ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

  1.  ΑΚΡΑΙΟ ΙΣΛΑΜ. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ ΙΣΛΑΜΙΚΗ Η ΛΥΣΗ
  2.  ΣΤΑΛΙΝΕΣ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ
  3. ΔΙΑΖΥΓΙΟ…ΑΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  4.  Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ  ΩΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ  “ΙΕΡΑΤΕΙΟ”
1. Το Κατάρ στην απομόνωση-Στη γωνία από Αραβες για σχέσεις με ISIS-Aλ

Η είδηση έσκασε σαν βόμβα χθες, αν και το καζάνι σιγόβραζε εδώ και καιρό. Πέντε αραβικές συν τρεις ακόμη χώρες κατηγόρησαν το Κατάρ ως κράτος-τρομοκράτη, διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του και έκλεισαν τα σύνορά τους.

Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν (χώρες του Κόλπου), Υεμένη,  Λιβύη, Αίγυπτος, Μαλδίβες και Μαυρίκιος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία, στη σοβαρότερη διπλωματική κρίση εδώ και χρόνια στην περιοχή του Περσικού Κόλπου.

Ουσιαστικά οι οκτώ χώρες κατηγορούν το Κατάρ ότι έχει σχέσεις με το ISIS και την Αλ Κάιντα.

Το Κατάρ, το οποίο καυχάται ότι διαδραματίζει έναν περιφερειακό ρόλο και ότι επελέγη για να διοργανώσει το ποδοσφαιρικό Μουντιάλ 2022, αποκλείσθηκε επίσης από τον αραβικό στρατιωτικό συνασπισμό (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) που πολεμά φιλοϊρανούς αντάρτες στην Υεμένη. Σε ανακοίνωσή του, ο συνασπισμός αναφέρει πως το Κατάρ «υποστηρίζει την τρομοκρατία», αναφέροντας κυρίως την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και τους φιλοϊρανούς αντάρτες Χούτι της Υεμένης.

Πρόκειται για τη σοβαρότερη κρίση από τη δημουργία, το 1981, του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ).

Η τελευταία ανοιχτή κρίση στον Κόλπο χρονολογείται από το 2014, όταν τρεις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Αραβία, Μπαχρέιν και Εμιράτα) είχαν ανακαλέσει τους πρεσβευτές τους στην Ντόχα για να διαμαρτυρηθούν για την υποστήριξη που φέρεται ότι παρείχε το Κατάρ στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.

Σαουδική Αραβία και Kατάρ είναι οι κυρίως υπεύθυνες χώρες για σχέσεις με την ισλαμική τρομοκρατία και πολλές από τις εγκληματικές αυτές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο  σχεδιάζονται  σ΄αυτές τις δύο χώρες  και κατευθύνονται επιχειρησιακά από κει.  Τώρα, η Σαουδική Αραβία, αφού έκανε, βέβαια, τόση ζημιά, αντελήφθη πως δεν πηγαίνει άλλο και … τράβηξε την ουρά της. Δεν είναι πάντως απολύτως  βέβαιο πως η συγκεκριμένη χώρα ξεμπέρδεψε εντελώς από την προηγούμενη εγκληματική δράση της και τις σχέσεις της με το ακραίο Ισλάμ. Και ούτε φυσικά πρέπει να μείνει ατιμώρητη.

Το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει σε όλο τον κόσμο η  βαρβαρότητα της δράσης   αυτών των  οργανώσεων, ειδικά της κλασικής των Αδελφών Μουσουλμάνων , της Αλ Κάιντα και του ISIS φαίνεται  πως θα βρει λύση μέσα στους ίδιους τους κόλπους του Ισλάμ. Αν οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι αντιληφθούν τον μεγάλο κίνδυνο που εγκυμονεί και για τους ίδιους η ανεξέλεγκτη και εγκληματική δραστηριότητα  των εξτρεμιστών, μπορούν πολύ σύντομα και εύκολα να σταματήσουν το κακό. Να αποδυναμώσουν πρώτα οικονομικά, αλλά γενικά και επιχειρησιακά τους τρομοκράτες με τους οποίους τώρα συνεργάζονται. Κι αυτό θα σημάνει το τέλος της ακραίας δράσης τους.

