ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

                            ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

                                                          ΕΥΘΕΙΑ!

_________________________________________________________

                          1.     ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ OXFAM
Τα χρήματα του μισού πληθυσμού της Γης έχουν οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι
Valery Hache/AFP/Getty Images

Οι 62 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη σήμερα έχουν τόσο πλούτο όσο ο μισός πληθυσμός της Γης – περίπου 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι – καθώς οι υπερ-πλούσιοι έχουν γίνει πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι, σύμφωνα με μια διεθνή ΜΚΟ χθες.

Ο πλούτος των 62 πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο έχει αυξηθεί κατά 44% από το 2010, ενώ ο πλούτος των φτωχότερων 3,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων μειώθηκε κατά 41%, είπε η Oxfam σε μια έκθεση που δημοσιοποίησε λίγες μέρες πριν την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Σχεδόν οι μισοί υπερ-πλούσιοι είναι από τις Ηνωμένες Πολιτείες, 17 από την Ευρώπη, και οι υπόλοιποι από χώρες που περιλαμβάνουν την Κίνα, τη Βραζιλία, το Μεξικό, την Ιαπωνία και τη Σαουδική Αραβία.

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να πεινάνε όταν οι πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν απορροφώνται από αυτούς στην κορυφή”, είπε η διευθύντρια της Oxfam International, Γουίνι Μπιάνιμα.

Περίπου 7,6 τρισεκατομμύρια δολάρια από προσωπικό πλούτο βρίσκονται σε εξωχώριους φορολογικούς παραδείσους, και αν πληρωνόταν φόρος στο εισόδημα που παράγει αυτός ο πλούτος, ένα ποσό της τάξης των 190 δις δολαρίων θα ήταν διαθέσιμα σε κυβερνήσεις σε ετήσια βάση, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γκέιμπριελ Ζάκμαν, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Μπέρκλεϊ.

Αναφερόμενη στην εργασία του καθηγητή, η Oxfam είπε ότι 30% όλου του χρηματικού πλούτου της Αφρικής βρίσκεται σε εξωχώριους λογαριασμούς, φέρνοντας απώλειες της τάξης των 14 δις δολαρίων το χρόνο σε χαμένες φοροεισπράξεις. Τα χρήματα αυτά θα αρκούσαν για την υγεία και περίθαλψη 4 εκατομμυρίων παιδιών το χρόνο, και για την πρόσληψη αρκετών δασκάλων να εγγυηθούν ότι κάθε παιδί της Αφρικής μπορεί να πάει σχολείο, είπε στην έκθεσή της η οργάνωση.

“Οι πολυεθνικές εταιρείες και οι πλούσιοι ελίτ παίζουν με διαφορετικούς όρους παιχνιδιού από όλους τους άλλους, αρνούμενοι να πληρώσουν τους φόρους που χρειάζεται η κοινωνία για να λειτουργήσει. Το γεγονός ότι 188 από τις 201 κορυφαίες επιχειρήσεις έχουν παρουσία σε τουλάχιστον έναν φορολογικό παράδεισο δείχνει ότι έχει έρθει η ώρα για πράξη”, είπε η Μπιάνιμα.

Ο αριθμός των ανθρώπων που ζουν σε μεγάλη φτώχεια έχει πέσει κατά 650 εκατομμύρια από το 1981, παρότι ο πληθυσμός του κόσμου παγκόσμια αυξήθηκε κατά 2 εκατομμύρια στο ίδιο διάστημα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονοµικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Το μεγαλύτερο ποσοστό της αλλαγής οφείλεται στην άνοδο της Κίνας, όπου μισό δισεκατομμύριο ανθρώπων βγήκαν από την ακραία φτώχεια.

Οι περισσότεροι φτωχοί δεν ζουν πια στις φτωχότερες χώρες, αλλά σε χώρες με μέσο εισόδημα όπως η Ινδια, είπε ο οργανισμός σε πρόσφατη έκθεσή του.

Οι ανισότητες οφείλονται εν μέρει στις διαφορές εισοδήματος, ιδιαίτερα μεταξύ μεγαλουπόλεων και αγροτικών περιοχών, αλλά επίσης και σε διαφορές στην πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης, στην παιδεία και σε θέσεις απασχόλησης. Σύμφωνα με τον οικονομολόγο Όουεν Μπάρντερ, που αναφέρεται στην έκθεση, “Οι αριθμοί φαίνεται να δείχνουν ότι οι μεγαλύτερες αιτίες της φτώχειας είναι (…) η πολιτική, οικονομική και κοινωνική περιθωριοποίηση συγκεκριμένων ομάδων σε χώρες που κατα τα άλλα τα πάνε μια χαρά”.

Παρότι οι φόροι και οι διαβιβάσεις βοηθούν να μειωθεί η εισοδηματική ανισότητα στις ανεπτυγμένες χώρες, τα συστήματα αυτά είναι λιγότερο εύρωστα σε πολλές αναπτυσσόµενες χώρες, σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, με εξαίρεση τη Βραζιλία, η οποία προσφέρει επιδόματα σε περισσότερες από 13,3 εκατομμύρια φτωχές οικογένειες αρκεί να εγγράψουν τα παιδιά τους σε σχολεία και να συμμετάσχουν σε προγράμματα υγείας. “Αυτό έχει βοηθήσει να μειωθούν τα ποσοστά και της παιδικής φτώχειας και της ανισότητας”, τόνισε η έκθεση.

Λέει η Γουίνι Μπιάνιμα:

“Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να πεινάνε όταν οι πόροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να τους βοηθήσουν απορροφώνται από αυτούς στην κορυφή”,.

Και τί θα κάνετε γι΄αυτό, κυρία μου; Πώς θα γίνει να  πάρετε το… τρελό   χρήμα από τους πλούσιους  και να το μοιράσετε στους πένητες;  Αυτό είναι ανέφικτο (και το γνωρίζετε), αφού:

1.΄Ολοι εσείς που  κυκλοφορείτε τις παραπάνω στατιστικές, είσατε μέρος του Συστήματος. Λειτουργείτε με τους κανόνες της “Οικονομίας της Αγοράς” και είστε  φανατικοί φαν  του καπιταλισμού, έστω και αυτού που λέτε “με ανθρώπινο πρόσωπο” (δεν υπάρχει, βέβαια, τέτοιος καπιταλισμός).   Εκείνο που επιζητείτε είναι απλώς  να βελτιώσετε την κατάσταση της φτώχειας και της απελπισίας δισεκατομμυρίων ανθρώπων στη γη και όχι να ξεριζώσετε το κακό. Και το κάνετε, γιατί ξέρετε πως κάποια μέρα

“αυτό το βόιδι το μανό, π’ όσο βαθειά ρουχνίζει
τόσο εύκολα μυγιάζεται κι ανεμοστροβιλίζει
και που το κράζουνε Λαό. Θα σπάση το καρίκι
και θα προβάλη με φτερά μια μέρα το σκουλήκι.
Tότε, πουλί το σερπετό, ποιός ξέρει πού θα φτάση!…(“Φωτεινός” ,Αριστ.Βαλαωρίτης).

2. Ουδείς μπορεί να αλλάξει ,να ανα(σ)τρέψει αυτή την κατάσταση, αν δε μάθουν οι άνθρωποι μια βασική αρχή: “Καταναλώνεις, ό,τι χρειάζεσαι και παράγεις”.  Μόνο  η μορφή αυτή της Οικονομίας (πρωτογενής) έχει αποδειχτεί μέσα από την Ιστορία πως είναι η ορθή και  μοναδική απ΄όλα τα οικονομικά συστήματα,που έχουν εμφανιστεί ως τώρα. Ούτε στους λίγους και ισχυρούς τα μέσα παραγωγής, αλλά ούτε στο κράτος. Ο καθένας να έχει στην κατοχή του τα μέσα-εργαλεία εκείνα, που θα του εξασφαλίζουν  τα αγαθά της προσωπικής ζωής του.

