ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ, ΑΥΡΙΟ Η…ΚΟΜΟΤΗΝΗ!

1. Γαμψό ξίφος»: H επιχείρηση-αντίποινα της Τουρκίας για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη -Βομβάρδισαν νύχτα το Κομπάνι-Τουλάχιστον 12 νεκροί

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε την έναρξη της αεροπορικής επιχείρησης «Γαμψό ξίφος»

Ακάρ: «Απαντάμε σε κάθε είδους προδοτικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας»
Αφού χτυπήθηκαν οι στόχοι με ακρίβεια, τα αεροσκάφη επέστρεψαν στις βάσεις τους με ασφάλεια, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας και ο Ακάρ απευθύνθηκε στους πιλότους που έλαβαν μέρος στην επιχείρηση:

«Ολοκληρώσατε με επιτυχία την επιχείρηση. Δεν μπορούμε να είμαστε παραπάνω υπερήφανοι. Οι ήρωές μας, οι πιλότοι και όλοι οι σύντροφοί μας στα όπλα, ιδίως οι πιλότοι μας, εκπλήρωσαν τα καθήκοντα που τους ανατέθηκαν με μεγάλη επιτυχία. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Σας συγχαίρουμε ειλικρινά. Σας ευχόμαστε συνεχή επιτυχία».

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των 85 εκατομμυρίων πολιτών μας και των συνόρων μας και να απαντήσουμε σε κάθε είδους προδοτικές επιθέσεις εναντίον της χώρας μας», δήλωσε ο υπουργός Ακάρ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κατά στόχων στο βόρειο Ιράκ και τη βόρεια Συρία από τα μεσάνυχτα σχεδιάστηκε με ευαισθησία και εκτελέστηκε με επιτυχία.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε: «Καταφύγια τρομοκρατών, σπήλαια, σήραγγες και αποθήκες καταστράφηκαν με μεγάλη επιτυχία. Το λεγόμενο αρχηγείο της τρομοκρατικής οργάνωσης χτυπήθηκε επίσης και καταστράφηκε με ακρίβεια. Στο στόχαστρο μπήκαν μόνο τρομοκράτες και δομές που ανήκαν σε τρομοκράτες».

****

Η ατιμωρησία του Τζορτζ Μπους, του Βλαντιμίρ Πούτιν, όλων των φορέων της κρατικής  τρομοκρατίας    που  διέπραξαν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας,  για να τιμωρήσουν τάχα  άλλους τρομοκράτες, επέτρεψε  και στον  Τούρκο δικτάτορα να διαπράξει   τα ίδια εγκλήματα. Και θα μείνει και τούτος ατιμώρητος.

Χτες και σήμερα  η Κύπρος  και    οι  Κούρδοι.  Αύριο  η Ελλάδα.  Ντόμινο τέτοιες   συμπεριφορές.

Μην το θεωρείτε απίθανο. Προσέξτε τον τρόπο  με τον οποίο  απευθύνθηκε   στα  δικά του   εθνίκια ,  ο «Παναγιωτόπουλος»  της Τουρκίας,  για να δικαιολογήσει το έγκλημα,  Δεν είναι, απλώς , εθνικιστικός λόγος. Ειναι  Φασιστικός,  Τζιχαντικός.

 Θα πει αύριο τα ίδια και για την Ελλάδα, αν ποτέ διανοηθεί το Οθωμανικό  καθεστώς απέναντι , να χτυπήσει   τη Θράκη, ας πούμε, γιατί «΄Ελληνες, τρομοκράτες, άπιστοι  Γκιαούρηδες,  ανατίναξαν τζαμί με  αδέρφια μας μέσα,   στην Κομοτηνή»!

Νομίζετε δε  γίνονται  τέτοια  ή δεν είναι ικανός ο Σουλτάνος;  Καθόλου δεν αποκλείεται  να το έστησε ο ίδιος   όλο αυτό το σκηνικό του  τρομοκρατικού κτυπήματος  στην Ιστανμπούλ ,  για να  δώσει  με  το Κομπάνι ένα μάθημα σε Κούρδους, αλλά και ΄Ελληνες.

 Γιατί να μην επαναλάβει  την  προβοκάτσια και στην Ελλάδα;  Ο Σουλτάνος αντιγράφει σε όλα τον Τσάρο. Ο  εγκληματίας  Ρώσος δικτάτορας έκανε όμοιες προβοκάτσιες, χρόνια πριν,   στη Μόσχα, την Τσετσενία, τη Γεωργία, το  Κίεβο, την Οδησσό,  την  Κριμαία .Πολύ πριν το 2014 ,αλλά και  σήμερα ακόμα.

