ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ
Η οικογένεια του επίδοξου βομβιστή των Βρυξελλών προσλαμβάνει δικηγόρο -Δεν πιστεύουν ότι ήθελε να ανατιναχθεί
φωτογραφία: AP images

 

Ο Μαροκινός, ο οποίος θεωρείται ύποπτος βομβιστικής επίθεσης στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών την Τρίτη ήταν ένας φυσιολογικός άνθρωπος.

Εκανε σχέδια να παντρευτεί και να γίνει ταξιτζής, όπως είπε η οικογένειά του στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο του Βελγίου VRT.

Οι βελγικές εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι ο Οσάμα Ζαριούχ μετέφερε μια βόμβα στον σταθμό και όταν απέτυχε να εκραγεί έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός στρατιώτη καθώς κινήθηκε προς την κατεύθυνση στρατιωτικής περιπόλου φωνάζοντας «Αλλάχου άκμπαρ» (Ο Θεός είναι Ύψιστος στα αραβικά).
Οι ίδιες πηγές ισχυρίζονται ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ο άνδρας αυτός υποστήριζε το Ισλαμικό Κράτος.

Πολύ καιρό τώρα στηρίζουμε αυτήν  ακριβώς την άποψη που έχει και   η οικογένεια του Οσάμα Ζαριούχ. Πολλοί που χαρακτηρίστηκαν ως δράστες σε Ισλαμικές τρομοκρατικές  επιθέσεις, ή δεν είχαν καμιά σχέση με αυτές ή έγιναν… κατά παραγγελία. Για παράδειγμα εκείνη στην Αγ. Πετρούπολη και   οι πιο πρόσφατες  στην Αγγλία.

 Γίνεται φανερό  πως κάποιες τέτοιες επιθέσεις  πραγματοποιήθηκαν  για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες εξουσίες στις επιδιώξεις τους .Και τις διεκπεραίωσαν οι μυστικές τους υπηρεσίες!

 

2. ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΟΧΙ ΤΟΣΟ ΤΗ ΒΙΑ
Πόρισμα-προειδοποίηση: Κίνδυνος η ιταλική μαφία να μετατραπεί σε δημόσιο κράτος
Πόρισμα-προειδοποίηση: Κίνδυνος η ιταλική μαφία να μετατραπεί σε δημόσιο κράτος

 

Παρά τις συλλήψεις και τις καταδίκες, οι διάφορες ιταλικές μαφιόζικες οργανώσεις εξακολουθούν να… οργιάζουν, με κίνδυνο ακόμη και να υποκαταστήσουν το κράτος.

Η La Repubblica εκτιμά ότι οι μοφιόζικες οργανώσεις έχουν διεισδύσει στους τομείς των δημοσίων έργων κι υπηρεσιών. Τουλάχιστον αυτό διαπιστώνει η ιταλική εφημερίδα από την παρουσίαση του νέου πορίσματος της Εθνικής Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Μάφιας και της Τρομοκρατίας (DNA), που παρουσιάσθηκε χθες στη Γερουσία από τον Γενικό Εισαγγελέα Φράνκο Ρομπέρτι και την πρόεδρο της αντίστοιχης κοινοβουλευτικής επιτροπής Ρόζι Μπίντι.

Μα ήδη τέτοιο  κράτος και μάλιστα πανίσχυρο,  λειτουργεί σήμερα στη Ρωσία.  Η Ρώσικη μαφία  ελέγχει απόλυτα τον κρατικό μηχανισμό  με επικεφαλής τον “αρχινονό” δικτάτορα της χώρας Πούτιν. Μην κάνουν μερικοί πως δεν καταλαβαίνουν, όπως εν προκειμένω  η  “La Repubblica”.