Οι απειλές από τη Δύση και τη Ρωσία, ακόμα και οι στρατιωτικές τους επιχειρήσεις, δε θα έχουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αν δεν υπάρξει η αμέριστη συμπαράσταση σε πρωταγωνιστικούς ρόλους των Μουσουλμανικών χωρών, ειδικά των μετριοπαθών. Κινήσεις, όπως αυτή της απομόνωσης του Κατάρ,  είναι καλοδεχούμενες και έπρεπε να είχαν γίνει πολύ πιο πριν.

Παράλληλα, ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται η συμπεριφορά του Ιράν που είναι ένας πραγματικός τρομοκράτης  στην περιοχή. Ειδικά με την ικανότητά του να παράγει και να χρησιμοποιεί  πυρηνική ενέργεια στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και ας εξαπατά τον κόσμο πως τάχα τη διοχετεύει σε ειρηνικούς σκοπούς. Οι “Μουλάδες”, οι “Χομεϊνοί” εδώ είναι άκρως επικίνδυνοι. Και μαζί με τους “φρουρούς της επανάστασης” στην ουσία κεβερνούν τη μεγάλη και αρχαία αυτή χώρα. Να θυμίσουμε πως το Κατάρ συνεργάζεται  σχεδόν φανερά με το Ιράν, στηρίζει και χρηματοδοτεί πολλές παράνομες ενέργειες της Τεχεράνης.

Μέτωπο επίθεσης, λοιπόν, των Αραβικών, μετριοπαθών μουσουλμανικών χωρών, αλλά και  συσπείρωση εναντίον του ακραίου Ισλάμ  από τους Μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση, θα δώσει τη λύση στο μέγα αυτό πρόβλημα της ισλαμικής τρομοκρατίας. Και προς αυτή  την κατεύθυνση κυρίως   οφείλουν όλοι να στραφούν. Να πιεστούν οι μετριοπαθείς Μουσουλμάνοι να αντιληφθούν πως είναι  προς το δικό τους συμφέρον  να συμπαραταχτούν με όλους εκείνους που μάχονται  την ακραία ισλαμική τρομοκρατία.

Μελλοντικά (ελπίζουμε σύντομα), όταν ο πλανήτης καταφέρει να λύσει το μέγα πρόβλημα της ενέργειας, που σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά στο «μαύρο χρυσό» αυτών των χωρών, θα χάσουν ταυτόχρονα την οικονομική τους ισχύ όλες εκείνες  οι ισλαμικές χώρες, που τώρα και πλούσιες είναι από τα «πετρέλαια»  που εκμεταλλεύονται, αλλά και  διοχετεύουν μεγάλο μέρος των κερδών τους στη στήριξη της Μουσουλμανικής θρησκείας  και και κάποιες  απ΄αυτές  στηρίζουν οικονομικά και  την ισλαμική τρομοκρατία.  Πάλι θα βρούμε ευκαιρία εδώ να κατακρίνουμε την ανικανότητα των ανθρώπων που υπηρετούν την τεχνολογία, να ανοίξουν νέους   ορίζοντες με την  ανακάλυψη άλλων  πηγών ενέργειας, ειδικά από τον ήλιο και τον αέρα, για να μην κρέμεται ολόκληρη πια η ανθρωπότητα ενεργειακά από τα “πετρέλαια” των Αράβων. Επιτέλους!

2. Σάλος με τον Κώστα Καζάκο: Προδότες οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό

 

Σάλος με τον Κώστα Καζάκο: Προδότες οι νέοι που φεύγουν στο εξωτερικό [βίντεο]

Σάλος έχει προκληθεί από τη δήλωση του ηθοποιού και πρώην βουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Καζάκου για τους χιλιάδες νέους Έλληνες που αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, λόγω υψηλής ανεργίας και μνημονίου.

«Ό,τι θέλει ο νέος, ό,τι επιθυμεί, δουλειά, σπίτι, οικογένεια πρέπει να τα παλέψει και να αγωνιστεί να τα κερδίσει στον τόπο του» δηλωσε ο ηθοποιός στην κάμερα της εκπομπής Happy Day.

«Αλλιώς είναι ξένος. Έφυγαν και πάνε και δουλεύουν στις ξένες χώρες. Και ο τόπος τι θα γίνει; Αυτό είναι στην ουσία προδοσία» συμπλήρωσε στη δήλωσή του που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Και ανόητος και φιγουρατζης ο Κάζάκος. ΄Οπως οι περισσότεροι καλλιτέχνες άλλωστε.

