ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 1. ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΑΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΑΙ
2. ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΕ  BULLYING!  ΑΣ ΛΑΒΟΥΝ ΤΗ ΣΚΛΗΡΟΤΕΡΗ ΤΩΝ  ΤΙΜΩΡΙΩΝ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ.

3. “ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ”  ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΞΑΝΑΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

 _____________________________________________________________________
1. Ανησυχεί ο τουρκικός τύπος από τα «περίεργα» γεγονότα στην Αγία Σοφία

Τα τελευταία χρόνια ορισμένα γεγονότα με επίκεντρο την Αγία Σοφία και με αποκορύφωμα την απροσδόκητη εμφάνιση το καλοκαίρι του 2008 του Άγγελου στον Τρούλο, έχουν δημιουργήσει στους Τούρκους ένα κλίμα καχυποψίας και φόβου για κάποια «άγνωστα» μελλούμενα. Παράλληλα επανήλθαν στην επιφάνεια όλοι εκείνοι οι θρύλοι που κατά καιρούς είχαν συγκλονίσει και είχαν προκαλέσει στους μουσουλμάνους μια χαρακτηριστική φοβία για την εκ νέου ανάδυση της ορθόδοξης χριστιανικής ταυτότητας του ναού και τις κοσμογονικές συνέπειες αυτού του συγκλονιστικού γεγονότος, παρά του ότι λειτουργούσε μέχρι το 1934 σαν μουσουλμανικό τέμενος.

Πριν από λίγο καιρό η μεγάλης κυκλοφορίας τουρκική εφημερίδα, Σαμπάχ, παρουσίασε ένα πραγματικά καταπληκτικό αφιέρωμα για τα «Μυστήρια της Αγίας Σοφία», (Ayasofya’ nın gizlemleri), όπου αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο αυτό το κλίμα φοβίας που έχει καταβάλει τελευταία τους Τούρκους για τα όσα υπάρχουν κρυμμένα μέσα στον ιερό ναό και τα όσα προμηνύονται να συμβούν τα επόμενα χρόνια. Το πρώτο σημαντικό στοιχείο από αυτό το αφιέρωμα, είναι μια αδιόρατη φοβία που διακρίνεται από τους Τούρκους στους κρυμμένους σταυρούς, συμβολικούς και μη, που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού, αλλά και στην κάτοψη όπως αυτή μπορεί κάποιος να την διακρίνει από ψηλά. Έτσι μεγάλο δέος παρατηρείτε για τον λεγόμενο, (όπως το αναφέρουν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι ), «Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα», ο οποίος όπως είναι γνωστό είναι ο ιδρυτής της εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης. Σύμφωνα λοιπόν με την Σαμπάχ, στην οροφή του ναού υπάρχει ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέα σε διαγώνιο μορφή, ένα σημαντικό σύμβολο που όχι μόνο δεν χάθηκε στους αιώνες της οθωμανικής κατοχής αλλά δεσπόζει με όλη την συμβολική σημασία του. Παράλληλα και ο «Σταυρός του Ιουστινιανού» τρομάζει τους Τούρκους καθώς οι θρύλοι αναφέρουν για ένα πανάρχαιο κειμήλιο που βρίσκεται άγνωστο που μέσα στην Αγία Σοφία και μάλιστα προέρχεται από την Αίγυπτο και έχει τρομακτική δύναμη. Γενικότερα η κατασκευή του μεγάλου αυτού ορθοδόξου αρχιτεκτονικού αριστουργήματος, σύμφωνα με τις ίδιες τις τουρκικές πηγές, βασίστηκε στο χριστιανικό σύμβολο του Σταυρού και το γεγονός αυτό εμπνέει το δέος αλλά και μια αδιόρατη φοβία για την μελλοντική επάνοδο της Αγίας Σοφίας στον φυσικό της κάτοχο, δηλαδή στην Ελληνορθόδοξη λατρεία.