 

__________________________________________________________________-

  1.  ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ  “ΚΥΡΙΟΙ”   ΔΙΑΚΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ
  2.  ΑΣΕΒΕΙΑ ΜΕΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ,  ΑΛΛΑ ” ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ…”
3.Η ΠΟΑΣΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.   ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ;
4. ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΡΝΟΪΣΤΟΤΟΠΟΥΣ
5. ΑΠΙΘΑΝΕΣ ΠΗΓΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
1. ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
Ντου της ΕΛ.ΑΣ. σε «κλαμπ» παράνομου τζόγου και κοκαΐνης -Στέκι γνωστής τραγουδίστριας

Σκηνές από αστυνομική ταινία θύμιζαν τα όσα εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης στο Άνω Καλαμάκι, και συγκεκριμένα στην οδό Χαριλάου Τρικούπη.

Δεκάδες αστυνομικοί έκαναν ντου σε παράνομο καζίνο, όπου είχαν πληροφορίες ότι γινόταν και διακίνηση κοκαΐνης, και συνέλαβαν όλους τους υπευθύνους του χώρου αλλά και τους θαμώνες.

Οπως ανέφεραν στο Notia.gr περίοικοι, τρεις ώρες νωρίτερα, την Τετάρτη, είχαν κάνει την εμφάνισή τους αστυνομικοί, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Γύρω στα μεσάνυχτα 40 άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλαν στον χώρο. Στην επιχείρηση συμμετείχαν και δύο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι.

1. Μπα, πώς και δεν ήταν… Ρομά πάλι οι ιδοκτήτες του …ευ-υπόληπτου αυτού μαγαζιού με τις κοκαϊνες;

1. Να προσέξουμε αυτό. Υπεύθυνη της “επιχείρησης” ήταν υποψήφια  βουλευτής του ΛΑΟΣ, του πατριωτικού αυτού κόμματος του τρανού Ελληνάρα Γιώργου Καρατζαφέρη. Οπότε, ας μην ξεχνάμε πως “ο πατριωτισμός είναι πάντα καταφύγιο των εγκληματιών ”  πάσης φύσεως.

3. Γιατί δε βγάζουν “φόρα παρτίδα” το όνομα της γνωστής τραγουδίστριας;  “Προσωπικά δεδομένα”, μήπως το απαγορεύουν;  Που, όμως δεν ισχύουν, αν πιάνανε κανένα “μπαχαλάκια “να  βάζει φωτιές σε σκουπιδόκαδους;

2. ΑΥΣΤΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΓΚΥΡΑ
Παυλόπουλος: Δεν γίνεται να μη σέβεσαι την Αγία Σοφία και να θες να μπεις στην ΕΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: INTIME NEWS

Σίγουρα δε γίνεται  να μην έχεις σεβασμό. ΄Οπως, ακριβώς, το  είπε ο  πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ούτε είναι σωστό. ΄Οπως επίσης, δε γίνεται και είναι αδιανόητο  να έχεις χιλιάδες Μουσουλμάνους στην Ελλάδα και να μην επιτρέπεις ως χώρα μέλος της Ε.Ε, να έχουν ένα τζαμί να  κάνουν κι αυτοί τα δικά τους, όπως οι ΣυνΕλληνες στις εκκλησιές τους.

3. α. ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ
Νέα πρόκληση των Τούρκων για την Αγιά Σοφιά: Φτιάξτε το τζαμί στην Αθήνα -Σεβαστείτε τις θρησκείες
Νέα πρόκληση των Τούρκων για την Αγιά Σοφιά: Φτιάξτε το τζαμί στην Αθήνα -Σεβαστείτε τις θρησκείες

 | iefimerida.gr

 

β. ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ
«Say No!»: Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τους διαδικτυακούς εκβιασμούς παιδιών
«Say No!»: Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για τους διαδικτυακούς εκβιασμούς παιδιών

Ακροδεξιές πορνοφυλλάδες, σαν την παραπάνω (αλλά, δε είναι η μόνη) ,καλλιεργούν  καιρό τώρα ένα απίστευτα οξύ εθνικιστικό και φονταμενταλιστικό  κλίμα, που ουδείς γνωρίζει πού μπορεί να οδηγήσει. Δεν υπάρχει ημέρα που τα  συγκεριμένα πορνοέντυπα να μην ασχοληθούν με: 1. Παραβιάσεις και άλλες εχθρικές ενέργειες Τούρκων και Αλβανών. 2. Σεξιστικά θέματα με ειδίκευση στο  “μπούτι”, τους βιασμούς και τις σκληρές …στάσεις στο σεξ (τσόντες).

