ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ!

 

Σειρήνες πολέμου στην Ιερουσαλήμ – Ανένδοτος για εκεχειρία ο Νετανιάχου

Διαρκώς αυξάνει ο αριθμός των νεκρών από τις ισραηλινές επιδρομές ενάντια στη Χαμάς στη Γάζα.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης σειρήνες πολέμου ήχησαν σε όλη την Ιερουσαλήμ, προμηνύοντας επίθεση ρουκετών. Αξίζει να σημειωθεί πως οκτώ μέλη μιας οικογένειας Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε επίθεση με ρουκέτα την Πέμπτη, ενώ πέντε από αυτούς ήταν παιδιά.

Εξάλλου, από τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, οπότε ξεκίνησε η επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον της Λωρίδας της Γάζας περισσότεροι από 80 Παλαιστίνοι έχουν σκοτωθεί, εκ των οποίων 31 σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Ωστόσο, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση DCI-Palestine που προασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών, 14 ανήλικοι σκοτώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στη Γάζα.

Συνολικά η ισραηλινή αεροπορία βομβάρδισε την Πέμπτη 60 στόχους στη Γάζα, ανεβάζοντας σε συνολικά 800 τον αριθμό των επιδρομών από την έναρξη της επιχείρησης με την ονομασία «Προστατευμένη Παρυφή» (Protected Edge).

«Τα αποτελέσματα του ισραηλινού στρατού είναι προς το παρόν σημαντικά και θα συνεχίσουμε να επιτιθέμεθα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν.

Τί  θα πει είναι ανένδοτος ο  Νετανιάχου  για εκεχειρία και συνεχίζει τις επιθέσεις στη Γάζα εναντίον των αμάχων Παλαιστινίων; Δε φτάνουν 70 άμαχοι νεκροί;  14 παιδιά σκοτώσανε οι σφαίρες του ισραηλινού στρατού. Ντροπή!

΄Οσα δίκια κι αν είχαν οι Ισραηλινοί ως τώρα με την απαγωγή και τη δολοφονία των εφήβων τους, τα έχασαν με τις “τυφλές” αυτές, “επί δικαίων και αδίκων”, επιθέσεις. Δεν διαφέρει ο ισραηλινός στρατός από τους τρομοκράτες ,όπως χαρακτηρίζουν οι ίδιοι,  τους ενόπλους  της  Χαμάς.

Να σταματήσει  εδώ και τώρα ο Νετανιάχου το μακελειό. Το παράκανε και δεν είναι η πρώτη φορά. Αλλιώς, να τον αναγκάσουν οι σύμμαχοί του  να υπακούσει . Μπορούν.

Οι Ισραηλινοί οφείλουν επιτέλους να μάθουν πως οι Παλαιστίνιοι εκεί θα ζήσουν, δίπλα-δίπλα. Ιστορικά και ηθικά έχουν και οι δυο την ίδια πατρίδα. Να το συνηθίσουν, να το πάρουν απόφαση άπαντες και προς αυτή την κατεύθυνση να  αρχίσουν να συνεργάζονται τα δύο κράτη. Με τη βία και το αίμα δε θα λυθεί το πρόβλημα μεταξύ των δύο λαών. ΄Ηρθε η ώρα να το κατανοήσει και η παγκόσμια  κοινότητα και εν ανάγκη να  επιβάλει με κάθε τρόπο την ειρήνη στην περιοχή.