Αλλά εκτός από τους σταυρούς, οι Τούρκοι αναφέρουν και άλλα ανησυχητικά μυστήρια για τους ίδιους που υπάρχουν στο εσωτερικό του ναού. Όπως αναφέρει ο θρύλος είναι γνωστό ότι μετά την μετατροπή του ναού σε μουσουλμανικό τέμενος κτίστηκε το γνωστό Μιχράμπ, (το μουσουλμανικό σημείο της προσευχής), που εμφανίστηκε στην ανατολική πλευρά του ναού προς την κατεύθυνση της Μέκκας. Αλλά τον ενδιαφέρον είναι ότι σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους μπροστά από το Μιχράμπ βρίσκεται θαμμένο ένα φέρετρο κατασκευασμένο από επίχρυσο μπρούντζο. Στο φέρετρο αυτό κείτεται η σωρός της βασίλισσας Σοφίας, (προφανώς γίνεται ταύτιση με την Αγία Σοφία). Αυτή η βασίλισσα Σοφία και το φέρετρο της συνδέεται, σύμφωνα με τους τουρκικούς θρύλους, με μια «εντολή» που έχει περάσει δια μέσω των αιώνων μέχρι σήμερα. Η εντολή αυτή αναφέρει ότι δεν πρέπει κανένας να πειράξει αυτό το φέρετρο ούτε καν να το ακουμπήσει. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε σύμφωνα με τον θρύλο θα προκληθεί η «έγερση» της βασίλισσας Σοφίας και τότε ένας τρομακτικός θόρυβος θα τραντάξει όλο το οικοδόμημα του ναού προκαλώντας σεισμικά εσχατολογικά γεγονότα που τρομάζουν τους Τούρκους.

Ο θρύλος της βασίλισσας Σοφίας έχει και συνέχεια. Σύμφωνα λοιπόν με τις τουρκικές αναφορές το φέρετρο αυτό προστατεύουν τέσσερις αρχάγγελοι που βρίσκονται πάνω στον Θόλο του ναού. Οι αρχάγγελοι αυτοί, όπως αναφέρουν και πιστεύουν οι Τούρκοι, είναι οι Τζεμπραΐλ, Μιχαήλ, Ισραφήλ και Αζραήλ. Σύμφωνα πάντα με τους Τούρκους, ο Τζεμπραήλ προστατεύει τους αυτοκράτορες, ο Μιχαήλ τον ναό από τις εχθρικές επιθέσεις, ενώ οι Τζεμπραηλ και Ισραφήλ ήταν οι αγγελιοφόροι των γεγονότων από τις πολεμικές επιχειρήσεις στους αυτοκράτορες. Και οι τέσσερεις αυτοί αρχάγγελοι έχουν ταχτεί μετά την πτώση της Πόλης να προφυλάσσουν το φέρετρο της βασίλισσας Σοφίας από τον κίνδυνο κάποιος βέβηλος να το ανοίξει και να επέλθει η δευτέρα παρουσία.

Ένας άλλος σημαντικός μύθος που αναφέρουν οι μουσουλμάνοι είναι ο θρύλος του «Κρυμμένου Πατριάρχη» που μοιάζει με τον ελληνικό θρύλο για τον κρυμμένο παπά. Όπως αναφέρει η τουρκική παράδοση, στο νότιο μέρος του ναού υπάρχει ένας στενός διάδρομος που οδηγεί σε μια παμπάλαια αραχνιασμένη και πολύ μυστήρια πύλη για την οποία ο θρύλος την αναφέρει σαν την «Κλειστή Πύλη». Σύμφωνα με τις τουρκικές αναφορές, όταν ο Μωάμεθ ο Φατίχ μπήκε στην Κωνσταντινούπολη ο τελευταίος ελληνορθόδοξος Πατριάρχης μαζί με τους συνόδους του τελούσε στο σημείο αυτό θεια λειτουργία. Μόλις οι οθωμανικές ορδές εισέβαλαν στον ναό, ο Πατριάρχης και όλη η συνοδεία του εισήλθε μέσα στην πύλη αυτή η οποία έκλεισε και από τότε χάθηκαν ενώ η πύλη έμεινε ερμητικά κλειστή και κανένας δεν τόλμησε ποτέ να την ανοίξει. Αλλά το εντυπωσιακό είναι πως κάθε χρόνο στην ανάσταση των Ορθόδοξων χριστιανών μπροστά από την πύλη αυτή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Σαμπάχ, εμφανίζονται…. κόκκινα αυγά!!! Ο θρύλος συμπληρώνετε από την προφητεία που φοβίζει τους Τούρκους, ότι όταν η πύλη αυτή ανοίξει, στον ναό θα ακουστούν ξανά χριστιανικές ελληνορθόδοξες ψαλμωδίες γι’ αυτό και τρομάζουν και μόνο στην ιδέα του ανοίγματος αυτής της μυστήριας πύλης.

