ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

                                ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΕΘΛΙΑ:

                                      7/7/2007 – 7/7/2015

                  ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ  8 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ            

 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΟΧΩΡΟ

                                                  ΚΑΙ

                                ΘΑ ΤΑ… 100ΣΤΗΣΟΥΜΕ!

_____________________________________________________________________________

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα – Γιούνκερ στο ευρωκοινοβούλιο: «Θέλουν να με φιμώσουν»
 

Κρίσιμη Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα - Γιούνκερ στο ευρωκοινοβούλιο: «Θέλουν να με φιμώσουν»

 

Αναφορικά με το δημοψήφισμα, ο Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ, είπε ότι οι «Ελληνες ψηφοφόροι μίλησαν και θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν με την ψήφο τους. Πρέπει να κατανοήσουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν όχι πάνω σε ένα κείμενο που δεν υφίσταται.

Και θα ζητήσω σήμερα διευκρινήσεις από τον Πρωθυπουργό. Πρέπει να βάλουμε το Εγώ μας σε δεύτερη μοίρα. είμαι κατά ενός Grexit. Οι απλές απαντήσεις είναι οι λανθασμένες απαντήσεις. Είμαι κατά των απλών απαντήσεων»

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τόνισε ότι «η Ελλάδα είναι ένα μεγάλο έθνος. Το να πεταχθεί η Ελλάδα έξω από την νομισματική ένωση είναι ανεπιθύμητο. Η Κομισιόν θα συνεχίσει να εργάζεται προς την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα. Ρόλος της είναι να επιδιώκει συμβιβασμούς.

Τώρα είναι η στιγμή για όσους έχουν κοινή λογική να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική πλευρά εγκατέλειψε τις διαπραγματεύσεις. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα».

Τέλος ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι «αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε σήμερα είναι να επιδείξουμε κατανόηση και ανεκτικότητα, να συνομιλήσουμε και πάλι. Θα προσπαθήσουμε να επιδείξουμε σεβασμό στην ψήφο του ελληνικού λαού. Αλλά πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τι ψήφισαν οι Ελληνες».

 

«Ελληνες ψηφοφόροι μίλησαν και θα ήθελα να κατανοήσω τι είπαν με την ψήφο τους. Πρέπει να κατανοήσουμε τι σήμαινε το δημοψήφισμα. Οι πολίτες ψήφισαν όχι πάνω σε ένα κείμενο που δεν υφίσταται.

 

Κύριε Γιούνκερ, δε θα κατανοήσετε ποτέ  τί είπαν και ποιοι με την ψήφο τους στο πρόσφατο δημοψήφισμα οι οπαδοί του ΟΧΙ . Θα έπρεπε να είσαι ΄Ελληνας, γέννημα-θρέμμα, μεγαλωμένος και ζυμωμένος  σ΄αυτή τη χώρα, να έχεις νιώσεις  στο πετσί σου (  να έχεις φάει στη μάπα, το λέμε εδώ )  τη νοοτροπία και το χαρακτήρα  μιας μεγάλης  μερίδας του ελληνικού πληθυσμού. Οι περισσότεροι απ΄αυτούς, παλιότερα, είχαν στέγη στα δύο  κόμματα εξουσίας, τη Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, συμφύρονται κυρίως    στα  τρία κομμματικά μορφώματα  του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ ,ΧΑ  και στην πραγματικότητα  κινούνται εκτός συνταγματικών ορίων .

Αριθμητικά δεν είναι περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι  στο σύνολο των 10 εκατομμυρίων που είναι το ελληνικό, εκλογικό σώμα.Και όμως. Με τις παγαποντιές-λαθροθηρίες των κομματικών και τη ανήθικη ιδεολογικά συμπεριφορά τους ( “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”) καταφέρνουν κάθε φορά να αποφασίζουν για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού και για το ποιοι θα μας κυβερνήσουν. Δυστυχώς, αν και λίγοι, είναι… αρκετοί πάντως για να κάνουν τη ζημιά, τόσο στην καρδιά και την όψη (εικόνα) της χώρας , όσο , κατ΄ επέκταση,  σε μας τους άλλους που σίγουρα δεν είμαστε σαν ελόγου τους. 

Οι ΄Ελληνες πολιτικάντηδες-κομματικοί   προσπαθούν  να μας πείσουν, βέβαια,  πως είμαστε ένας λαός …περιούσιος, χαρισματικός, απόγονοι σπουδαίων προγόνων .Με όλο τέτοιες    φανφάρες-μπουρδολογίες προσπαθούν να συγκρατήσουν και να ισοπεδώσουν έναν εντελώς ανόμοιο-ανομοιογενή πολιτικά πληθυσμό, επειδή μόνο έτσι εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους.  Μας καλούν επίσης κάθε τόσο, και ειδικά αυτές τις ημέρες, να είμαστε ενωμένοι, σαν μια γροθιά, ένα ΄Εθνος, αφήνοντας,λένε,  κατά μέρος τις διαφορές  και τα…πάθη μας!

Αλλά πρόκειται για απάτη.  Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε ίδιοι, δεν έχουμε ούτε θέλουμε να πούμε τίποτα μ΄αυτούς. Αντίθετα,  υπάρχουν  χρόνια τώρα, εκατονταετίες ολόκληρες, ανοιχτοί λογαριασμοί μαζί τους. Είναι οι “κακοί” ΄Ελληνες.Και δεν είναι  πολίτες. Τη νοοτροπία τους την έχουμε περιγράψει εδώ πάμπολλες φορές. Τους ονοματίσαμε με τον  επιεικέστερο χαρακτηρισμό …Βάρβαροι.

Κύρια χαρακτηριστικά τους είναι ο εγωκεντρισμός και η εξυπηρέτηση πάση θυσία του ατομικού συμφέροντος. ΄Εχουν μια ιδιαίτερη και περίεργη σχέση με ό,τι τους συμφέρει. Μια σχιζοφρενική θα έλεγε κανείς αντίληψη για τα πράγματα. Για παράδειγμα: Η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων  του ΟΧΙ γνωρίζουν πως δε τους συμφέρει  η έξοδος από το ευρώ γι΄αυτό στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη σε ποσοστό σχεδόν 80%. Την ίδια ώρα, όμως, δε θέλουν να δώσου σπιθαμή κεκτημένων, να μη χάσουν δεκάρα απ΄όσα παράνομα και αναξιοκρατικά καρπώθηκαν τόσα χρόνια  γι΄αυτό και ψηφίζουν υπέρ της…αξιοπρέπειας και του τσαμπουκά  της χώρας.

Την αξιοπρέπεια, βέβαια, την εννοούν κάπως έτσι. Να παίρνουν δανεικά, αλλά να μην τα γυρίζουν πίσω. Να ρίχνουν τις ευθύνες για την κακοδαιμονία του τόπου από συστάσεως ελληνικού κράτους ,ως σήμερα,  στους ξένους και ποτέ στους εαυτούς τους. Να βρίζουν τους κλέφτες, τους φοροφυγάδες, τους διαπλεκόμενους, τους διεφθαρμένους, αλλά ενννούν τους δίπλα, ποτέ τους ίδιους, και ας είναι τάλε κουάλε με όσους κατηγορούν.   Να κλαίγονται για την α(ν)εργία που δέρνει 2 εκατομμύρια ΄Ελληνες, όταν οι σε μια γεωργική-κτηνοτροφική χώρα, όπως η δικιά μας, εκατομμύρια στρέμματα μένουν ακαλλιέργητα και οι καρποί σαπίζουν στα δέντρα από έλλειψη εργατικών χεριών. Οι ίδιοι αρνούνται να ασχοληθούν με … πακιστανικές δουλειές και οι λογής συντεχνίες, συνδικαλιστές, Φωτόπουλοι, Κωλλάδες ΕΡΤιανοί, καθαρίστριες, σχολικοί, φύλακες, “δικά μας παιδιά” γενικώς,  απαιτούν και βολεύνται  μόνο με το (αναξιοκρατικό)  δημοσιοϋπαλληλίκι (“βρέξει- χιονίσει”).Αν το χάσουν,  παλεύουν να το ανακτήσουν  με νύχια και δόντια, βαπτίζοντας  αυτή την αλητεία σε… κοινωνικό, ιερό, αγώνα ! Τις υψηλές λίαν απαραίτητες     αρετές, ειδικά  για την κοινωνική συμβίωση, της αυτογνωσίας και της μετάνοιας, αυτός ο συρφετός των Βαρβάρων Ελλήνων , τις στερούνται εντελώς και συνεχώς.   

