ΕΙΔΗΣΕΙΣ,ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

 

  Πέσαμε   τυχαία πάνω σ΄αυτό το παλιότερα δημοσιευμένο  ποστ και επειδή μας έκανε εντύπωση, όχι τόσο  η  εν απολύτω ιδεολογική συγχύσει ευρισκόμενη ΑΥΓΗ  και το ναζιστικό της σκίτσο (είναι  γνωστοί οι ιδεολογικοί και οι άλλοι στενοί δεσμοί του ΣΥΡΙΖΑ και των “Ναζί με ή χωρίς στολή”), αλλά οι απαντήσεις ,που θα διαβάσετε στη συνέχεια, σκεφτήκαμε να το …διασώσουμε-διαδώσουμε.

Σημειώνουμε πως οι περισσότεροι απ΄αυτούς φαίνεται καθαρά πως είναι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι απίστευτο που υφέρπει στις απαντήσεις τους  ο ναζισμός. Οι Συριζαίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία έχουν κοινές ρίζες με τους Ναζί και ίδια συμπεριφορά και νοοτροπία.  Μόνο αριστεροί δεν είναι στον αχταρμά των “Αγανακτισμένων” και τα συμμαζέματα της πλατείας  Συντάγματος .

Και να  μην ξεχνάμε ακόμα  πως οι ίδιοι αυτοί  “Αγανακτισμένοι” με τη Χρυσή Αυγή (όχι οι αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με τα δικά μας σήμερα στοιχεία)  έκαψαν το 2010 τους τραγικούς υπαλλήλους της τράπεζας Μαρφίν. Και θα το ξανάκαναν οι Συριζαίοι.΄Οπως και τους “φούρνους” θα άναβαν για μας τους…ανθέλληνες ευρωπαϊστές σε αγαστή συνεργασία με τα φυντάνια του  Καμμένου και Μιχαλολιάκου.  Συγγενείς “πρώτου βαθμού” είναι όλος αυτός ο αποστεωμένος ιδεολογικά συρφετός. 

Διαβάστε και φρίξτε:

 
“Ο χρήστης ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ κοινοποίησε ένα σύνδεσμος.
 
Την εφημερίδα «Αυγή» εγκαλεί η Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών με αφορμή μια γελοιογραφία του Τάσου Αναστασίου, που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας.
topontiki.gr
Αρέσει σε 212 άτομα.

 _______________________________________________________________

 1. ΕΛΣΤΑ. ΟΤΑΝ   ΚΑΠΟΙΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ  ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ (ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ) ΥΠΗΡΕΣΙΑ.
2.”ΑΡΡΩΣΤΗ” Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΑΣ ΤΗ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΠΙΑ.
3. ΟΙ “ΑΓΡΙΟΙ ΛΑΦΑΖΑΝΗΔΕΣ” ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ “ΑΡΝΑΚΙΑ” ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ.
4. ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΤΟ  60%  ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ…ΜΑΖΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΙΤΣΙΟΖΟΙ!

 

5. “ΠΕΤΑΞΕ ΜΠΟΪ” ΚΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ΄ ΛΕΓΕ!

 

