ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1. ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΩΝ  Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ.
  2. ΚΑΙ Η ΑΤΖΕΛΙΝΑ ΤΖΟΛΙΝ  ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΑΚΙΑ.
  3. ΦΑΗΛΟΣ ΓΥΜΝΟΣ. Ο ΝΑΖΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΣΚΑ.
  4. ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΟΙ ΄Η  ΘΥΜΑΤΑ ΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ  ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΠΟΛΕΩΝ;
1. ΣΦΟΔΡΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛ
Υπέβαλε την παραίτησή του ο Μουζάλας; -Στο Μαξίμου ο Καμμένος
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μουζάλας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κυβερνητική σύσκεψη υπό τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη θα πάει και ο Πάνος Καμμένος, αν και δεν ήταν προγραμματισμένη η συμμετοχή του. Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, μόλις έγινε γνωστή η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία»,  ζήτησε από χθες την αποπομπή του Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Καμμένος ζήτησε την απομάκρυνση Μουζάλα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρωθυπουργό αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του στο Τwitter, αλλά και με δηλώσεις του σήμερα το πρωί.

Από το «Μακεδονία», στο «συγγνώμη» και στις πιέσεις για παραίτηση
Καταιγίδα στην κυβέρνηση από το διπλωματικό φάλτσο του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, ο οποίος κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στον ΣΚΑΪ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ένα 24ωρο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, ο πρωθυπουργός έρχεται αντιμέτωπος με ακόμη έναν πονοκέφαλο, αφού ο κυβερνητικός του εταίρος και πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος απαίτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα για το «Μακεδονία». Μάλιστα, σε επικοινωνία που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Πάνο Καμμένο, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμεινε στην παραίτηση και συγκάλεσε την ΚΟ του κόμματος.

Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ -Στο τραπέζι ακόμα και το θέμα παραμονής τους στην κυβέρνηση
Ραγδαίες αναμένεται να είναι οι εξελίξεις εντός της ημέρας, καθώς ο Πάνος Καμμένος συγκάλεσε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ για το θέμα του Γιάννη Μουζάλα. Η εκπρόσωπος του κόμματος Μανταλένα Παπαδοπούλου σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ είπε: «Ο κ. Καμμένος ήταν σαφής. Εχει ζητήσει σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Το θέμα δεν είναι απλό, το να αποκαλεί ένας υπουργός την ΠΓΔΜ ”Μακεδονία” ισοδυναμεί με de facto αναγνώριση».

Δύο φορές συγγνώμη από Μουζάλα
Ο κ. Μουζάλας, πέρα από τη ραδιοφωνική του συγνώμη στον Αθήνα 9.84, προχώρησε και σε επίσημη δήλωση, αναφέροντας τα εξής: «Ζητώ συγγνώμη για το εκ παραδρομής λάθος μου κατά τη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ».

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση.   Ο Πάνος Καμμένος , το ξέρουν και οι πέτρες σ΄αυτή τη χώρα, δεν είναι απλά ακροδεξιός (και μάλιστα “Ναζί χωρίς στολή”). Είναι ένας από τους πιο ανήθικους “πολιτικούς” στη χώρα από ελληνικής … κομματικής καταβολής. Αδίστακτος, αριβίστας, δημαγωγός,  Ελληνάρας.

 Ας ξετυλίξουμε κατ΄αρχήν το  νήμα, για να ερμηνεύσουμε πώς φτάσαμε  σε μια  κυβερνητική συνεργασία ενός ακροδεξιού κομματικού μορφώματος με  ένα, έστω και κατ΄επίφαση, αριστερό  και μάλιστα σε αγαστή συνύπαρξη και ικανής χρονικής διάρκειας, πρωτόγνωρη, τόσο για τα ελληνικά πολιτικά  δεδομένα, όσο  και για τα παγκόσμια. Αυτό το γεγονός για πολλούς αμύητους ήταν κεραυνός εν αιθρία και ακατανόητο  πολιτικό φαινόμενο στην ερμηνεία του.

Θα υπενθυμίσουμε, λοιπόν, αφού έχουν ξαναειπωθεί εδώ, πως η “κουμπαριά” των δύο κομμάτων- μορφωμάτων  (τερατο-γεννήθηκαν από το “σμίξιμο” του συρφετού των  γνωστών “Αγανακτισμένων” στις πλατείες), στήθηκε στη…Μόσχα. Είχε προηγηθεί, βέβαια, η συνεργασία  του αρχηγού των ΑΝ.ΕΛ με τους Ρώσους, αφού  για χρόνια, από εποχής Κώστα Καραμανλή , ο Πάνος Καμμένος ήταν  ο αχυράνθρωπος του δικτάτορα Πούτιν στην Ελλάδα. Από εκείνον περνούσε κάθε ελληνορωσσικό θέμα και φυσικά το μεγάλο έργο του αγωγού φυσικού αερίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης.  ΟΙ ΑΝ.ΕΛ ,επομένως, συσπειρώθηκαν σε κόμμα από τους Ρώσους , στέριωσαν  με τα ρούβλια του Πούτιν και συστάθηκαν για συγκεκριμένη  αποστολή.

Το ίδιο  παιχνίδι έπαιξε ο Ρώσος δικτάτορας  και με το ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά από τα στελέχη του συμμαζέματος των “Αγανακτισμένων”, αλλά αριστερά τούτα (Λαφαζάνης, Γλέζος, Κοτζιάς κ.α) υπήρξαν Ρωσοτραφείς. Και αυτοί ήταν η μαγιά που φούσκωσε το “κίνημα” , το οποίο υποσχόταν μέσα σε έναν ασύστολο βομβαρδισμό υποσχέσεων, λαϊκισμού και δημαγωγίας πως  θα… κούρευε σύριζα το παλαιοκομματικό κατεστημένο της χώρας.

