“ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΑΙ” ΔΕΗ-ΤΖΗΔΩΝ.”…΄Ορσε, φτωχέ τω πνεύματι,…άγιε, δάσκαλε μη στα χρωστάω”.

 

 
undefined

 

547 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΟ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!

16.000 ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!.

( http://www.youtube.com/watch?v=Rrz3FOpe_to&feature=youtu.be)

Πώς να μη σκίσεις το φυλλάδιο με τέτοια σύνταξη, που τους καταβάλουμε ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι; “Το σταυρό σου κάνεις” να σε απολύσουν. Πας κατευθείαν στην παχυλή σύνταξη και  στα “καπάκια” είσαι και  υποψήφιος βουλευτής του …αριστερού ΣΥΡΙΖΑ (διάβαζε  “σπιναλόγκα” του εργατοπατερισμού και της διαφθοράς).

ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ-“ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΙ, συνταχνιακή  διαπλοκή, λαμογιά και παλιανθρωπιά  είναι   συνώνυμες- συγγενικές λέξεις.

Επίκαιρο ένα θέμα που είχαμε δημοσιεύσει στο Homo-Naturalis.gr  κάποια χρόνια πριν. Το ξαναβάζουμε:

“Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ (διάβαζε χείριστα κομματικά λαμόγια), απειλούν πως θα βυθίσουν την Ελλάδα στο σκοτάδι,αν η κυβέρνηση τολμήσει να πουλήσει την (από συστάσεώς της) αμαρτωλή ΔΕΗ .΄Ακουσα  αυτούς τους τσαμπουκάδες και θυμήθηκα το προχτεσινό συναπάντημα. Αλλά πρώτα, να διευκρινίσω:
Κάτι χρόνια πριν,είχα έναν τρομερά αδιάφορο μαθητή σε κάποιο Λύκειο της Αθήνας.Πήρε με το ζόρι απολυτήριο κι αυτό με τα παρακάλια του πατέρα του,που κλαιγότανε πως ήταν ένας φτωχός τεχνικός στη ΔΕΗ και περίμενε πώς και πώς να τελειώσει το σχολείο ο ρεμπεσκές ο γιος του,για να πάει να φέρει κι αυτός κανένα μεροκάματο στη φαμελιά. Παρακάλεσα κι εγώ τους άλλους συναδέλφους -φτωχαδάκι, μεγάλη οικογένεια,αμαρτία είναι να τον κρατάμε-το πήρε τελικά το χαρτί. Στην ουσία τώρα.
Τις προάλλες,  ένας φίλος χρειάστηκε να βάλει στο σπίτι του τριφασικό ρεύμα.Αν και  η ΔΕΗ του απάντησε μετά έναν ολόκληρο χρόνο και του ζητούσε τρελά λεφτά για μια δουλειά της πλάκας, έκανε γαργάρα και την καθυστέρηση και το φέσι (ας έκανε κι αλλιώς,μονοπώλιο βλέπετε) και τους καλεί.Θα του στέλνανε έναν ιδιώτη εργολάβο (σ΄αυτόν πήγαιναν πάνω από τα μισά λεφτά που του ζητούσαν), να κάνει την εγκατάσταση.
Δούλευε το φιλαράκι και με παρακάλεσε να πάω να τους ανοίξω.Φτάνω την καθορισμένη ώρα,μετά από κανα δίωρο αναμονής,  μού έρχονται δύο,κοιτάζω και ποιοι λέτε ήταν; Ο Δεητζής που λέγαμε και ο γιος του -μαθητή μου. Χαιρετούρες το παιδί και “…΄άγιε δάσκαλε,δεν ξεχνάμε το καλό που μας έκανες”, μετά στην κουβέντα μαθαίνω πως  ο πατέρας ήταν συνταξιούχος στα 55του και το γιο με το απολυτήριο-χάρισμα, τον είχε βολέψει εργολάβο στη ΔΕΗ.
Ο συνταξιούχος  της λαμόγιας επιχείρησης στο μεταξύ,όσο σκάλιζε τα καλώδια, να βλαστημάει θεούς και δαίμονες:”Ο Γιωργάκης, το κωλόπαιδο το Αμερκανάκι που μας έκοψε τις συντάξεις,που μας τίναξε στον αέρα”, ο πήξε, ό δείξε,τέτοια.
-Για να μιλάει έτσι, λέω μέσα μου,του φουκαρά,κανα 500αρικιο σύνταξη θα του αφήσανε. Κι εκεί που έψαχνα να βρω κάτι να του πω, να τον παρηγορήσω,μου κοψε και τον ρωτάω τί σύνταξη έπαιρνε και του την κόψαν. “3.200”,μου λέει και παθαίνω επί τόπου εγκεφαλικό. (Πάντως,αν εσείς δεν πάθατε ακόμα,γιατί μάλλον  δεν καταλάβατε τα νούμερα ,ο τύπος , πενήντα πέντε χρόνων,έπαιρνε τρεις χιλιάδες διακόσια ευρώ, λέμε ,ξυπνάτε. Και απ΄αυτά, του κόψανε κάτι κατοστάρικα).
-Και δε μου λες,ρε,μάστορα,τον ρωτάω.- Καλά και τί σχολή έβγαλες ελόγου σου και παίρνεις τέτοια σύνταξη ; “Τον Αρχιμήδη”, μου λέει ( μια παλιά μέση τεχνική σχολή), “τότε με τέτοια πτυχία μπαίναμε στις τεχνικές υπηρεσίες της ΔΕΗ”.Δεν έμεινα  άλλο κει πέρα.
-Τραβάτε την πόρτα να κλείσει σαν τελειώσετε, τους λέω,πετάω και ένα ξερό “γεια” και έγινα μπουχός.Μέχρι να κάτσω να πιω καφέ να ηρεμήσω,έριχνα  φάσκελα στα μούτρα μου, το ένα μετά το άλλο.Μια για τα παρακάλια του… φτωχού τεχνίτη της ΔΕΗ τότε,μια για τον αδιάφορο μαθητή μου,που πήρε απολυτήριο από ψυχικό.
-΄Ορσε, φτωχέ τω πνεύματι,…άγιε, δάσκαλε μη στα χρωστάω.Πάρτα…
(5-8-2010 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ)