ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 ΣΗΜΑΝΕ Ο ΚΟΚΙΝΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΕΝΟΣ 3ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
 α. Μολδαβία: Σε δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές, μπροστά ο φιλορώσος Ντόντον

Μολδαβία: Σε δεύτερο γύρο οι προεδρικές εκλογές, μπροστά ο φιλορώσος Ντόντον

Πρώτος αλλά λίγο χαμηλότερα από το ποσοστό για εκλογή από τον πρώτο γύρο ήρθε στις εκλογές για την προεδρία της Μολδαβίας ο Ίγκορ Ντόντον, με τη χώρα να πηγαίνει σε δεύτερο γύρο στις 13 Νοεμβρίου. Ο Ντόντον, που «κοιτάζει» προς τη Μόσχα και έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα ώστε να ανατραπεί η συμφωνία διασύνδεσης με την ΕΕ, πήρε 48,5% στον πρώτο γύρο και θα αντιμετωπίσει την υποψήφια του φιλοευρωπαϊκού στρατοπέδου Μάια Σάντου, η οποία πήρε 38,2%.

Η Σάντου, πρώην οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και υπουργός παιδείας, έχει προειδοποιήσει ότι η χώρα, η οποία βασίζεται σε μεγάλο βαθμό για την ενέργειά της στη Ρωσία, δεν θα πρέπει να πέσει ξανά υπό τον έλεγχο της Μόσχας.

Ο Ντόντον, αντίθετα, έχει προαναγγείλει δημοψήφισμα για ακύρωση της Συμφωνίας Διασύνδεσης με την ΕΕ με στόχο την στροφή της χώρας στην Ευρωασιατική Τελωνειακή Ένωση, στην οποία κυριαρχεί η Μόσχα.

β. Γεωργία: Συντριπτική νίκη του κυβερνώντος κόμματος στις εκλογές

ο κυβερνών φιλοδυτικό κόμμα Γεωργιανό Ονειρο είναι ο νικητής του χθεσινού δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα και τα οποία αμφισβητεί η αντιπολίτευση.

Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας, το μικρό φιλορωσικό κόμμα Συμμαχία των Πατριωτών ξεπέρασε το όριο του 5% εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

γ. Οργισμένη αντίδραση από την Γεωργία
Η Νότια Οσετία θα κάνει δημοψήφισμα για την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία

Η Ουάσιγκτον δεν αναγνωρίζει τη συνθήκη της Ρωσίας με τη Νότια Οσετία

Ο Λέονιντ Τίμπιλοφ, πρόεδρος της περιοχής, το ανακοίνωσε στον Βλάντισλαβ Σούρκοφ, σύμβουλο του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο πρόεδρος της αυτοανακηρυγμένης δημοκρατίας της Νότιας Οσετίας, την οποία η Γεωργία θεωρεί πάντοτε επαρχία της, δήλωσε σήμερα ότι σχεδιάζει τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος κατά το υπόδειγμα εκείνου στην Κριμαία για την ένταξη της περιοχής στη Ρωσική Ομοσπονδία, προκαλώντας μια οργισμένη αντίδραση από το Τμπιλίσι, ενώ το ζήτημα αναμένεται να προκαλέσει νέα κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με τη Δύση.

δ. Η Ρωσία υπέγραψε σήμερα (σ.σ 18/3.15) μια σειρά συμφωνιών με την Νότια Οσετία

  Βάσει της συμφωνίας «συμμαχίας και ενσωμάτωσης» που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο ηγέτης της Νότιας Οσετίας Λεοντίντ Τιμπίλοφ, οι δυνάμεις ασφαλείας, ο στρατός και οι τελωνειακές υπηρεσίες της Ρωσίας θα ενοποιηθούν με αυτές της Νότιας Οσετίας.

