Ιδού οι λόγοι:

«Είναι λίγοι οι χαρακτήρες στην ελληνική πολιτική τόσο αμφιλεγόμενοι όσο η Ελένη Τουλουπάκη. Για τους υποστηρικτές της, η επικεφαλής εισαγγελέας για την καταπολέμηση της διαφθοράς είναι μια προσωπικότητα που χρειαζόταν απαραιτήτως για να εξουδετερώσει μια κουλτούρα που απλώνει τα πλοκάμια της βαθιά μέσα στο καθεστώς της χώρας. Για τους επικριτές της, είναι ένα εργαλείο του κυβερνώντος πολύ αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκοντας πολιτικές βεντέτες και υπονομεύοντας την αντιπολίτευση.

Αυτό που είναι αδιαμφισβήτητο είναι ότι οι υποθέσεις στις οποίες εργάζεται έχουν τη δυνατότητα να ανατρέψουν την κοινή γνώμη πριν από τις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους, στις οποίες το κεντροδεξιό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει ένα πειστικό προβάδισμα. Τον Οκτώβριο, έκανε ένα βήμα προς τη διεκδίκηση του πρώτου υψηλού επιπέδου «σκαλπ» της – όταν μια έρευνα που ξεκίνησε οδήγησε στην προδικαστική κράτηση του Γιάννου Παπαντωνίου, πρώην υπουργού του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Ο Παπαντωνίου, κατηγορούμενος για τη λήψη δωροδοκιών ενώ ήταν υπουργός Άμυνας, αποκάλεσε τις κατηγορίες «μια εξωφρενική κατασκευή».

Η Τουλουπάκη συνεργάστηκε επίσης στενά με τις αρχές των ΗΠΑ σε μια έρευνα για το κατά πόσον η ελβετική εταιρεία φαρμάκων Novartis πλήρωσε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους να δαπανήσουν δημόσιο χρήμα για τα προϊόντα της εταιρείας. Οι εισαγγελείς που εργάζονται για την Τουλουπάκη διερευνούν 10 πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους, μεταξύ των οποίων δύο πρώην πρωθυπουργοί, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μεταναστών Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι περιπτώσεις που χειριζόμαστε έχουν μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον, όχι μόνο για την εσωτερική διαφθορά αλλά και περιπτώσεις αλλοδαπής διαφθοράς», λέει η Τουλουπάκη. «Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας ακούραστα όσο εξυπηρετούμε το κοινό». Η 48χρονη εισαγγελέας αρνείται να σχολιάσει τυχόν κατηγορίες που η ομάδα της σχεδιάζει να υποβάλει, αλλά επιμένει ότι οι υποθέσεις που εκκρεμούσαν επί σειρά ετών «Έχουν ήδη επιταχυνθεί και έχουν τώρα καρπούς».(Ιnsider).