___________________________________________________________
1. Πρόταση – και από δεύτερο εισαγγελέα – για αρχειοθέτηση της υπόθεσης της ΕΛΣΤΑ
Το δρόμο προς το αρχείο δείχνει και δεύτερος εισαγγελέας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.Την αρχειοθέτηση της δικογραφίας που συνδέεται με τις καταγγελίες για τεχνιτή διόγκωση του δημόσιου ελλείμματος από την ΕΛΣΤΑΤ το 2009, προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας εφετών Αντώνης Λιόγας διαπιστώνοντας ότι δεν προκείπτουν αξιόποινες πράξεις που αποδίδονται στον επικεφαλής της αρχής Ανδρέα Γεωργίου και άλλα δυο στελέχη της.Αξίζει να σημειωθεί ότι και τον περασμένο Ιούλιο η υπόθεση είχε φτάσει και πάλι κοντά στην αρχειοθέτηση , αλλά το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του διέταξε τη διενέργεια νέου κύκλου ανακριτικών ερευνών.Συγκεκριμένα οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούσαν τότε:1. Να κληθούν και να εξεταστούν εκ νέου οι μάρτυρες Νικόλαος Στρόμπλος (σσ υπήρξε υπάλληλος της Διεύθυνσης Εθνικών Λογαριασμών της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας από το 1989 και διευθυντής της από τον Ιούλιο
του 2006 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου του 2010.) και Εμμανουήλ Κοντοπυράκης ( σσ πρώην γενικός γραμματέας της Στατιστικής Υπηρεσίας) οι οποίοι με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας που θα τους τεθούν υπόψη και με τις ιδιότητες που προαναφέρθηκαν, να αναφερθούν αναλυτικά, σε συμπλήρωση των ήδη κατατεθέντων από τους ίδιους, σε όλα τα στοιχεία που περιελήφθησαν ώστε να προχωρήσει σε αναθεώρηση του ελλείμματος για το έτος 2009 από 13, 6% σε 15, 4 % πί του ΑΕΠ, το δικαιολογημένο ή μη της συμπερίληψης τους στο έλλειμμα και σε περίπτωση που το έλλειμμα δεν
ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, ποιο έπρεπε να είναι το πραγματικό έλλειμμα της περιόδου αυτής και τέλος εάν μπορούσε να προκληθεί και ποια στο Δημόσιο ζημιά από την τυχόν τεχνητή διόγκωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας2. Να κληθούν οι κατηγορούμενοι προς απολογία, η οποία αποτελεί κεφαλαιώδη ανακριτή πράξη και εκτός από τον χαρακτήρα της ως υπερασπιστικού μέσου αποτελεί και σημαντικό αποδεικτικό μέσο, να τους απαγγελθεί κατηγορία για τον σκοπό αυτό και να γνωστοποιηθεί σε αυτούς το πέρας της κύριας ανάκρισης που θα διεξαχθεί από τον οριζόμενο
αρμοδίως ανακριτή 3. Να ενεργηθεί οποιαδήποτε άλλη ανακριτική πράξη κρίνει σκόπιμη ο ανακριτήςΜετά το τέλος του συμπληρωματικού κύκλου των ανακριτικών ερευνών η δικογραφία εκ του νόμου διαβιβάστηκε πίσω στο Εφετείο. Αποτιμώντας το σύνολο πλέον του αποδεικτικού υλικού ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται την αρχειοθέτηση της δικογραφία ,ενώ το τελευταίο λόγο για την τύχη της υπόθεσης έχουν τα μέλη του δικαστικού συμβουλίου που
αναμένεται να αποφανθούν επ΄αυτής τις επόμενες μέρες με νεώτερο βούλευμα.

 Ο φανατισμός ,η “στράτευση”, το μίσος οδηγούν σε παράνοια. Αποκαλυπτικό παράδειγμα το παραπάνω.  ΄Εχουμε επιμείνει στο θέμα αυτό σε παλιότερα κείμενά μας  και δε θα συνεχίσουμε. Κανένα στοιχείο δεν παραποιήθηκε. Καμιά καταστροφή δεν έγινε.΄Ολα είναι στο “αρρωστημένο” μυαλό κάποιων κομματικών οπαδών-πελατών.

Κι αν  βάλαμε τώρα την είδηση της αρχειοθέτησης (πάλι) των περίφημων κατηγοριών για την παραπόιηση στατιστικών στοιχείων  που το έκαναν σημαία οι εθνικιστές, για να ψαρεύουν ψήφους σε θολά νερά, το κάναμε για να δείξουμε τον ξεπεσμό,το κατάντημα  κάποιων ανθρώπων   χωρίς παλικαριά, υπευθυνότητα, ειλκρίνεια. Κρατικοί υπάλληλοι μάλιστα,που κατακυριεύτηκαν από το  μικροκομματισμό και την  τύφλα. Οι νέοι “Εφιάλτες”! 

 
___________________________________________________________________
 
2. ΦΟΡΑΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΙΚΟΣΙ ΜΗΝΙΑΤΙΚΑ
Τατσόπουλος για Ζωή: Μια φιλόπτωχη πλούσια κυρία δουλεύει τους ψηφοφόρους ψιλό γαζί
Επίθεση Τατσόπουλου σε Ζωή - EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 

 

Κριτική άσκησε μέσω Facebook ο Πέτρος Τατσόπουλος στη Ζωή Κωνσταντοπούλου μετά τα όσα συνέβησαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και την «ανάκριση» του Λάμπη Ταγματάρχη.

