ΜΕΤΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΑ.

Ανεβάζουν τους νεκρούς του Κορόνα σε περίπου 250 χιλιάδες.   Φυλλάδες και κυβερνήσεις τρέμουν στη σκέψη πως  έγιναν σημείο αναφοράς του ψεύδους και της απάτης με τον τρόπο που αντιμετώπισαν την πανδημία.

Οι πραγματικοί νεκροί από τον ιό είναι  λίγοι.  Σε καμιά περίπτωση δεν έχουν σχέση με τους αριθμούς που δίνουν.  Δεν τους προσδιορίζουμε,  επειδή ακριβώς δε θέλουμε να  ακολουθήσουμε τον κατήφορο της ανευθυνότητας και της εξαπάτησης ,όπως κάνουν οι ένοχοι της παραπληροφόρησης.  Στο κάτω-κάτω και να ανέρχονται στα νούμερα που δίνουν, πάλι είναι ασυγκρίτως λιγότερα τα θύματα από την απλή γρίπη που έχουμε κιόλας εμβόλια για να τη…νικήσουμε!

Και είναι αισθητά λιγότεροι, αν υπολογίσουμε,όπως πολλές φορές σημειώσαμε εδώ, πως όσοι φαίνεται να πέθαναν από τον κορόνα,στην ουσία προσβλήθηκαν απ΄αυτόν, αλλά λόγω βεβαρημένου ιατρικού  ιστορικού ή καταπονημένου οργανισμού, δεν μπόρεσαν να αντισταθούν και κατέληξαν.   Αλλά  στο πιστοποιητικό θανάτου  αναγράφεται ως  αιτία θανάτου ο ιός, που  στην πραγματικότητα δεν είναι.Με αυτό και μόνο το σκεπτικό, που το δέχονται οι περισσότεροι σοβαροί ειδικοί,  ελάχιστοι είναι οι νεκροί στα εκατομμύρια των  κρουσμάτων  παγκόσμια.

Τύπος και λοιπές εξουσίες σκίζονται τώρα  να παρουσιάζουν συνεχώς θύματα του ιού ,αλλιώς έχουν να απολογηθούν για τα παρακάτω εγκλήματα:

1.΄Ελλειψη πρόνοιας (π.χ Ιταλία, Ισπανία) να  πράξουν το αυτονόητο ήδη από τον Ιανουάριο 2020. Να πάρουν στοιχειώδη μέτρα, όπως η Ταϊβάν, για παράδειγμα.  Και τα μέτρα ήταν απλά. α. Να απαγορεύσουν την είσοδο  από χώρες με πολλά κρούσματα.β. Να επιβάλουν τη χρήση μάσκας. γ. Να απαγορεύσουν συγκεντρώσεις σε εκκλησίες και γήπεδα. Δεν έκανα τίποτα απ΄αυτά.Και όταν τα εφάρμοσαν, ήταν πια   αργά.

2. Εύκολη, επιπόλαιη και ανεύθυνη  κατάργηση βασικών  διατάξεων   των Συνταγμάτων. Ούτε… κωλόχαρτα να ήταν. Οι στρατιωτικές χούντες,περισσότερο σεβασμό θα έδειχνα. .΄Εκλεισαν το κόσμο σε διαμερίσματα- φυλακές ,από τις οποίες βγαίνουν τελικά  “τρελαμένοι” και ψυχικά άρρωστοι”.  Αυτό είναι και το μεγαλύτερο έγκλημα που διέπραξαν, τύπος και εξουσίες με πρόσχημα  την επικινδυνότητα του ιού.  Χρυσές δουλειές θα κάνουν οι  ψυχίατροι. Και ασυνείδητοι όπως είναι οι περισσότεροι από αυτούς,  θα γράφουν με τις χούφτες πολύχρωμα χάπια για ψυχικά άρρωστους, διαταραγμένους συνανθρώπους ,που τους κατέστησαν χωρίς κανένα λόγο, όμηρους  σε τιμωρητική και ατιμωτική  απομόνωση. Ο χρόνος θα αποδείξει πως αυτό ήταν  το πιο σοβαρό πρόβλημα.Οι συνέπειες και μόνο αυτές,  θα είναι ανυπολόγιστες.

