Λιγνάδης, Φιλιππίδης , Πισπιρίγκου. Στο ικρίωμα με δήμιους την γκεμπελική μαφία.

 

Αλέξης Κούγιας κατά Έλενας Ακρίτα και Λίνας Μενδώνη για την υπόθεση Λιγνάδη: Θα καταθέσω αγωγές αποζημίωσης

Μήνυση στην ηθοποιό Ελένη Γερασιμίδου άσκησε ο γνωστός ποινικολόγος  Αλε΄ξης Κούγιας  για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως και σε όσους δημοσίευσαν τις «εντελώς συκοφαντικές δηλώσεις της αλλά και αυτούς που τις αναπαρήγαγαν».

Την ίδια στιγμή, ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει αγωγές κατά της δημοσιογράφου και βουλευτή Έλενας Ακρίτα για «αναρτήσεις και δημοσιεύματα ανάλογου περιεχόμενου», καθώς και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη «για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος του κου Λιγνάδη, τον Φεβρουάριο του 2021 και εξαιτίας των οποίων εξεδόθη αμέσως μετά ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του».

«Θέλω να κάνω γνωστό ότι ούτε ο εντολέας μου ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ προσωπικά έχουμε καμία διάθεση να μηνύουμε, να ενάγουμε και να οδηγούμε στα Δικαστήρια τον οιονδήποτε, εκτός της περιπτώσεως που καταφανώς παραβαίνει τον νόμο και θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Λιγνάδη και τον συκοφαντεί» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Μετά τη χθεσινή μου ανακοίνωση, με την οποία δημοσιοποίησα ότι ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης θα στραφεί δικαστικώς κατά της κας Γερασιμίδου, οι «γνωστοί» δημοσιογράφοι και διαχειριστές sites ακόμη και σοβαρών εφημερίδων, όπως είναι η εμβληματική «ΑΥΓΗ», εξέφρασαν την απορία τους γιατί θα προβώ σε αυτή την διαδικαστική πράξη, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα και πρωτοφανή.

Προς απάντησή τους θέλω να τους κάνω γνωστό ότι ούτε ο εντολέας μου ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ προσωπικά έχουμε καμία διάθεση να μηνύουμε, να ενάγουμε και να οδηγούμε στα Δικαστήρια τον οιονδήποτε, εκτός της περιπτώσεως που καταφανώς παραβαίνει τον νόμο και θίγει την τιμή και την υπόληψη του κου Λιγνάδη και τον συκοφαντεί ακόμη και με δηλώσεις σαν αυτή της κας Γερασιμίδου, η οποία εκ προθέσεως, ενώ γνώριζε, όπως το γνώριζε και ο δημοσιογράφος που της πήρε τη συνέντευξη, ότι στις 9 Ιουνίου 2022 είχα δημοσιοποιήσει ανακοίνωση περί αρχειοθετήσεως τριών σκευωριών σε βάρος του κου Λιγνάδη, μία εκ των οποίων ήταν η σχετική με τα προσφυγόπουλα από τις δομές (οι άλλες δύο αφορούσαν το Αρσάκειο και τη δήθεν κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας), καθιστώντας έτσι σαφές ότι δεν υπάρχουν άλλες κατηγορίες για τον εντολέα μου πλην αυτών που δικάζονταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και η εν λόγω ανακοίνωσή μου είχε λάβει ευρεία δημοσιότητα, εντούτοις η κα Γερασιμίδου έκανε αυτή τη δήλωση σκόπιμα και εντελώς παράνομα, για να συκοφαντήσει τον εντολέα μου και να αποκτήσει, κατά την κρίση του εντολέα μου, δημοσιότητα και μόνον.

Εκτός των ως άνω η κα Γερασιμίδου και αυτοί που δημοσίευσαν τις εντελώς συκοφαντικές δηλώσεις της, αλλά και αυτοί που αναπαρήγαγαν αυτές τις παράνομες δηλώσεις, θα πρέπει σήμερα να ζητήσουν συγνώμη από τον κο Δημήτρη Λιγνάδη, αλλά θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη και από εμένα όσοι χαρακτήρισαν την ενέργειά μου πρωτοφανή για την περικοπή των δηλώσεων της κας Γερασιμίδου, η οποία, όπως και οι γνωστοί δημοσιογράφοι, τον συκοφάντησε ακραία δηλώνοντας ότι ο Λιγνάδης είναι ελεύθερος, όχι γιατί το επιβάλλει ο νόμος και το αποφάσισε η Δικαιοσύνη σύμφωνα με το άρθρο 497 παρ.8 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αλλά γιατί «φοβούνται μήπως πει από πού προμηθεύονταν τα προσφυγάκια, γιατί τότε θα γίνει πολύ μεγάλο σκάνδαλο», υπονοώντας σαφώς ότι πίσω από αυτή την απόφαση βρισκόταν δήθεν η τότε κυβέρνηση.

