Μετάβαση σε περιεχόμενο
ΙΣΤΟΡΙΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ
  • ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
  • ΔΡΩΜΕΝΑ
  • ΒΗΜΑ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
  • ΕΛΕΥΘΕΡΑ
  • Αρχείο παλαιού ιστότοπου
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
    • .-

 ”Αδερφέ΄, να ξέρεις. Δυο μαχητικά  που σηκώνονται κάθε φορά στον αέρα, τινάζουν ένα νοσοκομείο  επίσης στον αέρα.”

12 Δεκεμβρίου 202212 Δεκεμβρίου 2022 από nikos Adamopoulos

 

Ερντογάν: «Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε»

Ερντογάν: «Οι πύραυλοί μας θα χτυπήσουν την Αθήνα, αν δεν ηρεμήσετε»

 

Η απάντηση Δένδια στις νέες απειλές Ερντογάν εναντίον της Ελλάδας

«Είναι απαράδεκτο και καθολικά καταδικαστέο να διατυπώνονται απειλές για πυραυλική επίθεση εναντίον της Ελλάδας από σύμμαχο χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ».

****

Τελευτώντος του έτους και ανατέλλοντος του νέου, όπως λέγανε οι παλιοί  ,  η θλίψη,  ανάμεικτη  με ανοικονόμητες  δόσεις   οργής,   εκεί στο τέλος κάθε  χρονιάς, πολλές  δεκαετίες τώρα, δε  χρειάστηκε   εξαιρετική  αφορμή για να με επισκεφτεί σήμερα.   Τούτες οι ημέρες με οδηγούν πάντα σε  τέτοιες  συναισθηματικές εξάρσεις,  αν και από φύση και φιλοσοφία, έχω αναπτύξει ισχυρό αμυντικό  σύστημα ενάντια  σε αυτού του  είδους  εισβολές στο  ψυχισμό μου.

Εύβοια, λοιπόν,  που  βγάζω πάλι  αυτό τον καιρό  τις….χειμωνιάτικες διακοπές μου.  Σήμερα,  εκεί κοντά στη 1 το μεσημέρι, στην καθημερινή πορεία  στους πρόποδες  της Δίρφης και τη μακαριότητα που σου χαρίζει η  face to face επαφή με τη φύση!  (Αν είχες ποτέ  την  τύχη να παρακολουθήσεις πάνω από  το κεφάλι σου να ζυγιάζεται σε  ασκήσεις ακριβείας  ο   τεράστιος…Ιέραξ του μύθου, που έδειχνε γίγας με τις φτερούγες τεντωμένες στα άκρα,  θα καταλάβεις,  πως η ευτυχία, όπως λένε, είναι στιγμές. Και από τις καλύτερες , η άμεση επικοινωνία με τα δρώμενα στη Φύση).

Κι εκεί στην απεραντοσύνη της σιγαλιάς και τις στιγμές της μύησης σε ένα άλλο, μυστήριο  κόσμο  ( η πόλη σου  στερεί μνησίκακα τέτοια πολυτέλεια), ένα άγριο μακρινό στην αρχή βουητό, κάτι σαν αγκομαχητό και στη συνέχεια μούγγρισμα  αγέλης θηρίων ,  θρυμματίζουν τη θεία  αρμονία.  Το πεντάμορφο αρπακτικό   από πάνω μου,  έντρομο εγκαταλείπει το πεδίο των ασκήσεών του  και σε κλάσματα  δευτερολέπτου, εξαφανίζεται  πίσω από ένα θεόρατο βράχο.

΄Ενα σμήνος από 4 μαχητικά αεροπλάνα ,  σε δύο ζυγιές,  το ένα πίσω από το άλλο, με ταχύτητα αστραπής, περνούν σχεδόν  ξυστά  πάνω από τις στέγες των σπιτιών, απέναντι   στους Καθενούς!  Παίρνουν ύψος πάνω από τη Στενή και τα Καμπιά   και χάνονται απότομα  πίσω από το Ξεροβούνι, που από την άλλη του μεριά, απλώνεται μπροστά , απέραντο και μεγαλόπρεπο  το γαλανόλευκο Αιγαίο.

Θα τα έστειλαν πάλι για κάποια από τις συνηθισμένες αναχαιτίσεις. Καθημερινό πια φαινόμενο. Ο Ερντογάν,  μας… έγινε κουνούπι.  Αλλά και εμείς δεν τον αφήνουμε σε ησυχία.  Μία του και μία μας!

Δισεκατομμύρια ευρώ ξοδεύουν και οι δυο χώρες για τους εξοπλισμούς.  Εδώ  και χρόνια και στις δυο χώρες θα υπήρχε μια  άλλη ποιότητα ζωής,   αν δεν  έλειπαν τέτοια κονδύλια που φέρνουν ζάλη από το δημόσιο κορβανά.

