ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2018-2019:100 ΝΕΚΡΟΙ ΚAI ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

“ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ 2018-2019: 100 ΝΕΚΡΟΙ ΚΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ”

Θα επιχειρήσουμε (πανεύκολο) να  επιχειρηματολογήσουμε    γιατί και ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων των πυρκαγιών. Προς τούτο, διαλέξαμε,  ανάμεσα στα άλλα δεξιο-ακρο-ναζιστικά Μέσα παραπληροφόρησης, την  iefimerida.gr, γιατί μαζί με τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ,ΤΑ ΝΕΑ,ΤΟ ΒΗΜΑ, ΣΚΑΪ,ΑΝΤΕΝΑ και άλλα μικρότερης επισκεψιμότητας ,αναγνωσιμότητας και τηλεθέασης τέτοια μέσα της εμπορικής δημοσιογραφίας, η συγκεκριμένη , κατέχει τα σκήπτρα δημοσιογραφικής  αλητείας.

΄Ολα τα επιλεγμένα παρακάτω θέματα είναι από  το έντυπο του αχυράνθρωπου Χ.Ράπτη.Και να πώς τεκμηριώνουμε  με τα εργαλεία  της ιστορικής δημοσιογραφίας  την ηθική αυτουργία στα εγκλήματα των πυρκαγιών αλλά και της αισχρής παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού:

1.α. ΕΣΤΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΣΤΟΝ 33ΧΡΟΝΟ. Φωτιά στην Εύβοια: Κλειδί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να πάρουν απαντήσεις οι Αρχές για τους 3 υπόπτους

Η Πυροσβεστική αναζητά μέσω ερευνών το πως ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κατέκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα δάσους.
Πηγή: iefimerida.gr

β.ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ COPERNICUS
Οικολογική καταστροφή: O «μαύρος χάρτης» στην Εύβοια -Ολες οι καμένες εκτάσεις

Ο χάρτης και εκτάσεις με καμένα στην Εύβοια

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις για τις καμένες εκτάσεις κατά τη φωτιά στην Εύβοια έδειχνα ότι αποτεφρώθηκαν πάνω από 25.000 -ίσως και πάνω από 28.000- στρέμματα. Μια απίστευτη οικολογική καταστροφή στην περιοχή σε ένα μοναδικό και σπάνιας ομορφιάς πνεύμονα πρασίνου.Δείτε την ροή των δεδομένων για τα καταστροφικά αποτελέσματα της φωτιάς στην Εύβοια.

***************

Περισσότερο από ένα χρόνο πριν, εμπρηστές κάψανε την Κινέττα και το Μάτι. Τα ευρήματα του εμπρησμού πολλά.  Η ίδια η φυλλάδα,όμως, παραπάνω  που επί τρεις συνεχείς ημέρες  τώρα κάνει τρελά πρωτοσέλιδα την αυτονόητη βεβαιότητα πως στην Εύβοια  έχουμε  εμπρησμό και δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης,τότε  δεν αναφέρθηκε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ,έστω και στις μέσα σελίδες, όχι μόνο στα ευρήματα του εμπρησμού,αλλά ούτε καν σε υπόπτους από δόλο. ΄Ολα τότε έγινα από…απρόσεκτες φωτιές!

Κι αν μπορούμε αυτή την ώρα να είμαστε σίγουροι για τους δράστες, αυτή η σιγουριά ,ισχύει εξίσου και για τις περυσινές. Εγκληματικά χέρια βάλανε τις φωτιές.  ΄Ενα περίπου χρόνο πριν, εθνικιστικά. Φέτος από  ντόπια αποβράσματα  για τους δικούς τους λόγους.

Αλλά, στο Μάτι και την Κινέτα για τη  δημοσιογραφο-αλητεία των ναρκέμπορων και του ποινικού υπόκοσμου,  πρώτο μέλημα ήταν να  κερδίσει απρόβλεπτα και μεγάλα  κομματικά οφέλη η “επάρατη” παράταξη. Αν έβγαινε η αλήθεια πως  τον κόσμο στο Μάτι τον κάψανε οι “Μακεδονομάχοι”, οι Συριζαίοι θα είχαν το πάνω χέρι,θα τους είχαν θάψει εντελώς εκεί στη Δεξιά παράταξη .΄Ετσι  εν ριπή οφθαλμού απλώθηκε ο πέπλος της μαύρης σιωπής,της αποσιώπησης του εγκλήματος και της προπαγάνδας πως εκείνες οι πυρκαγιές προήλθαν από αμέλεια. Ενώ οι φετινές στην Εύβοια απολύτως σίγουρα από εμπρηστές και πιθανότατα …ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ!