 Είναι πια αχυράνθρωπός του ο Ερντογάν .  Ο Πούτιν τον κρατά στην εξουσία  με αντάλλαγμα την αποσταθεροποίηση του ΝΑΤΟ,    Τέρατα σαν  τούτους  είναι ικανοί για όλα.

Ο  αναίσθητος και  αδίστακτος    γιος του αλήστου μνήμης Κων Μητσοτάκη  που “ρίχνει νερό στο μύλο” του δικτάτορα απέναντι με τις άχρηστες λαμαρίνες που αγοράζει για μίζες και στήνει γι αυτό  προκληττικά σκηνικά πολέμου, ας προσέξει.  Παίζει εδώ και τριάμισι  χρόνια  “εν ου παικτοίς”.  Η Ιστορία του τη φυλάει. Και είναι η μόνη που  δεν ξεχνάει.

 

2. Γεωργιάδης: Για την ακρίβεια στα ράφια των σούπερ μάρκετ φταίει ο Πούτιν

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

***

Αυτή η κυβέρνηση έμεινε χαραγμένη στο σκληρό δίσκο της Ιστορίας για δεκάδες λόγους. Δεν χαρακτηρίζει και δεν καθιέρωσε  τυχαία  τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως τον χειρότερο πολιτικό της χώρας, τουλάχιστον από τη Μεταπολίτευση  ως σήμερα.

Ως κυβέρνηση  των «Αρίστων», μάλιστα,  λαμβάνει… άριστα σε   όλες τις εξετάσεις  που έδωσε ως τώρα.  Σε μια, όμως,  δίνει ρέστα.  Στην  ικανότητα  να μεταλλάσσει  το ψεύδος σε αλήθεια, το μαύρο σε άσπρο, το άδικο σε δίκαιο, το αφύσικο σε φυσικό. Δεν είναι απλώς  Μαυρογυαλούρικη  δημαγωγία. Είναι εξαιρετική  επίδοση  που μόνο τα μέλη αυτής της κυβέρνησης  μπόρεσαν με τόση ευκολία να κατακτήσουν.

Κορυφαίοι στο άθλημα,  οι Νεοναζί της κυβερνητικής συμμορίας. Με την ευκολία και την άνεση  που χαιρετούσε  για παράδειγμα ο γιος του Πλεύρη  τη σβάστικα  παλιότερα, με το ίδιο χέρι τώρα που τον έκανε ο Κυριάκος υπουργό,   κατεβάζει  το…ξερό  του  πατέρα του, που δε διστάζει τούτος και μπροστά  στη μάνα του Φύσσα ,να δηλώνει  Ναζί και να χαιρετάει  Χιτλερικά.

΄Η, ο έτερος Καπαδόκης  ΄Αδωνις Γεωργιάδης.    Ως  βασικό παίκτης στην ομάδα των « Ναζί χωρίς στολή», μάλιστα, διαθέτει πλήθος αγωνιστικών αρετών. Συναρπάζει  τα πλήθη των χαχόλων που τον παρακολουθούν. Και κόβουν φλέβες για πάρτη του. Τα λόγια του είναι θέσφατα. Μεστά αλήθειας, νοήματος και ειλικρίνειας!

Πρόσφατα τους ενημέρωσε πως για τη  ακρίβεια φταίει ο Πούτιν και τα καύσιμά του που δε μας τα χορηγεί  πια στις προπολεμικές τιμές.   Αυτός είναι ο λόγος που  έχει σκαρφαλώσει η βενζίνη στα ύψη και συμπαρασύρει   όλα τα άλλα.  Πάνε, τους λέει ,οι παλιές καλές ημέρες,  οι πριν την αποφράδα της 24ης Φλεβάρη 2022, που εισέβαλε  ο Τσάρος στην πολύπαθη  Ουκρανία. Και ήταν τότε παράδεισος η Ελλάδα στις τιμές.

Θα μου πεις, βέβαια,    δεν απευθύνεται μόνο σε  Κάφρους,  αλλά και σε ίδιας ηθικής σαπίλας χαχόλους. ΄Ομοιοι  είναι και όσοι τον ακούν και τον ψηφίζουν. Ο συνετός, ο μη Δεξιός  υπάρχει περίπτωση ούτε ένα  στο εκατομμύριο  να πάρει τον Άδωνη στα σοβαρά;

Αλλά  του δικού του, του λοβοτομημένου, του  λέει  ό,τι θέλει. Και ως τέτοιος,  τον πιστεύει. Τον  διαβεβαιώνει  πως  το ημερολόγιο πάει  λάθος. Και   ο  Οκτώβρης  2022 , δεν έχει καμιά σχέση με τον αντίστοιχο μήνα  του 2021!

