Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΜΕΤΡΑΕΙ ΣΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

 

 

1.α. Ο κορωνοϊός τρομάζει την Ευρώπη -Το 2ο κύμα σαρώνει τις χώρες της

Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ευρώπη είναι πιθανόν να γίνουν κατά «το πρώτο τρίμηνο του 2021», στο πλαίσιο ενός «αισιόδοξου» σεναρίου, δήλωσε η διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) σε συνέντευξή της στο AFP.

 

  β . ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ
Εβγαλε 5,6 εκατ. σε μια μέρα ο Αλβέρτος Μπουρλά της Pfizer

Ο Αλμπερτ Μπουρλά της Pfizer

΄Οτι θα κάνουν μπίζνα το εμβόλιο, ήταν  αναμενόμενο.   Πως θα κρυφτούν πίσω του πολλοί για να γλυτώσουν  (“είδατε που σας  σώσαμε;”)  και με εγκληματικά  λάθη στη διαχείριση της  πανδημίας, δεν το συζητάμε.

Δε  διαπραγματευόμαστε, δε, ιστορικά  το ζήτημα της οριστικής καταπολέμησης   του ιού, που θα είναι επίτευγμα της Φύσης και όχι του εμβολίου. Η ανοσία της αγέλης, αποδεικνύεται και μέσα από τις σελίδες της Ιστορίας, αλλά κι από την πρόσφατη εμπειρία του Κορόνα πως είναι αυτή που θα δώσει τη λύση.

Και τούτο το  συμπέρασμα   δε σημαίνει  περιφρόνηση του εμβολίου ή άρνηση χρήσης του. Και τα δυο είναι ανόητα.  Αλλά, δε θα έχει το εμβόλιο την τελευταία λέξη της κατίσχυσης . Βοηθητική θα είναι η συμβολή του. Η  ανοσία θα πει την τελευταία κουβέντα.

 

Οπότε, απλά και κατανοητά.

–  Ναι στη ΜΑΣΚΑ σε χώρους κλειστούς εξωτερικούς

-Ναι στο ΕΜΒΟΛΙΟ  όταν και όποτε  κυκλοφορήσει

-Ναι στον έλεγχο και την ανίχνευση του ιού, κυρίως στις  εισόδους της χώρας

-΄Οχι στην υστερία, τον πανικό, την υπερβολή, τη συνωμοσία

-΄Οχι στo φασιστικό   Lockdown,τη απαγόρευση των ταξιδιών, την απομόνωση των ανθρώπων ,την κατασκευή    ζόμπι για κοινωνίες ΄Οργουελ

-΄Οχι στην προπαγάνδα της εμπορικής δημοσιογραφίας  που τα δίνει  όλα στο βωμό τους κέρδους.

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1. α. Μητσοτάκης: Είμαστε στην πιο δύσκολη φάση της πανδημίας -Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής

β. Αντώναρος: Ένας εισαγγελέας μετά την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη;

Ο Ευάγγελος Αντώναρος αναρωτιέται μήπως πρέπει να παρέμβει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετά την παραδοχή του Άδωνη Γεωργιάδη πως έπεσαν έξω ανοίγοντας τον τουρισμό.

«Να διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν ΚΑΙ ποινικές ευθύνες γιατί κάποιοι εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων» σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook.

Η ανάρτηση του Ευάγγελου Αντώναρου:

«Μετά την δημόσια κυνική παραδοχή-ομολογία του υπουργού και αντιπροέδρου της ΝΔημοκρατίας Αδωνη Γεωργιάδη ότι “πέσαμε έξω” κι ανοίξαμε τη χώρα στον τουρισμό μήπως πρέπει να παρέμβει χωρίς άλλη χρονοτριβή ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και να διερευνήσει κατά πόσον υπάρχουν ΚΑΙ ποινικές ευθύνες γιατί καποιοι εξέθεσαν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων;»

***

“Χρειάζεται σοβαρότητα από όλους”, μας λέει ο πιο…ασόβαρος   από τους ΄Ελληνες αυτή την ώρα.  Κι ανεύθυνος, ανίκανος .”Δυο γαϊδουριών άχυρο δεν είναι σε θέση να μοιράσει”.

Κι αν έφτασε να γίνει  πρωθυπουργός ,μόνο σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, θα μπορούσε να συμβεί  κι αυτό. Ο γιος του Αποστάτη, μια μετριότητα σε όλα, ελέω και μόνο   ονόματος ,έφτασε να τον αποκαλούμε  και πρωθυπουργό της χώρας!

