ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΄Η ΑΛΛΑΞΕ ΄Η ΦΥΓΕ!

1.Η χειρότερη μέρα της πανδημίας ήταν η Κυριακή-183.000 κρούσματα κορωνοϊού σε μια μέρα.

Η 21η Ιουνίου κατεγράφη ως η μέρα με τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού από την έναρξη της πανδημίας ανά τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού που έχει καταγραφεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Αναλυτικότερα, περισσότερα από 183.000 νέα κρούσματα του κορωνοϊού καταγράφηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ.

***

Οπότε, έχουμε να υποβάλουμε τις κάτωθι ερωτήσεις ,οι οποίες, αν απαντηθούν σωστά, υπάρχει περίπτωση ο ορθώς απαντών να διαθέτει κουκούτσι  μυαλό. ΄Εστω κι αν ψήφισε την πλέον διεφθαρμένη κυβέρνηση της Ελλάδας από συστάσεως ελληνικού κράτους. Και συνεχίζει ακόμα κι αυτή την ώρα να τη στηρίζει.

  1. Αφού είχαμε χτες  τη μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων  από την έναρξη της “πανδημίας”,γατί δεν έχουμε σήμερα αντίστοιχη αύξηση των θανάτων;
  2. Αφού με πολύ λιγότερα κρούσματα  επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας και άλλα αυστηρά  μέτρα, τί άλλαξε σήμερα και δεν επεβλήθη νέα καραντίνα και  απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης κ.λπ; Σημείωση:Η σωστή απάντηση στις δύο παραπάνω ερωτήσεις, συνεπάγεται και σκληρή κριτική στην  διεφθαρμένη κυβέρνηση, γιατί άκαιρα, επιπόλαια,χρησιμοθηρικά, προχώρησαν σε συνταγματικό πραξικόπημα πριν 2μιση μήνες  (lockdown) και τίναξαν την οικονομία στον αέρα.  Τί λένε οι χαχόλοι της επάρατης  παράταξης; (Υπάρχει,πάντως,  ακόμα ελπίδα να αποχαρακτηριστείτε,να περάσετε  κι  εσείς στην όχθη της λογικής και της σωφροσύνης.Λίγο μυαλό,τίποτα περισσότερο).

2.α. Τη διαγραφή του Νίκου Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητά η κυβέρνηση

Νίκος Παππάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Η δήλωση του κ. Πέτσα είναι η ακόλουθη: «24 ώρες μετά την αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα, όμως, είναι αμείλικτα . Γνώριζε την ύπαρξη παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε γι αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε υπουργό Επικρατείας της κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον ελληνικό λαό».

Πηγή: iefimerida.gr

 

β. Έγγραφο «φωτιά» εμπλέκει Σαμαρά–Παπασταύρου με το σκάνδαλο ΠΑΝΓΑΙΑ

Τα στοιχεία προέρχονται από την ένορκη εξέταση στις 15 Οκτωβρίου 2015 από μάρτυρα που προέρχεται από ελβετική εταιρία ιδιωτικών ερευνών. Πρόκειται για σοβαρή κατηγορία, που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ερευνηθεί. Εντύπωση προκαλεί ότι ενώ στην κατάθεση βρίσκεται το όνομα πολιτικού προσώπου, η υπόθεση δεν διαβιβάστηκε «αμελητί» στη Βουλή, όπως προβλέπεται σχετικά.

Ανάμεσα στο ονόματα που αναφέρονται στη λίστα βρίσκεται και αυτό του επιχειρηματία Σ. Μιωνή ενώ στο χειρισμό της υπόθεσης ενεπλάκησαν οι δικαστικοί Π. Αθανασίου και Ελ. Ράικου, όλοι τους βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης Novartis και της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου που αφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Πηγές Ν.Δ.: Όλα αυτά «περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!»

