ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΙΣΧΥΝΗΣ , ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΨΙΑΣ

 

Κούγιας: Θέλω διακοπή της δίκης Πισπιρίγκου, σκέφτομαι να παραιτηθώ -«Παλιάνθρωποι την τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί»

Ο Αλέξης Κούγιας είπε στο δικαστήριο: «Έχω συνειδησιακό πρόβλημα, θέλω μία εβδομάδα να σκεφτώ τι θα κάνω, να βρω νέους δικηγόρους να την εκπροσωπήσουν. Μετά την απόρριψη των αιτημάτων με συνοπτικό τρόπο ζητώ διακοπή της δίκης για μία εβδομάδα, γιατί σκέφτομαι να αποχωρήσω, θέλω να συνεννοηθώ με την κατηγορούμενη και τον πρόεδρο του ΔΣΑ. Τέτοια προσβολή δικαιωμάτων κατηγορούμενης δεν έχω δει ξανά. Απερρίφθησαν όλα τα αιτήματα, δαπανήθηκε χρόνος μέχρι και για καφετζούδες. Με συνοπτικές διαδικασίες έχουν απορριφθεί αιτήματά μας όπως η πραγματογνωμοσύνη στο αίμα. Έχει τυλιχθεί σε μια κόλλα χαρτί από παλιανθρώπους αστυνομικούς, ιατροδικαστές. Βρίσκεται στη φυλακή μια αθώα γυναίκα. Η διαδικασία στο δικαστήριο εξαντλήθηκε στο εάν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη ή όχι. Θέλω να εκτεθεί το δικαστήριο. Δεν μπορεί να μείνει η κατηγορουμένη χωρίς δικηγόρο. Δεν έχω αποχωρήσει ποτέ, θέλω να συζητήσω μαζί της. Εφόσον δεν βρει θα δω τι θα κάνω, θέλω μια εβδομάδα διακοπή να δω τι θα κάνω», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η Πισπιρίγκου θα απολογούνταν την Τετάρτη
Η εξέλιξη αυτή έρχεται ουσιαστικά λίγο πριν την απολογία της κατηγορούμενης που αναμενόταν την ερχόμενη Τετάρτη.

Η εισαγγελέας τόνισε ότι έχουν γίνει από τον περασμένο Ιανουάριο 70 συνεδριάσεις και έχουν εξεταςτεί 60 μάρτυρες.

«Νομίζω ότι πέφτει σε αντιφάσεις ο κ.συνήγορος. Μόνο συνοπτική δεν είναι η διαδικασία. Αν το κάνει για συνειδησιακούς λόγους, θα το δεχτώ. Αλλά το να διακόψουμε μία εβδομάδα, δεν μπορώ να το δεχτώ. Είστε πολύ έμπειρος, μπορείτε σε μία-δύο ώρες να το αποφασίσετε. Να καταχωρηθεί εγγράφως ότι παραιτείται από την υπεράσπιση και να διορίσουμε άλλον συνήγορο. Δεν θέλω ούτε μία στιγμή να μείνει χωρίς δικηγόρο η κατηγορούμενη. Αν έχετε τέτοια διλήμματα, μας έχετε πει ότι τα λύνετε μόνος σας. Εάν δεν μπορείτε να συνεχίσετε να το πείτε στο δικαστήριο για να αποφασίσει», είπε η κα εισαγγελέας.

 

 

*****

Καθυστερημένες αποκαλύψεις για την Υπόθεση Παγκρατίδη, τον φερόμενο ως «Δράκο του Σέιχ Σου» από αστυνομικό που γνώριζε τον πραγματικό δολοφόνο

Αριστείδης Παγκρατίδης, θύμα-δείγμα απονομής,  ελληνικήςδικαιοσύνης 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ανακριτή – Δείτε φωτογραφίες στο Newsbeast

Ρούλα Πισπιρίγκου, θύμα   ανθωποφαγίας  από το  εμπορικό Γκεμπελιστάν  με την άδεια και τις ευλογίες  της  υπείκουσας ελληνικής δικαιοσύνης   στη διαπλαθόμενη από τα μιντικά κέντρα,  κοινή γνώμη  

Η  θεσμική δικαιοσύνη  στο ελληνικό  έδαφος   ( για να προσδιορίσουμε μόνο τοπικά τον “ελληνικό” (μια και  κανένα σημερινό  “΄έθνος”  στον κόσμο δεν πληροί τις προϋποθέσεις  κοινής και αμιγούς  φυλετικής καταγωγής ) , έχει δώσει…ρεσιτάλ χειραγωγούμενου θεσμού και απερίγραπτης κακοδικίας.   Καλύτερα, θα λέγαμε με ιστορική αναδρομή, λειτούργησε η  δικαιοσύνη της αυτοδικίας  ή της «κοινότητας των γερόντων » και μάλιστα στις περισσότερες  κοινωνίες παγκόσμια, από  εκείνη που απένειμαν οι  βασιλείς, οι ηγεμόνες, οι άρχοντες,  το συντεταγμένο κράτος,οι δημοκρατίες.

΄Ηδη,  από την εποχή των   αρχαίων Αθηναίων   Σωκράτη και  του Αριστείδη  η  Δίκη δέχεται αλλεπάλληλες κακοποιήσεις και ατιμωτικές προσβολές.      Στα νεότερα χρόνια, χαρακτηριστικά παραδείγματα  διαπλεκόμενης δικαιοσύνης,   είναι οι  καταδίκες    Κολοκοτρώνη , Πλαπούτα    και πριν,  η εκτέλεση  του Γεωργάκη Μαυρομιχάλη . Στη σύγχρονη εποχή, μετράμε  σφοδρά πλήγματα στο δικαικικό  πολιτισμό  του ελληνικού  κρατικού-παραταξιακού   συστήματος, ειδικά στις πολιτικές, δίκες στα  κατάπτυστα στρατοδικεία της Δεξιάς, με τους αχυρανθρώπους της,  ένστολους δικαστές,  που έστελναν στο απόσπασμα   εκείνους, ακριβώς, που αγωνίστηκαν  για να επικρατήσει  στον τόπο  πραγματική δικαιοσύνη και ισότητα.   Αλλά    και σε πλήθος από ποινικές  υποθέσεις  όπως στις δίκες  Παγκρατίδη και  τουλάχιστον  άλλων 6 ανθρώπων κατά καιρούς   με άδικες καταδίκες (*), ( για να μείνουμε στις πλέον χαρακτηριστικές υποθέσεις)  αποδεικνύεται πως  το δικαστικό  Σύστημα στην Ελλάδα πάσχει  διαχρονικά  βαρύτατα  και η απονομή της δικαιοσύνης αποτελεί, όπως και άλλα αυτονόητα κοινωνικά αγαθά,  ζητούμενο ή έστω  είδος… εν ανεπαρκεία.

Στο σημείο αυτό,  οφείλουμε  να επισημάνουμε τα εξής: Η μεγάλη διαπλοκή στο χώρο της ελληνικής δικαιοσύνης στις ημέρες μας,   παρατηρείται  και  αφορά περισσότερο ανώτερους-ανώτατους δικαστές, που φανερά ,χωρίς ίχνος ,αν μη τι άλλο δικανικής ντροπής, συμπεριφέρονται ως    δουλικά  στα κυβερνητικά αφεντικά με αντάλλαγμα  οφίκια και καρέκλες. Αλλά και τον περίφημο λαϊκό(!)   θεσμό των ενόρκων, που τις περισσότερες φορές “δικάζουν”…δημοσιογραφικά , με πυξίδα   πάντα την εκάστοτε φόρτιση και διάπλαση της κοινής γνώμης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα  διαπλοκής,   η συμπεριφορά δικαστών και εισαγγελέων  στο περίφημο και ατιμώρητο σκάνδαλο Νovartis, καθώς και  στην πρόσφατη περιπέτεια του ίδιου του θεσμού (υπηρετεί πια  ξεδιάντροπα το ακροδεξιό  καθεστώς Μητσοτάκη)  στο ζήτημα των κόκκινων δανείων, όπου ο εκλεκτός,  τοποθετημένος από  την κυβέρνηση  εισαγγελέας με  το “κονκλάβιό” του στον ΄Αρειο Πάγο, ο αλήστου μνήμης Ντογιάκος,  πρόσφερε στο πιάτο των  εισπρακτικών εταιριών το «κεραμίδι του φτωχού», που το έχει χρυσοπληρώσει,   για να μην ..καταρρεύσει  η οικονομία!   Τόσο απύθμενο  θράσος, τέτοιου είδους δεινή  πρόκληση  από δικαστές του συστήματος.

