Ο ΣΕΣΗΠΩΣ ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

“Στην ανακοίνωση το υπουργείο του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη επιχειρεί να βγάλει… ψέμματα και fake news τα όσα παρακολούθησε όλη η Ελλάδα μέσω εκατοντάδων φωτογραφιών και βίντεο από τις επιθέσεις της αστυνομίας κατά τη διάρκεια μικροεπεισοδίων μετά το τέλος της πορείας μνήμης για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Όχι μόνο ισχυρίζεται ότι δεν υπήρξε ακραία καταστολή, αλλά, εμμέσως πλην σαφώς συγχαίρει τη βίαιη στάση των ΜΑΤ αναφέροντας ότι «αυτή η κυβέρνηση και η αστυνομία πρέπει να βάλουν ένα τέλος».

Η Ελλάδα του 2020 υπό την Κατοχική κυβέρνηση του ακροδεξιού ΄Ελληνα ΄Ορμπαν”!

______________________________________

  1. α. Ετοιμο το χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία Συντάγματος -Υψους 17 μέτρων

Φωτίστηκε το δέντρο στην Αθήνα

β. Μπακογιάννης για στολισμό Β.Σοφίας: Εχω ακούσει για 666 και έργο διαβόλου -Θα το δείτε ολοκληρωμένο

Κώστας Μπακογιάννης φόντο αστέρια

Σήμερα, Κυριακή, γύρω στις 6 το απόγευμα. Πανεπιστημίου,έξω από την Ακαδημία και το Παλιό πανεπιστήμιο. Περαστικός και εποχούμενος.  Κρέμονται οι χριστουγεννιάτικοι στολισμοί πάνω από την άσφαλτο σε σχήμα  φωτισμένης σέλας  ή σαμαριού. Πασκίζουν από το Δήμο να φτιάξουν  γιορταστική ατμόσφαιρα. Χριστουγεννιάτικη.

Αλλά, γιατί  αυτές οι θρησκευτικές φιέστες ,οι μνήμες και οι  αναφορές  σε  φανταστικές μυθοπλασίες;΄Οπως αυτή  της γέννησης του Ιησού Χριστού,μετά από (αόρατη και μυστήρια) συνεύρεση  του Γιαχβέ με  μια  Παρθένα ονόματι  Μαρία. (Ζήλεψε,μάλλον , και ο Εβραίος  θεός τις περιπέτειες   των μυθικών συνευρέσεων του Δία με παρθένες και μη στη γη κατά την ελληνική Μυθολογία ).

Γιατί ιερατείο και εξουσία (εν προκειμένω ο δήμαρχος γιος  της  Ντόρας Μπακογιάννη!) επιβάλουν τις δικές τους επιλογές και μάλιστα θρησκευτικές; Χάθηκαν  να γιορτάζουμε και να πανηγυρίζουμε για δεκάδες άλλα υπαρκτά, αληθινά γεγονότα,ακόμα και  ελπίδες, προσμονές, μελλούμενα;

Με πιο δικαίωμα συνεχίζουν την πλύση εγκεφάλου στις νέες γενιές,όπως έκαναν οι παλιότεροι σε μας; Τί γιορτάζουμε και στολιζόμαστε και για ποιο λόγο; Αλλά το χειρότερο, γιατί ανάγεται ένα αναληθές, ουδέποτε γενόμενο,σε ιστορικό και πραγματικό γεγονός;

Επιμένουν  οι εξουσίες όλων των ειδών (μέσα κι αυτή της καταναλωτικής μαφίας) η κάθε μια για τα δικά της συμφέροντα, να ευνουχίζουν κυρίως με θρησκευτικά φληναφήματα, όπως αυτό της   γέννησης  του Ιησού Χριστού, το νου των γενεών. Να  διαιωνίζουν ένα μύθο και να απαιτούν μέσω της δημόσιας εκπαίδευσης, των Μέσων παραπληροφόρησης , της φορτικής επανάληψης   να συμμορφώνονται  τα μέλη των κοινωνιών, αιώνες τώρα, σε  μια παράσταση θεατρικών δρώμενων και να τα υποχρεώνουν,μάλιστα να  την παρακολουθούν ανελλιπώς.  Το χειρότερο  (ως  ΄Υβρις στην Ιστορία),  έχουν την απαίτηση να  θεωρούμε το μύθο  ως πραγματικό,  ως ιστορικό γεγονός!