Γράφει ο πρώην βουλευτής:

«Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι μία φιλόπτωχος πλούσια κυρία. Συνηθίζει να φοράει πάνω της είκοσι και τριάντα μηνιάτικα μισθοσυντήρητων ψηφοφόρων της. Από τη στιγμή που το γεγονός αυτό δεν ενοχλεί -ούτε καν ξενίζει- τους ψηφοφόρους της, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου εκφράζει μια βαθύτερη ανάγκη σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος, όπως με παραπλανητική αφέλεια και πρόδηλη κουτοπονηριά την διατύπωσε εχτές υπό τύπον απορίας στον Λάμπη Ταγματάρχη, όταν εκείνος τόλμησε να πει ότι δεν θα μπορούσαν να προσλάβουν κάποιον μόνο και μόνο για να κουρδίζει ένα πιάνο τρεις φορές το μήνα: “Γιατί δεν προσλαμβάνατε έναν μόνιμο;”. Το όνειρο γενεών και γενεών Ελλήνων -μια μόνιμη θέση στο Δημόσιο, κατά προτίμηση άνευ αντικειμένου απασχόλησης- βρίσκει στο πρόσωπο της κυρίας Κωνσταντοπούλου την ιδανική του συνήγορο. Τα κίνητρά της, σε πρώτη ανάγνωση, δεν είναι ιδιοτελή -η ίδια ποτέ δεν θα υποχρεωθεί να βιοποριστεί από το Δημόσιο- αλλά, σε δεύτερη ανάγνωση, αποτελούν τον ΟΡΙΣΜΟ της ιδιοτέλειας. Είναι τα διαπιστευτήριά της για μια γόνιμη σοδειά ψήφων εις το διηνεκές. Βλέπετε, η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, αυτή η φιλόπτωχος πλούσια κυρία, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να εξασφαλίσει τη ψήφο εκείνων που δουλεύει ψιλό γαζί. Τους δουλεύει για να την ψηφίσουν, την ψηφίζουν επειδή τους δουλεύει. Ιδού το αρχέτυπο μιας αμοιβαία επωφελούς πελατειακής σχέσης. Μην σας παραπλανά το νεαρόν της ηλικίας. Η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου αντιπροσωπεύει ό,τι πιο γέρικο και σάπιο κυκλοφορεί ακόμη στην πολιτική μας σκηνή».

Μια τραγική φυσιογνωμία, με συμπεριφορά “άρρωστης” γυναίκας είναι η Ζωή. Κάθε μέρα κατρακυλά σε χειρότερους σκοτεινούς λαβύρινθους του ταραγμένου μυαλού της. Αδύνατον  να προχωρήσει κανείς σε κριτική  και αποτίμηση ενεργειών μιας “ανεύθυνης” (λόγω σοβαρής  διαταραχής  προσωπικότητας)  πολιτικού. Ας την “τραβήξει” κάποιος από έναν τόσο σοβαρό θεσμικό θώκο που τη βάλανε. θα εξευτελίζεται κάθε μέρα και περισσότερο. Για το καλό της, ας την πάρουν.

____________________________________________________-

3. ΟΙ 20-30 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Economist: Οι άγριοι του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φοβούνται την έξοδο από το ευρώ
Φωτογραφία: Menelaos Myrillas / SOOC 

 

Για τους άγριους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν φοβούνται την έξοδο από το ευρώ γράφει ο Economist.

Μάλιστα το δημοσίευμα ξεκινάει με το ερώτημα που είχε θέσει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης για την έξοδο ή όχι από το ευρώ «Θα ήταν τόσο μεγάλη καταστροφή;». Το ερώτημα το είχε θέσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο συντάκτης αφού αναλύει την κατάσταση που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση και τις υποχρεώσεις που καλείται8 να πληρώσει μέσα στο επόμενο διάστημα στη συνέχεια αναφέρεται στην «σκληρή» πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τους «άγριους» όπως τους χαρακτηρίζει. Συγκεκριμένα αναφέρει πως ανάμεσά τους υπάρχουν Μαρξιστές και πρώην κομμουνιστές (όπως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης), μαοϊστές και υποστηρικτές του πρώην προέδρου της Βενεζουέλας Χιούγκο Τσάβεζ.
Οι επαναστάτες είναι περίπου 20-30 από τους συνολικά 149 βουλευτές που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, αριθμός όμως που μπορεί να αποδειχθεί ικανός για να μην περάσει η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή.