Και για να μη νομίζει κανείς πως υπερβάλλουμε ή όλοι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι προσωπικοί και ως εκ τούτου υποκειμενικοί, ας παραθέουμε και μια άλλη φωνή, που παλιότερα την  είχαμε “ξανακούσει”στις σελίδες μας εδώ.  Εύστοχα και αποκαλυπτικά κι αυτή η φωνή αναλύει  την πραγματική εικόνα του “κακού ΄Ελληνα”, παλιότερα και σήμερα:

 

“Επιστολή Θ. Τζήμερου στη Μέρκελ: “Αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα να πάει στο διάβολο η χώρα αυτή”
 
 
 
“Εξοχότατη,
Σας ευχαριστούμε για τις προσπάθειες που κάνετε να προσφέρετε αίμα στην Ελλάδα, για να βγει από την εντατική, αλλά, όπως διαπιστώνετε κάθε μέρα, δεν θα έχουν κανένα αποτέλεσμα αν δεν αντιμετωπιστεί πρώτα η αιμορραγία: το διεφθαρμένο, σπάταλο, και εχθρικό σε κάθε προσπάθεια παραγωγής, κράτος. Αν δεν έχετε βρεθεί σε ελληνική υπηρεσία ζητώντας ένα οποιοδήποτε πιστοποιητικό δεν μπορείτε να φανταστείτε ούτε τον βαθμό της διαφθοράς ούτε την έκταση του παραλογισμού αυτού του καφκικού μηχανισμού. Το κράτος αυτό που αποτελείται κατά κύριο λόγο από τους πρώην αφισοκολλητές των δύο κομμάτων τρώει, όπως ο γύπας στην τραγωδία του Αισχύλου «Προμηθέας Δεσμώτης», τα σπλάχνα του παραγωγικού δυναμικού αυτής της χώρας.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχουν δύο Ελλάδες: Ελλάδα δεν είναι μόνο οι απατεώνες πολιτικοί και οι γραφειοκράτες που μας έχουν κάνει να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ένα τεράστιο δυναμικό ευφυών, δημιουργικών, εργατικών και ηθικών ανθρώπων που στραγγαλίζονται κάθε μέρα από την κομματική μαφία. Αν στην Ιταλία η Μαφία έχει συναλλαγές με το κράτος, στην Ελλάδα, Μαφία είναι το ίδιο το κράτος! Όλα αυτά τα χρόνια, οι πολιτικοί σε συνεργασία με τους εργολάβους δημοσίων έργων που είναι παράλληλα ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, κλέβουν ασύστολα τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και τους φόρους όσων Ελλήνων δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν, ενώ προσφέρουν εξοργιστική ασυλία σε κάθε γκάγκστερ του συναφιού τους.
Τι θα κάνατε εσείς αν ακούγατε τον εφοριακό που ήρθε στην επιχείρησή σας για έλεγχο και τα βρήκε όλα άψογα, να σας λέει ότι είναι αδύνατον να γυρίσει στην εφορία με «άδεια χέρια» και ότι πρέπει οπωσδήποτε να γράψει πρόστιμο και να πάρει κι αυτός τη μίζα του; Κι όμως, υπάρχουν πολλοί πρώην δημόσιοι υπάλληλοι που παραιτήθηκαν γιατί δεν άντεχαν να περνούν όλη τη ζωή τους σε ένα γραφείο χωρίς να κάνουν απολύτως τίποτε, παρά μόνο ρουσφέτια διορισμών και παρανομιών με την ευλογία του πολιτικού τους προϊσταμένου!
Δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας σήμερα στην Ελλάδα που να θυμίζει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Η Παιδεία, το μέλλον κάθε χώρας είναι πεδίο αισχρής συναλλαγής καθώς οι φοιτητές με νόμο του Ανδρέα Παπανδρέου που μόλις τώρα καταργήθηκε, ψήφιζαν για τους Πρυτάνεις και πουλούσαν τις ψήφους τους με αντάλλαγμα τα θέματα στις εξετάσεις και τις θέσεις για τις διδακτορικές διατριβές.
Οι αγρότες όλα αυτά τα χρόνια, με πολιτική κάλυψη, εξαπατούσαν την Ε.Ε εμφανίζοντας εκτάσεις που δεν καλλιεργούσαν και ψεύτικη παραγωγή για να εισπράτουν τις επιδοτήσεις, ενώ τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων αντί να αξιοποιηθούν στην αναμόρφωση των καλλιεργειών και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγής γινόντουσαν πολυτελή αυτοκίνητα και γλέντια στα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.
Σε ένα τέτοιο όργιο παρανομίας δεν είναι καθόλου περίεργο που ο μεγαλύτερος παράνομος στην Ελλάδα είναι το ίδιο το κράτος μη εφαρμόζοντας τους νόμους που το ίδιο ψηφίζει. Δεν πληρώνει ποτέ εμπρόθεσμα, οδηγώντας επιχειρήσεις σε κλείσιμο και επιχειρηματίες στην αυτοκτονία (κυριολεκτικά: αναφέρομαι σε πραγματικά περιστατικά) δεν τηρεί τις συμφωνίες του, δεν επιστρέφει το ΦΠΑ (χρωστάει αυτή τη στιγμή 6 δις ευρώ) ενώ αν κάποιος πολίτης στραφεί νομικά εναντίον του εξοντώνεται οικονομικά από την «Δικαιοσύνη» η οποία χρειάζεται 20 περίπου χρόνια για να ολοκληρώσει μια απλή αίτηση αποζημίωσης.
Ξέρετε ότι υπάρχουν ιδιωτικές εκτάσεις που το κράτος έχει δεσμεύσει για απαλλοτρίωση το 1990 και ακόμα δεν έχει αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της, παρότι υπάρχει νόμος που το υποχρεώνει να το κάνει; Ταυτόχρονα εδώ και χρόνια, τις δημόσιες εκτάσεις τις οικειοποιούνται και τις πωλούν συμμορίες κρατικών υπαλλήλων στις πολεοδομίες και τις δασικές υπηρεσίες σε συνεργασία με επίορκους δικηγόρους, συμβολαιογράφους και πολιτικούς «νονούς».
Είναι τόσο μεγάλα τα έσοδα των διεφθαρμένων κρατικών λειτουργών που διευθυντές εφοριών με πολύ «ψωμί» αφού πρώτα έτρωγαν όσα μπορούσαν, λίγο πριν συνταξιοδοτηθούν έβγαζαν στη δημοπρασία τη θέση τους την οποία πουλούσαν σε όποιον διευθυντή «φτωχής» εφορίας έδινε την μεγαλύτερη προσφορά! Τυπικά η πώληση καλύπτονταν με αμοιβαία μετάθεση.
Κανένας ηθικός και αξιοπρεπής άνθρωπος δεν δέχεται να εργαστεί σε τέτοιο περιβάλλον. Έτσι, ο Δημόσιος Τομέας καταλήφθηκε από τους κομματικούς στρατούς οι οποίοι, ανεξάρτητα από το κόμμα στο οποίο ανήκουν, έχουν κοινά χαρακτηριστικά:
θεωρούν ότι πληρώνονται επειδή υποστηρίζουν τον βουλευτή που τους διόρισε και όχι επειδή οφείλουν να προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινό.
οι περισσότεροι είναι αμόρφωτοι και χαμηλής νοημοσύνης, χωρίς καμία ικανότητα αλλά και διάθεση για εργασία έχοντας στενή επαφή με την εξουσία λειτουργούν υπεράνω νόμων και αισθάνονται πως ό,τι κι αν κάνουν οι πολιτικοί φίλοι τους θα τους καλύψουν
οι πιο πονηροί από αυτούς εκμεταλλεύονται την πολυνομία και τη δαιδαλώδη γραφειοκρατία για να στήσουν συμμορίες κλοπής εκατομμυρίων από τα ταμεία του Δημοσίου ενώ οι λιγότερο δικτυωμένοι απαιτούν από τους πολίτες χρήματα απλώς και μόνο για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτό τον παράνομο, αλλά ευρύτατα διαδεδομένο χρηματισμό ο λαός τον βάφτισε «γρηγορόσημο». Αν δεν πληρωθεί στον υπάλληλο, η υπόθεση του πολίτη θα αφεθεί να λιμνάσει στο απέραντο τέλμα της γραφειοκρατίας για χρόνια ή και δεκαετίες!
Είναι προφανές ότι το ΣΥΜΦΕΡΟΝ του πολιτικού κόσμου είναι να διατηρεί αυτό το καθεστώς εκβιασμών και παρανομίας. Δύο περιπτώσεις, τα αυθαίρετα και οι φοροδιαφυγή είναι case studies. Επιτρέψτε μου, να αναφερθώ εκτενέστερα, γιατί η ουσία κρύβεται και στις λεπτομέρειες.

