ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ HOMO-NATURALIS.GR . ΕΚΛΟΓΕΣ: ΣΥΝΤΡΙΒΗ Ν. Δ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ . ΕΛΠΙΔΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Τρεις ολόκληρους μήνες κράτησε αυτή η έρευνα. Ξεκίνησε εντελώς  “θυμικά”  και απρόσμενα  στα μέσα  Ιουλίου. Και να πώς.

Γράφαμε στις 17/7/2020 εδώ:

Η ΛΕΥΚΑΔΑ “ΒΡΑΖΕΙ”. ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ…ΣΟΥΒΛΙΣΤΟ!

Λίγες ημέρες στη Λευκάδα και το..μικρόβιο δε μας αφήνει να ξεκουραστούμε. ΄Η μάλλον, όσα ακούμε και βλέπουμε δε μας επιτρέπουν να σιωπήσουμε.

΄Οπου, λοιπόν,  πάμε και όπου σταθούμε, μιλάμε με τους ανθρώπους που συναντάμε  για την κατάσταση στο νησί  .  Νυδρί,  Βασιλική, Μαραντοχώρι, Αμμούσα, Μικρός  Γυαλός,  χωριά τριγύρω που περιδιαβήκαμε,  όπου κι αν περάσαμε και  καθίσαμε,  ο τόπος βράζει. Μόνο τα όπλα που δεν έχουν πάρει ακόμα!  Μαγαζιά, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, εντελώς άδεια.  Λίγους  Ρουμάνους τουρίστες και ελάχιστους  ΄Ελληνες έχει ολόκληρο (και όμορφο)  νησί.  8 000 κάτοικοι που   ζουν σχεδόν αποκλειστικά  από τον τουρισμό, αργοπεθαίνουν.

“Και για τα επόμενα 10 χρόνια”, μας λέει ένας ταλαιπωρημένος ταβερνιάρης στο Μικρό Γυαλό,  που χρωστάει τα μαλλιοκέφαλά του ,έτοιμος  να βάλει τα κλάματα ,”η ζημιά δε βγαίνει. Με τίποτα. Βατερλώ.  ΄Εχουμε όλοι ξανοιχτεί με τα χρέη . Και   θα πεθάνουμε από την πείνα το χειμώνα, αδερφέ, να το θυμάσαι. Το 2010, χρεοκόπησε το κράτος. Σήμερα, θα χρεοκοπήσει ο κόσμος”!

΄Ενας Αθηναίοις στην  ταβέρνα στην Αμμούσα, τόλμησε ,εις επήκοον πάντων, να…  αποφανθεί πως  “ο κωλοϊός  τα φταίει, τί να σου έκανε και η κυβέρνηση…”.  Και του όρμησαν, ντόπιοι και ξένοι. “Ο Κούλη σας μας κατάστρεψε, παλιάνθρωπε, ποιος κορόνα;  Ουστ από δω και μην ξαναπατήσεις το πόδι σου…”. Λίγο ακόμα και αν δεν  τον βγάζαν έξω  οι πιο ψύχραιμοι,  θα τον είχαν πετάξει  με τις κλωτσιές  στην  θάλασσα,  θαμώνες και γκαρσόνια.

΄Ολη η Λευκάδα βογκάει. Και τα Επτάνησα,  μαθαίνουμε  και η Κρήτη και τα  Αιγαιοπελαγίτικα νησιά. Αν βρεις άνθρωπο να σου πει καλή κουβέντα για τους δυνάστες, που κυβερνούν, κρεμάστε με ανάποδα στο Σύνταγμα. Και το ακροδεξιο-ναζιστικο- πορνό “έντυπο”, παραπάνω,  κάθε τρεις και λίγο ,ανεβάζει ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις ,όπου και καλά,  σχεδόν το  60% του κόσμου … “πίνει  νερό” στο όνομα της διεφθαρμένης φαμίλιας!

Ας τολμήσει,λοιπόν,  ένας ακροδεξιός υπουργός της κυβέρνησης  να κατέβει σε νησί. Να… βγάλει λόγο.  Θα τον πάρουν με τις καραμπίνες, επί λόγου τιμής!  Δεν είναι σχήμα λόγου. Βράζει, λέμε,  η Ελλάδα.