Η Ρωσία έχει αναγνωρίσει τη Νότια Οσετία και την Αμπχαζία ως ανεξάρτητα κράτη μετά τον σύντομο πόλεμό της με τη Γεωργία το 2008, όμως η διεθνής κοινότητα εξακολουθεί να θεωρεί τις περιοχές αυτές μέρος της Γεωργίας. «Ακόμη ένα βήμα έγινε σήμερα για να ενισχυθεί η συνεργασία μας», δήλωσε ο Πούτιν, αφού υπέγραψε «μια ιστορική», όπως τη χαρακτήρισε, συμφωνία, «η οποία θα επιτρέψει τη δημιουργία ενός κοινού χώρου άμυνας και ασφάλειας μεταξύ των δύο χωρών μας». Η υπουργός Εξωτερικών της Γεωργίας Ταμάρ Μπερουχασβίλι δήλωσε: «Πρόκειται για μια κυνική και προκλητική κίνηση από την πλευρά της Ρωσίας (…) Την θεωρούμε μια κίνηση που έχει στόχο την προσάρτηση», πρόσθεσε.

ε. WSJ: Η Ρωσία ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο -Ασκήσεις, καταφύγια και συμμετοχή 40 εκατ. πολιτών
WSJ: Η Ρωσία ετοιμάζεται για πυρηνικό πόλεμο -Ασκήσεις, καταφύγια και συμμετοχή 40 εκατ. πολιτών

Με τις σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσιγκτον να είναι τεταμένες, οι ρωσικές αρχές αναβάθμισαν τα μέτρα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, βγάζοντας από το συρτάρι σχέδια της σοβιετικής εποχής και βελτιώνοντας καταφύγια στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας.

«Στο υπουργείο Εκτακτων Καταστάσεων της Μόσχας, ο Ψυχρός Πόλεμος έχει επιστρέψει», σχολιάζει η Wall Street Journal, για τις πρόσφατες ασκήσεις που έγιναν στη Ρωσία, τις μεγαλύτερες μετά από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης, με τη συμμετοχή 40 εκατ. πολιτών, που προετοιμάστηκαν για χημικές και πυρηνικές επιθέσεις.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν βίντεο με εργαζόμενους που φορούν ειδικές στολές, ελέγχουν τον εξαερισμό στα καταφύγια και μαθητές που φορούν αντιασφυξιογόνες μάσκες ή βάζουν κούκλες σε φορεία, σε σχολικά αμφιθέατρα, από την τετραήμερη άσκηση σε όλη τη χώρα.

στ.  Οι Pussy Riot «απαντούν» στον Τραμπ με τραγούδι για το αιδοίο

Βίντεο: Οι Pussy Riot «απαντούν» στον Τραμπ με τραγούδι για το αιδοίο

Image result

Αν και το τραγούδι ηχογραφήθηκε το Φεβρουάριο και το βίντεο κλιπ γυρίστηκε στο Λος Άντζελες η αρχηγός των Pussy Riot Νάντια Τολοκονίκοβα δήλωσε ότι «θα μπορούσε να θεωρηθεί μια απάντηση στον Τραμπ. Αλλά πιστεύω ότι η ιδέα της δυνατής θυλικής σεξουαλικότητας είναι πολύ μεγαλύτερη από κάθε λαϊκιστή μεγαλομανή άνδρα. Το αιδοίο είναι μεγαλύτερο από τον Τραμπ».

Το συγκρότημα το επόμενο διάστημα αναμάνεται να κυκλοφορήσει άλλα δύο βίντεο με τα οποία θα σχολιάζει τις αμερικανικές και τις ρωσικές πολιτικές επικεντρωνόμενο στο αυξανόμενο κύμα λαϊκισμού και εθνικισμού.

«Οι πολιτικοί υμνούν τη δυνατή ηγεσία. Ο Τραμπ στηρίζει ανοιχτά τις αυταρχικές μεθόδους του Βλαντιμίρ Πούτιν. Και αυτό είναι τρομακτικό» συνέχισε η αρχηγός του ρωσικού συγκροτήματος.

Βιντεο:

http://www.protothema.gr/life-style/article/622688/video-oi-pussy-riot-apadoun-ston-trab-me-tragoudi-gia-to-aidoio/

 

Της…Γεωργίας και της Ουκρανίας   φαίνεται πως πάει να  γίνει και στη Μολδαβία. Μια νέα  Οσετία, Αμπχαζία,  Κριμαία επί θύραις.  Αλλά τώρα στο “μαλακό υπογάστριο”  της Ευρώπης.

Τα φιλορωσικά αποτελέσματα στις χτεσινές εκλογές στη Μολδαβία είναι το προμήνυμα, ο προάγγελος.  Και ας   προέκυψαν,βέβαια,  μετά από τον πακτωλό ρουβλίων που έρευσε στη φτωχή και μικρή αυτή χώρα για την εξαγορά φιλορωσικών ψήφων.

 Αν επικρατήσει, πάντως,  και στο δεύτερο  γύρο ο Ντόντον, το ισχυρό χαρτί του δικτάτορα Πούτιν στην περιοχή, είναι πλέον σίγουρο πως θα προχωρήσει σε φιλορωσικό δημοψήφισμα, που θα λύνει τα χέρια στο Νέο Χίτλερ της Μόσχας να ξεκινήσει  κι εδώ  εισβολή με το γνωστό εθνοτικό πρόσχημα για ένταξη  και της Μολδαβίας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Στη Γεωργία ήδη ο  ψευτοηγέτης-αχυράνθρωπος της Οσετίας έχει  διακηρύξει πως θα προχωρήσει σε ανάλογο δημοψήφισμα τύπου Κριμαίας στην περιοχή για την ένταξή της  στη ρωσική ομοσπονδία. Παράλληλα,  εδώ κι ενάμιση χρόνο, έχει υπογράψει συνθήκες συνεργασίας και κοινής άμυνας με το “μέντορά” του στη Μόσχα και σε αντάλλαγμα, δισεκατομμύρια ρούβλια εισέρευσαν κι εκεί,  σε μια… ηγεμονία  3.000 τετρ.χιλομέτρων , με 50.000 κατοίκους!

Μόνο που ο εγκληματίας Πούτιν στη Μολδαβία μάλλον πρόκειται να διαπράξει το  μοιραίο του λάθος.   Θα όφειλε  να γνωρίζει, αλλά το αγνοεί, πως η Μολαδαβία δεν είναι ούτε Γεωργία ούτε  Ουκρανία (κι ας απέχει η Οδησσός (Odessa) “ένα τσιγάρο δρόμο” από τα σύνορα της μικρής αυτής χώρας).

Εδώ είναι η ρουμανική  Besarab .Ο εθνικισμός των Ρουμάνων είναι  ίδιος  και καμιά φορά χειρότερος από το ρώσικο. Δυο εβδομάδες νωρίτερα, όπως ξαναγράψαμε ,πραγματοποιήθηκε  στο Βουκουρέστι  μια τεράστια εθνικιστική διαδήλωση  με πλήθος αφιονισμένου κόσμου που διετράνωνε πως η   Μολδαβία είναι ρουμανική.΄Ηταν ένα μήνυμα πριν τις χτεσινές εκλογές, τόσο στους Ρώσους εκτός χώρας, όσους και στους φιλορώσους εντός Μολδαβίας.

Αν κουνηθεί ο  Ρώσος δικτάτορας στη Μολδαβία ή  στη λεγόμενη Υπερδνειστερία ,τούτη τη φορά θα χυθεί πολύ αίμα.  Οι 10.000 νεκροί της τελευταίας επέμβασης του παρανοϊκού Ρώσου στην Ουκρανία,  θα φαντάζουν  …αστείο νούμερο.   Και  η Μολδαβία ή θα  γίνει ο τάφος του “Τσάρου” ή θα βρεθούμε πολύ κοντά σε έναν 3ο Παγκόσμιο πόλεμο.

