ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ. ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Τουρκικά μαχητικά πέταξαν 2,5 μίλια από την Αλεξανδρούπολη μετά το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

****

Γράφαμε 5/12/2008

ΚΚΕ, ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΣ:ΚΟΙΝΗ ΠΟΡΕΙΑ

“Εκεί, όμως ,που «δίνουν ρεσιτάλ»,όσον αφορά την αγαστή συνεργασία, την ασυλία και την υποκρισία ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι στο μέγα θέμα του καταστροφικού δανεισμού της χώρας. Όπως και σε άλλο  μπλογκ  με τίτλο «ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ» αναπτύξαμε, η χώρα έχει καταρρεύσει οικονομικά (πτωχεύσει) και αυτή είναι η διαπίστωση όλων των οικονομικών κύκλων της Ευρώπης και των Βρυξελών, φυσικά. Το χρέος και τα ελλείμματα είναι απίστευτα τεράστια. Μισθοί, συντάξεις, εξοπλισμοί, παροχές διάφορες και κονδύλια, καταβάλλονται πλέον μόνο από δανεικά, αφού δεν υπάρχουν χρήματα στον κρατικό κορβανά. Ο δανεισμός (αν βρεθούν δανειστές) της επόμενης χρονιάς( 2009), για παράδειγμα, θα πλησιάσει τα 50-55 δις, ευρώ και με επιτόκιο 2% μεγαλύτερο της…Γερμανίας.

 Και ενώ αυτή είναι η τραγική και μη αναστρέψιμη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η μεν κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια από τους ΄Ελληνες, τα δε λοιπά κόμματα, ενώ γνωρίζουν κι αυτά πολύ καλά πως  η οικονομική καταβαράθρωση της χώρας είναι οριστική κα αμετάκλητη, όχι μόνο δεν  προβαίνουν σε «σταυροφορία» ενημέρωσης, αλλά τη συγκαλύπτουν κιόλας. Φωνάζουν, τάχα μου, ελάχιστες φορές, αλλά στην ουσία προτιμούν να ασχολούνται με τα …αποδοτικά σε κομματικό όφελος σκάνδαλα, τύπου Βατοπεδίου-Εφραιμ, γιατί είναι «πιασάρικα» και τηλεοπτικά, παρά με το πρόβλημα της οικονομικής κατάρρευσης”.

 

Tην ίδια εποχή , 2008, όχι μόνο ΟΛΑ τα κόμματα δεν έβγαζαν τσιμουδιά για τη χρεοκοπία ,το καθένα για τους δικούς του λόγους, αλλά και ο γκεμπελικός Τύπος  έδινε το δικό του ρεσιτάλ αποπροσανατολισμού  και παραπλάνησης, εξαγορασμένη   αδρά  η συντεχνία των κοντυλοφόρων  με δημόσιο χρήμα από την τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Απέκρυπταν την τραγωδία που πλησίαζε τα κόμματα για τα  μικροκομματικά του συμφέροντα και τα διεφθαρμένα Μίντια της εποχής   για το αισχρό κέρδος.

 

Σήμερα ακολουθούν την ίδια τακτική.  Κόμματα και  γκεμπελική  δικτατορία. Αποκρύπτουν και τη νέα χρεοκοπία, αλλά και την απειλή μιας συμπλοκής  Ελλάδας και Τουρκίας.

Κι αν συμβεί,.  την  ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ  ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Είναι ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ, που εκτός των άλλων επιβεβαιώνεται κι από τις τοποθετήσεις των περισσότερων ξένων κυβερνήσεων και ειδικά του ΝΑΤΟ πως την ευθύνη έχει η  συγκεκριμένη κυβέρνηση για τους λόγους που εκθέτουμε στη συνέχεια.

Διαβάστε προσεκτικά την απάντηση των Αμερικανών για τις πρόσφατες παραβιάσεις:

Ο Πράις υπογράμμισε:   «Στην πρώτη σας ερώτηση, σχετικά με τις τουρκικές υπερπτήσεις, ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να σέβονται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών και να χρησιμοποιούν κυβερνητικά αεροσκάφη, λαμβάνοντας δεόντως υπόψη την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας των πολιτικών αεροσκαφών. Όπου υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου μιας χώρας, ζητούμε συντονισμό και συζήτηση και όχι προκλητικές ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε θανατηφόρα ατυχήματα. Ως θέση αρχής, ενθαρρύνουμε όλα τα κράτη να επιλύσουν τα ζητήματα θαλάσσιας οριοθέτησης ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο».