Δυστυχώς, για όλους αυτούς και ειδικά για την κα Γερασιμίδου η Δικαιοσύνη θα είναι αμείλικτη, αφού δυνάμει της υπ’ αρ. 517/2021 αναφοράς του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, εγκριθείσας με την υπ’ αρ. πρωτ. 10317/2021 πράξη της Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, αρχειοθετήθηκε αυτή η βρομερή συκοφαντία περί του ότι δήθεν ο κ. Λιγνάδης έκανε σεξουαλικές πράξεις με προσφυγόπουλα από τις διάφορες δομές, όπως είχα ανακοινώσει με δελτίο τύπου ήδη από τον Ιούνιο του 2022.

Δεν βρέθηκε ούτε μια περίπτωση, κατά την οποία να υπάρχει έστω και υποψία περί του ότι ο κ. Δημήτρης Λιγνάδης είχε την οιαδήποτε σχέση με αυτή τη σκευωρία.

Δυστυχώς για όλους αυτούς αυτή είναι η μοναδική αλήθεια και, όταν χρησιμοποιείς τη δυστυχία ενός αθώου, ο οποίος καταστράφηκε από μια βρομερή σκευωρία μόνο για πολιτικούς λόγους, και ισχυρίζεσαι ψεύδη γεγονότα εν γνώσει της αναλήθειας αυτών, θα πρέπει να πληρώσεις και με φυλάκιση και με αποζημίωση.

Πέραν της κας Γερασιμίδου το δικηγορικό μας γραφείο έχει λάβει την εντολή να καταθέσει αγωγή αποζημίωσης και κατά της δημοσιογράφου κας Έλενας Ακρίτα για αναρτήσεις και δημοσιεύματα ανάλογου περιεχομένου, αλλά και κατά της τότε και νυν Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη για τις δηλώσεις που είχε κάνει σε βάρος του κου Λιγνάδη τον Φεβρουάριο του 2021 και εξαιτίας των οποίων εξεδόθη αμέσως μετά ένταλμα συλλήψεως εις βάρος του.

Αθήνα, 02/08/2023
Με εκτίμηση και σεβασμό
Αλέξης Κούγιας

***

Ζήσαμε μια παγκόσμια  πανδημία δύο ολόκληρα χρόνια. Πέρασε κι αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο   και η ζωή επέστρεψε στην καθημερινή της ρουτίνα. Μια πανδημία …κινεζικής προέλευσης (με ό,τι σημαίνει αυτό)   που, βέβαια ,ούτε έπρεπε να  εξαπλωθεί, ούτε  τη διαχειρίστηκαν σωστά  οι περισσότερες κυβερνήσεις.  Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Η χώρα μας την ίδια περίοδο, αντιμετώπισε παράλληλα με την εξάπλωση του κορόνα κι ενός άλλου είδους  «ενδημία».  Κι  αυτή είχε να κάνει με το νέο ιό …γκεμπελικής τούτος προέλευσης,  (με ό,τι κι αυτό  σημαίνει)  υπό την  … κωδική ονομασία   «επιχείρηση  κατασκευής ενόχων».

Από τα πρώτα θύματα  της ύπουλης και βρώμικης αυτής επιχείρησης  της  γνωστής μαφιόζικης  συντεχνίας, υπήρξαν ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Πέτρος Φιλιππίδης και η τραγικότερη των τριών, Ρούλα Πισπιρίγκου. Και οι τρεις μαζί έπεσαν θύματα μιας πρωτοφανούς ανθρωποφαγίας και κουβάλησαν (κουβαλούν) στους ώμους τους  ένα τεράστιο σταυρό, σε   ένα Γολγοθά που ανέβηκαν-ανεβαίνουν  μόνοι τους ,χωρίς ούτε ένας Σίμων  Κυρηναίος να τολμήσει να βγει από τους θεώμενους τη βασανιστική ανάβαση  , να άρει το βαρύ όργανο του θανάτου, έστω και σε μικρή απόσταση μέχρι τον τόπο του μαρτυρίου.

