ΜΑΝΩΛΗΣ ΓΛΕΖΟΣ: Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑΣ!

 

Γλέζος: Έκκληση σε Πούτιν για εξαίρεση της Ελλάδας από την απαγόρευση

Επιστολή στον Βλαντίμιρ Πούτιν, με αφορμή τη ρωσική απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από τα κράτη-μέλη της ΕΕ που έχουν υπογράψει τις κυρώσεις εναντίον της λόγω της ουκρανικής κρίσης, απέστειλε ο Μανώλης Γλέζος.

Σε αυτήν, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάνει έκκληση στα «ανθρωπιστικά αισθήματα» του Ρώσου προέδρου, προτρέποντάς τον να ξανασκεφτεί τους Έλληνες αγρότες «που διέρχονται μια εποχή ακραίων στερήσεων», ενώ αφού τονίζει πως ο ελληνικός λαός ήταν πάντα ενάντια στους πολέμους και «ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε», υπογραμμίζει ότι η «ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της χώρας-πειραματόζωο της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια»…

«Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή της απαγόρευσης για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ», καταλήγει ο Γλέζος.

Αναλυτικά:

«Προσωπικά κατανοώ πλήρως τους λόγους που σας ώθησαν στην απόφασή σας να επιβάλετε εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντούτοις, εξ ονόματος του ελληνικού λαού, που διέρχεται μια εποχή ακραίων στερήσεων, κάνω έκκληση στα ανθρωπιστικά σας αισθήματα να ξανασκεφτείτε την απόφασή σας ως προς τους Έλληνες αγρότες.
Δεν θα επικαλεστώ το ότι κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν έστειλε ούτε έναν άνδρα να πολεμήσει στο Ανατολικό Μέτωπο, εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Το γεγονός αυτό ομολόγησε ο Στρατάρχης Μπουτιόνι όταν, σε συνέδριο της F.I.R. στη Μόσχα, το 1955, δήλωνε χαρακτηριστικά: «Συλλάβαμε αιχμαλώτους από όλες τις φυλές του Ισραήλ, Έλληνα δεν συλλάβαμε». Θα επικαλεστώ όμως το ότι, σταθερά, ο λαός μας είναι ο μόνος που αντιστάθηκε στις επιθυμίες του διευθυντηρίου της Ε.Ε. Ήμασταν αντίθετοι στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας και κατόπιν στο βομβαρδισμό της Σερβίας, ήμασταν αντίθετοι στην εισβολή στο Ιράκ και στις απειλές εναντίον της Συρίας, ήμασταν αντίθετοι στη λογική της σποράς πολέμων και εμφύλιων ταραχών στη λεκάνη της Μεσογείου. Κι αυτό το πληρώσαμε ακριβά, με τους Έλληνες σε Ελλάδα και Κύπρο να γίνονται τα πειραματόζωα της νέας τάξης πραγμάτων που επιχειρείται να επιβληθεί παγκόσμια. Τώρα, που η Ουκρανία βρίσκεται έρμαιο στα χέρια φασιστικών φατριών, υπερασπιστήκαμε και πάλι το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των λαών.
Γνωρίζουμε πολύ καλά τη στάση που τήρησε η ελληνική κυβέρνηση. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να σας υπενθυμίσω ότι πρόκειται για μια κυβέρνηση η οποία έχει ουσιαστικά χάσει τη «δεδηλωμένη» και συνεχίζει να κατέχει την εξουσία μόνο και μόνο για να ολοκληρώσει την καταστροφή της Ελλάδας.
Για τους λόγους αυτούς, επικαλούμενος και πάλι τα ανθρωπιστικά σας αισθήματα αλλά και την πατροπαράδοτη στενή φιλία των λαών μας, ζητώ τη μη εφαρμογή του εμπάργκο για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα και ευελπιστώ να εισακουστώ.
Με αισθήματα εκτίμησης και φιλίας
Μανώλης Γλέζος
Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ»

Κανείς ειδήμων και “ψαγμένος” δεν περίμενε ούτε ήθος, ούτε σοβαρότητα, ούτε ιστορική γνώση από ένα σφογγοκωλάριο αρχηγού του πιο βρώμικου κόμματος στη χώρα (τουλάχιστον μετά τη Μεταπολίτευση).  Ο Γλέζος απέδειξε με τη σημερινή  κίνηση της αποστολής επιστολής (και με το περιεχόμενό της)  σε έναν πανάθλιο  εκβιαστή της ανθρωπότητας  πως δεν είναι, παρά ένας απίστευτα χυδαίος Μαυρογυαλούρος-δημαγωγός. Καμιά σχέση με συνειδητοποιημένο κομμουνιστή-αριστερό άντρα. Τέτοιο κατάντημα ουδείς περίμενε από έναν άνθρωπο που κάποτε υπήρξε ή έδειχνε “άλλος”. Χειρότερος πλέον και από το Μίκη Θεοδωράκη.

΄Εφτασε ο άθλιος και αναξιοπρεπής βουλευτής να προσπέσει ικέτης στα πόδια ενός  δικτάτορα και να κάνει έκκληση στα… ανθρωπιστικά αισθήματα ενός τυφλωμένο εθνικιστή-φασίστα, ενός παρανοϊκού εγκληματία που σκότωσε εν ψυχρώ 300 αθώους ανθρώπους με την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροπλάνου (Και όχι μόνο). Ικετεύει χωρίς αξιοπρέπεια και ίχνος σεβασμού στα θύματα, ένα τέρας, ένοχο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Γιατί; Μη…στερηθούν κανένα ευρώ οι ΄Ελληνες καλλιεργητές που τον ψηφίζουν από το εμπάργκο που επέβαλε ο μαφιόζος πρόεδρος.  Σα  να μην ακούει τη φωνή του αίματος των χιλιάδων θυμάτων του Ρώσου δικτάτορα που βοά. Οποία  αθλιότητα!

Ντροπή σου, Μανώλη Γλέζο! Με ιστορική ευθύνη και πολλή οδύνη κρίνουμε πως δεν υπάρχει άλλο σκαλοπάτι για να κατέβεις παρακάτω πλέον,ούτε οδός διαφυγής-επιστροφής.΄Εγινες ίδιος και χειρότερος και από το δικτάτορα που θαυμάζεις και ικετεύεις για να κερδίσεις λίγες άτιμες και στο αίμα βαμμένες ψήφους. Ντροπή σου!

(Και ένα ερώτημα που χρόνια με βασανίζει: “Μήπως δεν έφταιγεν ο ίδιος; Μήπως  ήταν τέτοιος τελικά από την αρχή”  ο Μανώλης Γλέζος;