΄Ολα τα άλλα και οι στατιστικές σας και ο …πόνος σας για τους πεινασμένους είναι “κουβέντα να γίνεται”. ΄Αλλοθι για την καταβολή των παχειλών μισθών σας. Δεν πείθετε κανένα νουνεχή, όσο κι αν …σπαράζετε στο κλάμα και …πνιγόσαστε στην απελπισία για τους κολασμένους  της γης.

 

2. “ΚΛΆΣΙΚΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΙΧΜΗΡΑ ΣΧΟΛΙΑ.
Χωμενίδης, Τατσόπουλος, Χειμωνάς, «στολίζουν» τον γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς
Χωμενίδης, Τατσόπουλος, Χειμωνάς, «στολίζουν» τον γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ για τους διορισμούς

Η επιχειρηματολογία του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλου για τους διορισμούς συγγενικών του προσώπων στο δημόσιο, προκάλεσε την μήνιν χρηστών των social media.

Ανάμεσά τους και γνωστοί πνευματικοί άνθρωποι όπως οι συγγραφείς Πέτρος Τατσόπουλος,Χρήστος Χωμενίδης και Θανάσης Χειμωνάς, ο καθηγητής του Παντείου Νικόλαος Σεβαστάκης κ.α.

Χωμενίδης: Είναι του κολλήγα γιος…

Ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, δηλώνει ειρωνικά ότι θαύμασε «την ειλικρίνεια και τον απερίφραστο τρόπο» με τον οποίον ο κ. Σχινάς δηλώνει ότι «εφόσον οι παππούδες του πολέμησαν για την Αριστερά, πρέπει τώρα -που η Αριστερά κυβερνάει- να το ανταποδώσει στα εγγόνια». Και αφιερώνει στον Ιάσονα Σχινά – Παπαδόπουλο, το τραδούγι «Κολλήγα Γιός» από τα Μικροαστικά των Νεγρεπόντη-Κηλαηδόνη.


Τατσόπουλος: Το όραμα του αντάρτη για το δημόσιο

Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, επέλεξε να χρησιμοποιήσει το επιχείρημα του κ. Σχινά για τον αντάρτη παππού του, προκειμένου να επικρίνει την συλλογιστική του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Eίμαι έξι μήνες στο βουνό. Ζέχνω. Ξεπαγιάζω. Πεινάω. Τρώω φύλλα από τα δέντρα. Πίνω νερό από τις γούρνες. Δεν μπορώ να κοιμηθώ τα βράδια. Φοβάμαι ότι, την ώρα που κοιμάμαι, θα φάω καμιά σφαίρα. Πρέπει να προλάβω. Να σκοτώσω αυτούς που θέλουν να με σκοτώσουν. Μονάχα ένα όραμα με κρατάει όρθιο. Να διορίσει ο εγγονός μου τη φαμίλια στο δημόσιο», ήταν το ειρωνικό σχόλιο του κ.  Τατσόπουλου για τον κ.  Σχινά-Παπαδόπουλο.

Χειμωνάς: Τυπικός, αλήτης συριζαίος

Ο Θανάσης Χειμωνάς, αναρτώντας την απάντηση του γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε καυστικά:

«Βασικά πληρώνουμε με τους φόρους μας τους συγγενείς και τους κολλητούς αυτού του σκατόφλωρου επειδή οι χίτες κυνηγούσαν να ξυρίσουν έναν θείο του που ήταν τραγόπαπας μεν, αριστερός δε. Και φυσικά μας βγάζει και γλώσσα. Τυπικός αλήτης συριζαίος από αυτούς που “γνωρίσαμε” στα σόσιαλ μίντια τα τελευταία χρόνια».

Επιπλέον έκανε και ένα ειρωνικό σχόλιο: «Αν του συριζοράπερ του διόρισαν τρία αδέρφια-ξαδέρφια και μια γκόμενα επειδή οι πρόγονοί του ήταν, λέει, αριστεροί εμένα με την οικογένεια που έχω θα πρέπει να μου διορίσουν μέχρι και τις στριπτιζούδες που έχω κατά καιρούς κεράσει ποτό. Sorry κιόλας».