Τί θέλουν, αλήθεια, και μιλάνε συνέχεια, άμα βρουν μικρόφωνο, κάμερα ή άλλο βήμα αποβλάκωσης του κόσμου; Βλέπουν κανένα μηχανικό αυτοκινήτων, ας πούμε, να αμολάει κάθε τρεις και μία, συνήθως κοτσάνες, επί παντός επιστητού, όπως κάνουν αυτοί; Και γιατί είναι  ξεχωριστοί, προβληματισμένοι-ψαγμένοι ή καλλιεργημένοι οι τραγουδιστές και οι ηθοποιοί από τους υπόλοιπους;

΄Οσο για το σταλινικό ηθοποιό Κώστα Καζάκο, είναι γνωστός αυτός ο κύριος για την αμέριστη συμπαράστασή του ,όπως και όλο το ΚΚΕ παλιότερα στους Μιλόσεβιτς και τους λοιπούς Σέρβους εθνικιστές. Και ουδέποτε βγήκε ο παλιάνθρωπος αυτός, αλλά ούτε και τα συντρόφια του στον Περισσό, να καταδικάσουν εκείνη τη στάση και ειδικά το ολοκαύτωμα στη Σρεμπρένιτσα το 1995,όταν  οι εθνικιστές Σέρβοι της Βοσνίας  προχώρησαν σε γενοκτονία-εθνοκάθαρση 8.000 Μουσουλμάνων αγοριών και αντρών. Ντοπή σας,  Σταλίνες!

 

3.Διαζύγιο εξπρές με μια υπογραφή στον συμβολαιογράφο -Τι προβλέπει το νομοσχέδιο Κοντονή
Φωτογραφία: Shutterstock

 

Γρήγορα και φθηνά θα εκδίδονται πλέον τα συναινετικά διαζύγια και οι πρώην σύζυγοι θα ρυθμίζουν τα θέματα διατροφής και γονικής μέριμνας με μια συμβολαιογραφική πράξη.

Αυτό προβλέπεται σε διάταξη σχεδίου νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο:

  • Το ζευγάρι υπογράφει έγγραφη συμφωνία λύσης του γάμου παρουσία δικηγόρου
  • Η έγγραφη συμφωνία μπορεί να γίνεται και δια πληρεξούσιου δικηγόρου χωρίς την παρουσία των συζύγων.
  • Αν υπάρχουν παιδιά θα πρέπει με την έγγραφη συμφωνία να ρυθμίζονται και τα θέματα επιμέλειας, διατροφής και επικοινωνίας.
  • Η λύση του γάμου θα συντάσσεται από συμβολαιόγράφο την οποία θα υπογράφουν οι πρώην σύζυγοι και οι δικηγόροι τους.
  • Η λύση του γάμου θα επέρχεται με την κατάθεση του αντιγράφου του εγγράφου λύσης στον ληξίαρχο.

Ο γάμος, η οικογένεια  υπήρξε (και συνεχίζει να είναι) από τους χειρότερους, τους καταστροφικότερους θεσμούς στην ιστορία της ανθρωπότητας. Κρατάει ακόμα τον πολιτισμό δέσμιο σε αφύσικες σχέσεις και συμφωνίες,  όπως είναι αυτές στο γάμο.

Με το χρόνο, θα εξαφανιστεί εντελώς. Παλιότερα, για να βγει ένα διαζύγιο, κυρίως για λόγους….μοιχείας,  έπρεπε να  να κουβαλήσουν στην αστυνομία  τους μοιχούς σε…σεντόνια, γυμνούς, να τους έχουν πιάσει πάνω στη σεξουαλική πράξη. Απόλυτος εξευτελισμός της έννοιας ΄Ανθρωπος!

Εκεί ήταν και είναι όλο το πρόβλημα. Η μονογαμία. Μην τολμήσει ο “άλλος” και πάει με “άλλον”, γιατί είναι έγκλημα καθοσίωσης, ανοσιούργημα μια τέτοια φυσική ανάγκη του ανθρώπου.  Σαν να είναι ο ένας κτήμα του άλλου! Το πουκάαμισό μου,το αυτοκίνητό μου.

