ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 3,5- 3,625% Η ΑΠΟΔΟΣΗ
Θετική υποδοχή για το επταετές ομόλογο- Προσφορές άνω των 6 δισ. ευρώ
Θετική υποδοχή για το επταετές ομόλογο- Προσφορές άνω των 6 δισ. ευρώ

Θετικά φαίνεται πως υποδέχονται οι αγορές το ελληνικό ομόλογο, καθώς οι προσφορές στο βιβλίο προσφορών που άνοιξε σήμερα είναι πάνω από 6 δισ. ευρώ.

Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που αναμένεται να αντληθεί και η απόδοση κινείται γύρω στο  3,5- 3,625%.

Κι αυτή η εξέλιξη,προοιωνίζει την ανταπόκριση  την επενδυτών στην επίσημη έξοδο της χώρας  στις Αγορές  που έχει προγραματιστεί για τον Αύγουστο του 2018. Οι Κασσάνδρες ,που υποδύονται ο Κυριάκος, η Φώφη, Ο Λεβέντης, η Ζωή, ο Λαφαζάνης και άλλοι, είναι πια αναίσθητοι από πολιτικό  αλλά και τσίπας,  Μιθριδατισμό.

Αλλιώς,  δεν εξηγείται να τους  “φτύνεις και να σου λένε …καλά που βρέχει”!  Τα γνωστά  θρασίμια της πάρτης και του κομματικού συμφέροντος,που το παίζουν και πατριώτες.  Θα απαλλαγεί κάποτε η χώρα από δαύτους;

____________________________________________________________

1. Μόνο στην Ελλάδα κατηγορούνται πολιτικοί για την υπόθεση Novartis
AP Photo/Keystone, Georgios Kefalas

Οι αθέμιτες πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας Novartis έχουν καταγγελθεί και καταδικαστεί παγκοσμίως, ήδη από το 2003.

Η εταιρεία-κολοσσός της Ελβετίας πλήρωσε πολλά εκατομμύρια δολάρια πρόστιμα και καταδικάστηκε, σε πολλές χώρες στον κόσμο, για δωροδοκία γιατρών και κρατικών υπαλλήλων ή για παράνομες πρακτικές στον χώρο του φαρμάκου. Μόνο στην Ελλάδα, μέσω τριών προστατευομένων μαρτύρων, κατηγορήθηκαν πολιτικά πρόσωπα για δωροδοκία.

Tο FBI έκανε ενδελεχή έρευνα για τις πρακτικές της Novartis και στην Ελλάδα. Η δικογραφία που έχει στα χέρια της η ελληνική Βουλή περιλαμβάνει και έγγραφα του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, με ημερομηνία 13 Δεκεμβρίου 2017 και αποδέκτη την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ούτε στην “Ουγκάντα” (κι ας μας συγχωρήσει η χώρα χωρίς εισαγωγικά) δε γίνονται όσα στην Ελλάδα. Χρόνια τώρα.  Ο πολιτικός πολιτισμός της χώρας λαμβάνει, λίαν  επιεικώς, (0) ΜΗΔΕΝ. Και όχι μόνο για τις λαμογιές, τις μίζες, τους χρηματισμούς. Διαφθορά, διαπλοκή,σήψη. Παντού. Πολιτικοί και οπαδοί.

Κι αυτή η χώρα δεν έχει ελπίδα να βγει και να ανασάνει από το βόθρο, αν, τουλάχιστον, δε γίνει μια αρχή. Να φύγουν ΟΛΟΙ όσοι κυβέρνησαν  ή όχι τη χώρα από τη “Μεταπολίτευση” και μετά.

Κι αν πει κανείς πως ο πέλεκυς πέφτει “επί της κεφαλής   δικαίων και αδίκων”, δε θα συμμεριστούμε την άποψή του, διότι ουδείς από τους ΄Ελληνες πολιτικούς απαλλάσσεται της ευθύνης. ΄Ολοι τους έχουν …χεσμένοι τη φωλιά τους για χίλιους λόγους.

