ΦΙΝΤΕΛ ΚΑΣΤΡΟ, ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΑΘΗ !

 

Η πρώτη δημόσια εμφάνιση του Κάστρο μετά από μήνες! (pics+video)

Στην Κούβα, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Λατινική Αμερική, έφθασε το βράδυ της Παρασκευής ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Πούτιν συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κούβας, Ραούλ Κάστρο καθώς επίσης και τον μεγάλο ηγέτη της επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο.

Δεδομένου ότι η υγεία του Φιντέλ είναι ιδιαίτερα εύθραυστη, η μεταξύ τους συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στην Αβάνα.

Η κομμουνιστική κυβέρνηση του νησιού της Καραϊβικής είχε εξασφαλίσει οικονομική στήριξη από τη Μόσχα κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εποχής, αλλά αυτή σχεδόν εκμηδενίστηκε, καθώς η Ρωσία αντιμετώπισε τεράστιες οικονομικές δυσχέρειες έπειτα από τη διάλυση της ΕΣΣΔ.

Ο Πούτιν και ο 87χρονος ηγέτης συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις διεθνείς σχέσεις και την οικονομία ενώ η Μόσχα προσπαθεί να ενισχύσει τους δεσμούς με την Κούβα.

Ο Φιντέλ Κάστρο και ο Πούτιν πέρασαν περίπου μία ώρα μαζί συζητώντας την οικονομία και τη διεθνή πολιτική.”

Στο “βωμό του Μαμωνά” θυσιάζονται πολλά,ακόμα και  η ιστορία ενός μεγάλου επαναστάτη ,όπως ήταν ο Φιντέλ Κάστρο.  Τα χρέη της Κούβας στη Ρωσία κα η διαγραφή τους μέτρησαν περισσότερο και ο μεγάλος επαναστάτης ηγέτης υποκλίθηκε μπροστά σε ένα δικτάτορα .

Βέβαια, ο Φιντέλ Κάστρο  έκανε πάμπολα (και κάποια απαράδεκτα για επαναστάτη) λάθη όλα αυτά τα (πολλά)  χρόνια που κυβέρνησε την Κούβα. Κυνηγητό πολιτικών αντιπάλων, φίμωση-λογοκρισία, αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα της ανάπτυξης του νησιού (που τελικά δεν ήρθε ποτέ). Τεράστια  και ασυγχώρητα λάθη.

Οπότε, αν  σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας φρόντισε να ξεχάσει και τη διεθνή κατακραυγή ενατίον του Πούτιν για τον ανήκουστο “τσαμπουκά” της κατάληψης της Κριμαίας,  δεν είναι  περίεργο ή ανεξήγητο, δοθείσης της επί συναπτά έτη επαναστατικής… ασυνέπειας  του συντρόφου (εν όπλοις) και  αλησμόνητου ήρωα Τσε Γκεβάρα.

Μεγάλες μορφές, μεγάλα λάθη!