“ΤΑΣΟΥΛΕΣ” ΚΑΙ “ΤΖΗΜΕΡΟΙ” . ΟΙ ΝΕΟΙ “ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ” ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ

 α. Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από τον Τασούλα: Φίμωσε τον Τσίπρα στη Βουλή

Ο Κώστας Τασούλας είναι ο νέος πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων

 Τασούλας :«Δεν θα μετατρέψουμε τη Βουλή σε σκηνικό πολιτικού ακτιβισμού”!

“Για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά δεν επετράπη σε αρχηγό κόμματος και δη της αξιωματικής αντιπολίτευσης να λάβει τον λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον Κωνσταντίνο Τασούλα να απαγορεύει στον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί προκειμένου να στηλιτεύσει μία ακόμα άρνηση απάντησης του πρωθυπουργού στην Επίκαιρη Ερώτηση που είχε καταθέσει για τα «θαλασσοδάνεια» της ΝΔ ύψους 342.950.583,94 ευρώ τη στιγμή που αίρεται η προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νέο πτωχευτικό κώδικα”.

β. Ο Τζήμερος κάνει μαθήματα στους «γαλαζαίους» γιατί αφήνουν τους σταλίνες να κυβερνούν…

Θ. Τζήμερος στο Αγρίνιο: "Το μοντέλο ανάπτυξης της χώρας, δεν είναι ο κρατισμός" (φωτο-video) | AgrinioPress

“Έτσι για τον Θάνο Τζήμερο τη χώρα την κυβερνούν «σταλίνες» που φωνάζουν το «δίκαιο είναι ο νόμος του εργάτη», η απεργία τους βγαίνει παράνομη και η κυβέρνηση δεν τους μπαγλαρώνει για να τους πετάξει σε ένα κελί μετά από αυτόφωρο.
Α, θέλει και επιβολή πρόστιμου στους συνδικαλιστές για το πλοίο που έμεινε ακίνητο…”

****

Δεν είναι απαραίτητο να φοράς στολή για να είσαι συνταγματάρχης .Και ο Παττακός  μετά το πραξικόπημα την έβγαλε και κυκλοφορούσε έκτοτε χωρίς αυτή.  Συνταγματάρχη, όμως,  ακόμα τον λέμε.

Τύποι σαν  τον Τασούλα και το Τζήμερο, μπορεί να νομίζουν  πως δε φαίνονται οι στρατόκαυλες,  οι φασιστικές  ή  οι  σταλινικές πομπές τους,  αλλά είναι “φως φανάρι” πως πρόκειται για επιγόνους τους.  Και το κακό είναι πως πράγματι, όπως λέει και  ο  ακροδεξιός σαχλαμαράκιας  του απο-κόμματος “Δημιουργία ξανά” ( οι άλλες δημιουργίες  πότε ήταν, αλήθεια;),   ακόμα  κάποιοι δε βρίσκονται   “πεταμένοι σε ένα κελί όπως τους αξίζει”. Και όχι  από αυτόφωρο. Από ειδικό δικαστήριο και   με βαριές ποινές.

Μόνο που  όσοι θα έπρεπε να είναι εκεί,  έχουν  γνωστά και κάποιοι βαριά ονοματεπώνυμα.  Και βαθμό…”συνταγματάρχη”.

Σήμερα, η Δεξιά και όχι μόνο ως κυβέρνηση,  είναι η νεκρανάσταση της Απριλιανής Χούντας  με κοινοβουλευτικό μανδύα. ΄Οσο,  όμως,  κι αν κρύβονται είναι  ξεβρακωμένοι.  Πώς  το λέει  ο λαός;  “Θέλει η πουτ@να  να κρυφτεί,  αλλά η χαρά δεν την αφήνει”. ΄Εχουν στο γονιδιακό τους αποτύπωμα  την αυταρχικότητα και το φασισμό.