Η γέννηση του Χριστού είναι μύθος. Ανύπαρκτη ιστορικά.  Και είναι έγκλημα και μάλιστα απ΄τα πλέον αισχρά,  να συνεχίζουν να γαλουχούν τις γενιές με αυτό τον ανιστόρητο, ευαγγελικό  “σενάριο”, και μάλιστα με  συνεχώς επαναλαμβανόμενους, κουραστικούς συμβολισμούς γιορτές και στολισμούς. Πέρα από πλύση εγκεφάλου έχουμε και το επίσης ασυγχώρητο   έγκλημα του προσηλυτισμού.

 Κάθε χρόνο ΄τέτοιες μέρες, η  θλίψη και απογοήτευση περισσεύουν σε όσους νοούν ακόμα.  Συνεχίζει ανενόχλητο το ιερατείο (και με την αγαστή σύναρση της Πολιτείας) να κρατάει   καθηλωμένους, κυρίως τους νέους ανθρώπους  στις ίδιες, στερεοτυπικές,  παλαιομοδίτικες παραστάσεις.  Μυαλά και αισθήματα υποταγμένα σε θρησκευτικές ξεθωριασμένες   παραδόσεις.

 

Είναι  καιρός πια να τελειώνομε με αυτά.   Να απαλλαγούμε από τέτοιες πλάνες αιώνων  και ανιστόρητες αναφορές με ιστορικό επενδύτη .  Σαν  παλιωμένη  και αστεία  φορεσιά ,  κάποιων εποχών,  “ρετρό” τώρα πια, να τη βάλουμε  στο παλιό  σεντούκι. Και μάλιστα στον πάτο του. Εκεί,άλλωστε είναι η θέση της.

  Το πιο σημαντικό. Να προφυλάξουμε τις γενιές που έρχονται από την επιβολή και την απαίτηση των εξουσιών  να θεωρούν  αληθινό και να  τιμούν κι αυτοί  ό,τι είναι ψεύτικο και αναληθές. Είναι εγκληματική πράξη και τόσους αιώνες ατιμώρητη. 

΄Ερχονται  νέοι καιροί. Νέοι ΄Ανθρωποι. Ας μην επιτρέπουμε στους “Μπακογιάννηδες” κα τους “Ιερώνυμους” της ναφθαλίνης, της μούχλας  και της σήψης να δηλητηριάζουν  τα μυαλά των παιδιών, που θα ετοιμάσουν τις καινούριες κοινωνίες.

Η επανάσταση  αφορά κι αυτό το κομμάτι. Και θα λέγαμε κυρίως αυτό. Αιτία πολλών δεινών.  Να αποκοπούν  από τις ανθρώπινες  κοινωνίες οι   σάπιες  και όζουσες αποφορά   παλιές  και νεκρές θρησκευτικές παραδόσεις.  Κι  αργήσαμε πολύ.

 

2. α. ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ
Επίθεση Τουρκίας σε Μητσοτάκη: Δεν μπορείτε να ξεχάσετε ότι σας ρίξαμε στο Αιγαίο

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με υπουργούς

iefimerda.gr

β. Η Τουρκία ετοιμάζεται να στείλει ερευνητικό πλοίο στην Κρήτη

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Γιαβούζ»

iefimerida.gr

γ. Βορίδης: Προφανώς απαιτείται η ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων

Ο Μάκης Βορίδης

iefimerida.gr

δ. Μπακογιάννη: Δεν θα επιτρέψουμε να κυριαρχήσει η λογική ότι τα νησιά μας δεν έχουν υφαλοκρηπίδα

Πηγή: iefimerida.gr

Η Ντόρα Μπακογιάννη στη Βουλή

ε. Ο ΥΠΕΘΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΤΕΡΩΝΑΣ
Παναγιωτόπουλος: Δεν μπορεί να μιλάμε για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και η Τουρκία να προκαλεί

