηγενές και αλλογενές. ΄Ελεος!

___________________________________________

  1. ΒΟΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΥ

    Εβρος: Αγρότες με τρακτέρ στα σύνορα -Με αναμμένα φώτα και κόρνες αποτρέπουν τους μετανάστες

Έβρος αγρότες σύνορα

Αγρότες των Φερών, του Πέπλου και της γύρω περιοχής, αλλά και καλυβιέρηδες, μέλη του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα», βοήθησαν και χθες (2/3/2020) το βράδυ τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών δυνάμεων να αποτρέψουν την είσοδο μεγάλου αριθμού μεταναστών στον Έβρο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι μετανάστες μετακινήθηκαν από τις Καστανιές στη νότια πλευρά του Έβρου. Έτσι οι αγρότες με τα τρακτέρ τους συνεισέφεραν
στην προσπάθεια στρατού και αστυνομίας να αποτρέψουν μια μαζική είσοδο μεταναστών.

****

Οι Ταγματασφαλίτες -Γερμανοτσολιάδες, οι δωσίλογοι  της Κατοχής, αυτό ακριβώς έκαναν.Βοηθούσαν τις γερμανικές  αρχές   στο έργο της ασφάλειας και της επιβολής του νόμου! Οι Χίτες, οι Μάυδες και τα λοιπά λούμπεν δεξιά στοιχεία στο Αντάρτικο και τούτοι βοηθούσαν ή υποκαθιστούσαν  τα αποσπάσματα της χωροφυλακής στο έργο της  τρομοκράτησης και της εξόντωσης,  όσων δεν τους ήτα αρεστοί.

Οι “Νοικοκυραίοι” σήμερα στον ΄Εβρο είναι ακριβώς ίδιοι και όμοιοι. Αν τους άφηναν, μάλιστα,  δε θα δίσταζαν να  χτυπήσουν  στο ψαχνό τους πρόσφυγες με τα δίκαννα και τα καλάσνικοφ που διαθέτουν. Και έχουν πολλά  τέτοια, αφού περίμεναν να συμμετάσχουν ενεργά   στην… επανάσταση που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος  “με τις ξιφολόγχες ακονισμένες στα πεζοδρόμια”. (Σημ.  Χρυσαυγίτες οι περισσότεροι κει πάνω. Δείτε τα αποτελέσματα των εκλογών στον ΄Εβρο τις ημέρες της δόξας των  ΝεοΝαζί).

Είναι αυτοί επίσης η φάρα των τάχα μου αγροτών, θαμώνων την σκυλάδικων και των καταγωγίων, που όποτε τους γουστάρει το χειμώνα, κόβουν τη χώρα στα τέσσερα γα να εκβιάσουν λύτρα, επιδόματα και επιδοτήσεις ψεύτικες. Μια σιχαμένη φάρα.

Τα παιδιά τους δεν τα  ντρέπονται; ΄Η θα τα κάνουν ίδια σαν ελόγου τους; Κλέφτες, απατεώνες, παρτάκηδες και Ελληνάρες;

2. Μητσοτάκης στα σύνορα: «Ο Eβρος είναι πάντα όρθιος, δεν θα περάσει κανείς παράνομα»

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο.

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης, συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση, και στάθηκε για καφέ με τις τοπικές Αρχές.

Το ηθικό είναι ακμαιότατο, να κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κανείς παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

***

Κήρυξε πόλεμο ο γιος του Αποστάτη. Είχε η χώρα τη φτώχεια της,  τώρα ο ανόητος “Κούλης” έφτασε τη χώρα στα πρόθυρα πολέμου. Απίστευτο. Ικανός για όλα τα δεινά  και απείρως χειρότερος και πιο διεφθαρμένος από τον πατέρα του.