“΄Εχει ο καιρός γυρίσματα”. Η Ιστορία διδάσκει πως ούτε Σταλίνες,  ούτε Χιτλερικοί  ούτε “Απριλιανοί”  μένουν ατιμώρητοι.  Αργά ή γρήγορα έρχεται η σειρά τους.

_____________________________________________

 

                    ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. ΣΚΑΪ,   ‘ Αρης Πορτοσάλτε : «Σήμερα είναι ημέρα ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ.Άλλος-η θέλει να απεργήσει, Άλλος-η ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ. Τελειώνουμε τον συνδικαλιστικό ολοκληρωτισμό».

Ντού' του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Άρη Πορτοσάλτε! (Φωτο) - Europost.gr

Είναι μια  φιγούρα γραφική,  μια καρικατούρα ατόμου που τα βάζει με ό,τι  δεν όζει   Δεξιάς αποφοράς. Και φυσικά, ως τέτοιος, με ανύπαρκτη υποδομή  για να χειριστεί, έστω και υποφερτά,  ζητήματα ενημέρωσης και κριτικής.  Χωμένος και τούτος στο βόθρο της     παραπληροφόρησης  και μάλιστα με το “κεφάλι μέσα”. Εξ ου και λερώνεσαι απ΄όπου κι αν τον πιάσεις.

‘ Οχι, βέβαια, πως οι Γκεμπελίσκοι και λοιποί κοντυλοφόροι   της  φασιστικού  ολοκληρωτισμού της 4ης εξουσίας    που απήργησαν είναι ξεχωριστοί  ή έχουν καμιά επαγγελματική  αξιοπρέπεια διαφορετική.  ” Όλα τα γουρούνια ίδια μούρη” σε αυτή τη συντεχνία.

Ο Χατζηνικολάου, ας πούμε , που βρίζει πατόκορφα  τους επίσης  ανεκδιήγητους και λιγότερο σοβαροφανείς από τον ίδιο   ,αλλά   εξίσου  αμετροεπής ,   συναδέλφους του  Χίου και Πορτοσάλτε,  δεν εξιλεώνεται επειδή  χτες απήργησε.  Ας ήταν απεργοσπάστης   κι ας  μην   κατείχε το “θυρεό”   του  πατριάρχη  του πιο αισχρού είδους της εμπορικής δημοσιογραφίας,  της  εκμετάλλευσης  της είδησης και της πληροφορίας για πλουτισμό και επίδειξη.

 

Αν, ένας απεργοσπάστης είναι αισχρός και τιποτένιος, υπάρχει ένας σοβαρός λόγος: Είναι εντελώς αναξιοπρεπής.

Το άκουσα από έναν  παλιό Λυκειάρχη στα πρώτα χρόνια του διορισμού μου στη δημόσια εκπαίδευση στην Βοιωτία. ΄Ημουν αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ και  παραμονές απεργιών πηγαίναμε τα μέλη  του συνδικαλιστικού οργάνου,  για ενημέρωση στα σχολεία του νομού.     Δεξιός ήταν ο Λυκειάρχης  και δεν το έκρυβε. Αλλά, θα τον έλεγα μάλλον συντηρητικό, μια και η όλη  εκπαιδευτική συμπεριφορά του  σε καθηγητές  και   μαθητές   ήταν άψογη,  έλεγαν οι συνάδελφοι σε κείνο το σχολείο.

Στις απεργίες , απεργούσε πάντα.  Τον ρώτησα ,λοιπόν,  μια μέρα, πώς, αν και Δεξιός, συμμετέχει με  τέτοια αγωνιστικότητα.   Να  πούμε εδώ πως τους διευθυντές σχολείων τούς υποχρέωναν οι προϊστάμενοι  στις απεργίες να πηγαίνουν σχολείο, για να καταγράφουν και να στέλνουν τα ονόματα των απεργών  στο Γραφείο Εκπαίδευσης. Εκείνος δεν πήγαινε! Μοναδικός σε ολόκληρο το νομό.