Μεγάλο δέος δημιουργεί στους Τούρκους, όπως αναφέρει η Σαμπάχ και τα διάφορα μωσαϊκά που έχουν αναδυθεί με όλη την μεγαλοπρέπεια τους τις τελευταίες δεκαετίες μέσα στο ιερό ναό της Αγίας Σοφίας της Κωνσταντινούπολης, παρά του ότι η μουσουλμανική θρησκεία θεωρεί σαν αμάρτημα την απεικόνιση πρόσωπων που σχετίζονται με θρησκευτικά γεγονότα. Ιδιαίτερο δέος τους προκαλεί το γνωστό μωσαϊκό που απεικονίζει τον Ιησού έχοντας την Παναγία και τον Ιωάννη τον Βαπτιστή στα δεξιά και αριστερά Του. Οι Τούρκοι το έχουν ονομάσει χαρακτηριστικά το «Μωσαϊκό της Αποκάλυψης» και ο συμβολισμός αυτός ανάγει στην εσχατολογική σημασία του που είναι έντονη στους μουσουλμάνους Τούρκους.

Επίσης ξεχωριστή αναφορά γίνεται και για τα μωσαϊκά που αναπαριστάνε γνωστούς βυζαντινούς αυτοκράτορες, όπως τον Ιωάννη τον Κομνηνό με τον Ιησού Χριστό και τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Μονομάχο με την αυτοκράτειρα Ζωή. Όλες αυτές οι απεικονίσεις προκαλούν έντονο δέος καθώς όλη αυτή η ελληνορθόδοξη χριστιανική μεγαλοπρέπεια και η εσωτερική δύναμη που αναδύουν αυτά τα ψηφιδωτά, έχουν γεννήσει διάφορους θρύλους για τους εσχατολογικούς τους συμβολισμούς. Οι συμβολισμοί αυτοί σχετίζονται με τις τουρκικές φοβίες για την επάνοδο στην επιφάνεια και στην εξουσία της αγίας Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας με την ευλογία του ίδιου του Ιησού Χριστού.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος –Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://www.nikosxeiladakis.gr

 Κοτσανολόγος ναι, Τουρκολόγος αποκλείεται να είναι  ο… Δημοσιογράφος – Συγγραφέας-Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης. ΄Οπως και το “έντυπο” που φιλοξενεί τα…ζαρζαβατικά του (είχαμε γράψει πάλι πρόσφατα γι΄αυτό), αποκλείεται επίσης να απευθύνεται  σε κοινό  έστω με στοιχειώδεις αναγνωστικές απαιτήσεις .

Πάντως, δεν έδεσε  καλά το θέμα του ο…συγγραφέας.  Θα πήγαινε καλύτερα  να διανθίσει το κείμενό του  με  καμιά από εκείνες τις γνωστές (διάβαζε “κουφές”) προφητείες του Παϊσιου για το έθνος των αλλόθρησκων Τούρκων, που θα εξαφανιστεί  οσονούπω, όπως  είχε προφητεύσει-ευχηθεί ο ΄Αγιος Γέροντας.

 Και φυσικά έπρεπε το στο κλουζ του να μην παραλείψει να μας τσιγκλήσει να ξαναμουρμουρίσουμε  το περίφημο εκείνο άσμα με το οποίο  γενιές Ελλήνων γαλουχήθηκαν εθνικά, πατριωτικά, ποιητικά  και μουσικά: “Πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικά μας θα ναι”.

 Λέτε τυχαία να  βάλανε τον Πάνο Καμμένο Υπουργό  Στρατιωτικών; Τώρα μάλιστα που τα σπάσαμε και με τους Ευρωπαίους να πάμε πίσω στις παλιές μας συμμαχίες με τους ομόδοξους  Ρώσους, για να ξεπαστρέψουμε αντάμα το μισητό γένος των  απίστων  Οθωμανών.