Η Ν.Δ, η πυροσβεστική  και σύμπας ο αισχρός Τύπος της Δεξιάς,είναι οι ηθικοί αυτουργοί του  μεγάλου εγκλήματος στο Μάτι. ΄Εκρυψαν τους εμπρηστές, για να κερδίσουν κομματικά οφέλη. Τόσο ανήθικοι και απάνθρωποι.

Πέρυσι τίποτα δεν έγινε καλά,και απόλυτα υπεύθυνος ήταν  ο Αλέξης Τσίπρας.΄Οχι ο αρχηγός της πυροσβεστικής και η υπηρεσία του που αμέλησαν από δόλο και συνέβη ό,τι συνέβη. Σήμερα, ο ίδιος, ο επανακάμψας αυτός αρχηγός, η ίδια υπηρεσία, έκαναν το…καθήκον τους ,έστω κι αν έγινε κρανίου τόπος η περιοχή. Κι αυτό, γιατί ο Υιός και ο ανιψιός, σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ένα χρόνο πριν (αλλά και τώρα που κάνει διακοπές στην Ισπανία άφαντος!), αυτοί ξάγρυπνοι, αξύριστοι,ταλαιπωρημένοι έδωσαν μάχη σκληρή να… στήσουν πόζες ,αγναντεύοντας από μακριά τις φωτιές, να τις απαθανατίσουν τα πληρωμένα φερέφωνα , για να έχουν να λένε πόσο άξιος είναι  σημερινός πρωθυπουργός σε αντίθεση με τον απελθόντα και απόντα από τα..πεδία της μάχης.

Μην κουράζουμε. Δεν είναι απλά χαχόλοι οι ψηφοφόροι της Δεξιάς. ΄Εχουν τον εγκληματία “σκορπιό” του μύθου μέσα τους. Αλλιώς δεν εξηγείται πως υποτάσσουν τη συνείδηση, τη λογική,το απλό και αυτονόητο στην κομματική τύφλα.Που πολλές φορές ,βέβαια,  είναι τέτοια , αλλά όχι χωρίς “διάφορο”.Η “γαλάζια ακρίδα” ξέρει πολύ καλά να εξαργυρώνει το φανατισμό,  την τύφλα και τη βαρβαρότητα που επιδεικνύει στους αντιπάλους της . Οι  πιο αχόρταγοι  κομματικοί πελάτες. Ακόμα κι από τους παλιούς αλήστου μνήμης πρασινοφρουρούς. Να μην ξεχνάμε πως ο Κώστας Καραμανλής για να ταϊσει αυτόν ακριβώς  τον κομματικό συρφετό, χρεοκόπησε τη χώρα.

2. Επτά ελληνικά πανεπιστήμια στα καλύτερα του κόσμου -Ψηλά στη λίστα το ΕΚΠΑ
Πηγή: iefimerida.gr

Η πρόσοψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Αυτή κι αν είναι παραπληροφόρηση και στην εκπαίδευση. Γνωστό πως τα ελληνικά πανεπιστήμια είναι από τα χειρότερα στον κόσμο. Εντελώς στον πάτο (πλην του Πολυτεχνείου).  Ο έχοντες γνώση και εξειδίκευση το διαβεβαιώνουν.΄Οπως  το Shanghai Ranking Consultancy (κατάταξη Σαγκάης) που ανάμεσα σε 1000 και όχι τα καλύτερα ,που λέει η φυλλάδα, τα ελληνικά  ,όπως κάθε χρόνο, είναι  πιο χαμηλά, από πολλά άλλα μέτρια.

Ο εθνικισμός είναι το γνώρισμα των απατεώνων. ΄Οπως ο  “Τύπος” της   Δεξιάς  παράταξης.