΄Ηταν η απορία μου  και  δεν  μπόρεσα, τον ρώτησα μια μέρα  “πώς κι έτσι”.   Και η απάντησή του με εξέπληξε , ακόμα περισσότερο: “Για την αξιοπρέπειά μου, Νικόλαε, για να μπορώ να σας κοιτάζω κάθε φορά στα μάτια.  Εκπαιδευτικούς και μαθητές”!

Οι απεργοσπάστες είναι και αναξιοπρεπείς και ανήθικοι. Δεκαρολόγοι, χωρίς τσίπα, ούτε στον εαυτό τους, ούτε στους μαθητές  και τους συναδέλφους τους, αν  είναι δάσκαλοι. Να μη χάσουν μεροκάματο, πάνε τις ημέρες της απεργίας στα σχολεία και την αράζουν στο γραφείο. Τους βρίζουν και τους οικτίρουν  τα παιδιά απ΄έξω στην αυλή και  τούτοι δε… νογάνε πράμα.

Αν είχαν αξιοπρέπεια ,όφειλαν, αφού δεν απήργησαν,  να μην δέχονταν να εισπράξουν τα όποια ψιχία ή και το “καρβέλι” που    κερδίζονται σε έναν απεργιακό αγώνα.  Να έκαναν δήλωση πως δεν  θα (επ) ωφεληθούν   απ΄ό, τι  κέρδισαν οι απεργοί , αφού αυτοί δε συμμετείχαν.

Εμ δε!  Σπεύδουν  πάντα  από τους πρώτους στα ταμεία  να εισπράξουν ό,τι δεν  εδικαιούντο.  Τόσο παλιάνθρωποι και “μικροί”.

 

2. Φόβοι από φίλους ότι η Δήμητρα της Λέσβου είναι νεκρή -Η ανάρτηση του Βαλλιανάτου

 Ο 64χρονος Δημήτρης Καλογιάννης είναι ο άνθρωπος που όλοι στη Λέσβο ξέρουν με το όνομα Δήμητρα.

Δήμητρα της Λέσβου

“Εχει εξαφανιστεί από τις 6 Απριλίου και όπως υποστηρίζουν φίλοι του υπάρχουν φόβοι ότι είναι νεκρός.

Για την εξαφάνισή του είχε σημάνει Silver Alert, πολλοί μίλησαν για τη Δήμητρα στα σόσιαλ μίντια, όμως σήμερα αρκετοί είναι πλέον οι φίλοι και γνωστοί που ισχυρίζονται ότι πτώμα που είναι στα αζήτητα στο νεκροτομείο ανήκει στη Δήμητρα

Με ανάρτησή του στο Facebook χθες (10.06) ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος ανέφερε ότι ο 64χρονος είχε πέσει θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη και η σορός του αναγνωρίστηκε από τον αδερφό του.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Το νεκρό από τη σύγκρουση και εγκατάλειψη στο δρόμο σώμα, αναγνωρίστηκε από τον αδελφό της. Ο αδελφός της αναγνώρισε νεκρό, το σώμα που δεν αναγνώρισε ποτέ ζωντανό. Δημήτρη την έλεγαν, έκαναν μια ζωή λάθος το φύλο. Όλα έγιναν για να αναγνωριστεί το φύλο μόνο όταν το σώμα παρέδωσε…
RIP Δημητράκη».

***

Σε αυτή τη χώρα με τους ουκ ολίγους “Τζιχαντιστές”  που  καταδυναστεύουν τη ζωή, αν είσαι διαφορετικός , αλλιώτικος, περίεργος ,”περιθωριακός” ( όχι μόνο στις σεξουαλικές σου επιλογές), είσαι “αποδιοπομπαίος  τράγος”. Πέρα από επικίνδυνος, μη χαλάσεις τα χρηστά  ήθη των νοικοκυραίων.