Σχετικά με τις αποκαλύψεις, πηγές της Πειραιώς απαντούν πως πρόκειται «για μια αρχειοθετημένη υπόθεση που διερευνήθηκε από τέσσερις δικαστικούς από το 2015 έως το 2019!» και υπογραμμίζουν: «Την ώρα που το παρακράτος, με τις αποκρουστικές μεθόδους του, αποκαλύπτεται με συγκλονιστικά έγγραφα και ντοκουμέντα, εμφανίζουν μια ακόμη ακατανόητη αστειότητα που ειπώθηκε προ πέντε ετών. Είναι τέτοια η απελπισία τους που εμφανίζουν ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ως δήθεν “νέο στοιχείο”. Οι γελοίοι σκευωροί έφθασαν από τα “νομίζω, άκουσα, εκτιμώ, εικάζω, έχω ακούσει” των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων της Νοβάρτις, στο σημερινό κατάντημα να επικαλούνται – έναν ακόμα εθελοντικώς προσερχόμενο – δήθεν μαρτυρά, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι “πιστεύεται πως” (“it is believed”) ο κ. Παπασταύρου ΘΑ χρηματοδοτούσε την προεκλογική εκστρατεία του τότε κυβερνώντος κόμματος (Ιανουάριο 2015). Και θα το έκανε αυτό επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Σαμαρά, όταν θα έκανε μια δουλειά σε ορυχείο στα … Σκόπια”!»

Όλα αυτά «περιέχονται σε δικογραφία που αρχειοθετήθηκε!», σημειώνουν οι ίδιες πηγές και μιλούν για «πραγματικό παραλήρημα, με την ίδια μέθοδο και ίδιους πρωταγωνιστές, σε όλες τις υποθέσεις που έστησαν, επιστημονικής φαντασίας ως δήθεν στοιχείο».

Ν. Παππάς: Σε ποιες τσέπες πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ

«Να μιλήσουν οι κύριοι Σαμαράς και Παπασταύρου. Σε ποιες τσέπες πήγαν τα 2,6 εκατ. ευρώ», δηλώνει με τη σειρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Την ώρα που αποδεικνύεται ότι: Ο κ. Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του κ. Σαμαρά, έλαβε 2,6 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας της Ν.Δ. και ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφοράς, κυρίας Ράικου, ζημίωσε το δημόσιο με 1,7 εκατ. ευρώ μόνο για το έτος 2018», σημειώνει ο Τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, «ο Σάμπυ Μιωνής, με αντάλλαγμα μάλλον τη Λάρκο, παίζει το άθλιο παιχνίδι της Ν.Δ. και του ίδιου του κ. Σαμαρά».

Και εξηγεί: «Προσκομίζει την επιλεκτική απομαγνητοφώνηση μιας παράνομης καταγραφής ιδιωτικής μας συνομιλίας, επιχειρώντας τη βίαιη διαστρέβλωση των λεγομένων μου.

Με μεθόδους κοπτοραπτικής, δηλαδή με αποσιωπητικά -γιατί άραγε;- στα επίμαχα σημεία και με δήθεν ακατάληπτες λέξεις επίσης στα επίμαχα σημεία, παραποιεί το νόημα του διαλόγου».

εφσυν

γ. Τσίπρας: Μαφιόζικες πρακτικές και ανύπαρκτη σκανδαλολογία για να κρύψουν το μεγάλο σκάνδαλο της ύφεσης

Για προσπάθεια της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη να στρέψει την ατζέντα «από το μεγάλο σκάνδαλο της οικονομίας» που «οδεύει σε μία εφιαλτική προοπτική» σε «σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων» και «μαφιόζικες και πρακτόρικες πρακτικές» έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωση που έκανε μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιοδεύει σήμερα.

«Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση» σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι σε όλες τις περιοδείες του «η εικόνα είναι ότι η οικονομία βρίσκεται ξανά σε πολύ μεγάλη περιπέτεια. Ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της παραγωγής, οι άνθρωποι της δημιουργίας, του μόχθου βρίσκονται για άλλη μια φορά απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την πολιτεία».

«Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική προοπτική» πρόσθεσε, εξαιτίας της αδράνειας του Πρωθυπουργού «να παρέμβει ουσιαστικά και να αντιμετωπίσει τις μεγάλες δυσκολίες ρευστότητας αλλά και στήριξης των επιχειρήσεων και της εργασίας, την περίοδο μετά την πανδημία».