Ποινικές , ομοίως,   υποθέσεις, όπως για παράδειγμα   η πρόσφατη εκδικαζόμενη με κατηγορούμενη την τραγική Ρούλα  Πισπιρίγκου  για το θάνατο των τριων παιδιών της (και όχι μόνο αυτή) ,απέδειξαν πως η ελληνική δικαιοσύνη, αντί να πρωτοστατεί στην εκ του συνταγματικού  καθήκοντος διασφάλιση του τεκμηρίου αθωότητας ενός κατηγορούμενου, όχι μόνο προφυλάκισε τη μάνα με εντελώς  ανυπόστατες  και αστείες   κατηγορίες (πρβλ  Γρηγ. Λέων) ,αλλά λειτούργησε   και ως…εντολοδόχος της γνωστής  μαφίας  της εμπορικής δημοσιογραφίας που κατασκευάζουν ενόχους στη χώρα μας ,για να εξασφαλίζουν ακροαματικότητα και χρήμα. Η ίδια  αυτή  δικαιοσύνη, παρέδωσε τη μάνα σε μια βάρβαρη ανθρωποφαγία, όμοια της οποίας είχε η χώρα να συνατήσει από την εποχή του «Δράκου της Θεσσαλονίκης» .(Μόνο «Δράκος» δεν υπήρξε ο επισης τραγικός και εκτελεσθείς Αριστειδης   Παγκρατίδης).

 

 

 

Με την υπόθεση Πισπιρίγκου έχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα. Κι έστω αν στο τέλος αθωωθεί (κάτι που αν δε συμβεί, δε θα πρόκειται απλά για    …τρωθέν (!)  κύρος της ελληνικής δικαιοσύνης, αλλά για την κηδεία της),  όλοι οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της υπόθεσης από τη συντεταγμένη δικαιοσύνη , ειδικά η σύμπλευσή της και τελικά  η άνευ όρων παράδοσή  της στις ορέξεις  των   βάρβαρων  πρωινάδικων και των συναφών εκπομπών της ελληνικής  τηλεόρασης,  θα αποτελέσουν αντικείμενο ειδικής διδασκαλίας σε νομικές και δημοσιογραφικές σχολές του Μέλλοντος!

Σήμερα πάλι, μαθαίνουμε πως ο συνήγορός της Αλέξης Κούγιας, προτίθεται (και δικαίως) να παραιτηθεί ,γιατί, άκουσον –άκουσον, η έδρα  κουράστηκε από τις 70 συνεδριάσεις  του δικαστηρίου και αρνείται να ακούσει άλλους μάρτυρες που  θα μπορούσαν, όπως μαθαίνουμε, να αποδομήσουν  το κατηγορητήριο μέχρι ,κεραίας. ΄Οχι πωςδεν έχει εντελώς αποδομηθεί,  βέβαια, αλλά έστω για τη βιβλιογραφία.  Να μαθαίνουν  οι γενιές που έρχονται τί κατήφορο χωρίς επιστροφή,  έχει πάρει η ταλαίπωρη  δικαιοσύνη στη χώρα μας . Ειδικά  εκείνη των  “Κεδίκογλου” και των  “Ντογιάκων”,αλλά  και των λαϊκών ενόρκων που αποφασίζουν , σύμφωνα με τις  ετυμηγορίες της Νικολούλη (ς)  ,της Τατιάνας και του  Κουζουλού.

Απέραντη θλίψη!   ΄Οπως  το διατύπωσε ο ποιητής. “Η Ελλάδα σε πληγώνει»  από παντού και όπου σταθείς, αφού «απ΄  όπου κι αν την πιάσεις…λερώνεσαι”!

(*) 6 Έλληνες που μπήκαν στη φυλακή αδίκως, και τελικά αθωώθηκαν