Και δεν καταλάβαμε  ποτέ, γιατί οι εισαγγελείς μας, η διεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος  ή οι ίδιοι οι γονείς, θεωρούν απαγορευμένους  -επικίνδυνους χώρους  για ανήλικους κάποια σάιτ ή εκπομπές τηλεόρασης, αλλά στους παραπάνω πορνοϊστότοπους, που είναι και ακροδεξιοί-εθνικιστικοί, μπορούν ελεύθερα να έχουν πρόσβαση τα παιδιά μας. Τέτοιους πολίτες θέλουμε σε μια μελλοντική Ελλάδα;

4. H φασιστική Δεξιά οργανωνει την “κινηματική” της παρουσία(Παραιτηθείτε-ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια – συντονισμός ΜΜΕ)
INDYMEDIA

Η σοβαρή φασιστική Δεξιά που πήρε σάρκα και όστα με τα τσόλια των Σαμαροβενιζέλων, των μπαλτάκων κλπ,  προσπαθεί να αναδιοργανώσει την παρουσία της στο δημόσιο λόγο και να την ταυτοποιήση στον κοινωνικό χώρο.
Η αυριανή συγκέντρωση των Παραιτηθείτε , η επόμενη εκδήλωση των συνδικαλιστών μπάτσων της ΠΟΑΣΥ στα Εξάρχεια και φυσικά ο απόλυτος συντονισμός πλήθους ΜΜΕ που έχουν φασιστικοποιηθεί επαρκός όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούν να οικοδομήσουν το πλέον κατάλληλο ακροδεξιό μνημονιακό καθεστώς. Άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις ..
Με εργαλεία τους έναν γνωστό  μεταπολεμικό  αντικομουνισμό απο τον οποίο προέρχονται(και αυτοί και τα καθεστώτα που οενιρεύονται) ,  τον βλέπουν  στους συριζαίους!!!!,   ενω  τους είναι αδιάφοροι οι υπόλοιποι αριστεροί πχ ΚΚΕ (εκτός όσοι  αναφέρονται σε πρόσφυγες ), σίγουρα τους ενδιαφέρουν οι αναρχικοί  και “υπόσχονται” φιλοφρονήσεις για όλους  όταν έρθουν στα πράγματα..
Επίσης η  χρήση πλήθος κεντρικών ΜΜΕ(εφημερίδων,TV, σαιτ)  που με τη συνοδεία φασιστικών αναλύσεων , εντονης και συνεχής  παραπληροφόρησης κλπ δημιουργούν τον κατάλληλο χώρο υποδοχής  των ακροδεξιών ή καλύτερα των σοβαρών φασιστών των Μνημονίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα   το κυριακάτικο άρθρο ενός  δασκάλου της αλοδαπής στην Καθημερινή που ξέπλυνε τη χούντα του Παπαδόπουλου..
Οι συγκεντρώσεις είτε των παραιτηθείτε είτε των μπάτσων της ΠΟΑΣΥ στα εξάρχεια  δεν απευθύνονται σε  καμία κοινωνική ή επαγγελματική ομάδα που θα βελτιώση την οικονομική της κατάσταση , αλλά δείχνουν μόνο στην εγκαθύδριση ενός ακροδεξιού καθεστώτος απόλυτου ελέγχου και απέραντης καταστολής ..
Η προσπάθεια μιας κατασκευασμένης  “κοινωνικοποίησης” μέσω αυτών των “εκδηλώσεων” , των φασιστικών καθεστώτων βρίσκεται ακριβώς δίπλα μας ή καλύτερα μπροστά στα πόδια μας.

από ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΣ (Homo-Naturalis.gr) 22/06/2017 8:57 μμ.