Ποια ενωμένη κοινωνία λες, πρωθυπουργέ της συμφοράς ; Ουδέποτε η χώρα ήταν  τόσο  διχασμένη,όσο στις ημέρες της δικής σου αφροσύνης με τον τρόπο που κυβερνάς. Στους  λίγους μήνες που είσαι στην καρέκλα, τνη έκανες …ηλεκτρική.Και για σένα και για μας.

΄Εφερες το χάος, τη βία,την καταστολή, την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος,την άρση της προστασίας των οικονομικών ασθενέστερων. Κήρυξες πόλεμο στους μη έχοντες. Και τώρα παίζεις και  με την ειρήνη  και την ασφάλεια της χώρας.

Δυστυχώς,  η χώρα στερείται αυτή την ώρα δυναμικής αντιπολίτευσης και ελεύθερου Τύπου. Ο Αλέξης Τσίπρας  είναι απών. Οι συνεργάτες του από κατήγοροι, κατάφερε η ανήθικη και διεφθαρμένη  παράταξη της Δεξιάς,  να τους καταστήσει κατηγορούμενους.

΄Οσο για τον Τύπο, ουδέποτε η χώρα είχε τόσο αισχρή και εγκληματική παραπληροφόρηση ,όση σήμερα. ΣΚΑΪ, ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, IEFIMERIDA.GR και λοιπά ακροδεξιά “Μέσα” προπαγάνδας, ουδέποτε είχε η χώρα. Ούτε στις μαύρες εποχές του καραμανλικού παρακράτους και της Χούντας.

Κι αντί ο Αλέξης Τσίπρας να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους, να μη φύγουν από τις πλατείες,μέχρι να πέσει  η κυβέρνηση της διαπλοκής και της διαφοράς, που δε διστάζει μάλιστα να διακινδυνεύσει και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, παίζοντας το χαρτί του  “Ερντογάν” για το δικό του διάφορο, ο  τ. πρωθυπουργός κάνει κούλουμα στην… Γκούρα.  Την ώρα που ο  ΄Εβρος καίγεται!  Και ο  “Κούλης”  αλωνίζει ως Ελληνάρας πατριώτης στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Τί να πει  κανείς;  “Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι”!

3. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ
Αφγανοί, Ιρανοί, Πακιστανοί οι μετανάστες στον Εβρο -Καμία σχέση με Συρία

Μετανάστες σύνορα Εβρος

Σκίζονται να “βαπτίσουν” τους πρόσφυγες ,μετανάστες. Για να βρουν λόγο σε λίγο να ασκήσουν αισχρότερη και εγκληματικότερη βία. Με πρόσχημα την παραβίαση των συνόρων από υπηκόους άλλων χωρών και όχι από μετανάστες,που υπάγονται  σε άλλο καθεστώς προστασίας, όπως λέγαμε χτες,

Να τί λέει η Διεθνής Αμνηστία:

Τα απάνθρωπα μέτρα θα θέσουν ζωές σε κίνδυνο .

Σφοδρή κριτική στις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση του ασύλου ασκεί η Διεθνής Αμνηστία, προειδοποιώντας ότι οι ελληνικές αρχές λαμβάνουν απάνθρωπα μέτρα που συνιστούν σοβαρότατη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

«Τα επικίνδυνα μέτρα που λαμβάνονται από τις ελληνικές αρχές συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, που θα θέσει ζωές σε κίνδυνο.

Οι άνθρωποι που αναζητούν άσυλο χρησιμοποιούνται για μια ακόμη φορά ως διαπραγματευτικά όπλα σε ένα ανελέητο πολιτικό παιχνίδι» σημειώνει η Ιβ Γκέντι.

Πέρα από διεφθαρμένη, αυτή η κυβέρνηση  είναι και εντελώς ασυνείδητη. Ανήθικη σε όλα. Είναι η μόνη παράταξη που δεν έχει αρχές και αξίες .Ούτε καν πιστεύει σ΄αυτό που αποκαλεί  δικό της τρίπτυχο : ” Πατρίς- θρησκεία- οικογένεια”.

