ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 2020. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΜΟΥΤΣΟΥΝΑ …ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΥΡΗ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ. ΝΤΡΟΠΗ!

                  ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

΄Ενας είναι ο πρώτος μου εχθρός

 Ο Τύπος ο Γκεμπελικός

  Και ειδικά   ο … Ελληνικός!

_____________________________________

                              ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Κοινό κάλεσμα: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!

Κοινό κάλεσμα: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει!

Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου δεν θα περάσει! 

Ο λαός και η νεολαία θα τιμήσουν και φέτος το Πολυτεχνείο, παλεύοντας για Ψωμί-Υγεία-Παιδεία-Ελευθερία. 

Η απαγόρευση των εκδηλώσεων και της πορείας του Πολυτεχνείου, που εξήγγειλαν ο Πέτσας και ο Χρυσοχοΐδης, δεν θα περάσει!

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση της Ν.Δ. κλιμακώνει, εν μέσω πανδημίας, την επίθεση στους εργαζόμενους και τη νεολαία με το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, τους πλειστηριασμούς, την επίθεση στην εκπαίδευση, την αναβίωση του “σπουδαστικού” της ασφάλειας με ειδικό αστυνομικό σώμα στα πανεπιστήμια και τη συνεχή καταστολή, θέλει να απαγορεύσει τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, κλιμακώνοντας την κατασταλτική και αντιδημοκρατική επέλαση.

Με την θεωρία της ατομικής ευθύνης και τη στοχοποίηση των λαϊκών αντιδράσεων (όπως στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση στις 07.10) επιδιώκει να γλυτώσει από τις ευθύνες για την εγκληματική της πολιτική τόσους μήνες που άφησε τον λαό έκθετο στην πανδημία.

Τιμάμε την εξέγερση και τους νεκρούς μας στο Πολυτεχνείο και διαδηλώνουμε και φέτος στην αμερικάνικη πρεσβεία στις 17 του Νοέμβρη, σαν ένα νέο μεγάλο βήμα, στην πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

Ενάντια στην βάρβαρη αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, τον ιμπεριαλισμό και την πολιτική των ΗΠΑ-Ε.Ε., που κλιμακώνουν τις επεμβάσεις τους στην περιοχή, τις πολεμικές προετοιμασίες που δυναμώνουν.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε το κάλεσμα αυτό καλούμε τα συνδικάτα, τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού κινήματος και της νεολαίας, όλες τις μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς, να αγνοήσουμε τις κυβερνητικές απειλές και να δώσουμε στο φετινό Πολυτεχνείο το αγωνιστικό ανατρεπτικό περιεχόμενο που του αξίζει, με εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις και την πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία, στις 17 του Νοέμβρη!

Το μαχόμενο εργατικό κίνημα, αγωνιζόμενο για τη ζωή, ενάντια στη θανατοπολιτική της κυβέρνησης, ξέρει να αγωνίζεται και συγχρόνως να προστατεύει και να προστατεύεται από τον κορονοϊό. Το αποδείξαμε και στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς. Τα ατομικά μέτρα αυτοπροστασίας και της προστασίας του διπλανού μας, της μάσκας και των αποστάσεων είναι αυτονόητα.

Μαζί με τα εμβληματικά συνθήματα του Πολυτεχνείου του 1973 «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», υψώνουμε στην πρώτη γραμμή το αίτημα για Υγεία για όλο το λαό.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα την σπάσει. Το Πολυτεχνείο ζει στους αγώνες του σήμερα!

Υπογράφουν οι οργανώσεις:

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΕΕΚ

ΕΚΚΕ

ΚΚΕ (μ-λ)

Κόκκινο Νήμα

Κρίση και Κριτική

ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

νΚΑ

Ξεκίνημα

ΟΚΔΕ

ΟΚΔΕ Σπάρτακος

ΣΕΚ

****

Εν τάξει, είναι κόμμα εξουσίας  ο ΣΥΡΙΖΑ. ΄Αρα, πρέπει  να προσέχει τί λέει και τί  κάνει. Για να μην τα βρει μπροστά του σε λίγο που θα κληθεί πάλι να κυβερνήσει.

Αλλά, αν είναι έτσι, ας σταματήσει να χρησιμοποιεί και αριστερό  λόγο. Να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του προοδευτικού.  “Το ράσο δεν κάνει τον παπά”.