Είναι μια παρουσία-εκδήλωση συμβολική περισσότερο  μιας ενωμένης  Ακρο-Δεξιάς και  Ναζιστικής Δεξιάς.  Μια πρόβα τζενεράλε, πριν ο υιός Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, “κατεδαφίσει τα Εξάρχεια”, όπως έχει υποσχεθεί.
Σε καμιά περίπτωση δεν είναι κίνηση να σημαίνει “σας έχουμε γραμμένους”.  ΄Εχει συγκεκριμένο στόχο.  Ναι, μεν, προκλητική, επειδή είναι αδίστακτη και  ασεβής, αλλά πρωτίστως  είναι κατευθυνόμενη και σχεδιασμένη στα γραφεία της Ν.Δ. ΄Εχει στόχους ψηφοθηρικούς.
Απώτερος στόχος της είναι να εκπέμψει μήνυμα-κάλεσμα  προς  βασιλικούς, οπαδούς  της Ακροδεξιάς του ΛΑ.ΟΣ, ΑΝ.ΕΛ, αλλά και της  Ναζιστικής-Χουντικής Δεξιάς για επιστροφή  στο μαντρί της Ν.Δ. Αυτοδυναμία, χωρίς άντληση εκλογικής δύναμης από αυτή τη δεξαμενή, δεν πρόκειται να συγκεντρώσει ο “υιός”. Χρειάζεται αυτές ακριβώς τις ψήφους.
Κι αν υπάρχει ελπίδα να επανακάμψει τέτοια εκλογική πελατεία,  είναι μόνο μέσω της   τακτικής του τσαμπουκά, της αμετροέπειας, της πρόκλησης, της επιστροφής γενικότερα  σε μεθόδους παρακράτους, στα οποία  ακριβώς είναι εθισμένη η  Δεξιά αυτού του είδους από πολύ παλιά.
Παράλληλα να μην ξεχνάμε και την άλλη παράμετρο . Εκείνης  των εργολάβων και των “νοικοκυραίων”-ιδιοκτητών, που χρόνια  τώρα προσπαθούν να αξιοποιήσουν εμπορικά την περιοχή. Παίζεται κι αυτή κασέτα  σε πολύ υψηλά ντεσιμπέλ.
Η εξέλιξη μιας τέτοιας συγκέντρωσης είναι  απρόοπτη και ανεξέλεγκτη. Μπορεί και να γυρίσουν πίσω ημέρες  “Γρηγορόπουλου”, αν η κυβέρνηση επιτρέψει αυτή την μάζωξη σε νοσταλγούς δολοφονιών και ηθικών αυτουργών  εγκλημάτων   σε τέτοιο τόπο.
Οπότε, την απόλυτη ευθύνη πλέον φέρει  η κυβέρνηση στο σύνολό της που είναι υποχρεωμένη  να απαγορεύσει  δια ροπάλου τέτοια «΄Υβρη».  Το κόστος θα είναι περισσότερο δικό  της.
΄Οσο για την στάση εκείνων που προσβάλλονται (και είμαστε πολλοί) από την παρουσία τέτοιων ατόμων στην  Πλατεία, που είναι «άβατο», περισσότερο ως χώρος διακίνησης  ιδεών και αποδοχής της όποιας μορφής διαφορετικότητας από τις άλλες  κοινωνικές συλλογικότητες, οφείλει να είναι συνετή σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί  η εκδήλωση. Ουδείς έχει δικαίωμα να «ρίχνει νερό στο μύλο» του Μητσοτάκη. Συμπλοκές και επιθέσεις πάσης φύσεως ,αν εξυπηρετούν κάποιον, είναι τα σχέδια της  Νέας  Δεξιάς.
Είναι παγίδα. Υπάρχουν άλλες, «έξυπνες» ενέργειες, ως αντιπερισπασμός- απάντηση (και ο νοών νοείτω). Αυτό ακριβώς που δεν περιμένουν, ώστε να αποβεί μπούμερανγκ η αφροσύνη τους. Αλλιώς, στο συνολικό κέρδος τους, θα συμπεριλαμβάνονται και  τα οφέλη που έχουν σχεδιάσει και  επιδιώκουν από την άσκηση βίας των θιγμένων. Αυτό περιμένουν . Ας μην τους κάνουμε τη χάρη.