Αυθαίρετα

Στην Ελλάδα ουδέποτε υπήρξε χωροταξικός σχεδιασμός. Τα πρώτα αυθαίρετα χτίστηκαν μετά τον εμφύλιο, στη δεκαετία του ’50 κυρίως από κυνηγημένους αριστερούς που έφυγαν από την επαρχία και προσπαθούσαν να φτιάξουν τη ζωή τους όπως – όπως στην ανωνυμία της Αθήνας. Όμως στη συνέχεια αυθαίρετα έχτιζαν οι πάντες, παντού: σε παραλίες, σε δάση, σε δημόσια γη, σε καμένες εκτάσεις, ή καταπατώντας ιδιοκτησίες άλλων που δεν μπρούσαν να ελέγχουν συχνά τα οικόπεδά τους διότι ήταν π.χ. μετανάστες στην Αμερική. Πολλά από αυτά εξυπηρετούν πραγματικές οικιστικές ανάγκες: η Αθήνα του 2011 προφανώς δεν μπορεί να έχει τα όρια της Αθήνας του 1950 και ο πλεονάζων πληθυσμός κάπου θα πρέπει να στεγαστεί. Ποτέ όμως το επίσημο κράτος δεν όρισε πού και πώς μπορείς να χτίσεις και πού όχι. Η Ελλάδα είναι άλλωστε η μοναδική χώρα της Ε.Ε. που δεν διαθέτει ακόμα Εθνικό Κτηματολόγιο. Κάθε φορά, μάλιστα που κάποιος πολιτικός, μεμονωμένα, αναλάμβανε σχετική πρωτοβουλία, όπως το 1983 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης, αποπέμπονταν από την κυβέρνηση. Παράξενο; Καθόλου! Τα αυθαίρετα είναι εδώ και 30 χρόνια μια τεράστια βιομηχανία με πολλά δις ευρώ ετήσιο τζίρο – φυσικά μαύρο, τον οποίο καρπώνονται οι συμμορίες σε πολεοδομίες, νομαρχίες, Δήμους, Δασαρχεία, Υπηρεσίες Ηλεκτρισμού, Ύδρευσης, Αποχέτευσης κ.λ.π. για να κάνουν τα «στραβά μάτια».
Μάλιστα, σε περιοχές αυθαιρέτων, υπάρχουν και διαφημίσεις μεσολαβητών που θα «κανονίσουν το θέμα» με την ΔΕΗ την ΕΥΔΑΠ κ.λ.π.! Αλλά και το ίδιο το κράτος χρησιμοποιεί τους αυθαίρετους οικιστές ως όμηρους κάθε φορά που χρειάζεται πρόσθετα έσοδα. Σύμφωνα με τον νόμο Τρίτση του 1983 καθορίζονταν με σαφήνεια και αυστηρότητα οι όροι νομιμοποίησης των μέχρι τότε αυθαιρέτων ενώ όλα τα αυθαίρετα από εκείνη την ημερομηνία και μετά, θεωρούνται κατεδαφιστέα.
‘Ομως από το 1983 έχει υπολογιστεί ότι μόνο στην Αττική έχουν χτιστεί 100.000 αυθαίρετα. Πόσα κατεδαφίστηκαν; Κανένα! Κάθε 5-6 χρόνια παίζεται το ίδιο έργο: μια κυβέρνηση που χρειάζεται χρήματα λέει «ως εδώ, πληρώστε για να σώσετε τα σπίτια σας, αλλά από δω και μπρος όλα θα κατεδαφίζονται». Ακόμα και η σημερινή «εκσυγχρονιστική», υποτίθεται κυβέρνηση το ίδιο ακριβώς έκανε: δημιούργησε τον Απρίλιο του 2010 μια υπηρεσία κατεδαφίσεως αυθαιρέτων, η οποία πήγε με τον πρωθυπουργό επικεφαλής και με όλα τα τηλεοπτικά συνεργεία και κατεδάφισε ένα νυχτερινό κέντρο! Αυτό ήταν όλο! Στη συνέχεια σκέφτηκαν ότι χρειάζονται χρήματα και επανέλαβαν το ίδιο κόλπο με τους ιδιοκτήτες αυθαιρέτων: πληρώστε για να μην σας ενοχλήσουμε! Μάλιστα είναι τέτοια η ξεφτίλα και του επίσημου Κράτους, που σε όσους πληρώσουν δεν θα δώσουν χαρτιά νομιμοποίησης, αλλά αναστολή κατεδάφισης για 30 χρόνια! Και μέσα σ’ όλα αυτά έρχεται μια απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που θεωρεί όλα τα αυθαίρετα μετά τον νόμο Τρίτση του 1983 κατεδαφιστέα και αντισυνταγματικούς τους νόμους όλων των ετών από το 1983 και έπειτα που τα νομιμοποιούσαν έναντι είσπραξης προστίμου! Η απόλυτη σχιζοφρένεια!
Φοροδιαφυγή
Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο, φόρους πληρώνεις όχι επειδή το όρισε ο Μωυσής με τις 10 εντολές, αλλά για να χρηματοδοτείς τις Δημόσιες Υπηρεσίες οι οποίες υποτίθεται εξυπηρετούν και προστατεύουν τον πολίτη. Στην Ελλάδα, σύμφωνα με επίσημες έρευνες, το 85% των φόρων καταλήγουν σε παράνομους διορισμούς σπατάλες και μίζες. Ένας δρόμος κοστίζει 6 φορές περισσότερο απ’ όσο ένας αντίστοιχος των ίδιων προδιαγραφών σε κάποιο άλλο κράτος της Ε.Ε. Όσο για το τι είδους Υπηρεσίες προσφέρονται στους πολίτες, έχω ήδη γράψει αρκετά. Το ίδιο το φορολογικό είναι τερατωδώς άδικο, παράλογο και αντιφατικό, και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά αλλάζει κάθε λίγους μήνες (μέσα στο 2011 ψηφίστηκαν 11 φορολογικά νομοσχέδια!). Οι εφοριακοί και να θέλουν δεν μπορούν να μάθουν όλες αυτές τις αλλαγές, ενώ ο ο πολίτης αισθάνεται όπως κάθε θύμα ένοπλης συμμορίας εκβιαστών: πρέπει να πληρώσει γιατί το Κράτος θα του κάνει κακό αν δεν πληρώσει, ξέροντας ότι τα χρήματά του θα καταλήξουν στις τσέπες των φίλων του κόμματος και στις βίλες των πολιτικών.
Επίσης πρέπει να κρατήσεις χρήματα για να πληρώσεις τον εφοριακό που θα σου κάνει έλεγχο, τον γιατρό που θα σε εγχειρήσει, τον υπάλληλο που θα σε «εξυπηρετήσει». Έτσι η φοροδιαφυγή έχει και λογικό και ηθικό έρεισμα, σαν τα χρήματα που αρνείται να δώσει ένας Σικελός στην Μαφία. Επίσης, η κυρίαρχη ιδεολογία που επέβαλαν το ΠΑΣΟΚ, τα σταλινικά κόμματα της αριστεράς, αλλά ασπάσθηκε και η λαϊκίζουσα Νέα Δημοκρατία είναι πως επιχειρηματίας = εχθρός του λαού και κέρδος = κλοπή. Σε κανένα άλλο μέρος της Ευρώπης (τουλάχιστον) το επιχειρείν δεν αντιμετωπίζεται με τέτοια εμφανή εχθρότητα.
Η πολυνομία, οι 100 φορείς που είναι αρμόδιοι και θα πρέπει να πάρεις τις υπογραφές τους για να φτιάξεις έναν στάβλο, τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που αντιτίθενται σε οτιδήποτε χαλάει τη νιρβάνα τους, οι οικολόγοι που θα ανακαλύψουν ότι οι έλικες των ανεμογεννητριών ενοχλούν τις μέλισσες (ναι, έτσι έγινε!) και θα καταθέσουν προσφυγή, τα δικαστήρια που για να μην φανούν «φίλοι του κεφαλαίου» θα διατάξουν αναστολή των εργασιών έχουν διώξει δισεκατομμύρια επενδύσεων από αυτή τη χώρα. Όσες επιχειρήσεις καταφέρνουν και λειτουργούν υφίστανται διαρκή πόλεμο από την απίστευτα παράλογη νομοθεσία (μπορώ να σας ενημερώσω για εκατοντάδες νόμους που θα ζήλευε κι ο Ιονέσκο!) τους ελεγκτές που θέλουν το λάδωμά τους, ενώ το θεσμικό πλαίσιο, που αλλάζει συνεχώς, δεν τους αφήνει να ξέρουν τι θα ξημερώσει αύριο. Επιπλέον, αντί η κυβέρνηση να επιβραβεύει όσους δηλώνουν τα εισοδήματά τους, τους απομυζεί κάθε φορά που χρειάζεται έσοδα με έκτακτους φόρους, απίθανες εισφορές και ληστρικά ποσοστά φορολόγησης. Είναι χαρακτηριστικό το απόλυτα ανήθικο και βλακώδες, μακροοικονομικά, σύστημα της «περαίωσης» – ελληνική πατέντα: επειδή το Κράτος δεν μπορεί ούτε να εισπράξει ούτε να ελέγξει, κάθε 2-3 χρόνια λέει στους φορολογούμενους: ελάτε να πληρώσετε ένα ποσό για κάθε έτος και δεν θα σας ελέγξουμε! Αλλά αυτή θα είναι η τελευταία φορά που το κάνουμε αυτό. Το κάνουν κάθε 2-3 χρόνια!
Είναι προφανές ότι όσοι έχουν αποκρύψει μεγάλα εισοδήματα πληρώνουν ευχαρίστως, όσοι έχουν κρύψει λίγα πληρώνουν με δυσφορία, ενώ όσοι δήλωσαν τα πάντα αισθάνονται ακόμα μια φορά εξαπατημένοι, ενώ έχουν επιπλέον και τον φόβο του ελέγχου που δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει χωρίς «κάτι να πάρει». Ουσιαστικά, το ίδιο το κράτος σε ωθεί στη φοροδιαφυγή. Κι όμως το να πιαστούν οι κραυγαλέες τουλάχιστον περιπτώσεις (μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνδικαλιστές) είναι πάρα πολύ απλό: αρκεί η διασταύρωση των περιουσιακών στοιχείων με τις φορολογικές δηλώσεις και το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών.
Γιατί δεν το αποφασίζει καμμία κυβέρνηση; Διότι πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το άνοιγμα και των δικών τους λογαριασμών! Οπότε θα ξηλωθεί όλο το πουλόβερ της διαφθοράς και της διαπλοκής! Είναι χαρακτηριστικό ότι όταν ένας δημοσιογράφος άρχισε να βιντεοσκοπεί με κρυφή κάμερα περιπτώσεις διαφθοράς κρατικών λειτουργών, η Βουλή αντέδρασε με πρωτοφανή ταχύτητα ψηφίζοντας νόμο που απαγορεύει την δημοσιοποίηση αυτού του υλικού, ορίζει ότι τα δικαστήρια δεν θα το λαμβάνουν υπόψη και τιμωρεί τον δημοσιογράφο για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων! Αν μάλιστα η δημοσιογραφική έρευνα ενοχλήσει περισσότερο, η λύση είναι η δολοφονία, όπως συνέβη πρόσφατα με τον αμφιλεγόμενο αλλά ενοχλητικό για πολλούς Σ. Γκιόλνα.
Μόλις τώρα, η είσοδος μηχανογραφικών συστημάτων σε κάποιους τομείς της Δημόσιας Διοίκησης (οι περισσότερες Υπηρεσίες δεν διαθέτουν καν μηχανογράφηση) αποκάλυψε απίστευτα πράγματα. 4500 πεθαμένοι (κάποιοι από το 1975!) συνέχιζαν να πληρώνονται! Είναι τέτοια η αδιαφορία των Δ. Υπαλλήλων, που κανένας δεν αναρωτήθηκε, από περιέργεια έστω, ποιος είναι αυτός ο παππούς που, με χρονολογία γέννησης 1890, είναι ακόμα ακμαίος και πηγαίνει στην Τράπεζα κάθε μήνα να εισπράξει τη συνταξή του! Τώρα μάθαμε επίσης για τη βιομηχανία παραγωγής δήθεν «αναπήρων» με συμμετοχή γιατρών και νομαρχιακών υπαλλήλων που έφτασε να δώσει σύνταξη τυφλού σε τερματοφύλακα ποδοσφαιρικής ομάδας!