΄Ερχονται ημέρες πολύ σκληρές. Ουδείς περίμενε στην εποχή  μας μια αναβίωση ενός τόσο άκρατου εθνικισμού, όμοιου με  εκείνον των προηγούμενων αιώνων. Τα έθνη -κράτη δεν πνέουν τα λοίσθια, τελικά, όπως νομίζαμε. Είναι όρθια κα δυνατά να απειλούν τον άνθρωπο με νέες αιματοχυσίες, με καινούριους παγκόσμιους πολέμους.

Οι πολιτικοί της Δύσης   αποδείχτηκαν κατώτεροι των κρίσιμων περιστάσεων και στις ημέρες μας (όπως πάντα άλλωστε). Ειδικά στο ευαίσθητο θέμα της παγκόσμιας ειρήνης. Πρόσφατα ακόμα, δεν μπόρεσαν να προβλέψουν και να διαχειριστούν σωστά την κρίση που δημιούργησε ο δικτάτορας Πούτιν τόσο στη Γεωργία του 2008, όσο και στην Ουκρανία το 2014.  ΄Αφησαν την πυρκαγιά να εξαπλωθεί,χωρίς ελπίδα να μπορεί κανείς να ανακόψει την πορεία της προς την ίδια την καρδιά της Ευρώπης τώρα πια.

 Αλλά και με την προηγούμενη, εντελώς λαθεμένη στρατηγική του ΝΑΤΟ, τη συμπόρευση-συμπαράταξη με τη λέγομενη “αραβική άνοιξη” και  την ανατροπή των παλιών καθεστώτων  στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική  (παράγοντες καλής σταθερότητας την περιοχή), “άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου” σε ολο τον κόσμο. Μέτωπα παντού. Επικίνδυνα και ανεξέλεγκτα.   Τώρα,  τρέχουν και δε φτάνουν!

Είναι παντελώς αναξιόπιστες ΟΛΕΣ οι εξουσίες. Βασικός  λόγος,  γιατί την ασκούν οι χειρότεροι. Οι φορείς της είναι ό,τι πιο   ανήθικο κυκλοφορεί ανάμεσα στις κοινότητες των ανθρώπων  (με την έννοια που η ίδια η Φύση ορίζει την ανηθικότητα). Και όσο για τους συνειδητοποιημένους πολίτες,  δεν έχουν απλά καταστεί όμηροι της πολιτικής του οπαδού-πελάτη, αλλά τους λείπει παντελώς και  ένα    βήμα , αξιόπιστης εμβέλειας,  για να ακουστεί και η δική τους, η διαφορετική φωνή, που θα ήταν ικανή τούτες τις δύσκολες στιγμές  να “κρούσει  τον κώδωνα του κινδύνου”.

Είναι ώρα ο ακηδευμόνευτος, πολιτικός ακτιβισμός στην Ευρώπη και στον κόσμο, να αναλάβει δράση. Στη Ρωσία ο δικτάτορας έχει καταπνίξει κάθε φωνή αντίστασης με φυλακίσεις  αγωνιστών  και άλλων προοδευτικών μονάδων και ομάδων, με δολφονίες και πρωτοφανή εθνικιστική προπαγάνδα. Η φωνή των γενναίων  γυναικών  της   ρώσικης  αντίστασης   Pussy Riot, δε φτάνει πια τόσο μακριά, όσο άλλοτε. Και πολλοί φοβούνται πως θα σιγήσει γρήγορα. Τα  ανεξήγητα “ατυχήματα” είναι συνήθη στη Ρωσία του δικτάτορα Πούτιν.