΄Αλλα λέει. όμως,  η ιστορική δημοσιογραφία στις σελίδες της που δε χαλκεύονται ,  δεν αλλοιώνονται και  συντηρούν  την ιστορική  μνήμη.  Μπορεί τότε ακόμα να μη είχε   εισβάλει ο Πούτιν στην  Ουκρανία, αλλά  τη βενζίνη τον Οκτώβρη του 2021, σχεδόν 2 ευρώπουλα την πληρώναμε πάλι.  Άσε τη ΔΕΗ,  το φάρμακο του συνταξιούχου, το ενοίκιο του φοιτητή.

Για δείτε. Γράφαμε τη χρυσή  εποχή της…φτήνιας, όταν  όλα τα έσφαζε όλα τα μαχαίρωνε ο Γεωργιάδης:

 

ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΣΕ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ. 2 ΕΥΡΩ (ΠΑΡΑ ΚΑΤΙ) Η ΑΠΛΗ ΒΕΝΖΙΝΗ! ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΑΝΑΡΑΣ: ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦOΡΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ!

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 11,1% της ΝΔ -Αδιαφιλονίκητη υπεροχή Μητσοτάκη έναντι Τσίπρα

Στράτος Φαναράς

Σ. Φαναράς, υπεύθυος της Metron Analysis:   “Δεν είναι ακόμη απειλητική  η φθορά για την ίδια τη κυβερνηση, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική πρόταση διακυβέρνησης”. Δεν έχει πληγεί το κεντρώο προφίλ Μητσοτάκη .  Αδιαφιλονίκητη η υπεροχή του”.

****

Αυτός ο τύπος, που το παίζει ,χωρίς να είναι,  αρμόδιος  για  διεξαγωγή ,έστω και με στοιχειώδη   εχέγγυα ,αντικειμενικής δημοσκόπησης, πρέπει να θεωρεί  πως ο ΄Ελληνες  δεν είναι τίποτα άλλο από     μαϊμούδες ,που με μια μπανάνα στο χέρι (διάβαζε “υποσχετικές” στη Θεσσαλονίκη) , τους κάνει ο Μητσοτάκης  ό,τι θέλει. Τις βάζει στο τραπέζι και χορεύουν  ξεβράκωτες.

Εκτός κι αν  πιστεύει πως ο  συμπατριώτης μας, ακόμα και ο Δεξιός,   είναι άρρωστος – μαζόχας .  ΄Εφτασε επί Δεξιάς πάλι,  να πληρώνει ,σχεδόν 2 ευρώ το λίτρο τη βενζίνη, όταν στη Σουηδία για παράδειγμα  με μισθούς  3 και 4 χιλιάδες ευρώ, η βενζίνη σε πολλά  οικονομικά  πρατήρια κοστίζει  κάτω από 1.5 ευρώ!   Αλλά, παρόλα αυτά,  η κυβέρνηση προηγείται  με  πάνω από 11%  και  ο  Κούλης,  κατά Φαναρά,  έχει αδιαφιλονίκητη (μάλλον αγνοεί τη σημασία της λέξης)   υπεροχή!

Καλούμε τον πέρα από  αναρμόδιο και  με ανάθεση τέτοιου  ευαίσθητου έργου  επί πληρωμή,  αυτό δημοσκόπο, να μας απαντήσει στα ακόλουθα ,με αυτονόητες απαντήσεις, ερωτήματα:

1. Πόσα χρήματα εισπράξατε,  για να  υπογράψετε   την  παραπάνω δημοσκόπηση και  να πείτε, όσα είπατε  στον ακροδεξιό  ιστότοπο  του Ράπτη ; Με ποια θεσμική ιδιότητα;  Με ποια αρμοδιότητα, επίσης,  λαθρεπιβιβάζεστε στο καράβι της Ιστορίας;   Με τί είδους   δικαίωμα προχωράτε  στη δημοσίευση   στοιχείων για ιστορικό υλικό  που είναι   προϊόντα (εξ)αγοράς και συναλλαγής; Κι αν αυτά τα αποτελέσματα επηρεάζουν και διαμορφώνουν ύπουλα την κοινή γνώμη, δίκην επέμβασης “λοβοτομής”,  δε γνωρίζετε  πως  τέτοιο έγκλημα είναι από τα χειρότερα στις Δημοκρατίες  στις οποίες ανώτατη αρχή είναι ο καταστατικός τους χάρτης, δηλαδή το Σύνταγμα;