Λοιπόν, “‘Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Τολμάτε στην Κουμουνδούρου  να  αψηφήσετε  τη φασιστική  απαγόρευση και να έρθετε μαζί με όλους εμάς που τιμάμε ,τη μνήμη,  τα μηνύματα και τον αγώνα του Πολυτεχνείου;

“Δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη, δεν κρατιούνται”, παλικάρια της αριστεροφροσύνης. ΄Η, όπως το έλεγε και εκείνος ο ταλαίπωρος ο  Ναζωραίος,  που την είχε δει θεός

«Κανείς δεν μπορεί να είναι δούλος σε δύο κυρίους· γιατί ή θα μισήσει τον ένα και θα αγαπήσει τον άλλο, ή θα στηριχτεί στον ένα και θα περιφρονήσει τον άλλο (Ματθαίος 6,24).
Κανονίστε ,λοιπόν,  σε ποιανού την όχθη  θα σταθείτε.

2. ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
Πίσω από το εμβόλιο της Pfizer: Παιδιά Τούρκων μεταναστών έγιναν επικεφαλής της BioNTech

Ζευγάρι BioNTech

Αυτοί οι…παλιόΤουρκοι βρήκαν το εμβόλιο;  Διαδόσεις.  Δεν μπορεί.  Αποκλείεται ένας Τούρκος να έχει μυαλό .Ούτε και δίκιο.΄Οπως στα άλλα ζητήματα τα…εθνικά μας.

Πρώτοι στον κόσμο είμαστε   οι ΄Ελληνες. Ακολουθούν  οι άλλοι. Με τελευταίους τους Τούρκους, φυσικά.    Μπρος στο δρόμο που χάραξε ο  Γκας Πορτοκάλος.

Κι αν είναι έτσι όπως το λένε, Τούρκος να βρήκε το φάρμακο για τον Κορόνα, ουδείς ΄Ελληνας που σέβεται την πατρίδα του να μην το πάρει.

Δεν μπορεί, σύντομα θα βρεθεί κι άλλο εμβόλιο. Κι αυτό θα το έχει φτιάξει …΄Ελληνας! 

Υ.Γ Πήγανε να χαρούνε λίγο οι θερμο-ανεγκέφαλοι    με τον ΄Ελληνα  Αλβέρτο Μπουρλά , τον πρόεδρος της Pfizer και τελικά τους βγήκε…Οβριός.   Καμιά σχέση με ακραιφνή ΄Ελληνα!

Ποιος τώρα είναι ο καθαρός ΄Ελληνας,  ρωτήσετε Πλεύρη και Μπογδάνο. Αλλά και Σαμαρά, γιατί  όχι; 

3. ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ
Αποθρασύνθηκε ο Πολάκης μετά την κάλυψη Τσίπρα: «Τσογλάνια, δεν θα σταματήσουμε να ζούμε!», λέει στους επικριτές του (iefimerda.gr)

Το τραπέζι του Παύλου Πολάκη εν μέσω lockdown

Μην το ψάχνετε, δεν έχουν οι λέξεις  πλέον στις φυλλάδες και τα γκεμπελοκάναλα  τη σημασία που ξέραμε. “Ο Πολάκης ξεπέρασε τα όρια”,  μας δηλώνει εδώ το πορνοέντυπο  του Ράπτη .  Και όχι μόνο αυτό.

Τα αρπακτικά   που τρέφονται από την πανδημία και   ξεκοκαλίζουν εκατομμύρια για να προσφέρουν “γην και ύδωρ”  στον Κούλη τους,   μας δίνουν και μαθήματα αξιοπρέπειας και συμπεριφοράς. Πρωτίστως δουλικής υποταγής.

Καλούσαμε προχτές  τον Τσίπρα να κατεβάσει τον κόσμο στους δρόμους. Αλλά, προτίμησε όχι μόνο να υποταχθεί  “προς τα  υποδείξεις” της Δεξιάς, αισχρής κυβέρνησης, αλλά και στην ουσία να “αδειάσει” τον Πολάκη, που έκανε το αυτονόητο.  Πήγε να δει τους φίλους του.