από Φασέος 23/06/2017 12:50 πμ.


ότι η εκδήλωση στα εξάρχεια είναι από δεξιούς μπάτσους; Στην ανακοίνωση έχουν φουλ αριστερή φρασεολογία (αν όχι εμείς τότε ποιοι,κλπ). Πιο πολύ θα μου έκανε για παρέμβαση των συνδικαλιστών του συριζα στην ίδια κατεύθυνση με την παρέμβαση των συριζόμπατσων στο πράιντ. Άλλα ακόμα και δεξιοί να είναι δεν αποκλείεται να είναι σε συννενόηση με την κυβέρνηση για να γίνει η βρώμικη δουλειά.

 

Φασέος. Προκύπτει από τα ακόλουθα:
1. Οι συνδικαλιστικές  οργανώσεις στη χώρα μας ,από την εποχή “Τσοβόλα δώστα όλα” μέχρι και σήμερα, έχουν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ κομματικό μπάστακα. “Νταβατζή”, θα τον λέγαμε λαϊκότερα, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά με εκείνον. Και ως γνωστό, ο κομματικός  συνδικαλισμός έχει πολλά  από τα χαρακτηριστικά  μιας οποιασδήποτε εκπόρνευσης.  Εν προκειμένω η  ΠΟΑΣΥ επίσημα ανήκει στη Ν.Δ. Και μάλιστα, αν παρακολουθείς τα συνδικαλιστικά δρώμενα , οι επικεφαλής της  είναι “πυρ και μανία” με τους  ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ ,κυρίως  α.  για κλαδικά αιτήματα  (επιδόματα, υπερωρίες, συντάξιμα χρόνια κ.λπ). β. επειδή  μέλη της κυβέρνησης, υποστηρίζουν οι ίδιοι,  προστατεύουν την…τρομοκρατία και “εκτρέφουν”  μπαχαλάκηδες στα Εξάρχεια! Να μην ξεχνάμε επίσης, το έχουμε επανειλημμένα στηρίξει με στοιχεία, πως ο Μιχαλολιάκος ,ήδη από την αλήστου μνήμης εποχή διακυβέρνησης της χώρας από τον Κωστάκη Καραμανλή (ο πρωθυπουργός που χρεοκόπησε τη χώρα), προώθησε στην Αστυνομία σωρηδόν Χρυσαυγίτες ,σύμφωνα με τα σχέδια που έχουμε αναπτύξει πως είχε εκπονήσει από την αρχή ο αρχηγός των Ναζί και οι πρωτοκλασάτοι της εγκληματικής οργάνωσης.
2. Οι λόγοι αυτής της παρουσίας στο συγκεκριμένο τόπο-“άβατο” είναι αυτοί που αναπτύσσουμε παραπάνω στην απάντηση με τίτλο ΦΑΝΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ.
3. Οι ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΕΣ τρέμουν την εξέλιξη μια τέτοιας συγκέντρωσης και την αντίδραση  των “αντιπάλων”. Τους μόνους, δηλαδή, που δεν εξυπηρετεί η δημιουργία σοβαρών επεισοδίων και μάλιστα σε τέτοια συγκυρία, όταν η κυβέρνηση θριαμβολογεί για το 4ο μνημόνιο που υπέγραψε στο πρόσφατο Eurogroup.   Επομένως, η πρόκληση είναι υπογεγραμμένη δια χειρός υιού Μητσοτάκη, ο οποίος άλλωστε την είχε προαναγγείλει εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο μια φορά.
4. Τελικά ελπίζουμε πως δε θα τολμήσουν τέτοια “ανίερη” πρόκληση. Είναι ,ας πούμε, το ίδιο και χειρότερο, αν μια ομάδα γυναικών, και μάλιστα από τα… Εξάρχεια, παραβίαζε το «άβατο” του Αγ, ΄Ορους και έκανε κατάληψη  της Κασταμονής. Και να μη λησμονάμε πως το εθιμικό δίκαιο,είναι το ίδιο ισχυρό με το γραπτό! Αν επιτρέψει  η αρστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση Τσίπρα -Καμμένου την πρόκληση, τότε  «ανοίγουν  τον ασκό του Αιόλου” και ως γνωστό, όταν το μπουρίνι ξεσπάσει και  πάρει διαστάσεις, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πού θα φτάσει και τί καταστροφές θα προξενήσει
 5.