****

H  Δεξιά δεν έχει αρχές, αξίες, ιδανικά .Ο Δεξιός δεν αγωνίζεται για ιδέες. Δεν έχει στόχο ούτε τον κόσμο να αλλάξει,ούτε να αγωνιστεί για το δίκιο ή το ψωμί  κάποιου άλλου που δεν είναι δικός του .Και η αλληλεγγύη του,η φιλανθρωπία του στον ξένο, το κερί που θα ανάψει στην εκκλησιά,  πρέπει να έχει αντιπροσφορά, αγαθά επί  γης και ουρανού.

Θυμηθείτε τούτο. Με τη λήξη της Γερμανικής Κατοχής η παράταξη της Δεξιάς μετρούσε Γερμανοτσολιάδες, δωσίλογους, κουκουλοφόρους,την ίδια στιγμή που η Αριστερά  έκανε “προσκλητήρια νεκρών” από  τις τάξεις   του  ΕΑΜ-ΕΛΑΣ,αλλά και στον απλό συνειδητοποιημένο κόσμο,που μόνο δεξιός δεν ήταν την ταραγμένη εκείνη εποχή και λίγο μετά την Κατοχή.

Ο Σαμαράς είναι γέννημα θρέμμα  αυτής της παράταξης και μάλιστα  της θυγατέρας της  Ακροδεξιάς από την οποία ξεπήδησαν οι Μιχαλολιάκηδες και οι Κασιδιάρηδες.  Αν αντιπαραβάλει κανείς τις θέσεις Σαμαρά-Μιχαλολιάκου σε θέματα , κυρίως “εθνικά”και προσφύγων, θα διαπιστώσει απόλυτη σύμπτωση απόψεων.

Ακροδεξιός,ρατσιστής  και εθνικιστής  ο Σαμαράς. .  Ο πατριωτισμός και η Ελληνοφροσύνη  του, είναι   προπέτασμα καπνού.Πίσω του κρύβεται ο στυγνός εγκληματίας ,ο κλέφτης ,ο  άρπαγας.

Είναι  φαίνεται γονιδιακή η διαφθορά σε αυτή την παράταξη.  ΄Απειρα τα παραδείγματα της αρπακτικότητας και της απόκτησης παράνομου πλούτου (αν και νόμιμος πλούτος δεν υπάρχει), που κουβαλάνε στελέχη και οπαδοί  της  ελληνικής Δεξιάς.

 Μια και αναφέραμε το Νικ.Μιχαλολιάκος ,ας  θυμίσουμε πως  ο αρχηγός  των ΝεοΝαζί είναι κάτοχος μιας τεράστια περιουσίας.  Αλλά, ουδέποτε παρουσίασε ή δικαιολόγησε τον τρόπο απόκτησής της.  Δεν απολογήθηκε ποτέ και φυσικά δεν υπήρξε καμιά ενέργεια κατάσχεσής της. Δεν του ζήτησε κανείς να σοβαρά να δικαιολογήσει όσα κατέχει.

Αλλά δεν είναι μόνο  προστατευόμενος του.. Εθνάρχη Νίκος Μιχαλολιάκος .  Μεγαλόσχημος Δεξιός και φτωχός ή μεσαίος δεν υπάρχει. Μετρήστε τους  έναν -έναν από την εποχή της Αποστασίας Μητσοτάκη μέχρι σήμερα.

Ο Σαμαράς είναι ένας από δαύτους. Διεφθαρμένος,άρπαγας, λαμόγιο ….πρώτης σειράς. Αλλά, “όλα κι όλα”. Πατριώτης, όμως!  Σκοπιανοφάγος και Μακεδονομάχος  ασυμβίβαστος.

Χτες, μπλεγμένος ως το λαιμό στο  μεγάλο σκάνδαλο με τη  Novartis.Δεμένος  χειροπόδαρα και μάλιστα  από τους πρώτους  ο  π.πρωθυπουργός  στις λίστες του  FBI.  Και στις σκληρές κατηγορίες  απαντά  με… Ρασπούτιν και Ράικου.

Σήμερα, έρχονται πάλι στο φως  τα νέα κατορθώματά του με τς μίζες του Παπασταύρου . “Πιάνεται με τη γίδα στην πλάτη” και πάλι απαντά με…Παππά τούτη τη φορά και…παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ.