3. Η κατάρρευση της Οικονομίας.  Επιδόθηκαν σε ένα όργιο σπατάλης, τάχα για την αντιμετώπιση του ιού. Η Μαφία του  Τύπου υπήρξε η πιο κερδισμένη. Κατακόρυφη αύξηση διαφημίσεων. Τεράστια τα κέρδη.   Με έναν κόσμο  απομονωμένο, του οποίου η μόνη διασκέδαση ήταν η αποβλάκωση  μπροστά στην τηλεόραση,΄Εκλεισαν επιχειρήσεις,στρίμωξαν κόσμο στην ανεργία, έγινε ακριβώς εκείνο που συμβαίνει σε ένα πόλεμο.  Βάπτισαν …ασύμμετρη απειλή  τον Κορόνα, ο οποίος ούτε εχθρός υπήρξε,ούτε πόλεμο άνοιξε, ούτε επικίνδυνος  απεδείχθη. ΄Ενας απλός ιός,που μπροστά στη γρίπη είναι…  αγγελούδι.

4. Καρκίνοι,εγκεφαλικά, καρδιές, ατυχήματα  και μόνο απ΄αυτές τς μάστιγες  κάθε ημέρα  υπάρχουν  χιλιάδες νεκροί. Μόλυνση τροφικής αλυσίδας, φυτοφάρμακα,ορμόνες καπνός, κλιματικές αλλαγές, μερικές από τις  βασικές αιτίες των αναρίθμητων αυτών θανάτων. Καμιά πρόνοια από τις εξουσίες. Σαν μύγες πεθαίνουν οι υπήκοοι.  Τσιμουδιά οι εξουσίες. Και βέβαια,μιλάμε για τα θύματα στον…πολιτισμένο κόσμο. Δε συζητάμε για τα χιλιάδες άλλα  θύματα της πείνας, της δίψα,της έλλειψης στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Σαν κόσμος να είναι μόνο οι  Αμερική και η Ευρώπη.

Επαναλαμβάνουμε,  εν πλήρει ευθύνη και μετά λόγου ιστορικής γνώσης. Ο Κορόνα  ήρθε και φεύγει. Σύντομα. ΄Εφυγε πες.  Μόνο και μόνο από τη ζέστη κι αν τηρηθεί η στοιχειώδης ανάγκη υποχρεωτικής χρήσης μάσκας.

Ούτε στο ελάχιστο δεν υπήρξε επικίνδυνος. Και όχι μόνο δεν υπήρξε   δυσανάλογη η αντίδραση και η συμπεριφορά  Τύπου και εξουσιών απέναντι στον ανύπαρκτο αυτό  κίνδυνο,αλλά προκλητικά εγκληματική. Και πάλι για οικονομικό και κομματικό όφελος.

Θα τιμωρηθούν; ΄Οχι!

Μια ηλίθια μάζα,αποχαυνωμένη  μπροστά   στο γυαλί,  ,ανίκανη να σκεφτεί και να αντιδράσει,πειθήνια,παχύσαρκη στο μυαλό ,  χόρευαν όπως τους τους παίζανε  οι βιολιτζήδες του “ΣΚΑΙ”! Η αποσύνθεση  ανθρώπου σε μόρια έσχατης εξαθλίωσης.

Αυτός ο  όχλος είναι ο εχθρός σου. Δε θα υπήρχαν τέτοιες κυβερνήσεις,ούτε Τύπος,αν δεν είχαμε χαχόλους, λοβοτομημένους ,  ζόμπι.  Τάξεις δεν υπάρχουν πια. “Ταξικός” σου αντίπαλος, αν είσαι σώφρων και συνειδητοποιημένος πολίτης , είναι  η…κορδελιάστρα από το Δραπετσώνα,που μισεί τον γέρο πεθερό της, γιατί συγκατοικεί με τα βλαστάρια της και ο φόβος της είναι μην τα κολλήσει ο  παππούς. Με τέτοια της γάνωσε το μυαλό η …κολεκτίβα  των Συντακτών, μια και , ως εργάτρια,τούτη φροντίζει να ενημερώνεται μόνο από…αριστερά έντυπα!

Τα “χοιρινά”   της Κίρκης είναι πια το μέγα σου πρόβλημα. Ο υπήκοος στη διπλανή σου πόρτα. Πώς θα τον πολεμήσεις; Δικός σου πρόβλημα.

________________________________________________

1. Με τρία Πούλιτζερ τιμήθηκε φέτος η εφημερίδα New Yοrk Times

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΙΜΕ για Τζούλιαν ΄Ασανζ:

“Το 2010 υπήρξε ανάμεσα στους υποψήφιους για το πρόσωπο της χρονιάς του περιοδικού Time για το 2010. Στην διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού μάλιστα κατέλαβε την πρώτη θέση με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, τον Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν. Η επιλογή από το περιοδικού όμως ήταν ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο οποίος στη ψηφοφορία είχε έρθει 10ος. Το αποτέλεσμα ενόχλησε πολύ τους αναγνώστες του περιοδικού που με μαζικά μηνύματα στην ιστοσελίδα του εξέφρασαν την αντίθεσή τους, ενώ ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Ρίτσαρντ Στένγκελ, αμυνόμενος για την απόφαση του περιοδικού, εξέφρασε την άποψη πως «σε λίγα χρόνια από σήμερα, ο ιδρυτής του WikiLeaks δεν θα είναι παρά μια υποσημείωση στην Ιστορία».

“Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει”. Ο σοφιστής το έλεγε  “υποκατακλινόμνοι υμίν αυτοίς”(=γλείφοντας ο ένας τον άλλον”).

΄Οπως καταλάβατε, το ίδιο το συνάφι μοιράζει  βραβεία και γαλόνια ΜΟΝΟ  στα μέλη του,που ,βέβαια, το ένα είναι χειρότερο από το άλλο.

Βράβευσαν μάλιστα και το δικό μας εδώ…ασυμβίβαστο  κοντυλοφόρο Κώστα  Βαξεβάνη, γιατί πριν κάτι χρόνια, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κολυμπούσε με ικανότητες χελιού στη λίμνη της δημαγωγίας, ο Αλέξης είχε εγχειρίσει  στο…δαιμόνιο δημοσιογράφο τη λίστα Λαγκάρντ (μια μούφα, όπως λέγαμε τότε και αποδείχτηκε μετά). Και η παγκόσμια βιομηχανία παραπληροφόρησης,  ανέκραξε “Well done, Kostas” και τον παρασημοφόρησε με   Πούλιτζερ!Τόσο βρόμικο  και σιχαμένο συνάφι.

Ο Τζούλιαν ΄Ασανζ αργοπεθαίνει στη φυλακή εξαιτίας τους. Και η μαφία του Τύπου επιχαίρει. Ας πρόσεχε! Η δημοσιογραφία του ακτιβιστή  μπλόγκερ είναι ό,τι ακριβώς μισούν  βιομηχανίες σαν το  CNN και τους Yοrk Times.

2. ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΤΗΣ  ΜΑΡΦΙΝ.

Σαν σήμερα, 10 χρόνια πριν,  τα … παραστρατημένα  παιδιά της Δεξιάς,  δολοφόνησαν  στη Μαρφίν 3 εγκλωβισμένους υπαλλήλους της.(΄Εγγυος η μια νεκρή).

Ηθικοί αυτουργοί το παρακράτος της ίδιας παράταξης  στην χειρότερη  μεταμόρφωσή του σε ΝεοΝαζί.

 

Γράφαμε:.

ΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ.

…Οι συγκυρίες ,για να πάνε όλα καλά στο σχέδιο που εκπόνηση ο Μιχαλολιάκος με τους βασικούς του συνεργάτες, ήταν καλές ,όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια από τα γεγονότα. Να μείνουμε μόνο σε 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα : α. Η κυβέρνηση της Ν,Δ υπό τον Κ.Καραμανλή θεωρούσε αναπόσπαστο κομμάτι της την ακροδεξιά και τα μέλη της εν δυνάμει οπαδούς-ψηφοφόρους της, αν υπήρχαν κατάλληλα ανταλλάγματα και στήνονταν οι σωστές γέφυρες. Γι΄αυτό το λόγο, δεν υπήρξε ουδεμία αντίδραση, όταν ξεκίνησε η άλωση της αστυνομίας, της ΕΥΠ και του στρατού με ακροδεξιό προσωπικό, αφού τα άτομα που προωθούσε για τη στελέχωση τους ο Μιχαλολιάκος, είχαν τα εχέγγυα και το…ιδεολογικό αβαντάζ -υπόβαθρο που απαιτούσαν αυτές οι θέσεις για την κυβέρνηση της Δεξιάς. ΄Ετσι, στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κ. Καραμανλή, ειδικά η αστυνομία , “ναζιστικοποιήθηκε” και σήμερα ,κατά τον υπολογισμό ανθρώπων που γνωρίζουν “από μέσα” την κατάσταση της συγκεκριμένης  υπηρεσίας, το 40% των υπηρετούντων είναι Ναζί! Αλλά και στο στρατό και στις ΄Ενοπλες δυνάμεις γενικά ο Μιχαλολιάκος προώθησε μεγάλο αριθμό οπαδών του ,ειδικά στις σχολές αξωματικών και υπαξιωματικών. β. Η είσοδος στη χώρα πλήθους οικονομικών μεταναστών που είχε ξεκινήσει χρόνια πριν, χωρίς να υπάρχει από τις κυβερνήσεις καμιά σωστή μεταναστευτική πολιτική ,κανενός είδους βιώσιμο πρόγραμμα, όσον αφορά στην είσοδο των ανθρώπων αυτών στη χώρα και την ομαλή ενταξή τους στην ελληνική πραγματικότητα, πυροδότησαν όλα αυτά τα χρόνια εκρηκτικές καταστάσεις, που ο Μιχαλολιάκος τις εκμεταλλεύτηκε-αξιοποίησε, όσο τίποτα άλλο.

Το 2008 υπήρξε καθοριστική χρονιά για τα σχέδια του αρχηγού της Χ.Α.΄Ηδη, από το καλοκαίρι της ίδια χρονιάς,  Αμερικανοί και  Ευρωπαίοι είχαν ξεκινήσει ένα “μαραθώνιο” ειδοποιήσεων και πιέσεων στην κυβέρνηση Καραμανλή για την επερχόμενη οικονομική λαίλαπα και την εξεύρεση μέτρων ανακοπής της. Ο Κ.Καραμανλής είχε καταφέρει το πρωτοφανές και παράδοξο, ακόμα και για την Ελλάδα ,να διπλασιάσει το χρέος, μέσα σε λίγα χρόνια που κυβέρνησε και να εκτοξεύσει το έλλειμμα στο “απίθανο”  15,6%. Αυτό σήμαινε στην ουσία πως το χρέος είχε καταστή πλέον μη βιώσιμο  και η άτακτη χρεοκοπία της χώρας ήταν “επί θύραις”, υπόθεση λίγων μηνών. Οι άνθρωποι του Μιχαλολιάκου στην κυβέρνηση,αλλά και μια ομάδα εφοπλιστών και οικονομικών παραγόντων στη χώρα που γνώριζαν την κατάσταση, έδιναν πλήρη αναφορά στον αρχηγό των Ναζί για την επερχόμενη οικονομική καταστροφή. Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α έπρεπε να βιαστεί. Από εδώ και πέρα ο δρόμος ήταν ανοιχτός.

Ο ΄Ελληνας, μαθημένος σε μια τεχνητή ευμάρεια που του πρόσφερε πρόσκαιρα η είσοδος της χώρας στο ευρώ και ο πρωτοφανής, ασύστολος, όπως είπαμε δανεισμός της , ήταν αποφασισμένος να τα κάνει “λίμπα” την ημέρα που θα ανακάλυπτε πως τα ΑΤΜ των τραπεζών σταμάτησαν πια να στηρίζουν τον… τρυφηλό του βίο . Ο Μιχαλολιάκος γνώριζε καλύτερα από καθένα τη νοοτροπία αυτή του ΄Ελληνα. Η επερχόμενη άτακτη χρεοκοπία της χώρας, ήταν η ανέλπιστη ευκαιρία της ζωής του. ΄Η τώρα ή ποτέ. Στο σημείο αυτό να σταθούμε και να θυμίσουμε ότι, όπως ο χρόνος απέδειξε αργότερα, ΟΛΑ τα κομβικά σημεία του σχεδίου του Μιχαλολιάκου προσεγγίστηκαν με απόλυτη ακρίβεια. Συγκεκριμένα:

1. Ο ΄Αρειος Πάγος νομιμοποίησε το ναζιστικό  μόρφωμα, το έκανε “κόμμα” και το έστειλε στη Βουλή! Την ίδια εποχή, αρχίζει και ένας πρωτοφανής καταιγισμός προπαγάνδας για τη Χ.Α από τα γνωστά κέντρα της εμπορικής δημοσιογραφίας-“βιομηχανίας παραπληροφόρησης. “Μεγάλα” ονόματα των επιχειρήσεων αυτών,  μιλούν με έκπληξη και θαυμασμό για τη ..νέα πολιτική δύναμη στη χώρα, τα μεγάλα ποσοστά, που συγκεντρώνει. Παράλληλα οι ίδιοι, κατασκευάζουν “πιασιάρικα” πορτρέτα των πρωταγωνιστών του…κόμματος σε στημένα περιστατικά εκπομπών. Βεβαίως, τους περισσότερους απ΄αυτούς ο Μιχλολιάκος τους είχε  “ταϊσει” πλουσιοπάροχα.

 2. Ομάδα εφοπλιστών, αλλά και γνωστοί ΄Ελληνες βιομήχανοι (τα ονόματά τους τα γνωρίζουν πια όσοι χειρίζονται δικαστικά και δημοσιογραφικά την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης), αλλά-κυρίως- το “κανάλι” Πούτιν από τη Ρωσία (μέσω “αχυρανθρώπων” του εμπόρων στην Ελλάδα), διοχέτευαν “πακτωλό” χρημάτων, όχι μόνο στα ταμεία της ναζιστικής οργάνωσης ,αλλά και στις “τσέπες” του αρχηγού και των μελών της.

3. Ιδιαίτερο βάρος ,και ο αρχηγός των Ναζί και οι συνεργάτες του, έριξαν στο κεφάλαιο “αποσταθεροποίηση και τη δημιουργία έκρυθμων καταστάσεων, φόβου και αβεβαιότητας στον πληθυσμό”, που μαζί με τη διαφαινόμενη άτακτη χρεοκοπία ,θα αποτελούσαν σίγουρα την ασφαλέστερη γέφυρα για να οδηγηθεί η χώρα σε μια εμφυλιακή σύγκρουση, τη διάρκεια,την έκταση και την ένταση της οποίας ουδείς ήταν σε θέση να γνωρίζει. Το μόνο βέβαιο ήταν, πως σε τέτοιες περιπτώσεις ένας μόνο τρόπος υπάρχει  για να τερματιστεί μια τέτοια  έκρυθμη κατάσταση: Ο στρατός, τα τανκς.

Είναι το ίδιο, γνωστό σχέδιο του δάσκαλου και μέντορα του Μιχαλολιάκου του αρχιπραξικοπηματία Γ.Παπαδόπουλου, ο οποίος με τις ίδιες μεθόδους προετοίμασε την κατάλυση του πολιτεύματος το 1967. (Κομμουνιστικός-αναρχικός κίνδυνος, διαδηλώσεις, πορείες,  βανδαλισμοί, “σαμποτάζ στον ΄Εβρο”, μέχρι να φτάσει ο κόσμος να αναρωτιέται με αγωνία  “δε θα βρεθεί ένας λοχίας να μας σώσει;”)

Το Νοέμβριο του 2008 η χρεοκοπία ήταν πλέον πολύ κοντά και ας προσπαθούσαν τα ελληνικά ΜΜΕ να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο και να τον κρατήσουν μακριά από τη σωστή ενημέρωση. Γράφαμε τότε (27-11-2008) σε άρθρο μας με τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ, ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ”!    :    “ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕ”!΄Ηταν η εποχή που ο Μιχαλολιάκος ούρλιαζε στους δικούς του στα γραφεία της Χ.Α. “Θέλω αίμα στην αρένα, πούστηδες! ΄Η τώρα ή ποτέ!”. Οι επιθέσεις και οι κακοποιήσεις των οικονομικών μεταναστών, αν και είχαν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, δεν έφταναν να κάνουν τη “μεγάλη’ ζημιά. Ζητούσε  αίμα, που μαζί με μια άτακτη χρεοκοπία θα ήταν τα μοναδικά εφαλτήρια, για να ξεσηκώσουν τους πάντες , τον καθένα για το δικό του λόγο. “Νοικοκυραίους” “μπαχαλάκηδες”, μειοψηφίες, συντεχνίες, συνταξιούχους.  ΄Ολοι θα έβγαιναν  στους δρόμους και τις πλατείες να “πλακωθούν”  για το δικό τους “διάφορο”.

΄Ηταν η στιγμή που μπήκε στο ναζιστικό “τραπέζι” συνεδριάσεων η ανάγκη μιας ή περισσοτέρων δολοφονιών που θα έδιναν το έναυσμα για την έναρξη των μεγάλων αναταραχών. Η δολοφονία ενός “Αλέξη” είχε προ-αναγγελθεί, προ-αποφασιστεί και προ-ετοιμαστεί, πριν την εν ψυχρώ εκτέλεση  του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Πολλά και οφθαλμοφανή είναι, τουλάχιστον σήμερα , τα στοιχεία που συνάδουν σ΄αυτή την ειλημμένη στο “άντρο” των Ναζιστών συν-απόφαση και την εκτέλεσή της. Τρία είναι τα απολύτως εξακριβωμένα στοιχεία, διασταυρωμένα και πέρα από κάθε αμφισβήτηση, που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην ιστορική μας έρευνα με καθαρή τη συνείδηση και δυνατή την πεποίθηση πως δεν υπάρχει περίπτωση ανατροπής τους.

1. Είναι κοινό μυστικό σε όλους τους Χρυσαυγίτες της Αθήνας (και στους “δικούς” τους,φυσικά, τους κοντινούς τους ανθρώπους, να μην το ξεχνάμε αυτό!), στα μέλη ,δηλαδή,  της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α  του 2008,  πως στις 2 τελευταίες εβδομάδες του Νοέμβρη 2008, ο Μιχαλολιάκος έδωσε εντολή να γίνουν βιαστικά 2 μεγάλες ασκήσεις ετοιμότητας των Χρυσαυγιτών . Η εντολή επαναλήφθηκε την πρώτη εβδομάδα του Δεκέμβρη 2008 , αλλά με την επιπλέον διευκρίνιση να μη λείπει τούτη τη φορά κανείς Χρυσαυγίτης από την Αθήνα και για οποιοδήποτε λόγο ! ” Ανά πάσα στιγμή να είναι όλοι ετοιμοπόλεμοι και αποφασισμένοι!” Η δικαιολογία ήταν πως προετοιμάζονται διαδηλώσεις και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας και οι “συναγωνιστές” στην αστυνομία , θα χρειάζονταν ενισχύσεις”.

2. ο Κορκονέας για ένα μεγάλο διάστημα, τουλάχιστον 2 μηνών από τη δολοφονία , είχε ξοδέψει πάνω από 200 σφαίρες (δικές του,  όχι της υπηρεσίας, από το υλικό του οπλισμού της εγκληματικής οργάνωσης) σε σκοποβολή με το υπηρεσιακό του περίστροφο. Η εξάσκησή του γινόταν σε περιοχές της Αττικής και του νομού Μεσσηνίας υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων στα όπλα στελεχών της Χ.Α.