Και όταν  ήρθε η στιγμή, ο δικτάτορας κατάφερε το σχεδόν ακατόρθωτο για την Ελλάδα. Να συγκεράσει διαφορές και αντιθέσεις σε δυο κόμματα, διαμετρικά αντίθετα στις απόψεις τους και “ιδεολογικά” τοποθετημένα σε δυο απέναντι άκρα. Υπήρξε ποτέ ιστορικά στην Ελλάδα συνεργασία τέτοιας μορφής και διάρκειας; Καμιά. Η σύμπραξη των “πολιτικών” δυνάμεων στο λεγόμενο “βρώμικο ’89” δεν έχει καμιά ομοιότητα με τις σημερινές συγκυρίες και τους λόγους για τους οποίους συνεργάστηκε η Ακροδεξιά (και μάλιστα των “Ναζί χωρίς στολή” με την Αριστερά (έστω, όπως την  εκφράζει  ο ΣΥΡΙΖΑ).

Τσίπρας και Καμμένος υπήρξαν οι αχυράνθρωποι του δικτάτορα Πούτιν, όπως, άλλωστε  και οι αρχηγοί και τα στελέχη των άλλων ακροδεξιών και ναζιστικών μορφωμάτων στην Ευρώπη, που κι αυτά χρηματοδοτούνται από το ρώσικο κορβανά . Κύριος στόχος, όπως έχει χιλιοειπωθεί  εδώ, είναι η διάλυση με κάθε τρόπο και μέθοδο της Ε.Ε, έστω και αυτής της αντιλαϊκής μορφής των “πολλών ταχυτήτων”, όπως κατάληξε σήμερα, αφού αποτελεί το κύριο εμπόδιο του Πούτιν στα σχέδια του να  αναβαθμιστεί από δικτάτορας σε…τσάρο!

Ο Τσίπρας είχε αντιληφθεί από νωρίς, και περισσότερο την εποχή της απόλυτης επιμονής των Ρώσων να βγει μπροστά ως “δραχμιστής” πλέον και αντιευρωπαϊστής πρωθυπουργός , πως ο δρόμος της συνεργασίας με τους Ρώσους ήταν (και παραμένει) ολισθηρός. Αυτός ήταν και ο λόγος που  “ανέκρουσε πρύμναν”, πέταξε έξω τους περισσότερους και πιο επικίνδυνους Ρωσόδουλους συνεργάτες του και επέλεξε επώδυνη συνεργασία  με τους Ευρωπαίους και   τους δανειστές .

Βεβαίως, δε θα μείνει αναπάντητη από τους Ρώσους η “προδοσία”, που διέπραξε ο Τσίπρας . Θα  δούμε τον τρόπο τις ημέρες που έρχονται. Τώρα, απλώς κρατιούνται κι από τις δυο μεριές τα προσχήματα.

Ο Πούτιν  απέδειξε στο παρελθόν ότι δε συγχωρεί, όταν κυνήγησε ακόμα και τον Κώστα Καραμανλή. Και τούτος με τη σειρά του, αφού τότε ξεκοκάλισε καλά -καλά τα ρούβλια του ,κάποια στιγμή… σφύριξε αδιάφορα , την “κοπάνισε” από τη συνεργαζόμενη μαφιόζικη ομάδα Ρώσων και Ελλήνων και  προτίμησε να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις των Αμερικανών. ΄Αλλωστε, εκείνοι  ήταν που  τον ενημέρωσαν για τον κίνδυνο ζωής που διέτρεχε ο “ανιψιός” από τις μυστικές υπηρεσίες του Ρώσου δικτάτορα. Ο ίδιος χαμπάρι δεν είχε πάρει. (Σε όλα του  “ατσίδας” αυτό το παιδί!)

Το θέμα της δολοφονίας του Κ. Καραμανλή έχει από παλιά ανακινηθεί και δεν  αποτελεί  πια μυστικό. Μόνο που το δεξιό  εκδοτικό κατεστημένο, τεχνηέντως άφηνε να υφέρπει η υποψία πως οι Αμερικανοί τον απειλούσαν για να τον  αναγκάσουν σε αθέτηση της συμφωνίας για τον αγωγό αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης . Δεν ήθελαν με τίποτα να βγουν στο φως οι αισχρές οικονομικές συναλλαγές της Ρηγίλης με τη Μόσχα. (Αντίστοιχα και του Βούλγαρου ομολόγου του Καραμανλή του Γκεόργκι Παρβάνοφ.΄Αλλο… τέρας τιμότητας και τούτος). Στην παραπληροφόρηση αυτή, συνέβαλε αποφασιστικά    ο γνωστός εκδότης-δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας, χαϊδεμένο παιδί της ακροδεξιάς ,αλλά και ταϊσμένο μέχρι σκασμού από τις σωρηδόν κρατικές διαφημίσεις, που το χάριζε η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. (Το όνομά του με 10 ολόκληρα εκατομμύρια ευρώ κατάθέσεις,  βρέθηκε στις λίστες λογαριασμών  ξένων  τραπεζών).

Και για να επανέλθουμε στην κυβερνητική συνεργασία Τσίπρα -Καμμένου ,η οποία ξεκίνησε με εντολή Πούτιν, όλα δείχνουν σήμερα πως μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο τιμόνι της Ν.Δ, η συνεργασία αυτή βρίσκεται κοντά στην ημερομηνία λήξης της. Ο αρχηγός της Δεξιάς παράταξης, αχυράνθρωπος των εφοπλιστών του Λονδίνου και του φιλοβασιλικού λόμπι ,εκλέχτηκε με τη στήριξη του  Απόστολου Τζιτζικώστα (“παιδί” του τ. βασιλιά Κωνσταντίνου και “αδερφοποιτός”  του…”πρίγκιπα” Νικόλαου) με σκοπό να μαζέψουν στο Νεο-Δημοκρατικό μαντρί τον ακροδεξιό συρφετό των  ΑΝ.ΕΛ, αλλα και να μαυλίσουν με εθνικιστικές κορώνες  και όσους Ναζί μπορούν από την εγκληματική οργάνωση Μιχαλολιάκου. Ο Κυριάκος από την άλλη, θα συσπειρώσει τον  κεντροδεξιό κόσμο με γέφυρες που θα ρίξει ακόμα και στον ανερμάτιστο πλέον, οπως εχει εξελιχθεί (“εδώ πατεί κι αλλού βρίσκεται”) , Βασίλη Λεβέντη.

Βασικός μοχλός στήριξης του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως ξαναγράψαμε την επομένη των  εσωματικών εκλογών του κόμματος της Δεξιάς, θα είναι ο Πάνος Καμμένος. Θα διακινδυνεύσουμε στο σημείο αυτό και μια πρόβλεψη . Το ακροδεξιό αυτό,εξελισσόμενο σε “10 καλό”,  στέλεχος της Ν.Δ, ο Πάνος Καμμένος, έτσι όπως ήρθαν πια  τα πράγματα, δεν είναι απίθανο να εκφράσει φιλοδοξία-επιθυμία  που  εξικνείται ως και στην ανάληψη της αρχηγίας της Ν.Δ στη μετα-Μητσοτακική εποχή.

Αυτή την ώρα, φαίνεται πως   έχει πάρει εντολή από το Λονδίνο να βάλει “τελεία  και παύλα” στη συνεργασία του με την κυβέρνηση Τσίπρα και να επιστρέψει στην έδρα του.  Η εκτός  εαυτού αντίδρασή του γιατί ο Μουζάλας αποκάλεσε τα Σκόπια …Μακεδονία, είναι η πρώτη σκηνή από το έργο της θεατρικής παράσταση  που πρόκειται  να ανεβάσει  ο Πάνος Καμμένος και θα δούμε τις επόμενες εβδομάδες.

Βέβαια, αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι μια πρόβα τζενεράλε και δε δείχνει πως πρόκειται,με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων, να προχωρήσει ο αχυράνθρωπος του Λονδίνου αυτή την ώρα σε οριστική ρήξη. Εκτός, αν οι εντολές λένε άλλα, και πριν την ψήφιση του ασφαλιστικού, τα τινάξει όλα στον αέρα. Παίζει σ΄αυτό το σημείο και το ακραίο σενάριο να επιδιώκει και ο ίδιος ο Τσίπρας την κατάρρευση της κυβέρνησής του με υπαιτιότητα Καμμένου, για να αποφύγει να βγάλει ο ίδιος “τα κάστανα από τη φωτιά” του ασφαλιστικού. (Με αχυνάνθρωπους, ποτέ κανείς δεν ξέρει “τί τέξεται η επιούσα”).

Είναι αστείο να  παριστάνει τον εξοργισμένο αυτή την ώρα ο υπουργός ΄Αμυνας για το “εθνικό θέμα” της ονομασίας των Σκοπίων, έστω κι αν οι εθνικιστές το θεωρούν (χωρίς να είναι, φυσικά, στην κανονική του διάσταση)  μείζονος σημασίας. Από την άλλη, όμως , ο ίδιος κάθεται άνετα σε ευρωπαϊκά τραπέζια στα οποία  πολιτικοί και δημοσιογράφοι (και ΄Ελληνες φυσικά)  αποκαλούν τα Σκόπια…Ματσεντόνια .Ο  διεθνής Τύπος εξ άλλου στα τελευταία γεγονότα με τους Πρόσφυγες  μ΄αυτό το όνομα ανεβάζει και κατεβάζει τα Σκόπια: Ματσεντόνια. Και ο εθνικιστής Πάνος ,φυσικά,  για να μην διαταράξει την καλή κυβερνητική συνεργασία, δεν έβγαζε τσιμουδιά τόσο καιρό. Και ξαφνικά τον πείραξε τάχα  σήμερα, και μάλιστα σε σημείο οριστικής διάρρηξης της κυβερνητικής συνεργασίας, επειδή   ο Μουζάλας   εκ παραδρομής, είπε την Ματσεντόνια…Μακεδονία.

Απλώς, τα όργανα της διάλυσης άρχισαν να παίζουν. Και λέγαμε από παλιά πως όταν έρθει η ώρα να αποχωρήσει ο Καμμένος από την κυβερνητική συνεργασία και να επιστρέψει στο “κοπάδι”,  θα επινοεί διαφωνίες. Αυτή την  ώρα πήρε εντολή  από το Λονδίνο να οξύνει την κατάσταση και ως  ο αχυράνθρωπος, που αλλάζει στρατόπεδα σαν τα πουκάμισά του, σπεύδει να την εκτελέσει.

Θα δούμε και τις επόμενες σκηνές της παράστασης, αλλά πιο σκληρές τούτες. Και η αυλαία θα πέσει σύντομα, όταν θα δηλώσει με κάποια άλλο  θέμα (στημένη αφορμή) πως αίρει  πλέον οριστικά και αμετάκλητα την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση Τσίπρα και… πάμε σε εκλογές.

 Εκτός αν δεν του βγει στην περίπτωση που   δουλέψει εκείνο το άλλο σενάριο,το οποίο προβλέπει για τα δύο τουλάχιστον επόμενα χρόνια, κυβέρνηση συνεργασίας (οικουμενική ή όπως αλλιώς θα τη λένε). Τέτοια κυβέρνηση δεν τη θέλει ούτε ζωγραφιστή  ο Κυριάκος. Κι αυτό γιατί τα “κουκιά είναι μετρημένα”. Αν ο Πάνος Καμμένος, επιστρέφοντας στο φυσικό του χώρο τη Ν.Δ, κουβαλήσει μαζί του ως προίκα και 200.000 ψήφους,τότε ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει την αυτοδυναμία στο τσεπάκι.