Ωστόσο κανένας ακόμα δεν έχει θίξει τις συντάξεις που δίδονται σε ανύπαντρες κόρες αξιωματικών, σε όλη τους τη ζωή, ακόμα κι αν εργάζονται! Ούτε τις συντάξεις σε δήθεν αντιστασιακούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο οποίοι τότε δεν είχαν καν γεννηθεί! Εξακολουθούν να συνταξιοδοτούνται: γυναίκες που δούλεψαν μόλις 15 χρόνια αν είναι μητέρες έστω και ενός παιδιού, 45άρηδες στρατιωτικοί, 55 ετών δημόσιοι υπάλληλοι, επειδή, λέει, έχουν «ώριμο» δικαίωμα, την ίδια στιγμή που η χώρα βουλιάζει από τα χρέη. Ο ελληνικός στρατός έχει περισσότερους συνταξιούχους στρατηγούς από τον στρατό των HΠΑ!

Μια τέτοια κρατική «φιλοσοφία» είναι επόμενο να αδιαφορεί παντελώς για την προστασία της Δημόσιας περιουσίας. Πριν μερικές μέρες, στον καταχρεωμένο ΟΣΕ, συνέβη μια απίστευτη κλοπή: άγνωστοι (;) έκλεψαν έξι ολόκληρες ντιζελάμαξες, κάθε μία από τις οποίες ζυγίζει 50 τόνους, βαγόνια αλλά και δεκάδες μέτρα σιδηροτροχιάς! Οι κλέφτες τα τεμάχισαν όλα αυτά, με σκοπό την εκποίησή τους ως σκραπ, χωρίς να το πάρει χαμπάρι κανένας!
Η λέξη τιμωρία απουσιάζει από το λεξιλόγιο της Δημόσιας Διοίκησης. Είναι χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις που αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή του, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, ένας δραστήριος και τίμιος Ανώτατος Δικαστικός, που προσπαθεί να φωτίσει, τουλάχιστον, αυτό το καρκίνωμα:
– Παθολόγος Γενικού Νοσοκομείου του Εθνικού Συστήματος Υγείας, εγκατέλειπε τη θέση του, αφήνοντας παράνομα ως αντικαταστάτη, ειδικευόμενο γιατρό, με μικρότερη εμπειρία. Ως αποτέλεσμα, ασθενής που εισήχθη με πονοκέφαλο πέθανε λόγω λανθασμένης διάγνωσης. Ποινή: Καμμία!
– Υπάλληλος δήμου, ελεγκτής εσόδων-εξόδων παραπέμφθηκε για έλλειμμα 59.200.000 ευρώ στη διαχείριση του Γραφείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποινή: Καμμία!
– Υπάλληλος πανεπιστημίου, υπεύθυνος για την παραλαβή πετρελαίου, παρήγγειλε τεράστιες ποσόστητες τις οποίες έκλεβε και πουλούσε στην αγορά. Η ζημιά που προκάλεσε στο Πανεπιστήμιο ήταν 7.000.000 ευρώ! Ποινή: Καμμία!
– Δύο ελεγκτές εσόδων-εξόδων έκλεψαν περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ το διάστημα 1996 έως και το 2001! Ποινή: 6 μήνες προσωρινή παύση από τα καθήκοντά τους!
Το γιατί αυτές οι εξαιρετικά σοβαρές περιπτώσεις διαφθοράς έμειναν ατιμώρητες από τις Δημόσιες Υπηρεσίες που υπέστησαν τη ζημία, είναι προφανές: οι συνένοχοι είναι περισσότεροι και σε υψηλότερα κλιμάκια Διοίκησης. Ο υπάλληλος που εμφανίζεται ότι έχει την ποινική ευθύνη συνήθως είναι ένα «χαμηλόβαθμο» στέλεχος της συμμορίας και «νονοί» είναι οι διευθυντές του, αυτοί που θα έπρεπε τιμωρήσουν τη διαφθορά!
Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ. Ρακιντζής επί σειρά ετών υποβάλλει ανάλογες εκθέσεις προτείνοντας θεσμικές αλλαγές για να μην υπάρχει πρόσφορο έδαφος διαφθοράς. Καμμία από τις προτάσεις του δεν υιοθετήθηκε από το Κράτος! Είναι τόσο βαθειά ριζωμένη στους Δημόσιους ληστές η αντίληψη ότι «τα χρήματα του κράτους είναι δικά μου» που ακόμα και οι τελευταίες οριζόντιες μειώσεις μισθών του επέβαλε η Κυβέρνηση στο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των δαπανών μισθοδοσίας στα περισσότερα Υπουργεία! Σας φαίνεται περίεργο; Δεν είναι καθόλου: οι υπάλληλοι φρόντισαν να υπερκαλύψουν την απώλεια των εσόδων τους υπογράφοντας μεταξύ τους βεβαιώσεις ότι συμμετείχαν σε επιτροπές, ότι δούλευαν υπερωριακά, εκτός έδρας κ.λ.π. – κόλπο διαδεδομένο στους ληστές της Δημόσιας Διοίκησης. Διευθύντρια του υπουργείου Υγείας συμμετείχε με αμοιβή σε 31 επιτροπές(!) καταγράφει σε έκθεσή του ο κ. Ρακιντζής. Διαπιστώθηκε, επίσης, η ύπαρξη πλήθους επιτροπών και υποεπιτροπών στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο υπουργείο Υγείας, οι οποίες δεν είχαν αντικείμενο εργασίας…
Μάλιστα είναι τέτοιο το θράσος τους που το κύκλωμα εξέδιδε βεβαιώσεις συμμετοχής σε επιτροπές ακόμα και τις ημέρες της κανονικής τους άδειας! Δεν μπήκαν καν στον κόπο να δουν πότε απουσίαζε ο καθένας!
Και γιατί να ενδιαφερθούν; Παίρνουν παράδειγμα από τους ηγέτες τους: σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος, ο Δημόσιος Οργανισμός ΑΓΡΟΓΗ, από το 1998 μέχρι το 2009 είχε μόλις 73 υπαλλήλους και, ξαφνικά, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο λίγο πριν τις εκλογές του 2009, απέκτησε άλλους 269! Ποιος ήταν υπεύθυνος γι’ αυτή την εξώφθαλμη παρανομία; Ο Υπουργός Δικαιοσύνης (2008) και Αγροτκής Ανάπτυξης (2009) της Ν. Δημοκρατίας Σωτήρης Χατζηγάκης! Στην Ελλάδα δεν έχει βρωμίσει μόνο το κεφάλι του ψαριού αλλά όλη η κρατική θάλασσα!
“Ευτυχώς που δουλεύουμε με βάρδιες και δεν χτυπάμε κάρτα, οπότε κάποιοι μπορεί να έρχονται σπανίως στα γραφεία. Διότι αν κάποια μέρα έρθουμε όλοι μαζί, όχι μόνο θα μείνουμε πολλοί όρθιοι, αλλά θα δημιουργηθεί…μποτιλιάρισμα στο Σύνταγμα και η ουρά των αυτοκινήτων που θα περιμένουν να μπουν στο υπόγειο πάρκινγκ της Βουλής θα σχηματίζει χιλιόμετρα…”, ανέφερε συνδικαλιστής σε παλαιότερο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Το Βήμα», αναφερόμενος στους…άπειρους συναδέλφους του στη Βουλή! Νομίζετε ότι έπαψαν οι διορισμοί στη Βουλή των συγγενών των βουλευτών; Λάθος! Με την 3987/2708/22-3-2010 κοινή απόφαση της κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου, διορίστηκε στη Βουλή χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένο αντικείμενο και χωρίς προκήρυξη διαγωνισμού, η δακτυλογράφος στο Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος «Σωτηρία», κ. Σοφία Ανδριτσοπούλου, ως μόνιμη πλέον υπάλληλος της Βουλής, με Α΄ βαθμό. Σας θυμίζω ότι την περίοδο της πρόσληψης η κοινή γνώμη συγκλονιζόταν από τις αποκαλύψεις για το όργιο προσλήψεων στη Βουλή και για τα προκλητικά προνόμια των χιλιάδων υπαλλήλων της – όλοι τους συγγενείς βουλευτών, τους οποίους, σε πλήρη αντίθεση με το δημόσιο αίσθημα, υπερασπίζονται οι πολιτικοί συγγενείς τους. Η κ. Σ. Ανδριτσοπούλου είναι η σύζυγος του βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Λεωνίδα Γρηγοράκου.