Η Λευκάδα με πανικόβαλε. ΄Ηξερα πως η κατάσταση είναι τραγική, αλλά δεν περίμενα τέτοια κουφόβραση  .Πίστευα πως του χρόνου την ΄Ανοιξη θα έκαναν  εκλογές.  Θα αναγκαστούν, όμως,   να τις κάνουν νωρίτερα. Αλλιώς,  θα σφαγούν.  Ξανάνοιξαν  τα παλιά “μπλε και πράσινα καφενεία” στα χωριά.  Ο ένας δε θέλει να δει τον άλλο, τον “αντίθετο”. Κι ας είναι συγγενής  ή γείτονας,  έτσι και  πει καλή  κουβέντα  για τους μαφιόζους που έφεραν τα πάνω κάτω σε λίγους μήνες μέσα.

Και συμβουλεύουμε τους Χρυσοχοϊδηδες και τους Πέτσες , να λένε ό,τι λένε από την ασφάλεια του γυαλιού, στα παράθυρα και τα πάνελ του ΣΚΑΪ. Και μην  κάνουν την αποκοτιά, ακόμα και με μια στρατιά από μπάτσους, να περπατήσουν  στην παραλία στο Νυδρί.  Θα τους φάνε ζωντανούς.

“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια”. Οι δημοσκοπήσεις πείθουν μόνο τις “Αντουανέτες”  στις πισίνες και στα δροσερά γραφεία. Εκείνες, ξέρουν από “παντεσπάνι”. ΄Εξω ο κόσμος δεν έχει πια ούτε “κουραμάνα”. Και από Σεπτέμβρη, θα τη… σπάνε κι αυτή με τη  βαριοπούλα για να τη μοιράζουν στα παιδιά τους.

Φυλαχτείτε. Μην κυκλοφορείτε έξω.  Για το δικό σας καλό  το λέμε.

Να επισημάνουμε ,όμως, και τούτο. Την οργή του κόσμου για ό,τι έγινε κι γι΄αυτό που θα έρθει, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης,  δεν την εισπράττουν σε αποδοχή,  δεν την εξαργυρώνουν,  τα άλλα κόμματα. Είναι το ίδιο εξοργισμένος ο κόσμος και με τον Αλέξη, που συμπαρατάχτηκε με τον Κούλη . Τους έδωσε άλλοθι, να  λένε  “πως μαζί τα αποφασίσαμε”.  Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση την ίδια ευθύνη έχουν. Αυτό πιστεύει  ο κόσμος.   Για χαζούς τους έχουν  οι Συριζαίοι;  Τους  το δώσανε στο πιάτο και… βρεγμένο, μάλιστα,  το παξιμάδι!

΄Εκαναν χαρακίρι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Αντί σήμερα να ξαναζούσαμε ημέρες των Ιουλιανών, με τον κόσμο που ήδη βρίσκεται στην Αθήνα, στους δρόμους, μια και η ανέχεια δεν  επιτρέπει  διακοπές, ο Αλέξης Τσίπρας περιδιαβάζει τα νησιά και  πετάει στρακαστρούκες, αντί να χτυπάει με κανόνια.

Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα, σε μια κυβέρνηση που πνίγεται να ρίχνει  η ίδια η Αντιπολίτευση σωσίβια να τους σώσει. Θα γραφούν στο Βιβλίο…Γκίνες  ,ο Αλέξης και η παρέα του!

Ως φαίνεται, πάλι η ΑΠΟΧΗ, θα βγει τo πρώτο κόμμα. ΄Οποτε κι αν γίνουν εκλογές. Θα “κάνει κυβέρνηση  …υπεραυτοδύναμη. Και   θα μπαίνει στη Βουλή με τα τσαρούχια”.

Θα είναι η δική μας χαρά. Η εκπλήρωση του ονείρου. Κανείς στις κάλπες. Αφήστε μόνο τους Χαχόλους και τους “πελάτες” να μπαίνουν στα γελοία παραβάν τους και να παίζουν το θέατρο της  Δημοκρατίας τους, που δεν είναι τίποτα περισσότερο από κοινοβουλευτική Δικτατορία.”