‘Αντε. Με το καλό σ΄αυτή τη χώρα να δούμε πρωθυπουργό και τον έτερο Καπαδόκη  “υιό”.  Γιατί όχι; Και στα εγγόνια και τα δισέγγονά τους θα περάσουν την…κληρονομική βασιλεία της εξουσίας. Αυτή είναι η μοίρα μιας ανάπηρης δημοκρατίας ,μιας “Μπανανίας”, όπως είναι η χώρα μας από την ώρα της συγκρότησής της σε κράτος.

 

2. Χαμός και στον Ελαιώνα για την Αντζελίνα Τζολί -Σκαρφάλωσαν και σε ταράτσες για να τη δουν.
Χαμός και στον Ελαιώνα για την Αντζελίνα Τζολί -Σκαρφάλωσαν και σε ταράτσες για να τη δουν [εικόνες]

Το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα επισκέφτηκε πριν από λίγο η γνωστή ηθοποιός και πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ, Ατζελίνα Τζολί.

Η κ. Τζολί, αφού ενημερώθηκε για τη λειτουργία του κέντρου, βρέθηκε στον παιδότοπο για να γνωρίσει μερικά από τα παιδιά που διαμένουν εκεί. Στη συνέχεια, είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τέσσερις γυναίκες-πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Πρόκειται για τρεις οικογένειες από τη Συρία και μια από το Ιράν, που έχουν έρθει προσωρινά στην Ελλάδα, έχοντας ως τελικό τους προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζουν ήδη οι σύζυγοί τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Τζολί τούς ρώτησε για το ταξίδι τους και τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, και η ίδια τους είπε ότι καταλαβαίνει τον πόνο τους και ότι θα ήθελε και εκείνη να είναι τα σύνορα ανοιχτά γι’ αυτούς.

Επίσης, μια γυναίκα-πρόσφυγας την πλησίασε κλαίγοντας και της διηγήθηκε ότι προσπάθησε να περάσει τα σύνορα χωρίς αποτέλεσμα. Πολλοί πρόσφυγες, και κυρίως παιδιά, την πλησίασαν θέλοντας να τραβήξουν φωτογραφίες από την επίσκεψή της. Την πρέσβειρα Καλής Θελήσεως τους ΟΗΕ, συνόδευε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλης Παπαδόπουλος.

Δε θα σπεύσουμε, όπως κάνουν κάποιοι, να μηδενίσουμε τη σημασία της επίσκεψης και της συμπαράστασης της ηθοποιού στους πρόσφυγες. Αντίθετα,είναι μια αξιέπαινη και πολύ ανθρώπινη στάση.Και οπωσδήποτε καλοδεχούμενη σε μια εποχή που είναι προκλητική η στάση αδιαφορίας ή και άρνησης για τη στήριξη των προσφύγων από πολλούς συναδέλφους της σε Ευρώπη και Αμερική.

 

3. H Νέα Δημοκρατία διέγραψε τον Φαήλο Κρανιδιώτη
(EUROKINISSI/ ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)

Στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη προχώρησε η Νέα Δημοκρατία.

«Μετά τις τελευταίες του δηλώσεις, ο κ. Φαήλος Κρανιδιώτης είναι προφανές ότι έθεσε τον εαυτό του εκτός της Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει η δήλωση του κόμματος.

Ο κ. Κρανιδιώτης ήταν μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ και υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.

Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά από τον τρόπο με τον οποίο ο κ. Κρανιδιώτης σχολίασε το θέμα Μουζάλα.

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που ανέφερε ότι «παραπέμπει ευθέως σε φασιστικές απόψεις και πρακτικές», ενώ απαίτησε από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταδικάσει απερίφραστα την ανάρτηση του κ. Κρανιδιώτη.

Τα είπαμε πρόσφατα γι΄αυτό το Νεο-Ναζί. Οι σημερινές του δηλώσεις απλώς  επιβεβαιώνουν το χαρακτηρισμό  για κάθε αμφισβητούντα.

Στο μεταξύ, το άτομο έχει παντελή συναίσθηση της σημασίας των λέξεων.Γυμνός από παιδεία , όπως είναι και έκθετος στην άγνοια,  αμολάει όποια κοτσάνα του κατέβη ,μπερδεύοντας την εξυπνάδα με τον εξυπνακισμό.

Εισαγγελέας υπάρχει να του ασκήσει μήνυση  για δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους; ΄Ενας ζηλωτής, εθνικιστής συνάδελφός του  στο Ρέθυμνο, δίωξε ιστορικό, γιατί εξέφρασε απόψεις που ντροπιάζουν, λέει, τους Κρητικούς! Κι αυτός είναι ιστορικός και οι κρίσεις του είναι κρίσεις ειδικού. Ο Φαήλος τί…σκα@τά είναι, και μιλάει για κρεμάλες,  πέρα από μπαρουφολόγος και Ναζί; Μου λέει κανείς;

 

4. Ο Μαζιώτης για την αποτυχία της απόδρασης με τη Ρούπα και το ελικόπτερο: Δεν θα μας λυγίσει
Ο Μαζιώτης για την αποτυχία της απόδρασης με τη Ρούπα και το ελικόπτερο: Δεν θα μας λυγίσει

Ολόκληρο το κείμενο του Νίκου Μαζιώτη:

«Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο στις 21 Φεβρουαρίου 2016 από τις φυλακές Κορυδαλλού, επιχείρηση που πραγματοποίησε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν μια επαναστατική πράξη, μια ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων. Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, απάντηση στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους εναντίον της οργάνωσης αλλά και εναντίον άλλων συντρόφων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές για ένοπλη δράση και γι’ αυτό ήταν μια παραδειγματική πράξη αλληλεγγύης μεγάλης και μοναδικής σημασίας. Η επιχείρηση απόδρασης ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης, για την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για την ανατροπή της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης του καθεστώτος που έχει επιβάλει η τρόικα των υπερεθνικών αφεντικών της χώρας, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, στους οποίους έχει προστεθεί και ο ESM, με την ψήφιση και εφαρμογή του γ’ μνημονιακού προγράμματος από την κυβέρνηση Σύριζα. Ο ένοπλος αγώνας στις σημερινές συνθήκες είναι πιο επίκαιρος και αναγκαίος από ποτέ. Η αποτυχία της επιχείρησης αυτής δεν θα μας λυγίσει. Θα αγωνιζόμαστε όσο ζούμε και όσο αναπνέουμε.