___________________________________________________________________

2.Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων
Το πτώμα του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη, σύμφωνα με τον υπεύθυνο ερευνών της οικογένειας Φ. Βρόσγο, ανασύρθηκε το πρωί της Κυριακής σε προχωρημένη σήψη στη λίμνη Παμβώτιδα, ανάμεσα σε Ανατολή και Κατσικά

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που αγνοούνταν από τις 6 Φλεβάρη, όπως επιβεβαίωσε στο news247 ο Φώντας Βρόσγος, υπεύθυνος ερευνών της οικογένειας. Το πτώμα, το οποίο ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε σε χωράφι 500μ. από τη λίμνη, στα 30 με 40 μέτρα από χωματόδρομο που οδηγούσε σε αυτή. Το άψυχο σώμα εντοπίστηκε στις 7.40 το πρωί από ζευγάρι που κινούνταν στην περιοχή και είχε μείνει από βλάβη με το αυτοκίνητό στο σημείο. Το πτώμα, που φέρει τη μπλούζα που φορούσε ο 20χρονος όταν εξαφανίστηκε, εμφανίζεται να έχει πολλές ουλές στα χέρια, αλλά και τραύματα στους καρπούς.

Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο υπεύθυνος ερευνών Φώντας Βρόσγος που επιβεβαίωσε πως πρόκειται για το πτώμα του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Από την πρώτη στιγμή, όπως διαβάζουμε στο portal της πόλης των Ιωαννίνων epirusgate, οι συγγενείς  του αγνοούμενου εκτιμούσαν πως  πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον 20χρονο σπουδαστή από το Ρέθυμνο που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρίσκεται ήδη ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης και για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο θείος του 20χρονου αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Τι ανέφερε νωρίτερα στο news247 ο θείος του Γιακουμάκη

Το news247 μίλησε νωρίτερα με το θείο του Βαγγέλη Γιακουμάκη που ανέφερε πως κατά πάσα πιθανότητα επρόκειτο για τον ανιψιό του. Ο ίδιος τόνισε πως δεν τον αφήνουν να πλησιάσει κοντά στο σημείο, όπου βρίσκεται ο ιατροδικαστής και δυνάμεις της αστυνομίας. Το πτώμα αναμένεται να μεταφερθεί στο νεκροτομείο των Ιωαννίνων. Ο ίδιος εκτιμούσε πάντως από τα ρούχα και το ύψος του άψυχου σώματος πως πρόκειται για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Όλα αυτά μόλις μια μέρα μετά τις εκτενείς έρευνες δυτών στη λίμνη της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίες μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες φαινόταν πως οδηγούσαν σε αδιέξοδο. Δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού ερεύνησαν προσεκτικά μέσα στα θολά νερά της Παμφώτιδας και με την ορατότητα -όπως είπαν- ούτε στο μισό μετρό, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κάποιο στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Δείτε βίντεο από το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από το σημείο:

Το πόρισμα για τη σχέση Γιακουμάκη με τους συμφοιτητές του

Οι ραγδαίες εξελίξεις έρχονται λίγα μόνο εικοσιτετράωρα από το πόρισμα για την αντιμετώπιση που είχε ο νεαρός φοιτητής από τους συμφοιτητές του. «Το πόρισμα αναφέρει ότι, πραγματικά, υπήρξαν κάποια γεγονότα, και επειδή με ρωτάτε πάρα πολύ, θα ήθελα να σας πω ότι το πόρισμα δεν είναι ανακοινώσιμο, γιατί είναι μία εσωτερική διοικητική διαδικασία του Οργανισμού. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος που έγινε σταμάτησε κάποια στιγμή, ψάχνοντας εάν υπήρξε ή όχι. Η απάντηση ήταν “ναι”. Τώρα, το πόσο και τι, είναι πάρα πολύ λιγότερα από όσα εγώ βλέπω στις τηλεοράσεις».

“Ήταν κουρασμένος τελευταία ο Βαγγέλης. Απογοητευμένος. Έκανε μπάνιο στις τρεις η ώρα για να μην του κλείσουν οι άλλοι το νερό και παγώσει. Τον έδεσαν οι κρητικοί στην καρέκλα. Μέσα σε εκείνο το δωμάτιο έγινε, στον δεύτερο όροφο, εκεί που μένουν οι κρητικοί. Μετά ένας από αυτούς κρατούσε κάτι σαν ιμάντα στο χέρι και ο Βαγγέλης έτρεξε να πάει στο δωμάτιο του στον κάτω όροφο και αυτός τον έφτασε. Τον έπιασε από τον λαιμό, του έβαλε τον ιμάντα στον λαιμό και τον τράβηξε. Ο Βαγγέλης αντέδρασε εκείνη την ώρα και τον απέφυγε και κατάφερε να κλειδωθεί μέσα στο δωμάτιο.