3. Ο Κορκονέας δύο μέρες πριν τη δολοφονία,   από τον προσωπικό του φοριαμό στο αστυνομικό Τμήμα είχε μεταφέρει σε άγνωστο μέρος τα εξής: α. Προσωπικά του (και κάποια “πονηρά”)είδη. β.Φυλλάδια και άλλα έντυπα της Χ.Α και γ. Τους προσωπικούς του φακέλους με ονόματα, φωτογραφίες και σημειώσεις για πρόσωπα ,που συγκέντρωνε και κατέγραφε ο ίδιος, όπως είπαμε. Μετά τη δολοφονία ανοίχτηκε ο φοριαμός, που δε  βρέθηκε κλειδωμένος ,αλλά  άδειος και καθαρός.

Η εντολή του αρχηγού των Ναζί της Ελλάδας,του βομβιστή που δε δίσταζε να διαμελίζει ανύποπτους πολίτες με “τυφλές” βόμβες σε δημόσιους χώρους, του τέρατος που την ίδια εποχή μέχρι  σήμερα έβγαζε αφασικούς “φουσκωτούς” να ξεκοιλιάζουν δυστυχισμένους οικονομικούς μετανάστες, ήταν σαφής προς στους δυο χρυσαυγίτες αστυνομικούς, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. “Πάση θυσία”, το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη 2008, έπρεπε να χυθεί αίμα!

Το σενάριο δικαιολόγησης του εγκλήματος ήταν απλό (απλοϊκό) και αποκαλύφτηκε, όπως είχε σχεδιαστεί από τον ίδιο τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας και αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης. Το διηγήθηκαν οι ίδιοι  οι  δράστες κατά την ανάκρισή τους στη ΓΑΔΑ μετά τη δολοφονία: “Είμαστε σε υπηρεσία στην περιοχή των Εξαρχείων. Στη συμβολή των οδών  Βαλτετσίου και  Ζ. Πηγής δεχτήκαμε επίθεση με μολότωφ, πέτρες και σπασμένα μπουκάλια από περίπου 30 αναρχικούς που είχαν “αράξει”  στην οδό Μεσολογγίου, Τζαβέλα και γύρω. Μας εγκλώβισαν. Πανικοβληθήκαμε. Ενημερώσαμε την ΄Αμεση Δράση για την επίθεση. Μας είπαν από το κέντρο να απεμπλακούμε. Δεν τα κατάφεραμε. Αναγκαστήκαμε να ρίξουμε μια χειροβομβίδα κρότου-λάμψης  και 2 πιστολιές στον αέρα. Η μια σφαίρα εξοστρακίστηκε, όπως μάθαμε μετά, και βρήκε κάποιον στην καρδιά. Ειδοποιήσαμε συναδέλφους και μας οδήγησαν στη ΓΑΔΑ”. Απλοϊκό και γνωστό σενάριο απ΄όλους τους δράστες αστυνομικούς σε όλες της χώρες του κόσμου, που συνήθως οδηγεί στην αθώωση των ενστόλων δολοφόνων, αφού πυροβόλησαν ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα. Η γραμμή επίσης της υπεράσπισης ήταν κι αυτή έτοιμη πριν τη δολοφονία. Η ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, που ήταν στο αρχικό κατηγορητήριο, ζητήθηκε από το συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών Αλέξη Κούγια να γίνει… “απλή αμέλεια”, όπως είχε  αποφασίσει δικαστήριο παλιότερα στην Πάτρα με άλλο δράστη αστυνομικό. Η αθώωση ήταν βέβαιη ή στην χειρότερη περίπτωση κάποια ελαφριά ποινή. Παράλληλα ,οι δράστες είχαν τη διαβεβαίωση πρόσληψης μιας δυνατής υπεράσπισης, καθώς και πρόνοια και οικονομική συμπαράσταση για τα πρόσωπα των οικογενειών τους.