Σεβαστάκης: Να μην ευτελίζεται ο τίτλος του αριστερού

Ο καθηγητής της Παντείου Νικόλας Σεβαστάκης, σχολίασε το ήθος που πρέπει να διέπει έναν αριστερό: «Επιδεικνύοντας συγχρόνως λεπτομερώς στιγμές ενός αριστερού οικογενειακού ιστορικού- αυτό δηλαδή που εγώ έμαθα από τον πατέρα μου της Μακρονήσου, της Γυάρου και της Λέρου ότι ΔΕΝ πρέπει να επιδεικνύεται ασεβώς, δεν πρέπει να ευτελίζεται, πόσο μάλλον να προσκομίζεται σε κάθε δυσκολία ως τίτλος (ηθικός, πολιτικός ή ”επαγγελματικός”)».

       “ΝΑ  ΕΥΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΕΝΙΑ ΜΑΣ”  ΚΑΙ ΜΕΙΣ!

Μάγκες Χειμωνά ,Τατσόπουλε και  Χωμενίδη, κάντε πίσω, δε σας παίρνει. Γιατί, αν  πρέπει να  διορίσουν    τις κατά καιρούς ποταγωγίδες του Χειμωνά,   απλώς και μόνο γιατί  η οικογένεια του συγγραφέα  ήταν Αριστερή, εμάς που… δώσαμε και στη χώρα και στην Αριστερά τα παρακάτω μέλη της οικογένειας, θα πρέπει,δηλαδή, για τα επόμενα 100 χρόνια να μας αποζημιώνουν οικογενειακώς με τιμητική   σύνταξη; (Βρε, πώς ξεφτίλισαν τους αγώνες αυτοί οι αλητήριοι εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ!)

    “ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΘΕΝΤΕΣ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ ΕΚ ΤΗΣ…ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ”:
  1. Παππούς . Πατέρας του πατέρα μου, 25 χρόνων. ΄Εχασε το πόδι του Τρίπολη στα γυμνάσια των στρατιωτών, για να προωθηθούν στο μέτωπο των Βαλκανικών πολέμων και λίγο μετά πέθανε από γάγγραινα.

  2. Παππούς. Αδερφός της γιαγιάς από μάνα. (Μιχαλάκης Μπιρμπίλης το όνομα). Σκοτώθηκε στα “Πέντε πηγάδια”, μόλις τελείωσε η μάχη και πανηγύριζε για τη νίκη.

  3.  Παππούς .Πατέρας της μάνας, στην πρώτη γραμμή στο μέτωπο των Βαλκανικών πολέμων, ΟΛΑ τα χρόνια με 2 τραυματισμούς σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα.

  4. Θείος Αντάρτης (αδερφός της μάνας μου, ξάδελφος και  σύντροφος συμπολεμιστής  του    ήρωα του Μελιγαλά Αντώνη Τσιγουρή.

Δεν το βουλώνουν αυτοί οι Συριζαίοι. Προκαλούν και υβρίζουν. Δημαγωγοί,  αμετροεπείς, ανήθικοι. Κοινώς παλιάνθρωποι!

_______________________________________________________________

  1. ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ  ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΟΥΝ ΄Η ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΗΡΥΓΜΑ.

2. ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΤΟ  ΘΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ. ΩΡΑ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ.
3. ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΟΣ. ΤΟΥ ΕΒΡΙΣΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΤΗ…ΣΚΟΤΩΣΕ!
1. Εταιρεία στις ΗΠΑ απολύει μουσουλμάνους -Δεν τους επιτρέπει να προσεύχονται
Εταιρεία στις ΗΠΑ απολύει μουσουλμάνους -Δεν τους επιτρέπει να προσεύχονται

Δεκάδες μουσουλμάνοι κινδυνεύουν με απόλυση στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, έπειτα από την απόφαση εταιρείας ηλεκτρισμού να απαγορεύσει τα δύο 5λεπτα διαλείμματα της ημέρας για την προσευχή τους.