 

Ξεκάθαρη θέση. ΄Οπως του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.  ΤΙ ΛΕΝΕ; “ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΤΗΣ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ”.  ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ, ΟΥΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ,  ΔΕ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ ΤΗ ΦΕΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

Και πρόσφατα στις 16 και 17 Μάη  «ποιοι ήρξαντο χειρών αδίκων» και πότε ακριβώς;

Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ  ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ , ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ!   Ελληνικά μαχητικά  στις 16 και 17 Μάη μπήκαν σε εναέριο χώρο που οι Τούρκοι θεωρούν δικό τους και η Ελλάδα δικό της. ΄Αρα , για τους Τούρκους, είναι παράβαση ,για μας όχι.

Αλλά είναι μια τέτοια στάση, σύμφωνη με τα διεθνή δεδομένα;  Μπορεί ο καθένας  να οροθετεί και να τραβάει γραμμές και σύνορα, όπου γουστάρει, ερήμην των αρχών του Διεθνούς Δικαίους. Ασφαλώς ΟΧΙ. Κι αν υπάρχουν τέτοιες διαφορές, όπως συμβαίνει ακόμα και στις απλές αστικές, οι αντίδικοι προσφεύγουν στα δικαστήρια (*). Δε σφάζονται!

 

 

Αλλά, πότε ακριβώς τα ελληνικά αεροπλάνα παραβίασαν  σύμφωνα με τα τουρκική  ανακοίνωση  τον εναέριο χώρο  που θεωρούν δικό τους;   Μετά τη συνάντηση του διεφθαρμένου πρωθυπουργού  με τον Αμερικανό πρόεδρο και την περίφημη (διάβαζε παντελώς  ανόητη) ομιλία του που οι σφογγοκωλάριοι  και τα   λογής  τρωκτικά,  την αποκάλεσαν  χωρίς ντροή ΙΣΤΟΡΙΚΗ.

Και ποια απάντηση έδωσαν ,πληρωμένη ασφαλώς και αναμενόμενη, οι απέναντι;   ΄Εφτασαν  στα 2,5 μίλια από Αλεξανδρούπολη. «Μία σας και μία μας». Αρχίσατε το πανηγύρι, θα το συνεχίσουμε, απαντούν οι Τούρκοι.

Λέει το ΥΠΕΞ τους: «Αεροσκάφη F-16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας στα δυτικά της Ίμβρου (Gokceada) στις 16 Μαΐου 2022 και στα δυτικά της περιοχής Enez στις 17 Μαΐου 2022. Η Πολεμική μας Αεροπορία έδωσε την απαραίτητη απάντηση σε αυτές τις προκλητικές παραβιάσεις στις 18 Μαΐου 2022, σύμφωνα με τους κανόνες περί αμοιβαιότητας και της εμπλοκής.

Η Ελλάδα προσπαθεί για άλλη μια φορά να δημιουργήσει μία αντίληψη εναντίον της χώρας μας στη διεθνή κοινή γνώμη, χρησιμοποιώντας την ένταση που ξεκίνησε η ίδια με δικές της προκλητικές ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό, απορρίπτουμε παντελώς τους αβάσιμους ισχυρισμούς και κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά της χώρας μας από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών με την ανακοίνωσή του με ημερομηνία 20 Μαΐου και καταδικάζουμε σφόδρα τις ελληνικές παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας.

Για να μην ξανασυμβούν τέτοια επεισόδια, η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προκλητικές της ενέργειες στο Αιγαίο και να ασχοληθεί σοβαρά με τη διαδικασία των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και εντός του πλαισίου του ΝΑΤΟ, όπου εδώ και ένα χρόνο αποφεύγει να συμμετάσχει».

 

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο “ΑΚΗΣ” Ο ΝΕΟΣ …ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!