“Το θεό τους δεν έχουν”. Μπέσα σε τίποτα και  πουθενά.    Γιατί τι λένε Δεξιά, δωσίλογη,  παρακράτος, διεφθαρμένη, διαπλεκόμενη;   Γιατί καυχώνται οι κλέφτες  πως είναι…. Νοικοκυραίοι;

4. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ

Ψάχναμε στο “Παλιό αρχείο” κάποιο κείμενο από τα περασμένα και πέσαμε πάνω σε μια δημοσίευσή   μας, που είχαμε ξεχάσει.

Πρόκειται για το…αστέρι της δημοσιογραφίας  και ανηθίκως πλουτίσασα   από τη μαφιόζικη, δημοσιογραφική  δράση  της διαφθοράς και της ντροπής , την ΄Ελλη Στάη.    Για δείτε το    .    Εκτός των άλλων  εγκλημάτων της, προσθέστε στο πλούσιο βιογραφικό της κι αυτό.

07-2009

ΧΑΛΚΙΔΑ: Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκαν οι δημοσιογράφοι ΄Ελλη Στάη και   Τζέλα Παυλάκου στο τριμελές πλημμελειοδικείο  Χαλκίδας .Οι δυο δημοσιογράφοι παρουσίασαν ρεπορτάζ στο οποίο  ο αποθανών πλέον Νίκος Κανατάς, εφέρετο να έχει πλαστογραφήσει διαθήκη. Όπως απεδείχθη, όμως, το ρεπορτάζ ήταν «μούφα» και ο μηνυτής ουδέποτε είχε εμπλακεί σε πλαστογραφία ή άλλη παράνομη πράξη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο μηνυτής, πριν λίγο καιρό, αυτοκτόνησε και οι συγγενείς του λένε πως εκείνες οι κακοήθειες των δημοσιογράφων, επέδρασαν καταλυτικά στην απόφασή του να δώσει τέλος στη ζωή του.

 Δηλαδή, πες ότι έγινε η πλαστογραφία (που δεν έγινε). «Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι»,αν δε μάθαινε η Ελλάδα πως πριν 10 χρόνια ,κάποιος, κάπου έκανε πλαστογραφία; Αυτό είναι δημοσιογραφία και ενημέρωση; ΄Ηταν ανάγκη να οδηγηθεί ένας συνάνθρωπος στο θάνατο για να  «τρώνε ψωμί» τα μικρόφωνα-ρόμπες του ΑΝΤ1; Αλλά, πώς θα ζήσει η κυρά Τασία από το Περιστέρι, αν η ΄Ελλη και η Τζέλα δεν την ταϊζουν καθημερινά «σανό»; Ζει η κυρα Τασία; Δε ζει! Και πώς θα επιβιώσει ο καναλάρχης Κυριακού χωρίς το Κατηναριό,  απανταχού της Ελλάδας;

5. ΓΙΩΡΓΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΔΕ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΕΣΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ “ΛΟΥΜΠΕΝ” ΠΑΡΕΕΣ.

Παρακολουθούσα χτες βράδυ στο κανάλι BLUE SKY, τον Γιώργο Νταλάρα σε συζήτηση με δημοσιογράφο του καναλιού και μουσική επένδυση της κουβέντας  με δικά του τραγούδια.  Ο τραγουδιστής,όπως πάντα,παρασάγγες μακριά από κάτι ντόπια σούργελα, που ούτε φωνή έχουν, ούτε κουκούτσι μυαλό διαθέτουν να αρθρώσουν μια σωστή κουβέντα.

Ο Νταλάρας, ως  τραγουδιστής, είναι ένας από τους καλύτερους. Γνωστό αυτό. Αλλά και στοχασμό δείχνει να διαθέτει και κοινωνικές ευαισθησίες.