2. Γνωρίζετε,  κύριε, πως    υποδύεστε ρόλο   μάρτυρα υπεράσπισης κατηγορουμένου;  Αυτόκλητου  κα επί πληρωμή!  Και “θάβεται”  με τη μαρτυρία σας τον αντίδικο (εν προκειμένω ,τα άλλα κόμματα). Πώς χαρακτηρίζεται αυτός ο μάρτυρας ποινικά; Γνωρίζετε;

3. Πώς οι δικές μας δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα,  χωρίς εξαγορά και με τη θεσμική αρμοδιότητα λόγω  ιδιότητας του  υπογράφοντος ,  δίνουν εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα από τα δικά σας ; Κάποια από τις δυο δημοσκοπήσεις  είναι πλαστή, αλλοιωμένη;  Πώς  μιλάτε για…αδιαφιλονίκητη υπεροχή;  Γιατί ,όπως απαιτεί ο ηθικός κώδικας δεοντολογίας, αλλά και ο νόμος, δε δημοσιεύετε και τις αντίθετες, όπως κάνουμε εμείς  με τις  δικές σας  δημοσκοπήσεις;

4. Γιατί ,όπως  συμπεριφερόμαστε  εμείς κάθε φορά, δεν αποκαλύπτετε  το πλέον κρίσιμο  αποδεικτικό και εχέγγυο αντικειμενικότητας  μιας δημοσκόπησης, δηλαδή τις ερωτήσεις που υποβάλει ο δημοσκόπος, τον τρόπο,  το κοινό που απευθύνεται και τα μέσα που χρησιμοποιεί;

5. Αν η παραπάνω  δημοσκόπηση που  σας  ανάθεσαν  επί πληρωμή και ανατρέπει τη δική μας  (με ,εκτός των άλλων ,  έννομο δικό μας συμφέρον),  έδινε διαφορετικά αποτελέσματα,  δυσμενή για το εργοδότη σας ,  θα τη δημοσιεύατε ;   Κι αν σας απαγόρευαν, εσείς θα προχωρούσατε  παρόλα  αυτά στη δημοσίευσή  της, όπως  κάνετε για τους αντιπάλους   εκείνων που σας  πληρώνουν,  για να υπογράψετε όσα υπογράφετε; ;

6.  Σας  απευθύνουμε  δημόσια πρόσκληση,  έστω και αν δε σας  αναγνωρίζουμε  αρμοδιότητα,  να συγκαθίσουμε  σε “τραπέζι” για τη διατύπωση κοινώς αποδεκτών  ερωτημάτων  δημοσκόπησης  και   τη διεξαγωγή  της   με δική μας  δέσμευση υποχώρησης  στον τρόπο  που θα επιλέξετε ο ίδιος να γίνει.  Αποδέχεστε  τη πρότασή μας; (“Ιδού η Ρόδος ,ιδού και το πήδημα”).  Αν όχι, επιβεβαιώνετε  τις υποψίες  (για μας  βεβαιότητα) για διεξαγωγή  “πέτσινων”  δημοσκοπήσεων.

7. Εν τέλει, γνωρίζετε   τη σημασία της φράσης “Μπορείτε να κοροϊδεύετε κάποιους κάποιες φορές. ΄Ολους, όλες τις φορές, αποκλείεται, κι ας τους θεωρείτε  εσείς …χαϊβάνια”;

 

3. Αρχίζει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ: Η τελετή έναρξης.

Αρχίζει το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ

Παγκόσμιο Κύπελλο: Πριμ μισού εκατομμυρίου από τον ...

Παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα Άνδρες που φωνάζουν στο ...

“Λίγες ώρες έχουν απομείνει για την επίσημη έναρξη του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, με τους ποδοσφαιρόφιλους σε όλο τον κόσμο να έχουν ήδη αρχίσει να μετρούν το χρόνο αντίστροφα.

Η πρώτη σέντρα θα γίνει στις 18:00 το απόγευμα στον αγώνα της διοργανώτριας χώρας απέναντι στον Ισημερινό, ενώ το τελευταίο σφύριγμα αναμένεται να ακουστεί στις 18 Δεκεμβρίου, όταν όλος ο κόσμος θα μάθει ποια είναι η νέα υπερδύναμη στον χώρο του ποδοσφαίρου”.