Ο Επαναστατικός Αγώνας έχει αποδείξει ότι έχει μείνει όρθιος όλα αυτά τα χρόνια παρά τα αλλεπάλληλα κατασταλτικά χτυπήματα και τις θυσίες, με το αίμα του συντρόφου Λάμπρου Φούντα που σκοτώθηκε σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη σε προπαρασκευαστική ενέργεια της οργάνωσης στις 10 Μαρτίου 2010, με τις συλλήψεις μας ένα μήνα αργότερα στις 10 Απριλίου, παραμονές της υπογραφής του Α’ Μνημονίου, καθώς και τη σύλληψή μου στο Μοναστηράκι όπου τραυματίστηκα μετά από καταδίωξη και συμπλοκή με αστυνομικούς στις 16 Ιουλίου 2014. Ο Επαναστατικός Αγώνας έμεινε όρθιος γιατί αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη της συμμετοχής μας στην οργάνωση – είμαστε οι πρώτοι που το κάναμε ως ένοπλη επαναστατική και αναρχική οργάνωση στην Ελλάδα – και γιατί υπερασπίσαμε την ίδια μας την ιστορία, τις ενέργειες της οργάνωσης καθώς και το σύντροφο Λάμπρο Φούντα που σκοτώθηκε για να μην περάσει το μνημόνιο και για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική επανάσταση. Μείναμε όρθιοι ως οργάνωση γιατί αδιαφορήσαμε για το κόστος και το τίμημα, γιατί δεν προδώσαμε, δεν λιποτακτήσαμε, δεν κοιτάξαμε ο καθένας να σώσει τον εαυτό του τη στιγμή της καταστολής. Ακριβώς γιατί αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη μείναμε ζωντανοί ως οργάνωση στη φυλακή το 2010 – 11, δώσαμε μια πολιτική μάχη εναντίον του εχθρού στο 1ο ειδικό δικαστήριο όταν είχαμε αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του δεκαοκτάμηνου, επιλέξαμε να μην παραδοθούμε στην φυλακή και περάσαμε στην παρανομία συνεχίζοντας τον ένοπλο αγώνα και την δράση της οργάνωσης.

Η επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα – Κομάντο Λάμπρος Φούντας στις 10 Απριλίου του 2014 εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας που είναι παράρτημα της ΕΚΤ, ενός από τους πιο λαομίσητους οργανισμούς του κουαρτέτου πλέον των  υπερεθνικών αφεντικών και σε κτήριο που στεγαζόταν το γραφείο του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα, αφενός ακύρωνε την κατασταλτική επιχείρηση του 2010 και αφετέρου συνέχιζε τη στρατηγική της οργάνωσης που είχε εγκαινιαστεί το 2009 με τις επιθέσεις στα κεντρικά γραφεία και σε υποκατάστημα της Citibank, σε υποκατάστημα της Eurobank και στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Εδώ και χρόνια ο Επαναστατικός Αγώνας βρίσκεται απέναντι στην αιχμή του δόρατος της κρατικής καταστολής αφού η αντιμετώπισή του όπως και γενικότερα της ένοπλης επαναστατικής δράσης αποτελεί μείζονα προτεραιότητα για την επιβίωση του καθεστώτος που επιδιώκει την εξάλειψη του εσωτερικού εχθρού για την απρόσκοπτη επιβολή και εφαρμογή των προγραμμάτων διάσωσης που αποτελούν πολιτικές κοινωνικής γενοκτονίας και εκκαθάρισης τμημάτων του πληθυσμού.

Οι επικηρύξεις από το State Department και το ελληνικό κράτος το 2007 με ένα εκατομμύριο δολάρια και οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ αντιστοίχως μετά την επίθεση της οργάνωσης με αντιαρματική ρουκέτα στην πρεσβεία των ΗΠΑ, οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης Παπανδρέου για τις συλλήψεις μας το 2010 και οι δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου ότι απέτρεψαν χτύπημα που θα τελείωνε την οικονομία παραμονές την υπογραφής του Α’ Μνημονίου και με το φόβο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας, οι επικηρύξεις της κυβέρνησης Σαμαρά το 2014 όταν είχαμε βγει στην παρανομία και είχαμε καταδικαστεί σε 50 χρόνια κάθειρξη από το 1ο ειδικό δικαστήριο έναντι του ποσού των δύο εκατομμυρίων ευρώ – ένα για τη συντρόφισσα Ρούπα και ένα για μένα –, οι πανηγυρισμοί για τη σύλληψη μου 3 μήνες μετά την επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στη Τράπεζα της Ελλάδας, τα συγχαρητήρια των ΗΠΑ για τη σύλληψή μου και οι δηλώσεις περί πολιτικής σταθερότητας, τα ειδικά μέτρα που εφάρμοσαν μετά τη σύλληψή μου, η μεταγωγή μου στις φυλακές τύπου Γ΄ τον Δεκέμβριο του 2014 – η πρώτη μεταγωγή πολιτικού κρατουμένου που είχε προαναγγελθεί ήδη από τότε που συνελήφθηκα –, η ένταξή μου τον Απρίλιο του 2015 στη λίστα «διεθνών τρομοκρατών» του State Department παρά το ότι ήμουν στη φυλακή, το ανθρωποκυνηγητό των αρχών να συλλάβουν τη συντρόφισσα Ρούπα, αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει το καθεστώς στο να καταπολεμήσει τον Επαναστατικό Αγώνα. Γιατί καταστολή του Επαναστατικού Αγώνα και εφαρμογή των μνημονιακών προγραμμάτων μαζί με την πολιτική σταθερότητα του καθεστώτος πάνε μαζί.

Τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα της κατασταλτικής αντιμετώπισης του Επαναστατικού Αγώνα από το καθεστώς είναι η απόφαση της 2ης δίκης εναντίον της οργάνωσης λίγες μέρες μετά την επιχείρηση της απόπειρας απόδρασης, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκα σε ισόβια κάθειρξη για τη βομβιστική επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας και επιπλέον 129 χρόνια για δύο απαλλοτριώσεις τραπεζών και τους πυροβολισμούς εναντίον των αστυνομικών που με καταδίωξαν στο Μοναστηράκι. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον των αφεντικών της χώρας αποτελεί μια συνειδητή πολιτική απόφαση και όχι απλά μια δικονομική υπερβολή. Όπως έχω ήδη δηλώσει, η απόφαση αυτή σκοπό δεν έχει να τρομοκρατήσει εμένα – γιατί ξέρουν ότι είμαι και θα παραμείνω αμετανόητος –, αλλά αυτούς που θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα, του συντρόφους και τις συντρόφισσες του α/α χώρου και τα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια.

Αυτή η πολιτική απόφαση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για μια βομβιστική επίθεση με προειδοποιητικό τηλεφώνημα χωρίς τραυματισμούς αλλά μόνο με υλικές ζημιές, έχει πολλαπλούς αποδέκτες και συνιστά ένα μήνυμα εκφοβισμού ότι η επιλογή της ένοπλης επαναστατικής δράσης από αγωνιστές θα αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα.

Η απόφαση αυτή αποδεικνύει την τάση ολοένα και περισσότερο σκλήρυνσης του καθεστώτος απέναντι στον νούμερο ένα εχθρό, στον Επαναστατικό Αγώνα, στους ένοπλους αγωνιστές και αυτό σε μια εποχή που έχει ψηφιστεί το Γ’ Μνημόνιο από την κυβέρνηση Σύριζα το οποίο είναι πιο σκληρό από τα προηγούμενα, δεν είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Επειδή η μεγάλη διαφορά της ποινικής αντιμετώπισης της 1ης από την 2η δίκη του Επαναστατικού Αγώνα μπορεί να δώσει αφορμή για παρερμηνείες, θέλω να επισημάνω το εξής :

Οι ειδικές νομοθεσίες, οι αντιτρομοκρατικοί νόμοι από τότε που ψηφίστηκαν, από το 2001 και το 2005, αποτελούν πολιτικές επιλογές της εξουσίας με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του αντάρτικου πόλης στην Ελλάδα ως μείζονα απειλή για το καθεστώς. Μέσα στον αντιτρομοκρατικό νόμο υπάρχει και η διάταξη που προβλέπει ποινή μέχρι ισόβιας κάθειρξης, όχι για ανθρωποκτονία, αλλά για έκρηξη από το αποτέλεσμα της οποίας προέκυψε κίνδυνος για ανθρώπους ή επήλθε τραυματισμός. Με βάση αυτή τη διάταξη καταδικάστηκα. Οι αποφάσεις των ειδικών δικαστηρίων που δικάζουν ένοπλους αγωνιστές είναι κατεξοχήν πολιτικές αποφάσεις και εδώ τα στοιχεία του κατηγορητηρίου πολλές φορές έχουν δευτερεύουσα σημασία. Για παράδειγμα όπως αποδείχτηκε στην ίδια την ακροαματική διαδικασία της 2ης δίκης εναντίον του Επαναστατικού Αγώνα για την επίθεση της οργάνωσης στην Τράπεζα της Ελλάδας, οι υπάλληλοι ασφαλείας παρά το ότι υπήρχε προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έδινε 50 λεπτά προθεσμία πριν την έκρηξη, έμειναν μέσα στο κτήριο κατόπιν εντολής του προϊσταμένου ασφαλείας της Τράπεζας της Ελλάδας αφού όπως ομολόγησε ο ίδιος ο προϊστάμενος ασφαλείας, υπάρχει πάγια κανονισμός που επιβάλει οι υπάλληλοι ασφαλείας να μένουν μέσα στο κτήριο παρά την απειλή έκρηξης. Το ίδιο έγινε και στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκονται απέναντι από την Τράπεζα της Ελλάδας όπου οι υπάλληλοι ασφαλείας έμειναν μέσα στο κτήριο κατόπιν εντολής του προϊσταμένου ασφαλείας της τράπεζας, το ίδιο έγινε όπως αποδείχτηκε και στην 1η δίκη εναντίον της οργάνωσης, στην επίθεση του Επαναστατικού Αγώνα στις 2 Σεπτεμβρίου 2009 στο Χρηματιστήριο Αθηνών όπου οι υπάλληλοι ασφαλείας έμειναν στο κτήριο με εντολή της προϊσταμένης ασφαλείας του χρηματιστηρίου.