Και πρώτος, επειδή ,ακριβώς, δάλεξαν να πολιτευτούν σε ένα σύστημα σεσηπός,  που όζει πτωματικές, εμετικές  οσμές . ΄Ενα κομματικό σύστημα εδώ και δεκαετίες καταδικασμένο ηθικά  και φορέας ,διαφθοράς, διαπλοκής, απάτης, ισχυρής παθογένειας.

Αν ήθελαν οι ¨δίκαιοι” να διαφοροποιηθούν  από τους άδικους , όφειλαν ,τουλάχιστον μετά το 2008, χρονιά που σηματοδοτεί τη χρεοκοπία της χώρας, να έχουν παραιτηθεί, μόνο και μόνο γιατί ουδείς ένοχος ευρέθη γι΄αυτό το έγκλημα καθοσίωσης,  αν και είναι γνωστός, γνωστότατος ο δράσης. Και δεν τον κατάγγειλαν. Συμμετείχαν, επομένως,  στη συγκάλυψη δια της σιωπής τους.

Και αναφερόμαστε πρωτίστως  στους Συριζαίους, που κάλυψαν τον βασικό ένοχο της χρεοκοπίας της χώρας  Κώστα Καραμανλή με την περίφημη “ομερτά” του τέως με τον νυν πρωθυπουργό.΄Οχι μόνο μια παραίτηση ,έστω για τα μάτια, δεν υπήρξε, αλλά ούτε καν διαμαρτυρία, μια σοβαρή και υπεύθυνη ομιλία-καταδίκη  από κάποιον…εθνοπατέρα   στο βήμα της Βουλής. “΄Ακρα του τάφου σιωπή”!

Και δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ . ΄Ολοι οι υπόλοιποι,  του συνταγματικού λεγόμενου τόξου. Μη εξαιρουμένων κι εκείνων του ΚΚΕ.

Η μόνη συνετή σήμερα στάση του συνειδητοποιημένου πολίτη, είναι η ΑΠΟΧΗ από αυτό το αισχρό παιχνίδι των εκλογών. Αλλιώς, και ως υποφήφιος και ως ψηφοφόρος , γίνεσαι συνένοχος.

Μια ΑΠΟΧΗ-διαμαρτυρία,που θα ξεπεράσει το 50% στις επόμενες εκλογές , είναι μεγάλο  “χαρτί”, που λύνει τα χέρια στις κοινωνίες  των συνειδητοποιημενων πολιτών, για να μπουν δυναμικά στο πολιτικό παιχνίδι .  Με τέτοιο ποσοστό ΑΠΟΧΗΣ, τρίζει συθέμελα το οικοδόμημα της Δημοκρατίας τους.

΄Οσο για το  χειροπιαστό και πέραν πάσης αμφιβολίας σκάνδαλο της Novartis , πολύ φοβούμαστε πως θα χρησιμοποηθεί ως πομφόλυξ και  φληνάφημα,   δημαγωγικό τερτίπι-όχημα, ως τις εκλογές.  Και μετά θα ξεχαστεί.

΄Ηδη οι πολιτικοί που κατηγορούνται ,έχουν δύο θητείες στη Βουλή, που σημαίνει πως το έγκλημά τους παραγράφεται! Και θα μείνει στην Ιστορία  μόνο ο “αφελής” ΄Ακης Τσοχατζόπουλος ως ο “αποδιοπομπαίος τράγος” ,o αίρων  τις αμαρτίες των υπολοίπων συναδέλφων του “πολτικών”.

Αν ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του ανακίνησαν το όντως μέγα αυτό σκάνδαλο, όχι για να τιμωρηθούν οι ένοχοι, αλλά ως όπλο κατά των αντιπάλων του, να σέρνεται, δηλαδή,  η κατηγορία “να, οι κλέφτες ΝεοΔημοκράτες και Πασόκοι” , ώστε τα δύο κόμματα της Αντιπολίτευσης να πάνε σε εκλογές με το όπλο στον κρόταφο, θα είναι ακόμα πιο αισχρό έγκλημα αυτό του ΣΥΡΙΖΑ κι από το ίδιο το σκάνδαλο  του χρηματισμού,  ακόμα και δύο πρωθυπουργών.

