ΑΣΣΟΣ ΣΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η ΨΗΦΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑΣ.

Λάθος μέτρημα.  Αλλά και  λάθος το φορτίο ευθύνης που κατανέμουν στις πλάτες των ενόχων  όσοι

1. Πιστεύουν πως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η Δεξιά και μάλιστα η Μητσοτακική με  τα 2.5 εκατομμύρια  από τα 9.5 των ψήφων που πήρε στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊου.

2.  Ως πολέμιοι της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη  πού ούτε  ζωγραφιστό δε θέλουν να τον βλέπουν (πόσο μάλλον  να του προσφέρουν  ψήφο), απαλλάσσουν εαυτούς από την ευθύνη της εκ νέου ανάθεσης της διακυβέρνησης της χώρας σε μια Μητσοτακική Δεξιά που ισοπέδωσε τη χώρα μέσα στα προηγούμενα τέσσερα  χρόνια και φιλοδοξεί να συνεχίσει με Αρμαγεδώνα τώρα.

Οι ΄Ελληνες,  σε αντίθεση με πολλούς άλλους λαούς του κόσμου, έχουν ανάμεσα σε πολλά, και τούτο το πασιφανές ελάττωμα. Δεν μπορούν να διακρίνουν  το αυτονόητο, το απλό, το απολύτως κατανοητό.

Να τον πεις ευκολόπιστο λαό  και πάντα προδομένο, όπως είθισται  να τον χαρακτηρίζουν στα ποιήματα,  είναι αφελές.  Αλλά ,παράλληλα   και πονηρό.  Μέθοδος  του…   στρίβειν δια της εύκολης και απλοποιημένης ερμηνείας. Κι αυτό σημαίνει  απεμπόληση ευθύνης και συνενοχής. .

Στο λάθος μέτρημα, λοιπόν, πράξεις της απλής αριθμητικής, μας  αποδεικνύουν πως

1. Πιστεύουν πως πρώτη πολιτική δύναμη στη χώρα είναι η Δεξιά και μάλιστα η Μητσοτακική με  τα 2.5 εκατομμύρια  από τα 9.5 των ψήφων που πήρε στις πρόσφατες εκλογές του Μαϊου

α.  το 2.5  δεν είναι μεγαλύτερο του  7.   Όσο κι αν τραβήξεις από τα μαλλιά τα νούμερα, δε σου βγαίνουν.

β. στην Ελλάδα χρόνια τώρα η Δεξιά κουμαντάρει ένα 20-25% του Ελλήνων ψηφοφόρων. Στα ίδια σχεδόν ποσοστά , βρίσκεται και σήμερα. Με ένα  άλλο επίσης απλούστατο υπολογισμό από τα 9.5 εκατομμύρια που είναι το επίσημο εκλογικό σώμα στην Ελλάδα (εμείς το υπολογίζουμε κατά πολύ λιγότερο, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως το Μητσοτακικό καθεστώς δεν προχώρησε σε  νοθεία και λαθροχειρία) ,  αν αφαιρέσουμε αυτά τα 2 με 2.5 εκατομμύρια των ψήφων της Δεξιάς,  μένουν τα υπόλοιπα από 7 και πάνω εκατομμύρια ψηφοφόρων που δεν είναι Δεξιοί.

γ. αν πάλι από τα σχεδόν 4 εκατομμύρια  ΑΠΟΧΗΣ-ΑΚΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ , λογαριάσουμε (εδώ υποθετικά με την ελπίδα της λογικής προσέγγισης των ποσοστών)  πως, τουλάχιστον, οι μισοί και παραπάνω  από τους συγκεκριμένους ψηφοφόρους, όπως λέμε χρόνια εδώ,  δε διάλεξαν να πάνε εκδρομή την ημέρα των εκλογών, αλλά  είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες που συγκροτούν ένα τεράστιο   κίνημα, ως πρώτη  πολιτική δύναμη  και η άρνησή τους να προσληφθούν- -ενταχθούν στο θίασο   της εκλογικής  αναμέτρησης, είναι  πράξη πολιτικής  ευθύνης και διαμαρτυρίας,  τότε,  σταθερά πάλι, η Αριθμητική  μας δίνει μια  Αντιδεξιά δύναμη στην Ελλάδα που υπολογίζεται σε  5.5 εκατομμύρια ψήφους! (Κάνουμε  τους  υπολογισμούς σφιχτά  και με εύνοια υπέρ  της Δεξιάς, , για να κλείσουμε στόματα κακόπιστων και με τη λογική  διαζευγμένων χαχόλων).