Να τους πολεμήσουμε με όλους τους τρόπους.   Οι “Κούγιες” κάθε είδους, δεν έχουν θέση σε κοινωνίες που είναι το φυτώριο για τις αυριανές  ΄Αφυλες . ΄Οταν ,γυναίκα άντρας, θα είναι άνθρωποι, όχι φύλο.

 

3. Η Σάκκαρη πολέμησε σαν λέαινα στα ημιτελικά του Roland Garros -H μυθική της μάχη.

35 Maria Sakkari ideas | αθλήματα, τένις, ρεν

ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ - Σελίδα 2 | eirinika.gr

Καιρό τώρα οι λέξεις χάσανε πια τη σημασία τους. Οι Γκεμπελίσκοι  έχουν   δικό τους  λεξικό. “Λέαινα” δεν είναι μια μάνα, ας πούμε, που τα βάζει  με τον  πιο δυνατό  από εκείνη  εχθρό, για να σώσει τα παιδιά της. Είναι  η Σάκκαρη με την  …κρισάρα  στο χέρι. Και μυθικός δεν είναι πια ο Ηρακλής με τις σιδερένιες γάμπες  και τη λεοντή στον  ώμο, αλλά η  τενίστρια παραπάνω   με  τα  μπούτια έξω και το βρακί, ανέμελο και  σε κοινή θέα.

 

4. Το Ισραήλ, η πρώτη χώρα που απαγορεύει το εμπόριο γούνας ζώων για τη μόδα

Το ρούβλι, οι γούνες και η ελληνική αγορά - Parallaxi Magazine

“Το Ισραήλ απαγόρευσε με υπουργικό διάταγμα, το εμπόριο της γούνας ζώων στη μόδα κι έγινε η πρώτη χώρα που υιοθετεί μια τόσο αυστηρή νομοθεσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.

«Το εμπόριο της γούνας των ζώων, εισαγωγές και εξαγωγές, θα απαγορευτεί με εξαίρεση τις ανάγκες για έρευνα, εκπαίδευση και ορισμένες θρησκευτικές παραδόσεις», επισημαίνει το υπουργείο σε ένα δελτίο τύπου, διευκρινίζοντας πως η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ σε έξι μήνες”.

***

Πόσο ανεγκέφαλο  “ψώνιο”  μπορεί να είναι, για να κουβαλάει στους ώμους το…χρυσόμαλλο δέρας  ενός ζώου,  που το σκότωσαν για  να  κυκλοφορεί η  “Λατινοπούλου”  απ΄έξω με μαλλί κι από μέσα γουλί;   Τόσο σούργελα πια; Και το χειρότερο,  τόσο ψυχροί  και αδιάφοροι  όλοι τούτοι  για τη ζωή  των   γεννημάτων της Φύσης;

 

5. Iνδία-Κορωνοϊός. Τρίτη στη λίστα θανάτων παγκοσμίως.

Ινδία - Κορωνοϊός: Συνεχίζεται ο εφιάλτης - Τρίτη στη λίστα των θανάτων παγκοσμίως

Μεξικό, Βραζιλία και Ινδία  “χορεύουν πρώτες” στο μακάβριο χορό. της πανδημίας.   Ο βρώμικος  ΠΟΥ και τα άλλα  συνωμοσιολογικά ή εξαγορασμένα Μέσα, λένε διάφορα για τις αιτίες της εξάπλωσης του ιού σε αυτές τις χώρες.  Ανυπόστατα τα περισσότερα.

Ο Φιλίπ,  ερευνητής και ιστορικός ανθρωπολόγος ,  που οργώνει  χρόνια  Αφρική , Ασία και Λατινική Αμερική, έχει τη δική του μαρτυρία και την καταθέτουμε.