 Αν δεν πάει κανένας πολιτικός φυλακή από τους κατηγορουμένους, αν έχουμε πάλι μια επανάληψη της φαρσοκωμωδίας του “βρώμικου 89”  στην εποχή μας και με νέους πρωταγωνιστές στο… πόδι του Αντρέα Παπανδρέου, αν δεν καθίσει η κυβέρνηση στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου και τον εν πολλαίς αμαρτίαις και ατασθαλίαις περιπεσόντα  Κώστα Καραμανλή, όλη η υπόθεση Novartist  δε θα  είναι τίποτα περισσότερο από  φούσκα. ΄Ενα νέο δημαγωγικό  κόλπο, από τα γνωστά Συριζιανά, για να πάνε  στις εκλογές με αέρα νικητή.

2. ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βλέπουν «μεθοδεύσεις» και «πολιτική σκευωρία» στην υπόθεση Novartis
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βλέπουν «μεθοδεύσεις» και «πολιτική σκευωρία» στην υπόθεση Novartis

Η αντιπολίτευση, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων είναι και τα καταγγελλόμενα πρόσωπα για απιστία και διαφθορά, αντιδρούν μέχρι στιγμής με σφοδρότητα και οξύτητα. Οι αιτιάσεις τους, πάντως, αφορούν κατά κύριο λόγο τις εξόφθαλμα εξωθεσμικές, αντισυνταγματικές και απροκάλυπτα «άτσαλες» διαδικασίες και μεθοδεύσεις των οποίων μετήλθε η κυβέρνηση κατά τους χειρισμούς της υπόθεσης. Και ηπιότερα και πιο προσεκτικά στην ουσία των καταγγελιών.

Τα ευθέως εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, αντέδρασαν (όπως αναμενόταν φυσικά) οργισμένα, μιλούν για «πολιτική συμμορία» που κατασκευάζει «με μαφιόζικες μεθόδους κατηγορίες»,  αναφέρονται σε «αλήτες της πολιτικής», που εσκεμμένα σπιλώνουν πολιτικούς αντιπάλους, ανακοίνωσαν ότι θα καταθέσουν μηνύσεις εναντίον ακόμη και του ίδιου του πρωθυπουργού.

Στις επίσημες κομματικές ανακοινώσεις, στηλιτεύονται βεβαίως οι «παράνομες και αντιδημοκρατικές» ενέργειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης που εμφανίζεται να γνωρίζει το περιεχόμενο του φακέλλου που απεστάλη στην Βουλή, κατά ευθεία παραβίαση του Συντάγματος, καταγγέλλεται η παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο «προς ενημέρωση επί της υπόθεσης», αναρμοδίως και εξωθεσμικά, τα… «ξεσπάσματα» του γνωστού κ. Πολάκη που δηλώνει ότι «γνωρίζει την ταυτότητα των προστατευομένων μαρτύρων!».

Πόσο ανήθικη πολιτικά μπορεί να είναι αυτή η κόρη του Γεννηματά, η…Φώφη,  που έφτασε να υπογράφει  τέτοιες κατάπτυστες  ανακοινώσεις για να βγάλει  λάδι τους κατηγορούμενους; Εγκληματική  συγκάλυψη.

Καλά ο  υιός Μητσοτάκη, ο πολύς Κυριάκος. “Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει”. Αλλά, ο πατέρας της Φώφης, αν μη τί άλλο, την εποχή που πολιτεύτηκε, ξεχώρισε από πολλούς Πασόκους αρπακτικά, όπως αποδείχτηκε μετά.

Καμιά τσίπα η άθλια αρχηγός του νέου κομματικού εκτρώματος. Ουδείς σεβασμός στη μνήμη του πατέρα της Γιώργου Γεννηματά.

 

3.  Δ. Αβραμόπουλος: Θα τιμωρηθούν αυτοί που έστησαν τη σκευωρία

 

Φωτογραφία: Intimenews/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Να οι “εγκληματίες του κολάρου”  (της γραβάτας ), όπως τους χαρακτηρίζει ο νομοθέτης. Κομψός, κουστουμαρισμένος, μειλίχιος, σοβαρός.”Απ ΄έξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα”!