Μια εταιρεία ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ αποφάσισε να αλλάξει τους εσωτερικούς κανονισμούς της, οι οποίοι μέχρι πρότινος επέτρεπαν στους Μουσουλμάνους υπάλληλους να διακόπτουν την εργασία τους δύο φορές την ημέρα προκειμένου να προσευχηθούν.

Δέκα από τους 53 υπαλλήλους, δέχθηκαν την αλλαγή και πλέον θα προσεύχονται μόνο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος για φαγητό ενώ οι υπόλοιποι 43 σύμφωνα με το ρεπορτάζ του WBAY-TV, δεν θα δεχθούν τη συγκεκριμένη αλλαγή.

Η εταιρεία Ariens βρέθηκε στον κυκλώνα της κριτικής από το Συμβούλιο αμερικανικών-ισλαμιστικών Σχέσεων, το οποίο ζήτησε εγγράφως να αρθεί το νέο μέτρο ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας «κρύφτηκε» πίσω από την απόφαση διευκρινίζοντας πως το μέτρο δεν έχει να κάνει μόνο για τους Μουσουλμάνους αλλά για όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων εργαζομένων τόνισε πως η προσευχή δεν μπορεί να γίνεται οποιαδήποτε ώρα της ημέρας αλλά σε συγκεκριμένες στιγμές, τονίζοντας πως αυτό το μέτρο είναι ουσιαστικά μια ώθηση προς την απόλυση.

Πιστεύουμε  πως είναι ανήκουστο στον 21ο αιώνα να υπάρχουν  εργαζόμενοι, οι οποίοι σταματάνε την εργασία τους για να….προσευχηθούν. Και δεν είναι για τα 10 λεπτά που χάνουν .Αλλοίμονο! Είναι ανήκουστη η ηλιθιότητα και η πρόκληση στην εποχή μας. Πόσο μυαλό  μπορούν  να διαθέτουν τέτοια άτομα ,που τρέχουν σαν τρελοί να προσευχηθούν και να σταυροκοπιούνται  και ποιας ποιότητας λογική ;

Καλώς τους απόλυσε η εταιρία. Μόνο που θα πρέπει να κάνει το ίδιο  και για τους επίσης ανόητους Χριστιανούς, ειδικά κάποιος Πεντηκοστιανούς και Χιλιαστές, οι οποίοι δε διστάζουν να σου κάνουν το μυαλό καζάνι με την ανόητη προπαγάνδα τους και τις μωροδιδασκαλίες  είτε στη δουλειά, είτε σε δρόμους, πλατείες ,σπίτια.

Είναι απαράδεκτο και αντιφατικό να υπάρχουν θρησκείες στην εποχή μας. Μόνο μίσος, διχόνοια, φανατισμό, χαιρεκακία, οπισθοδρόμηση, αφύσικη ζωή έχουν στη φαρέτρα τους  ΟΛΑ αυτά τα θρησκευτικά συστήματα.  Και κάποια από δαύτα είναι υπεύθυνα και για πολύ αίμα αθώων που έχυσαν μέχρι και πρόσφατα.

Επιτέλους! Είναι  καιρός  να εξαφανιστούν όλα  τα θρησκευτικά τερατουργήματα-εκτρώματα από προσώπου γης. Ταλαιπώρησαν (και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν) το   γένος των ανθρώπων τόσους αιώνες. Νισάφι πια με τις ανοησίες και τα φληναφήματα των πιστών κάθε θρησκείας και δόγματος.

2. Διορίστηκαν στο Δημόσιο η μητέρα, ο αδερφός και η φίλη του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

 

 

Διορίστηκαν στο Δημόσιο η μητέρα, ο αδερφός και η φίλη του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ [εικόνες]

 

Μετά την αποκάλυψη την προηγούμενη εβδομάδα του διορισμού και της συζύγου του ξαδέρφου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Δημόσιο, τώρα έρχεται η είδηση του διορισμού των μελών της οικογένειας του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλου, της μητέρας του και του αδερφού του.

Μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλου στη θέση του γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο αδερφός του Ορέστης διορίστηκε στο γραφείο του Πρωθυπουργού, και η μητέρα του στο γραφείο του υπουργού Υγείας. Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας του εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο». Ταυτόχρονα αντιδράσεις προκαλεί και το γεγονός και ο διορισμός της στενήε φίλης του νέο γραμματέα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, μόλις 25χρονών, μέσα σε 4 μήνες μόνο από την απόκτηση του πτυχίου της σε γραφείο υπουργού.
Τους διορισμούς της μητέρας και του αδερφού και της φίλης του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, με τον Ιάσονα Σχινά -Παπαδόπουλο να απαντάει με άρθρο του στο left.gr «Τους Ρουφιάνους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Κατάλαβες Πρώτο Φλέμα;».

Ο αδερφός στο γραφείο του Πρωθυπουργού
Πιο συγκεκριμένα και όπως γράφει το Πρώτο Θέμα, ο 31χρονος Ορέστης Σχινάς -Παπαδόπουλος διορίστηκε ειδικός σύμβουλος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού την 1η Δεκεμβρίου του 2015, μία εβδομάδα δηλαδή μετα΄την ανάληφη των καθηκόντων του αδερφού του,

Η απόφαση διορισμού του αδελφού του δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (φ. 916), στις 15 Δεκεμβρίου 2015, και την υπογράφει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το ΦΕΚ, οι μηνιαίες αποδοχές του ορίζονται σε ποσοστό 95% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, που αντιστοιχούν κάθε φορά στον α’ βαθμό της κατηγορίας ειδικών θέσεων, με τα κάθε είδους επιδόματα και προσαυξήσεις.

Ο Ορέστης Σχινάς -Παπαδόπουλος ως νέος ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, θα παρακολουθεί τη σωστή εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, με προσόντα τις σπουδές του στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και την εμπειρία του στο εξωτερικό σε πρόγραμμα Erasmus.

Είναι  αστείο που κάποιοι εκπλήσσονται και κάνουν ζήτημα  τις πελατειακές σχέσεις που καλλιεργεί η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου.  Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η συνέχεια του παλιού ΠΑΣΟΚ, έτσι όπως το έστησε και το λειτούργησε ως κόμμα εξουσίας ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τα στελέχη των παλιών πρασινοφρουρών και οι περίφημοι εργατοπατέρες μετακόμισαν σύσσωμοι στον αχταρμά των Αγανακτισμένων του Συντάγματος από τον οποίο γεννήθηκε το κομματικό τέρας που αποκάλεσαν ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτοί είναι που κάνουν σήμερα κουμάντο στο κόμμα της Κουμουνδούρου.

Φυσικά και το κράτος της ΕΡΕ -Ν.Δ του Κωνσταντίνου Καραμανλή και πριν από το ΠΑΣΟΚ , έκανε ακριβώς τα ίδια και χειρότερα. Αν δεν ήσουν “ημέτερος” ,αν δε διέθετες πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων και “χαρτί” από τον κομματάρχη, ούτε σκουπιδιάρη δε σε παίρνανε. Αλήστου μνήμης εποχές των πατεράδων μας.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά τον  εκλογικό του θρίαμβο το 1981, έστησε ένα εξίσου ισχυρό πελατειακό κράτος με τους περίφημους πρασινοφρουρούς και λοιπούς συνδικαλιστάδες που άντεξε και μετά το θάνατό του. Την ίδια τακτική της εξαγοράς ψήφων, ακολούθησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα. Ο Κώστας Καραμανλής, μάλιστα,  για να μπορέσει να αντεπεξέλθη στις τεράστιες απαιτήσεις των οπαδών-πελατών της Ν.Δ (“γαλάζια ακρίδα”) “τίναξε την μπάνκα στον αέρα” με τον αλόγιστο δανεισμό. Και, αφού κατέστησε το χρέος μη βιώσιμο, εγκατέλειψε το καράβι ακυβέρνητο,για να κρυφτεί με τους συνεργάτες του-συναυτουργούς στο έγκλημα της χρεοκοπίας της χώρας.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ συνέχισε την παράδοση των προηγούμενων κυβερνήσεων και σε διάστημα ελάχιστων μηνών (από τον Ιανουάριο 2015)  διόρισε περισσότερους από 200.000 οπαδούς σε διάφορες υπηρεσίες. Και συνεχίζουν να το κάνουν. ΄Αλλωστε, είναι ο μόνος τρόπος να κρατηθούν στην εξουσία. Ο αχταρμάς των ψηφοφόρων τους είναι “κινούμενη άμμος”, απολίτικα άτομα, τα γνωστά λαμόγια που πάνε όπου τους υποσχεθούν “θεσούλα” ή άλλες  “αρπαχτές” .

