Πανάθλιε, Γκεμπελίσκο , Κώστα Βαξεβάνη. Πρώτα εσύ με όλη τη μεγάλη παρέα των Γκέμπελς και μετά ο Κυριάκος στο κελί.

΄Κώστας Βαξεβάνης. Φωτο αρχείου Eurokinissi

Οπως μια ζωή στο Γκεμπελιστάν.    Ανακαλύπτουν κατόπιν εορτής  τους   ενόχους της χρεοκοπίας , που τους έβαλαν πλάτη και οι ίδιοι  με τη σιωπή  τους ή με τη στήριξή τους   στους  φρενήρεις  εξοπλισμούς,  να την ολοκληρώσουν .  Και  διαρρηγνύουν σήμερα  τα ιμάτιά τους.΄ Ιδια ιστορία το 2008 και σήμερα.

Ξαφνικά, ανακάλυψε και ο Κωστάκης, εθνίκιο  και  πουλιτζεριανός Γκέμπελς  πως ο Κυριάκος οδήγησε   τελικά   τη χώρα σε νέα χρεοκοπία΄(*).  Όλα αυτά τα χρόνια, ο Κυριάκος ήταν ένοχος ,μεν,  αλλά για…εγκλήματα ,όπως  αυτό που θα παρουσιάσει την Κυριακή , ως μέγα τσάκαλος της εμπορικής δημοσιογραφίας   για τον…μπαταχτσή πρωθυπουργό, που « δεν πληρώνει, δεν πληρώνει  και να σκάστε”.

Τόσο άθλιος!

Τούτη τη φορά όμως,  Βαξεβάνη, δε θα είναι , όπως την πρώτη. Θα πάτε ,μαζί με τους  «Παππάδες και τους Ψαρράδες»  της άλλης φυλλάδας ,  πρώτοι εσείς Κορυδαλλό  .Και θα ακολουθήσουν  οι αρχιΓκέμπλς  Ράπτης , Αλαφούζος και λοιποί , για να   υποδεχτείτε  τον Κούλη σας όλη μαζί  η βρώμικη  παρέα.

 Και μη βάζεις στοίχημα πως  τέτοια δε συμβαίνουν  σε μια Μπανανία.  Κάνετε όλοι σας λάθος τούτη τη φορά.

________

(*) Ξημερώνει νέα εποχή λιτότητας – Tα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα πληρώσει η ελληνική κοινωνία

Documento

Πρόκειται για το νέο Σύμφωνο Σταθερότητας που θα ισχύει για την περίοδο 2025-28. Τώρα λοιπόν έρχεται η ώρα της πληρωμής για όσα προξένησε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην ελληνική οικονομία από το 2019, όταν γιγάντωσε το δημόσιο χρέος. Αρκεί να επισημάνουμε ότι το χρέος στις 31.6.2019 ανερχόταν στα 356 δισ. ευρώ και εκείνος το έχει φτάσει στα 406 δισ. ευρώ, ανοίγοντας την ψαλίδα μέσα σε πέντε χρόνια κατά 50 δισ. ευρώ. Μπορεί να μην έφτασε στα ύψη των 130 δισ. ευρώ που το έφτασε σε μια πενταετία (2004-09) η διακυβέρνηση Καραμανλή, αλλά δεδομένης της μνημονιακής εποχής το άνοιγμα της ψαλίδας κατά 50 δισ. ευρώ είναι εξίσου καταστροφικό για την ελληνική οικονομία.

…Οταν μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα ή έλλειμμα αναφερόμαστε στα έσοδα του κράτους (κυρίαρχα φόροι) μείον των εξόδων του, χωρίς να συνυπολογίζουμε τους καταβαλλομένους τόκους επί του δημόσιου δανεισμού.

Θα πρέπει δε να συνυπολογίσουμε ότι δεν υφίσταται επαρκής παραγωγική βάση της ελληνικής οικονομίας καθώς ακόμη κι αυτή που υπήρχε πριν από τη λαίλαπα Μητσοτάκη έχει αποσαρθρωθεί αφενός από την αποβιομηχάνιση που έφερε το κόστος ρεύματος (ήδη έχουν κλείσει δώδεκα εργοστάσια), αφετέρου από την καταστροφή της ελληνικής παραγωγικής γης από τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες (εξαγωγικό μας προϊόν τα αγροτικά προϊόντα).

…Συνεπώς για να επιτύχουμε τους στόχους θα πρέπει με κάθε τρόπο να αυξάνουμε το ΑΕΠ.
Με δεδομένο ότι το 2027 θα σταματήσει να τρέχει και η κάνουλα από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που επιτρέπει λογιστικές αλχημείες με την παρακράτηση των κοινοτικών κονδυλίων που εγγράφονται στα έσοδα και δεν παρέχονται στην αγορά, τα όσα θα ακολουθήσουν είναι μονόδρομος. Φόροι επί φόρων. Ανεξέλεγκτη αισχροκέρδεια ώστε να εισπράττονται έμμεσοι φόροι μέσω ΦΠΑ και ΕΦΚ. Μη τιμαριθμοποίηση των φορολογικών κλιμάκων ώστε να αυξάνεται η άμεση φορολόγηση των εισοδημάτων (μισθοί και συντάξεις).

Αυτό βέβαια μεταφράζεται σε κυβερνητικά πανηγύρια για την υπεραπόδοση των εσόδων. Πρόκειται για το στύψιμο της κοινωνίας για να σωθούν τα δημόσια οικονομικά.