Αποδεικνύεται ότι αυτοί οι οποίοι ευθύνονται για την πρόκληση κινδύνου για ανθρώπους είναι τα στελέχη μηχανισμών και κεντρικών δομών της οικονομικής εξουσίας και του καθεστώτος, όπως τράπεζες, χρηματιστήριο, οι οποίοι θεωρούν αναλώσιμους του ανθρώπους, τους λαούς, ακόμα και τους υπαλλήλους ασφαλείας των εγκαταστάσεών τους γιατί για αυτούς πάνω απ’ όλα, πάνω από την ίδια την ανθρώπινη ζωή είναι τα κέρδη τους τα οποία είναι βουτηγμένα στο αίμα και τη δυστυχία. Αυτούς τους μηχανισμούς θεωρεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνους για την πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία 6 χρόνια και έχει ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια φτωχούς, άπορους και πεινασμένους. Αυτούς τους μηχανισμούς και τα στελέχη που τους απαρτίζουν, τραπεζίτες, μεγαλομέτοχοι, μεγαλοεπιχειρηματίες όπως και τους πολιτικούς υφιστάμενους τους των ελληνικών κυβερνήσεων, θεωρεί ο ελληνικός λαός υπεύθυνους για την απαξίωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων, για τις αυτοκτονίες, την εξαθλίωση και όχι τους αγωνιστές του Επαναστατικού Αγώνα. Οι επιθέσεις του Επαναστατικού Αγώνα σε τέτοιους μηχανισμούς και δομές έχουν μεγάλη λαϊκή και κοινωνική αποδοχή.

Από την πλευρά μου, τόσο στην 1η όσο και στην 2η  δίκη της οργάνωσης, ήμουν και είμαι συνεπής όσον αφορά την αντιμετώπιση του εχθρού μέσα στα ειδικά δικαστήρια και αυτό συνεπάγεται την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης, την πολιτική υπεράσπιση της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, του ένοπλου αγώνα και της Επανάστασης για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους χωρίς να υπολογίζω το κόστος και το τίμημα. Αυτό είναι το καθήκον κάθε αγωνιστή, κάθε αναρχικού, κάθε επαναστάτη που βρίσκεται αντιμέτωπος με τους δικαστές και τα όργανα του εχθρού. Ενώ η καταδίκη των 50 χρόνων κάθειρξης στην 1η δίκη βασίστηκε στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης και γι’ αυτό καταδικαστήκαμε για 16 ενέργειες της οργάνωσης ως συνεργοί με το θεώρημα  της συλλογικής ευθύνης και όχι ως φυσικοί αυτουργοί, η καταδίκη μου σε ισόβια κάθειρξη στη 2η  δίκη για μια ενέργεια, αυτή εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, ήταν η απάντηση του κράτους στο ότι παραμένω συνεπής στην αγωνιστική μου διαδρομή και συνεχίζω να υπερασπίζομαι τον Επαναστατικό Αγώνα, τον ένοπλο αγώνα κατ’ επέκταση και την προοπτική της Επανάστασης και της ανατροπής του καθεστώτος. Γιατί όλη μου η διαδρομή από το 2010 μετά τις πρώτες συλλήψεις, το ότι ο Επαναστατικός Αγώνας έμεινε ζωντανός όπως είπα το διάστημα της προφυλάκισής μας το 2010 – 11, το ότι υπερασπίσαμε η συντρόφισσα Ρούπα και εγώ τη δράση της οργάνωσης στο 1ο ειδικό δικαστήριο, η επιλογή μας να μην παραδοθούμε στη φυλακή, να περάσουμε στην παρανομία και να συνεχίσουμε τον ένοπλο αγώνα και τη δράση της οργάνωσης με την επίθεση στην Τράπεζας της Ελλάδας, όλη αυτή η διαδρομή και οι επιλογές βασίζονται στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της συμμετοχής μας στον Επαναστατικό Αγώνα μετά τις συλλήψεις του 2010 και αυτό είναι που χτυπάει  το κράτος με την απόφαση της 2ης δίκης εναντίον της οργάνωσης.

Η καταδίκη μου σε ισόβια κάθειρξη ήταν ένα μήνυμα προς τους αγωνιστές που αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη και δεν αποκηρύσσουν τη δράση τους και την ιδιότητα του μέλους της οργάνωσής τους.

Τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πια ολοένα και πιο ξεκάθαρα για τους αγωνιστές που θέλουν να αντισταθούν και τους πολιτικούς κρατούμενους. Το δίλημμα «αποκήρυξη ή ισόβια» – σε παλιότερες εποχές υπήρχε το εκτελεστικό απόσπασμα – ένα δίλλημα που βάζει η εξουσία, ένα δίλλημα που σε παλιότερες εποχές ήταν «αποκήρυξη ή θάνατος» μπαίνει σε εφαρμογή.

Διαχρονικά το κράτος θέλοντας να καταστείλει κάθε επαναστατική προοπτική δεν αρκείτε  μόνο στη στρατιωτική κατίσχυση επί των αντιπάλων του αλλά επιχειρεί και την πολιτική ήττα τους μέσω του εξαναγκασμού της πολιτικής αποκήρυξης. Την εποχή του δυτικοευρωπαϊκού αντάρτικου πόλης στις δεκαετίες του’70 και ’80 και κυρίως στην Ιταλία, το στόχαστρο της πολιτικής αποκήρυξης δεν ήταν το φρόνημα ή η πολιτική ταυτότητα αλλά ο ένοπλος αγώνας ως μέσο πάλης και οι οργανώσεις αντάρτικου. Στην Ελλάδα αν το δίλημμα που έβαζε η εξουσία σε άλλες συνθήκες ήταν, ή αποκήρυξη του κομμουνισμού ή φυλακή και σε άλλες περιπτώσεις το εκτελεστικό απόσπασμα, σήμερα με ποιο έμμεσο τρόπο το δίλημμα είναι το εξής: Ή επιλογή του ένοπλου επαναστατικού αγώνα με βαρύ κόστος και συνέπειες ή απάρνηση του ένοπλου επαναστατικού αγώνα ως μέσου πάλης. Ή ανάληψη της πολιτικής ευθύνης της συμμετοχής σε ένοπλη οργάνωση και υπεράσπιση της δράσης της ή αποδοχή της επιδίωξης του  κράτους για αποκήρυξη της ένοπλης οργάνωσης και της ιδιότητας του μέλους και κατ’ επέκταση του ένοπλου αγώνα  μπροστά στο φόβο της φυλακής.

