ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΔΕΝ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΑ “ΛΟΓΩ ΕΥΗΘΕΙΑΣ”

Live η συζήτηση του νόμου-οδοστρωτήρα για τα εργασιακά στην Ολομέλεια 

Ο  Κυριάκος  έχει λίγο μυαλό .  Οπότε, είναι εύκολα  κατανοητό σε όσους έχουν, έστω και στοιχειώδη λογική,   γιατί  συμπεριφέρεται  ως…τραλαλά! ΄Εχει άγνοια του κινδύνου!  Και    είναι γνωστό πως τα μωρά που  προσέχουν, φοβούνται και δεν ξανοίγονται  σε περιπέτειες και επικίνδυνες “εξερευνήσεις” στον πρώτο τους περίπατο  , είναι κατά κανόνα και τα πιο έξυπνα. Σε αντίθεση με όσα παιδιά  δεν υπολογίζουν τίποτα, δε  βάζουν το κακό με το νου τους.

΄Ομως,  δεν πρόκειται  να τον απαλλάξουμε  ιστορικά,   λόγω βλακείας.    Δεν είναι πια μωρό. ΄Εχει την ευθύνη των πράξεων του.    Και  ο  βλάκας ναι, μεν,  δε νικιέται, λόγω αφροσύνης,  αλλά τιμωρείται, όταν  διαπράττει εγκλήματα. Και καταδικασμένο στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας, θα τον παραδώσουμε στις γενιές,  όπως έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να το κάνουμε.

Θα πρέπει επίσης  με την ευκαιρία να  διευκρινίσουμε  πως άλλο είναι ο έξυπνος και άλλο ο πονηρός.    Ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης   είναι μόνο πονηρός. ΄Ενας έξυπνος άνθρωπος και μάλιστα πολιτικός σε καμιά περίπτωση δε θα επιδείκνυε  τέτοια αφροσύνη  με  συμπεριφορές όχι μόνο απάδουσες   στα πολιτικά ήθη, αλλά αντιγράφουσες  εκείνες του   υπόκοσμου , μέλους  ή “Νονού” μαφίας.   Αδιανόητο για πολιτικά ήθη μιας σύγχρονης  χώρας ,έστω και με στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό.

Ο   Κυριάκος Μητσοτάκης έχει  υποπέσει σε τέτοια και τόσο  βαριά ανομήματα που δεν τον σώζει πλέον  τίποτα.  “΄Επαιξε εν ου παικτοίς” και έχασε.  Αλλά,  αυτό δε σημαίνει πως αφού έχασε , απλώς θα “πάει στο σπίτι” του, όπως διακήρυττε  και επιθυμούσε  για τους διεφθαρμένους πολιτικούς  ο πατριάρχης της Δεξιάς Κων. Καραμανλής. Είναι το λιγότερο. “Σπίτι” του  θα πάει και σύντομα. Αλλά αυτό δεν αρκεί.

Το 2021 δεν είναι 1965.  ΄Οταν  και ο πατέρας του, το ίδιο άφρων  με τον υιό  και διεφθαρμένος και τούτος  “μέχρι μυελού οστέων”,  εξαπατούσε  με τις πανουργίες  και το χρηματισμό του τον ελληνικό λαό. Και δυστυχώς όχι  μόνο  δεν τιμωρήθηκε ποτέ ,αλλά “μπήκε στην πολιτική φτωχός και πέθανε πάμπλουτος”.  32 διαμερίσματα έχει σήμερα στην κατοχή του (τα φανερά) ο υιός , κληρονομιά ασφαλώς από το “μαύρο”  χρήμα της Αποστασίας  του πατρός.

Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης θα τιμωρηθεί σκληρά και με πολλούς τρόπους. Το “ξεβράκωμα”, η διαπόμπευση  υφίσταται ιστορικά,  θα είναι  είναι  μια από τις ποινές του. Και  η σκληρότερη. Οι άλλες έπονται.  Και ελπίζουμε κι από τη συστημική δικαιοσύνη.

Αυτό δεν το έχει αντιληφθεί ο ίδιος. Είναι η άγνοια κινδύνου που λέγαμε. Είναι αδύνατο  με τη βραδύτητα νου και συνείδησης που   επιδεικνύει να αξιολογήσει    το μέγεθος των εγκλημάτων του και την αναλογία  της τιμωρίας του.

Αλλά, είναι ωσαύτως και ανιστόρητος. Κι αυτό απότοκο της έλλειψης  “μόρφωσης”, ουσιαστικής και αναγνωρίσιμης. Ο  Κυριάκος Μητσοτάκης είναι γενικώς “αδιάβαστος”. Μπορεί και ο πλέον αδαής να το αντιληφθεί από τον τρόπο που μιλάει και σκέφτεται, όταν δεν του γράφουν άλλοι τους λόγους ή δεν τον κανοναρχούν τί να πει και τί να μην πει.