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

iefimerida.gr

Ούτε μικρά παιδιά δε θα μάλωναν  έτσι, τόσο απρόσεχτα και αστεία,  αν είχαν αποφασίσει να τρομάξουν τους γονείς τους. Θα είχαν καλύτερη πειστικότητα,θα έπαιζαν  πιο ρεαλιστικό  θέατρο .Οι δύο ακροδεξιές κυβερνήσεις, η απέναντι  δικτατορική μάλιστα (αλλά κοντά πάει και η δική μας) έστησαν το παραμύθι του πολέμου και παλεύουν ακόμα και με ιστορικές μνήμες να ανάψουν τα αίματα  των χαχόλων και των εθνικιστών.

Για  δείτε. “Σας ρίξαμε στη θάλασσα”,λένε από την από κει μεριά τα άλλα κυβερνητικά “κοράκια”. Οι… Ιέρακες της διαπλοκής.  Θυμήθηκαν πριν έναν αιώνα(!)  τί έγινε και  το  ανασύρουν   ως απειλή.

Κι αντί ο ΄Ελληνας  “‘Ορμπαν”   να ειρωνευτεί υποτιμητικά τέτοιες ανόητες  αναφορές στην Ιστορία, ή, αν ήταν  σοβαρή κυβέρνηση, να  τους απαξιώνει εντελώς  με τη σιωπή της , τί μας λέει ο , ως τα μπούνια, χωμένος στο “φα- γοπότι” των εξοπλισμών  ΥΠΕΠΘ;  “Δεν μπορεί να μιλάμε για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης  με την Τουρκία”! Τότε,  Παναγιωτόπουλε, γιατί μιλάμε; Για πόλεμο, μήπως; Είσαι  αστείος!

΄Η μάλλον είσαι  κακός θεατρίνος, αν νομίζεις πως επειδή χρησιμοποιείς    τέτοιες  μεγαλοστομίες  και απειλές   για πόλεμο, θα σε αφήσουμε  να προχωρήσεις  στη “στημένη”  αγορά οπλοστασίου από τα δικά μας λεφτά. Πείθεις μόνο τους πατριωταράδες.  Κι απέναντι το ίδιο.  Αγράμματους, λούμπεν, εθνικιστές, νοικοκυραίους. Τη σαβούρα γενικώς.  Σοβαρούς πολίτες όχι.  Μόνο τέτοιο  ακροατήριο δίνει βάση σε όσα παλαβά και  προσχεδιασμένα  τσαμπουνάς.

Πρώτες το χορό  σέρνουν, βέβαια,  φυλλάδες  της Δεξιάς. Ντελίριο, έκτακτη επικαιρότητα. Ανεβάζουν το εθνικιστικό θερμόμετρο στα ύψη με πηχυαίους τίτλους. Με τέτοια φτιάχνουν  τους πατριωταράδες. Με δεκάδες (εκ)φοβιστικά, αποπροσανατολιστικά, προπαγανδιστικά, ψεύτικα κείμενα. Για να  δημιουργήσουν   ατμόσφαιρα πολέμου ,να χειραγωγήσουν,να  επιβάλουν στην αντίληψη των πολλών και  κεχηνότων  την ανάγκη εξοπλισμών. Αυτές τις εντολές πήραν από τα αφεντικά. Αυτές εκτελούν.

Λοιπόν,να εξηγούμαστε Αν θέλετε να αγοράσετε όπλα,  βάλτε τα λεφτά από την τσέπη σας. Κάντε έρανο οι  Ελληνάρες. Εμείς που… δεν αγαπάμε την Ελλάδα (τρομάρα σας, απατεώνες!) δεν πληρώνουμε τις μίζες  σας. Γι΄αυτές στήσατε πάλι σκηνικό πολέμου . Σας μάθαμε πια.

Μην τολμήσεις, Παναγιωτόπουλε,  ούτε ευρώ να ξοδέψεις από το δημόσιο  κορβανά  για όπλα και  αναβαθμίσεις .Θα ακολουθήσεις τον Τσοχατζόπουλο, μια μέρα, αν το κάνεις.  Να είσαι σίγουρος.