Ποιος θα σπάσει αυτό το απόστημα; Όχι αυτοί που το δημιούργησαν!
Αλλά ακόμα κι αν το ήθελε, κανένα από τα κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα δεν μπορεί να αλλάξει το σύστημα. Διότι η διοίκηση μιας χώρας απαιτεί την ύπαρξη στη Δημοσια Διοίκηση 2000 ανώτερων κρατικών στελεχών που θα αναλάβουν να προωθήσουν και να επιβάλλουν όπου χρειαστει τις μεταρρυθμίσεις. Ούτε η Δημόσια Διοίκηση ούτε τα κόμματα τους διαθέτουν. Τόσα χρόνια αναξιοκρατίας και διαφθοράς έχουν απομακρύνει τους σοβαρούς ανθρώπους από την δημόσια ζωή. Δεν είναι τυχαίο ότι και τα δύο κόμματα παρουσιάζουν τα ίδια στελέχη εδώ και 20 χρόνια. Ποιος σοβαρός άνθρωπος δέχεται να συναλλάσσεται με κομπιναδόρους, να συζητάει με ανόητους και να παλεύει μάταια με τον πιο παράλογο γραφειοκρατικό μηχανισμό της υφηλίου μετά την πτώση του Ανατολικού Μπλοκ;
Είναι χαρακτηριστική η επιλογή διοικητών νοσοκομείων από τη σημερινή κυβέρνηση: ούτε ένας στους τρεις δεν έχει διοικητική εμπειρία και ούτε ένας στους δέκα σχετική εκπαίδευση. Ως διοικητές επιλέχθηκαν θεολόγος, φιλόλογος, γεωλόγος, εκπαιδευτικός, ναυπηγός, διαιτολόγος, στρατιωτικός χημικός, τελωνειακός, ηλεκτρολόγος…
Και ο Γιώργος; Τι κάνει ο Γιώργος με την διεθνή κουλτούρα και το εκσυγχρονιστικά οράματα; Ο Γιώργος Παπανδρέου ακόμα και να θέλει να αλλάξει το σκηνικό (δεν έχει δείξει καμμία ανάλογη πρόθεση) δεν μπορεί. Τον εμποδίζει το ίδιο του το κόμμα – ακόμα και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του! Είναι μάλλον τίμιος και καλών προθέσεων αλλά δεν διαθέτει την πυγμή του ηγέτη. Θα ήταν καλός ενδεχομένως για πολιτικός της Σουηδίας ή του Καναδά, όμως είναι απολύτως ακατάλληλος για να τα «βάλει» με τα πιτ-μπουλ που εξέθρεψε ο κομματικός μηχανισμός του πατέρα του. Στηρίζεται σε όσους θα έπρεπε να αποκλείσει για πάντα από την πολιτική ζωή – ακόμα και να στείλει στη φυλακή.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο άνθρωπος που λίγο έλειψε να γίνει πρωθυπουργός, ήταν γνωστό σε όλη την επιχειρηματική «πιάτσα» ότι χρηματίζονταν. Οι πάντες το ήξεραν – προφανώς το ήξερε και ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά τον «τιμώρησε» αποκλείοντάς τον από το ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες εκλογές. Τέτοια αυστηρότητα! Κι επειδή όλοι είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά, ο ένας «κρατάει» τον άλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι ο κατάπτυστος νόμος περί ευθύνης υπουργών που παραγράφει σε 5 χρόνια κάθε αξιόποινη πράξη όχι μόνο των Υπουργών αλλά και των συνεργατών τους (!), βάσει του οποίου έχουν παραγραφεί οι ποινικές ευθύνες και του Άκη και των νεοδημοκρατών, ψηφίστηκε και από τα δύο κόμματα εξουσίας και ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας του Β. Βενιζέλου, του σημερινού Υπουργού Οικονομικών και του τότε Υπουργού Δικαιοσύνης και σημερινού Προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου!
Μη σας κάνει εντύπωση γιατί δεν υπάρχει συναίνεση των πολιτικών στην Ελλάδα. Η εξήγηση είναι απλή: γιατί ουδέποτε οι διαφορές τους ήταν ιδεολογικές. Πάντα, η εκάστοτε αντιπολίτευση, αντιδρούσε σε κάθε θέση της εκάστοτε κυβέρνησης μόνο και μόνο για να την φθείρει ώστε να έρθει και η σειρά της να κλέψει τα δημόσια έσοδα.
Από την μια πλευρά, λοιπόν, της αντίδρασης σε κάθε μεταρρύθμιση είναι η κρατική μαφία και από την άλλη οι ομιλούντες σκελετοί του Σταλινικού Μουσείου: τα τριτοκοσμικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς. Η μισή κυβέρνηση είναι εναντίον των ιδιωτικοποιήσεων, που υποτίθεται ότι καλείται να εφαρμόσει! Οι συνδικαλιστές του ίδιου του ΠΑΣΟΚ που όλα αυτά χρόνια θεωρούσαν τις δημόσιες υπηρεσίες «χωράφι τους», απεργούν σε κάθε απόπειρα αλλαγής των απαράδεκτων προνομίων τους βυθίζοντας τη χώρα στο χάος. Οι απεργίες τους είναι αυταπόδεικτα παράνομες, κανένας όμως δεν εφαρμόζει τον νόμο. Οι τραμπούκοι της ομάδας κρούσης του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ, εμποδίζουν πλοία να αποπλεύσουν, απαγορεύουν σε εργαζόμενους να πάνε στη δουλειά τους, κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αρχαία μνημεία, όποτε το αποφασίσουν χωρίς κανείς να τους ενοχλεί.
Εξοχότατη,
αν ήμουν στη θέση σας θα έλεγα “να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα”. Εμείς, οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σάς είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει (ακόμα) αυτή τη θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: υποχρεώστε τους σε ένα και μόνο πράγμα: να αλλάξουν το κράτος-τέρας που δημιούργησαν. Να καταργήσουν την μονιμότητα της κομματικής τους πελατείας που έχουν διορίσει με απίστευτους μισθούς και προνόμια (θα γνωρίζετε υποθέτω για το «επίδομα έγκαιρης προσέλευσης» που έπαιρνε όποιος απλώς πήγαινε στην ώρα του στη δουλειά του!). Να υποχρεωθούν να εφαρμόσουν κανόνες οικονομικής διαφάνειας στα ίδια τα κόμματα και σε κάθε συναλλαγή του Δημοσίου. Αν δεν τους υποχρεώσετε δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουν μόνοι τους! Μην τους δώσετε ούτε ένα ευρώ παραπάνω, χωρίς αυτή την προϋπόθεση, θα σας το κλέψουν!
Εξοχότατη,
παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα μπορεί να μεγαλουργήσει, όπως το έχουν κάνει χιλιάδες Έλληνες μετανάστες, σε χώρες όπως η δική σας, όπως το έχει καταφέρει η ελληνική ναυτιλία. Μόλις το κράτος – αγχόνη σταματήσει να πνίγει όσους έχουν και ιδέες και διάθεση και παραγωγικό σφρίγος, η Ελλάδα θα ανθίσει. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν, εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο τον πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό Ελληνικό πνεύμα – αυτό που ποτέ δεν έσβησε σ΄αυτόν τον τόπο.
Θάνος Τζήμερος”