δ. πώς μπορεί, επομένως, η Δεξιά …ελέω Αντιδεξιάς,  να  πανηγυρίζει το βράδυ των εκλογών ,πως είναι η πρώτη πολιτική  Δύναμη στη χώρα και έχει ως εκ τούτου το δικαίωμα  να καταλάβει την εξουσία;   Πρόκειται για πραξικόπημα ,για κλοπή  της εξουσίας ,επειδή παράνομοι, αντισυνταγματικοί  και παράλογοι εκλογικοί νόμοι,  που επινόησε  το Σύστημα για να κρατάει τα προσχήματα, ανατρέπουν  την ισχύ και τη λογική των αριθμών και με τη μέθοδο της λοβοτομής ,πείθει τους αφιονισμένους κομματικούς  οπαδούς   πως …πάει και τελείωσε. Στη  αριθμητική και την ηθική του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος το  2 είναι μεγαλύτερο του 7.  Και…άμα σας αρέσει!

2.  ως πολέμιοι της πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη  πού ούτε  ζωγραφιστό δε θέλουν να τον βλέπουν (πόσο μάλλον  να τον ανταμείψουν  δια της  ψήφου), απαλλάσσουν εαυτούς από την ευθύνη της εκ νέου ανάθεσης της διακυβέρνησης της χώρας σε μια Μητσοτακική Δεξιά που ισοπέδωσε τη χώρα μέσα στα προηγούμενα τέσσερα  χρόνια.

α.  εδώ κι αν  δεν έχουμε  την απόλυτη  σύγχυση φρενών.  ΄Η στη  σωστή διατύπωση και την  ουσία,   μιλάμε  για   ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ  ΚΡΕΤΙΝΙΣΜΟ , που  αναλύεται σε    φανατισμό, οπαδισμό, αφροσύνη, υποκρισία,, μικροπρέπεια ,μικρόνοια , αβδηριτισμό (και λίγα είπαμε).

β. ποιον πείθει ο αντιδεξιός οπαδός της γραφικής Ζωής, του ψωνισμένου Βαρουφάκη, του  ανεκδιήγητου  Κουτσούμπα ,   του  ανύπαρκτου ιδεολγικά   Ανδρουλάκη   πως   την ψήφο του  στην πραγματικότητα δεν την εκχωρεί  δια αυτών και εξ αιτίας αυτών στη Δεξιά και μάλιστα σε εκείνη ,όπως ο γιος του «Μητσοτάκη  Κάθαρμα”  τη διαμόρφωσε σε Ορμπανική Ακροδεξιά  την τελευταία τετραετία;

γ.μόνο σε αφελείς μπορούν να σταθούν προσχήματα , της μορφής   «τι Παπάγος, τί  Πλαστήρας  ούλα τα γουρούνια ίδια μούρη»  (εξαιρουμένου ,βεβαίως ,  του δικού τους). ΄Οταν μπαίνεις σε διαδικασία επιλογής , την ώρα που πνίγεσαι,  αν  θα αφεθείς  να σε σώσει  ο  ναυαγοσώστης που είναι δίπλα  σου ή θα περιμένεις  άλλον που είναι ακόμα στην ακτή και… ψάχνει να βρει τη βάρκα του ή είσαι εντελώς «ιδιώτης» ή  έχεις λόγους να θέλεις να αυτοκτονήσεις ,  μέσω τέτοιας  προσχηματικής επιλογής.  Ο πνιγμένος πιάνεται  από τα μαλλιά του, δεν έχει επιλογές

δ. με το χέρι στην καρδιά ,λοιπόν , μακριά από  τα φληναφήματα, τη δημαγωγία, το φανατισμό, τη μικρότητα που όλα αυτά συμποσούνται  σε άκρατη φιλοδοξία και χρησιμοθηρία των πολιτικάντηδων  που προγραμματίζεις να τους δώσεις αύριο  ψήφο εμπιστοσύνης,  θα απαντούσες χωρίς  υπεκφυγές, ίσια και σταράτα   στα παρακάτω ερωτήματα;