Οι  περισσότεροι, από όσους είχαν υποχρέωση να μιλήσουν και να συμπαρασταθούν στα θύματα,  είτε  πέσαμε οι ίδιοι θύματα μιας παραπλάνησης  που στήθηκε τεχνηέντως είτε  αδιαφόρησαν ή  κράτησαν  στάση Ισμήνης, Η  πλειοψηφία,βέβαια, της ελληνικής ανθρωπόμαζας ,συντάχτηκε ,όπως συμβαίνει πάντα  με ό τι της κανοναρχούν οι μαστροποί της . Τα πρόστυχα  αυτά θρασίμια της εγκληματικής συμμορίας,  βομβάρδιζαν  σε καθημερινή βάση  για ώρες ολόκληρες για μήνες πολλούς και τουλάχιστον  τρία χρόνια,  τα …ευήκοα   ώτα μιας  παράλυτης πλέον  (και για πολλούς λόγους)  ελληνικής κοινωνίας που δε διαθέτει πια ανακλαστικά αντίδρασης ,αλλά  τρέφεται από τέτοια ακούσματα και  ηδύνεται με την  αισχρότητα και την παραφροσύνη      μιας κοινωνίας , εποχής  Λωτ.

Σε εκείνους που δε βγήκαν  από την αρχή με σθένος και με σταθερό το χέρι στο αλέτρι μέχρι να  ξεριζωθούν τα ζιζάνια και να ολοκληρωθεί  η σπορά,  συγκαταλεγόμαστε κι εμείς εδώ.  Η ιστορική δημοσιογραφία  είναι δικαστήριο.  Αλλοίμονο αν ήταν μόνο κατα(αντι)γραφή γεγονότων  εν δυνάμει ή ήδη ιστορικών. Αν έλειπε από αυτή της την ιδιότητα και εκείνη της κρίσης    όσων εκτίθενται ως ιστορικά γεγονότα ή εμπεριέχουν τη δύναμη να εξελιχθούν σε τέτοια, τότε θα επρόκειτο για απλή δημοσιογραφία.

Στην τεράστια σημασίας αυτή  υπόθεση της  κατασκευής ενόχων κι επειδή ένα τέτοιο  ζήτημα  έχει  από μόνο του ιστορικό βάρος, εμείς από εδώ  ξεκινήσαμε, όπως δε θα έπρεπε, με  δειλά (προσεκτικά τα χαρακτηρίαζαμε)  βήματα.  Θελήσαμε να  διερευνήσουμε τις λεπτομέρειες  του φαινομένου, ενώ ήταν από την αρχή  φανερή η ουσία . Με τέτοια τακτική  χάσαμε πολύτιμο χρόνο.

Αυτή την ώρα ,έστω και αργά ,για το κορυφαίο  αυτό κοινωνικό και πολιτικό ζήτημα, που δεν ταλαιπώρησε μόνο τα θύματα, αλλά και το δίκαιο ως έννοια και αξία, η ιστορική  δημοσιογραφία είναι έτοιμη  να εκφέρει ετυμηγορία. Και όπως έχουμε πολλές φορές  τονίσει,   οι δικές της αποφάσεις  δεν παρακολουθούν ούτε επηρεάζονται από   εκείνες της συστημικής δικαιοσύνης.  ΄Όμως, στο συγκεκριμένο ζήτημα τυχαίνει  οι αποφάσεις  να  συμπίπτουν.

1.Δημήτρης Λιγνάδης. Ούτε παιδεραστής («παιδοβιαστής» μάλιστα!)  ούτε έκφυλος, ούτε σεξουαλικά άρρωστος και με αβυσσαλέα πάθη είναι.  Υπήρξε θύμα της  μανίας των Γκεμπελίσκων της αντιπολίτευσης  που χοροστατούσαν  οι γνωστές  “μούρες”   στις δύο  φυλλάδες Ντοκουμέντο  και Εφημερίδα Συντακτών. Μια καθαρά  κομματική, αντιπολιτευτική  ανθρωποθυσία με άγρια χτυπήματα κάτω από τη ζώνη στην οποία ενέδωσε και συνυπέγραψε   και η ίδια η κυβέρνηση. Τα  Μέσα που ελέγχει η Μητσοτακική εξουσία  και είναι τα περισσότερα  στην  ελληνική βιομηχανία παραπληροφόρησης και προπαγάνδας ,ακολούθησαν κι αυτά αμέσως μετά την ίδια τακτική, μια και  η συγκεκριμένη υπόθεση είχε πολύ ζουμί.  Διέθετε εύκολα   πιασίματα δημοσιότητας με  γαργαλιστικές λεπτομέρεις.  Είναι  αυτές ακριβώς  οι “ιστορίες” (όπως   κι εκείνη της “12χρονης από τον  Κολωνό) για τις οποίες οι βρώμικοι εκπρόσωποι του  απόπατου  της ελληνικής, εμπορικής δημοσιογραφίας… κόβουν  φλέβες. (Αίμα,σπέρμα).