“Τη μεγάλη ζημιά σε αυτές τις χώρες και στην Αφρική την κάνουν οι μάγοι, οι σαμάνοι και οι ιεραπόστολοι.  Κηρύττουν πως τα εμβόλια είναι του διαβόλου ή πως επηρεάζουν το γονιδιακό σύστημα  του ανθρώπου και τους αποτρέπουν .  Και ασφαλώς  οι ακροατές τους , συνήθως αναλφάβητοι  και απαίδευτοι  ,  τους υπακούουν”.

΄Εχουμε ήδη  παράδειγμα διασταυρωμένο. Στη Μαδαγασκάρη με σχεδόν  27 εκατομμύρια κόσμο, υπάρχουν αδιάθετα εμβόλια που σαπίζουν!   Κι αυτό, γιατί  ο κόσμος δεν πάει να εμβολιαστεί. Οι Πεντηκοστιανοί  και οι Χιλιαστές ιεροκήρυκες, που αλωνίζουν το μεγάλο νησί,   αλλά και οι καθολικοί παπάδες και οι λογής  “μάγοι” ,  τους αποτρέπουν.   Η κυβέρνηση ανακοίνωσε  την τελευταία εβδομάδα  πως όλοι οι από 18 χρόνων και πάνω, μπορούν να εμβολιάζονται  πια.  Αλλά , λίγοι σπεύδουν.

Τραγικό!   Ο φανατισμός, η τύφλα, η συνωμοσιολογία και η αγραμματοσύνη έδωσαν ρεσιτάλ επιτυχίας στη διάρκεια της πανδημίας.   Το έχουμε και στα πόδια μας, το ζούμε καθημερινά , δεν είναι μόνο η Αφρική.  Αγροίκοι, πέρα από εγωιστές και συνωμοσιολόγοι.

Δεν αντιλαμβάνονται  οι ανεγκέφαλοι πως  δεν εμβολιαζόμαστε για μας τόσο, όσο για τους άλλους.  Γι΄αυτούς που φταρνιζόμαστε  δίπλα τους και τους στέλνουμε τον ιό καρφί στη μύτη.  Για τα παιδιά μας που  τα αγκαλιάζουμε και τα φιλάμε. Για τις γενιές που έρχονται.

Εγκληματίες. Πέρα από ανόητοι, αστόχαστοι και εγωιστές ,όσοι αρνούνται τα εμβόλια του “διαβόλου” ,που τα επινόησαν οι “Σιωνιστές” κάθε είδους, για να έχουν  την ανθρωπότητα σε χοιρίδια άρρωστα και υπάκουα  με  υγρά “τσιπάκια”  στο αίμα!

6. Το Ευρωκοινοβούλιο πιέζει για περισσότερες κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας

 O δημοσιογράφος, Ρομάν Προτάσεβιτς

΄Ατιμες οι εξουσίες.  Αρκεί να τηρούν τα προσχήματα.  “Εσύ θα κάνεις πως με δέρνεις, εγώ θα κάνω πως πονώ”.

Ποιος λογικός πιστεύει πως τους έπιασε πόνος  εκεί στο Ευρωκοινοβούλιο  για τα απίστευτα βασανιστήρια που υποβάλλει  ο Λουκασένκο  τους αντιπάλους  του;

Ο Πούτιν ,ο μεγαλύτερος μετά το Χίτλερ και το Στάλιν  τύραννος,  με χιλιάδες νεκρούς από τα όπλα του, πολιτικούς  ακτιβιστές και αντιπάλους τους  θύματα …τροχαίων και αδέσποτων σφαιρών,  βασανισμούς, δηλητηριάσεις,  ομοφυλόφιλους στις “ταράτσες” για πέταμα!  Και ο Μπάιντεν θα του δώσει σε λίγο το χέρι. Και η Μέρκελ χαριεντίζεται μαζί του  νυχθημερόν μην υποστούν ζημιές τα γερμανικά συμφέροντα στη Ρωσία.

Ανήθικοι   “μέχρι μυελού οστέων!