___________________________________________________________________

1. “ΗΧΗΣΑΝ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ  ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. . ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ-ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥΣ- ΕΚΤΟΣ ΕΥΡΩ.
2. Ο    ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΚΑΣΤΡΟ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΝΑΖΙ ΤΣΙΠΡΑ. ΜΕ  ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ, “ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ”!

 

_______________________________________________________________

1. Τρώμε ξύλο στο Eurοgroup -Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι υπουργοί Οικονομικών -Ολες οι δηλώσεις
Τρώμε ξύλο στο Eurοgroup -Με άγριες διαθέσεις μπήκαν οι υπουργοί Οικονομικών -Ολες οι δηλώσεις
 

Σφυροκόπημα δέχεται η Ελλάδα από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης που προσέρχονται στο Eurogroup. Στο σύνολό τους, οι υπουργοί έκαναν σκληρές δηλώσεις για ελάφρυνση χρέους και Grexit.

Ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών φάνηκε αρνητικός στην προοπτική ενός δανείου-γέφυρα, ενώ ο Μαλτέζος υπουργός φάνηκε ανοιχτός στη συζήτηση για Grexit, λέγοντας ότι οι πιθανότητες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ είναι 50-50…

Διαβάστε τις δηλώσεις των υπουργών Οικονομικών κατά την προσέλευσή τους στη συνεδρίαση:

14:32 ΥΠΟΙΚ Λουξεμβούργου: Περιμένουμε πολλά από τους Ελληνες, χωρίς προτάσεις δεν μπορούμε να βγούμε από την γκρίζα ζώνη. Το Grexit εξαρτάται από την ελληνική πρόταση σήμερα. Αν θα υπάρξει γέφυρα σήμερα, αν θα μετακινηθούν από τη θέση τους. Για την ώρα δεν έχουμε καμία βάση συζητήσεων, θα πρέπει κάπως η Ελλάδα να δείξει μια θέληση προκειμένου να βοηθήσει τους υπόλοιπους 18.