Μόνο που τα πράγματα δεν ήρθαν , όπως τα είχε σχεδιάσει ο Μιχαλολιάκος (αν και  “έπιαναν” συνήθως τέτοια σχέδια). Κανείς από τους συγκεντρωμένους εκείνη η νύχτα στα οδοστρώματα της Μεσολογγίου , της Τζαβέλα, της Βαλτετσίου δεν έδωσε σημασία στην περιπολία των 2 αστυνομικών.   Ούτε όταν εκείνοι, στα “καλά καθούμενα” (είχαν παρατήσει αλλού το περιπολικό τους!) τους πλησίασαν και άρχισαν να βρίζουν χωρίς λόγο με τα “ελάτε ,ρε, ελάτε, κωλόπαιδα  και θα σας δείξουμε…”. Ούτε τότε αντέδρασε κανένας από τους συγκεντρωμένους βίαια. Κι αυτό ήταν το πρόβλημα, γιατί, όπως είπαμε, η εντολή ήταν σαφής και έπρεπε να εκτελεστεί. “Απόψε να χυθεί αίμα”.  Και έτσι έγινε.

Αναίτια, αδικαιολόγητα, χωρίς καμιά βίαιη αντίδραση από τη μεριά των συγκεντρωμένων, με αστείες προκλήσεις, με το “στανιό”, δηλαδή,   να τους δουν, να τους προσέξουν. Και δεν τα κατάφεραν. Μέχρι που ο Σαραλιώτης πέταξε τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης  και ο Κορκονέας τράβηκε το πιστόλι, σημάδεψε  τον ακίνητο Αλέξη Γρηγορόπουλο, που  έκπληκτος παρακολουθούσε την “τρελή κατάσταση με τους μπάτσους”  και τον πυροβόλησε κατευθείαν και εν ψυχρώ στην καρδιά.

Αλλά, γιατί επέλεξαν τον Αλέξη, ένα παιδί ,που και λόγω ηλικίας ήταν ακίνδυνο  για 2 ενήλικες και μάλιστα ένοπλους; Κι ΄αυτή η επιλογή δεν ήταν τυχαία.Θα διευκόλυνε τη απολογία των δραστών. ΄Ενα παιδί, που σύχναζε στα Εξάρχεια ήταν “εξ ορισμού” αλήτης, χασικλής, ταραξίας από διαλυμένο σπίτι σε κάποια λαϊκή γειτονιά της Αθήνας . Τί θέλει ένα 15χρονο στα Εξάρχεια με ένα  μπουκάλι μπύρα στο χέρι ; Μόνο που κι εδώ, δεν τους “κάθισε” .Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος,όπως και ο φίλος του που ήταν μαζί εκείνη την τραγική βραδιά, ο Νίκος Ρωμανός, δεν ήταν αλήτες (και ποιο παιδί μπορείς να το πεις αλήτη στα 15 του χρόνια;). Ακόμα χειρότερα για τους δράστες, ήταν παιδιά αστών, “καλών” οικογενειών, πήγαιναν σε ιδιωτικά σχολεία, με καλή μόρφωση και ανατροφή και καθόλου σαματατζήδες και μπαχαλάκηδες.

Η δολοφονία θα πυροδοτούσε επανάσταση, όπως ήταν το ζητούμενο.  Και έτσι έγινε. Το κλίμα αμέσως μετά “φτιάχτηκε” ακριβώς ,όπως το ήθελε τότε ο Μιχαλολιάκος.  “Κάηκε” η Αθήνα επί μέρες! Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη προσπάθεια του Μιχαλολιάκου  να κατεβάσει στα μέτρα του τον πήχη για την εξουσία. Η επόμενη έγινε το Μάη του 2010, όταν πάλι οι Ναζί παράδωσαν στις φλόγες την Αθήνα και δολοφόνησαν  3 άτομα ( η μία έγκυος) στη  Τράπεζα Μαρφίν.

΄Οταν ολοκληρηρώσουμε κι αυτή  την ιστορική  έρευνα για τα δραματικά εκείνα  γεγονότα, θα τη δημοσιεύσουμε εδώ.