«Μέχρι στιγμής ο κ. Τσίπρας έχει κρατήσει στο πλευρό του το κόμμα εν μέρει με το να δίνει ηχηρές “παραστάσεις” απείθειας προς την ΕΕ και το ΔΝΤ εν μέσω διαπραγμάτευσης. Ο κίνδυνος από αυτό είναι ότι μπορεί τελικά να μετατραπεί σε αδυναμία πληρωμής των πιστωτών.

Κλείνοντας ο συντάκτης θέτει το ερώτημα «Θα ήταν αυτό μια καταστροφή;» Αν αυτή η λεπτή ισορροπία συνεχιστεί ο κ. Λαφαζάνης μπορεί σύντομα να μάθει την απάντηση στην προβοκατόρικη ερώτησή του.

 Ούτε μαρξιστές, ούτε αριστεροί και επαναστάτες είναι. Ο συντάκτης  του άρθρου ή έχει “άγρια μεσάνυχτα” με τα ελληνικά πράγματα  ή παίζει το γνωστό παιχνίδη της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Πουλημένα  στον Πούτιν είναι οι Λαφαζάνηδες. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. ΄Επεσαν πολλά ρούβλια και σε τσέπες και σε κομματικά ταμεία, για να λένε και να κάνουν κάποιοι εθνικιστές της κυβέρνησης αυτά που φρίττει να ακούει και να βλέπει αυτί και μάτι έντιμου και σοβαρού ανθρώπου.

____________________________________________________________________

4.Δημοσκόπηση Public Issue: Οχι εκλογές, όχι υποχωρήσεις

Σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009, μόλις 10%, βρίσκεται η πρόταση για εκλογές με τους μισούς πολίτες, παρότι ανησυχούν για την οικονομική τους κατάσταση, να ζητούν από την κυβέρνηση να μην υποχωρήσει., σύμφωνα με νέα δηmοσκόπηση της Public Issue.

Δημοσκόπηση Public Issue: Οχι εκλογές, όχι υποχωρήσεις

Συγκεκριμένα, στο γκάλοπ της Public Issue για λογαριασμό της Αυγής, το 46% των συμμετεχόντων φοβούνται ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερεύσει (30% ήταν τον Απρίλιο), το 39% πιστεύουν ότι θα μείνει η ίδια (51% τον Απρίλιο) ενώ μόλις το 15% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (19%).

Για την πορεία της εθνικής οικονομίας το 48% φοβούνται ότι θα χειροτερεύσει (32% τον Απρίλιο), το 25% εκτιμούν ότι θα καλυτερεύσει (32% τον Απρίλιο), ενώ ότι θα παραμείνει ίδια πιστεύουν το 27% (36% τον Απρίλιο).

Παράλληλα, η ανησυχία των πολιτών για την ασφάλεια των τραπεζικών τους καταθέσεων φαίνεται να αυξάνεται, αφού το 55% θεωρούν πως δεν είναι απόλυτα εξασφαλισμένες και το 6% δεν έχουν γνώμη.

Ωστόσο, οι πολίτες λένε «όχι» σε υποχώρηση της κυβέρνησης στις πιέσεις των δανειστών. Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη.

Όσο για την πρόταση για εκλογές, βρίσκεται σε ιστορικά χαμηλό ποσοστό από το 2009. Είναι στο 10%, όταν επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου είχε φτάσει το 44%, επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη το 38%, επί κυβέρνησης Παπαδήμου το 71%, επί κυβέρνησης Παπανδρέου το 54% και επί κυβέρνησης Καραμανλή το 59%.

“Ειδικότερα, το 59% ζητούν να μην υποχωρήσει, το 37% να υποχωρήσει και το 4% δεν έχει γνώμη”.