***

Δεν είναι οι χιλιάδες νεκροί ,ξένοι εργάτες  για να στηθεί  αυτό το έκτρωμα.  Δεν είναι το Κατάρ, ένα κράτος-τρομοκράτης .

Χείριστα κι αυτά. Αλλά χείριστοι όλων και ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων,  οι ποδοσφαιρόφιλοι.  Αυτοί οι Κρετίνοι σε όλο τον κόσμο, που θα στηθούν πάλι μπροστά  στις οθόνες τους, για να δώσουν άλλη μια μαρτυρία  πως είναι ανεγκέφαλοι, πως έχουν υποστεί τέτοια  λοβοτομή, ώστε να μην έχουν πια  τη στοιχειώδη ικανότητα  να αντιληφθούν  πόσο σκουπίδι κουβαλούν στο μυαλό τους.

Οι πόλεμοι ,ο ρατσισμοί,  οι ανταγωνισμοί, ο καπιταλισμός  και ο εθνικισμός από το ποδόσφαιρο  ξεκινάνε. Μαθαίνουν τις μαϊούδες  να χορεύουν   ξεβράκωτες.  Εθίζουν τους ανόητους  σε οχλώδεις  συμπεριφορές. Προπαντός  σε βία και  αντιπαλότητα. Οι μεν και οι δε, οι εχθροί  και οι φίλοι, οι  πιστοί και οι άπιστοι. Ο Ναζισμός,ο φασιμός,  τα άλλα ολοκληρωτικά καθεστώτα  έχουν το ποδόσφαιρο και τις παρεμφερείς  διοργανώσεις  πρωταθλητισμού στην ημερήσια διαταξη, το πιο ισχυρό  όπλο αδρανοποίησης,  αποχαύνωσης, αδιαφορίας ή ανοχής.

΄Ενα από τα μεγάλα καρκινώματα που θα ξεριζώσουν  οι μελλοντικές κοινωνίες, θα είναι αυτές οι αρρώστιες. Το ποδόσφαιρο  και  ο πρωταθλητισμός που  καμιά σχέση δε έχουν  με τον  υγιή αθλητισμό και την άσκηση.

Μη μου πεις πως είσαι σοβαρός,  αν αρχίσεις από  σήμερα να στήνεσαι μπροστά στο θεαματοχαζοκούτι και μάλιστα σε τεράστια οθόνη ,για να  βλέπεις τα  κρετινάκια να κλωτσάνε την μπάλα. Κι εσύ με την κοιλιούμπα και το αγύμναστο σώμα , να χτυπιέσαι, να ουρλιάζεις και να χυδαιολογείς για το πέναλτι που χάθηκε.

Σοβαρός μπορεί να περνιέσαι.  Σοβαρός δεν είσαι. Το μόνο σίγουρο. Προπαντός δεν είσαι  πολίτης, συνειδητοποιημένος και αξιοπρεπής.

 

 

 

΄Εχουμε πολλές μάχες να δώσουμε. Μια από αυτές είναι να  αναδεικνύουμε τη ζημιά που κάνει στις κοινωνίες η μαζοποίηση, η τεχνητή αντιπαλότητα, ο άρρωστος ανταγωνισμός. ΄Όπως ακριβώς εκκολάπτονται  μέσα από το ποδόσφαιρο και τις άλλες ανάλογες διοργανώσεις.

Πολεμησέ  τους με επίθεση, με αδιαφορία και περιφρόνηση. Με αλλαγή στάση ζωής.  Κάνε τη δική σου ,την προσωπική επανάσταση. Σεβάσου την ιδιωτικότητά σου, τον απεγκλωβισμό σου από τον όχλο, την είσοδο σου σε νέες, ελεύθερες κοινωνίες  ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

Αν κέρδισες τέτοιο έπαθλο, θα το δεις απόψε. Αν την ώρα που οι Κρετίνοι αφήνουν τα ανεγκέφαλα  παιδάκια με την μπάλα στα πόδια   να αποπατούν   στα σαλόνια τους μπροστά στις οθόνες σου,  εσύ θα  κάνεις βόλτες με το σκύλο σου στο πάρκο ή θα απολαμβάνεις ήσυχα στο αγαπημένο σου ταβερνάκι το μαριδάκι ,  παρέα με τον κολλητό, που χρόνια τώρα, δε χορταίνετε  τέτοιες, δικές σας  στιγμές και  ατέλειωστες κουβέντες  με… αλάτι και πιπέρι!