Από την άλλη,  όμως, το ίδιο θα συμβεί και στην Αμερική, στην περίπτωση που ο…  έτερος Καπαδόκης, ο   ακροδεξιός και παρανοϊκός υποψήφιος πρόεδρος   Ντόναντλ Τραμπ, αναρριχηθεί στην εξουσία. Βέβαια,  σε ό,τι αφορά την αμερικάνικη, εξωτερική  πολιτική, τίποτα δεν αλλάζει και με Τραμπ και με Κλίντον. Η διαφορά θα φανεί στο εσωτερικό της Αμερικής. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος έχει ορκιστεί να ξεκινήσει…κυνήγι μαγισσών. Και όποιον πάρει ο χάρος!

Ο κόσμος ολόκληρος πάλι  σήμερα κάθεται πάνω σε μια απασφαλισμένη βόμβα. Κι αυτή δυστυχώς δεν είναι “συμβατική”. Αν εκραγεί, ο πλανήτης ολόκληρος θα γίνει  ένα απέραντο νεκροταφείο. Μια  έρημη, παγωμένη στέπα.

 Ας τους προλάβουμε. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους!

____________________________________________________________________

  1. ΚΑΙ  Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΕΙΧΝΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
1.  Ολλανδία: Ξεκίνησε η δίκη του ακροδεξιού Βίλντερς για υποκίνηση φυλετικού μίσους
Ολλανδία: Ξεκίνησε η δίκη του ακροδεξιού Βίλντερς για υποκίνηση φυλετικού μίσους

Δείτε διαφορά στο νομικό-δικαιικό πολιτισμό Ολλανδίας- Γαλλίας και Ελλάδας. Ο ακροδεξιός Λεπέν σύρεται από δίκη σε δίκη για τα ανεκδιήγητα ρατσιστικά του, που κάθε τόσο αμολάει στη “χώρα του φωτός”. Στην Ολλανδία, ο ακροδεξιός βουλευτής Βίλντερς τόλμησε να  ξεστομίσει “λιγότεροι Μαροκινοί στη χώρα” και έγινε πανικός! Αντιμετωπίζει σήμερα φυλάκιση 2 ετών.

Στην Ελλλάδα έχουμε 60 δολοφονίες  και 3.500 επιθέσεις  με ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς τους Ναζί.  Και σαν να μη συνέβη τίποτα. “Αγρόν ηγόρασε”  η ελληνική δικαιοσύνη.

Και αν δεν υπήρχε πίεση από την Ε.Ε, για να κινηθεί δίωξη  πριν λίγα χρόνια  κατά της εγκλματικής οργάνωσης του Μιχαλολιάκου, ακόμα θα “ένυπταν τας χείρας” τους οι λειτουργοί της Θεμιδος. Αλλά και μετά τη διωξη, οι κατηγορούμενοι κυκλοφορούν ελεύθεροι εξαιτίας της παρέλευσης του 18μηνου προφυλάκισης! Δεν είναι αυτό μια αφασία, μια σχέτη ελληνική τρέλα; Και άλλα,πολλά ,”ων ουκ έστιν αριθμός”.

Κάντε μια βόλτα στη Χίο στη Μυτιλήνη στο Ωραιόκαστρο και θα φρίξετε. Είναι απίστευτη  η χυδαιότητα  των ακροδεξιών και των Ναζιστών, που δεν περιορίζονται μόνο στο χυδαίο υβρεολόγιο εναντίον των προφύγων και των μεταναστών, αλλά τους εκτελούν κιόλας με τη νέα σκηνοθετημένη μέθοδο των “τροχαίων  ατυχημάτων”.

Δεν  είναι τραγικός ο δικαικός πολτισμός στη χώρα μας; Τί μπορείς να πεις; Φρίττει η Ευρώπη. Ο κόσμος ολόκληρος.

Και για να παραφράσουμε…ποιητική αδεία τους στίχους του Κ.Καρυωτάκη στην…”Πρέβεζα”:

 Αν τουλάχιστον, μέσα στους  δικαστές
αυτούς, ένας επέθαινε από ντροπή…
Σιωπηλοί, θλιμμένοι, με σεμνούς τρόπους,
θα  σιχτιρίζαμε όλο το συνάφι στην κηδεία.