 Η Δεξιά έχει όλα τα χαρακτηριστικά  της μαφίας. Και πρώτα π΄όλα παρέχει …αλληλεγγύη και κάλυψη  στα μέλη της φαμίλιας της .  Δεν υπάρχει έγκλημα που δε θα μπορούσε να διαπράξει η οργανωμένη Δεξιά. Και φυσικά,όπως συμβαίνει με τα πρόσφατα στελέχη της ( Σαμαράς, Αβραμόπουλος,  Γεωργιάδης, Πικραμένος )  διαπρέπει ,κυρίως, σε εγκλήματα  “λευκού κολάρου”.΄Οχι, βέβαια,  πως αποφεύγει να…λερώσει τα χέρια της με εγκλήματα, όπως δολοφονίες, απαγωγές, εμπόριο ναρκωτικών και τα συναφή. Χαρακτηριστικό  παράδειγμα ο χορηγός και φίλος της φαμίλιας Μητσοτάκη, ο…πολύς Βαγγέλης Μαρινάκης.

Ο αντιπερισπασμός, ως γνωστό,   είναι η προσφιλής μέθοδος στις μάχες. Ο εχθρός προγραμματίζει ολομέτωπη επίθεση  το πρωί και λίγες ώρες  πριν, διεξάγει αψιμαχίες μακριά από το κύριο μέτωπο.     Η μέθοδος είναι γνωστή και υιοθετημένη και στις δουλειές των μαφιόζων και των λογής εγκληματιών και αρπακτικών .Κατασκευάζεις  άλλες  “εστίες” μικρότερου πυρός ,για να απασχολήσεις τον “εχθρό” και  να αποσπάσεις την προσοχή από τις κεντρικές τις κύριες  επιχειρήσεις.

Σύμφωνα, λοιπόν,με τους κανόνες του αντιπερισπασμού   που ακολουθεί επακριβώς  εδώ και καιρό η κυβέρνηση  του Κυριάκου Μητσοτάκη,για να αποπροσανατολίσει την εκλογική της πελατεία από το μέγα σκάνδαλο της κλοπής   εκατομμυρίων  με τις υπερτιμολογήσεις φαρμάκων από το πενιχρό εισόδημα του συνταξιούχου, μεταφέρει τη μάχη σε άλλο μέτωπο.  Κατασκευάζει το μύθο “Ρασπούτιν”. Βάζει με παχυλές παροχές  να  τον παίζουν ανά δεκάλεπτο τα Μέσα παραπληφόρησης που είναι σχεδόν όλα δικά της και πετυχαίνει για άλλη μια φορά να  γίνει  ο κλέφτης  της  λαϊκής,σαρκαστικής    ατάκας “φωνάζει ο κλέφτης να φύγει   ο νοικοκύρης”.Και ακόμα  θρασύτερα.  Φωνάζει ο κλέφτης…να πιάσουνε το νοικοκύρη!

 Το ίδιο σήμερα με το νέο σκάνδαλο  Παπασταύρου-Σαμαρά. Ο Παππάς, απαιτούν οι Δεξιομαφιόζοι , οφείλει να απολογηθεί (ουδείς κατάλαβε για ποιο πράγμα) . Και όχι ο Σαμαράς για τα 2μιση εκατομμύρια  (πάλι) μίζες που ξεκοκάλισε.

Ο π.πρωθυπουργός  Αντωνάκης Σαμαράς έχει πλέον αναγορευτεί  “πατριάρχης” της διαφθοράς και της διαπλοκής. ΄Εκλεψε και ο Ανδρέας Παπανδέρου. Εν τάξει. Αλλά για   να φτιάξει τη βίλα της “Μιμής”. Ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος το ίδιο. Αλλά ,όχι και  για να φάνε δέκα γενιές του μετά΄.  Ο Σαμαράς έχει βάλει “αμέτι μουχαμέτι” να μπει στο βιβλίο  Γκίνες.Ο πλέον  διεφθαρμένος π. πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Και  ακόμα δε λέει να κρεμάσει ένα σκοινί σε ένα πεύκο στην πολυτελή βίλα του στη Κηφισιά και να κρεμαστεί. Οι ΄Ελληνες ” πολιτικοί”   δεν έχουν το ήθος των Γιαπωνέζων  Σαμουράι. Θέλει αρετή και  κότσια παλικαριού να κρεμαστείς για τέτοια εγκλήματα!