Αυτή είναι η Ελλάδα, που οφείλουμε να γκρεμίσουμε ΣΗΜΕΡΑ. Μετά μάλιστα την εκλογή στο τιμόνι της Ν.Δ του αχυράνθρωπου και πατριάρχη του πελατειακού κράτους και της οικογενειοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η ώρα να ανασκουμπωθούμε οι πολίτες και να τους στείλουμε  στον “αγύριστο” όλους αυτούς. Πελάτες και  μαγαζάτορες.

3. Συζυγοκτόνος Κοζάνης: Τη σκότωσα επειδή μου είπε «άντε γαμ… εσύ και η μάνα σου»
Συζυγοκτόνος Κοζάνης: Τη σκότωσα επειδή μου είπε «άντε γαμ... εσύ και η μάνα σου»

Ο Τάσος Τσιουχάρας, που σκότωσε και έθαψε σε χωράφι τη γυναίκα του Ανθή Λινάρδου, βρίσκεται ήδη στις φυλακές Γρεβενών.

Την ίδια ώρα έρχονται στο φως οι άγνωστες απαντήσεις του 40χρονου ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα για το έγκλημα που συγκλόνισε τη χώρα. Σύμφωνα με λοιπόν με την εφημερίδα Espresso ο συζυγοκτόνος ανέφερε: ”Την σκότωσα γιατί έβρισε τη μάνα μου” και συνέχισε περιγράφοντας τα όσα έγιναν τη μοιραία νύχτα.

”Γύρω στις 21.00 το βράδυ του Σαββάτου, αφού έβαλα τα παιδιά για ύπνο, τη ρώτησα αν ήθελε να φάει κρέπα και αφού μου απάντησε θετικά προσφέρθηκα να πάω να της αγοράσω. Αφού την έφαγε, πήγα στην κρεβατοκάμαρα όπου καθόταν μόνη της και γύρω στις 22.00 έκατσα μαζί της για να μιλήσουμε. Η συζήτηση αφορούσε την απόφαση της Ανθής να χωρίσουμε και να πάρει μαζί της τα παιδιά. Αυτή την απόφαση την είχε πάρει εδώ και μήνες και μου την είχε ανακοινώσει σε προγενέστερο χρόνο”.

”Κάποια στιγμή η Ανθή μου ανέφερε ότι δεν περνούσε καλά στο χωριό και ότι ένας από τους λόγους ήταν η κακή σχέση με τη μητέρα μου. Της έλεγα ότι η μητέρα μου δεν ενοχλεί και δεν έρχεται απρόσκλητη στο σπίτι και αυτή απαντούσε ότι της έκανε πόλεμο νεύρων. Κάποια στιγμή μου είπε ”άντε γαμ… εσύ και η μάνα σου”. Βγήκα εκτός εαυτού και την έπιασα από το λαιμό. Αυτή άρχισε να φωνάζει και με γρατζούνισε στο πρόσωπο. Στην προσπάθειά μου να την κάνω να σωπάσει της έκλεισα το στόμα, ενώ ταυτόχρονα έσφιγγα το λαιμό και την χτυπούσα με μπουνιές στο πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της πάλης μάτωσε η μύτη της και λερώθηκαν τα σεντόνια”.