2. Πέτρος Φιλιππίδης.  Δεν είναι βιαστής.  ( Βιαστής κατ΄ αρχήν είναι  νομικός  όρος , εντελώς αδόκιμος και …χριστιανικά-ιδιοκτησιακα  φορτισμένος). ΄Οπως χαρακτηρίζουμε τον παλιάνθρωπο που σου επιτίθεται  και σε κακοποιεί, χωρίς δική σου πρόκληση, έτσι οφείλουμε να χαρακτηρίζουμε  και το βιαστή.   Και μάλιστα είναι απείρως μεγαλύτερο το έγκλημα ,αν σου  επιτεθεί κάποιος  και σου βγάλει  το μάτι για οποιοδήποτε λόγο,  από  μια,  χωρίς συγκατάθεση  του άλλου, σεξουαλική διείσδυση,  αν δεν υπάρχει, φυσικά, άλλη σωματική κακοποίηση.  (Στο συζυγικό κρεβάτι είναι σύνηθες φαινόμενο, αλλά …νόμιμος τέτοιος βιασμός) .   Ο Φιλιππίδης έπεσε ο ίδιος θύμα της υπερσεξουαλικότητάς του και της  σερνικής του κοσμοθεωρίας  περί του …ό,τι κινείται ,εκτελείται. Τη σεξουαλική πρόκληση -παρενόχληση  ( ενδυματολογική, κίνηση,  στάση, εκφορά λόγου κ.λπ),  ο θεατρίνος Πέτρος Φιλιππίδης  φαίνεται να την εισέπραττε  ως πρόσκληση για  σεξουαλική  ευωχία.  Άλλο,όμως,  το ένα και άλλο το άλλο. Σε καμιά  περίπτωση δεν  ακινητοποίησε  κάποια από τις καταγγέλλουσες  με τη σωματική βία και παρά τη θέλησή  της, συνευρέθηκε σεξουαλικά και την κακοποίησε σωματικά.

Οι καταγγελίες  των  βιασμών    που ήρθαν προγραμματισμένα,  αμέσως μετά από εκείνες  τις αστείες   πριν 30 χρόνια,  της ανεκδιήγητης,  φιλοβασιλικης  ιστιοπλόου,   είναι η   αμερικάνικη εκδοχή  της σεξουαλικής παρενόχλησης στα …ελληνικά δεδομένα.  ΄Ωριμες  κυρίες που   στη νεότητά τους είχαν  το σεξισμό   επάγγελμα  και  ως εκ τούτου αδυνατούσαν να  διαχειριστούν και να αποδεχτούν την «κρίση ηλικίας”,  κατασκεύασαν εκ του ασφαλούς λόγω χρονικής απόστασης,    βιασμούς  και κακοποιήσεις.  Στόχος να βρουν μια θέση πάλι στην επικαιρότητα κι ακόμα καλύτερα ,  μια  πρόσκληση στο προεδρικό μέγαρο για τη γιορτή της…Δημοκρατίας.  Τον Πέτρο Φιλιππίδη, το πολύ,  πολύ  να  το ν χαρακτηρίσουμε  …   Σάτυρο,  ακόλουθο του Πανός, που ως φαίνεται,  αδυνατούσε  να περιορίσει  στην καθημερινή του ζωή ,τα δρώμενα  επι σκηνής. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

3. Ρούλα Πισπιρίγκου. Η πιο τραγική από τα θύματα της κατασκευής ενόχων. Κιμάς  στα  …επαγγελματικά μπλέντερ της εγκληματικής,  μαφιόζικης συμμορίας των Γκέμπελς.  Μια χαροκαμένη μάνα που έθαψε 3 παιδιά, κατηγορήθηκε από το βρώμικο  συνάφι που  δίνει  ρέστα  για θέματα  με «αίμα και σπέρμα», ως Μήδεια,  έβαλαν   την τήβεννο του εισαγγελέα  και του δικαστή, άνοιξαν δικαστικές  αίθουσες στα κανάλια  ,  έστησαν έδρα ,και με συνοπτικές διαδικασίες  στρατοδικείου , δίκασαν  και καταδίκασαν ένα αθώο άνθρωπο.  ΄Εχουμε γράψει πολλά  για την τραγωδία αυτής της γυναίκας, η   ανθρωποφαγία της οποίας δεν έχει προηγούμενο  στα ελληνικά δικαστικά  πράγματα. Και είναι ακόμα πιο τραγικό,  γιατί  ενώ ξέσκισαν στην κυριολεξία μια μάνα που έθαψε τρία παιδιά, την ίδια ώρα  ,  οι δράστες  , γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που σκότωσαν  το παιδί, αντί  να βρίσκονται στη φυλακή, αυτοαναγορεύτηκαν  για να γλιτώσουν ,  σε κατήγουρους, μάρτυρες  και …θύματα.

Ελλάς  ΚΑΙ του δικαιικού σου Μεσαίωνα!