Κατασκευάζουν την κοινωνία εκείνη  που  έκτισε η φαντασία του  ΄Οργουλε στο “1984”. Φτιάχνουν τα  ζόμπι ,που θα ζουν σ ΄εκείνες. Είμαστε οι τελευταίοι των…Μοϊκανών.

Συμπέρασμα:  Το μισό 2020 ,όπως πάει,  θα το φάμε  σε φυλακή.  Αύριο, με έναν άλλο “κορόνα” αφορμή,   θα τους   βάζουν σε κλουβιά ισόβια.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ,  Μαμελούκοι!  Οι εξουσίες του Συστήματος σας ευνουχίζουν  το μυαλό. Σας  μεταμορφώνουν   σε χοιρίδια της Κίρκης να μασουλάτε πίτουρα και  βελανίδια.

 

4. Ο Κώστας Μπακογιάννης επιμένει στο στολισμό της Αθήνας με κόστος άνω των 800.000€

Ο …Κωστής είναι η περίπτωση που η λαϊκή θυμοσοφία   πέτυχε (πάλι)  διάνα, ολίγον… διασκευασμένη:    “Κατά μάνα κατά  μπάρμπα  και παππού, κατά γιος, ανιψιός και εγγόνι”.

(Καλά,  αυτός ξύπνησε πολύ νωρίς στη μάσα μέσα.  Φτου να μη μας χαθεί το παλικάρι!)

 

5. ΝΔ – Κριτική εκ δεξιών: Ο… βασιλιάς Κυριάκος είναι γυμνός

 Θα έπεφτε έξω δείγμα 22.500 ατόμων στη δημοσκόπησή μας; Δεξιοί ,που  ψήφισαν το γόνο της φαμίλιας ,είναι σήμερα οι κοψοχέρηδες.  ΄Εγινε φανερό στην έρευνα.  Ούτε ζωγραφιστό δε θέλουνε τον  Κούλη.

Οι μέρες του,  ξέρουμε όλοι πως τελειώσανε. Και ας παλεύει ο Μαρινάκης στα ΝΕΑ του να τον διατηρήσει σε… φορμόλη.

Σαμαρά και  Βενιζέλος  ροκανίζουν την καρέκλα. Και τούτος ως  “μούμια” πια δεν  έχει ουδεμία  αίσθηση… περιβάλλοντος  χώρου.

“Αιωνία του η μνήμη”, λοιπόν, να  του ευχηθούμε!   Ο   αλήστου τέτοιας,  γόνος Μητσοτάκη.

Για δείτε  τί του σούρνουν οι δικοί του:

Σημειώνει μάλιστα:

«Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραδεχθεί ότι υπήρξε κυβερνητική ολιγωρία εξ ου και το δεύτερο lockdown, κατηγόρησε ευθέως τους πολίτες για τη ζημιά, τη στιγμή που ο… Σωτήρης δήλωνε ανήμπορος να εξηγήσει επακριβώς τους λόγους που εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα.»

Προσθέτει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει τη δυνατότητα να χειριστεί «μαζί λοιμό και λιμό» και προβλέπει και άλλα lockdown ενώ συμπληρώνει:

«Τώρα, αν πιστεύει ότι την ώρα που η Ελλάδα θα έχει καταντήσει Μπέργκαμο και ο λαός της θα πεινάει, έχει ελπίδες να διασωθεί μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και των ξεροκόμματων που θα πετάει, καλύτερα να αναθεωρήσει.

Διαφορετικά κινδυνεύει να φύγει από το Μαξίμου νύχτα με περούκα.»

Όπως δημοσιεύθηκε στο antinews.gr

Στο τρίτο lockdown τέλειωσε

Αντικειμενική ανάλυση της αντικειμενικής πραγματικότητας.

Από την προηγούμενη Πέμπτη ο… βασιλιάς Κυριάκος είναι γυμνός.

Αντί να αναλάβει τις ευθύνες του και να παραδεχθεί ότι υπήρξε κυβερνητική ολιγωρία εξ ου και το δεύτερο lockdown, κατηγόρησε ευθέως τους πολίτες για τη ζημιά, τη στιγμή που ο… Σωτήρης δήλωνε ανήμπορος να εξηγήσει επακριβώς τους λόγους που εκτοξεύτηκαν τα κρούσματα.

Άρα η εικόνα του ισχυρού και αποφασιστικού ηγέτη που δαμάζει τον κορονοϊό, κάηκε με μιας.