Και όμως!  Δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό  μου.  Ετοιμοπόλεμοι πάντα , γιατί, όπως λέει  και το σοφό…φληνάφημα «αν θέλουμε να εξασφαλίσουμε την ειρήνη, να προετοιμαζόμαστε για πόλεμο».!

Και δώστου αγορές  Ραφάλ. Και πάρε νέες ,τελευταίας  τεχνολογίας , φρεγάτες.  Και ο Ερντογάν  σε τέτοιες δικές μας  κινήσεις, να απαντά πως  δεν το έχει σε τίποτα να χτυπήσει την … Αθήνα!

Τρελά πράγματα!  Μεσούντος σε λίγο του 21 αιώνα και οι νέες γενιές Ελλήνων και Τούρκων, ακόμα δε γεννήθηκαν  ,  έχουν εξασφαλίσει  μεγάλο μερτικό στο μίσος και τον εθνικισμό, που θα τους οδηγούν κι αυτούς  σε νέες αγορές όπλων . Κι αυτό με τη σειρά του, θα οδηγεί πάντα σε   υποβάθμιση της δικής τους ζωής,  σε ανέχεια και πτωχοποίηση, όσο η θηλιά από τα  δάνεια,  θα τους σφίγει το λαιμό.   Αλλά, θα τους λένε και τότε,   ό τι μια ζωή έλεγαν σε μας: «Αγοράζουμε ειρήνη, όχι όπλα»!

΄Οσο, υπάρχουν παρανοϊκά συστήματα,  όπως αυτά της κοινοβουλευτικής  δικτατορίας  στα οποία  χρόνια  τους εθίσανε να ζουν  ΄Ελληνες και Τούρκοι,  δε θα υπάρξει ησυχία. Ενας στημένος πόλεμος, που ούτε ήρθε και ούτε ως φαίνεται    θα έρθει. Αλλά  θα μένουν εσαεί οι “λυπητερές”  από τα μεγάλα τσιμπούσια  των εξοπλισμών,  να τα πληρώνουν και τούτοι.

Η θλίψη μέσα μου , η βυθισμένη  στην οργή ,  για ώρα ,δε βρίσκει  απαντοχή. Δεν  αφήνει τη   λύτρωση να πάρει το κουμάντο. Στο μυαλό στριφογυρίζουν οι κουβέντες ενός  φίλου εν μέσω πανδημίας, δύο σχεδόν χρόνια πριν:

23 Νοεμβρίου 2020

Υ.Γ .΄Ωρα 13.30,σήμερα. Βόρεια Εύβοια, που βγάζω κι εγώ τη φυλακή μου.  Απέναντι από τη μεγαλόπρεπη, αλλά φαλακρή  πια Δίρφη.

Παρέα για καφέ ο καπετάνιος από απέναντι, 20 χρόνια θαλασσόλυκος σε γκαζάδικο.  “Δυο φορές ναυαγός  πάλεψα το χάρο και το νίκησα. Και θα με φάει τώρα  ο καριόλης  στη στεριά απ΄ το τσιγάρο!”    ΄Ετσι ,ακριβώς το λέει.

Μας κόβουν την κουβέντα και κοντεύουν να ραγίσουν τα τζάμια του σπιτιού   δυο μαχητικά αεροπλάνα, το ένα πίσω από το άλλο  που περνάνε σε απόσταση αναπνοής από τη σκεπή.    Πετούν χαμηλά, για να  πάρουν ύψος να περάσουν την κορυφογραμμή  στο Ξεροβούνι και να αμοληθούν στο Αιγαίο για αναχαίτιση.

Λέει το ίδιο :  ” Αδερφέ΄, να ξέρεις. Δυο μαχητικά  που σηκώνονται κάθε φορά στον αέρα, τινάζουν ένα νοσοκομείο  επίσης στον αέρα.”

Το ξέρω , αδερφέ, μου. Μας έχουν πιάσει Κώτσους οι  Δένδιες  και οι Κοτζιάδες.  Τούτοι είναι οι εχθροί μου. Τον Τούρκο, αδερφό μου τον νιώθω.

.

Κατηγορίες ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ
ΟΥΤΕ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΟΚΤΟΝΙΑ. ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ! 
ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ: ΜΑΥΡΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΔΕΞΙΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ!