“…Αυτήν την ώρα, το ρόλο του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου υποδύεται ο Νίκος  Παναγιωτόπουλος.  Αχυράνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως υπουργός  ΄Αμυνας , από τη στιγμή που ανέλαβε το υπουργείο, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προκαλεί τον Ερντογάν.  Με λόγια και έργα.   Και είναι απορίας άξιο πώς  ακόμα δεν έχει εκραγεί πραγματικά ο Τούρκος πρόεδρος με όσα προκλητικά βλέπει να συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του.

Βεβαίως,και ο ίδιος  δεν αφήνει αναπάντητες αυτές τις προκλήσεις, αλλά οφείλουμε να παραδεχτούμε  πως πρώτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης “ήρξατο χειρών αδίκων”. ΄Ολες οι κατοπινές,προκλητικές  ενέργειες Ερντογάν, ήταν απαντήσεις σε όσα  “τετελεσμένα”  προσπαθούσε να δημιουργήσει   κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μια ματιά μόνο στις προκλήσεις με παραβιάσεις ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και πλοίων   σε αμφισβητούμενες περιοχές από τη ημέρα που ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια,  δίνει εναργέσταστη εικόνα των επιδιώξεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Προκλήσεις,-ένταση-θερμό επεισόδιο-“αγορά αιώνα”.

Η νέα  ελληνική  NAVTEX (αγγελία προς ναυτιλλομένους) της κυβέρνησης  είναι μια φάση της  παλιάς σκηνοθετημένης  επιχείρησης στα ΄Ιμια του ΄Ακη Τσοχατζόπουλου. Στόχος κι αυτής τώρα,  να    δημιουργηθεί στα καλά καθούμενα  θερμό επεισόδιο, για να να κερδίσει έδαφος η προπαγάνδα   πως μόνο μια δυνατή και καλώς εξοπλισμένη Ελλάδα φοβάται ο Ερντογάν.

Κι αν όλα πάνε …κατ΄ ευχήν για τη μαφιόζικη εκτός  από…πατριωτική, κυβέρνηση Μητσοτάκη ,κι αν δεν κάνει πίσω ο Ερντογάν ή δε ρίξουν νερό οι ΗΠΑ στη πυρκαγιά,  θα το πάνε ως το τέλος .Και το τέλος θα είναι η αγορά 6 φρεγατών που θα  μας κοστίσουν  3 ολόκληρα δις. ΄

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  είναι αδίστακτος. Θα φάει τις σάρκες μας.  Δε θα ησυχάσει, επειδή ξέρει πως δεν πρόκειται να ξαναδεί καρέκλα πρωθυπουργού,  αν δεν προφτάσει να  καβατζώσει  κάποια εκατομμύρια από τέτοιες, εύκολες και πλούσιες,  εξοπλιστικές  μίζες  για τους απογόνους  του.  Είναι, άλλωστε,  οικογενειακή  παράδοση της  φαμίλιας. Με τα αργύρια της προδοσίας της Αποστασίας ,να μην ξεχνάμε, κατάφερε να τελειώσει  με δίδακτρα και “δωρεές” ένα ξένο  πανεπιστήμιο.

Αλλά, το σκηνικό της έντασης που έστησε εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση της Δεξιάς έχει  και άλλον, βασικό,πέρα από τις μίζες, στόχο. Μια τέτοια ένταση, όπως πάντα συμβαίνει με τα λεγόμενα “εθνικά θέματα”,αποσπά την προσοχή του λαού από άλλα, βασικά εσωτερικά προβλήματα .

Και ειδικά αυτή την περίοδο από το μέγα σκάνδαλο της Novatis. Ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος  με τους ανθρώπους τους, “τρίβουν τα χέρια” τους και υπερθεματίζουν για ένα σοβαρό,θερμό επεισόδιο, χωρίς επιστροφή. Μια  ένταση που θα φτάσει στα άκρα, θα σκεπάσει εντελώς το σκάνδαλο και στη δικαστική του εξέλιξη.Ούτε καν ως σκευωρία δε θα σταθεί.Θα πάει στο αρχείο κατ ευθείαν  λόγω …εθνικής ομοψυχίας!  Και θα είναι και ο Αλέξης Τσίπρας ένας από εκείνους που θα στηρίξει αυτή την εξέλιξη!

Ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος  έδειξε το δρόμο.  Στο τέλος, όμως,  πήγε φυλακή. Ο Κούλης με τους αχυρανθρώπους του θα τον ακολουθήσουν, αν τολμήσουν  να κάνουν  τα ίδια.

Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους τα μέλη της διεφθαρμένης αυτής κυβέρνησης,που έφτασε στο σημείο ,εν έτει 2020 , να μιλάει για πολεμική σύγκρουση  με την γείτονα. Κι ας γνωρίζουν (που γνωρίζουν) πως  πόλεμος  με την Τουρκία, είναι από απίθανο , ως αδύνατο (σ.σ, σήμερα πια,  ΟΧΙ) , να γίνει στις μέρες μας. ΄Εχουμε εξηγήσει αναλυτικά εδώ τους λόγους.

Πάντως,να επαναλάβουμε πως ,αν τολμήσουν να προχωρήσουν σε νέες “αγορές αιώνα”, θα τους χώσουμε μια μέρα μέσα. Και μάλιστα σε ειδική πτέρυγα στον Κορυδαλλό.  ΄Ολους μαζί  .΄Οπως παλιότερα τους χουντικούς.

΄Αλλωστε, κοινοβουλευτική δικτατορία έχουμε. Την ίδια μεταχείριση θα έχει  και η νέα κοινοβουλευτική, πέρα από μαφιόζικη,  χούντα”.

 

 

 

Ο  διεφθαρμένο γόνος της φαμίλιας Μητσοτάκη,λοιπόν,   από την πρώτη ημέρα που έγινε πρωθυπουργός  ΚΥΡΙΑΡΧΟ στόχο  είχε να δημιουργήσει τεταμένες σχέση με την Τουρκία, για να έχει άλλοθι να προχωρήσει σε εξοπλισμούς.   Που αυτό με τη σειρά του σημαίνει εκατομμύρια μίζες για τον ίδιο και τους αχυρανθρώπους του.

Μετρήστε  από τον Ιούλιο του 2019 μέχρι σήμερα, πόσες φορές με εντολή Μητσοτάκη-Παναγιωτόπουλου  ΣΤΑ… ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΝΑ,  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ,  παραβιάστηκαν  με μαχητικά αεροπλάνα και πολεμικά πλοία , ό,τι η Τουρκία θεωρεί “υπογάστριο”.  Αμέτρητες τέτοιες παραβάσεις. Για να μη μιλήσουμε, φυσικά,  για τη ΜΟΝΙΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ  ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. ΕΝΑ ΜΟΝΙΜΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ.

 

Με το στημένο αυτό σκηνικό σε Αιγαίο και Μεσόγειο ο  αδίστακτος  γόνος όπως ακριβώς  το είχαμε επισημάνει ήδη από το 2019, προχώρησε, σύμφωνα με τα σχέδια,  σε νέες «αγορές του αιώνα» . ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΕΣ, ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Μαχητικά αεροπλάνα, φρεγάτες, άλλο  εξοπλιστικό υλικό ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. Μίζες ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ. Να  τρώνε «δέκα γενιές» του Μητσοτακέικου.  Και η  χώρα πάλι, σε  νέα χρεοκοπία , εξαιτίας  αυτών των αγορών ,αλλά και της υπόλοιπης διαφθοράς που επικρατεί εδώ και σχεδόν τρία χρόνια σε όλους τους χώρους και τους χειρισμούς.

 

Σήμερα, πάλι, για να δικαιολογήσει τις νέες αγορές όπλων  από την Αμερική (νέα εκατομμύρια οι μίζες)   και για να συνεχίσει τα προεκλογικά  πανηγύρια για τάχα θριαμβευτική υποδοχή  από τον Μπάιντεν  ,έστειλε τα αεροπλάνα πέρα από την ΄Ιμβρο!  Καθαρή προβοκάτσια,  καραμπινάτη παραβίαση ,σύμφωνα ,όχι μόνο με την  Τουρκική αντίληψη, αλλά και το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Η διεθνής κοινότητα  γνωρίζει πως η Ελλάδα αρνείται  το Διεθνές Δικαστήριο για επίλυση  των διαφορών με διάφορα προσχήματα.  Αλλά και εδώ και ένα χρόνο ο Μητσοτάκης κρύβεται  από το  ΝΑΤΟ. Γνωρίζει   πως όλοι έχουν αντιληφθεί πια το σχέδιό του. Προκαλεί με κάθε τρόπο την Τουρκία για να έχει άλλοθι στη φοβερή  διαφθορά που τα τρία τελευταία χρόνια έχει γονατίσει τη χώρα.     Τί πιο καθαρό;