Γιατί, φτάσαμε εδώ πάλι, γόνε της αισχρής φαμίλιας; Δεν παίρνεις εσύ τις αποφάσεις με τους αχυρανθρώπους σου; Δεν πρέπει  να πάτε φυλακή για τις τόσες εγκληματικές ανοησίες  που είπατε και κάνατε; Που φέρατε τη χώρα σε αυτό το σημείο πάλι;

Αν ένας οποιοσδήποτε επικεφαλής μιας ομάδας έπαιρνε λάθος αποφάσεις δε θα είχε συνέπειες;  Εσύ είσαι  στο απυρόβλητο, πολιτικέ απατεώνα  μου; Πάλι θα σε σώσει κι εδώ το όνομα;

 

2. Κίνα: Αυξήθηκαν τα ταξίδια παρά τον κορωνοϊό -Ποιες χώρες επιλέγουν, τι ξοδεύουν;

 

 

κινεζοι μαζεμένοι

Τα ταξίδια εξωτερικού των Κινέζων τουριστών, τόσο σε άλλες ασιατικές χώρες, όσο και στην Ευρώπη, αυξήθηκαν το 2019. Το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Αυστραλία, ήταν μεταξύ των πιο δημοφιλών τουριστικών προορισμών εξωτερικού, ενω η χώρα συνεχίζει να κρατά χαμηλά επίπεδα στην πανδημία.

****

Πώς κρατά χαμηλά επίπεδα στην πανδημία η χώρα από την οποία ξεκίνησε; ΄Απλό.

Αφού θρήνησαν  τους νεκρούς τους,  συνεχίζουν τη ζωή τους. Η  ανοσία της αγέλης έκανε κι εδώ τη δουλειά της.΄Οπως θα την κάνει και σε μας σύντομα .

΄Ομως, οφείλουμε να τονίσουμε πως οι Κινέζοι όπως και δίπλα τους οι  κάτοικοι  της Ταϊβάν,  έδειξαν υπευθυνότητα  στα μέτρα αντιμετώπισης και ειδικά στη χρήση μάσκας.

Η μάσκα είναι πια στην…κουλτούρα αυτών των λαών. Ας γίνει το ίδιο και σε μας. Και όχι  μόνο σήμερα στην πανδημία. Οι ευπαθείς ομάδες δεν πρέπει να την αποχωρίζονται ποτέ,  ιδιαίτερα  σε κλειστούς χώρους.

 

 

3.ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

 

1.ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΟΝΤΡΑ
Οι εκκαθαρίσεις στο Πεντάγωνο ενισχύουν τον φόβο για δικτατορικές κινήσεις Τραμπ -Αρνείται να αποδεχθεί τη νίκη Μπάιντεν

Ντόναλντ Τραμπ κίτρινο μαλλί

Για δείτε λέξεις για προσέξτε φωτο από τους κοντυλοφόρους.  ΄Ετοιμος για… δικτατορία, μας λένε,  ο…χλεμπονιάρης  Τραμπ!  Αξιόπιστες πληροφορίες από τον …έγκυρο παγκόσμιο Τύπο ! (Ανάμεσά του και η ελληνική…δημοκρατική, αλλά  κατά περίσταση και  φασιστοφυλλάδα iefimerida.gr)

Τους …πήρε και τα σώβρακα, ο , κατά τα άλλα, μη χείρον απερχόμενος πρόεδρος της Αμερικής.   Απανταχού της γης , “το φυσάνε και δεν κρυώνει” το αληταριό του Τύπου.

Και ναι,  αρνητικό έργο είχε ο Ντόναλντ Τραμπ.  Διέπραξε και τούτος σοβαρά λάθη. Ειδικά σε ό, τι αφορά το κλίμα. Κι  άλλα, πολλά  ημαρτημένα, που δεν είναι της παρούσης.

΄Ομως, το ξαναλέμε. Δεν υπήρξε ο χειρότερος πρόεδρος της Αμερικής.  Προηγούνται  πολλοί και  με  πολλά και μεγάλα κρίματα στο λαιμό τους.

Και μάλιστα τούτος  πέτυχε κορυφαίο  έργο. ΄Εδειξε  πως μπορείς να τα βάλεις με τους δικτάτορες του Τύπου…τύπου CNN,να τους ξεφτιλίσεις, να μην τους έχει ανάγκη  και να πάρεις και 70 εκατομμύρια ψήφους.

Το κακό  δεν είναι  άτρωτο, τελικά. ΄Οπως και το άδικο.

Ας  πολεμήσουμε τη βρώμικη βιομηχανία Παραπληροφόρησης με όλα τα μέσα που έχουμε. Και πρώτα με την περιφρόνηση , την απαξίωση σε δαύτη.

Η χειρότερη απειλή  της ανθρωπότητας  απ΄όλες τις άλλες απειλές, τους ιούς και τις μάστιγες είναι ο γκεμπελικός Τύπος. Απ΄όπου κι αν το δεις.