 

 

Εκείνη η αγανάκτηση του κόσμου στη Λευκάδα  λειτούργησε  ως αυτενεργός δύναμη για να ξεκινήσει περί τα  τέλη Ιουλίου και να ολοκληρωθεί λίγες ημέρες πριν αυτή η δημοσκοπική έρευνα .  Κυριολεκτικά, σε 3 ολόκληρους μήνες, μαζέψαμε στατιστικο-δημοσκοπικό υλικό τέτοιο, που ούτε κι  εμείς εδώ  στα 13 χρόνια μας , είχαμε ποτέ συγκεντρώσει σε τέτοιο όγκο. Κι ας είχαμε παλιότερα  διεξάγη έρευνες και σε 4 μήνες μέσα.  Και φυσικά σε καμιά περίπτωση δε θα μπορούσε να πετύχει τέτοιο εγχείρημα  ο… “μπάρμπας μας ο ψεύτης”,  το  αληταριό  που παριστάνει του δημοσκόπους  στην Ελλάδα  με τις πέτσινες δημοσκοπήσεις  και  πουλάει εδώ και πολύ καιρό με το…κιλό πλέον. (1)

Να επισημάνουμε τις ιδιαιτερότητες αυτής της έρευνας.

  1. ΄Ηταν πολύ εύκολη η προσπέλαση των συνεργατών  μας σε  μεγάλο όγκο “δειγμάτων”, κυρίως   Αύγουστο και Σεπτέμβρη, μια και λόγου καλοκαιριού που μάλιστα κράτησε πολύ,  όλοι ήταν στις παραλίες. ΄Ετσι, σε μια μέρα μέσα ,ένας και μόνο συνεργάτης, μπορούσε εύκολα  να πλησιάσει και να  καταγράψει υλικό , ακόμα και από  20  ανθρώπους σε καφετέριες, μπιτσόμπαρα, ταβέρνες , μόνο και μόνο  σε  παραλίες.
  2. Το σύνολο των ανθρώπων που προσέγγισαν οι συνεργάτες μας στις 94 για την ακρίβεια ημέρες που διεξήχθη η έρευνα, ανέρχεται σε 22.500. Μεγάλο δείγμα για μια τέτοια έρευνα και με ασφαλή ως εκ τούτου τα  συμπεράσματα που θα διατυπώσουμε στη συνέχεια.
  3.  Υπήρξε ακόμα ευκολότερη αυτή η  δημοσκόπηση , επειδή  ο  “πληθυσμός” -δείγμα της έρευνας,  μας ενδιέφερε κυρίως  να καταγράψουμε, αν  έχει αποφασίσει (ως …”κοψοχέρης” ή  μη ) πως στις εκλογές, αν  ήταν  να  γίνουν “αύριο”,  θα ψηφίσει  ή όχι   Ν.Δ με το παρόν κομματικό σχήμα   (Κυριάκος Μητσοτάκη αρχηγός) . Το κυρίαρχο ζητούμενο ήταν  αυτό. Οι άλλες απαντήσεις  καταγράφηκαν περισσότερο , για να μας βοηθήσουν να βάλουμε  στη σωστή κατεύθυνση   τα  συμπερασμάτων που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Να θυμίσουμε, όμως,  πάλι,  τον τρόπο με το οποίο εμείς  εδώ στο Χόμο διεξάγουμε αυτού του είδους τις  έρευνες.

Γράφαμε σε άλλες παλιότερα δημοσκοπήσει μας:

“…΄Οπως λέγαμε στο Α μέρος της δημοσίευσης, τα βασικά σφάλματα μιας δημοσκόπησης είναι στον τρόπο διεξαγωγής της. Μια λίστα ερωτήσεων (τηλεφωνικά ή στο δρόμο) και με τον τρόπο που την «ξεδιπλώνουν» οι δημοσκόποι (συνήθως… κοπελίτσες ή αγοράκια, που σε πρώτη ματιά σου δίνουν την εντύπωση πως μάλλον οι υποτιθέμενες ερωτήσεις της έρευνας είναι ένα καλό άλλοθι -πρόσχημα , για να σου προτείνουν καφεδάκι!), δεν υπάρχει περίπτωση να αναδείξουν ,ας πούμε, την ταυτότητα των νικητών ή των ηττημένων σε μια εκλογική αναμέτρηση, πολύ περισσότερο να «χαρτογραφήσουν» πολιτικά τη χώρα.
… Η δημοσκόπηση δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητά της. Σε κανέναν δεν είπε κανείς πως είμαστε από το «τάδε” σάιτ και κάνουμε μια έρευνα-δημοσκόπηση. ΠΟΤΕ. Δεν υπήρχε λίστα με ερωτήσεις, καταγραφή απαντήσεων και τα παρόμοια που συνηθίζονται στις δημοσκοπήσεις. Οι απαντήσεις που θέλαμε, βγαίνανε μέσα από ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ στις παρέες μας, στους ανθρώπους που συναντούσαμε κάθε μέρα στη δουλειά μας, στις κοινωνικές μας συναναστροφές, αλλά και με «αγνώστους», οπουδήποτε θα μπορούσαμε να πιάσουμε μια απλή ,καθημερινή κουβέντα, μια από τις καλές συνήθειες, που απόμειναν ακόμα στον ΄Ελληνα . Αυτό, όπως καταλαβαίνει κανείς, η αβίαστη, δηλαδή, κουβέντα, που δεν είναι ούτε κατευθυνόμενη ούτε τυποποιημένη, ελευθερώνει τη διάθεση των ανθρώπων για επικοινωνία και φυσικά η «είσπραξη» της αλήθειας είναι πολύ πιο εύκολη.
Να αναφέρουμε ένα παράδειγμα: ΄Οταν μιλάς με 5 αγνώστους στο λεωφορείο ή στη “λαϊκή” και σχολιάζετε την την τρέχουσα πολιτική, οικονομική, κοινωνική κατάσταση, χωρίς το «θέατρο» της στημένης κουβέντας, οι άνθρωποι ανοίγουν τις καρδιές τους, επικοινωνούν ευκολότερα, λύνεται η γλώσσα τους. Δεν υπάρχει λόγος, ας πούμε, να αποκρύψουν στην κουβέντα πάνω την πεποίθησή τους πως ο «Σαμαράς είναι προδότης ή το αντίθετο” πως «ο Τσίπρας είναι δημαγωγός ή παλικάρι και τσαμπουκάς” ,αν «καλώς ή κακώς ο Μιχαλολιάκος  και η παρέα του είναι «μέσα”, αν «τα ΜΜΕ  και οι ιστότοποι (και ποια) έδωσαν χώρο και τόπο συσπείρωσης στους Χρυσαυγίτες και προπαγάνδας των απόψεών τους» .
Πιστεύουμε πως οι παραπάνω διευκρινίσεις πείθουν  τον καλόπιστο και ελλιπώς ενημερωμένο πως με τον τρόπο που περιγράψαμε βγαίνουν ευκολότερα και πιο γνήσιες αλήθειες, που σε καμιά περίπτωση η προγραμματισμένη κουβέντα με μια λίστα ερωτήσεων ,αντίθετα με τη «ζεστή”, δεν μπορεί να πετύχει.

Και τούτη τη φορά ακολουθήσαμε την “πεπατημένη” που απεδείχθη τελικά η καλύτερη μέθοδος απ΄όλες εκείνες που εφεύραν οι βιομηχανίες δημοσκόπησης ,για να παρουσιάζουν τα  ψεύτικα, εξαγορασμένα  100% αποτελέσματά τους. Να σημειώσουμε  για άλλη μια φορά εδώ πως αυτές οι εταιρίες δε βγαίνουν ποτέ έξω για δημοσκόπηση, ούτε τηλεφωνικά ή με άλλο γνωστό τρόπο, όπως  ισχυρίζονται.  Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση.  .Τα αποτελέσματα  γράφονται στα γραφεία και είναι ανάλογα εκείνων που ζητάει   το κανάλι ή η φυλλάδα.

 

         ΔΗΜΟΣΚΠΗΣΗ  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-ΟΚΤΩΒΡΗ 2020

 

1.Αν γίνουν αύριο εκλογές με αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ψηφίζατε αυτό το κόμμα;

ΟΧΙ: 17.307

 

2. Υπάρχει κάποιο άλλος στέλεχος  ή ακόμα και σχηματισμός χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα, για να αναλάβει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ;

ΟΧΙ:  19.304 .