Θα θέλαμε, όμως, από εδώ με την ευκαιρία αυτή, να του επισημάνουμε να προσέχει τις παρέες του, που, όπως ακούσαμε, κάποιες δεν είναι και οι καλύτερες. Χαμηλώνει το επίπεδό του, συναναστρεφόμενος με δαύτους.΄Οπως για παράδειγμα με το…θωρηκτό Αβέρωφ (“Θου, Κύριε”),όπως αποκαλούσαν στην εκπομπή το Λευτέρη Παπαδόπουλο!

Ο παλιάς κοπής και αθυρόστομος  δημοσιογράφος, κουβαλάει πολλά αμαρτήματα στην καμπούρα του.Και μόνο ο καλύτερος δεν είναι για έπαινο και μίμηση .  Γράφαμε παλιότερα γι αυτόν:

.Λευτέρης Παπαδόπουλος: Εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας»

Λευτέρης Παπαδόπουλος: Εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας»

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος μέσα από τη σελίδα του στο facebook εξέφρασε δημόσια το παράπονό του με την εκπομπή «Στην υγειά μας» που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά: «Μα τι κάνει ο ALPHA, βάζει τραγούδια μου «Στην υγειά μας» και δεν γράφει όπως έκανε παλιά , ότι είναι δικά μου; Γιατί; Επειδή οι δημιουργοί δεν πρόκειται να πάρουν φράγκο; Αν είναι έτσι θα τ’ αποσύρω. Και για εσάς παιδιά, που κάνετε αυτό το επάγγελμα που εκτός από κατάθεση ψυχή , ως τώρα ήταν αυτονόητο πως ο δημιουργός πρέπει και να τρώει, το ίδιο συμβουλεύω …… Καλή χρονιά!»!

Παραδόπιστοι όλοι τούτοι οι “δημιουργοί” των …πορτοκαλόφλουδων. ΄Ασε τη ζημιά που έχουν προξενήσει γενικώς με την πένα τους… από καταβολής ελληνικού κράτους. “Δημοσιογράφοι”-δεινόσαυροι, καταταλαιπώρησαν συναπτές δεκαετίες τη δημοσιογραφία με το ύφος του…τζάμπα μάγκα. Ο Λευτεράκης εδώ ,χρόνια τακίμι με τον πανταχόθεν διαπλεκόμενο και ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Β. Τσιρώνη, το πάλαι ποτέ αφεντικό  του αμαρτωλού  ΔΟΛ,  μακαρίτη Χρ.Λαμπράκη.

Μαθημένος, φυσικά,  ο  κολλητός της Χαρούλας Αλεξίου και των λοιπών τραγουδιάρηδων που υπηρετούν την ελληνική μουσική και τέχνη …ανιδιοτελώς, κι αυτός  στο  σκοπό του “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”. Κάνανε οι πανάθλιοι την πένα ,τη στιχοπλοκή και το λαρυγγισμό επάγγελμα . Μ΄αυτά πορευτήκανε άκοπα στη ζωή. Δε δούλεψαν ποτέ μεροκάματο, δεν έβγαλαν λεφτά μόχθου. ΄Ασε ,δε, τη δημοσιότητα, τις διασυνδέσεις με τους άλλους “επώνυμους” και το “διάφορο” από  τις λοιπές δημόσιες σχέσεις.

“Τα χώνει” ο στιχάκιας Λευτέρης Παπαδόπουλος στον επίσης διαπλεκόμενο συνεπώνυμό του Σπύρο  Παπαδόπουλο, γιατί δεν του δίνει κανένα φράγκο,όπως λέει, αν και του παίζει τα τραγούδια του στην εκπομπή . Αλλά γιατί απορεί; Ο Σπύρος με τη σειρά του κοιτάζει το δικό του συμφέρον και δε δίνει δεκάρα για τα συμφέροντα των  άλλων.

Και γατί να δίνει; ΄Ετσι είναι όλοι μαθημένοι στο συνάφι.  Θα έδινε μήπως ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, αν ήταν στη θέση του Σπύρου Παπαδόπουλου;

Αχ, Αρχαίοι μου! ΄Ολα τα είπατε. “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει”.