 

Τα υπόλοιπα κόμματα τώρα,  για να μη  φανούν «εθνικοί μειοδότες»  με πλέον πρόθυμο  τον ΣΥΡΙΖΑ , “ρίχνουν νερό στο μύλο” της Μητσοτακικής  διαφθοράς.  Μια   κυβέρνηση συνώνυμη της διαφθοράς, της απάτης και της συναλλαγής,   σέρνει από τη μύτη  του Συριζαίους, που ως γνωστό, είναι ΑΠΕΙΡΩΣ πιο εθνικιστές-πατριωταράδες  από τους Δεξιούς. Ρίξτε μόνο μια ματιά στα τελευταία δημοσιεύματα των Συριζιανών κοντυλοφόρων. Τουρκογάφοι τούτοι.  Χειρότερος ο Βαξεβάνης  κι από το Ράπτη και  τον Κουρτάκη. Ακόμα και από τον Μπογδάνο!  Οι  ΄Ελληνες Γκέμπελς δεν έχουν συνειδησιακό πρόβλημα.  ΄Οποιος πληρώνει,στηρίζεται.  Δεξιά και Αριστερά. ΄Αλλο θεό δεν έχουν, πλην Μαμωνά.

 

Θα λέγαμε, μάλιστα, χωρίς επιφύλαξη  πως με  μια  Κεντροδεξιά κυβέρνηση,  αν δεν ήταν ο  αρχιερέας της Διαφθοράς Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός, αλλά ένας οποιοσδήποτε  άλλος,  Δεξιός…ημιέντιμος (έντιμοι Δεξιοί δεν υπάρχουν),  θα  υπήρχε μεγαλύτερη πιθανότητα να πάμε σε Διεθνές Δικαστήριο με τους Τούρκους.  Με το ΣΥΡΙΖΑ και τον  Αλέξη Τσίπρα, ΠΟΤΕ!

΄

 

 

Αν σύντομα  δεν πέσει η αισχρή ,διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη παντοιοτρόπως αυτή κυβέρηση,  καθόλου δεν αποκλείουμε, αν συνεχιστούν  οι προκλήσεις , συμβεί θανατηφόρο  ατύχημα και ο «Σουλτάνος» απέναντι τα… πάρει κρανίο,  δοθέντος πως τον κατατρύχει και τούτον το ίδιο σύνδρομο  του «Τσάρου» , δεν αποκλείουμε  να εμπλακούμε  σε πόλεμο με τους….συμμάχους.

Το  ΝΑΤΟ, φυσικά και η Ε.Ε και τότε και τώρα ,δε θα ταχτούν με το πλευρό της Ελλάδας.  Αυτονόητο και δικαιότατο. «΄Οποιος  έχει τα γένια, έχει και τα χτένια». Και την Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ, την υπολογίζουν και την αξιολογούν  σε χαμηλότερο  επίπεδο από εκείνο της Τουρκίας.

Να εξηγούμαστε από τώρα:

Ας μη ζει καλύτερα  κανένας ΄Ελληνας πολιτικός, αν φτάσουν τα πράγματα σε πόλεμο.  Θα “πέσουν πολλά κεφάλια”. Δε θα επαναληφθούν πια  «Δίκες των ΕΞΙ». Των  λιγότερο ,δηλαδή,  ανεύθυνων για τη Μικρασιατική Καταστροφή. Οι πραγματικοί ένοχοι σήμερα.  έχουν  ονοματεπώνυμα. Σε όλο το ανήθικο και ανεγκέφαλο,  κομματικό κατεστημένο.