Το Χάρβαρντ, ασφαλώς,  που φοίτησε, πάλι με τα δίδακτρα  και τις δωρεές  από τα  “αργύρια” της Αποστασίας του πατέρα του, μόνο τους άσχετους πείθει πως δεν είναι η “βιτρίνα” και  “κολυμβήθρα  του Σιλωάμ”  για  ανίκανους  και μη επιμελείς για σπουδές   γιους  και τις θυγατέρες τέτοιων διεφθαρμένων  ανά  τον κόσμο αξιωματούχων, αλλά και μαφιόζων .Ο ίδιος δε διάβασε ποτέ μόνος.  Δεν “ίδρωσε” ,  δεν ενδιαφέρθηκε για την προσωπική του πνευματική υποδομή και ανέλιξη.  Νόμισε πως όλα αποκτώνται  “αβρόχοις ποσί”, όπως οι  τίτλοι  σπουδών  που απόκτησε  με το “ταχυδρομείο”.

Αυτός είναι και ο λόγος  που οι κλακαδόροι της παράταξης ,μη έχοντες άλλο να επιδείξουν από την όλη   επιστημονική κατάρτισή του αρχηγού τους  καυχώνται πως   ο Κυριάκος  τους είναι κάτοχος της…Αγγλικής γλώσσας!   Αυτό το  προσόν , όλο κι όλο από το βιογραφικό του απαίδευτου Κυριάκου, ανασύρουν.  Λες και πως στις ημέρες μας το να μιλάς Αγγλικά δεν είναι το σύνηθες , αλλά  το σπάνιο. ΄Οπως στις ημέρες του… παππούλη μου.

Για ποιο λόγο  χορηγήσαμε   “ιστορική  αδεία και αναγκαιότητι”  τον…τίτλο του βλάκα στον Κούλη τους , ευθύς αμέσως θα το τεκμηριώσουμε,  παραθέτοντας τη λίστα των ανοησιών και των εγκλημάτων του.  Φυσικά,  είναι αδύνατο να συμπεριλάβει κανείς όλα   τα   “έργα και τις ημέρες”  του κρινόμενου ατόμου,  ως πρωθυπουργού και  δημοσίου  προσώπου  σε μια “σελίδα”  υπολογιστή.   Παραθέτουμε τα…οφθαλμόν  (εξ)ορύσσοντα:

 1. ΣΥΝΘΗΚΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ

“Μακεδονομάχος ” από τους πλέον θερμοκέφαλους, αλλά   μόνο για να  εισπράξει την ψήφο των φανατικών εθνικιστών, οι οποίοι πλην των άλλων αφρόνων ενεργειών τους , έβαλαν τις φωτιές και έκαψαν 102 ανθρώπους στην περιοχή της   Ραφήνας.   Σήμερα, ο ίδιος  πανούργος και ασυνείδητος,   “σφυρίζει αδιάφορα” και γι΄αυτό το έγκλημα του οποίου είναι ο ηθικός αυτουργός    και κρυμμένος πίσω  από την ασεβή  σιωπή των συγγενών των νεκρών και την αβελτηρία και την ανεπάρκεια της ελληνικής δικαιοσύνης,  υποκλίνεται   στη συνθήκη των Πρεσπών και όπου χτες,  ως αισχρός  δημαγωγό ς  “έφτυνε”, σήμερα  “γλείφει”.

2. ΣΚΑΝΔΑΛΟ  Novartis.

Εδώ  η  μωρία του, αλλά και μπαγαποντιά τους  ξεπέρασαν  ακόμα και τους πλέον αφελείς. ΄Ιχνος ντροπής δεν υπάρχει, αποδεδειγμένα σε τέτοια  άτομα.   Δε μιλάμε γι΄αυτό.   ΄Ενας, όμως,  με στοιχειώδη νοημοσύνη και μάλιστα πρωθυπουργός,  δε θα χρεωνόταν τη διαφθορά  τέτοιων  εγκλημάτων του “λευκού κολάρου” ,στους  συντελεστές των οποίων,  όχι μόνο παραχώρησε όλων των ειδών τις  ασυλίες, αλλά  τους ανέδειξε και στο ανώτατο αξίωμα ,αυτό των  αντιπροέδρων της κυβέρνησης.  (Πικραμένος-Γεωργιάδης).