 

3. Θα ψηφίζατε ένα από τα  κόμματα στις επόμενες εκλογές με τη μορφή που υπάρχουν σήμερα;

ΟΧΙ: 9.679.

 

4.   Η Ν.Δ έχει  πιθανότητες διάσπασης μέχρι τις επόμενες εκλογές,  εξαιτίας της ίδρυσης νέου,  ακροδεξιού κόμματος  ;

ΟΧΙ.  5. 200.

 

5. Τα ελληνικά ΜΜΕ (Τύπος) έχουν η δική σας υποστήριξη  με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα;

ΟΧΙ. 21. 205

 

 

Τα αποτελέσματα της  έρευνά μας,  αβίαστα, “χωρίς φόβο και πάθος”, με κριτήρια απολύτως  αντικειμενικά ,που μόνο φανατικοί  και έχοντες συμφέροντα δε θα αναγνωρίσουν , είναι  τα ακόλουθα:

1.Αν αύριο γίνουν εκλογές,  η Ν.Δ θα  τις χάσει …πανηγυρικώς για τους εξής κυρίως  λόγους  α.   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης  ποτέ δεν υπήρξε, όπως και η  “φαμίλια”, “σαρξ εκ της σαρκός” του  μέσου οπαδού  της γνήσιας Δεξιάς. ΄Ηταν επιλογή των εφοπλιστών,  των αχυρανθρώπων του Τύπου  και των στελεχών στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος.  Ο  καθένας για τους δικούς του λόγους . Τον Κυριάκο δεν “το πάει” η βάση, η Καραμανλική κυρίως.   β. Χειρίστηκε εντελώς λάθος και το θέμα της πανδημίας , το οικονομικό και το  ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας. ΄Επληξε  με τις αποφάσεις της κυβέρνησης  συμφέροντα μιας μεγάλης μερίδας μικρομεσαίων  του πληθυσμού,  κυρίως εκείνων που ζουν  από το τουρισμό.    Και είδε αυτά τα μέτρα  να θάβουν τις προσδοκίες τους  μακροπρόθεσμα. Το ίδιο και η στέρηση του δικαιώματος προστασίας της πρώτης κατοικίας που πλήττει χιλιάδες δανειολήπτες με “κόκκινα” , αλλά και  εξυπηρετούμενα (ακόμα) δάνεια.      γ. Δεν υπάρχει αυτή την ώρα ούτε στο εγγύς μέλλον μια προσωπικότητα άλλη, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην αρχηγία.  Αν αναγκαστικά πάνε σε εκλογές με τον ίδιο αρχηγό, θα μιλάμε πλέον για πανωλεθρία του κόμματος του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

 

2. Τις χαμένες  ψήφους της Δεξιάς, δεν τις καρπώνονται τα άλλα κόμματα, ειδικά  ο ο ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε ,όμως,  η δεξαμενή της Αποχής.

 

3. Ο Αλέξης Τσίπρας συσπειρώνει πιο δυναμικά και ως “αναφορά”  ενότητας τους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά και όσοι δεν ανήκουν στο κόμμα, θεωρούν αρραγή την ενότητα του κόμματος της Αντιπολίτευσης, αλλά  μόνο  με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα.

 

4. Είναι πλέον  ή σίγουρο πως μετά την καταδίκη της Χ.Α και τη διάλυση του μορφώματος ,αλλά και την αδυναμία της παλιότερης ακροδεξιάς των ΑΝ.ΕΛ να αρθρώσει σοβαρό,  δεξιό  παραταξιακό  λόγο, μια μεγάλη μερίδα   της Δεξιάς περιμένει την ίδρυση  ενός νέου ακροδεξιού σχηματισμού. Και αν υπάρξει  η  κατάλληλη προετοιμασία,  καλή συσπείρωση  υπό  ικανό αρχηγό, ο νέος αυτός κομματικός σχηματισμός θα αποσπάσει μεγάλο  αριθμό ψήφων από τη  Ν.Δ. Ειδικά,  αν σε αυτό ενταχθούν οι περισσότεροι ή  και όλοι οι ακροδεξιοί της σημερινού κόμματος,  Βορίδης, Γεωργιάδης, Πλεύρης .