Ντροπή πανάθλιε, που βγαίνεις κι από πάνω. Ξέρεις πως δε θα πας φυλακή και τσαμπουκαλεύεσαι. .Μην είσαι ,όμως, σίγουρος. Δεν υπολογίζεις τους συνειδητοποιημένους  πολίτες ,  “το βόιδι το μανό” του Α.   Βαλαωρίτη:

ΦΩΤΕΙΝΟΣ
Aν εξεράθη το κλαρί, πάντα χλωρή είν’ η ρίζα.
Και μένει πάντα ζωντανό ή ρόδι φάγ’ ή βρίζα,
αυτό το βόιδι το μανό, π’ όσο βαθιά ρουχνίζει
τόσο εύκολα μυγιάζεται κι ανεμοστροβιλίζει
και που το κράζουνε Λαό. Θα σπάσει το καρύκι
και θα προβάλει με φτερά μια μέρα το σκουλήκι.
Tότε, πουλί το σερπετό, ποιος ξέρει πού θα φτάσει!…

Θα έρθει η ώρα σου να πληρώσεις τα άπειρα κρίματά σου κι εσύ,  Αβραμόπουλε.  Και τίς μίζες και την ασπλαχνιά σου απέναντι στους πρόσφυγες, τους “κολασμένους της γης”, που εσύ και οι όμοιοί σου,  τους έχετε καταδικάσει στην ποινή του αργού και εξευτιλιστικού  θανάτου. Αισχροί  κι απάνθρωποι!

 

4. α. Τζαβάρας: Να ανακληθεί η απόφαση για το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων της Novartis
Φωτογραφία: Eurokinissi
Την ανάγκη η εισαγγελέας να δώσει εντολή να ανακληθεί η απόφαση, με την οποία οι μάρτυρες για την υπόθεση Novartis μπήκαν στο καθεστώς προστασίας, υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, βουλευτής Ηλείας, Κωνστ Τζαβάρας
β. Νίκος Xατζηνικολάου για Novartis: Θα κινηθώ νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα

” Ο κ. Φρουζής λέει ότι συναντήθηκε μαζί μου. Η μόνη περίπτωση αυτό να συνέβη είναι αν με επισκέφθηκε στη Realnews,στο γραφείο μου, παρουσία συναδέλφων δημοσιογράφων, ως εκπρόσωπος της Ενωσης Φαρμακοβιομηχανιών για ενημέρωση για τα αιτήματα τους. Προσωπική συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ», σημειώνει στο πρώτο του μήνυμα στο Twitter ο κ. Χατζηνικολάου.

Στη συνέχεια επανέρχεται με ένα δεύτερο tweet, όπου σημειώνει πως «έχω ήδη δώσει εντολή στους δικηγόρους μου να κινηθούν νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα που επιχείρησε να με λασπώσει! Δεν έχω ανάγκη άλλης απόδειξης από τη στάση της Realnews στο συγκεκριμένο θέμα! Δείτε τα δημοσιεύματα μας πριν από ένα χρόνο».

 Νίκος Xατζηνικολάου για Novartis: Θα κινηθώ νομικά εναντίον του προστατευόμενου μάρτυρα

΄Αλλος παλιανθρωπάκος  με… γραβάτα και τούτος. Ο Τζαβάρας . Μέγας πολιτικός!

Για τον αισχρό μεγαλοδημοσιογράφο Χατζηνικολάου που έχει κάνει μπίζνα την χαλκευμένη είδηση, την παραπληροφόρηση, τα έχουμε πει τόσες φορές.  Τώρα, λέει στην αρχή πως δε θυμάται αν πήγε ο… χορηγός του Φουρζής στο γραφείο του,αλλά στη συνέχεια…θυμάται πως ήταν και συνάδελφοί του δημοσιογράφοι  μαζί του στη συνάντηση! Τα έχει χαμένα από τον πανικό το άτομο. ΄Επρεπε να είναι φυλακή το αισχρό αυτό υποκείμενο.