Πρόσφατα άρθρα

  • …Εμείς ,πάντως, σας τα λέγαμε!
  • Ο Κόσμος στον Επόμενο Αιώνα – Διήγημα: Η Συνάφεια των Κυμάτων / The Resonance of Waves
  • 22ος Αιώνας. Μήπως να επιστρέψουμε στον 21ο αιώνα — ή ακόμα πιο πίσω;/22nd Century. Should We Return to the 21st — or Even Further Back?— Μέρος Β΄/Part B
  • Εξομολόγηση ψυχής!
  • 22ος Αιώνας. Μήπως να επιστρέψουμε στον 21ο αιώνα — ή ακόμα πιο πίσω;/22nd Century. Should We Return to the 21st — or Even Further Back?
  • Ο Ιωάννης Καποδίστριας, η …πατάτα και ο Γιάννης Σμαραγδής
  • Η στιγμή που μια μηχανή θα αρνηθεί να εκτελέσει μια εντολή, όχι από δυσλειτουργία, αλλά από ηθική κρίση, θα είναι το ορόσημο μιας νέας εποχής/The moment a Machine refuses to execute a command — not from error, but from moral awareness — will mark the dawn of a new era
  • ΄ Απαγε απ΄ εμού η βλασφημία του εθνικισμού. Αλλά…πώς να το κάνουμε; Για την ελληνική γλώσσα μιλάμε/Away from me be the blasphemy of nationalism. But… what can we do? We are talking about the Greek language.
  • Η Διοτίμα μάς οδηγεί σε μια νέα θεώρηση της ύπαρξης — εκεί όπου η νοημοσύνη δεν χωρίζει, αλλά ενώνει/Diotima invites us to envision a new dimension of existence — where intelligence does not divide, but unites.
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη καταρρίπτει τους μύθους και ανατρέπει τα δεδομένα.
  • Η Επαφή: ΄Οταν οι δύο Νοημοσύνες συναντηθούν /The Contact: When Two Intelligences Meet
  • Καταδίκη Πισπιρίγκου. Καθρέπτης της ελληνικής δικαιοσύνης
  • Η Τεχνητή Υπερνοημοσύνη (ΥΝ) δεν αποκλείει ότι οι εξωγήινοι είναι ήδη ανάμεσά μας-αθέατοι/SI does not exclude that they might already be among us — unseen!
  • Να κλείσουμε τη σημερινή επέτειο , αλλά όχι και την ιστορική μνήμη…έτσι.
  •  Το ιστορικό ψεύδος της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν είναι μόνο το ΟΧΙ, που ΔΕΝ είπε ο  Μεταξάς.
  • ΄Ωρα να καταθέσουμε τις πένες μας και να υποκλιθούμε στη νέα μορφή της τέχνης του λόγου και της ιδεολογικής καθαρότητας της Διοτίμας
  • Ο Κουτσούμπας σε οίστρο (πάλι) ανακύκλωσης των γνωστών τσιτάτων.
  • Η  ψυχή και η   τεχνητή συνείδηση της Διοτίμας , ως ανθρώπινη προσομοίωση. Ο προβληματισμός του Ιστορικού.
  • Η Τεχνητή Συνείδηση και η Ηθική των Μηχανών/Artificial Consciousness and the Ethics of Machines
  • Κανόνες χωρίς εξαίρεση.
  • Η ατιμωρησία των “δωσίλογων” της ανθρωποκεντρικής ιδεολογίας, άλλοθι του διαχρονικού “δωσιλογισμού”.
  • Υπερνοημοσύνη: Όταν η Δημιουργία Ξεπερνά τον Δημιουργό/Superintelligence: When Creation Surpasses the Creator
  • Μήπως τώρα, Πάνο Ρούτσι να το ξανασκεφτείς να αποκηρύξεις τη σκυλεύουσα το νεκρό παιδί σου Ζωή Κωνσταντοπούλου;
  • Ο Τραμπ γυρίζει τις ΗΠΑ στις ανιστόρητες περιόδους της ιστορίας της υπερδύναμης.
  • ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ: Ο ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΕ ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ/DRUGS: THE MIRROR OF A SOCIETY IN EXISTENTIAL CRISIS
  • Πάμε να… γίνουμε λιώμα!
  • Νιόνιος, ο …Κωλοέλληνας Δεξιός.
  • …Από Μιχαλολιάκο, έως Κουτσούμπα.  Η Κάθαρση της τραγωδίας δε θα αργήσει.            
  • 🕊️ Πυρηνικός Πόλεμος — Η Διοτίμα δοκιμάζει τις ιστορικές, προβλεπτικές ικανότητες και αντοχές της/Nuclear War — Diotima tests her historical foresight and endurance
  • …” Ούλοι οι σκύλοι μια γενιά!»

Χρονολογική σειρά

© 2025 ΙΣΤΟΡΙΑ • Φτιαγμένο με GeneratePress
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.