Δε σχολιάζουμε ανύπαρκτες δημοσκοπήσεις.  Βάζουμε το δημοσίευμα για να μαθαίνουν οι γενιές που έρχονται πως  σήμερα είναι εντελώς διαβρωμένη η χώρα  μέχρι και τον τελευταίο “ιστό” της .Οι  θεσμοί και οι λοιπές υπηρεσίες, όχι μόνο δεν “υπάρχουν”,αλλά λειτουργούν μόνο με σκοπιμότητες ή χρηματισμό. Παράδειγμα, οι “μαϊμού” δημοσκοπήσεις. Ο εισαγγελέας έπρεπε ήδη να έχει “τραβήξει το αυτί” αυτών των τάχα μου δημοσκοπικών εταιριών, που  χορηγούν οποιοδήποτε πλαστό πιστοποιητικό τους ζητήσουν οι πελάτες τους, αρκεί να πληρώνουν καλά.

Ποιος πιστεύει στην Ελλάδα σήμερα, πλην των “πωρωμένων” κομματικών οπαδών-πελατών πως σχεδόν το 60% των Ελλήνων επιθυμεί να συνεχίσει η κυβέρνηση τον τσαμπουκά στην Ευρώπη; ΄Ολοι γνωρίζουν και φοβούνται πως αύριο κινδυνεύουν να φάνε ο ένας τον άλλον, αν δεν εισπράξουν σύνταξη και  μισθό . Δεν είναι άμυαλοι οι ΄Ελληνες.

Το 70% των Ελλήνων λέμε εμείς δε θέλουν να τους δουν στα μάτια τους, τους Κατσαπλιάδες- κυβερνώντες.΄Οχι και να τους δώσουν και τέτοια “λευκή επιταγή”! Ούτε σε χαχόλους να απευθύνονταν η εισπράξασα τα όβολα  εταιρία για την πλαστογραφία που της ανάθεσαν να κάνει  οι πελάτες  της, της  εθνικιστικής κυβέρνησης.

____________________________________________________________________

5. Το Ποτάμι: Το λόμπι της δραχμής πρέπει να ηττηθεί

Το Ποτάμι: Το λόμπι της δραχμής πρέπει να ηττηθεί
 

Από το Ποτάμι εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η αύξηση της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και οι ανησυχητικές δηλώσεις για το ενδεχόμενο επιβολής περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων κάνουν επείγον το κλείσιμο της συμφωνίας.

Ακόμη όμως και τώρα -στο παρά πέντε- το λόμπι της δραχμής που έχει πολλούς θιασώτες στη κυβέρνηση σαμποτάρει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της χώρας και δίνει έδαφος στους ακραίους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρώ. Υποχρέωση του πρωθυπουργού είναι να κλείσει τώρα τη συμφωνία που θα κρατήσει τη χώρα στην Ευρωζώνη και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη και κοινωνική ευημερία. Η τρόικα της δραχμής πρέπει να ηττηθεί όσο είναι ακόμη καιρός».

 Στη συνέχεια του χτεσινού μας κειμένου για την (ειλημμένη πια) σιωπηρή απόφαση των ευρωπαϊστών σε επίπεδο αρχηγών (πλην Γ.Παπανδρέου) περί κοινής καθόδου στις εκλογές υπό νέο κομματικό σχήμα, συμπληρώνουμε και τα εξής με αφορμή την παραπάνω ανακοίνωση του “Ποταμιού”.

Οι μόνοι που ενδέχεται να κάνουν τσιριμόνιες και κόνξες στην αρχή   (δια το θεαθήναι) είναι οι “Ποταμίσιοι”. Αλλά γρήγορα θα συνέλθουν.΄Εχει κάποια καλά  “ψάρια” πιάσει  το “δίχτυ” ,που …κολυμπάνε στα βαθιά  (και όχι στα ρηχά του “Ποταμιού”).

Πέρα απ΄αυτούς και  ο Σταύρος Θεοδωράκης σαν να …μεγάλωσε απότομα.΄Αφησε τα χαζοχαρούμενα της σόου μπίζνες της τηλεόρασης και σιγά-σιγά αρθρώνει σοβαρό πολιτικό λόγο. Ποιος να το έλεγε! Εμείς που τον “κράζαμε άγρια” παλιότερα εδώ, οφείλουμε να πάρουμε λόγια πίσω. Και το κάνουμε με συναίσθηση  ιστορικής ευθύνης.

________________________________________________________________________