Τί κι αν σε λένε Γκρέτα Τούνμπεργκ! Δεν είσαι δα και…Βαρδινογιάννη!

Γκρέτα Τούνμπεργκ:   Δικαστήριο στη Σουηδία την καταδίκασε για ανυπακοή στην αστυνομία σε διαδήλωση για το κλίμα

Ένοχη έκρινε την Γκρέτα Τούνμπεργκ σουηδικό δικαστήριο για ανυπακοή στην αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης για το κλίμα

 

H ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ σε αίθουσα δικαστηρίου στο Μάλμε της Σουηδίας

Η 20χρονη Σουηδή και άλλοι ακτιβιστές συνελήφθησαν στις 19 Ιουνίου για παρακώλυση της κυκλοφορίας στον τερματικό σταθμό πετρελαίου στο λιμάνι του Μάλμε της Νότιας Σουηδίας, όταν διαδήλωσαν κατά της χρήσης ορυκτών καυσίμων μπλοκάροντας την είσοδο και τον έξοδο του λιμένος.

«Αληθεύει ότι ήμουν εκεί τη συγκεκριμένη μέρα κι ότι έλαβα μια εντολή, στην οποία δεν συμμορφώθηκα, αλλά αρνούμαι τη διάπραξη εγκλήματος», είπε.

«Οι ενέργειές μου είναι δικαιολογημένες. Πιστεύω ότι αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που απειλεί τη ζωή, την υγεία και τις περιουσίες μας. Αναρίθμητοι άνθρωποι και κοινότητες απειλούνται βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα», πρόσθεσε η Τούνμπεργκ.

****

Ουδείς  υπεράνω του νόμου, λέει ο…Νόμος. Ακόμα και η  Γκρέτα. Κι ας μας δίδαξε από παιδί  τί σημαίνει ευθύνη και αγώνας.

 Εξαιρούνται, βέβαια, του Νόμου, οι ανά τον κόσμο …Βαρδινογιάννηδες. Και όποιος απειλεί το θεάρεστο   έργο  τους,  για την παραγωγή και διακίνηση  των  ορυκτών καυσίμων τους  (διάβαζε το μαύρο χρυσάφι τους), που  μετέτρεψε  τη ζωή του πλανήτη  σε κλιματική κόλαση, τιμωρείται αυστηρά από τους νόμους που  ψηφίζουν και εφαρμόζουν ευπειθώς , αζημιώτως  και προπαντός…δημοκρατικώς,  οι ορκισμένοι  σφογγοκωλάριοί τους.

Γιες,  σερ!