_____________________________________________

*ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ. “ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ”

Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντά στις τοποθετήσεις των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας. Αναφέρει ότι αρκετές συνθήκες, ανάμεσά τους της Λωζάνης και των Παρισίων, δεσμεύουν νομικά την Ελλάδα και προβλέπουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ο Τούρκος αξιωματούχος κάνει αναφορά και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Δεν έχει άδικο εν προκειμένω ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που λέει είναι αλήθεια. Ρητός κα κατηγορηματικός όρος  της συνθήκης της Λωζάνης είναι  η αποστρατικοποίηση . ΄Ομως, σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζεται κατάφωρα  η συνθήκη από την Ελλάδα, αφού  στρατός υπάρχει σε όλα αυτά τα νησιά  και μάλιστα ….μπόλικος.
Και δεν είναι μόνο αυτή η παραβίαση της συνθήκης. Κορυφαία επίσης είναι η αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας της ίδιας συνθήκης,  όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής του  Αρχιμουφτή. Γράφαμε γι αυτό το ζήτημα (14/12/2017):

 

“…Τελευταία πήραμε, μετά απ΄όσα γράψαμε για το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, οργισμένα μέηλ. Σ΄αυτά, εκτός από το …πατόκορφο στόλισμα, το παίζουν και ίστορες οι άθλιοι… Ισχυρίζονται  πως είναι αναληθές αυτό που γράψαμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης κανονίζει τα της  εκλογής Μουφτή.
Λοιπόν,να τελειώνουμε με δαύτους:
Σύμφωνα με το άρθρο 42
«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».
Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;”

 