Και τί προτείνουν στην ουσία τα δυο αυτά  …καλόπαιδα και  διαπλεκόμενα λαμόγια ;  Να αρθεί το καθεστώς προστασίας των μαρτύρων για να τους “φάνε” την ίδια στιγμή .”λάχανο”.  Και  πάμε στοίχημα, αν συμβεί να αποκαλύψουν τα ονόματά τους,  κανένας από τους μάρτυρες δε θα ζήσει για να καταθέσει σε δικαστήριο, αν ποτέ οδηγηθεί εκεί η υπόθεση. Θα πεθάνουν από…ατύχημα!

΄Εχουμε εμπειρία με το μέγα επίσης σκάνδαλο της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης εξωτερικού. Πρώτος ο καθηγητής Γιώργος  Τριάρχης  αποσπασμένος στο πανεπιστήμιο της Τασκένδης, ανακάλυψε το φαγοπότι (πολλά εκατομμύρια) και ζήτησε προστασία από την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα  Μπακογιάνη και την επίσης υπουργό Παιδείας  Μαριέτα Γιαννάκου, για να ξεσκεπάσει το σκάνδαλο.  Δεν του την  έδωσαν. Και πώς να το κάνουν, αφού  και οι δύο κολύμπαγαν  στα ίδια   σκατά;

Ο τραγικός καθηγητής προχώρησε μόνος του, υπέγραψε επώνυμη μήνυση ,την κατέθεσε στην εισαγγελία και λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης, τον δολοφόνησαν (του άνοιξαν το κεφάλι στα δύο) στην Τασκένδη. Και είπαν πως κάποιος …κλέφτης τον χτύπησε στη μέση του δρόμου στο κέντρο της πόλης,  για να τον ληστέψει!

Οι δυο κυρίες φρόντισαν να συμβεί το ίδιο και στον  γράφοντα . Υπηρετούσε τότε αποσπασμένος στο Κίεβο . Αποκάλυψα κι εγώ επώνυμα το μέγα σκάνδαλο.  Πρόφτασα και παραιτήθηκα. Αλλιώς, θα είχα την τύχη του Τριάρχη κι εγώ και το μωρό τότε, παιδί μου.

Οι βρωμερές αυτές υπάρξεις δεν τιμωρήθηκαν ποτέ. Αντίθετα, ο ασεβής στη “Δίκη”  πρόεδρος (δεξί χέρι του Κυριάκου Μητσοτάκη, ) του ΣτΕ,  έστειλε στο αρχαίο την υπόθεση μετά από 11 χρόνια,  με μια  σκόπιμη επίδοση κλήσης  αλλού και όχι στον ορισμένο δικηγόρο μου.  Η αισχρή διαπλοκή του συστήματος στο μεγαλείο της.

Μην αποκαλύψετε ,τους προστατευόμενους μάρτυρες ποτέ. Λυσσάξανε να το ζητάνε, πασόκοι και νεοδημακράτες,  για να έχουν την τύχη του Τριάρχη. Αν υπάρχει ίχνος ευθύνης σε όσους χειρίζονται την υπόθεση, ας προφυλάξουν τους ανθρώπους .Μιλάμε για κανονικούς δολοφόνους του “κολάρου”.

 

5. ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΚΟΠΙΩΝ
Κοινό άρθρο του Γιώργου Καμίνη και του δημάρχου των Σκοπίων: Βιώσιμη λύση, όχι νέα απογοήτευση

Μπράβο στον Καμίνη! Στα βήματα του Μπουτάρη που έχει κερδίσει πολλούς πόντους στη Θεσσαλονίκη. Αλλά, οφείλουμε να τα λέμε δίκαια, ο Δήμαρχος της Αθήνας  έχει μείνει πολύ πίσω.

Καλή αρχή, δήμαρχε, με τη γενναία αυτή  απόφαση να καλέσεις τον ομόλογό σου των Σκοπίων και να δώσετε κοινό, ενωτικό, αποφορτισμένο από εθνικισμούς  και τύφλες, ανακοινωθέν. Πάντα τέτοια.