“ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ”…ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.

 

Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα
Συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης του Επαναστατικού Αγώνα
Έτρωγαν και οι σφαίρες έπεφταν βροχή – Τραυματίες δύο τουρίστες

Χωρίς να διστάσει ο Νίκος Μαζιώτης σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε όταν οι αστυνομικοί των κάλεσαν να σταματήσει. Η σφαίρα του βρήκε στόχο, έναν από τους αστυνομικούς. Τότε ακολούθησε πανδαιμόνιο….

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ ανταπέδωσαν τους πυροβολισμούς, ο τρομοκράτης και τουλάχιστον ένας συνεργός του συνέχισαν να πυροβολούν.

Πληροφορίες από αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δεκάδες σφαίρες που έπεσαν προς δυο κατευθύνσεις.

Το σημείο κοντά στην Αθηνάς και την Ερμού είναι πολυσύχναστο. Εκείνη την ώρα ήταν κατάμεστο από τουρίστες.

Δεκάδες άτομα βρίσκονταν μερικά μέτρα πιο πέρα σε μια από τις ταβέρνες της περιοχής. Έτρωγαν στα τραπεζάκια που βρίσκονται έξω από το κατάστημα.

Μερικές από τις σφαίρες πέρασαν ξυστά από τους ανυποψίαστους τουρίστες. Δεν πρόλαβαν να προφυλαχθούν. Δυο σφαίρες τραυμάτισαν δύο τουρίστες, ευτυχώς πολύ ελαφρά. Χρειάστηκε όμως να μεταφερθούν στο νοσοκομείο. Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι δεν εμπνέει ανησυχία η κατάστασή τους.

1. O Νίκος Μαζιώτης (και κάθε “Μαζιώτης”) όφειλε  να γνωρίζει, πριν την απόφασή του να περάσει στην ” παρανομία”, τη θυμόσοφη ρήση του λαού μας “μια του κλέφτη δυο του κλέφτη ,τρεις και η κακή του μέρα”. Ωραία η… επανάσταση, Νίκο (και το εύκολο χρήμα των “απαλλοτριώσεων”), αλλά ωραιότερος ο στοχασμός και η  συντήρηση στη μνήμη μας του λογικού και του αυτονόητου.

2. Σημαντικότερη κι από τη σύλληψη του Μαζιώτη είναι η διερεύνηση των συνθηκών που έγινε η “μάχη” στο Μοναστηράκι με τόσους τραυματίες. Ποιος έριξε δεκάδες σφαίρες ασυλλόγιστα μέσα στο πλήθος;  Από ποια μεριά έπεσαν οι σφαίρες; Αν ο Μαζιώτης πυροβολούσε αδιακρίτως “μπάτσους” και περαστικούς, τότε δεν είναι “αντάρτης πόλεων”, αλλά κοινός παλιάνθρωπος και ποινικός. Αν πάλι οι αστυνομικοί στο πάθος τους επάνω να πιάσουν πάση θυσία τον τρομοκράτη, έριχναν σφαίρες στο “ψαχνό” και… όποιον πάρει ο Χάρος, θέλουμε να μάθουμε τα ονοματάκια τους και να δούμε και τις φάτσες τους. Παιδιά έχουνε αυτοί οι  “άρρωστοι”; Εμείς που έχουμε τρέμουμε στην ιδέα πως η ασφάλειά τους  έχει ανατεθεί σε τέτοιους ανεύθυνους εγκληματίες,τάχα αστυνομικούς.

Να μας πει η κυβέρνηση τί ακριβώς “παίχτηκε” στη Μητροπόλεως. (Πέρα από τις θριαμβολογίες).