Αν θέλουμε να τηρήσουμε ιστορικά ίσες αποστάσεις, “να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι”, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες  η Ελλάδα έχει κι αυτή  …καλό μερτικό. Κι αυτό σημαίνει πως σε  πολλές περιπτώσεις   η χώρα μας βρίσκεται εν αδίκω. Να θυμίσουμε επί τροχάδην τέτοιες πρακτικές και δραστηρότητές μας σε βάρος της γείτονος.
  1. Τα 6 ναυτικά μίλια για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο,που όμως στον αέρα γίνονται…10!  Αυθαίρετη δικιά μας επέκταση, που δεν προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο. Μόνοι μας πήραμε εδώ και πολλές δεκαετίες  την  άδεια από τη …σημαία και επεκτείναμε τα 6 μίλια της θάλασσας σε 10 του αέρα.΄Οταν, λοιπόν, εδώ  τα Μέσα  παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης  σας λένε πως “και σήμερα έγιναν νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα”…”κρατάτε και μικρό καλάθι”.  Αν  τα μαχητικά τους μπήκαν στα 10 μίλια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. Εμείς και μόνο στον κόσμο ολόκληρο την αποκαλούμε έτσι (όπως τη “Ματσεντόνια” ,μόνο εμείς σε όλη την υφήλιο δεν την ξέραμε και τη βαπτίζαμε Σκόπια. ΄Η, την Ιστανμπούλ…Κωνσταντινούπολη. Ακόμα, λες και είμαστε στις 29 Μάη 1453!).
  2.   Εισβολή στην Κύπρο. Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη με την (μια  ακόμα)  εγκληματική  συμφωνία του …Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, δέχτηκε ως εγγυήτρια δύναμη, μαζί με  την Αγγλία  και την Τουρκία! (Συμφωνίες Ζηρίχης-Λονδίνου).΄Οταν  επί χουντικής διακυβέρνησης της χώρας, στις 15 Ιουλίου 1974, ο δικτάτορας Ιωαννίδης προχώρησε σε πραξικόπημα στην Κύπρο και  σε απόπειρα δολοφονίας του Μακάριου, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου διασώθηκε την τελευταία  στιγμή. Κατάφερε να φτάσει στην Πάφο κι από εκεί, ζήτησε την επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης! Την ίδια εποχή, ο ίδιος παρανοϊκός δικτάτορας, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ κα με στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,σχεδίαζε  στην Κύπρο  εθνοκάθαρση, με  ολοκληρωτική σφαγή των Τουρκοκυπρίων. ΄Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την τουρκική  εισβολή στο νησί.  Ο Ετσεβίτ, μετά την πρόσκληση Μακαρίου και για να σώσει τους ομοεθνείς  του από το μαχαίρι του απάνθρωπου  δικτάτορα ,ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  του νόμιμου προέδρου  και κατέλαβε σχεδόν τη μισή Κύπρο!
  3. Παλιότερη αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας διακρατικής  συμφωνίας για τις γεωτρήσες στο Αιγαίο. Η χώρα μας παρά τη  συμφωνία , προχώρησε  σε γεωτρήσεις στη Θάσο.
  4. ΄Ιμια . Το βράδυ της κρίσης στα  ΄Ιμια, θα είχε από την αρχή τελεώσει το ζήτημα με την άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ (διάβαζε των Αμερικανών), αν  ξέρανε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερών και το “Πεντάγωνο” με ποια συμφωνία δόθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα και πού στα κομμάτια βρίσκεται το αντίγραφο!  Η Ιταλία παράδωσε τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου  του 1947, όταν υπογραφόταν στο Παρίσι η συνθήκη ειρήνης μεταξύ των Συμμάχων Δυνάμεων και της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ιστορική συμφωνία «η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμωμένας ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λίψον, Σύμην, Κω, και Καστελόριζον ως και τας παρακειμένας νησίδας».  ΄Ομως, στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών , στις στρατιωτικές υπηρεσίες και στο ΥΠΕΘΑ ,όπου συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ,  δεν υπήρχε αντίγραφο της συμφωνίας. Το ΝΑΤΟ τη ζητούσε  και δεν είχαμε να τους τη δώσουμε! Τους την  παραχώρησε ,τελικά,  η Ιταλία! Ο απόλυτος εξευτελισμός. (Σημείωση. Συγκυρία απίστευτη. Μια    όμοια συμφωνία οριστικής χάραξης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Δωδεκανήσου και Μικράς Ασίας,  χάθηκε (την έκρυψαν Ιταλοί και Τούρκοι) το 1946  κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο Παρίσι για την υπογραφή της συνθήκης παραχώρησης των Δωδεκανήσων).
Περιοριζόμαστε μόνο στις παραπάνω δυσμενείς αναφορές που βαρύνουν την Ελλαδα στις διαφορές της με τη γείτονα,  Τώρα , βέβαια (και το έχουμε κάνει εδώ), αν θέλαμε να απαριθμήσουμε τις παραβιάσεις της Τουρκίας  σε βάρος μας ,θα διαπιστώναμε  πως κι αυτές δεν είναι λίγες. “Μία μας και μία τους”. Μέχρι το… Αγαθονήσι απείλησαν  να καταλάβουν  και να ξεκινήσουν φροντιστήριο… τουρκικής γλώσσας   στους λιγοστούς και αγαθούς νησιώτες μας !  Μια τρέλα και   εκεί απέναντι.
Η νεότερη και σύγχρονη Τουρκία ανέκαθεν είχε ανυπέρβλητα εσωτερικά προβλήματα. Μα χώρα… σκορποχώρι, μετά το θάνατο του “Μεγάλου ασθενή”. Διαλυμένη “εις  τα εξ ων συνετέθη”. Ισλαμιστές, Κεμαλιστές, Κούρδοι, Αλεβίτες, δεκάδες άλλες φυλές και ομάδες χωρίς καμιά “εθνική” συνοχή και  με αβυσσαλέο μίσος η μια πληθυσμιακή κονότητα  για την άλλη.
Η τουρκική εξουσία εδώ και πολλά χρόνια , χρησιμοποεί την Ελλάδα,  για να αντεπεξέλθη στα άλυτα προβλήματά της. ΄Οταν έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, όπως σήμερα ο εντελώς τρελαμένος  δικατάτορας Ερντογάν, στήνει πολεμικά παιχνίδια, αλλά πάντα με… άσφαιρα πυρά.Τώρα πάλι,  με τη λίρα να καταρρέει, έβγαλε τα…σκαπικά μηχανήματα (που δε διαθέτει) να  χτυπήσουν για “χρυσάφι”  στην Κύπρο!  Είναι για γέλια. Τί γεωτρήσεις να κάνεις χωρίς μηχανήματα; Και ποια εταιρία στον κόσμο θα διακινδυνεύσει να σου  δώσει, για να γίνει μπουρλότο από τα Νατοϊκά πυρά;