ΕΜΦΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΙ ΣΑΜΑΡΙΚΕΣ “ΑΣΠΙΡΙΝΕΣ” ΚΑΙ ΤΟ “ΗΛΕΚΤΡΟΣΟΚ” ΤΣΙΠΡΑ

«Η Ελλάδα δεν είναι συστημικά σημαντική για το ευρώ» δηλώνει συνεργάτης της Μέρκελ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΤΑ ΝΕΑ”
Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, δεν αποκλείει  ο αναπληρωτής επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών Μίχαελ Φουκς, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην «Rheinische Post» αναφέρει: «Ο καιρός που έπρεπε να σώσουμε την Ελλάδα έχει περάσει». 
Προσθέτει ότι στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μια έξοδος της χώρας από το ευρώ είναι πιθανή. Εκτιμά δε ότι η νομισματική ένωση είναι -σε αντίθεση με ό,τι συνέβαινε πριν από τρία χρόνια- οπλισμένη για μια τέτοια περίπτωση, μέσω νέων μηχανισμών ασφάλειας. «Δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα εκβιασμού. Η Ελλάδα δεν είναι συστημικά σημαντική για το ευρώ» δηλώνει ο  Φουκς και καταλήγει τονίζοντας ότι «αν ο ΣΥΡΙΖΑ “συγκρατήσει” τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και τα μέτρα λιτότητας της Ελλάδας, τότε θα πρέπει και η τρόικα να “συγκρατήσει” και τα δάνεια για την Ελλάδα». 
Ο οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου Γερμανικής Οικονομίας της Κολονίας Μίχαελ Χίτερ, σε δηλώσεις του προς την εφημερίδα «Die Welt», εκτιμά ως ακίνδυνη μια έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Πιστεύω ότι η νομισματική ένωση θα μπορούσε σήμερα να αντέξει μια έξοδο της Ελλάδας. Οι συνέπειες μόλυνσης σε άλλες χώρες θα ήταν μικρές» δηλώνει.
Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ Γιούργκεν Σταρκ, ενόψει των εκλογών, ασκεί, με δηλώσεις του στην «Sueddeutsche Zeitung» κριτική στην πολιτική διάσωσης της ΕΚΤ: «Η Ελλάδα από το 2010 έχει χρεοκοπήσει κατ΄επανάληψη. Η χρεοκοπία, με νέα χρήματα των κρατών-μελών και της ΕΚΤ, αναβαλλόταν ξανά και ξανά» δηλώνει ο Σταρκ και προσθέτει ότι τώρα φαίνονται τα προβλήματα τα οποία παραμένουν άλυτα με όλη τους την ένταση.
«Άφεση χρέους έναντι εξόδου από το ευρώ» προτείνει ο βουλευτής των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Κλάους-Πέτερ Βιλς, σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt». «Τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Ήδη έχει καεί υπερβολικά πολύ χρήμα, πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος σε αυτό» δηλώνει ο  Βιλς και προσθέτει ότι όσο πιο αργά έρθει ο λογαριασμός, τόσο μεγαλύτερος θα είναι και θεωρεί «μεγάλο λάθος» να κρατηθεί η Ελλάδα στο ευρώ με όποιο κόστος. 
«Μόνο εάν βγει η Ελλάδα από το ευρώ, αλλά βεβαίως παραμείνει μέλος της ΕΕ, η χώρα θα πάρει και πάλι ανάσα» προσθέτει και εκτιμά ότι θα ήταν καλύτερα να αφεθεί στην Ελλάδα, στο πλαίσιο μιας διάσκεψης χρέους, ένα μέρος των χρεών της, εάν η χώρα ως αντάλλαγμα βγει από το ευρώ.
«Μόνον έτσι θα υπάρξει μια νέα θετική προοπτική- για την Ελλάδα, για την ευρωζώνη και για την Ευρώπη» σημειώνει. Χαρακτηρίζει δε «χαμένα» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς, όπως λέει, το χρέος είναι υψηλότερο παρά ποτέ. Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα μόνο «όταν ο ελληνικός λαός σταθεί σαν άντρας πίσω από τα μέτρα σταθεροποίησης- αυτό δυστυχώς δεν το κάνει. Πολύ περισσότερο, αναζητούνται οι υπεύθυνοι οπουδήποτε εκτός από εκεί όπου πραγματικά βρίσκονται: στην ίδια την Ελλάδα» συνεχίζει και αναφέρει ότι αντί, επιτέλους, να ασχοληθούν με τα προβλήματα της χώρας, η χώρα μπλέκεται «σε εσωπολιτικές μάχες χαρακωμάτων». Καταλήγει λέγοντας ότι «ανεξάρτητα του ποιος θα κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές, τα συμβόλαια παραμένουν συμβόλαια και πρέπει να τηρηθούν».
1. ” Χαρακτηρίζει δε «χαμένα» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, καθώς, όπως λέει, το χρέος είναι υψηλότερο παρά ποτέ. Η Ελλάδα θα πάει καλύτερα μόνο «όταν ο ελληνικός λαός σταθεί σαν άντρας πίσω από τα μέτρα σταθεροποίησης- αυτό δυστυχώς δεν το κάνει. Πολύ περισσότερο, αναζητούνται οι υπεύθυνοι οπουδήποτε εκτός από εκεί όπου πραγματικά βρίσκονται: στην ίδια την Ελλάδα»
2. «Άφεση χρέους έναντι εξόδου από το ευρώ» προτείνει ο Γερμανός βουλευτής.

Αν αυτή η πρόταση δεν είναι ακόμα μια “πλάτη” στο Σαμαρά (η κινδυνολογία περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει εδώ και πολύ καιρό ξεκινήσει από την Ευρώπη, για να βοηθηθεί εκλογικά ο Σαμαράς), τότε μια ενδεχόμενη άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, είναι σίγουρο πως θα σηματοδοτούσε την έναρξη εφαρμογής του παραπάνω σχεδίου από την Ε.Ε.  ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ,ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ!

Μήπως τελικά είναι ό,τι καλύτερο έχει ακουστεί τελευταία για την ταλαίπωρη αυτή χώρα,  οι περισσότεροι άνθρωποι της οποίας δεν λένε  να καταλάβουν, από τότε που η Ελλαδα έγινε κράτος, πως δεν μπορείς να ζεις συνέχεια στη διαπλοκή και τη διαφθορά και  “μια ζωή”  με δανεικά και… αγύριστα; Ούτε  να παριστάνεις   τον   τσαμπουκά και τον εξυπνάκια (όντας Ελληνάρας-πατριωταράς) σ΄ εκείνους που έχουν προστρέξει να σε βοηθήσουν (έστω και για το δικό τους ” διάφορο”) στην ανάγκη σου, στις άπειρες «κακές» στιγμές του εθνικού σου βίου ; Μήπως είναι καλύτερα τελικά να κερδίσει τις εκλογές ο ανηθικότατος πολιτικά Τσίπρας με τον υπόλοιπο συρφετό του ΣΥΡΙΖΑ , να επακολουθήσει η (σίγουρη πλέον) έξοδος της χώρας από το ευρώ, η οριστική οικονομική (και όχι μόνο) κατάρρευση της αδιόρθωτης πατρίδας μας, για να βιώσουν στο πετσί τους τον όλεθρο, όσοι ΄Ελληνες συνεχίζουν να παραμένουν αγνώμονες, λαμόγια, διαπλεκόμενοι, πελάτες κομμάτων;

Εμείς από εδώ αυτή την προοπτική θα στηρίξουμε. Δείχνει να είναι η μοναδική λύση. Με  τις Σαμαρικές «ασπιρίνες»  δε σώζεται η βαριά  εμφραγματική χώρα. Χρειάζεται το «ηλεκτροσόκ» του  Τσίπρα, για να συνέλθη. Το πρόβλεψαν  κι αυτό οι αρχαίοι.  “Ουδέν κακόν αμιγές καλού και…τούμπαλιν”! (Θα επανέλθουμε στο κρίσιμο αυτό δίλημμα  με αναλυτικό άρθρο σύντομα).