Τρανή απόδειξη για το παραπάνω, τα προπαγανδιστικά άρθρα που γράφτηκαν από κυβερνητικούς παπαγάλους με στόχο να θέσουν στο απυρόβλητο τον… ηγέτη. Όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν, ότι δεν ευθύνεται ο Κυριάκος για τη νέα καραντίνα αλλά οι διαφωνίες υπουργών και ειδικών.

Πρόκειται για τις γνωστές αστείες δικαιολογίες που λέγονται όταν ένας πρωθυπουργός αρχίζει και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του.

Αν δεν κάνουμε λάθος, τόσο τους υπουργούς όσο και τους ειδικούς τους επιλεγεί ο πρωθυπουργός. Συνεπώς, ποιος έχει την ευθύνη;

Φιλότιμη η προσπάθεια των καθεστωτικών χρυσοπληρωμένων κονδυλοφόρων, αλλά δεν έπεισε κανέναν.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Δύναται να διασωθεί ο Μητσοτάκης εφόσον μαζευτεί κάπως το χάος με το δεύτερο lockdown;

Όχι, γιατί όπως μας πληροφόρησαν εμμέσως ειδικοί και κυβερνητικοί δεν μαζεύεται, κι οδηγούμαστε σε τρίτο. Μπορεί και σε τέταρτο. Ίσως και σε πέμπτο.

Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε το μπάχαλο που θα προκληθεί με τα απανωτά lockdowns και την αδυναμία του Μητσοτάκη να διαχειριστεί μαζί λοιμό και λιμό.

Ένα εκρηκτικό κοκτέιλ δηλαδή που θα ισοπεδώσει τη χώρα, με τον Μητσοτάκη να συνεχίζει να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα δια της λατρευτής του καθεστωτικής προπαγάνδας και της ισχνής ελεημοσύνης που θα μοιράζει στους πεινασμένους Έλληνες.

Τώρα, αν πιστεύει ότι την ώρα που η Ελλάδα θα έχει καταντήσει Μπέργκαμο και ο λαός της θα πεινάει, έχει ελπίδες να διασωθεί μέσω της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και των ξεροκόμματων που θα πετάει, καλύτερα να αναθεωρήσει.

Διαφορετικά κινδυνεύει να φύγει από το Μαξίμου νύχτα με περούκα.

Στην εξίσωση βάλτε και ενδεχόμενη αρνητική κλιμάκωση με δυσάρεστες συνέπειες στα ελληνοτουρκικά.

Με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να φύγει νύχτα με περούκα και ελικόπτερο.

Φρονούμε, ότι η μόνη λύση που του έχει απομείνει είναι να αναγνωρίσει ότι έχει χάσει τον έλεγχο και να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να βάλουν πλάτη, μπας και αποφύγει η χώρα τα χειρότερα.

Είχε τη δυνατότητα εδώ και οχτώ μήνες να την οχυρώσει ενόψει της αναμενόμενης αντεπίθεσης του κορονοϊού.

Δεν το έκανε κι έχασε.

Με το να αρνείται όμως να αναγνωρίσει την ήττα του θα προκαλέσει μεγαλύτερη βλάβη στη χώρα, με κίνδυνο να καταστεί ανήκεστος.

Επιτέλους ας φερθεί υπεύθυνα κι ας θυσιαστεί για το καλό της πατρίδας.

Εκτός κι αν τα… νεοφιλελεύθερα αδέρφια όντως εκτιμούν, ότι τελικά θα τον σώσει η μαμά Μέρκελ με τον θείο Μπάιντεν, όπως διατυμπανίζουν πανηγυρικά οι προπαγανδιστές της λίστας του Στέλιου.

Άραγε πως; Φέρνοντας πιο κοντά την ταπείνωση των Πρεσπών του Αιγαίου και το ελικόπτερο στην ταράτσα του Μαξίμου, δίνοντας γη και ύδωρ στον Ερντογάν για να στριμώξουν τον Πούτιν;

Δυστυχώς, είστε πλέον αντιμέτωποι με ένα μη αναστρέψιμο loose – loose σκηνικό.

Κι όσο πιο γρήγορα το παραδεχτείτε, τόσο το καλύτερο για εσάς και κυρίως για τη χώρα.

Οψόμεθα…