3.Πέταξαν γιαούρτια στο σκάφος του Πάνου Καμμένου στη Μήλο

Πηγή: iefimerida.gr
Παλαιότερη φωτογραφία με τον Πάνο Καμμένο στο τιμόνι σκάφους

Μόνο οι  εφημερίδες και τα κανάλια με τους  ακροδεξιούς ιδιοκτήτες ή αχυρανθρώπους ναρκέμπορων δεν παρουσιάζουν την είδηση,που ακόμα και ξένα πρακτορεία μετέδωσαν.Πως, δηλαδή, δεν πέταξαν τα γιαούρτια κάποιοι περαστικοί,όπως λέει το αισχρό έντυπο, ,αλλά οι μπράβοι του  Μαρινάκη. Οι ίδιοι  μάλιστα κακοποίησαν και   τη γυναίκα του , όπως ιατροδικαστική έκθεση γνωματεύει.

4. ΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Με πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο -Στις 792,06 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Πηγή: iefimerida.gr
Χρηματιστήριο Αθηνών

Η είδηση, που πρώτοι εμείς εδώ παρουσιάσαμε, κάνει το γύρο του κόσμου. Προχτές ο ακροδεξιός ιστότοπος, παραποιώντας άρθρο ξένης εφημερίδας,μιλούσε για πρωτοφανή άνθηση του χρηματιστηρίου,λόγω Υιού.  Σήμερα,  αναγκάζεται να παρουσιάσει  την αλήθεια. Οι επενδυτές δεν ήρθαν, το χρηματιστήριο καταρρέει.

Αν τους πρεσάρουμε, αν τους  ξεβρακώνουμε, αν τους διαπομπεύουμε καθημερινά.Στο τέλος θα αναγκαστούν να  μείνουν συνεχώς γυμνοί και τετραχηλισμένοι . Κ αυτό κάνουμε.

 

5. Βροχές στην «καρδιά» του καλοκαιριού -Δείτε πού θα είναι… φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα
Πηγή: iefimerida

΄Οσο κι αν κουράζουμε,επαναλαμβάνοντας τα ίδια πολλές φορές ,όμως εν γνώσει των συνεπειών,οφείλουμε να εξευτελίζουμε το γνωστό, πατόκορφα  εξευτελισμένο, “Τύπο” στην Ελλάδα ,που εκτός της παραπληροφόρησης έχει άγρια μεσάνυχτα κι από στοιχειώδες γνώσεις.

“Καρδιά” του καλοκαιριού λοιπόν, 14 ημέρες πριν  από το Φθινόπωρο. Και δε συμβαίνουν τέτοια καιρικά φαινόμενα τον Αύγουστο. Είναι…ακραία!

“Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου…”,να μη το ανοίξουμε και δεν τους πλένει τους κοντυλοφόρους, της Καλλιρρόης το ποτάμι. (Κι ανάθεμα  αν ξέρουν για ποια…Καλλιρρόη μιλάμε. Αυτό έλειπε να ξέρουν).

 

6.Είναι αυτή η σπηλιά της μάγισσας Κίρκης; -Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν το άντρο της πλανεύτρας θεάς στην κεντρική Ιταλία

Πηγή: iefimerida.gr

Tί το θέλουν το ερωτηματικό; Μετά βεβαιότητας είναι η  σπηλιά της… Κίρκης. Μην κολλάμε σε λεπτομέρειες. Η μυθιστορία,δεν έχει τέτοιους ενδοιασμούς. Αλλά ούτε και το κέρδος. Το τουριστικό συνάλλαγμα δεν είναι παίξε γέλασε. Κι… ας πάει και το παλιάμπελο, η ιστορική  αλήθεια.

Είπαμε λεπτομέρειες, δεν κολλάει σε αυτά η… iefimerida.gr. Ούτε κι όταν αναδημοσιεύει σκουπίδια από άλλες πηγές,του ιδίου φυράματος. Η  αισχρότητα, η  ανηθικότητα,η υποκουλτούρα και ο κομματικός βαρβαρισμός έχουν όνομα στην Ελλάδα. Ο τύπος της Δεξιάς. Με “ναυαρχίδα” την iefimerida.gr