Εδώ, όμως, θα βάλουμε για πρώτη φορά  κάποια ερώτημα που προκύπτουν αβίαστα  από τέτοιες ενέργειες σαν αυτή της επιβράβευσης, πέρα από την κάλυψη τόσο σοβαρών εγκλημάτων. Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης  διάλεξε να πορευτεί σε τέτοιο επικίνδυνο μονοπάτι; Μήπως δεν ήταν μόνο επιλογή ανοησίας; Μήπως  ήταν επιλογή  απελπισίας;  Του την υπαγόρευσαν κάποιοι και γατί;  Μήπως ο   Φρουζής και  κάποιοι  άλλοι τον κρατούν από τα αχαμνά; ΄Εχουν τέτοια  και τόσα πολλά ράμματα για  τη γούνα του; Χρηματισμό κα του ίδιου;

3. ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ.

Να ξεκινήσουμε από το τέλος προς την αρχή. Σήμερα η Ελλάδα, με κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη έχει εισπράξει  την κατακραυγή όλης της θεσμικής Ευρώπης ,  γιατί μόλις  το 35% του ελληνικού  πληθυσμού έχει εμβολιαστεί. Και έχουν το θράσος, νομίζοντας πως σε όλη την   Ευρώπη ευδοκιμούν φρούτα σαν τον Αλαφούζο και το Μαρινάκη,  να  βγάζουν  έναν από τους σφογγοκωλάριούς τους  με την άνεση του ψεύδους και της απάτης στο πάνελ του  ΣΚΑΪ, σε  εκείνο του ΒΒC και  να   ισχυρίζεται ,  μάλιστα… επί λόγου τιμής (!)  πως είμαστε οι καλύτεροι στους εμβολιασμούς στην Ευρώπη!

Και  μόνο απ΄αυτή την απάτη, αντιλαμβάνεται κανείς πως η ελληνική κυβέρνηση με την εγκληματική  συμμετοχή της εξαγορασμένης  Γκεμπλικής δημοσιογραφίας, έκαναν τους πλέον επικίνδυνους  και πολλούς από σκοπιμότητα   χειρισμούς για την αντιμετώπιση  της πανδημίας.  Πάνω από 10.000 νεκροί, συνταγματικό πραξικόπημα  (Lockdown)  ), χρηματισμοί Μέσων Παραπληροφόρησης,  θανατηφόρο χτύπημα στην οικονομία, καταδίκη του πληθυσμού σε ψυχολογικά μαρτύρια και χρόνιες ψυχικές παθήσεις , είναι μερικά από τα εγκλήματά τους.

Η Ηθικά και  δικαιικά  τα περισσότερα απ΄αυτά,  ως καθαρά ποινικά   εγκλήματα , πρέπει  η  συστημική δικαιοσύνη να τα τιμωρήσει. Ουδείς απαλλάσσεται με την “πονηρή” ατάκα τω ενόχων πολiτικών ,”αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη” και πάμε σπίτια μας.  Δεν υπάρχει τέτοια ευθύνη.  Τα εγκλήματα της κυβερνητικής συμμορίας είναι ΠΟΙΝΙΚΑ. Αν οι  ΄Ελληνες εισαγγελείς  και οι δικαστές αρνηθούν να αρθούν στο  ύψος  της αποστολής τους, τότε  ας γνωρίζουν πως πρώτοι αυτοί  “πριονίζουν το κλαρί του δέντρου” του Συστήματος  που κρατιούνται.

4. Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Η  ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ    ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ, ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΗΣ  ΜΟΡΦΗΣ  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.

Σήμερα το 90% του ελληνικού  Τύπου έχει  τα χαρακτηριστικά  εκείνα που συγκέντρωνε ο ναζιστικός  με τον   Γκέμπελς.   ΄Ενα αδίστακτο κομμάτι των ανθρώπων του “μαύρου” χρήματος με συμπεριφορές  υπόκοσμου  (συμβόλαια θανάτου κ.λπ)  επέλεξαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το χαρακτήρα, τη νοσηρότητα, αλλά  και τη νοημοσύνη του οποίου γνώριζαν και μέσα από τα έντυπα ,τα  κανάλια , τα ραδιόφωνα ,τους ιστότοπους , τις  λεγόμενες  “εταιρίες  δημοσκοπήσεων”  που εξαγόρασαν , τον έκαναν  πρωθυπουργό πρώτα για να καλύψουν τα δικά τους βαριά εγκλήματα  (π.χ Μαρινάκης, Αλαφούζος) και ύστερα για το  αισχρό και  ακάθαρτο  κέρδος.

Με τη δική μας ιστορική αποτίμηση, αυτό το έγκλημα είναι και το χειρότερο,   επειδή, ακριβώς, θα μπορούσαν όλα τα άλλα ή να έχουν αποφευχθεί ή να  έχουν οι ένοχοι τιμωρηθεί ή έστω  να έχει ανακοπεί η εγκληματική τους  δράση , αν υπήρχε καθαρός, έντιμος και μη εξαγορασμένος Γκεμπελικός Τύπος.  Εμείς  αξιολογούμε αυτό το έγκλημα του Κυριάκου  Μητσοτάκη  ως το σοβαρότερο ,ως το  πλέον ανήθικο, αλλά και με  καταστροφικές συνέπειες που εκτείνονται  σε ένα πλέγμα αντικειμένων.