Αφήστε πια  το ίδιο  παραμύθι. Κρατάει 100 ολόκληρα χρόνια,Το έχαψαν γενιές γενεών. Κι αυτός ο..μαγκούφης ο   πόλεμος με την Τουρκία, όλο θα γίνει και θα γίνε, και ποτέ δε γίνεται. Ούτε θα γίνει.

Στημένα παιχνίδια  για να αρμέγουν   μίζες οι “Παναγιωτόπουλοι” .Και πρώτο, φυσικά,το αφεντικό. Την  έχει ,άλλωστε στο αίμα της τη διαπλοκή  η  “Οικογένεια”.

  Τέλος η απάτη. Κρατάει χρόνια πια αυτή η κολόνια.

 

3. Τι μαθαίνουμε και τι μας κρύβουν

Τι μαθαίνουμε και τι μας κρύβουν

 

εφσυν

Ενδιαφέροντα πράγματα γίνονται στην προκαταρκτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Το ερώτημα είναι τι μαθαίνουν οι πολίτες απ’ αυτά που λέγονται. Οι συνεδριάσεις δεν είναι δημόσιες, οπότε η εικόνα που σχηματίζουν είναι από τις διαρροές που κάνουν οι βουλευτές-ανακριτές που συμμετέχουν στη διαδικασία. Κι αυτοί έχουν κάθε λόγο να μεταφέρουν στους δημοσιογράφους αυτά που εξυπηρετούν τις θεωρίες που έχουν κατασκευάσει για την ιστορία της Novartis.

Ετσι, τα δεξιά μέσα ενημέρωσης, που είναι και τα περισσότερα, εστιάζουν στις απαντήσεις των μαρτύρων που ευνοούν την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης και της ελάσσονος αντιπολίτευσης ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με καραμπινάτη σκευωρία την οποία έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιώντας επίορκους δικαστικούς για να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους του.

Τα ίδια μέσα ενημέρωσης, ακόμη κι αν συνομιλούν με βουλευτές-ανακριτές άλλων παρατάξεων, είτε αποσιωπούν τη δική τους εκδοχή για τα γεγονότα και τις καταθέσεις είτε προσαρμόζουν τις απόψεις των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζαβλακωμένο σχήμα που έχουν φτιάξει κι ενίοτε δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν.

Για παράδειγμα: Μάθαμε όσα εναντίον των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς κατέθεσαν ο Φρουζής και ο Μανιαδάκης. Μάθαμε για τις πιέσεις που υποτίθεται πως δέχτηκαν από τους Αμερικανούς για να ενοχοποιήσουν πολιτικούς. Μάθαμε για τη θέση τους ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ψευδομάρτυρες. Μάθαμε ότι είπαν πως δεν υπάρχει σκάνδαλο Novartis. Μάθαμε ότι εξέφρασαν την οργή τους επειδή κάποιοι τους ενέπλεξαν.

Ωστόσο, τα δεξιά μέσα ενημέρωσης που τους παρουσιάζουν ως αξιόπιστους μάρτυρες ξέχασαν να μας πουν ότι και οι δύο είναι κατηγορούμενοι, οπότε η μαρτυρία τους έχει σχετική αξία, γιατί ως κατηγορούμενοι μπορούν να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν για να ελαφρύνουν τη θέση τους και να θολώσουν τα νερά. Ξέχασαν να μας πουν ότι ο ένας από τους δύο, ο κ. Μανιαδάκης, ήταν προστατευόμενος μάρτυρας και μετά έγινε κατηγορούμενος και συνελήφθη στο αεροδρόμιο λίγο πριν την κοπανήσει από τη χώρα σαν τον Χριστοφοράκο.