Η αντίδραση της μητέρας της Ανθής Λινάρδου στην είδηση της προφυλάκισης του γαμπρού της, την βρήκε στο σπίτι. Κλαίγοντας, τον χαρακτήρισε ψυχρό και κυνικό δολοφόνο λέγοντας χαρακτηριστικά: ”σκότωσε το παιδί μου και έπεσε για ύπνο στο κρεβάτι. Δεν ξάπλωσε, κοιμήθηκε στο κρεβάτι που την σκότωσε”.

Την ώρα που ο 40χρονος απαντούσε στις ερωτήσεις ανακριτή και εισαγγελέα, η δικηγόρος της άλλης πλευράς μιλούσε στους δημοσιογράφους για τα μεγάλα θύματα της τραγωδίας. Τα τρία παιδιά που πλέον θα μεγαλώσουν ορφανά. “Η μαμά σας έγινε ένα αστεράκι στον ουρανό και ο μπαμπάς σας έχει κάποια προβλήματα και γι΄αυτό το λόγο δεν μπορεί να σας δει” τους είπε όταν τη ρώτησαν…

Κανένας δεν στέκεται στο πλευρό του Τάσου Τσιουχάρα. Ο πατέρας του δηλώνει πως δεν θα τον συγχωρήσει ποτέ. “Η Ανθή ήταν μαζί μου πάρα πολύ καλή. Με τη γυναίκα μου, επειδή είχε κουραστεί, ψευτολογοφέραν και εδώ και ενάμιση χρόνο δεν της μιλούσε η γυναίκα μου. Παραπονιόταν η Ανθή για τις δουλειές πάρα πολύ και έλεγε ότι κουράζεται” τόνισε στην εκπομπή Tatiana Live…

Η μητέρα του δηλώνει πως ντρέπεται για το κακό που έγινε. Η ίδια είχε πει στον γιο της να αφήσει την Ανθή Λινάρδου να φύγει. ”Χίλιες φορές παρά το κακό που έγινε” τονίζει…

Τη μάνα του έβρισε; Το… ιερό  αυτό πρόσωπο για τον ΄Ελληνα ,αφού ” Μάνα! Δεν βρίσκεται λέξη καμία να’ χει στον ήχο της τόση αρμονία”; Καλά της έκανε, λοιπόν και τη σκότωσε.

΄Ετσι μεγαλώνουν πολλές μανάδες τα παιδιά τους στην Ελλάδα. Και καλά, πως δεν υπάρχει ιερότερο πρόσωπο από τη… μαμά και όποιος μας βρίσει τη μάνα μας, του κόβουμε  (και…δικαίως)  το κεφάλι.

΄Εχουμε γράψει αλλού πως τα παιδιά είναι όμηροι γονιών βίαιων, ναρκομανών, αλκοολικών, ανώμαλων που έχουν δικαίωμα να τεκνοποιούν. Κάποιες μανάδες Ελληνίδες επίσης είναι φαινόμενα τραγικότητας και φαιδρότητας, με τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά τους, για  να τα καταντήσουν πέρα από  “μαμάκηδες” και  ισχυρούς φορείς όλων των παθογενειών και των αρρωστημάτων της φυλής. ΄Ασε,δε  και  με τι αρχές και αξίες   τα γαλουχούν. Και πρώτα-πρώτα με την πίστη στην ελληνο-ορθόδοξη παράδοσή μας. Τρομάρα μας!

Επομένως, δεν κάνει εντύπωση που  ο φονιάς της άτυχης γυναίκας, επικαλείται εδώ ως ελαφρυντικό της δολοφονίας  πως το θύμα  του έβρισε τη μάνα! Ξέρει ο πανάθλιος πως είναι στην Ελλάδα και πως η μάνα  είναι…αξία.

 Πόσο πίσω είμαστε σε όλα. Και σε νοοτροπία λαού και σε πολιτισμό.