 

5. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΕΠΕΛΑΣΗ  ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ  ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Μετά το συνταγματικό πραξικόπημα  με πρόφαση την πανδημία και την καταπάτηση  ισχυρών, βασικών  ατομικών δικαιωμάτων,  ο ολετήρας αρχηγός της  Δεξιάς Παράταξης και πρωθυπουργός  δε δίστασε να προχωρήσει  και στην κατακρεούργηση  των εργασιακών  κατακτήσεων με την κατάργηση στην ουσία  του 8ωρου και την ποινικοποίηση της απεργίας,  δικαιώματα που είχαν κατακτηθεί   με μεγάλους αγώνες και αίμα.  Σήμερα, εν μια νυκτί,  στέλνει  ιστορικές τέτοιες  κατακτήσεις, στον Καιάδα! .Ουδείς  πολιτικός στην Ελλάδα από συστάσεως ελληνικού κράτους τόλμησε να οδηγήσει τη χώρα σε εργασιακό Μεσαίωνα. Και  από την άλλη, να ειρωνεύεται κιόλας πως πρόκειται για …κατάκτηση αφιερωμένη στο Μέλλον!

6. ΠΤΩΧΕΥΤΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ

Η πλέον ανήθικη συνθήκη  κοινοβουλευτικής κυβέρνησης παγκοσμίως με το κεφάλαιο και τους Τραπεζίτες.  Ο πανάθλιος   γόνος της φαμίλιας με τεράστια περιουσία , κλεμμένα στην ουσία, με  32 διαμερίσματα  αλλά κα με χρέη μπαταχτσή, παίρνει  το “κεραμίδι”  του φτωχού , και το προσφέρει “σπονδή” στο αληταριό των τραπεζών , ΄Οταν  οι συγκεκριμένοι δανειολήπτες και όλος ο ελληνικός λαός, πληρώνουν ανελλιπώς τα μνημόνια που ξεκοκάλισαν σε ποσοστό 95% αυτά ακριβώς  τα  ληστρικά ιδρύματα των τραπεζών, που τους παίρνουν το σπίτι.   Ουδέποτε η  ξετσίπωτη παρανομία,  η ανηθικότητα και  η  επέλαση του πιο άγριου  καπιταλισμού  είχε άλλο τέτοιο προηγούμενο στη χώρα.

 

7. ΜΙΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Μητσοτάκης και Ερντογάν, εδώ  και δυο σχεδόν χρόνια, έστησαν ένα θέατρο  παραλόγου  με τάχα  “θερμά επεισόδια”   σε Μεσόγειο και Αιγαίο.  Η αυλαία έπεσε χτες όταν  οι δύο συνεργάτες και σύμμαχοι έδωσαν τα χέρια και υποσχέθηκαν πως το έργο  δεν προβλέπει  άλλες σκηνές και   περατώνεται η παράσταση εδώ. Τέτοια κοροϊδία, όμοια απάτη,  ούτε οι ακόμα και χαχόλοι  των δύο   πρωταγωνιστών μπορούν να χωνέψουν.

  Στόχος της “σιωπηρής συμφωνίας”, ως γνωστό  και ηλίου φαεινότερο  ήταν, ο μεν  Μητσοτάκης με πρόσχημα την επιθετικότητα της Τουρκίας , να εξασφαλίσει μίζες από τις νέες αγορές όπλων , ο δε  Ερντογάν,  ως  νέος Σουλτάνος,  να κερδίσει χρόνο, δοθέντος πως εδώ και καιρό, τρίζει η καρέκλα του  από παντού.

Σήμερα ,ας κοιμούνται  ήσυχοι οι   θερμοκέφαλοι   και ανεγκέφαλοι εθνικιστές  εδώ κι απέναντι .Δε θα γίνει…πόλεμος ,όπως διέδιδαν. ΄Οπως δεν έγινε εδώ και 100 χρόνια. Ούτε θα γίνει ποτέ.

 

 

Να κλείσουμε με την αρχική μας επισήμανση γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πλην των άλλων,  έχει και λίγο μυαλό.  Η ελληνική αγχίνοια  και η  θυμοσοφία ξεκαθαρίζουν:   “Ξέρεις να κλέβεις; Ξέρω.  Ξέρεις να κρύβεσαι;  ΄Οχι.  Μην κλέβεις τότε. Αλλιώς ,είσαι βλαξ”!