“ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ” ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ HOMO NATURALIS ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΑ.

Image result for Μαύρη σελίδα εικονα

 

______________________

Αποκαλυπτικό βίντεο από την ομάδα Forensic Architecture για νεκρό πρόσφυγα στον Εβρο


Το δημοσίευσε η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, περιέχει σκηνές από τη μετακίνησή του, τους πυροβολισμούς, τις αντιδράσεις των συντρόφων του μετά το χτύπημα, τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, καθώς και μαρτυρίες της οικογένειάς του και αυτοπτών μαρτύρων

Νέα στοιχεία για τον θάνατο του 22χρονου Σύρου Μοχάμαντ αλ Αραμπ στον Εβρο το πρωί της Καθαράς Δευτέρας φέρνει στη δημοσιότητα η ερευνητική ομάδα Forensic Architecture, εγείροντας πολύ σοβαρά ερωτήματα για το ίδιο το τραγικό περιστατικό, όπως και για την επανειλημμένη προσπάθεια της κυβέρνησης να διαψεύσει τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης, κάνοντας λόγο για τουρκική προπαγάνδα και ψευδείς ειδήσεις, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό αν προχώρησε σε έρευνα των καταγγελλομένων.

Στέλιος Πέτσας. «Το βίντεο που δείχνει θύμα στα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι ψευδής είδηση. Καλούμε τους πάντες να δείξουν προσοχή όταν αναμεταδίδουν νέα που προωθούν την τουρκική προπαγάνδα» ανέφερε σε δήλωσή του στο τουίτερ την Καθαρά Δευτέρα, ενώ χτες επανήλθε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημειώνοντας: «Τώρα μιλούν για νεκρό. Επιβεβαιώνω ξανά την προηγούμενη διάψευσή μου: Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο περιστατικό με πυρά από ελληνικές αρχές».

***

Στο “γαϊτάνι” των  νεκρών στην Ελλάδα  με ηθικούς αυτουργούς των  δολοφονιών  τις δυο εξουσίες, Εκτελεστική,  “Τύπος” και συνεπίκουρο  τη Δικαιοσύνη, προστίθεται από τη Δευτέρα, 2 Μάρτη 2020  και το όνομα του Σύριου  πρόσφυγα  Μοχάμαντ αλ Αραμπ  που ήταν μόνο 22 χρόνων . Δολοφονήθηκε στον ΄Εβρο από ελληνικά πυρά, κατόπιν άνωθεν  εντολής να χρησιμοποιηθούν κατά των συγκεντρωμένων προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, πραγματικά πυρά  και όχι  μόνο χημικά και δακρυγόνα. ΄Ηδη από την περασμένη εβδομάδα,όπως είχαμε εδώ καταγγείλει, είχε  προηγηθεί “πρόβα τζενεράλε”   ασκήσεων  με πραγματικά πυρά, κατόπιν εντολής του ΄Ελληνα ακροδεξιού  πρωθυπουργού   Κυριάκου Μητσοτάκη  στον  υπουργό του της Εθνικής ΄Αμυνας  Νίκο Παναγιωτόπουλο .

Την ίδια κατάπτυστη και εγκληματική τακτική,  τόσο με την επαμφοτερίζουσα και αμφίσημη στάση του, όσο και με την προσπάθεια  της απόκρυψης  της είδησης της δολοφονίας του Σύριου πρόσφυγα, ακολούθησε σύσσωμος ο ελληνικός “Τύπος”.Και όχι μόνο οι ακροδεξιές φυλλάδες και τα βοθροκάναλα.  Και οι αυτοαποκαλούμενος “αριστερός- προοδευτικός Τύπος” (σιγά μην είναι, για  βιομηχανία παραπληροφόρησης πρόκειται), απέκρυψε την είδηση με φανερό στόχο να μη…διασυρθεί η χώρα! Σήμερα,κι αφού έχει πια βουίξει  ολόκληρη  η υφήλιος, εδέησαν οι κοντυλοφόροι  της  κολεκτίβας   της εφημερίδας Συντακτών,  της  Αυγής και του Ντοκουμέντο να αποκαλύψουν το έγκλημα  ,αλλά με εμφανείς τις επιφυλάξεις τους για τη γνησιότητα ή όχι της είδησης!

Ομολογούμε πως πέσαμε κι εμείς θύματα, όχι  της προπαγάνδας της κυβέρνησης, ούτε του κατάπτυστου ελληνικού  Τύπου, αλλά της πίεσης φίλων και συνεργατών εδώ να μην ανεβάσουμε την είδηση (είχαμε ήδη ενημερωθεί από τη Τρίτη, 3/3, το πρωί), χωρίς  απολύτως  έγκυρη  διασταύρωση. Δυο φίλοι μπλόγκερ σε Γαλλία και τη Γερμανία, μας είχαν διαβεβαιώσει πως είχαν δει το βίντεο και είχαν συνομιλήσει με εκπρόσωπο της ομάδας Forensic Architecture. Αλλά   και άλλες  αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, ακόμα και  κάποια  κοινά  πρακτορεία, είχαν αποκαλύψει τη δολοφονία. ΄Ηταν λάθος μας που δε μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή. Κακώς που δεν αποφασίσαμε  να την ανεβάσουμε  εδώ.  Ζητάμε συγγνώμη.

Το  λόγο πλέον  έχουν διεθνείς οργανισμοί  και δικαστήρια .  Ελληνική δικαιοσύνη,  ως γνωστό, δεν υπάρχει. Κι αυτή η “καρικατούρα” της που λειτουργεί στη χώρα, έχει στηθεί μόνο και μόνο για να συγκαλύπτει τα εγκλήματα του “λευκού κολάρου”,  όπως το πρόσφατο έγκλημα της κυβέρνησης  στον ΄Εβρο,  το σκάνδαλο  Novartis ,αλλά και εκατοντάδες όμοια στο παρελθόν τα οποία έμεινα ατιμώρητα και ξεχασμένα πλέον.

Μια εξουσία που θεωρεί μια τυπική στη  ουσία “παραβίαση” συνόρων  από πρόσφυγες με μωρά  στην αγκαλιά  για  επιβεβλημένη και απολύτως νόμιμη (ηθικά)   είσοδο στη χώρα   και δεν έχει καμιά σχέση με “ασύμμετρη απειλή” και    πολεμική κινδυνολογία,  είναι μια εγκληματική κυβέρνηση και οφείλει  να λογοδοτήσει .΄Οσο μένουν ατιμώρητα τέτοια εγκλήματα, κινδυνεύει παντοιοτρόπως και πασιφανώς  η ίδια η χώρα, αλλά πρωτίστως οι   αξίες και  οι ανθρωποκεντρικές αρχές  για τις οποίες στο διάβα της ιστορίας , επαναστάτες και ακτιβιστές έδωσαν και την ίδια τους τη ζωή  για να τις προασπιστούν.