Και επίσης δεν μάθαμε ότι και ο Φρουζής και ο Μανιαδάκης, αν και ρωτήθηκαν, δεν είπαν κάτι επιβαρυντικό για τον «αρχισυνωμότη» Δ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με το «κατηγορητήριο» που συνέταξε η πλειοψηφία παρέα με το ΚΙΝ.ΑΛΛ. (στο θέμα αυτό έχουν την ίδια γραμμή), είναι ο ενορχηστρωτής της σκευωρίας, είναι ο ηθικός αυτουργός, είναι γενικώς ο σκοτεινός και μοχθηρός τύπος που κινούσε με ιδιοφυή πανουργία τα νήματα, ερήμην του τότε πρωθυπουργού, και επιδίωξε, παρακάμπτοντας τον πολιτικό προϊστάμενό του, να σύρει στο εδώλιο δύο πρώην πρωθυπουργούς, επτά πρώην υπουργούς και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος. Και ο Φρουζής και ο Μανιαδάκης δήλωσαν άγνοια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και τους δύο (επαναλαμβάνω ότι είναι κατηγορούμενοι) τους πρότεινε για μάρτυρες η Νέα Δημοκρατία. Κάντε όποιους συνειρμούς θέλετε για τη συγκεκριμένη επιλογή. Πάντως χλομιάζει η κατηγορία για ηθική αυτουργία αλλά ας μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα. Ακόμη είναι νωρίς και ίσως κάποιοι άλλοι βασικοί μάρτυρες είναι σε θέση να προσκομίσουν στοιχεία που θα ενισχύσουν το κατηγορητήριο.

Γιά να δούμε τι θα πουν δύο εν ενεργεία υψηλόβαθμοι εισαγγελείς, ο κ. Αγγελής και η κ. Ράικου, τις καταγγελίες των οποίων η Δεξιά και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. έχουν κάνει σημαία και την περιφέρουν από κανάλι σε κανάλι και από έντυπο σε έντυπο. Θα μπορέσουν άραγε να εξηγήσουν τη διπλή στάση τους; Στην αρχή ήταν λάβροι κατά της Novartis, αργότερα -πολύ αργότερα- συντονίστηκαν με εκείνους που διακινούν τη θεωρία περί σκευωρίας.

Θα δώσουν άραγε πειστικές απαντήσεις στα αυτονόητα ερωτήματα: Γιατί στις πρώτες αναφορές τους και οι δύο μιλούσαν για σκάνδαλο μεγατόνων με πολιτικές και οικονομικές διαστάσεις, δεν είχαν κάνει τότε καμιά αναφορά σε «Ρασπούτιν» και σε άλλα συνωμοσιολογικά σενάρια και ύστερα από 18 μήνες (δεν ξέρω αν έχουν αποσύρει τις εκτιμήσεις τους για την έκταση και το βάθος του σκανδάλου), «ανακάλυψαν» είτε μόνοι τους είτε με τη βοήθεια άλλων τον «Ρασπούτιν»; Ποια από τις δύο αναφορές τους είναι βοερά εσφαλμένη;

Για να δούμε ακόμη πώς θα εξηγήσει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Π. Πικραμμένος την κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση Παπαγγελόπουλου, όπου για να στοχοποιήσει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης χρησιμοποίησε το ρήμα «πιθανολογώ». Προσέξτε την επιλογή λέξης από έναν πρώην ανώτατο δικαστικό. Πιθανολογεί.

Αν όμως αυτός μπορεί να πιθανολογεί και να παράγονται έτσι συνέπειες (ο εισαγγελέας, ως όφειλε, έστειλε την κατάθεσή του στη Βουλή γιατί «έπεσε» σε πολιτικό πρόσωπο), αναρωτιέται κανείς γιατί δεν δικαιούνται να πράξουν το ίδιο και οι εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Και αυτοί λοιπόν με βάση τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους πιθανολόγησαν την εμπλοκή δέκα πολιτικών προσώπων (στον κατάλογο και το όνομα του κ. Πικραμμένου) και έστειλαν τον φάκελο, ως όφειλαν, στη Βουλή. Καλώς πιθανολόγησε ο κ. Πικραμμένος, κακώς πιθανολόγησαν οι τρεις εισαγγελείς; Απεγνωσμένοι αυτοσχεδιασμοί.