Οι άλλοι κρητικοί του χτυπούσαν την πόρτα και του έλεγαν ‘Βαγγέλη άνοιξε, πλάκα κάναμε’. Όλα αυτά έγιναν ημέρα, περίπου στις 6 το απόγευμα. Ο Βαγγέλης ήταν αναστατωμένος, κόκκινος, όταν του έβαλαν τον ιμάντα στον λαιμό ήταν κόκκινος. Το έκαναν για πλάκα λένε. Ήταν ο… (λέει το όνομα το οποίο δεν δίνεται στη δημοσιότητα), το όνομα το έχετε. Κάποιοι έμειναν πίσω. Οι άλλοι κρητικοί ήρθαν μετά. Την Παρασκευή το βράδυ επιστρέψαμε στις 2 τα μεσάνυχτα. Σηκωθήκαμε το Σάββατο το πρωί, μείναμε άγρυπνοι τρία βράδια. Μέχρι να αναλάβει η αστυνομία την υπόθεση, ψάχναμε εμείς”.

Τα ερωτηματικά για την υπόθεση παραμένουν

Ενώ οι έρευνες συνεχίζουν και περιμένουμε τις ανακοινώσεις των υπευθύνων, όλα όσα έχουν μαθευτεί το τελευταίο διάστημα προκαλούν αναταραχή μεταξύ των φοιτητών της Σχολής, αλλά και της διοίκησης για το πως φτάσαμε στην εξαφάνιση του 20χρονου νεαρού. Η υπόθεση οδήγησε στην απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.

Παράλληλα οι μαρτυρίες μιλούν για μαρτύρια και βασανιστήρια εντός της σχολής, με τους Κρητικούς συμφοιτητές του Γιακουμάκη να επιμένουν πως διατηρούσαν άριστες σχέσεις με τον αγνοούμενοκαι να αντικρούουν όλες αυτές τις πληροφορίες για κακοποίηση σε βάρος του.

Θα βγούνε τώρα οι λογής κουφιοκεφαλάκηδες (αφού στη θέση του Βαγγέλη δεν είναι το δικό τους παιδί) και θα μας ζαλίσουν με τα διδακτικά τους… “΄ντάξει μωρέ, παιδιά ήταν ,έτσι κάναμε όλοι. Και η καζούρα σο σχολειό και στο στρατό   μέσα στο πρόγραμμα  είναι…” Αλλά, όχι, δεν είναι έτσι.Ούτε όλα τα παιδιά το κάνουν αυτό, ούτε οι καλύτεροι χαρακτήρες είναι οι δράστες. Αυτή τη συμπεριφορά θα διατηρήσουν μια ζωή. Σκληροί, απάνθρωποι, εγωιστές, παρτάκηδες.

Ο “πέλεκυς” να πέσει δυνατός επί της κεφαλής των δραστών. Δεν το συζητάμε. Δε θα γυρίσουμε τον πολιτισμό πίσω στις “μαύρες εποχές”,που συνάνθρωποι πιο ευαίσθητοι ή με κάποια ψυχική ή  σωματική ιδομορφία-ιδιαιτερότητα, γίνονταν μπαίγνιο και κλωτσοσκούφι στις κλειστές κοινωνίες, ειδικά των επαρχιών.

Να κλείσουμε με αυστηρότητα  το κεφάλαιο bullying  και στα σχολειά μας και στις κλειστές κοινωνίες. Αρκετά  κάνανε οι περισσότεροι  τα “στραβά μάτια”. (Φυσικά, όσο δεν ήταν τα θύματα δικοί τους άνθρωποι). Ας πολεμήσουμε τέτοια φαινόμενα δίπλα μας. Θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο στο Βαγγέλη Γιακουμάκη.