14:27 Λιθουανός ΥΠΟΙΚ: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μεγαλύτερη σαφήνεια, την οποία χάσαμε πολιτικά και οικονομικά λόγω του δημοψηφίσματος. Το πιο επείγον ερώτημα δεν είναι η διαγραφή του χρέους. Μπορεί να μπει στο τραπέζι, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι πληρωμές της Ελλάδας έχουν παγώσει. Οι πολιτικοί που έχουν ταλέντο πάντα βρίσκουν ένα φως στο σκοτάδι.

14.22 ΥΠΟΙΚ Ισπανίας: Είμαστε στα τελευταία δευτερόλεπτα αυτής της κρίσης. Δεν θεωρώ ότι το Grexit είναι λύση την οποία θέλει κάποιος. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι αν μπορούν να ακολουθηθούν οι κανόνες. Κάθε πρόγραμμα έχει όρους. Οταν με ρωτούν για ελάφρυνση του χρέους, απαντώ ότι δεν είναι επείγον αυτή την ώρα. Πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε για τους όρους που πρέπει να τεθούν. Οι τράπεζες έκλεισαν. Δεν υπάρχει χρόνος.

14:21 ΥΠΟΙΚ Ιρλανδίας: Δεν είμαι υπέρ του Grexit, θα κάνω ό,τι μπορώ για να μη συμβεί. Ελπίζω ότι οι ελληνικές προτάσεις θα είναι μια επίσημη αίτηση για νέο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι μια βιώσιμη προσέγγιση. Η ελάφρυνση του χρέους ήταν πάντα μέρος της συζήτησης, αλλά πρέπει (οι Ελληνες) να ακολουθήσουν την ιρλανδική προσέγγιση.

Δεν θεωρώ ότι κάποιος από εμάς θέλει να χρονοτριβίσει άλλο, θέλουμε μια πρόταση που θα είναι βιώσιμη για αρκετά χρόνια. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνουμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έτσι λοιπόν, δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε σε απόφαση σήμερα. Ωστόσο, ελπίζω ότι θα υπάρξει η ανάλογη δέσμευση.

Ποτέ δεν είχα μια σκληρή γραμμή προσέγγισης απέναντι στην Ελλάδα. Επιθυμούμε να διαπραγματευτούμε. Βλέπουμε την αναδιάρθρωση χρέους ως μέρος αυτών των συζητήσεων.

14:20 ΥΠΟΙΚ Μάλτας: Το Eurogroup πρέπει να συζητήσει για το Grexit και για τα πλάνα της Ελλάδας να το αποφύγει. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι 50-50%, αλλά σε κάθε περίπτωση θα είμαστε πολύ καλά οργανωμένοι. Χρειάζεται καλή θέληση για να συζητήσουμε για το ελληνικό χρέος, αλλά ακόμα δεν έχουμε φτάσει εκεί.

14:17 Ιταλός ΥΠΟΙΚ: Μεγάλο μάθημα η κρίση. Ελπίζω να επιταχυνθεί η οικονομική ενοποίηση της Ευρώπης, πολλά θα εξαρτηθούν από την ελληνική κυβέρνηση. Οι επενδυτές αρχίζουν να καταλαβαίνουν πόσο σταθερό είναι το σύστημα της Ευρωζώνης.

14:13 Φινλανδός ΥΠΟΙΚ: Αυτή τη στιγμή δεν ψάχνουμε συμφωνία-γέφυρα. Δεν προσπαθουμε να σπρώξουμε την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αλλά εναπόκειται στην Αθήνα να δει αν θα αποδεχθεί τους όρους. 10% του Φινλανδικιού προϋπολογισμού (σ.σ. 5 δισ. ευρώ) είναι δεσμευμένο για την Ελλάδα, δηλαδή το 2,5% του ΑΕΠ. Απαιτούνται προϋποθέσεις και αυτές συζητάμε. Αναφορικά με τη δημοκρατική θέληση του ελληνικού λαού: Είμαστε 19 δημοκρατίες.

Συζητάμε για τρία πράγματα: Πρώτον, την μικροπρόθεσμη κάλυψη των χρηματοοικονομικών αναγκών της Ελλάδας. Τα χρήματα τελειώνουν, το αργότερο στις 20 Ιουλίου. Δεύτερον, τον ρόλο της Ελλάδας στην ευρωζώνη μετά το δημοψήφισμα. Τρίτον, πρέπει να εμβαθύνουμε τις οικονομικές συνεργασίες εντός ευρώ.

14:09 Λετονός ΥΠΟΙΚ: Για κανένα λόγο δεν θα συζητήσουμε για χρεοκοπία της Ελλάδας έναντι των δανείων της, όπως δεν θα συζητήσουμε και για γρήγορη εκκίνηση ενός νέου προγράμματος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάθε χώρα ακολουθεί τις δικές της διαδικασίες για να εγκρίνει ένα τέτοιο πρόγραμμα. Κι αυτό δεν μπορεί να γίνει γρήγορα. Το Grexit δεν θα είναι πρόβλημα για την Ευρώπη ή για τη Λετονία. Οταν ένα κομμάτι του συστήματος δεν λειτουργεί καλά τότε η αποχώρηση αυτού του κομματιού δεν κάνει κακό στο σύστημα. Εμείς κάναμε δομικές μεταρρυθμίσεις και έχουμε γίνει μια από τις πλέον αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη. Ο λαός μας δεν καταλαβαίνει τους Ελληνες είναι έκπληκτοι με αυτά που βλέπουν, η συνταγή δεν είναι εύκολη, όπως και οι δομικές αλλαγές, αλλά είναι αυτές που μπορούν να κρατήσουν την οικονομία σε κανονική κατάσταση.

Είχαμε χάσει την εμπιστοσύνη μας στον Βαρουφάκη.

14:07 Ντομπρόβσκις: Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αλλά το Grexit δεν μπορεί να αποκλειστεί. Πρέπει να δούμε αν η Ελλάδα θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο και αξιόπιστο πακέτο.

14:05 Σόιμπλε: Πρέπει να ρωτήσετε την Ελλάδα αν θα παραμείνει στο ευρώ. Μέχρι τώρα η Αθήνα έχει δείξει ότι δεν θέλει το πρόγραμμα, αλλά χωρίς πρόγραμμα δεν υπάρχει δυνατότητα να βοηθήσουμε στα πλαίσια της ευρωζώνης. Οποιος γνωρίζει και σέβεται τις ευρωπαϊκές συνθήκες ξέρει τι πρέπει να πει και να κάνει. Σέβομαι το ελληνικό δημοψήφισμα.

13: 59 Σλοβάκος ΥΠΟΙΚ: Μια βιώσιμη λύση μπορεί να επιτευχθεί μόνο στο υπέρτατο πολιτικό επίπεδο. Είμαι άκρως επιφυλακτικός για το αν μπορεί να υπάρξει συμφωνία σήμερα. Δεν υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη, η Ελλάδα βρίσκεται από την άλλη πλευρά του λόφου. Η απόλυτη κόκκινη γραμμή για τη χώρα μου είναι η διαγραφή χρέους.

13:57 Βέλγος ΥΠΟΙΚ: Η κατάσταση είναι επείγουσα, η οικονομία της Ελλάδας είναι σε ελεύθερη πτώση, το ίδιο και ακόμη χειρότερα το τραπεζικό της σύστημα, τα πάντα εξαρτώνται από τις ελληνικές προτάσεις. Μόνο που αυτές οι προτάσεις πρέπει να ταιριάζουν στους όρους και τις συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Grexit θα το αποφασίσει η Αθήνα.

13:40 Μοσκοβισί: Περιμένουμε ολοκληρωμένες και αξιόπιστες προτάσεις από τον κ. Τσακαλώτο. Περιμενουμε από την Ελλάδα να μας πει πώς θέλει να δράσει ώστε να αποφευχθεί το χειρότερο. Θα παρουσιάσω τις τεχνικές λύσεις στο Eurogroup. Χαιρετιζω την ενιαία δήλωση όλων των πολιτικών αρχηγών στην Ελλάδα. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε το Grexit.