Θα πεις,όμως. Καλά οι Δεξιοί. ΄Ενας  τέτοιος δεν μπορείς και να θέλει να είναι αλλιώτικος. Οι Συριζαίοι όμως, που δηλώνουν αριστεροί; Τί κάνει ο Αλέξης Τσίπρας; Γιατί είναι απών  από τη χώρα  εδώ και πολύ καιρό; Αυτό που κάνει  λέγεται αντιπολίτευση και μάλιστα αριστερού κόμματος;

Να τελειώνουμε.  Ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να απολογηθεί  για  σοβαρά εγκλήματα.Τα έχουμε επισημάνει επανειλημμένα:

  1. Γιατί δεν έστειλε στο ειδικό δικαστήριο τον Κώστα Καραμανλή;
  2. Με ποιες συμφωνίες δέχτηκε έναν ακροδεξιό Πάνο  Καμμένο να στηρίξει μια αριστερή κυβέρνηση;
  3. Γιατί  κάλυψε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που διέπραξε συνταγματικό πραξικόπημα, επέβαλε Κατοχική απαγόρευση κυκλοφορίας για δυόμιση ολόκληρους μήνες και τίναξε την οικονομία στον αέρα;
  4. Γιατί ακόμα δε βγαίνει ευθέως και ευθαρσώς να καταδικάσει τα μέτρα που έλαβε η  διεφθαρμένη  κυβέρνηση με πρόφαση τον Κορονοϊό  και να καταγγείλει  την καταπάτηση  συνταγματικών δικαιωμάτων, να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη από ένα λαό που φυλακίστηκε χωρίς λόγο;  Δεν είναι μόνο η οικονομία που καταστράφηκε  το μείζον. Πλέον σοβαρό είναι το συνταγματικό πραξικόπημα που  διαπράχθηκε  και με τη δική του συγκατάθεση.

Είναι  πλέον φανερό και ως ιστορική ανάγκη πως η Ν.Δ, ως κόμμα εξουσίας, πρέπει  να αλλάξει πρόσωπο, τουλάχιστον, μια και δεν μπορεί να αλλάξει την ιδεολογική της φυσιογνωμία.  Σε αυτό το κόμμα  ,για παράδειγμα δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να παραμένουν  ως βασικά στελέχη και σε υπουργικούς θώκους ένας Μητσοτάκης,  Σαμαράς, Πικραμένος, Αβραμόπουλος, Γεωργιάδης.  ΄Οσο μένουν, είναι η απόδειξη πως η Δεξιά δεν αλλάζει.Σαν το μύθο του “Βάτραχου και του Σκορπιού”.

Στο ΣΥΡΙΖΑ επίσης. Η αλλαγή πλεύσης είναι το επιτακτικότερο αίτημα αυτής της στιγμής. Δοθέντος,  όμως πως εδώ δεν υπάρχουν  προς ώρας   άλλοι καταλληλότεροι από   τον Αλέξη Τσίπρα να τον αντικαταστήσουν, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  έχει μόνο ένα δρόμο να επιλέξει ,αν θέλει να σωθεί. Οφείλει σήμερα κιόλας να ζητήσει συγγνώμη από την Αριστερά για ανοίκεια  σε αριστερό  ήθος, συμπεριφορά.

Επανέλαβε   το ίδιο λάθος που διέπραξε  η ίδια παλιότερα.  Η τότε συνασπισμένη Αριστερά συνεργάστηκε με τον αρχιερέα της  Αποστασίας  Κ. Μητσοτάκη  να στείλουν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο δικαστήριο ,όχι για να δικαστεί, αλλά  γα να διαμοιραστούν τα ιμάτια του ΠΑΣΟΚ.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ λίγα χρόνια  πριν, συνεργάστηκε πάλι  με τον ακροδεξιό  Πάνο Καμμένο, για να μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση. Σε αντάλλαγμα, αθώωσε τον Κ.Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας.

Αυτή τη ώρα ο Αλέξης Τσίπρας επαύξησε την ενοχή του.  Κάλυψε χωρίς να μετανοήσει ακόμα τη Δεξιά κυβέρνηση στις εγκληματικές της επιλογές για τα μέτρα στην “πανδημία”.

Ο  αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ  ή θα αλλάξει ή να φύγει. Είναι εγκλήματα καθοσίωσης αυτά που  διέπραξε και συνεχίζει να  διαπράττει.