Αν  σήμερα, όπως και κάθε μέρα,  πέθαναν 14. 000 παιδιά κάτω  των πέντε χρόνων από την έλλειψη μιας ασπιρίνης, υπεύθυνοι είναι οι Γκεμπελίσκοι που ωρύονται για τους… πολύτιμους νεκρούς του Κορόνα στον πολιτισμένο κόσμο μας.  Οι άλλοι, ως …μαϊμούδες , δε μετράνε στις  λίστες θανάτου τους.

Υπήρχε περίπτωση να βγάλουν  δελτίο τύπου με τέτοια νεκρά παιδιά, νομίζετε; Πού ούτε καν προφταίνουν να τα θάψουν  στις κοινωνίες της φτώχειας και της εγκατάλειψης;  Εκεί που  θερίζουν η πείνα, η ανέχεια,  η αρρώστια;   Μισοζώντανα πετάνε τα άρρωστα παιδιά  στις ερημιές,  έδεσμα στα κοράκια και και τις ύαινες! Δεν έχουν  τούτα την πολυτέλεια   να πεθάνουν σε…ΜΕΘ.

Και δεν αισχύνεται  κανείς γ΄αυτό στον ..πολιτισμένο κόσμο, που σήμερα έτυχε να μετράει σε ένα χρόνο, τόσους νεκρούς από τον ιό ,όσους οι παρακατανιές αυτές  κοινωνίες σε λίγες μόνο  εβδομάδες  και  για εκατοντάδες χρόνια.

Ντρέπεται κανείς;

 

 

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

1.Γώγος για κορωνοϊό: Σκληρότερο lockdown, κανείς έξω

κορωνοϊός lockdown στη Θεσσαλονίκη

Κανείς να μην κυκλοφορεί έξω», τόνισε σήμερα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, αναφορικά με τις περιοχές της Ελλάδας στις οποίες καταγράφεται ιδιαίτερα υψηλός αριθμός κρουσμάτων κορωνοιού, σημειώνοντας ότι αν χρειαστεί πρέπει να ληφθούν κι άλλα μέτρα.

***

Το φασίστα τον έχει μέσα του κανείς.  Δεν κρύβεται με καμιά ιδιότητα παραλλαγής, ούτε κι με αυτή  του γιατρού.

Ο  Εθνικοσοσιαλισμός της Γερμανίας  τέτοιους  επιστράτευε  για να κατασκευάσει την κοινωνία των Ναζί. Οι αντίστοιχοι  δικοί μας σήμερα,  χτίζουν κοινωνίες “1984”.

Κυνηγήστε τους. Μην τους αφήνετε σε χλωρό κλαρί.

΄Οταν  ανεύθυνα και επιπόλαια επικαλείσαι την καθηγητική   σου ιδιότητα για να  προκαλέσεις σύγχυση και πανικό, όταν καλείς την εξουσία σε αντισυνταγματικές, φασιστικές ενέργειες, στο όνομα μιας όχι απλά αμφίβολης, αλλά  καταδικασμένης μεθόδου καταπολέμησης της πανδημίας από άλλους επιφανέστερους επιστήμονες ,  είσαι ίδιος με τους δικτάτορες. Κι ας είναι αυτοί του κοινοβουλευτισμού  κι εσύ της επιστημοσύνης.

2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: Να μη γίνει πορεία για το Πολυτεχνείο, να τιμήσουμε την ημέρα με διαφορετικό τρόπο

Πολυτεχνείο

Αφορμή ζητούσανε οι  γόνοι της Δεξιάς παράταξης . Να (απο)δείξουν  την αποστροφή  τους για ό, τι  ο έντιμος  και συνειδητοποιημένος πολίτης είναι υπερήφανος και  τιμά.

Να μη γίνει πορεία λένε. Να τιμήσουμε αλλιώς την επέτειο.

Γιατί, πότε την τίμησαν κανονικά και πώς  τα βλαστάρια  των νοικοκυραίων;  Συμμετείχαν ποτέ στις μαζικές πορείες για το Πολυτεχνείο ή τη  δολοφονία Γρηγορόπουλου;

Η δικτατορία δεν ήταν της Δεξιάς παιδί; Μήπως ο  βασιλοχουντικός πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού, ο   Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αριστερός  και δεν το ξέραμε;  Ο  Παπαδόπουλος  δεν ήταν σφοδρός αντικομμουνιστής  και   γνήσιο παιδί  Ακροδεξιάς;

Παιδάκια, εκεί  στη ΔΑΠ, εν τάξει.  “Το αίμα νερό δε γίνεται”.  Αλλά, μη μας δουλεύετε  κιόλας πως  σκίζεστε να τιμήσετε κι εσείς  το Πολυτεχνείο. Μη τρελαθούμε.