Σε άλλες εποχές πολύ πιο δύσκολες, όπως στην κατοχή και στον εμφύλιο πόλεμο όπου το κόστος του αγώνα και όχι μόνο του ένοπλου αγώνα ήταν το εκτελεστικό απόσπασμα, πολλοί αγωνιστές μπροστά στο δίλλημα «αποκήρυξη ή θάνατος» προτίμησαν το εκτελεστικό απόσπασμα, όχι φυσικά γιατί ήθελαν να γίνουν μάρτυρες αλλά γιατί πίστευαν ότι η αποκήρυξη είναι ντροπή και όνειδος και ως τέτοια θεωρούνταν χειρότερη από το θάνατο. Υπήρχαν ένοπλοι αγωνιστές και αντάρτες του ΕΛΑΣ του ΔΣΕ όπως και μη ένοπλοι αγωνιστές που οδηγήθηκαν παραμένοντας αμετανόητοι κατά χιλιάδες στο εκτελεστικό απόσπασμα στην κατοχή και στον εμφύλιο, στο Γουδί, το Σκοπευτήριο της Καισαριανής, τα στρατόπεδα Χαϊδαρίου και Παύλου Μελά, στη Μακρόνησο, τη Κέρκυρα, το Γεντί Κουλέ όπως και στην Ισπανία μετά τη νίκη του Φράνκο, χιλιάδες ήταν οι αναρχικοί που πολέμησαν με τα όπλα για την Επανάσταση του 1936 – 39 και έκαναν αντάρτικό μέχρι το 1975 που οδηγήθηκαν στα εκτελεστικά αποσπάσματα, στο Campo de la Bota, στο Μόντχουιτς, στο Καραμπαντσέλ ή στραγγαλίστηκαν με τη μέθοδο της γκαρότα που χρησιμοποιούνταν ως μέσο εκτέλεσης από την εποχή της Ιεράς Εξέτασης για τους αιρετικούς.

Ο αγώνας για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους είναι μια δράση που απαιτεί ακλόνητη πίστη, υπευθυνότητα, συνέπεια, αφοσίωση, πολιτική στράτευση, χαλύβδινη θέληση, πολιτική και θεωρητική γνώση αρχών και των εμπειριών της ιστορικής επαναστατικής παράδοσης. Πως γίνεται να μιλάμε για αγώνα, για κοινωνική απελευθέρωση, για επανάσταση, για Αναρχία, να ζητάμε από άλλους να συμμετέχουν σε έναν ανατρεπτικό αγώνα με όλο το κόστος και τις συνέπειες όταν εμείς δεν μπορούμε να σηκώσουμε το κόστος των πολιτικών μας επιλογών

 Είναι η πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, από την εποχή του μετεμφυλιακού κράτους  όταν οι αντάρτες του ΕΛΑΣ – που είχαν εξαιρεθεί από τη συμφωνία της Βάρκιζας η οποία δεν αναγνώριζε τη δράση τους ως πολιτική – καθώς και αυτοί του ΔΣΕ οι οποίοι παρέμειναν στη φυλακή για 15 τουλάχιστον χρόνια, όπου  υπάρχει η προοπτική σήμερα οι πολιτικοί κρατούμενοι καταδικασμένοι για ένοπλη επαναστατική δράση σε πολύχρονες ποινές, 25 χρόνια και ισόβια, να παραμείνουν για πολλά χρόνια στις φυλακές του σύγχρονου ελληνικού κράτους ανδρεικέλου της υπερεθνικής οικονομικής ελίτ. Είναι μια περίοδος που η εξουσία δοκιμάζει έστω και έμμεσα να θέσει εκ νέου διλλήματα απόσπασης διαπιστευτηρίων όπως στο παρελθόν για να μας σπάσει με το φόβητρο μιας μακροχρόνιας παραμονής στις φυλακές

Ο αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση, για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους πρέπει να συνεχιστεί παρά τις δυσκολίες, το κόστος και τις συνέπειες. Τα όπλα του αγώνα μας δεν κατατίθενται ποτέ.

ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ 

ΕΝΟΠΛΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ 

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΛΑΜΠΡΟ ΦΟΥΝΤΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ»

Τα έχουμε ξαναπεί τόσες φορές. Τα έχουμε ξανακούσει άλλες τόσες. Από τα μικράτα μας μέχρι τα γεράματά μας. Μου θυμίζουν οι συντάκτες τέτοιων κειμένων  κάτι Ιεχωβάδες ,κάτι Παντηκοστιανούς που όλο προφητεύουν και περιμένουν τη…”συντέλεια του κόσμου” σήμερα- αύριο,αλλά …όλα ίδια μένουν. Και πώς να μη μένουν;

Παιδιά, συνέλθετε. Γιατί τόσος μαζοχισμός και έλλειψη σεβασμού στο θείο δώρο που λέγεται Ζωή;

Κανέναν αγώνα ουσίας δεν κάνετε. Σύνδρομα, ψυχαναγκασμοί, φανατισμοί, αγκυλώσεις είναι όλα τούτα που λέτε και κάνετε. Σαν παιχνίδια μικρών παιδιών μοιάζουν.

Είπαμε, δεν αλλάζει έτσι ο κόσμος. Καμιά ιστορική βάση δεν έχει η δράση σας, καμιά ελπίδα για αντροπή και αλλαγή πορείας δεν υπόσχονται οι υποσχέσεις σας. ΄Οσο νωρίτερα το αντιληφθείτε, τόσο καλύτερα για όλους.