1. Ανδρουλάκης,Κουτσούμπας,  Βαρουφάκης ,Κωνσταντοπούλου ,  Λαφαζάνης ,το αντιδεξιό μέτωπο , παίζουν  στην ουσία το παιχνίδι  του Κυριάκου Μητσοτάκη και  βάζουν πλάτη να τον κάνουν πρωθυπουργό;

2.Αν όλοι οι αντιδεξιοί ψήφοι στήριζαν αντιδεξιά άσκηση κυβερνητικής εξουσίας , που αυτή τη στιγμή  μόνο ο  ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να την πετύχει,   δε θα ήταν  απείρως πιο συνετό, ηθικό  και ανθρώπινο   από την άσκηση αντιπολιτευτικής πολιτικής στη Δεξιά κυβέρνηση; Αυτό το ρόλο δε διεκδικούν   οι αντιδεξιοί  κομματικοί σχηματισμοί;

3. Αν τέτοιο ρόλο αναθέτεις  στο  κόμμα  που θα ψηφίσεις, γιατί  δε θεωρείς  υπεύθυνο τον εαυτό σου  για τους  προηγούμενους και επόμενους  20. 000 νεκρούς εκτός ΜΕΘ στην πανδημία; Για τους νεκρούς στα Τέμπη; Για τους πάνω από 700  πνιγμένους  μετανάστες πρόσφατα στη θάλασσα της  Πύλου;  Για τον Γεωργιάδη που, αντί να είναι φυλακή,  διδάσκει   από του βήματος   Πορτοσάλτε  τις νέες γενιές  πως μαγκιά δεν είναι να δουλεύεις για να τρως, αλλά να κλέβεις για να έχεις;        Για τη δεύτερη χρεοκοπια της χωρας,που σύντομα ασφαλώς  θα τη νιώσεις στο πετσί  σου μια και ο Βαρουφακης και ο Κουτσούμπας  σου αποκρύπτουν την αλήθεια;  Για το κοκκινισμένο  σπίτι του δανειολήπτη  που θα του το  αρπάξει ο Τραπεζίτης;  Να αναφέρουμε όλα   τα εγκλήματα της κυβερνητικής  συμμορίας που  4 χρόνια τώρα κατέλυσε κάθε έννοια  δικαιοσύνης, ανθρωπιάς και  αξιοκρατίας ,θα θέλαμε μέρες του  Μαγιού και νύχτες του Γενάρη.

Συμπέρασμα:

Ως αυτοχαρακτηριζόμενος Αντιδεξιός,  δε διαφέρεις από το χαχόλο της  Δεξιάς  και τη γαλάζια ακρίδα  που μαζί θα  αναδείξετε  πάλι  τον Κυριάκο  Μητσοτάκη  πρωθυπουργό με νωπή…λαϊκή  εντολή να  συνεχίσει το έργο της αποδόμησης του κράτους δικαίου και  κάθε ιδεολογικής αξίας και αρχής, που ξεκίνησε εδώ και 4 χρόνια.  Δεν έχεις λόγους να διαφέρεις.  Τακίμια είστε.  Ιδεολογική ερμηνεία ή εξιλέωση,  αν ψάχνεις για την ψήφο που πάει Δεξιά ,  άμεσα ή έμμεσα , έτσι ή αλλιώς,  δεν υπάρχουν. Όλα είναι απλά και  καθαρά, αν το μυαλό δε είναι σκοτισμένο.

Δε χρειάζεται να είναι κανείς…Αϊνστάιν  για να αντιληφθεί το αυτονόητο και εντελώς καταληπτό. Κι αυτό είναι τούτο: Ψηφίζεις  ΠΑΣΟΚ,  ΚΚΕ, ΜεΡΑ25, ΠΛΕΥΣΗ ,ΛΟΙΠΑ ΑΝΤΙΔΕΞΙΑ ΜΟΡΦΩΜΑΤΑ  ;     Είσαι ο άσσος που κρατάει στο μανίκι ο  Μητσοτάκη και  θα τον πετάξει πάλι   αύριο  στο τραπέζι για να τα πάρει ΟΛΑ.    Είναι τότε που  θα τρέχεις κι εσύ   και δε θα φτάνεις. Γυμνός κα τετραχηλισμένος.

Καλά να πάθεις!  Ας είχες   κουκούτσι  μυαλό.