________________________________________________________________________

3. Υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη σε blog. Παρέμβαση της δίωξης
Ανώνυμος διαχειριστής blog, έβρισε χυδαία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά τον εντοπισμό της σορού του. Αναμένεται ο εντοπισμός και η σύλληψή του

Παρέμβαση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκάλεσαν τα υβριστικά σχόλια κατά του Βαγγέλη Γιακουμάκη που αναρτήθηκαν σε blog.

Το άτομο που έκανε τις υβριστικές αναρτήσεις για τον φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναμένεται να εντοπιστεί και να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Τη Δευτέρα θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις για το θλιβερό αυτό περιστατικό.

Περισσότερα: Γιακουμάκης

Σκοτώνουν πάλι το Βαγγέλη. Αυτή τη φορά, άλλου είδους δολοφόνοι. Επαγγελματίες υβριστές, ανώμαλοι, διεστραμμένοι, εν δυνάμει εγκληματίες και κακοποιοί. Τόπος δολοφονίας ο κυβερνοχώρος, οι ιστότοποι, τα μπλόγκ.

΄Ενα απ΄αυτά, που ασέλγησε στη μνήμη του αθώου, δολοφονημένου παιδού (το σκότωσαν στην πραγματικότητα η σκληρότητα και η έλλειψη πολιτισμού της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας) είναι και το μπλογκ (TO-FRESKO.BLOGSPOT.GR). Αισχρό, ανήθικο, βρωμερό.

Δεν είναι όμως ΜΟΝΟ αυτό. Ας ρίξουν μια ματιά, όσοι έχουν γερά νεύρα να δουν και τις απαντήσεις που δίνουν κάποιοι ανώνυμοι χρήστες στα διάφορα ελληνικά φόρα και τις συζητήσεις. Θα φρίξετε.

΄Εχουμε επανειλημμένα θέσει εδώ το ζήτημα της ανωνυμίας στον κυβερνοχώρο. Εμείς, άπειρες φορές γίναμε αποδέκτες αισχρών ύβρεων και φοβερών απειλών . Καταγγείλαμε ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ τα φαινόμενα αυτά. Στείλαμε και μηνυτήρια αναφορά στον ΄Αρειο Πάγο με συνημμένες πολλές τέτοιες ύβρεις και απειλές από χρήστες , ειδικά σε συγκεκριμένο σάιτ. Περιμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής. Στις δικαστικές αίθουσες, θα θέσουμε πάλι επί τάπητος το ζήτημα . Μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα,για να μην έχει κανένας άλλοθι. Κι ας πάρουν οι ίδιοι οι δικαστές την ευθύνη.

Ως τότε, επιμένουμε πως η Πολιτεία οφείλει εδώ και τώρα να διασφαλίσει τη φερεγγυότητα, την αξιοπιστία και την πραγματική χρησιμότητα του ελληνικού ιντερνέτ. Να προφυλάξει αθώους ανθρώπους από την κακότητα, τη συκοφαντία, το διασυρμό, τον προπηλακισμό, αλλά και τον κίνδυνο ζωής από την εγκληματική διαστροφή κάποιων, που δημιουργούν ένα λογαριασμό και αρχίζουν ανώνυμα στα φόρουμ και στα τσατ να διαπράττουν τέτοια, βαριάς μορφής , ποινικά αδικήματα, που αν γίνονταν επώνυμα, θα είχε κινηθεί αυτεπάγγελτη διαδικασία δίωξης, θα είχαν χαρακτηριστεί αυτόφωρα εγκλήματα και οι δράστες θα είχαν προφυλακιστεί την ίδια ώρα.

Αν θέλουμε σοβαρό, αξιόπιστο, καθαρό ιντερνέτ, οφείλει η Πολιτεία να απομονώσει και να τιμωρήσει σκληρά τους ανωνυμογράφους-λιβελογράφους και όσους κρύβονται πίσω από ένα πληκτρολόγιο και απειλούν ζωές.

Και ΜΟΝΟ ένας τρόπος υπάρχει γι΄αυτό. Κανένα δικαίωμα χρήσης του διαδικτυακού αγαθού σε ανώνυμους, σε «κουκουλοφόρους». Εδώ και τώρα, τραβήξτε την «κουκούλα» από τους αλήτες, τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Είναι χειρότεροι και από τους κουκουλοφόρους της Κατοχής!