 

5. Η αναπόφευκτη συντριβή Κυριάκου Μητσοτάκη στις  επόμενες εκλογές,  θα σημάνει και το τέλος του, όχι μόνο ως αρχηγού της Ν.Δ αλλά και  το πολιτικό του.   Ο Σαμαράς, με την προσχώρηση ή  την επίσημη συνεργασία  Βενιζέλου και Λοβέρδου και  ενδεχομένως και της ίδιας της Γεννηματά,  θα είναι ο επόμενος αρχηγός (πάλι)  της Ν.Δ.  Και με αυτό το σχήμα, η Ν.Δ έχει όντως ελπίδες διεκδίκησης ακόμα και μιας νέας νίκης.    Αυτό βέβαια,  υπό την  προϋπόθεση πως  ο  Κυριάκος Μητσοτάκης  δε θα προλάβει   να συνειδητοποιήσει  ποιοι τον υπονομεύουν   και αρνηθεί  να στείλει φυλακή την Τριανδρία  της Novartis (Σαμαράς, Βενιζέλος,   Λομβάρδος).

 

6. Η απάντηση  ( συντριπτική) για  την αποδοχή  του τρόπου λειτουργίας της   Βιομηχανίας Παραπληροφόρησης, δεν είναι  ούτε περίεργη ούτε μη αναμενόμενη. Οι ΄Ελληνες θεωρούν τη συντεχνία των δημοσιογράφων τη χειρότερη εξ όλων. Διαπλεκόμενους,  διεφθαρμένους, ανυπόληπτους.

(1)

Eξηγήσεις ζητά ο Μιχελάκης για την αποτυχία των exit polls

” Επιστολή προς την πρόεδρο του Συλλόγου Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς (ΣΕΔΕΑ) Χριστίνα Καράμπελα απέστειλε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης για το θέμα των μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ των αποτελεσμάτων των exit-polls και του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.Όπως σημειώνει στην επιστολή ο υπουργός Εσωτερικών αυτό «συνέβη για πρώτη φορά στον τόπο μας» και είχε ως συνέπεια «να δημιουργηθούν παντελώς αβάσιμες εντυπώσεις και να προκληθεί σύγχυση στην κοινή γνώμη κατά την τελική φάση της εκλογικής διαδικασίας».

Γι αυτό ζητά να εξετασθεί το ζήτημα από τα αρμόδια εποπτικά και ελεγκτικά όργανα του ΣΕΔΕΑ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, τον Κώδικα Δεοντολογίας – Επαγγελματικής Πρακτικής του ΣΕΔΕΑ και τον Κώδικα Δεοντολογίας των ΙCC -ESOMAR (Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου – Διεθνούς Οργανισμού Ερευνών Αγοράς).”

΄Η  είναι εντελώς “κουφό”  αυτό που έκανε ο  ΥΠΕΣ, να στείλει,δηλαδή,  επιστολή  στο ΣΕΔΕΑ  στην οποία… έκπληκτος αναρωτιέται τί συνέβη και πέσανε έξω τα αποτελέσματα τους  και μάλιστα για πρώτη φορά, όπως γράφει (!) ή παίζει αισχρό παιχνίδι, για να προσφέρει το απαραίτητο  άλλοθι στη χαμένη αξιοπιστία των δημοσκοπικών  εταιρειών.

“Ο κόσμος το έχει τούμπανο” πως αυτές οι εταιρείες είναι της “πλάκας”  και πως δε στηρίζονται σε καμιά επιστημονική μέθοδο, παρά μόνο στη μέθοδο “εν τη παλάμη και ούτω βοήσομεν”,όπως θα πούμε σε λίγο ,όταν δημοσιεύσουμε εδώ τη δική μας έρευνα-δημοσκόπηση, και ο κ.Μιχελάκης  καμώνεται τον…ανήξερο και έκπληκτο.

Βρε,τί σου είναι  αυτοί οι άνθρωποι του Συστήματος, όταν πρόκειται να διασώσουν το “παντεσπάνι” των δικών τους ανθρώπων.

Ακόμα και να αυτο-εξευτελιστούν,δεν το έχουν σε τίποτα.