Η Οκτωβριανή επανάσταση μέσα από παιδικές ζωγραφιές της εποχής.

 

Ο Ρώσος ιστορικός τέχνης Βασίλ Βορόνοβ κατά την επανάσταση και τα δύο επόμενα χρόνια γύρισε τη Ρωσία και την Ουκρανία συλλέγοντας ζωγραφιές παιδιών. Αυτές τις ζωγραφιές τις συγκέντρωσε και τις δώρισε στο κρατικό αρχείο της ΕΣΣΔ. Φέτος 100 χρόνια μετά την ρωσική επανάσταση αποσπάσματα από αυτό το αρχείο δημοσιεύτηκαν και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα. Το ενδιαφέρον συγκεντρώνεται μάλλον σε δύο πόλους. Από τη μια πόσο βαθιά τα επαναστατικά γεγονότα είχαν επηρεάσει την ρωσική κοινωνία και πόσο βαθιά διχασμένη ήταν. Ακόμα και τα παιδιά γνώριζαν ότι “οι μπουρζουάδες και ο πόλεμος είναι κακός”. Από την άλλη αν και οι φωτογραφίες ή οι ζωγραφιές δεν έχουν ακριβείς ημερομηνίες είναι εμφανές ποιες ζωγραφιές δημιουργήθηκαν μετά το 1917. Είναι εκείνες που φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί ήδη στους κόλπους του σοβιετικού εκπαιδευτικού συστήματος το οποίο προσπαθεί να δημιουργήσει την αφήγηση της ιδρυτικής του πράξης. Είναι εκείνες οι ζωγραφιές που καλούνται παιδιά να “ζωγραφίσουν έναν μπολσεβίκο” και να γράψουν δίπλα τον ορισμό του, τακτική αναπόφευκτη αλλά και ενδεικτική της λογικής του κράτους.

Παρόλα αυτά, αυτό που μένει είναι τούτο: στις παιδικές ζωγραφιές ακόμα και στις μεταγενέστερες του ’18 και 19 αντικατοπτρίζεται το απόσταγμα, ο γενικός δείκτης της κοινωνίας που περνούσε στο παρελθόν και αυτής που αναδυόταν τότε. Οι ζωγραφιές αυτές αποτυπώνουν την διαμεσολαβούσα στιγμή που εξαφανίζεται στο πέρας της. Οι παιδικές ζωγραφιές αποτυπώνουν το εύρος των συγκρούσεων και των παθών με σχετικά αφιλτράριστο τρόπο γιατί ακριβώς στα παιδικά μάτια, η ορθολογική διαχείριση των “επαναστατικών ζητημάτων” και η “ορθή στρατηγική” είναι καταστάσεις και έννοιες ξένες. Τα “απώτερα διακυβεύματα” τους είναι άγνωστα. Σε αυτά υπάρχουν μόνο οι επιθυμίες και οι αντιφάσεις έτσι όπως αποτυπώνονται σε παροντικό χρόνο φιλτραρισμένα προφανώς μέσα από το οικογενειακό δίκτυο.

Μεταφράζοντας και την αριστουργηματική σύνταξη μιας ζωγραφιάς : Μπολσεβίκος είναι αυτός που, ο άνθρωπος που δεν θέλει, ώστε να είναι μπουρζουάς (sic)

 

 Εξαιρετική δουλειά και χρήσιμη πηγή και για την Ιστορία.