Το Eurogroup σήμερα δεν αφορά το ελληνικό χρέος. Γίνεται για να πάμε ένα βήμα μπροστά. Γνωρίζω τον κ. Τσακαλώτο, αλλά το θέμα δεν είναι αυτός, είναι οι προτάσεις που θα πέσουν στο τραπέζι.

13:36 Ντάισελμπλουμ: Πιστεύω ότι μετά το Οχι θα πρέπει να ακούσουμε την ελληνική κυβέρνηση πώς θα βγούμε από το αδιέξοδο και πώς θα καταλήξουμε σε συμφωνία. Θέλω να γνωρίσω τον νέο ομόλογό μου.

Κάθε πακέτο που θα συμφωνήσουμε με την Ελλάδα δεν πρέπει να βάζει σε κίνδυνο την αξιοπιστία του Eurogroup.

Το Οχι στο δημοψήφισμα σημαίνει ότι απορρίφθηκαν οι προτάσεις, θα πρέπει να δούμε τις νέες προτάσεις, θέλουμε να είναι αξιόπιστες.

Δεν γνωρίζω ότι οι νέες προτάσεις βασίζονται στο σχέδιο Γιούνκερ.

Τις τελευταίες εβδοαμάδες είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της ευρωζώνης, Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε την αξιοπιστία μας, ελπίζουμε οι προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης να είναι αξιόπιστες.

13:30 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εισήλθε στο Eurogroup χωρίς να κάνει καμία δήλωση.

 ΟΛΟΙ οι  ξένοι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων των κρατών    έχουν άδικο και θέλουν να μας καταστρέψουν, γιατί, τόσο άξιοι και δουλευταράδες που είμαστε, μας ζηλεύουν.Και μόνο ο… πρόεδρος του 15μελούς και τα ξεφτέρια του  ξέρουν  τί κάνουν  και πού  κινούνται.

Νομίζουν πως είναι σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Εθνική Ελλάδος-Ευρώπη. Τέτοιο και τόσο μυαλό!

Θέλουν πολύ “ξύλο”, όλη η συμμορία.΄Οχι μόνο ο Τσίπρας

_______________________________________________________________

2. Φιντέλ Κάστρο προς Αλέξη Τσίπρα:
Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό Η επιστολή με τα συγχαρητήρια από τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας ΣΧΟΛΙΑ (12) Φιντέλ Κάστρο προς Αλέξη Τσίπρα: Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό 7368 Συγχαρητήρια επιστολή για τη «λαμπρή νίκη» του στο δημοψήφισμα, απέστειλε στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, ευχόμενος, παράλληλα, «τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία». Στην επιστολή του ο Φιντέλ Κάστρο συγχαίρει «θερμά» τον πρωθυπυργό για την «λαμπρή πολιτική» νίκη του και σημειώνει ότι η Ελλάδα, «ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά τον θαυμασμό στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της». Ολόκληρη η επιστολή του Φιντέλ Κάστρο προς τον Έλληνα πρωθυπουργό με τη μετάφραση του ΑΠΕ/ΜΠΕ: «Εξοχότατε κ. Αλέξη Τσίπρα, Πρωθυπουργέ της Ελλάδας Σας συγχαίρω θερμά για τη λαμπρή πολιτική σας νίκη, τις λεπτομέρειες της οποίας παρακολούθησα από κοντά μέσω του καναλιού TeleSur. Η Ελλάδα είναι πολύ οικεία για τους Κουβανούς. Αυτή μας δίδαξε φιλοσοφία, τέχνη και επιστήμες της αρχαιότητας όταν σπουδάζαμε στο σχολείο και, μαζί με αυτά, την πιο περίπλοκη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες: την τέχνη και την επιστήμη της πολιτικής. Η χώρα σου, ειδικά η τόλμη της στην παρούσα συγκυρία, γεννά το θαυμασμό στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής αυτού του ημισφαιρίου, που βλέπουν πώς η Ελλάδα, μπροστά σε απειλές από το εξωτερικό, υπερασπίζεται την ταυτότητά της και την κουλτούρα της. Ούτε ξεχνούν ότι ένα χρόνο μετά την επίθεση του Χίτλερ στην Πολωνία, ο Μουσολίνι διέταξε το στρατό του να εισβάλει στην Ελλάδα, και αυτή η γενναία χώρα απώθησε την επίθεση και ανάγκασε τους εισβολείς να υποχωρήσουν, κάτι που οδήγησε στην ανάπτυξη τεθωρακισμένων γερμανικών δυνάμεων στην Ελλάδα οι οποίες παραμέρισαν τους αρχικούς στόχους της ύπαρξής τους. Η Κούβα αναγνωρίζει το θάρρος και τις επιχειρησιακές ικανότητες των ρωσικών στρατευμάτων, που, ενωμένες με τις δυνάμεις του ισχυρού συμμάχου τους, της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, και με αυτές άλλων εθνών της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, επιχειρούσαν πάντα να αποφεύγουν τον πόλεμο αλλά ποτέ δεν επέτρεψαν η στρατιωτική επιθετικότητα να περάσει χωρίς μια απάντηση πειστική και συντριπτική. Στις τωρινές πολιτικές συνθήκες στον πλανήτη μας, όταν η ειρήνη και η επιβίωση του είδους μας κρέμονται από μια κλωστή, κάθε απόφαση, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, πρέπει να αναλύεται και να εφαρμόζεται με προσοχή, με τρόπο που κανείς δε θα μπορεί να αμφισβητήσει την εντιμότητα και την σοβαρότητα με τις οποίες πολλοί από τους πιο υπεύθυνους και σοβαρούς από όσους διοικούν, αγωνίζονται σήμερα για να αντιμετωπίσουν τις καταστροφές που απειλούν τον πλανήτη. Σας ευχόμαστε, εντιμότατε σύντροφε, Αλέξη Τσίπρα τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία.
 

  Αυτή η κυβέρνηση που τη συγχαίρεις…σύντροφε Κάστρο είναι μια κυβέρνηση σφόδρα εθνικιστική, σχεδόν φασιστική-δικτατορική   και συνεργάζεται περίφημα με τους Ναζί και μάλιστα στο υψηλότατο επίπεδο συγκυβέρνησης. Θα όφειλες να γνωρίζεις επίσης πως  τα δύο κομματικά μορφώματα των ΑΝ.ΕΛ και της Χ.Α, που ψήφισαν ΟΧΙ, είναι θαυμαστές εκείνων που λες πως τιμάς  ως   νικητές  των φασιστών και πολέμιους  των ναζιστών. 

΄Οσα ζούμε με σας σήμερα, τους τάχα μου αριστερούς σε παγκόσμια κλίμακα,  είναι παρανοϊκά, ανήθικα, ακατανόητα ιστορικά.  Εκφράζουν μόνο “μικρούς” ανθρώπους, ενστερνισμένους τη  φιλοσοφία  της αρπαχτής, του συμφέροντος, του μικροκομματισμού, του ολοκληρωτισμού.  Σε καμιά περίπτωση δεν  έχουν σχέση όσα λέτε και κάνετε  με  τις υψηλές ιδεολογίες, όπως είναι ο πραγματικός  κομμουνισμός , που δε  συναντιέται πουθενά με το σοβιετικό σταλινισμό ούτε με τα καθεστώτα  που εφάρμοσες  εσύ στην Κούβα και οι άλλοι   δικτάτορες  στην Κίνα και της Β΄Κορέα. 

Δεν είστε καλύτεροι από τους Ναζί  ούτε  σύ  ούτε ο σύντροφός  σου Αλέξης Τσίπρας. Ευτυχώς που ο Τσε Γκεβάρα “σκοτώθηκε νωρίς” και δε σας είδε στον απίστευτο ξεπεσμό σας.