Πάντως, η “ανάγκη” στη  μαρξιστική της σημασία, δίνει λύσεις σε ό,τι η ίδια η κοινωνία δεν μπορεί δυναμικά να προχωρήσει, λόγω αγκυλώσεων ή άλλων αιτιών . Σήμερα το 90% των γάμων ή διαλύονται ή είναι μια “κόλαση”. Κι αλλοίμονο, βέβαια, στα παιδά που ζουν σ΄αυτό το δράμα .

Και ο λόγος που μένουν μαζί δυο άνθρωποι χωρίς ψυχική πια επαφή; Για το …τί θα πει η κοινωνία, αν χωρίσουν φυσικά!  Κι ας μισεί ο ένας τον άλλο, κι ας τον σιχαίνεται. Μένουν στην ίδια στέγη και γίνεται  μαρτύριο η ζωή όλων εκεί μέσα.

Η πολιτεία μπροστά σε αυτή την ανάγκη για εύκολο και φτηνό διαζύγιο, αναγκάζεται, πιέζεται από τα γεγονότα, από τα πράγματα  να κάνει ό,τι όφειλαν να έχουν κάνει οι κυβερνήσεις εδώ και χρόνια. Σιγά σιγά ο πολιτισμός, η εξέλιξη θα πετάξουν έξω όλη  αυτή τη σαβούρα τέτοιων θεσμών. Θα καθαρίσει την “κόπρο του Αυγείου”. Αυτό να περιμένουν οι επόμενες γενιές και να χαίρονται.

4. Τα παιδιά χωρισμένων γονιών κρυολογούν πιο εύκολα
φωτογραφία: pixabay.com

 

Όταν οι γονείς χωρίζουν και δεν ξαναμιλιούνται μεταξύ τους, αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ψυχική κατάσταση, αλλά και στη σωματική υγεία των παιδιών τους.

Τα παιδιά αυτά, όταν γίνουν ενήλικες, έχουν τριπλάσια πιθανότητα να κολλήσουν τον ιό του κρυλογήματος, σε σχέση με τους ανθρώπους, των οποίων οι γονείς έμειναν παντρεμένοι, είτε συνέχισαν να επικοινωνούν φιλικά και μετά τον χωρισμό.

Αυτό δείχνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον ψυχολόγο Μάικλ Μέρφι του Πανεπιστημίου Κάρνεγκι Μέλον, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι ερευνητές πειραματίσθηκαν με 201 άτομα ηλικίας 18 έως 55 ετών, τα οποία εξέθεσαν στον ιό του κοινού κρυολογήματος και τα παρακολούθησαν στη συνέχεια για πέντε μέρες για να δουν ποιος αρρώστησε και ποιος όχι.
Οι 109 είχαν γονείς που δεν είχαν χωρίσει, οι 41 που είχαν χωρίσει αλλά μιλούσαν και μετά τον χωρισμό, ενώ οι 51 είχαν γονείς που μετά το διαζύγιο δεν είχαν καμία επικοινωνία.

Ο πανάθλιος καθεστωτικός καθηγητής  και μάλιστα …ψυχολόγος (απόλυτα …στέρεη επιστήμη η ψυχολογία, όπως και η ψυχιατρική, άλλωστε, αφού πατάνε και οι δυο και  “με τα τέσσερα” σε… ασφαλή επιστημονικά εδάφη, τρομάρα τους!), κατέληξε στα παραπάνω βαρύγδουπα συμπεράσματα, εξετάζοντας 200 άτομα (τόσα πολλλά!) και έβγαλε απολύτως ασφαλή συμπεράσματα!

Μερικοι “επιστήμονες” είναι σαν το “ιερατείο”. Στηρίζουν θνησιγενείς θεσμούς ,αλλά και κοινωνικές αγκυλώσεις  και ιδεολογήματα “με νύχια και με δόντια” ,αν πιστεύουν σ΄αυτά και οι ίδιοι. Το πιθανότερο, βέβαια ,οι περισσότεροι να είναι “επιστρατευμένοι” ή ακόμα και μισθοδοτούμενοι  από τις εκκλησίες .Ειδικά στη Δύση από  την Καθολική, των Διαμαρτυρομένων με τα 100 και βάλε παρακλάδια,  των Χιλιαστών  και των λοιπών  φονταμενταλιστών.  Λίγα, όμως, τα ψωμιά τους. Τα λέμε παραπάνω.